Pirr intill

Alltså, jag fattar verkligen inte vart tiden tar vägen. Imorgon är det ju fredag - igen! Det sägs att tiden går fort när man har roligt. Också förbenat fort när man har fullt upp. Men när man jobbar och sedan tränar efteråt är ju liksom dagen slut när man väl är hemma igen.

Johan kom förbi idag då vi skulle se på deklarationen ihop. Både hus- och StV- försäljningen ska ju redovisas. Otroligt skojigt och lättförståeligt. Som sagt, fascinerande att en del tycker sådant är roligt. Än roligare blir det när alla papper, framför allt med de förbättringar vi gjorde överläts till köparna. Hoho vad skojigt med vinstskatt!


Strong Together

Jo, det var riktigt roligt att stå där på scen framför massa taggade deltagare. Skinnskavda knän men ändå tacksam för den sträva heltäckningsmattans minimala dämpning. Låt fem är verkligen apjobbig!


Fanns inga duschmöjligheter så spred min odör genom Ica Maxi men fick veckohandlingen gjord.

Känner mig extra duktig som jobbade på mina sociala skills med Robert. För första gången tog jag bussen in till stan. Han fick guida mig genom det nya sättet att lösa biljetter. Heh.

Jag har ju noll koll på vart man ska ta vägen i stan så han tog mig till Toso. Trångt, för hög musik och dyra drinkar. Ett typiskt häng-ställe alltså. Ska tydligen vara bra mat där. 

Försökte hitta något ställe att skaka loss lite på men kände inte för att stå i några köer. Blev en skön promenad genom Vasa(?) istället för att sedan vänta på våra bussar en kortis på gamla beryktade Palace. Första gången på det fascinerande stället.
Nu längtar jag bara efter sängen, har två pass imorgon då jag var alldeles för snäll och tog på mig ett vikariat. 
Ser att iFånens klocka hoppat fram nu. Hej sommartid. God natt!


Sötnötter

Japp, Lilltjejen har funnit intresse i tangram-pussel! Inte det enklaste precis men med "facit" tillgänglig får man ju till det!

Bästa vännerna fick följa med hem, tycker det är mysigt. Lite roligt också att de envisas med att kalla och tilltala mig "Ronjas mamma" hela tiden istället för mitt namn. Varför det liksom?


Minibryt

Tänkte köra BCn på Sats då de kört igång nya releasen men ställde istället upp och vikarierade för en sjuk Sandra. Litet skönt gäng med gott humör, hemma sent och i princip direkt i säng. De långtgående problemen på jobbet börjar ta ut sin rätt och jag kostade på mig ett minibryt. Stängt in mig i ett mötesrum och ägnar mig åt en dos självmedlidande, för ögonblicket glömt den glädje jag stundtals känt för detta jobb.

Hur jag ska hantera detta är ju helt upp till mig. Ge upp eller bita ihop och fatta nya tag. Man får finna sina därför på alla de varför.
På ett sätt tacksam för att jag ska hämta Lilltjejen på dagis samtidigt som det inte kan ses som något annat än flykt. Skyller på att det inte är något jag kan påverka och tillåter mig att känna lättnad. Det blev en sådan dag helt enkelt. Behöver påminnas att det kan vara sådana också.


Från sargkanten

Nöter träbänk medan Lilltjejen springer av sig lite. Föräldrar rycker in idag som tränare och jag känner mig duktig som avstod denna gång. Förra gången när tränaren gick längs kanten och frågade var det pinsamt att se hur alla molteg. Alla hoppas på att någon annan ska ställa upp.

I vanlig ordning har veckan sprungit iväg och känner mig som en upprepande papegoja vad gäller galen jobbvecka. Mycket problem, incidenter och puckar från olika håll. Tack vare Lilltjejen tvingas man att koppla bort när man är hemma och det är på ett sätt avslappnande att låta hjärnan fokusera på Uno och Kasta gris istället.
Förrädiskt vackert väder igår lockade ut halva Göteborg till Slottskogen, inklusive oss för lite Pokémon och matning av änder. Fascinerande att se alla människor, detta spektrum av mångfald och det vi alla ändå har gemensamt - glädje över en antydan till vår. De cyklar, går, springer, åker skateboard. Unga, gamla, ensamma, par eller sällskap, med barn, utan barn, med barnbarn. Näsor sticker fram mellan mösskant och högt uppdragna kragar medan någon optimist går i t-shirt. 

Fick fylla på lagret av Pokeballs, fånga in några gamla och nya, se sälarna få mat och leka runt på Plikta. Därefter var det gott att komma hem till den solvarma lägenheten och fixa köttbullar. En fin oxfilé med potatisgratäng och bea i all ära, men riktiga köttbullar är inte att förringa!


Bara en vecka kvar till Strong Together där jag ska stå på scen och sätta nya koreografin. Pluggandet går väl sådär ska jag erkänna. Tacksam att jag bara ska skugga.


Tröttis

"-Mamma kan du höja volymen på tvn! Han pirrar så högt!"

Fick hämta en Lilltjej tidigare igår som klagat över huvudvärk. När jag hämtade grät hon nästan konstant av vad jag efteråt uppfattar som ren trötthet. Bäddade ned i soffan direkt där hon också somnade på fläcken. Min stackars sötnöt. Några vakna stunder men somnade ändå utan problem på kvällen och sedan hela natten. Jobbade hemifrån idag då hon förvisso var sitt glada
jag igen men lite sämre aptit och energi. Mycket Pokémon på tv medan jag suttit i telefon nästan hela dagen. 
Koreografin går på tvn nu och jag känner ögonlocken obönhörligen bli tyngre. Hopplöst. 


War room

Sammanfattar min passerade veckas två jobb med åtta avklarade pass, möteshysteri, en misslyckad patchning igår och därmed inställd release idag.

Körde kvartalen igår med träningsvärk i benen som följd. Japp, en duktig benlåt!

Tyckte rätt låt vann i Mellon.

Lyckats fastna i en serie på Netflix - Arrow.

Nu lämnar jag war room och låter de som faktiskt tillför något jobba vidare...


Pluggar

Gästspelat för ett sött litet gäng i Landvetter, undsatt Frölundianerna ännu en gång och semmelladdade inför en stackare i Amhult. Fick till ett bra pass på bandet idag. Kände av knät till och från men tuggade på utan större problem. När jag sedan sjukt nöjd skulle kliva av kunde jag knappt böja benet. Ont! Otroligt att smärtan kunde komna så direkt.


Nya releasen ska nötas in. Sjukt missnöjd med musiken. De har gradvis de senaste releaserna bytt stil till en jag inte alls gillar, saknar driv och det tryck man behöver för den där extra energin. Styrkeinslagen verkar också bli kvar vilket jag inte heller gillar. Jag har kanske kört så många år nu att jag fastnat i "det var bättre förr"... Skulle vara så himla tråkigt om jag förlorade glädjen för combaten, för vad sjutton skulle jag då göra för att få mina endorfiner? 


Alex hade farligt gott bidrag till dagens fika. Rabarberfyllda! Jag åt två...

En rätt galen jobbvecka snart slut. Självklart bara för att jag är acting har vi en långvarig P1:a. Men imorgon är det fredag, alltid något. Dags att försöka fokusera på koreografin på tv:n nu, dvs somna på tre sekunder!


Wellbeing

I mars kom vintern till slut. Eller ja, för en dag kan man väl på sin höjd hoppas på. Mysfaktor tusen när man körde hem från dagens pass som också gav mig den energikick jag behövde. Än mer folk idag, kryddade av två superstammisar från min tid i Partille! Bara älskar bilden vi fick till, får mig att le varje gång. Annelie alltså, så jäkla underbar!Luft

Sim- och dansskola, lunch och så rattade vi  österut. Påmindes av fine Stoffe om möjligheten att komma ut med Lilltjejen för att umgås och rida. De har ju nu tre hästisar  där supersöte Spiderman fick en nu två år äldre tjej på ryggen. Blev en välsignat skön promenad genom skog och mark. Påmindes om hur väl jag trivs med att kliva omkring bland stammarna. 

Tillhörde ju inte hästtjejerna under uppväxten men älskar ju alla djur. Hästar är fantastiskt mysiga och jag imponeras av de som orkar lägga den tid de kräver.
Sjukt trött av någon anledning. Tänkte hänga med Mellon i alla fall. Zzz!


Mars

Det är lite knepigt att picka på fånen med en Liten Grå som ihärdigt stångas och gnider sig. Vet inte riktigt vart veckan tog vägen men tydligen är det fredag imorgon. Vad hände där liksom? Imorgon drar Nicklas på skidsemester så jag hoppar in för honom. Ber innerligt för en lugn vecka utan incidenter.

Hade Evelina här igår och idag följde Lilltjejen med henne hem. Så jag passade på att vikariera i Frölunda. Behövde verkligen en ordentlig genomkörare - SÅ skönt!
Klämde också in ett lunchpass igår, en halvtimme på bandet och fick ont i knät. Har jag sagt att det är störigt?
Lilltjejen är förkyld så kan bara hoppas jag klarar mig. 
Lilla Grå har lagt sig till rätta i mitt knä. Tänker på fenomenet husdjur, det värde de tillför ett hem. De små och ibland oförutsägbara ljuden om det så är ett prassel från spån i en bur till tassandet över golvet från rummet intill. Mina grå följer ju ofta mina rutiner och vaknar till när jag också gör det på morgonkvisten. Från morgontoaletten får jag då ofta se Gråbrödernas rutin. Mysigt tvättande av varandra som sedan går över till små nafs och fullskalig brottningsmatch. Bror "förlorar" alltid. De ger så mycket genom att bara vara. Hur de knör sig intill när man lagt sig, deras mysiga jamanden där bastande Brorsan piper ynkligt i falsett. Deras tjocka, täta päls likt en ryamatta eller Lilla Grås silkeslena. Skulle gärna ha hund också om de inte krävt så mycket jobb som de gör. Och hur väljer man ras? Finns ju så otroligt många. En halvstor modell som man kan springa och vandra med, en "rejälare" art helt klart, och definitivt mer jobb. Får bli när man gått i pension och har bättre tid. 
Apropå pension var jag på banken och gick igenom dom bitarna. Blä-tråkigt men nödvändigt. Bytte bankkontor så får se om Amhults är bättre. Närmare jobbet om inte annat. Alltid lika fashinerande hur olika vi är, att en del faktiskt tycker pension, fonder och räntesatser är roligt och intressant. 
Fått sällskap av Lilltjejen då nu knör vi allihop i fåtöljen. Intill tronar soffan stor och tom.

Om inte Gråbröderna fäller så gör Lilla Grå desto mer. I mängder. Svart tröja, perfa. Vi kanske är lite lika ändå, jag och min Lilltjej. Min fina Lilltjej!


RSS 2.0