Snopet!(Fniss!)


Grattis Tomas!

Det är omöjligt att inte bli berörd när man besöker ett barnsjukhus. Men det lättade upp något att se de små men ändå stora detaljerna i något så enkelt som ett par knallrosa träskor hos en sköterska, till bokstaveringen på dörrar i färgglada figurer. Vi åker upp en våning och möter två clowner när vi kliver ur hissen. Det är en skarp kontrast till tunna barn i rullstolar med vidhängande droppställningar och djupt liggande ögon. Men det är beundransvärt att se de insatser som görs, och man skattar sig så lycklig över att ha en frisk och kry liten tjej!
Väntrummet är fullt av barn i olika åldrar men vi behöver inte vänta så länge. Lilltjejen kläs av på underkroppen och vi får ta på blyklädda förkläden och anvisas hur hon ska hållas. Som tur var hamnar jag vid huvudänden medan Oo får hålla ordentligt i hennes ben för att de inte ska röra sig. Det skär i hjärtat när man ser och hör hör rädd hon blir och vill komma loss. Raka utsträckta ben, "klick", och så "grodställning" och "klick" sedan är det klart. Som tack för behandlingen lämnar hon en rejäl sjö på underlaget.
Sedan lite väntan på att läkaren ska godkänna bilderna innan vi får knalla till ortopeden för ännu lite väntan. En skäggprydd farbror doktor kommer och bänder, trycker och kikar på röntgenplåtarna. Han kan också känna de där knäppen i båda höfterna men konstaterar att det inte är någon fara. Hon är en "knäppare" säger han, en sådan som kan komma att reta gallfeber på sin omgivning genom att sitta och bryta i sina fingrar där andra rullar tummar eller bläddrar i tidningar.

(Va? Redan klart?)


Bättre sent än aldrig, nu har vi sommartid på storklockan också! Lilltjejen fick hjälpa till - typ.

Efter några cacher blev det raka vägen till köket och förbereda inför Tomas födelsedagsmiddag.
 Oo äter inte tårta, och inte Monica heller för tillfället. Därför - en minitårta! Hohoho!
Fyllda krustader där bara jag gillade innehållet i form av champinjonkräm, sedan smördegsinbakad fläskfile med gorgonzolaost, potatisgratäng och balsamvinägersås. Jag blev då mätt i varje fall.(Vi hjälper ännu en travelbug en bit på väg!)

Jag har syndat och smakat av både Kinderäggschokladen som Oo var så snäll och köpa hem, och M&M chokladen jag ställde fram till Tomas. Får väl se om hon reagerar i natt!
 


Dumma myndigheter

Att tre små björnungars öden kan dra fram tårar i mina ögon. Kunde inte Orsas djurpark fått en chans i alla fall? Stackars Olle som förståeligt känner skuld, han lär nog inte åka ute i skogen igen. Dummadumma beslutsfattare!

Lite duttig

Riktigt nöjd med mig själv som fått tummen ur att inte bara beställa framkallning utan också sätta in dom i albumet! Att man sedan fortfarande har dryga tre års äventyr liggande på hårddisken är ett annat projekt som kanske blir av innan man går i pension. Eller så blir det först då man faktiskt tar sig tid att fixa det. Men när man nu pulat in foton i album inser man hur trevligt det faktiskt är att ha det goda gamla "vända-blad"-formatet. Får banne mig ta tag i alla andra foton också! Kap Verde, Barcelona, Treriksröset, bröllopsresan! Det är ju så förbenat enkelt att beställa via nätet att det inte finns någon ursäkt att dra ut på det så!

Sedan hade det kanske varit extra piffigt med ett sådan album där man klistrar och klipper á la scrapbook-aktigt, men ska jag vara så ambitiös blir det aldrig av! Min USA-resa med Jenny ligger fortfarande med färgpennor och väntar på att fylla de återstående arken. Jag tror jag gjort tre. När resan var? När jag gick gymnasiet! Så nej, inga scrapbook ambitioner här inte, lesson learned.

Fick ju över en tårtbotten där inför dopkalaset. Men tanke på att det blev en halv kvar av de två jag gjorde var det inte så dumt att någon sade ifrån att det inte behövdes en tredje. Imorgon ska vi bjuda Oos pappa på födelsedagsmiddag så det passade perfekt med denna överblivna botten. Bjuder förstås Monica också, men eftersom hon stenhårt och beundransvärt går på pulverdiet nu frågade vi ändå om det fanns något vi kunde bjuda på som passade i hennes strikta födointag. Jodå - gurkstavar! Tänk om det alltid var enkelt att bjuda på middag! Hohoho!
En tjej som varit vaken så gott som hela dagen slocknade efter en simtur i badkaret. Nu verkar hon ju faktiskt tycka det är rätt ok att skvätta omkring däri tack och lov.
Var och handlade i Lerum och lagom till jag ska betala och checka ut med självscanningen börjar hon bli kinkig. Naturligtvis får jag avstämning, men den goa damen i kassan ropar till sig en kollega som hjälper mig lasta upp varorna, och sedan hjälper hon mig slutföra kortbetalningen och packa det sista så vi blir klara i ett nafs. Jag hann knappt bli fuktig i armhålorna och lilltjejen var hygglo och lugnade ned sig dessutom.

Oo har tagit ledigt imorgon, han hade en dag utöver den vecka man får föra över till nästa år att ta ut, så han följer oss till ortopeden. Lilltjejen ska få sina höfter kollade, medan jag inte ens har fått min remiss ännu. Torsdag Borås och fredag ska man upp i gynstolen igen för att förses med spiral. Känns lite sådär att ha ett föremål konstant inne i kroppen, men jag är lite trött på att knapra piller så tänkte prova detta nu. Oo tyckte jag inte behövde något alls! Hallå, kan man få vänja sig vid ett barn först åtmindstone?


Ingen lyckträff

Av 61 tagna bilder är det inte många som blir bra. Tack och pris för digitalfototekniken!Mååndag

Jag har förstått att de ibland sover mer och ibland sover mindre, samma sak med ätandet. Nu verkar det dock vara sovande som gäller, för det har inte varit många eller särskilt långa vakenstunder varken igår eller hittills denna dag. Jag klagar definitivt inte!

Den nya "bodyn" kommer att vara för liten om två veckor, men är ju kul så länge den varar. Fick tummen ur och beställde framkallning av foton från hennes två första månader. En snabb och påtaglig återblick i hur mycket hon faktiskt vuxit på så kort tid. Den där björnoverallen försvann hon ju i alldeles där i början.

Nåväl, igår fick vi någon centimeter snö som idag gett vika för solen. Ingen vårvärme i luften dock, men tog en liten promenad för att kika till den ena av cacherna jag placerade ut i helgen. Gick sedan betydligt lättare att logga en cache som var placerad intill infarten till ett bostadshus vid denna tidpunkt, dvs mitt på en måndag istället för en solig helgdag!
Dyngsur logg men med rätt penna funkade det ändå.
Sedan har jag aldrig förstått mig på vad det är för människor som är plikttrogna nog att plocka upp skiten efter sina hundar, men sedan slänga alltihop på marken? För att inte tala om allt annat skräp (gammalt täcke?) och skit som tinar fram under snön.
Men det där med hundpåsarna, är de dom som plockar upp för syns skull men sedan dumpar så fort kusten är klar? Eller resonerar de att själva skiten ju faktiskt inte ligger öppet längre så vi inte kan komma där och klaga? Tråkigt när det faktiskt är många hundägare som faktiskt sköter det snyggt och tar sitt ansvar.

Apropå husdjur så är ju utekatterna ett dilemma också. Kattägare som man är själv vill man ju gärna försvara deras naturliga beteende, men vet själv att det inte är särskilt trevlig med hankatternas revirmarkeringar. Vi har dom själva väldigt tydliga på skjutdörren och grillens överdragsskydd, för att inte tala om att man om inte annat känner på lukten att de varit framme, både på bil, brevlåda och entrédörr. Kanske vårt hus är extra populärt med två tjejkatter, eller gammelkärringkatter snarare men ändock populärt. Om ägarna bara kunde tillse att kastrera sina trånande hankatter blir lukten inte så markant. Visst, sedan tillkommer leriga tassavtryck på utemöbler, dynor, bilar och så vidare, men jag bryr mig inte särskilt eftersom det är så meningslöst. Vi schasar bort dom när vi har möjlighet men mest för att de ska fortsätta veta att de inte får vara här (de flyr så fort vi visar oss) så att vi inte behöver vara oroliga för våra gamla damers skull när de är ute på sina små lovar. Jag kan till och med, vilket många säkert anser vara en synnerligen dum jämförelse, anse att katt- och hundproblem kan jämföras med lekande och skrikande barn. Men hur trevligt är det att försöka ha en avslappnad stund i sin trädgård med en skock ungar som skriker granngårds? Men barn får man ju inte klaga på för det är ju barn gudbevars! Ja, jag är en sådan förälder som blir svettig i armhålorna och ursäktande i blicken när lilltjejen oupphörligt skriker bland folk. Jag tillhör inte det släktet mammor som fnysande anser att mitt barn kan skrika hur som helst och sköt du ditt! Om jag sedan helt enkelt inte orkar bry mig den dagen efter femte vaknatten hon ligger och sparkar på golvet vid godisdisken är en annan femma. Jag har kanske helt enkelt inte nått det stadiet ännu där jag kan låta barn vara barn i den trummhinnebristande varianten utan att skära tänder. I varje fall inte andras, men egna barn och andras ungar är det väl man säger.

Två grannpojkar ringer på dörren och jag önskar jag kunde låtsas inte vara hemma. Men jag öppnar, och så står de bara där. De säger ingenting! Och innan jag vet ordet av har de kavat av sig gummistövlar och jackor och springer runt i huset på jakt efter katterna som darrande trycker under sängen. Toppen, nu tycker de antagligen att det bara är fritt fram här bara för att jag har så förbannat svårt att säga nej, till och med till småglyttar! Bra Linda, vilken ryggrad, var det ordningsvakt du var? Stoppat tvåmeters fyllon i dörren, men inte ett par småpojkar till ditt eget hem? Toppen.


Oo firar


Med stjärnor i sina stora blå och ett leende som konkurrerar med Ronjas ankomst kom Oo hem efter att ha upptäckt sin nya passion. Efter henne har man nu knuffats ned ytterligare ett pinnhål, ack ja!

Tre stycken femmor och två fyra och en halvor blev det loggat. Okej, lite kul ser det faktiskt ut. Lite bara.

Snö på tvären

Jepps, det är vår som sagt. Stora flingor ömsom faller ömsom piskar omkring och jag har inte stuckit ut näsan genom dörren på hela dagen. Igår var Oo lika förväntansfull som ett barn kvällen innan julafton. Han till och med lade fram kläder och fixade matsäck kvällen innan! Missade en timmes sömn för sommartidens inträde men klev upp i ottan före alarmet och pös iväg som en ivrig hundvalp. För vad? För att fira! Jag känner inte till något annat ord för att med rep just fira sig upp och ned i träd, under broar och gud vet vad.
Cacharen jag stötte ihop med i Sävedalen har knutit kontakt med Oo och praktiskt taget snärjt honom med sina rep! Oo vill klättra i berg, svinga sig med rep som en modern Tarzan och logga cacher med högsta Terrainrating, så när denne cachare erbjöd en introduktion och cachingtur efter sådana cacher var Oo inte nödbedd! Han har ringt några gånger under dagen och lyckan i hans röst är svår att motstå. Oron för att få min Oo som en våt fläck på marken är bara att stuva undan.
Själv insåg jag under uppsättningen av fågelholkarna att min respekt för höjder var större än vad som skulle klassas som bekvämt. Eller kanske det var just att jag inte kände full tilltro till stegen jag stod på som gjorde att det kändes mycket högre än det i själva verket var. Och det är väl just det som gör att jag motstår min egen nyfikenhet och låter bli att prova dessa replekar själv: Osäkerheten på utrustningen, vetskapen att liv och lem bokstavligen hänger på en karbinhake eller ett ynka rep.
Jag tvivlar inte på att det är kul, för sjutton jag hade inga problem att klättra i träd när jag var barn, men så är man också odödlig i den åldern, totalt oförstående till begreppet konsekvens. Så jag säger inte att jag är omöjlig att prova på att fira själv en dag, då jag förvissat mig om att det faktiskt innebär att jag också får fira min nästa födelsedag! Kan tänka mig att det är en adrenalinkick, och vad är mer spännande än att hänga under en järnvägsbro? Uppfostra barn kanske? :o)

Hur som helst är lilltjejen på sitt snällaste och har sovit nästan hela dagen hittills. Hon laddar tills pappa kommer hem. Så jag har en god bok till sällskap för avslappnad läsning som tål upprepade avbrott, men ska nu gå och hänga upp den andra maskinen tvätt jag kört. Så lite nytta har jag fått gjort i varje fall!

Earth hour

Klart man släcker! Men inte datorerna, där går gränsen!
Lilltjejen var bjuden på sitt första barnkalas, så Oo tog henne dit så jag fick några timmar för mig själv. I morgon ska han nämligen iväg på egna äventyr så jag passade på.
Det blev dagens cache men även utplacering av två egna, en micro och en small. Hann även ta en skön bastu medan min lilla familj också besökte Nicke och co.

Köpte grillade kamben för snabb lunch och fick en hiskelig rännskita på köpet. Och de var inte ens så goda som jag hoppats!

(Kram till er alla där ute!)


Vårmorgon


Guling är gul igen och Saabis är öh, blå!
Den borttinade snön och varmare temperaturerna lockar våra lurviga barn att ta större lovar runt huset. Jag måste ha haft haft så mycket mamma i huvudet på sistone att jag inte märkt hur Fia har åldrats. Under den fluffiga pälsen är hon bara skinn och ben, och inte ens pälsen är sådär tjock och skinande som den alltid varit. Visserligen fäller hon extra under våren, men nu är hon nästan kal under halsen. Majas bakben har som tur var inte blivit värre, men de är båda fortfarande pigga och nästan som vanligt. Mina första barn börjar bli gamla! :o(

Pysslat lite!


Ska bara finslipa koordinaterna så är dessa redo att läggas ut!
Fredag igen

Det bidde småbröd idag, bra mycket mindre än jag tror är meningen. Men de smakade ok i varje fall vilket väl är huvudsaken. Superstelheten i kroppen från i morse är nästan borta nu, och trots alla ack och ve igår så glömde jag faktiskt poängtera att det ändå var grymt kul!(Vetegroddar och vetekross!)Inga fysiska prestationer idag dock annat än lite dammsugning och proviantering i Lerum. Sneglar på andra shoppande mammor med bebisar och nej, ingen är lika söt som min! Jag vet, att jag skulle ta sådana klyschor i min mun och florera med bebisbilder i bloggen! Vem kunde tro det? Inte jag! Ber om ursäkt för sötsliskigheten men det är inte mitt fel, hon är ju helt enkelt så söt! Okej, jag ska ge mig nu. 

Efter release


Typ mitt femte combatpass sedan jag fick ge upp där i... oktober vad det va? Vad tänkte jag egentligen som beslöt att vara med och köra en release??
Men sanningen att säga gick det över förväntan måste jag säga. Adrenalin är bra grejer! Men att jag slarvat med knipövningarna märktes när det var dags för alla höga knän i låt nummer fem! Gaah!
Oo har sagt typ femton gånger sedan jag kom hem för cirkus tio minuter sedan att jag ser helt slut ut, helt färdig, borta, inte mig själv. Vadå, jag ser ju jättepigg ut!

Kan erkänna att luften fick ur mig nu när jag kommit hem och börjar slappna av!

Med svart samvete lämnade jag en kinkig tös hos sin farmor under träningen eftersom Oo hade sin innebandy. Stressduschade och börnade gärnet för att hämta henne. Ännu mörkare samvete då hon fortsatt vara kinkig hela tiden, trots snälla farmors försäkringar att det gått bra ändå.


(Buääh!)


(Som vanligt när jag blir nervös - rännskita!)
Alex och jag

Haha! Jag har tidigare kommenterat serien "Solsidan" och att jag inte klarade av att se flatheten hos Felix Härngrens karaktär för att jag kanske kände igen mig själv i honom? Tja, kanske jag känner mig själv rätt bra då, då Familjelivs mycket vetenskapliga test bekräftade detta!

Men idag har jag i varje fall tagit ansvar för att logga dagens cache och tillse en dos frisk luft för mig själv och min avkomma! Duktig idiot! Om det sedan var så klokt beslut att delta i kvällens combatrelease får jag väl se när det hela är över och jag kryper ut ur salen!

Onsdagsrecap

Fortfarande speedad på vägen hem från Partilles release. Ett genrep av nya koreografin inför imorgon som gick riktigt bra. Det gör en hel del skillnad att ha skor som passar! Körde på så gott som maximalt för att testa kroppen lite och den svarade riktigt hyfsat. Att sedan lägga på ytterligare en växel plus prata och instruera samtidigt kan dock bli intressant. Var rejält slut efter låt nummer fyra som jag ska köra, så flåset är inte bäst precis. Sedan är styrkan helt körd, jag har inte en chans på plankan! Magmusklerna är som sagt tillbaka på sina platser med det är också allt. Får inget gensvar alls, och visst märks det också i slagkombinationerna då jag saknar det riktiga stödet och kraften därifrån.
Menmen, om jag nu inte kört slut på mig alldeles idag så känner jag ändå förutom styrkelåten ganska stor tillförsikt inför imorgon.
Vid dagens möte på samspelsmottagningen fick jag än en gång filmas i tio minuter. Denna gång beordrades vi ned på golvet och madrassen för att interagera. Fick också beskriva min asociala sida och snedvridna skuldkänsla, hur svårt jag har för att ta emot utan att känna skuld och närmast tvång att återgälda för att bli "kvitt". Också min avsaknad av vänner och relationer av den enkla anledningen att jag inte känner något behov av det. Jag har min Oo och det räcker för mig.
"-Varför känner du att du inte förtjänar att bara ta emot?" frågar hon och jag kör min amatöranalys med mammas och pappas påverkan. Hon kommer inte med några andra vinklar eller förslag, så jag kanske skulle lämna IT-branschen/pedagogiken och bli psykolog istället? Höhö!

Efter filmningen får jag fler exempel på hur jag kan interagera med lilltjejen, enkla saker som mer beröring, repetera fingrar, händer, tår med tex ramsor och sång, repetera för att hon ska känna igen och känna sig bekräftad. Och så den städiga frågan hur det känns och vad tänkte jag på när jag gjorde det eller det. Hon ser att jag gör en del bra saker, till exempel pratar och uppmuntrar när hon ligger på mage och tränar nacken. Jag förklarar att mitt ökade prat och bebisspråk är mycket just för att jag instruerats att göra det och ser den positiva respons det ger, men det kommer inte naturligt, känns inte naturligt och många gånger konstlat. Men jag gör det ändå eftersom lilltjejen knappast märker någon skillnad, och jag nu vet att det är bra för henne.
Psykologen tror att det faktum att detta inte kommer naturligt för mig är antingen för att jag själv inte fått uppleva det, eller att jag blockerat det. Lite skeptiskt ifrågasätter jag att man liksom skulle komma ihåg att man blivit gullad med som bebis och därför naturligt plockar fram det när man sedan som vuxen möter en. Men jo säger hon, undermedvetet gör man det. Jahapp.
Jag tror i och för sig att mamma gullade en del med mig, även om jag från de preferenser jag minns har svårt att föreställa mig det. Men jag har fått berättat att hon tyckte mycket om barn. Dock kan jag ju minnas frånvaron av tillgivenhet, vilket lett till mina svårigheter att acceptera denna självklarhet hos Oos familj. Jag vet helt enkelt inte hur man gör, har inte upplevt det själv och saknar det därför inte heller.
Så när det nu inte kommer naturligt för mig så ska hon visa mig så jag får jobba med dom så att de till slut förhoppningsvis ska komma naturligt. Jag får helt enkelt lära mig att visa kärlek?

Jaja, en cache har ju blivit loggad också på ett vältrafikerat område, så det var inte helt lätt att klättra upp i en stolpe för att hämta och lägga tillbaka den! Lunchtid i stan är ju inte bästa tidpunkten för geocaching precis.

Lilltjejen har nattats och ska flyttas över till sin egen säng. Oo har slocknat i soffan och ska få flytta sig själv till sängen. Och jag ska ta min trötta men nöjda lekamen och göra just det just nu!

(Betydligt fräschare, avnjutande goa endorfiner)Ranking

Var är barnvagnarna med larvfötter? Medar? Liten elektrisk motor? Har insett att Terrängrating 1,5 inte nödvändigtvis passar barnvagn. Särskilt inte ute i skogen! En rejäl promenadstig runt en sjö kändes ju
överkomlig då cacherna med största sannolikhet tinat fram ur vinterisen. Jovars, isiga underlag kanske man kan hantera med andan i halsen, men spångar som är smalare än själva vagnen satte definitivt stopp på min leriga och hala skogspromenad.

(Syns inte, men BRANT backe!)

Kunde som tur var logga en annan intill alternativ stig, men att ta enklaste vägen därifrån satte mig i pekärt läge.
Så nära men ändå så långt ifrån! Men vad sjutton, lyfte helt enkelt av liggdel med sovande avkomma och hivade sedan över respektive del! Naturligtvis kommer en buss där jag precis kommit över och trycker på den obefintliga vägrenen. Skäms bara lite när chauffören tutar och ger ett varningens tecken. Som att jag inte fattar att där inte är promenadvänligt! Sneddar snabbt över och in i bostadsområdet för att snirkla mig annan men betydligt lättare promenadväg tillbaka till Saabis. Fick i varje fall flåsa lite i skogen och logga en cache!

Lite papper, stora grejer


Häromdagen blev det klart med bekräftelse från Tingsrätten: Nu betalar jag inte bara på lånen, nu äger jag faktiskt också halva huset! Gött att ha det avklarat nu.
Något annat som också blivit klart är beslutet från Gar-Bo Försäkring som representerar byggföretaget bakom grunden av huset. Föga förvånande att vår skada inte heller innefattas i deras villkor, vilket lämnar oss att åtgärda skadan själva. Tjohopp, precis en sådan utgift man bara älskar!
Vad har man dessa hemförsäkringar för egentligen när de har femtioelva undantagsparagrafer? Vad täcker de egentligen? Om en meteorit slår ned? Tyngdkraften försvinner så huset svävar ut i rymden? Nej, var är villkoren som främjar kunden? Som säger att man får tillbaka alla tusentals inbetalade kronor om man inte behövt utnyttja sin försäkring efter typ tio år? Men det skulle ju inte funka för då skulle de få betala jämt och ständigt eftersom ingen någonsin kommer förbi deras förbenade undantag!


FTFFF

Lilltjejen har på sistone vaknat strax efter Oo åkt till jobbet, så no more sova in nattamning. Ligger istället och lyssnar på diverse bebisljud tills hennes rastlöshet får mig att lyfta över henne till vår säng för lite egenproducerad frukost och snack inför kommande dagen. Ibland somnar hon om, ibland inte. Detta var en inte-dag, så relativt tidigt kan jag direkt läsa Oos sms-förfrågan om jag är vaken eller inte. Ringer upp och får en fråga om jag tänkt ut på promenad idag? Det är lika uppenbart som en älg i vardagsrummet: En cache har släppts i närheten.
Med illa dold iver förklarar han var den är och det är onekligen i närheten, men jag är ganska ljummen i mitt gensvar. Jag har varken gps eller någon smartphone, och mina tidigare erfarenheter av att leta cacher i blindo är sådär. Detta är alltså ett uppenbart exempel där det varit befogat med ett nymobilsköp, höhö!
Nåväl, hur som helst befinner sig mor och barn i Saabis ett ögonblick senare. Parkerar nere vid pizzerian, ut med barn och barnvagn och så rask promenad mot målet. Får beskrivning och ledtråd av Oo och letar ihärdigt vid det jag tycker är den uppenbara platsen. Men nada, intet, tomt och fruktlöst. Ledtråden och ännu noggrannare koordinatsbeskrivning av Oo via mobil gav dock till slut resultat.
Där var den ju, långt ut på en stam över vattnet! Aaargh! Ingenting att hålla i förutom själva stammen så kände föga för att balansera mig ut och med all säkerhet falla i plurre!. Enda utvägen: Vada.
Ännu raskare promenad tillbaka till Saabis, in med barn och barnvagn och step on it tillbaka hem. Hämta Oos vadarstövlar som är högre än mina egna och så mera gas tillbaka. Nu hade jag dock sett att det faktiskt gick att köra mycket närmare, så slapp promenaden igen, annars vete tusen om jag idats!
Parkera med gruset sprutande om däcken, på med vadarstövlar och ut med barn och barnvagn. Bäst jag står där och placerar babysittern på chassit glider en bil förbi. Barnvagnspromenad i vadarstövlar vadå, inget konstigt aaalls!
Klafs, klafs tillbaka till ån och jag inser faktum att jag faktiskt ska ned i vattnet! Det grumliga vattnet som omöjliggör syn av botten! Min fobi slår till och jag funderar på att strunta i alltihop i ungefär tre milisekunder. Jag kan ju inte backa ur nu!
Så trevar mig försiktigt ned i vattnet och famlar motströms i snigelfart, säker på att kliva i ett hål och ramla i, snubbla på dolda slemmiga grenar, halka på förrädiska stenar eller bäckamonster med gröna tentakler dra ned mig under ytan. Vill inte titta ned i vattnet men tvingar mig för att ändå se dolda fällor i grumligheten. Kommer på mig själv att andas med toppen av lungorna och metrarna till trädet känns som kilometrar! Når fram och klamrar mig fast som en drunknande, lycklig för en fast förankring. Sneglar upp längs stammen och inser att jag inte når cachen! Jag står med vatten över knäna och ska ännu längre ut! Ska man gå armgång eller!?
Skymtar något mörkt under ytan och tvingar undan rädslan. En sten, precis under cachen. Kan ju säga att jag är tacksam för cachens otraffikerade läge, för mitt evighetstrevande upp på den stenen med krampaktiga tag om trädet hade jag inte velat ha bevittnat! Okej, väl uppe till slut och sneglar upp mot målet för hela eländet och inser nästa fasa. Jag måste ju släppa trädet för att få loss cachen och logga! Sned sten under vatten på darriga ben och greja med händerna ovanför huvudet för en jäkla FTF? Vad håller jag på med egentligen? Men jag lyckades! Och ingen hade hunnit före, för annars hade jag blivit riktigt förgrymmad över mina offrade nerver! En First To Find Före Frukost! :oD
Tänk vad lite jag behöver för att känna mig stolt ibland! Hohoho! Hem och fira med egenkomponerad gulaschsoppa och resttårta från igår!

Ett första ställningstagande?

Sicken familjeidyll va? De stolta föräldrarna och det lilla flickebarnet. Pappa håller på att rinna bort av att ha två lager kläder plus slips inomhus och mamma har värkande armar, ihopklämda tår och svett mellan brösten. Den vackra gamla dopklänningen är fuktig av mina svettiga nävar och skrynklig av de omöjliga försöken att hantera ledset barn iklätt dubbla meterlånga tyg.

Tösabiten gjorde det klart och tydligt vad hon ansåg om kyrkan och dop då hon grät sig igenom hela ceremonin. Lagom till fotograferingen resignerade hon, annars hade det blivit ett lite mer icke traditionellt foto! Oos lätt fuktiga (läs genomblöta) panna orsakades inte bara av kläderna utan av det ständiga bärandet och fruktlösa försöken att få henne lugn ute i vapenrummet, och själv uppfattade jag ungefär en handfull ord av allt det prästen sade. Om det var för stressen som ringde i öronen på mig eller lilltjejens gråt vet jag inte, men troligtvis en kombination. Den andra familjen hade en pojke som skulle döpas och han sade inte flaska under h-e-l-a tiden. Typiskt. Men det var väl bara för att stackarn var neddrogad av mediciner på grund av någon halsgrejsinfektion han hade. Plutten rosslade, harklade och hostade som en tuberkulosgubbe i sista stadiet, men bara innan ceremonin började. Såklart.
När vi lämnat kyrkans väggar var vår lilltjej sitt vanliga snälla jag och sov eller plirade från sin babysitter. Kanske var det för att hon inte längre var i kyrkan, kanske var det för att hon sluppit ur långklänningen. Nu är hon döpt i varje fall enligt alla seder och traditioner!

Mottagningen efteråt hade aldrig kunnat bli något vettigt om det inte varit för Monica och Tomas! Vilken otrolig insats och vi är stort tack skyldig! Duka fram? Fixa tevatten? Röja undan och städa? Kontrollfreaket Linda hade noll koll och såg bara allting flyta på omkring sig. Lite jobbigt ändå, mest för samvetet förstås. Men inte hälften så jobbigt som presentöppningen de propsade på! Stå framför alla och öppna presenterna, shit vad jobbigt! Men jo, så skulle det vara och bara att finna sig i, för alla vill ju se vad vi fått! Jag vägrade dock stå där och ropa ut vad vi fått av vem, så gudmor bistod lite diskret med anteckningar. Jättefina presenter av allihopa, användbara och helt i min smak! Tusen, tusen tack!
(Präst, svettiga familjen och gudmor/fadder)


Dagen D som i dop!

Eller kanske SD som i Snart Dop. Kom-ihåg lapp till nästa gång: Tryck ut det första ur glasyrtuben, det har en förmåga att vara väldigt rinnigt!
Sedan kan det också vara bra att kolla att man verkligen har tillräckligt. Tanken på att skriva "Ronja Yeo" var ju bara att kasta överbord. Ja, jag tycker glasyr är gott så har inget emot att dekorera mycket! Och mina tårtor är synnerligen enkelspåriga och egoistiska. Gör bara sådana som jag själv tycker om att äta! Men ååh vad gärna jag ville stoppa en Romersk båge i munnen! Choklaaaad! Men en lilltjej med magknip är det ändå inte värt. Fast vem vet hur desperat man kommer att vara om några veckor, eller månader!

Hur länge ska man amma egetligen? Själv känner jag att det kan kännas riskabelt när tänderna börjar titta ut!

Oo är på sin tränargärning nu och lilltjejen bara sover. Kanske man skulle försöka hålla henne vaken så hon sover i kyrkan istället? Akustiken har ju en förmåga att förstärka barnskrik till outhärdliga proportioner. Herr präst rekommenderade att vi hellre gick omkring henne i gången eller liknande om det skulle behövas, än att låta henne gråta så som ett annat par tydligen gjort vid ett annat dop. Det andra deltagande dopsällskapet hade inte hört mycket av "sin" ceremoni!

Morgonstund...

... har solsken i mun(d)? Så knäppt talesätt, men det är i varje fall en strålande vacker morgon där på utsidan. Hade småsvårt att somna, vaknade av Fias hulkanden och hann lyckligtvis fånga uppkastningen i hennes sovbunke. När hon har en förmåga att spy uppifrån klösträdet blir man glad över en sådan sak. Annars klaskar det dryga metern ner i golvet, eller vid nuvarande möblering rätt ner i spjälsängen! Vaknade sedan några gånger och undrade om lilltjejen inte borde äta snart, men först dryga tolv timmar efter sista målet vaknade hon till så pass att jag motiverade det till ett morgonmål. Tyckte dock inte att hon åt så länge eller mycket innan hon somnade om igen! Låter dock som det smårör på sig där inifrån sovrummet.

Menmen, dop idag, utan att hon har en chans att uttala sin egen vilja ska hon upptas av han där uppe och hans församling eller vad man nu kallar det. Det är hans förtjänst att hon finns och vi ska vara evigt tacksamma för hans gåva. Ja, jag slår nästan knut på mig själv för att inte släppa fram cynismen, och mina himlande ögon syns ju inte här i skydd bakom skärmen. Därför skrev jag om dom istället. Trampar på femtioelva tår men det kan inte hjälpas.
Prästen föreslog lite upplägg, bland annat möjlighet till fotografering när ceremonin var klar och gav förslag på en uppskattad uppställning: Mamma och pappa i mitten hållande sitt nyfrälsta barn och sedan hans släkt uppradade på hans sida och tvärtom vid mammans. Jovars, hade ju säkert sett trevligt ut men i vårt fall synnerligen skevt. Oo har visserligen bara en bråkdel av sin släkt där mycket på grund av det korta varslet som det nu blev för dopet, men ändock kvarstår faktum att min sida representeras av min kusin och hans familj. Thats it. Hans pappa och fru, dvs Sven och Gertrud hade faktiskt tänkt komma hela vägen från Bureå(!), men så slet han av hälsenan i veckan och att som sjuttioplussare med gipsat ben köra genom halva landet funkar helt enkelt inte. Tyvärr. De hade dessutom tänkt plocka upp min andra farbror i Gränna på vägen ner. Underbara människor och jag uppskattar verkligen att de ville komma och beklagar att så nu inte blev.
Det hade ändå blivit ganska skevt med sju på min sida och typ tjugo på hans, eller fyra som det nu blir på min, men tanken var fin. Lite därför det passade så bra att vi gifte oss utomlands, för hade det blivit hemma hade dessutom Oos alla vänner varit där och då kan vi snacka eko på brudens sida och trängsel på brudgummens, hoho! Visserligen bryr jag mig föga och hade snarare funnit det lite komiskt och frossat i "stackars ensamma hon". När vi gifte oss där borta på andra sidan Atlanten var det ju en liten skara släkt och vänner till Oo ändå förutom hans föräldrar som kom över enkom, och hörde frågan ställas "-Var är hennes föräldrar?"
"-Dom är döda", och så det medlidsamma ljudet. Ojoj, de skulle bara veta att bruden var tacksam för att inte ha sina föräldrar där, eller i livet över huvud taget!

(San Fransisco har branta backar!)

Foton lär det bli idag, vackert uppställda i kyrkan eller nåt med smilande föräldrar. (Lite hyckleri va?) För gruppfoto kanske vi kan bilda hög, med Ronja på toppen?
Nu måste jag ha nåt i magen!

En femminutare

Phuu, varit på fötter sedan tolv förutom en 20-minutersamning vid tre. Hann under morgonen nästan köra igenom hela combatpasset framför tv:n. Röjde matta, bord och grejer för att kunna röra mig ordentligt, vilket behövs för att få känsla för koreografin. Sedan satte lilltjejen p så medan hon halvdant låg i sittern tog jag ett snabbsvep med dammsugaren.

Vid fem kommer Oos föräldrar, så jag har grejat en mastodontsats med köttfärsbiffar, skalat fem miljoner potatisar och gråtit till nittioåtta tusen lökar. Siktar på att fylla på Oos matlådeförråd i frysen.
Sedan tog tårtförberedelser vid och efter Monicas inrådan gör jag bara två istället för de tre som jag tänkt. Tänk om det inte räcker? Nojjig som vanligt.
Hade ju tänkt baka mera också men inte ens det "fick" jag göra för make och svärmor, så nu kämpar samvetet med att bara servera tre sorter och tårta. Förhoppningsvis är maggarna delvis fyllda med smörgåstårta att det faktiskt räcker med det jag nu åstadkommit.

Men nu är det sista matspurten innan de kommer så benvilan är över! Sedan drar vi ner till församlingsgården för att ställa iordning. Ingen ska vara där mer i helgen, så vi kan duka och fixa så gott som allt innan söndag. Grymt bra!

Fredag igen


Totalt meningslöst, men tillåter mig själv att emellanåt störas av detta eviga rosa och blått! Jag trodde det vara var kläderna, men att hitta ett större utbud av neutrala fotoalbum visade sig ju också vara närmare hopplöst!
 

(Woha!)Vandrade omkring på Frölunda torg för att uppfylla det uppdrag Oo givit mig: Köpa nya träningsskor. De första jag drog på mig var ett par Rykä på Intersport och ååh vad sköna de var! Kollade alternativen men inga andra var i närheten. Klockrena, och med mitt rabattkort blev det "bara" 650 spänn, vilket jag tycker är ok för ett par kvalitativa träningsdojjor.
(Mission completed!)

Hämtade upp Oo efter jobbet och så gjordes två misslyckade försök på cacher i stan innan en till slut kunde loggas vid Svenska mässan. Därefter åkte vi till Stefan via pizzerian så ja, latmansmiddag idag också!
Oo kopplade upp nån snajsig högtalaranläggning som Stefan investerat i, så nu har Oo ännu en grej på sin födelsedagsönskelista. Jojo, önska kan han ju alltid!

(Dansar till "Så ska det låta")


Hade ett tiggarbrev från Unicef i brevlådan, specifik adresserat till mig. Är inte det väldigt utstuderat att skicka till en nybliven mamma? För jag antar att jag inte är den enda som i min nya och allt mer accepterande mammaroll är extra känslig inför barn som far illa? För det har jag nämligen märkt, att den rena avsky och avsmak jag kände inför blotta åsynen av en bebis i tex tidningar och tv-reklam under graviditeten nu är som bortblåst. Nu ter sig dessa snarare ointressanta, vilket är att föredra. Men något nytt är mina känslor inför tanken på alla oskyldiga barn som far illa. Det där fostret som hittades på en tågperrong i Stockholm. Innan det klargjordes att det inte ens var ett halvgånget foster blev jag helt förtvivlad inför tanken på ett framfött och dumpat barn, eller bara tanken på en spädis så som lilltjejen som försummas, ingen bryr sig om eller far illa. Nej, de skräckbilder och scener som poppade upp för min inre blick där ett tag gör det inte längre, inte sedan mina känslor och min inställning började förändras. Nu är det istället en jobbig inlevelse i det oskyldiga barnets "känslor" där han/hon ligger så totalt utelämnad och beroende av trygghet.

Ja, Unicef gör mycket gott, men visst är det lite elakt att spela på en ny mammas känslor så där? Dessutom kan jag inte låta bli att påverkas av girigheten som avslöjades inom...Sida var det va? Och man kan ju inte låta bli att undra hur stor del av de där pengarna de tigger om som verkligen går till "fler barn som Amos". Ja, jag har gett bidrag till olika organisationer och har generellt inte mycket emot att göra det. Jag antar att detta tiggarbrev berörde mig så pass att jag faktiskt störde mig på det. 


Jaaa!

Hela vintern har jag väntat, och idag fick jag äntligen se dom hos oss!V som i vinter eller vår?

Så bidde det vinter igen! Vaken sedan femtiden då jag inte förmådde somna om. Kan inte skylla på lilltjejen dock, eller kanske på så sätt att hon inte behövde mig! Non-stop sovande tös i åtta timmar och jag vaknar undrande med stenhård (den vänstra är värst) tutte.

Träff med prästen igår och jag vet egentligen inte riktigt vad jag föreställt mig, men kanske inte den enligt mig omfattande dopceremonin nogsamt nedtecknad i psalmboken. Böner hit och trosbekännelser dit. Men prästen verkade bra med diskret humor som nog undviker att det blir för uppstyltat och stelt. Hann bli lite orolig när han pratade på och stack iväg i olika stickspår, men vi blev faktiskt klara såpass att jag kunde dra ner till Kållered och köra combat! Fick erkänna att det som höll mig tillbaka var, förutom orken också mina fötter! Jag måste ha nya skor! Att stå relativt still med för tråga skor går an en stund, men att hoppa, springa och göra hastiga sidledsförflyttningar gör det outhärdligt!
Jag hade hoppats att fossingarna vilkas svullnad gått ner ändå skulle ha gått ner ännu mera så att jag skulle slippa lägga pengar på eventuellt tillfälliga skodon. Men ska jag nu börja träna ordentligt igen och köra gärnet så som vid en release så måste jag betala. Skrutt också.

Kan tillägga att mina händer fortfarande är lite domnade på morgonen, och ringarna drar jag bara på ibland.

Vid lilltjejens kontroll igår satt en annan mamma med dotter i väntrummet och jag kunde inte låta bli att snegla på det hon höll på med vid det lilla bordet. Jag kunde inte låta bli utan frågade försynt om det var matte hon höll på med? Svaret blev jakande och snabbt frågade hon om jag kanske kunde hjälpa henne? Så plötsligt satt jag där och ritade och förklarade procent medan hon höll lilltjejen lugn! Hann inte länge, men vi sammanstrålade efteråt (lilltjejen följde kurvan exemplariskt) och tog en fika där mattelektionen fortsatte. Kulkul! Det var till och med jag som föreslog fikat, så imponeras av min sociala insats! Phu, detta tillsammans med dop på söndag och jag har fyllt min sociala kvot för denna månad!

Dagens

Loggade tre cacher under min tur till Borås. Gissa ledtråden till denna gömma? "Under en sten"!!!

Mina svar på den där enkäten gicks igenom så jag fick chansen att förklara mina ställningstaganden och tolkningar av de listade påståendena. Sen filmades jag tio minuter igen och hon lyfte fram kontaktsökandet hos Ronja bara genom små rörelser medan hon ammades, baserat på hennes många iakttagelser av småbarn. Jahapp, istället för att lösa korsord, läsa eller glo på tv medan jag ammar ska jag prata (bebisspråk) och bekräfta genom att låta henne krama mitt finger eller "pyssla" med henne. Jag tyckte liksom att jag gjorde det när jag rensade ludd mellan hennes fingrar eller luftade halsveck, hehe.

I samma byggnad som jag har mina psykologträffar ligger en liten butik för minisar. Eftersom jag hade tid att spendera slank jag in och hittade faktiskt två plagg som tjejen snart kommer i. Haha, bläckfiskar!
Storlek 50 är nu för smått och 56 börjar vara på gränsen. Imorgon är det dags för kontroll igen så då får vi se hur mycket hon stuckit iväg. Hon känns i varje fall väldigt tung så varken jag eller Oo orkar några längre bärstunder direkt. Eller så är vi helt enkelt klena.
Hon har fått sin remiss nu till ortopeden på Östra, och på kallelsen ser vi att hon också ska röntgas!

Mötte upp Oo i Mölndal på vårt stammisställe, där jag bröt mot trenden och körde thaimat istället för sushi. Kunde dock inte motstå och bytte till mig en laxbit av Oo.

Därefter växlade vi bilar så Oo tog sin avkomma med till Stefan medan jag åkte hem. Tanken var att jag skulle träna combat, men beslöt att vila skavsåren och baka inför dopet istället.
Oo som är så kinkig på fikafronten önskade rulltårta, något jag inte gjort sedan jag var tös i Piteå! Det är ju riktigt enkelt, där det svåraste egentligen var att få själva rullningen tillräckligt hård. Det blev två stycken där den första väl får kallas försöksrullen. Var nog lite väl generös med sylten också, så det blev typ hallonsylt med lite tuggmotstånd.

Imorgon ska vi träffa prästen för en genomgång inför söndagens dop. Ett annat barn ska visst döpas samtidigt. Om det går fort kanske jag kan hinna åka och träna då istället.

Just det, snubblade över en forumstråd där en mamma undrade hur hon skulle göra med märkning av något som skulle ha barnets initialer. Då denne hade dubbla efternamn blev initialerna WTF, varpå hon förtvivlat undrade hur hon skulle göra nu? Ack dessa i-landsproblem!


Beautiful monster

Nya gäster vid fågelmatarna - Ringduvor! Upptäckte dom igår där de gick och pickade på marken.

Combat-dvd:n går och morgonsolen skiner på utsidan. Det är dags för Borås igen och jag ska ta itu med den där enkäten som jag förstås glömde förra veckan. När jag ifrågasatte den beträffande dess bedömning utifrån ifyllande av mig eller "mamman på gatan" fick jag en lång förklaring som jag bara nickade åt och egentligen brydde mig föga om. Det enda jag minns är att jag ska fylla i den igen om några veckor för att se om skillnad påvisas, förhoppningsvis till det bättre. Problemet är ju bara som jag ser det att ifyllandets resultat påverkas av dagsformen. Om jag har flera jobbiga eller lugna veckor i ryggen när jag svarar påverkar det väldigt mycket huruvida "Mitt barn stressar mig", "Jag ångrar att jag skaffade detta barn" eller "Mitt barn är lätt att trösta".
Men jag fyller i och tar resultatet med valfri nypa salt. Just nu lär ju mina svar bli åt de positiva hållen, otroligt snäll som hon är.

Hoppar till annat nu.
Sista powerlåten är en remix av Idol-Agnes "Release me". Inget jättewow för mig alltså. Likaså stretchlåten är Bruno (schmöör) Mars "Just the way you are" som är så sönderspelad att man bara suckade när man hörde att det var den de valt! Menmen, till koreografin har ju låtarna ändå en förmåga att växa något. Styrkan är dock lite småskön som vuxit för mig ju fler gånger jag lyssnar. Combatversionen är dock en kortare version av denna remix.

Kollat upp lite


Fick ju kolla upp hur det verkligen låg till med den där "sjöjungfrun". Oo kallade henne "sjömanshustrun" och då fick jag bättre träff på min "googling"!
Med sin 60 meters pelare räknas hon till Sveriges största monumenttalbyggnad(?), och heter egentligen "Kvinna vid havet". Hon ska tydligen hedra de sjömän som omkom under första världskriget, och deras 690 namn finns vid pelarens fot. Men lika många är historierna att hon ska stå och titta efter sin saknade man. Antar att den historien går hem bättre hos romantiska hjärtan.

(Från Bildakuten)
Promenera mera

 
En så vacker dag kan man ju inte låta förgås? Packade in mig och barn i Saabis, lite osäker på vart jag skulle ta vägen. Hämtade gps:en hos Oo inne i stan, för när jag lika väl skulle ut kunde ju jag fixa dagens cache! Det bidde en sväng med start från Fiskhamnen och ned till Röda sten. Kylig snålblåst på sina ställen, men riktigt härligt ändå!

Uppe till höger skymtar den där statyn som jag aldrig lär mig namnet på. Kallar henne jämt sjöjungfrun av någon anledning, men ska väl föreställa en fiskarhustru som blickar ut mot havet i förhoppning att se den båt hennes make finns på. Tycker dock det är lite underligt att hon är vänd mot Hisingen och inte ut mot hamninloppet, men jag har ju kanske missat nåt i dess bakgrund.

Men trötta ben, nya blåsor på hälarna och två cacher loggade var jag så hemma igen där jag tog itu med mera bak. Dessa är så vansinnigt goda, men jag får allt hålla mig i skinnet. Har faktiskt undvikit choklad då jag är lur på att det orsakar magknip för min lilla avkomma! Har nog aldrig varit så sugen på choklad som nu!

Nu ska jag dock ut och promenera igen! Tänke spänna lilltjejen i selen och promenixa ner till Bergumsvallen där Oo nu gör sin tränargärning. Så åker vi med honom hem, smart va så slipper jag mördarbackarna! Höhö!

Nasse

Ronjas första klassiska gris som banken bjussade på när konto nu öppnats i hennes namn. En fördel med att vara föräldraledig: Inga problem att hinna till banken inom deras knepiga öppettider! Tog en liten sväng längs Sävedalen köpgata samt loggade en cache. Står och plockar upp gps:en när en man passerar förbi. Jag ansluter bakom och noterar att han har en gps i handen! Mycket riktigt, han är på jakt efter samma cache som jag! Det blir också han som hittar den efter en stunds letande, äsch då! :o)

Är lite schizofren beträffande vad jag ska lägga mina lediga stunder på! Är liksom sugen på att virka, men också lösa korsord eller läsa Harlan Cobens senaste. Men så ska jag baka fikabröd till dopet också, så vad av alla dessa trevligheter ska jag välja? Ack vilket problem!
Inser ju att jag är tillbaka till hundraprocentig mammaledighet nu. Inga inhopp på jobbet som bryter dagarna och får tiden att gå fortare. Men å andra sidan har jag combaten att kämpa mig tillbaka till, och när jag är igång med den igen får jag åtmindstone ett bryt i veckan för egen aktivitet. Frågan är bara när jag är i form för det, förutom det faktum att jag ju måste ha ett pass att köra på vad jag hoppas blir min gamla Kålleredsanläggning. Är fortfarande lite osäker på om jag ska vara med på releasen. Det är ju en sak att gömma sig bland deltagarna och fuska med knän, hopp och magövningar än att stå uppe på scenen och instruera allihopa! Min hjärna vill så gärna och har fått för sig att jag liksom är i samma form som när jag startade mitt grav-uppehåll där i slutet av september! Ha!(Också ett ställe att sova på!)

 
 

Grejartagen


Höjningen hos golvplattorna har ju spridit sig in mot kaminen, vår egen lilla ås diagonalt genom huset. Området vid skjutdörren har ju inte inneburit något större problem för oss rent praktiskt än att vi möblerat om något för att inte gå där. Nu måste vi passera över skadan, vilket medfört att några plattor spruckit. Därför hackade Oo upp fogarna för att kunna lägga tillbaka dom plant igen. Utrymmet som fogarna tog räcker för att de ska få plats, men av de som inte redan var spruckna, skadades de andra i proceduren. Men vad vi vet har vi i alla fall fler än fyra extra plattor i förrådet som de förra ägarna lämnade kvar.
Vårt försäkringsbolag tog ju inte på sig denna sättning i betongplattan som de mer eller mindre konstaterat att det är. Det "ingick inte" i vår typ av försäkring, föga förvånande. Så Oo håller nu på att samla dokumentation för att skicka till företaget som faktiskt gjorde betongplattan. Snacka om grejer man vill ägna sin tid åt.

Duttig Oo!


Efter innebandyn idag gjorde han det! Han loggade cache nummer tusen! För varje dag kommer han närmare ett fullt år av daglig skattjakt och kvalificering till en specifik cache i Stockholm!

Lördagkväll

Titta vilken fin kamera! Ger finfina bilder och ger sådant härligt avtryckarljud så man känner sig som ett rikitgt fotoproffs. Problemet är bara att den fungerar mindre bra utan batteri!
Tog ju med mig den till kvartalen för att ta lite fartfyllda bilder, men det hände ju föga där jag plockade upp den för att ta en första bild! Bra Linda att ladda batteriet och lämna det i laddaren, duktigt!

Femtiotalet(?) taggade instruktörer fick smaka på nya koreografin ute på Lindholmen. Som vanligt fann jag musiken sådär med undantaget "Fire" med Scooter! Den har man svettats till många gånger på dansgolvet! Jag gillade den så mycket att jag köpte singeln! Scooters låtar passar grymt till combaten, och de har haft många av hans låtar i sina koreografier.
Jag kan dock inte påstå att det var mycket mer energi och styrka på mitt nu tredje pass sedan grav-uppehållet, men det var kanske inte att vänta heller. Styrkan däremot, vad bestod den mest av tro? Jo planka förstås! Aargh!
Ylva och hennes dotter som ska köra releasen i Kållered frågade om jag ville vara med på deras release om två veckor. Kul! Men fixar jag det? På rak arm kan jag ju säga att jag inte fixar styrkan! Jag får se hur jag gör...det vore ju kul!

Efteråt brummade jag till Mölndal där Oo och Tomas anslöt efter en flyttinsats hos Stefan. Mumsig köttbullemiddag och beskådan av dopklänningen som Monica nu broderat in Ronjas namn och födeleår på. Jättefint!(Oo kommunicerar med sin dotter...)


(...och får följande mottagande!)


Oofäll?

Oo tittar på bilderna i föregående inlägget, och den jag just tagit.
"-Det ser ut som hon ligger på en fäll!"

Oo, min egen kramgoa fäll!

Vilken?


Okej, vilken färg blev bäst? Är mest bärlik? Den vänstra ser nästan röd ut på fotot, men är mer åt det cerisa hållet. Tyvärr gjorde jag nog den vänstra lite för grund, fast det beror ju på hur pass stor rullkant man vill ha kvar nertill.

Soffan väntar!

Snyggosnapshot! En sak fick jag med mig från dagens Borås-samtal: Kommunicera med tunguträckning! Jag filmades i tio minuter där jag och tösen gjorde absolut ingenting. Fick kommentarerna att försöka kommunicera mera med henne när hon till exempel visade intresse för något, gardinerna i det fallet. Prata, prata, prata. Och bebisprat var visst mer effektivt än prat med vanlig röst. Just det, det var det där tillgjorda pratet en oktav högre där man har en förmåga att pendla mera mellan toppar och dalar som bebisar tydligen ska reagera mera positivt på. Happ. Och så det där med tungan. Enligt henne så försöker barnen kommunicera redan från början, och ett enkelt sätt var att helt enkelt räcka ut tungan och låta barnet försöka härma. Öh? Men så bad psykologen om att få prova detta med Ronja, och ta mig tusan försöker inte min tösabit forma munnen och skicka ut en liten tungspets också! Och väl hemma där Oo kör tungvisp blir det mycket skratt, leenden och försök att härma.

Annars blev det som vanligt frågor kring hur det känns om Ronja hit och dit. Kommer inte ihåg mycket mer än tunggrejen faktiskt Xo)

Efteråt åkte jag till Sandared och hälsade på Anita och Roland. En trevlig stund med god mat och konstaterande kring hur åren flugit förbi.
Otroligt mycket har byggts upp och förändrats i det lilla samhället, men mycket var också sig likt med alla minnen jag har därifrån!
(Viaredsjön som de bor alldeles intill.)

Himmel, det känns som alldeles nyss som jag skrev inlägget efter att jag och Oo varit där och hälsat på förra vintern.

Till whiskeyprovningen Oo och Henrik ansvarade för senast, gjorde Oo någon form av laxrullar. Tyckte de verkade mumsiga, så nu har han fått göra dom igen till en form av kvällsmat! Ingen av oss känner för att laga middag, föga förvånande.

Inga speciella planer för helgen vilket känns rätt bra. Combat-kvartal för mig och innebandy för Oo imorgon. Och så melodifestivalsfinalen kan man ju snegla på till kvällen. Kan inte påstå att jag har någon direkt favorit.


Mmm!

Man får ju passa på när katten är borta så att säga! Har eldad i kaminen hela dagen så nu är det riktigt varmt och gott här hemma! Oo skulle storkna, så har lagt på sista vedklabben nu han inte vänder i dörren när han kommer hem från innebandyn. :o)

Vet inte om det är på grund av (tack vare?) värmen, men min lilltjej har sovit hela dagen! Eller okej, inte riktigt men nästan! Hon har ätit, gymnasticerat, pratat lite och skrattat med mig i babygymmet men sedan somnat in igen. Jag förstår inte hur hon kan vara så snäll! Hade hon inte varit så pigg mellan tupplurarna så hade jag nästan blivit lite orolig. Men de kanske har lite olika faser där de sover eller äter mer eller tvärtom?
Ändå vågar man inte riktigt slappna av helt eftersom man bara väntar på att det ska brisera och timslånga "triader" utbryta. "Blir det vaket hela natten nu?"

Men bärmössan har nästan blivit klar medan regnet emellanåt piskat mot fönstren. Det är duktigt blött och milt ute nu! Mackor och nudlar till lunch, bra "mat" att snabbt släppa för mammautryckning, men nu är det dags för middag. Findus fiskgratäng kanske?

Sweetberry?


Rona fick agera modell för mössan som jag faktiskt färdigställde igår! Den passade perfekt, men jag är lite osäker på färgen. Tycker den är lite för ljus för att funka som vare sig hallon, åkerbär eller smultron. Alla dom är mycket mörkare, därav garninköpet igår. Eftersom det går så pass fort att göra dessa små mössor tänkte jag prova med den färgen också.
Döpte denna till "Sweetberry" i brist på annat, det lät finare på engelska ;o)
På denna variant uteslöt jag bladmönstret i själva mössan som den typiska jordgubben har och virkade ett löst blad istället. Tycker nästan det blev lite bättre?

Oo klev upp i ottan och är nu nere i Malmö. Här snöar det för fullt igen, tung blötsnö. En passande dag för att sitta inne och sticka, och är tösabiten lika snäll som hon varit senaste veckan lär nästa mössa bli klar relativt snabbt.
Lite shopping

Kanske man kan tolka detta som en viss acceptans? Jag hade blivit mindre förvånad om hon kissat däri, så detta var definitivt en positiv överraskning!

(Min Maja liten!)


Lilltösen har sovit i princip hela dagen! Till eftermiddagen lagom till hon började vakna till drog vi in till stan för att hämta Oo som tagit bussen till jobbet. Blev dock lite tidig, så svängde förbi garnbutiken och därifrån kommer man ju sällan tomhänt! Den rara tanten och butiksinnehavaren hade saknat mig så ja, jag har varit där några gånger!
Ett erbjudande på mininystan och häfte med mönster till bland annat amigurusar kunde jag ju inte motstå! De nystanen är ju så söta att man bara kan ha dom liggande framme i en skål!

Det blev en tur till Kungsbacka och deras köpcenter där det blev lite sushi innan Oo hittade en skjorta och slips. Även Kungsmässans amningsrum fick ju besökas!
Hittade också lite kläder till lilltjejen att växa i samt ha till dopet.
Imorgon drar Oo till Malmö över dagen för att sen komma hem och spela innebandy.

Det kom några centimeter blötsnö som i stan regnade bort, men ligger kvar här uppe. Fattas bara att det nu fryser på, men det ska visst bli mera regn, så landskapet ska blötas ordentligt först och sen frysa till!

Verkligen?


Okej, syns kanske inte så jättebra på bilden, men det snöar - på tvären! Typiskt vår med strålande sol endera dagen för snöstorm den nästa.
Sitter och stör mig på Bruno Mars låt "Grenade" som spelas sönder på radion.
"...Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same
..."

Alltså, det där med att älska någon så mycket att man skulle offra livet för denne? Skulle någon verkligen göra det? Och hur bussigt är det att offra sig som värsta martyren och lämna den andre med skulden att han/hon dog för min skull? Eller är det bara jag som är så egenkär? Spontana ogenomtänkta handlingar, fine att offra sig. Oo går över gatan och ser inte bilen som kommer. Jag slänger mig ut och knuffar undan honom på bekostnad av att själv bli kylarprydnad, men där hade jag nog knappast en tanke på att jag själv skulle stryka med på kuppen. Jag slänger mig ju ut för att min Oo ska fortsätta att finnas kvar med mig! Sedan kan jag ligga där i min etta under jorden och gräma mig över att han lever vidare och hittar ny fruga som Ronja kallar mamma! Men krasst nu, om man ställdes inför det faktum att måsta välja mellan sitt eget och sin älskades liv, hur skulle man göra? Skulle man offra sig bara för att slippa leva vidare med skulden att man inte gjorde det?

Så käre Bruno från Mars, skulle du verkligen ta en kula rakt genom skallen för en brutta som inte ens bryr sig? Och skulle du verkligen vilja att hon gjorde det för dig? Förväntar du dig kanske att hon ska göra det? Är inte det rätt ego?

Jaja, har startat upp ett litet stickningsuppdrag. Gott att ha garnen jag behöver här hemma så man bara kan sätta igång direkt. Passar dessutom bra till detta väder! Så nu blir det att stjäla till sig små stunder för att bli färdig så snart det går. Ska hämta Oo efter jobbet för att shoppa finbyxor till honom. Skjortor och tröjor tycker jag är kul att köpa till honom på egen hand, men brallor måste provas!
En liten rådfrågning hos Monica hintade att man till dop brukar vara ganska formellt klädd, dvs kostym för Oo! Ööh, måste vi ha det SÅ traditionellt alltså? Men om seden är så att gästerna kommer uppstassade blir det kanske lite pinsamt om vi kommer i jeans och tröja. Ack vilka problem!
Men Oo behöver nya finbyxor i vilket fall, sedan får vi väl se vad jag kan rota fram. Erinrar mig något i garderoben som borde funka. Nu ska jag tillbaka till stickningen innan morgonstunden är över och mammaplikterna tar över.


Lite caching

Sista inhoppet på jobbet avklarad, så nu får vi se när jag återkommer nästa gång. Snabbt hem där Oo mötte upp efter en sväng i Partille och så ut till Tyrsjön för en liten prommis i det avtagande solljuset. Det var ingen vidare värme precis, men skönt ändå att komma ut. Inte direkt det bästa underlaget heller då skridskor passat bättre på många ställen! Men bättre att gå på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja (Oo hade aldrig hört den!)
Mysiga lilla Tyrsjön ligger i närliggande Knipared med ett gäng cacher längs dess promenadväg runt. Oo hade loggat de flesta tidigare, men nu gjorde vi nytt försök på de han inte hittat. Bland annat en nano! En nano ute i skogen!

(Det gick inget vidare!)

De andra två som inte loggats hittades dock rätt snabbt. En trevlig liten tur i skogen!
Soool!

Ännu en strålande vacker dag som Oo ska få avnjuta tillsammans med sin dotter. Själv avnjöt jag känslan av att brumma Gulingen till jobbet för att göra en samhällsnyttig insats. Sista kurstillfället idag, och därmed min sista dag av gästspel ute på Volvo. Sedan är det tillbaka till hundraprocentig mammaledighet igen, men de har lämnat väldigt öppet för mig att jag kan få komma tillbaka i vilken utsträckning jag vill när som helst. En dag, två dagar, tre, fyra eller fem dagar i veckan - jag får välja själv!
Det känns toppenbra och otroligt hyggligt av dom, och även Oo är öppen för delad föräldraledighet, typ två-tre eller något. Det hänger bara på om det funkar för hans jobb. Mitt välmående de senaste veckorna är nog en kombination av alltihop: En otroligt snäll tös, egentid tack vare Oo och hans föräldrar och gästspel på arbetet. Jag börjar nästan känna igen mitt pre-gravida jag igen med den skillnaden att jag har ett gigantiskt tillägg i tillvaron som jag ändå tagit till mig och nu faktiskt gläds åt. Mycket tack vare den senaste tidens premisser! Det är bara att inse att jag inte är något hemmamamma-material och ska försöka att inte ha dåligt samvete för det! Jag är nog den bästa mamman när jag får behålla en fot där ute i verkligheten, vilket jag har lyckan att kunna av tidigare nämnda orsaker. Det är inte alla som har samma tur som jag och därför uppskattar jag det än mer!

Ny vecka

Allums amningsrum är helt ok med toalett, mikro, skötbord med handfat och lekhörna, eller "syskonhörna" som de kallade det :o)

Trodde det skulle bli en tidigare hemfärd än planerat där jag stod och svettades inne i 3-butiken med tösen på armen. En sväng på Åhléns var dock så tråkig att hon faktiskt somnade till slut. Det bidde i varje fall ingen ny mobil då snåltarmen sade ifrån - för denna gång! Avskräcktes dock från 3-abonnemang av en kund i Teliabutiken, då hon inför sitt iPhone-inköp ville byta från dom.

Målet med mitt Allumbesök var dock att hitta något finare men inte ryschigt till Ronja. Det visar sig att det nu är snabba puckar inför dopet då kyrkan bara var ledig nästa söndag om vi inte ville vänta till maj! Så när dopklänningen åker av efter vattenskvättandet ville jag ha något trevligt att byta till. Vet dock inte riktigt om en Bamse-body var riktigt det jag tänkt mig, men Katten Jansson var det enda som jag fann tilltalande i alla butiker! Det är fortfarande inte roligt att köpa bebiskläder. Prylar går bra, för det är ju prylar och tillika skoj för en som är halvt pryltokig. Så just därför var jag och köpte en babymobil via Blocket innan Allum! Den utslitna Tummenmotsvarigheten hänger över skötbordet och denna nya Fisher Price-varianten med massa bling-bling ska vara till sängen.

Gjorde ett lamt försök att hitta något till mig själv också och hittade faktiskt en Esprit-tröja på rea. Dock inte så skönt att dra på sig sin svettiga tröja igen. Najs.
Insåg att man väl bör vara lite uppklädd till sin dotters dop, men har lite vag tilltro till vad jag faktiskt kommer i av mitt egna mediokra utbud. Jag antar att det inte riktigt går hem med jeans där framme vid altaret? I-landsproblematik igen.
Och som sagt resulterade mitt finklädesförsök i en vanlig tröja, så får antingen göra ett nytt försök eller klämma ned mig i något gammalt. Jag är ju inte så fasligt långt ifrån min startvikt, men när de få kilona lagt sig där man ska knäppa igen brallorna är det gamla utbudet synnerligen begränsat.

De nya morötterna jag lade ut försvann i ett nafs! Kanske det är vi-lägger-mycket-tid-och-pengar-på-vår-trädård-grannen som smyger ut om natten och tar dom?

Oo ska hjälpa Stefan med något efter jobbet och ta dagens cache, så han blir extra sen idag. Det är en av mina ynkliga motiveringar till nytt mobilköp. Möjligheten att kunna cacha med hjälp av en smidig app!
Imorgon är det både Fettisdagen och Internationella kvinnodagen. Det måste man ju fira! Denna gång blev det faktiskt bara en - och liten dessutom! Det var ju det där med finkläderna...

(Bara en - faktiskt!)

Är förresten riktigt stolt över att jag inte föll för 3-försäljarens snack och tecknade hos dom. Men så fick jag också använda mig av Ronja som ursäkt för att slinka därifrån!
Sen ringde den där försäkringskillen som var hemma hos oss igen för att fråga om vi funderat mer på att utöka våra försäkringar. Skamset fick jag säga att vi fortfarande inte diskuterat det, och hade det gått hade jag tecknat en där och då! Nu ligger ansökningen istället och bränner i min mailbox. Suck!


Det bidde en promenad!


Putterputter


Gulaschsoppan står och puttrar på spisen, solen skiner, det är hyfsat städat här hemma (kan se några bänkytor här och var), kylskåpet är påfyllt, rådjuren har fått nya morötter och fågelmatarna är påfyllda. Än så länge en mycket bra dag! Oo är ute och cachar med Ronja, därav min produktivitet!
Jag undrar hur populärt det egentligen är hos våra trädgårdsombesörjande grannar att jag håller på och matar rådjuren. Jag tycker ju det är jättemysigt att ha dom här, men kan förstå att det inte är roligt att få dyrbara plantor och buskar förstörda. Vi har i princip fått en rådjursstig rätt över vår gård, genom häcken och in till grannen, snyggt ignorerandes deras blänkande cd-skivsprydnader i träden.
Enda baksidan bokstavligt talat är väl de prydliga högar av svarta ärtor som de vackra djuren lämnar efter sig på tomten. "Mm, godispastiller!" Lär väl Ronja tänka när hon fått kläm på hand-till-mun rörelsen. För naturligtvis kommer hon att ha ett sådant ord som godispastill i sin vokabulär då!

Blir glad när jag kikar ut genom våra fönster och ser de röda fina fågelholkarna! De har redan besiktigats av våra bevingade vänner, så jag hoppas på många hyresgäster!
Den observante kanske noterar att jag saknar ringarna igen. Jag lyckades ju prångla på dom där för ett tag sedan, och van som jag var att aldrig behöva ta av dom lät jag dom av gammal vana sitta där hela tiden. Det var dessutom nästan omöjligt att få av dom, så varför ens försöka? Följden blev sår och eksem där under eftersom det inte kunde torka som det brukat efter handtvätt, dusch och dylikt. :o( Så jag fick prångla av dom igen och låta fingret läka, vilket det nu nästan gjort. Jag är dock fortfarande så pass svullen att de sitter för tight och vållar visst besvär att få av och på efter varje tvagning. Kan inte mina händer och fötter få återgå till sin ursprungsform snart!?
Något som däremot kan förbli i sitt nya tillstånd är tuttarna! Höhö, visserligen praktiskt med miniversioner men det är onekligen ganska najs att gunna fylla ut en bh för en gångs skull! Att sedan måsta gå med den dygnet runt tillsammans med mjölkindränkta amningsinlägg är en baksida jag börjat vänja mig vid. Och apropå indränkt så börjar det kännas läge för matning. Mycket passande då Oo precis kommer genom dörren med en hungrig tösabit!

Lyx


Blöjor i jackfickan och bröstmjölk i dryckeshållaren. Inget konstigt aaalls! :o) Märklig känsla att tillsammans med Oo lämna radhuset i Mölndal och Ronja hos svärföräldrarna. Än märkligare att sedan hämta henne och åka hem. Att något så banalt kan få en att känna sig... vuxen! :o)
Det slog mig att detta var vår första egna tid tillsammans utan barn!

Hon hade sovit mer eller mindre hela tiden goatösen, och somnade lätt in väl hemma igen. Snäll, snällare, Ronja!

"Trassel" var riktigt bra, och till och med Oo gav den godkänt. Vet inte om vårt nya föräldraskap påverkade, men tårarna trillade på oss båda när kungaparet på dotterns artonårsdag sände upp sin papperslykta i skyn!
Och jag var nog inte den enda i den fulla salongen som ville ha en egen Pascal!


Det verkar bli ännu en strålande dag denna Vasaloppsdag! Har inget speciellt på programmet förutom lite proviantering och tillagning av Gulaschsoppa. Oo ska träna sina småtjejer under eftermiddagen. Avslutningsvis en bild från Oos cachingtur i Stenungsund med mormor. Sju cacher blev det totalt denna dag!


Passar på...

...att okynnesskriva ett inlägg till innan min lilla men kära familj kommer hem! Det bidde en bastu där jag passade på att göra en hårinpackning. Börjar bli riktigt långhårig igen, men det är rejält slitet. Klippte mig ju senast där under graviditeten någon gång så kanske snart dags igen.
Känner mig så där skönt varm och avslappnad nu, men ska hänga upp tvätten innan de kommer. De var i Kungälv och jagade någon cache, så kanske hinner jag läsa något ord i ett korsord eller två också! Sedan blir det middag hos Oos föräldrar, just det - de inte bara barnvaktar en sen kväll, de bjuder på middag också! Jag hade inte bara tur att få mig en underbar man, han hade de bästa föräldrarna också!
Filmen är först tio över nio därav den sena barnvakten. Vi ska se 3D-versionen, och känner jag mig själv rätt lär detta vara en stark kandidat till min dvd-samling i bokhyllan!

Jag har ju hört talas om Rapunzel, men faktisk aldrig läst sagan. Vet bara att orginalsagans Rapunzel har megalångt hår där hon sitter instängd i sitt torn och så prinsen som klättrar upp med hjälp av det. Aj! Man borde uppdatera sig på de där klassiska sagorna om inte annat när man snart faktiskt kommer att ha någon att läsa dom för! :o)

Tjo vad det var livat i holken!


Eller hoppas i varje fall att det ska bli det! Äntligen har jag fått upp julklappsholkarna! Fint va? Kan du se alla fyra?Stängde till min enbarmliga egensnickrade då den satt som berget i trädet. Den kan fortsätta verka som toalett då den nu visade sig vara full av fågelbajs!
Det är rena rama våren i luften, förutom den småsnåla vinden som drar. Plus 5,4 i skuggan när jag sneglar mot termometern. Najsigt! Oo har tagit Ronja till Stenungsund för att hälsa på mormor och cacha lite. Efter hans olika aktiviteter fann jag det ok att stanna hemma medan de åkte. Därav holkar i träden! Har också staplat nedrasad ved, tvättat, dammsugat och plockat allmänt här hemma. Gött! Funderade på en promenad i det fina vädret, men skorna känns inte riktigt hundra på fossingarna för längre turer ännu.

Felix färdiga soppor är faktiskt helt ok som snabb och enkel bukfylla. Måste ju ta vara på ensamtiden och inte stå och laga något avancerat. Vill ju passa på att blogga lite medan man har två fria händer! :o)

På sistone har tanken ofta slagit mig om inte min psykologkontakt nu är överflödig? Jag läser så många forumstrådar där det är ångest, tårar, ensamhet, vilja att lämna bort sitt barn, rådvillhet och ifrågasättande av sig själv och sin mammaroll. De är ju i behov av den hjälp jag har fått! Jag har inte haft ångest, kan erinra mig max två tåreflöden och fäster mig mer och mer vid min söta avkomma. Kanske är det bara den skillnaden mellan mig och dom att när jag väl hamnar i de pressande lägen som vi ännu inte ställts inför, har jag just den rädslan att göra henne illa. Nu är hon ju så otroligt lättskött att det inte är konstigt att de positiva känslorna kommer lättare. Jag har ju egentligen aldrig fått "testas" ordentligt, tack och lov får man väl säga. Men jag får ju nästan dåligt samvete (nähä) när jag läser om alla dessa som mår så dåligt och inte får hjälp. Jag har dessutom en partner som stöttar, och både han och hans familj som gett mig mer egentid än många andra någonsin fått på flera månader! Nej, det är inte konstigt att det känns så pass bra som det nu faktiskt gör. För mig har det gått bra, jag har haft tur. Jag tror att det faktum att jag själv sökte hjälp så tidigt, tillsammans med Oo och hans familjs stöd gett detta positiva resultat. Jösses, det har ju bara gått två månader men känns som en halv livstid. Men ser jag tillbaka på mig själv för en månad sedan är skillnaden markant. Jag interagerar med henne på ett helt annat sätt, och framför allt känner jag så mycket mera.
Att det sedan blir ljusare och varmare ute skadar inte heller! :o) Visst kan mycket hända när vi ställs inför riktiga prövningar, och jag gruvar fortfarande för den tid där gränser ska testas och mat spridas överallt, men jag ser framtiden an med lite större tillförsikt än tidigare i varje fall.
(Gått upp en klädstorlek!)Nybadad


Två månader och en dag gammal!

Fredagkväll igen

Med den lilla handen i fokus slumrar min nu tvåmånaders sötnos intill mig. Eller ja, slumrar och slumrar. Det är ju kväll och därmed kinkigt om det inte underhålls. Oo hejar på sina fotbollstjejer i nån cup. Många tycker det är lite förunderligt att han engagerar sig i ett lag när han inte själv har barn där. Så gott som alla ungdomstränare har ju sina barn med, så varför inte han? Jovars, om ett gäng år så!

(Två månader idag)


Det är faktiskt bara två månader sedan man var där i Varberg och hoppades på lite morfin för att få somna från värkarna. Känns som en halv livstid sedan dess!

Dagens bild från kökets kaos, inte en ledig yta någonstans! Jag fattar inte att jag står ut, men konstig nog orkar jag inte bry mig mer än emellanåt. Jag gör en liten insats i alla fall och kör tvättmaskinen. Ska man göra en insats till och ge tösen ett bad? Hm, lite väl ambitiöst va? Hon har ju inte uppvisat någon större förtjusning över att få din lekamen doppad hittills, så kan man förskona både henne och mamman från det är det kanske lika bra.

En dos av verkliga livet i form av rusningstrafik. Mötte upp Oo i Mölndal där han var hos sina föräldrar med Ronja innan cupen. Nu hann jag ju dit innan han åkte så farföräldrarna inte behövde vakta henne mer än nödvändigt. Har ju ändå lite dåligt samvete för att de ska ta hand om henne imorgon kväll. Spelar ingen roll hur gärna de säger att de har henne, en del av mig tror ändå inte på det! Så funtad är jag.
Dop är på gång, men det har jag faktiskt förmåga att överlämna åt Monica och Oo, liksom bröllopet. Visst tär det lite på samvetet, annars hade det inte varit jag, men jag lindrar det med att ståhejet inte är för min eller Ronjas skull. Jag har ju knappt ens några på min sida att vare sig bjuda eller som lär komma. Liksom vid bröllopet ber jag nästan om ursäkt för att jag skickar en inbjudan, utgår helt från min egen inställning till dylika arrangemang. Jag får dåligt samvete för att jag låter Oo ta hand om sin dotter själv några timmar. Jag får dåligt samvete för att hennes farföräldrar barnvaktar. Jag får dåligt samvete för att jag skickar inbjudningar till hennes dop! Hur vrickad är jag inte?! Vill folk inte komma så säger de ju bara nej. Men jag utgår bara från mig själv och hur svårt jag har för att faktiskt göra som jag vill och inte som det förväntas. Därför vill jag vara snäll och bespara alla ens besväret att finna en ursäkt genom att inte ens bjuda! Dessutom känns det förmätet. Varför skulle de vilja komma till "mitt" dop? Eller bröllop? Eller vad det nu kan vara för speciell tillställning som förpliktigar. Kan man i inbjudan tacka nej till presenter? Ronja har ju redan fått, så fler ska inte ges bara för att det nu råkar bli dop! Snacka om dåligt samvete! Herregud jag hör ju själv hur knäpp jag är!
Sedan kommer det också bli ångest över antalet på Oos sida. Hela tjocka släkten ska ju bjudas! Allting handlar ju om Ronja, så då kan väl modern utebli? Hoho! Och när jag ändå är gång så nämnde Monica faddrar, dvs gudfar och gudmor. Herrejösses, ska man tänka på sådant också? Nej, somliga traditioner hör hemma i antiken där de en gång myntades och bör stanna där. Någon måtta får det väl vara på traditionerna? Nu går jag ju med på att ha dop juh. Muttermutter...

Ki-ah!!

Jag vet att det är åt skogen fel, men ändå var samvetet svart när jag åkte och tränade igår! Att Ronja dessutom var lite kinkig gjorde inte saken bättre. Och visst slank det ur ett tack också till Oo där han satt med henne! Fick ett "-Skärp dig!" till svar. Varför är jag sådär...sådär orättvis mot mig själv?

Nåväl, jag lyckades skaka av mig det till hög combatmusik i Gulingen, och allt eftersom avståndet till Kålleredsanläggningen minskade, så ökade impulsen att hoppa in och köra en låt! När jag tidigare under dagen ringde för att prata med Ylva för att bland annat nämna att jag tänkte vara med som deltagare, lät hon mig höra att det varit kul om vi teamat vilket jag med förskräckelse tog ur henne. Mitt andra combatpass sedan jag-vet-inte-när! Men den sista powerlåten från en gammal koreografi var ju bara bra där i Gulingen, så väl framme kastade jag fram frågan om jag inte kunde få köra den? Självklart blev svaret, men skulle jag inte vara med där framme hela passet? Hahahahahaha, tror inte det! Inte nog med att jag inte har orken, jag kan ju inte koreografin!
Så jag gömde mig lite där nere på golvet, och allt eftersom låtarna gick började en viss oro infinna sig. Det var ju så jobbigt! Nästan så jag blev lite modstulen och till och med negativ då man kände att orken och kraften inte fanns i benen. Det fanns ingen explosivitet i sparkarna eller ork att varken hoppa eller lyfta knäna. Att jag sedan dessutom fick hålla i tuttarna när vi sprang var en annan femma!
Menmen, sista powerlåten kom och jag skuttade upp på vår lilla scen. Och väl där var det som jag aldrig varit borta! Visst var det enbart slag och därav inga problem med orken, men jäklar i min låda vad kul det var! Shit vilken härlig känsla att känna energin och adrenalinet pumpa! Weeeehooooo!!!!

Sen var det dags för styrkan och då slank jag ned på golvet igen. Lyckades hålla plankan liiite längre denna gång dock, hoho! Efteråt stressade jag hemåt med samvetet jagandes där bak. Jag är hopplös!

Så nu handlar det enbart om att komma tillbaka, att träna upp ork och styrka igen och det är inte roligt! Nästa helg är det kvartal och hur kul blir det att stå bland en massa pumpade instruktörer med sin mediokra kondis och obefintliga styrka? Önskar man kunde ha en tröja där det står "Just bm-godkänd" eller nåt!


Ortoped x 2

 
Dagens bild blev på röran i vårt decimerade vardagsrum. Hemkommen efter en sväng i stan och Gråbo där Ronja kontrollerades än en gång. Denna gång var det läkarkoll med de grejer som denne checkar av. Lilltösen ska till ortopedspecialist på Östra då läkaren kände knäpp i hennes höfter. Det var den där rörelsen där håller ihop de böjda benen och trycker dom upp mot magen, sedan därifrån rakt ut åt båda hållen. Knäppande ljud kan påvisa nåt ärftligt som jag inte uppfattade namnet på, men eftersom det hördes på båda benen och de vid utsträckt läge inte påvisade någon skillnad så var hon rätt säker på att det inte var något. Jag vet ju av förklarliga skäl inte om höftproblem funnits i familjen, och Oo hade det inte heller efter en telefonkoll med sin mor. Gott att de kollar upp ändå för säkerhets skull då den där åkomman tydligen kunde medföra hälta och olika långa ben. En remiss skulle dyka upp rätt snart.
Ingenting i vår hantering av henne vare sig före eller efter hade någon som helst påverkan i varje fall. Sen väntar mamma också på en remiss till en annan ortoped för sin svanskota. Fick tag på läkaren imorse och röntgenplåtarna visade tydligen ingenting märkvärdigt, men en ortoped ska få kika också. Läkaren själv hade ett förslag att han skulle injicera någon form av bedövningsmedel omkring svansen för att på så sätt lokalisera mer exakt var problemet låg. Jag sade att jag provar ortopeden först....!

Om en dryg halvtimme ska jag till Gråbo och fynda ett babygym via Blocket, och ikväll ska jag till Kållered och köra ett andra combatpass! Tycker jag flänger och far varenda dag nu så tiden går fort! Imorgon är det jobb igen på Volvo och på lördag ska vi på bio! Snälla Monica ställer upp både då och imorgon då Oo har fotbollscup med tjejerna han tränar, tills jag kan hämta efter jobbet. Vad vi ska se? Disneys senaste "Trassel" såklart" :o)


Dagens Borås

Tiden går fort när man har roligt, eller i varje fall när man ska svara på frågor om sig själv. Lite mer frågor kring barndomen och uppväxten. Hade jag minnen av något övergrepp? Hur var relationen till mina föräldrar? Kan du minnas något tillfälle då du blev förbisedd? Upplevde frågorna rätt "sporadiska", precis som det papper hon läste dom från, punktvis numrerade. Jag får ett intryck av att hon följer en form av mall för att kartlägga mitt psyke, en mall som någon snubbe med massor av avhandlingar och artiklar tagit fram. Däremellan frågar hon hur jag upplever min relation till Ronja, hur jag uppfattar hennes personlighet, hur hon reagerar när jag är ifrån henne, vad jag tycker är jobbigast med att vara mamma och så vidare. De flesta är svåra att svara på eftersom hon ännu är så liten, vilket förstärker känslan av hennes diagnosticerande frågor. Jag menar, personlighet? Relation? Hon är två månader! Visst skulle jag kanske kunna försöka tolka in en massa egenskaper i hennes spädbarnsutförande, men det skulle kännas som att leta figurer bland molnen: En subjektiv bild av vad ens fantasi vill se.
Jag fick svara på ett gäng frågor som hon lär analysera till nästa gång, och så fick jag med mig ett gäng påståenden med frågor som hon varnade mig för kunde vara "starka" att jobba med till nästa gång.
Visst, en del är "starka" på så sätt att jag inte riktigt gillar det kortfattade sätt de ska besvaras, vilket därmed kan tolkas hur som helst. Vem som helst kan väl tycka att ens barn "irriterar mig", eller "stressar mig", eller varför inte "känner mig arg på mitt barn"? Men bara för att jag nu går hos denna specialenhet i Borås och råkar kryssa i "Ganska ofta" på en sådan fråga bland de sex graderingsalternativen skulle det tolkas på ett helt annat sätt än om mamman på gatan svarar detsamma. Så känns det i varje fall, vilket gör att jag inte riktigt gillar den svartvita slutgiltighet i svaren jag ger. De är så mycket mer komplexa än ett kryss i en ruta och påverkas av så många faktorer.
Menmen, jag ska ge dom ett försök och så får vi hoppas att psykologen inte tolkar dom för bokstavligt. Jag vill inte bli sönderanalyserad, för det tror jag starkt att man kan bli! Denna "enkät" med namnet "Postpartum Bonding Questionnair" har ett gäng engelskklingande namn uppradade i arkets nederkant vilket säkert är snubbar med höga löner som varit ungkarlar hela livet och inte har en enda egen unge att tala om. Förlåt, kan inte låta bli. Men där är ju faktiskt källhänvisningen angiven också: "A screening questionnaire for mother-infant bounding disorders. Archives of Women's Mental Health" Kan ju bli intressant att höra hur mina svar enligt dessa kan tolkas. Bara se till att bibehålla ett öppet sinne!
Nästa vecka går hon in på praktiska övningar där jag ska filmas och så utfrågas mer.

Hur som helst så var timmen snabbt förbi och jag tog en sväng i solen. Stortorget har jag besökt ett gäng gånger förut när jag sommarjobbade i Svenljunga hos pappas arbetsgivare. Många minnen och ett helt annat liv!
Snabblunch på Subway innan parkeringstiden gick ut, och så lite proviantering i Lerum på vägen hem.

Ikväll blir det tacopaj om nu bara Oo behagar komma hem någon gång. Han ringde efter att ha irrat omkring uppe vid Volvo i jakt på en multicache. Han har tagit bussen ut dit för att hämta Gulingen som lämnades där igår då han skulle på sin tisdagsträff. Tydligen gick det inget vidare att hitta cachen, så får se när han dyker upp då en annan nu måste hittas för att bocka av denna dag.
Själv ska jag ta och byta en välfylld blöja. Av minerna att döma är det alla tre dagarna sedan sist som är på väg ut. Är det bara jag som tycker att bröstmjölksbajs luktar senap? Hoho!

Insexnycklat lite

Tösabiten har fått sådan räckvidd, och vevar så pass med sina små nävar att hon slår rätt hårt i korgens sidor nu. Därför monterade jag spjälsängen! Korgen kan användas ett tag till i vardagsrummet. Sedan förevigar jag hennes namn och födelsedatum på dess undersida och sätter kanske grund för en ny tradition.

Spjälsängen placerade jag i sovrummet för enbart egen bekvämlighet (nej, vi bäddar ytterst sällan!). Att börja springa mellan hennes och vårt sovrum under nätterna för att amma och dra upp avsparkat täcke kände jag inte riktigt för. Jag har ju inte ens något att sitta på i hennes rum, så skulle man då liksom hämta henne till vår säng eller gå ut till vardagsrummet? Tror inte det! Nu lyfter jag ju bara över henne till oss och så slumrar jag medan hon äter.
När hon blir äldre får hon flytta ut och den där babyvakten installeras.

Det har varit väldigt skönt att ha all shopping avklarad innan hennes ankomst, men i vissa fall brast det lite i kollen. Det visade sig nu att vi har flera bäddset för den större kudd- och täckstorleken, vilket ju kan vara bra. Men vi har inget täcke att trä dom på. Däremot två kuddar. När jag nu tänker efter var det nog en tanke att ha en i barnvagnen. Ok, då saknar vi bara täcke när det är dags att gå upp en storlek. Men till den mindre kudden och täcket har vi inget fler set, vilket väl varit mer nödvändigt än det flertalet större just nu. Håhå, men annars har vi faktiskt lyckats riktigt bra med inköpen, inget direkt överflödigt ännu förutom vantarna jag sista-minutenköpte. Okej, det hade räckt med en tjockoverall och antalet strumpor är överdrivet. :o)
Men nu kan hon i alla fall veva på bäst hon vill ett tag till!

Ensamkväll

Oo käkar gott ute i samband med sin månadstisdagsträff, så jag köpte med mig god mat hem!
Jobbat idag vilket gick finfint, så nu ligger Ronja på skötbordet och skrattar till mobilen som går runt, runt. Tror den börjar bli utsliten nu, för den spelar v-ä-l-d-i-g-t långsamt!

Har fortfarande inte lyckats pricka in den där halvtimmes telefontiden till läkaren beträffande mina röntgenresultat. Imorgon är det Borås och dess andra intervjutillfälle.Har inte behövt pumpa på hela dagen, vilket känns lite oroväckande. Börjar produktionen avta? Det är över nio timmar sedan jag pumpade imorse, men det spränger inte det minsta. Visst är det spänt och en kupstorlek större, men inte så det gör ont. Ska dock placera mig i soffan och ge då det borde vara dags för henne om inte annat. Blä vilket tråkigt och ynkligt inlägg.


RSS 2.0