Mitt liv i banankartonger...

...känns det som just nu. Är tillbaka i Stenungsund för tömning av rejält fylld bajlåda och mera packning. Katterna var rätt glada att ha mig hemma igen. Maja ligger och knör i mitt knä. Fia är ute och springer någonstans i mörkret. En svart katt i natten. Men jag lägger in en bild på Maja i det gröna. Fin va?

De banankartonger jag hade är fyllda igen, och nu börjar det faktiskt se lite tomt ut här. Har till och med gått lös på lite kläder. Tomas kom förbi och vi fixade middag samt pratade av oss en del. Jag har nog fortfarande inte riktigt insett att han om ett år är färdig polis.  Han tyckte jag förändrats lite...blivit mjukare! Jag väljer faktiskt att se det som något positivt, och får skylla på Johan och hans anhang. Jag är ju inte van att umgås med en familj som är så genuin och...och...go med varandra! En del av mig tycker det är jättejobbigt, medan en annan inser att det ju faktiskt är så det ska vara. Men jag har en känsla av att jag kommer att känna mig som ett ufo i dessa familjära sammanhang en god tid framöver. De är så...avslappnade, glada och trygga med varandra! Antisociala Linda har mycket att lära... Jag menar, jag tycker ju det är skönt att jag inte har några föräldrar att räkna med! Men det kan ju ha att göra med att de inte heller var mycket till att kalla föräldrar. Systeryster ringde och meddelade att Sven tar över pappas ekonomi helt och hållet. Min käre gamle far springer hellre till Systemet än betalar räkningar. Jag trodde faktiskt aldrig att han skulle leva så länge efter att mamma dött...

En vän till mig fick en hjärnblödning häromdagen (35 år!). En lätt sådan, så det är ingen större fara med honom, men när vi varit och hälsat på honom på intensiven kom tanken till mig: Om något skulle hända mig, vem skulle hälsa på mig då? Tankar på svaret på den frågan är lite nedslående, då jag kan komma på tre. Men det är ju mitt eget val att inte ha en massa vänner omkring mig. Det är ju bara jobbigt! Jag fattar inte hur andra har tid och ork att upprätthålla en stor vänkrets. Menmen, alla är vi ju olika. En del behöver folk omkring sig, andra inte. Själv är jag rätt nöjd mina katter och goe blivande sambo.

Nu är det sängen och lite tv som gäller!

Förberedelser...

...inför flytten nästan hela dagen. Målade tak och väggar i min blivande garderob, fixat adressändring, bredbandsuppkopplingen, tv-licensen, hemtelefonen osv, osv. Att det ska vara så rackarns mycket att ordna för en flytt! Bagge ringde dessutom och frågade om jag kunde fixa två vakter till Vänersborg till helgen! Hon ger en alltid så långt varsel... Jag kommer nog att ta fredagen i alla fall, men Staffan var bokad på Baden så jag hopaps Z är sugen.  
Sedan var det dags att ta itu med Johans gillestuga som verkat som målarrum och "här-kan-jag-dumpa-allt-jag-inte-vet-vad-jag-ska-göra-utav-men-inte-vill-slänga-för-det-kan-vara-bra-att-ha"-rum. Rensa, sortera, dammsuga och skura. När man var färdig såg det faktiskt rätt beboeligt ut. Alla mina grejor kommer att få lagras där inne tills resten av boutrymmena finns tillgängliga för mig att "bo in". Just nu känns det lite hopplöst faktiskt, men bara garderoben blir klar och Myrorna hämtar allt som ska skänkas bort så kommer det kännas som det kanske lär finnas plats för mig...

Biologikursen körde igång ikväll också efter sommaruppehållet. Rundvandring i Botaniska och dess skogar innanför, och shit vad mygg det var! Av någon anledning så hatar myggen mig, eller älskar, jag vet inte riktigt. Höll på bli vansinnig. Hur tusan ska man få ro att sitta med luppen och nyckla när dessa blodsugare terroriserar en från alla håll?
Lagom hemma till CSI, och därefter ett andra lager färg på väggarna i garderoben.

Imorgon måste jag hem till katterna. Och Thomas den lyckliga osten ska dra till Sunny Beach i två veckor! Bäst de aktar sig för vakterna där...de verkar ju lite mindre trevliga än undertecknad.
Fattar inte varför jag inte är bra i halsen ännu! Smärtan kommer och går, liksom slem som alltid ska bråka morgon och kväll. Nej, jag röker inte! Fy farao!
Det var ju toppen att rökförbudet infördes på krogarna, men det fick ju den följden att alla nu springer ut för att röka och då står och bolmar på en där man står och försöker jobba. Urk. Jag fattar verkligen inte hur man kan förmå sig till att dra i sig sådan skit. Och det stinker ju värre än döden.
Jag lät sjuorna skriva brev till sig själva i nian om vad de bland annat tycker om rökning. De fick skriva vad de skulle säga eller fråga sig själva om två år. Det var ganska kul läsning! Niorna som gick ut nu i våras fick läsa sina brev strax innan de slutade. Många skratt blev det, men få som fick skämmas. Vi hade bara två rökare i den nian. NO-läraren hade gjort ett gott jobb ;o) Fast å andra sidan är ju två stycken, två för mycket...

Jerry Lee Lewis...

...hade visst en lillasyster, Linda Gail Lewis som spelade i parken ikväll. Det fåtal gäster som sökt sig dit hade nog en trevlig kväll, hon var rätt ok, men så trist att gästerna sviker! Folkparkerna är ett utdöende fenomen, många tycker de är goa att ha, men uteblir när det anordnas tillställningar.
Lite folk, de flesta goa och glada. Tar några öl, diggar och dansar. Sedan finns det alltid några nötter som ska "digga" genom att vifta artisterna i synen, och visar taskig attityd när man säger ifrån.
Kalasfull herre kommer balanserande med fyra öl en halvtimme innan stängning. Resten av sällskapet sitter i bilen och väntar, en tjej bönar och drar för att få med honom därifrån. Ännu en ur sällskapet tillkommer och försöker få med honom.
"-Alla sitter i bilen och väntar!!" Karln blir mer och mer grinig av ren trots.
Z, du är underbar! "-Det är en jätterolig bil, du ju bara måste se den!" (Stort leende och handfast styrning ut genom dörren). "Ja, titta vilken rolig bil, ajöss!"
Tjejen tackar lättat och kompisen flinar med tummen upp.

Liksom i alla yrken finns det bra och mindre bra kollegor. Jag har ju förmånen att kunna välja mina, och har därför de bästa! :o) Tack för ikväll pojkar!

Nu är det sängen nästa...hoppas jag får sova bättre än förra natten.

Premiär!

Banankartongerna är slut, så jag tar en paus i packandet och gör ett nytt försök att starta upp min blogg här. Skrev ett lååångt första inlägg igår, närmade mig avslut och får ett fönster mitt i synen: "Explorer har stött på ett problem och måste avslutas"
Mina blogg-ambitioner tvärdog där och då, men skam den som ger sig. Vis av eländet ska jag ta till vana att skriva i Word först och sedan köra klippa-och-klistra-metoden. Får väl se om Windows kraschar då eller något. Då är det bara att inse att det inte var menat.

 

Först och främst kan jag väl förklara mitt bloggnamn, Tashmira. Det var det första namn jag kom på den dagen jag för första gången klev in i Tristram och det första Diablospelets brutala värld. Naturligtvis var jag en rouge, och var snart förlorad i detta spel. När så allehanda tjänster och sådant på Internet många gånger kräver ett nick, så fick Tashmira leva kvar. Linda99, -linda-, l-i-n-d-a osv är alltid redan tagna, och lite väl tråkiga, men Tashmira har alltid fungerat.

 

Så...här är alltså ännu en flytt på gång. Det har blivit en del faktiskt. Få se nu... Piteå - Umeå Mariehem - Tomtebo - Centrum - Ålidhöjd - Nydalahöjd - Sandahöjd - Stenungsund Alfredsberg - Hasselknuten. Och snart Lindome. Ska bli spännande att prova på samboskapet igen, men ett rackarns flängande längs E6:an kommer det att bli när alla tre jobben man har är i och kring Stenungsund. Menmen, bara gilla läget när den bästa praktiska lösningen var denna. Funkar det nu bra så blir kanske en gemensam flytt lite närmare aktuellt. Känns dock bra att inte släppa taget helt om min lägenhet. Perfekt att Staffan ville känna på att lämna Göteborg.

Lukten av gamla bananer börjar ge med sig nu när de fyllts och stuvats ned i förrådet. Kunskap väger inte brukar det heta va? Med urgh, inte var de helt lätta att lyfta efter jag tömt bokhyllorna!

 

Kvällens pass närmar sig, men lär förhoppningsvis bli lugnt. Lite countryinspirerat skulle visst Linda Gail Lewis bjuda på i parken, så jag tippar på att stammisraggarna kikar förbi. Jag, Staffan och Mattias ska haka på några ur övriga personalen och käka lite Thai innan. Linda ska träna på sin sociala förmåga... Och då jag slipper fixa mat till mig själv på köpet får man väl anse mödan lönt.

 

Det ser ut att lösa sig med vakter till Tjörn runt. Jag har så gott som fixat till alla dagar nu, men till 1 september ser det tight ut. Elva vakter måste jag ha tag i.

 

Jag vet inte hur jag ska lösa det med Krav Maga träningen till hösten. Den är ju ute på Tjörn, och så pass sent att man inte vill stanna kvar på jobbet! Och jag kan ju inte flänga fram och tillbaka till Lindome! Skit. Det är så bra klubb med gó stämning jämfört med den i stan som jag provade på. Skit.


RSS 2.0