Less

Jag vet inte om jag någonsin haft så många sjukdagar - ever! Det där jag nämnde om levandes skara kunde ju definieras på lite olika sätt. För mig var det nog den skara av levande döda.
Lilltjejen har gjort mig sällskap så vi ligger som två svettisar och hostar ikapp. Johan smyger längs väggarna och muttrar nåt om smitthärd medan han tvättar, plockar grejer och serverar mat som hans tjejer bara petar i. Vill du gå ner i vikt? Prova influensadieten, jag har nog tappat tre kilo!
En annan cool grej jag glömde dokumentera är den nya frisyren jag namngav "Toss and turn". Tvätta inte håret på minst fyra dagar, tillbringa dessa dagar till största delen liggande där du ser till att kasta med huvudet ordentligt. Effekten blir nästan som att tupera men hemligheten bakom den riktiga stadgan och tovigheten är - och det är mycket viktigt - rejält med svett mellan varven. Sen kan du med dina febersvaga armar ägna flåsiga tjugo minuter att försöka borsta ut härligheten, innan du ger upp och tar en dusch. Det är sannerligen på tiden ändå.


Lever

Tillbaka i de levandes skara. Gårdagen försvann i ett töcken av svett, frossa och sådan värk i hela kroppen att stillaliggande var stört omöjligt. Inte kul. Inte heller kul att min combat i Partille fick ställas in då ingen vikarie hittades.
Idag är jag nästan människa igen men svag som en kattunge (dock långt ifrån lika söt som en) och flåsar av att borsta håret.
Ute är det strålande vackert väder, solen bränner in till mig där jag ligger i min favvofåtölj. Om jag blundar och tänker bort den täppta näsan, hostan och suset i huvudet kan jag nästan låtsas att jag befinner mig på en tropisk strand, minus vågskvalpet. Bara nästan.


Blööh

Hade det inte varit för de extra passen det nu blev denna vecka hade jag säkert klarat mig. Det hade jag! Nu ligger jag här utslagen igen, blöt i svett med sönderhostade luftrör. Denna gång insåg jag dock tidigt mitt (och deltagarnas) bästa och jagade ersättare direkt och underbare Peter F kör upp från Kungsbacka! En söndagseftermiddag är det inte många pass men imorgon däremot lär det bli värre. Den enda combat jag nu kör är den på dvd:n. Skit och skrutt och elände och mera skit, det är vad det är!


Menåh!

Intetsägande sista delfinal där Ralf och Alcazar stack ut ur den grå massan. Camilla Hede... eller nåt var ju bara pinsam i den utfyllnadsroll hon utgjorde. Inte ens mima korrekt kunde hon.
Men mest störande är rosslet i bröstet och hostningarna som sliter sönder mina luftrör. Jag ska ju ha revansch i Lindholmen imorgon! Ååh!


Kvartal Combat 55

Ny musik och ny koreografi som i det stora hela kändes rätt ok - förutom jump knee. Har aldrig någonsin gillat den under de år jag nu kört. För en gångs skull bra teoridel med praktiskt finslipning av tekniker som nog för alla är behövligt emellanåt. Förutom jump knee är det definitivt sidekick jag behöver träna mera på.
Kvartalen gick på Sats anläggning mitt i stan. Trångt i omklädningsrummet och infernaliskt varmt i salen och mysko digitala vattenblandare i duschen.
 
Nu är Johan på whiskeyträff med jag och Lilltjejen myser med eld i kaminen och fåtöljhäng framför Modig, favoritfilmen av alla. Får se hur mycket av Melodifestivalen man orkar följa då tösabiten hållit en vaken sedan vargtimmen.
 

Träningstorsdag

Jäklar i min låda vilken skillnad på bara tre dagar, otroligt skönt att vara tillbaka! Kände ingenting i kroppen som höll mig tillbaka när jag körde med deltagarna i Kållered. Najs!

(jag och Ida - grymma är vi!)
 
Hade dock totalt glömt bort att det var instruktörsmöte, så direkt efter jag var klar hann jag lyssna på sluttampen av genomgången innan det var dags för oss alla att presentera en-två låtar av våra respektive pass. Bland oss som var närvarande blev det Body Step, CXworkx (eller hur det nu skrivs ut), Body Pump, Body Combat, Indoor Walking och Body Balance. Tyvärr var ingen dansinstruktör med då det hade varit kul att prova nåogt sådant. Men det var väldigt roligt då jag varken provat CX eller IW förut, och då jag inte kört step på minst åtta år fick jag många goa flashbacks.
(Step på gång)
 
(CXworkx - urgh!)
 
(IW med sina skrämmande manicker som var SÅ jobbiga! En timme? Jag pallade knappt två låtar!)
 
Vädrade fossingarna till Body Balance och konstaterade att jag - fortfarande - är smidig som ett kassaskåp.
 
Detta var inspirerande och påminde mig om hur mycket jag tycker om att träna och skulle kunna göra mer om jag bara hade tiden.
Efter detta roliga var det underbart gott att frossa i mackor, ost och frukt!
 

Hälsa som hälsa?

Delar av Sportlife har ju som många nu vet brutits loss i Sportlife å ena sidan och Nordic Wellness å den andra. En ny logotyp har tagits fram som man väl kan tycka är både bu och bä, men det är nog inte helt enkelt att komma på en klatschig logga som tilltalar alla.
Hur den ser ut? Så här:
 
Döm då min förvåning när jag plötsligt får syn på denna på blogg.se:
Nej, det är inte en konkurrerande gymkedja - det är nåt företag som tillverkar vaccin!
 
Kan det verkligen vara en slump? Kan man helt oberoende av varandra ta fram så snarlika logotyper, som dessutom är inom samma färgskala?
 
 

En annan vy

Lilltjejen har lagt beslag på mammas fåtölj, Modig går för andra gången sedan vi kom hem och utanför dörren ligger en mus. Någon av Gråbröderna planerar visst att återuppta leken imorgon. Duktigt trött idag av någon anledning. För mycket mat igår säger vi - bakfrosseri.
Imorgon är det min combat i Kållered och ska bli intressant att se dagsformen. På lördag är det kvartal, en jag hann boka in mig på denna gång woho! Release nummer 55, den 27:e i ordningen för mig. Tänk att jag instruerat i nästan sju år! Inte tröttnat, inte lagt mig till med något som body pump eller annat. En riktig combaTANT alltså!


Orkar inte...

Orkar inte skriva mycket. Käkat gott med kollegorna på Brasserie Manfred. Bilden visar förrätten jag och Stoffe tänkte dela. Mikael fick hjälpa till samt Ola på den lilla vegetariska delen. Tack och pris att jag tog halva storleken på varmrätten! Fast efterrätt går alltid ner förstås. Hann sätta skeden i den innan jag fotade. Mätt, mättare, fyra kollegor!


Huvudet dumt och allt det där...

Sitter i instruktörsrummets soffa och samlar kraft inför duschen. Fick typ fyra svar på vikariefrågan på intranätet trots att jag också skickat till box-instruktörerna. Men med två andra som tidigare lagt ut bön om hjälp till sina combatpass denna kväll insåg jag att chansen var mikroskopisk. Ville inte ställa in, ville inte att mina deltagare kanske skulle få ett Zumba-pass eller något istället, hur kul är det när man är inställd på combat?
Så jag förberedde mig hela dagen genom att småäta och dricka för att försöka fylla på vätske- och energiförrådet som bara bokstavligt talat runnit ur mig. Började dessutom passet med att utmana deltagarna, säga som det var men att där jag tappade i ork och energi skulle de kompensera! De var grymma! Sedan tappade jag koreografin i både första och andra låten. Grrr!
Hängde ändå med något bättre denna gång och det flimrade inte i synfältets utkanter när det var dags för styrkan. Jag är ju så gott som frisk juh.


Medan jag sov

Johan och Lilltjejen åkte till farmor och farfar medan jag laddade (sov) inför mitt fiaskopass. Fick dessa bilder av honom. Debatten huruvida tidigt datoranvändare fördummar eller stimulerar pågår på många håll. Av nedan bild kan man vara böjd åt det förstnämnda men man kan ju tolka henne som fascinerad också?


Blä

Syns inte på bilden men jag fryser som en hund! Magen höll sig i schack men resten av kroppen svek mig fullständigt. Med kallsvetten rinnande mellan brösten kände jag en vag oro inför passet men slog bort det. Nu ångrar jag att jag inte frågade Johan som jag träffade där om inte han kunde kört istället. Fattar inte att tanken ens slog mig men man var så fokuserad på att bara köra.
Svetten rann i strida strömmar knappa minuten in i uppvärmningen och orken var obefintlig. Hade ändå förvarnat deltagarna så de slapp undra. En del instruktörer stannar av under kombinationerna för att lyfta fram teknik eller pusha deltagarna. För första gången, redan i låt tre fick jag köra den varianten helt enkelt för att jag inte orkade annat. Pinsamt! Det jag svek i teknik försökte jag kompensera verbalt istället och deltagarna var grymma att pusha. Men nej, det där var inte kul och kan bara be dom om ursäkt. Tar min stukade stolthet och ger mig ut på jakt efter ersättare till morgondagens pass i Partille. Skit också.


Äsch också

Vaken till och från hela natten och nu fattar jag varför jag frös så igår. Rullat hit och dit för att lindra värken i kroppen och av någon anledning har Sean Banans strof "...en härlig - gul allians!" snurrat om och om igen.
Är dessutom rejält kass i magen vilket är det som stör mig mest för jag vill inte riskera att måsta springa ut mitt under eftermiddagens pass! Så nu är det turbokurering som gäller. Är ju inte SÅ illa så alvedon och dubbla täcken ska göra mig fit for fight. Så det så!


Tycker jag i alla fall!

"Vad har hon som jag inte har?"

-Sångröst?


Öh

Alltså, jag trodde det var uttagning till Eurovision och inte Avatar 2?


Noll komma tre knop

Detta kännetecknar i princip vår dag. En Lilltjej som hållit en vaken till och från sedan fyra imorse och sjuk Johan renderar inga större aktiviteter.


Morgonfundering i mörkret

Till lunchplättarna, inte konstigare än så.
 
Hör Justin Bieber för vad jag tror är första gången på radion och undrar vad som händer när han hamnar i målbrottet. Men så vill jag minnas en djupodlad artikel i Aftonbladet om lyxbil som kraschades av hans kompis så minst sexton borde Bieber då vara. Då borde målbrottet infunnit sig för de flesta ungpojkar och undrar om inspelningen är gammal eller om han de facto faktiskt låter som en gosse fortfarande.
Låter tankarna löpa och erinrar mig någon dokumentärliknande film han väl gjort med en pompös titel á la "Everything is possible", "You can do anything you want" eller just Biebers "Never say never". Är det inte enkelt att säga så när man väl är där, på toppen? Hade Bieber verkligen kunnat ta sig dit han nu är om han vuxit upp till Quasimodos enäggstvilling? Ser vi några framgångsrika flickidoler, eller stora artister över huvudtaget som ser ut som stryk?
Vi kan komma dragandes med ambitioner om lika värde och "insida som räknas" men vad vi till syvende och sist kommer fram till är att hela paketet måste funka, både in- och utsida. De med mindre fördelaktiga utseenden putsas och stylas till acceptans och går igenom tack vare röstkapacitet och rätt musikval, om vi nu håller oss till Bieber-genren.
Sedan kan man inte heller blunda för framgångens uppenbara förskönande verkan. Se bara på Robin Wiliams och Oasis-bröderna. Dock ska man inte förringa den tudelade bakdelen som smaken också kan vara. En del finner dom faktiskt otroligt tilldragande. Brr!
 
("Oh baby, baby kiss me now!")
 
Men hade herr Quasimodo ovan varit multibiljardär och käkat rysk kaviar till frukost, lunch och middag så kan ni slå er i backen på att han haft klasar av unga sköna damer i sitt hov.
 

Alla hjärtans fight!

Ylva hade bakat kärleksmums och jag fixade gelehjärtan och röda linnen. Det var kanske inte det smartaste att ta ett geléhjärta innan jag skulle köra styrkan, men jag tror de hörde vad jag sade ändå. Blev ganska flummigt pass där fokus hamnade snarare på kul än hårt men det tycker jag är ok på ett specialpass som detta.


En helt vanlig vardag

Johan drog tidigare från jobbet så jag mötte upp honom på pendelparkeringen för bilbyte. När frun kom hem från dagis med ömma avkomman låg han nerbäddad i sängen - sjuk igen alltså. Tycker det är förunderligt att jag fortfarande är frisk!


Tisdag

Uppgraderade operativsystemet i min iFån och fick appstore på kinesiska eller nåt. Allt annat i fånen var fortfarande på svenska men just appstore tyckte jag skulle anamma mina biologiska rötter eller något. Jag höll inte med och lyckades lösa problemet genom att logga ut och in igen. Knasigt värre.
Stel i benen efter gårdagens benlåtar, bra där. Lite mer allsidig träning hade inte skadat för min del - att fixa dagen jag klonar mig.
 
De där ryckningarna man kan få i ögonbrynet ibland? Lika okontrollerbara som störiga men som tur var sällan långvariga. Det har jag nu fått i överläppen! Hela överläppen går i små spasmer, och det går inte över! En vecka har jag nu gått med dessa ryckningar, minismå men ändå där. Underläppen hänger med ibland för den tycker det är kul. Det tycker inte jag! Vilka problem man kan ha.
 
Ett annat mer djupgående problem är mitt ägandeskap av familjegraven. Lillstrumpan ringde häromdagen och påpekade i förbigående att pappa skulle ha fyllt ... 74? 72? Jaja, åttonde februari kom jag ihåg i varje fall efter påminnelsen. Detta påminde mig dock om ett dilemma jag hittills bara skjutit framför mig: Vår familjegrav uppe i Bureå.
Av någon himla anledning och enligt pappa på mammas initiativ så köpte(?) pappa gravrätten av kvarvarande syskon. Där är där han nu också ligger och umgås med gråsuggorna tillsammans med farmor och farfar och kanske någon mer...? Så bra koll har jag alltså och så mycket bryr jag mig.
Mamma och pappa var duktiga på att ge mig och min syster två saker: Materiella ting och dåligt samvete. Nu är denna familjegrav ännu ett dåligt samvete då ingen av oss är intresserad av att behålla den. Sedan kan man ju diskutera dåligt samvete jämtemot föräldrar som ligger i Bureås respektive Umeås jord, men låt säga att samvetet nu överförts till hans kvarvarande syskon då. När vi för vår del kan låta vilka icke-Mikaelssons som helst trängas på den jordplätten framgent, skattas den desto högre av de andra. Och vi med våra misshandlade samveten skäms att erkänna för dessa att vi faktiskt inte bryr oss. Det är ingen stor kostnad per år det handlar om men en som vi ändå hellre lägger på bio, läsvärda böcker eller .
Nu hade pappa betalat innehavet ett antal år framåt men snart är vi framme där inbetalningskortet kommer till mig istället och jag har ingen som helst lust!
Det må vara respektlöst av mig med varför behålla något om man inte vill eller kanske än värre - för andras skull?
Vår tanke är att fråga de kvarvarande om de vill ta över den men jag har inte fått tummen ur. Tummen som är så irriterande inkörd av plikt och samvete. Varför i hela friden ville mamma att pappa skulle ta över den? Det var ju inte ens hennes familj? Hon har ju sin egen familj på samma kyrkogård men inte dillades det något om ägarskap av den inte! Har igen aning om hur det står till på den sidan men har mormor och morfars stenar jämnats med marken kan inte jag bry mig mindre.
Lite lustigt det där egentligen hur ointresserad jag är av att bibehålla mina familjers gravar men ändå kan finna det ganska fint och rofyllt att promenera på en kyrkogård, läsa på stenar och se de efterlevandes monument av mer eller mindre kära släktingar. Jag är nog ganska tudelad där mellan den empatiska och cyniska delen av mig, och också humörberoende. Barns gravar är bara vackra i all den sorg de höljer medan de som fullföljt sina liv kan fylla mig med både vördnad och cynism. Ju större och vräkigare monument, desto sämre samvete hos de kvarlevande inbillar jag mig. Det man inte kunde uppbåda att ge under livet kompenseras i floristiskt överdåd och påkostade stenar. Men under en bra dag kan jag också tillskriva kvarvarande en osjälvisk vilja att hedra den hädangångna med ett försök att spegla det avtryck personen gjort i livet.
Men det är ofrånkomligt att mina relationer, eller snarare icke-relationer med familjen medfört detta cyniska och ointresserade ställningstagande. Vad annat kan man egentligen förvänta sig när de minnen man har är obefintliga då farfar dog när pappa var ung, farmor när jag var knappa året, mormor och morfar bara förknippas med sitta still och ta i hand och föräldrarna ja, det har väl avhandlats tillräckligt. Sedan kan man tala om respekt och sådant men den faktorn är helt enkelt inte tillräcklig för mig. "So shoot me" som man säger.
 

Sängläge

Bra med folk idag ändå! Bytte ut tre låtar med fokus på ben. Sköna capoeira- inspirerade nummer fyra "Call me when you are sober" och nummer sex "Gimmie that". Sedan betydligt ösigare åtta med "I surrender" såg till att jag var extra slut i hela kroppen. Positiv feedback efteråt och önskemål att behålla dessa låtar. Man är så fysiskt slut men ändå lämnar man salen piggare än när man kom. Förhoppningsvis känner deltagarna likadant!
Låtlistan till torsdagens teamning är klar, jag har några låtar att plugga in som jag inte kört på länge.

Nu vände Lilltjejen ryggen mot mig, tråkiga morsan med sin iFån. Det brukar vara ett tecken på snar insomning. Ibland i alla fall. Utanför dörren dundrar Gråbröderna i kvällens busstund. Runt, runt och brottning och så några varv till. Eftersom de är så bastanta nu låter det som en hög minibufflar dundrar runt där ute. Vi tyckte ju nästan att Biffen och Bananen varit mer passande nu men att sticka ut huvudet och ropa "-BANAAANEN, var är du?!" kändes knasigt i överkant, Sean Banans "bananifiering" av vårt land till trots.


Va?

Varför har hon morgonrocken på sig??


Korrigering

Öh, vet inte riktigt vart Lindome kom ifrån i förra inlägget. Skyller på autocorrect eller mitt sinnessjukt dåliga lokalsinne. Trogna följare förstod nog att det var Lindholmen jag menade. Alltid på söndagar.
Vi sprider leksakerna jämt över golvet för att säkerställa träff under fotsula. Tågbanan packade den sentimentala modern ihop medan resten dekorativt får ligga kvar. Jag har gjort min del av benböj idag.


Veckoavslut

Mor och dotter gillar blodpudding medan pappa ryser och håller för näsan. Pöh. Extra nyttigt så här efter blodtappning antar jag då jag är suverän på att ignorera de medskickade
järntabletterna.
Det sedan nyåret högre deltagarantalet i Lindome håller ännu i sig vilket är kul medan Partille minskat något. Bra tryck ändå och imorgon är det dags igen!


Lördag

Gjort dagens goda gärning på Frölunda torg. Middag i Mölndal hos farmor och farfar. Får se om melodifestivalens andra deltävling blir här eller hemma.


Feb. 08, 2013

En Lilltjej som ätit en liten yoghurt till middag och vägrat välling. Föräldratypiskt att nojja när telningen inte äter men så inser man att de faktiskt inte dör av att hoppa ett mål eller två. En yoghurt är dessutom bättre än inget alls. Det går magsjuka på dagis och arbetsplatser, något som varken Lilltjejen eller Johan kommit undan. Men jag har ta-i-trä ännu klarat mig! Två toaletter är bra grejer och tvättar händerna torra och fnasiga. Det där med handsprit är jag inte mycket för faktiskt då brukarna tenderar att vara minst lika sjuka lika ofta ändå.

Kom nyss till den smått nedslående insikten att jag inte haft skrivklåda på ett bra tag. Den där trängande känslan att jag bara m-å-s-t-e skriva något mer än bara Facebook-liknande statusuppdateringar i min blogg. Jag antar att skrivlusten kan komma och gå
som allt annat men misstänker att denna gått förlorad någonstans i vardagsträsket. Förut dök det upp tusen tankesprång per dag som jag ville skriva om men inte nu längre. Min hjärnas kreativa hörna har skrumpnat, torkat ihop och glömts bort av att ständigt nedprioriteras. Och jag saknar den, saknar att sitta vid datorn och låta orden flöda fram av sig själv. Detta pickande på iFån gör inte saken bättre heller. Visst möjliggörs de spontana inläggen men begränsar mycket mer än ett riktigt tangentbord.
Så det blir ännu en statusuppdatering här med en avkomma intill som vägrar ligga ner och sova. Finns en möjlighet att mamma somnar före.


Sängläge

Två endorfinavnjutande föräldrar med pizza i magen och tre katter i sängen. Torsdagscombat som nästa vecka är teamning med Ylva med tema "Löööv" dagen till ära!


Trötter

Bilden från igår, pigg och hög på endorfiner efter ännu en grym insats av deltagarna. Själv hade jag frustrerande nog inte full fokus och fann ibland den skumma känslan att styra en annan persons motsträviga sinne. Ord jag ville säga kom ut fel och kändes konstiga. Jag tror nog jag märkte det mer än deltagarna men störigt nog ändå.
Hänger nu duktigt trött över frukosttallriken då jag sovit riktigt dåligt. Svårt att somna för andra natten i rad och så vaknat flera gånger under denna lika snabbt och piggt som jag somnat om - för att vakna igen. Kan inte ens skylla på Lilltjejen som gjorde oss sällskap vid midnatt.
Intressant det där hur jag slocknade som en klubbad säl efter åtta-nio förra veckan och nu ligger pigg och glor ut i mörkret.


Ack så sant

"10 största chockerna med att få barn
 
1. Att man blir ifrågasatt och anses ärkestörd om man inte känner en himlastormande och omedelbar njutning av att bli mamma, trots att nästan ingen gör det i början. Man förväntas gulla, pyssla, mysa och instragramma idyllen även fast ens kropp är sprängd i bitar och den nya arvsmassan är högljudd och rätt ofta ilsken, dygnet runt.
 
2. Att tiden man tillbringar med att mata sin lilla marsipangris är den längsta tidsrymd som någonsin uppmätts. Spädbarn äter oftare än 118 118-reklamen hörs i radio och man är servitören som Hotell- och restaurang-facket glömde.
 
3. Att alla inte kan amma. Och en del vill inte sluta. Så är det bara. Men man behöver stöd av Hells angels när man beslutat sig för att följa sin egen magkänsla på den här punkten.
 
4. Att det är skitsvårt att förstå vad bebisen vill. En del säger att de hör på sitt barns skrik vad det är han eller hon vill. Utveckla ett Google translate för bebisar, säger vi, som fortfarande har svårt att ge våra ungar rätt service ibland.
 
5. Att ens tidigare så störtsköna livskamrat då och då förvandlas till en svagsint lodis. Hur kunde jag skaffa barn med det där rotpuckot? Är exempel på tankar som passerat här både en och två gånger.
 
6. Och att det också är en av orsakerna till att det liggs oftare i ett nunnekloster än hemma hos oss. Är det inte tröttheten så är det ”Tipsextra”.
 
7. Att ens kropp förändras på sätt man aldrig trodde. Helt plötsligt har man en storlek större fötter eller direkt oklädsamma pigmentförändringar i fejjan. Och de där hemorrojderna – de kommer och går som ett gäng utekatter, precis som de vill.
 
8. Insikten om att man från och med nu, aldrig, aldrig mer kommer att ha så kallad egentid. Äta, skita, sova, tänka – det gör man i sällskap av (minst) en minimänniska numera.
 
9. Att man klarar så mycket mer än man tror. Ens överlevnadsförmåga är något för försvarsindustrin att forska på, banne mig. Två timmars lättsömn, en Mars och en slaskljummen poddkaffe vid diskbänken och man klarar ändå krissituationer som mammagruppsträffar eller julhandel med barnvagn.
 
10. Att ”Blinka lilla stjärna där” har fler verser än en."
 
Sofia och Therese - Bloggmamas 2012
 

Kommande utmaning!

Let's deal hade ett erbjudande jag inte kunde låta bli. Till ordinarie pris hade jag aldrig gjort det men med mer än 70 procents rabatt tänker jag "för sjutton!".
Distanskurs i kreativt skrivande! Förutsättningslöst men med viss förväntan ser jag fram emot slutet av månaden. Inte smartaste tidpunkten kanske då det är combatkvartal där i faggorna också. Men att ha ont om tid har man ju vant sig vid. Om viljan finns finner man också tiden resonerar jag just nu.

Fåtöljen

Rätt bra med deltagare i Lindholmen idag och bra tryck! Härligt slut nu och slappnar av med Lilltjejen i fåtöljen. Ny vecka på gång, swoosch så är det måndag igen. Imorgon ska taket lyfta i Partille!


Alltså

Dessa Magnum mini. Mesigt.


Februarilördag

Det blev en tur till Slottsskogen i det vackra vädret. Om hälften av änderna dör av mystisk förstoppning kan vi skylla på mina cementlimpor!
Nu blir det strax första deltävlingen i Melodifestivalen. Detta spektakel man med viss hatkärlek betraktar vartenda år.
 

Vad gör jag för fel??

Första gången jag bakade limporna blev de perfekta. Andra gången använde jag assistenten jag fick i födelsedagspresent och då blev det svampbröd. Prövade en annan brödsort och de luftiga frallorna fick en densitet som hockeypuckar. Skyllde allt på assistenten och lade ner brödbakandet. Blir av någon anledning supersugen på de söta limporna igen och beslutar att göra ett nytt försök. Det kan ju inte misslyckas för ALLA använder väl assistent idag? Knåda ihop en deg med muskelkraft är ju SÅ omodernt när man så käckt kan låta tekniken göra jobbet och bara stå bredvid och ösa ner ingredienserna som hon Leila som bakar.
Men Leila tar inte ut bröd som liknar stiliserade atombombsexplosioner! Vad gör jag för fel?? Kör jag maskinen för lite? För länge? Jäser för lite eller mycket? Var går det fel? Det enda jag gör annorlunda från första gången är bruket av min fina blanka elektroniska hjälpreda! Blir så SUR när jag nu vill och försöker och så blir det bara pannkaka, eller snarare betongklumpar! Kan på sin höjd duga som dörrstoppar. Buhu!


Fredag!

Somliga konsultföretag har lärt sig att hålla sig väl med sina kunder och anställda. Dagens leverans var synnerligen välbehövlig denna fredagseftermiddag!


Dagens bild

En vabbande (ja igen) Johan messar en bild på nybadad Lilltjej. Det är förunderligt hur pigga de kan vara trots feber, hosta och allt möjligt.


RSS 2.0