Slaget vid little big Kållered - igen

Eftersom Johan jobbar mitt i stan hade han fått i uppdrag att köpa handlindor till Ida. Jag passade på att beställa sådana till mig med då jag fortarande använder de från min combatkarriärs början. Föga förvånande är de mer grå än svarta och trasiga. 
När jag ändå var inne i webbutiken och Johan också frågade om jag behövde något mer, slängde jag in några förslag på shorts också. Kan ju vara käckt att ha mer än ett par att alternera med och jag har ju varit grymt nöjd med de jag fick i julklapp. Får mess att inga av de jag föreslagit finns i min storlek, men bifogas en bild på ett annat par som ser ok ut. Får med mig dom när vi träffas i stan för överlämning av barn, plockar upp dom ur påsen och ser gillande på dess front. Så vänder jag på dom och upptäcker att det är ögon över hela rumpan! Hahahaha! Johan hade inte ens sett det men det är helt klart i min smak.
Lite synd att märket heter "Bad boy" och inte "Bad girl", men grymt skönt stretchigt material så detta tillsammans med ögon över hela häcken kan ju inte blir annat än bra!
 

Snapshot

Hittade en påskfjäder som följt med Ronja hem från dagis. Den fick känna på annat tema ganska fjärran från påsk i mitt hår under vår team combat. Fler bilder från riktiga kameran kommer senare. Nu ska jag försöka skrubba bort fartränderna och av tidigare erfarenhet brukar en god del av skinnet måsta stryka med på köpet.


Hej då Gulingen

Så var den borta!
 

Slaget vid little big Kållered

 
 
Kvällens låtlista:
 
1. Back in time (55) 
2. Frozen (50) 
3. Addicted to love (16) 
4. Sweet dreams (53) 
5. Nessaja (50) 
6. The black pearl (43) 
7. Blade (53) 
8. Overload (43) 
9. You´re gonna love this (55)
10. Our solemn hour (37) 
 
Laddaladdaladdaladdaladdaladda!!
 
 
 
 
 
 

Mitt nuläge

En avklarad matlåda, omsorgsfullt ordnad till min hemkomst. Spagetti och köttfärssås, alla manfolks paradrätt och eviga favorit. En Ronja-leksak, övergiven osthyvel från frukosten, låtlistan för imorgon, Ronjas sax och så hushållsrullen - ett av alla småbarnsföräldrars måsten förutom blöjor och napp. Vad finns ständigt på andra människors matbord?


Matlådemiddag

Rattar svärmors Volvo från Mölndal där Gulingen lämnades kvar med sårad uppsyn. Det krävs lite mer logistikplanering när man har barn om man säger så. Nu ska det tack vare lånet av bil förlöpa något smidigare i alla fall.

Ännu ett grymt roligt pass i Partille där jag blev så taggad att jag nästan oroade mig för om min ork skulle räcka hela vägen. Men när deltagarna är så grymma får man extra energi! Får se hur det känns i kroppen imorgon när det är dags igen. Behöver repetera koreografin i de låtar jag ska köra, de fyra sista. Vi byter ut i princip alla låtar där jag ändå har hyfsad koll på de flesta.


Tystnaden

En synnerligen energisk Lilltjej senaste veckan där benen går lika ihärdigt som munnen. Både mamma och pappa känner sig rätt matta efter bara en helg. Njuter av tystnaden medan Johan nattar och lägger in några bilder från vår tjärn och helgens jakt på paddor.

Första combatpasset av tre då det som vanligt är Partille imorgon men så Kållered och vårt specialpass på tisdag. Blir stressigt att hinna hämta Lilltjejen, köra henne till Johan på hans jobb och så ut till Kållered och krigsmåla sig men det löser sig nog på något sätt. Ska bli intressant att se vem som ska ta över Ylvas pass framgent.


När man inte kan bestämma sig


Snabba byten

Senaste två dagarna har det varit strålande sol, regn, rejäla vindar, frost och nu åska. Innan dundret hann julbelysningen tas ned vilket kanske var på tiden. Krattade över framsidan också som till nittiofem procent består av mossa. Räkningarna är betalda och lunchen avklarad. Enda fördelen med barn som vaknar vid sextiden är mängden nyttigheter man får gjord innan lunch.
I eftermiddag drar Johan på match med sina fotbollstjejer så jag och Lilltjejen får hitta på något själva. Placerar henne framför tv:n och mig själv i fåtöljen. Ungefär den nivån på min energi och ambitionsnivå vad henne beträffar idag.


Så får det bli

Grannarnas ungar hoppar i studsmattan utanför och jag går och lägger mig, snortrött med lätt huvudvärk. Jag minns en tid när man efter full arbetsdag där man hållit reda på ungdomar, drog på kavajen för att hålla reda på föräldrarna fram till småtimmarna. Väldigt fjärran minne dock, mer som ett annat liv i ett annat universum.


Svett, check!

Phu, halvsegt i knoppen idag men lika skönt efteråt!


Woha!

Ylva ska lämna chefsjobbet och sina pass i Kållered för att ta sig an Partilles anläggning istället. Hennes sista combatpass här måste naturligtvis ske med en skräll så vi kör full stridsmundering!


Snark

Duktigt trött efter sjukt intensiv dag. Känns bra. Hade lätt kunnat somna för en timme sedan men så går man och lägger sig och fastnar i "The bucket list".
Vad vill man egentligen göra innan man dör? Och om man har möjlighet att få veta när man ska dö - vill man veta det då?


Regn

Bra tryck i Partille igår, och tvärt emot det fina vädret också välfylld sal. Idag är det våta vägbanor och gråa moln. Duktigt segt att masa sig upp ur sängen också denna morgon. Johan ska nödvändigtvis ha tv:n på för att kunna somna medan jag är sådan som fastnar för att jag ju måste se hur det gick med de "Animal resqued" hundarna, kattungen i väggen eller avsnittet på "Criminal minds" (serie jag aldrig sett förut), slutet på "Apollo 13" eller "Oceans 11" som jag sett femton gånger förut!
Snacka om att man får skylla sig själv när väckningslarmet går alldeles för få timmar senare och man förvirrat undrar var man är, vem man är och vad sjutton det är som låter.
 
 

Bara utifall

Jag tillhör de som har riktigt dåligt ansikts- och namn minne. Eller bra på ett dåligt sätt på så vis att jag känner igen personen men kan inte bedöma om det är en jag faktiskt känner och borde hälsa på eller en total främling jag sett i kön på Ica. Det är faktiskt lite jobbigt och har försatt mig i pekära situationer. Hälsade på en kompis till Johan vilkens sambo jag typ träffat en eller två gånger tidigare. Med mig hade vi symbolisk gå-bort-present som jag skulle överlämna till värdinnan - som hamnade hos systern istället. Otaliga är situationerna jag fått hälsningar och små pratstunder med personer jag känt igen men inte kunnat placera. För att inte tala om alla de gånger jag sträckt fram handen för att presentera mig och fått svar med knappt skönjbar förnärmelse påvisar att vi minsann setts förut.
När jag förutom instruerandet också extraknäckte som ordningsvakt blev de olika ansiktena än fler och ute på gatan visste jag till slut inte om det var en gäst, deltagare eller diskplockare som hejade. 
 
När jag nu "bara" instruerar men på tre olika anläggningar med en fjärde (Angered) som jag lämnade för Partille är dilemmat utanför gymmets väggar. Alla känner apan men apan känner ingen, och även om vi ska sträva efter att bli mer personliga och till exempel lära oss deltagarnas namn finner jag nog utmaning i att placera ansiktet först och främst i en combatsal och sedan i rätt gym. Så passar på att redan här be om ursäkt till alla de jag kanske totalignorerar eller bara för ett förvirrat och synnerligen odefinierat samtal med mellan varuhyllorna. Troligtvis känner jag igen dig men tänker hysteriskt för att identifiera. Många har också tillfällena varit då jag först efteråt lyckats placera personen eller namnet. Något frustrerande. Glömmer aldrig ett combat pass där en deltagare var en instruktörskollega jag ofta småpratat med och visste namnet på, men av någon anledning glömt där och då. Medan jabbar och knän utfördes i rasande tempo rabblade jag namn som jag tyckte hon borde ha, varför hette hon inte det? Hade hon inte haft den personligheten att hantera min amnesi-topp hade jag såklart inte hållit på så.
Men när man så står där med kundvagnen framför sig, ska man erkänna direkt med ursäktande blick och be personen fräscha upp ens minne eller bladdra på i förhoppningen att den andre ska säga något som avslöjar vem det faktiskt är? Faran är bara att man då riskerar jobbiga frågor som kräver att man faktiskt vet vem sjutton man har framför sig. Pinsamt.
 

Så var det dags

Nu när vädret tillåter att dörrarna står öppna är det fritt fram att ta med sig lekkamrater. Det är i varje fall vad Gråbröderna verkar anse, så husse och matte får bara hoppas att de upptäcker alla på vägen in. För hur trevligt är det att hitta ovanstående i sängen? Eller en intorkad padda i garderoben? De sistnämnda har förresten sin årliga sammanslutning i tjärnen nu där de utför osedliga handlingar av fortplantningsaktig karaktär. 
 
Dagens pass blev som vanligt härligt svettigt med några för mig nya ansikten som dock kört förut. Nyårslöftena har glömts bort och vårvädrets frestelser tagit vid så vi kör nu i lilla salen där de tiotalet deltagare blir alldeles lagom.
 
Ett annat vårtecken är myskobett hos undertecknad. Gråbröderna har inte bara stora kompisar utan också mindre varianter jag gissar förljer med upp i sängen. Kliiiii!
Johan har inte känt av något men så har jag alltid varit känslig för allt vad insektsbett heter på den nivån att jag visserligen inte är allergisk men får rejäla blaffor som kliar i evigheter. Dessutom är jag antingen extra mumsig och Johan oaptitlig för finns det myggor, knott och bromsar så går de på mig i nio fall av tio. Ett otyg det är vad de är! Jag vågar knappt tänka på hur mycket fästingar Gråbröderna kommer ha med sig in i sommar. Men bannlysa dom från sovrummet? Från sina arm- och knäveck? Det går ju inte!
 
 

God morgon


Nej

Nej, jag har inte fått sparken innan jag ens hunnit börja. Riktigt så illa är det inte. Tänkte igenom det igen på vägen hem och chans för viss skadekontroll föreligger. Får bara hålla tummarna till på måndag då jag har möjlighet att kontrollera saken.

Orsaken till att det blev som det blev? Knapphändig överlämning i kombination av min obefintliga erfarenhet ledde till att jag inte var mottaglig för bråkdelen av informationen jag ändå fick. Jag fattade helt enkelt inte tillräckligt av det jag fick i mina händer utan fick ta allt som det kom där brandsläckning blev huvudfokus. Ack så mycket mer jag vet idag, men ändå långt ifrån tillräckligt.


Tack Oo!

När arbetsdagen led mot sitt slut åkte jag på ett bakslag på ett bakslag, så illa att jag knappt vågar betänka eventuella konsekvenser. Oförmögen att göra något åt det packade jag ihop för dagen men kunde inte släppa det.
Trafiken på Norrleden har förvärrats sedan trängselskattens införande och köerna är fredagstunga. Johan ringer, hör med en gång att något har hänt, frågar förstås och jag bryter nästan ihop. Vill inte tänka på det så för ett bedrövligt samtal tills jag är framme på dagis. En timme tog det.
Lyckas pricka en padda på infarten och blir skitledsen. Johan ringer igen och beordrar mig att packa träningsväskan. Han har träning med sina fotbollstjejer men ska ta Lilltjejen om jag bara packar mina grejer och möter honom.
Istället för att ta hand om Lilltjejen hemma medan han är på Vallen tar han henne så jag ska åka och träna på Olskrokens anläggning där han sett att ett combatpass går - för det behöver jag.
Och han har så rätt! En Gulingsbörn senare står jag i deras lilla sal och teamar med Anna och det är SÅ skönt!
Tack min Oo!

Anläggningen är för övrigt den minsta jag sett som erbjuder gruppträning. Omklädningsrummet är mindre än vårt badrum, otroligt gulligt!


Bara sådär

Linda ska på möte och dockar loss sin dator, presterar vad man nu gör på möten och går tillbaka till sin plats. Där dockar hon in sin dator och stora skärmen väcks till liv igen. Då upptäcker Linda att alla ikonerna på skrivbordet revolterat och promenerat över till andra sidan.
Alla utom en. Den var obstinat och vägrade följa strömmen. 
Här kan man välja att bli kvasianalytisk (vet inte om det är ett ord men det passade bra) och placera sig själv på skrivbordet. Är jag en i mängden till höger eller den obstinata till vänster? Vem vill jag vara? Vem uppfattar de andra att jag är? (Snälla säg den till vänster)
Eller så kan man bara klia sig i huvudsvålen och muttra irriterat över nyckfulla datorer man aldrig kan lita på. Sedan göra som alla de som inte jobbar på IT och kräva att IT ska hjälpa mig lösa detta problem eftersom det är IT:s jobb. Just det, jag jobbar på IT. Äsch då.
(Kan jag ha Gulingen som bakgrundsbild istället?)
 
 

Sängläge

Älska känslan efter ett pass!
Har kört med ett par gamla skor senaste veckorna och fötterna gör inte längre ont. Tycker jag gav de nya tunnare en chans men de var helt enkelt inget för mig. Snarare fick det mig att uppskatta riktiga sulor med ordentlig dämpning och styvare passform.

Jag och Ida behöver nog jobba lite med den coola approachen, vi kan helt enkelt inte hålla tillbaka våra sanna personligheter!


Typ uppladdning

Man skulle nästan kunna tro att jag ligger här byxlös. Det hade ju varit... Intressant.


Chips och svartvinbärsdryck

Tiotalet deltagare var sugna på att combatanta lite och de flesta hade provat förut. Gott trött i kroppen och vaderna känns ungefär lika långa och mjuka som valnötter. Aj.


Glass e gott

Det bidde visst lite vab istället bara för att komma till dagis och finna en Lilltjej i full fart ute på gården. Tydligen piggnade hon till efter telefonsamtalet men då hon hade genomskinlig rinnsnuva är det någon policy eller vad det nu refererades till som säger att de då smittar som mest. Båda lärarna skruvade sig där de stod och tyckte hon kunde komma imorgon - om hon verkade som nu. Jag tycker visserligen hon är pigg men blivit rejält tät i näsan från en dag till en annan. Och rinnsnuva på det. Vi ska se hur hon verkar imorgon, Johan blir hemma om så behövs.
Hittade en kompis som föga uppskattade Gråbrödernas uppmärksamhet. Nu när vi börjar ha dörrarna öppna lär det inte dröja länge förrän vi har allehanda paddor och möss i huset igen.

Hoppar in och hjälper anläggningen i Stigs Center med ett pass idag. Ska egentligen vara Body Attack men ingen av dom instruktörerna kunde. Stigan har inte haft combat på några år så får se hur många av attackfolket som är villiga att prova. Det är ju tråkigt för en som är inställd på både Attack och sin favoritinstruktör och inte få någondera, men jag tycker man i alla fall kan prova. Man är ju där för att träna och det kan ju bli en ny häftig träningsupplevelse. Man vet ju inte förrän man provat eller hur?
Jag har kört där två gånger förut, vid en Les Mills kavalkad tillsammans med Magnus och vid ett sista-minuten inhopp där jag åkte dit för att delta i box men instruktören sagt ifrån med kort varsel. Det är grym sal men lite sådär ljud, i varje fall då.


God morgon

Lite dimma, några plusgrader, några katter, en vit Polo, en skadeanmälan, en estimerad megaräkning och Torslanda. Ready to go!


Skön kväll

Riktig vårkväll med elva plusgrader när jag lämnar Partilles anläggning. Fotot fick lite fräck effekt där i Gulingen.
Väl hemma möter jag Johan under bordet, ursinnigt bankande så fogresterna flyger åt alla håll. Den senaste dagens väderomslag resulterade plötsligt i ett väldigt vickande matbord orsakat av fler plattor som rest sig. En rejäl del av golvet nedanför trappan, framför kaminen och nu runt och under bordet är nu lossade för att fogas på plats igen, men det bara sprider sig.
Imorgon ska Gulingen lämnas in för fix och service. Det skulle jag också behöva, med konstig smärta vid axelfästet och ljumsken innan passet. Dock känns det inte nu, så som med det mesta jag anser när det kommer till krämpor och åkommor så gör oftast ett rejält träningspass susen, höhö! Vet dock inte om det är något herr doktor, fru naprapat och diverse sådana skulle ordinera men det har funkat rätt bra för mig. Än så länge i alla fall, fast man börjar ju bli lite gammal och skruttig nu. Herreminje man är ju bland dinosaurierna i combatinstruktörs-ligan.

Gjort ännu en utbetalning för never-ending-storyn lägenhetsförbannelsen i Portugal, denna gång nätta sexhundra pund till advokaten i Nordirland. Och vi har fortfarande inga garantier på att ett slutförande kan ske utan fler utbetalningar. Tips till eventuella testamentskrivare: Inga andelslägenheter om du nu inte råkar ogilla arvtagaren. Din gamla teservis och smurfsamling är mycket bättre!


Inte bara jag va?

 
Åhnej vad hemskt! Spitter i ögat? Ledsen dotter? Tänk om det börjat brinna, de låg ju och SOV!
 
Eller näe, snarare: Vad är det för snubbe som låter sin fyraåring ha en egen iPhone!?
Men det kanske bara är jag...

Gott x två

Tur med vädret när vi fick sol och skönt till grillningen. Kyckling, fläskfilé, potatisgratäng, såser och tillbehör tills det stod ut genom öronen. Och med crème brulee på det kändes det extra gott att köra ett träningspass efteråt. Grymt gäng idag som fyllde lilla salen alldeles lagom tycker jag. Fy vad skönt det känns i kroppen!
Nu smattrar regnet mot bilrutan och jag ska ratta Gulingen hemåt. Bra helg.


Officiellt

Med blandade känslor fyllde jag i och satte signaturen till detta dokument. Nej, så dramatiskt är det faktiskt inte, jag har inte sagt upp mig för en karriär inom pantomim på Avenyn eller ytterligare studier. Inte ens för att återgå till lärarjobbet eller kanske mishmasch av ordningsvakteri och instruerande.
Nej, jag ska bli renodlad Volvian.
 
När man senaste månaderna blivit matat med hur tuffa tider det är, sett avdelningar bantas och utgifter åtstramas blev jag väldigt förvånad av att strax innan påsk tillfrågas om jag var intresserad av en anställning. Jag hade mer eller mindre förväntat mig det motsatta, att som så många andra konsulter få lämna bygget. Visserligen är detta också en form av besparing, för även om jag lönemässigt nu får ett skutt uppåt är det bara en del av vad jag som konsult kostar företaget. Det som varit extra roligt i detta är kollegan Mikael. Han och jag var ju de sista konsulterna i vår grupp och kände oss nog ganska lättade över att ha varandra ändå. Nu fick jag, så typiskt mig, fruktansvärt dåligt samvete över mitt svek att "lämna" honom ensam. Allt eftersom förfrågan om anställning faktiskt blev allvar kände jag att jag måste berätta för honom. Slokörat och ursäktande berättar jag så att jag erbjudits anställning som jag accepterat. Mikael slår händerna för ansiktet och utbrister "Det har ju jag med!" och så har han haft ångest för min skull! För min del blev anställningen extra positiv av detta för vi har båda mer eller mindre förväntat oss att en av oss eller båda två skulle få sluta när som helst.
 
Det ständiga damoklessvärdet att lämna sitt uppdrag skulle kunna verka sporrande för en del medan det för min del bara varit tvärtom. Istället för att taggas, visa mera och göra sig oumbärlig kämpade jag med den svikande motivationen. Att all press och allt man skulle hinna göra ändå var meningslöst, för man var ju bara konsult, och poängen med dom är just att kunna släppas så lätt som ingenting. Tack och hej oavsett om man slitit som ett djur för att tillgodose alla parter. När jag nu fått detta erbjudande känner jag en grym motivationsboost. Det jag nu gör känns inte lika meningslöst. Det kanske inte är så konstigt när man nu kan se en långsiktighet på ett helt annat sätt.
 
Så, två månaders uppsägningstid vilket innebär att jag och Mikael lämnar Experis och äntrar Volvo till fullo i mitten av juni. 
 
Nu sitter jag och väntar på att Johans creme brulee ska svalna tillräckligt för provsmakning. Imorgon har vi bjudit hans föräldrar, mormor och Stefan på grillunch så han har förberett tills dess. Lunch eftersom jag har mitt sedvanliga combatpass klockan fyra. Kyckling och fläskfile gottar till sig i sina marinader och massor av annat mumsigt ligger redo inför grillpremiären.

I halsgropen

Jag tror nittiofem av Göteborgs invånare utstötte ett kollektivt stön när de drog upp rullgardinen denna morgon. Resterande fem procent (icke-Göteborgare-och-troligtvis-från-kallare-breddgrader) stönade istället över hur kaotiska vägarna skulle vara.
Undertecknad höll dock på att ställa till det själv när hon slappnat av efter att synnerligen enkelt tagit sig upp för backarna, distraherad av mobilen plötsligt upptäckte att det i backen ned var betydligt mer snö och inget grepp över huvudtaget.
Står man inför plötsliga skrämmande situationer kan två tankemässiga saker hända: Antingen blir det kortslutning och totalt blankt, eller så flimrar tankarna som blixtsnabba filmsekvenser. Själv fick jag det sistnämnda när jag glider mot den nästan nittiogradiga brant nedåtlutande kurvan där också en annan väg mynnar från vänster. Jag ser framför mig hur jag kolliderar med vägräcket (vilken tur att det är där och inte låter mig rulla ner i branten på andra sidan) och tänker hur tur det är att jag har verkstaden inbokad nästa vecka. Nu får de inte bara fixa baken utan fronten också! Jag ser framför mig hur det kommer en bil från vänster som inte ser min Guling komma rullande.
Inser så att jag marginellt till vänster om räcket faktiskt har en infart, en lång rak och fin i min riktning som den nye husägaren fixat tack vare tonvis med fyllnadsmaterial i branten. Där glider jag in och vågar knappt tro min lycka. 
Behöver kanske inte tillägga att jag kröp/gled nedför resten av backen, när jag funnit modet.
 

Bredvid Lilltjejen

Alltid lika kul, alltid lika skönt, combat är min grej. Rätt fyllt upp på jobbet denna vecka men på en lagom nivå, såpass att man inte tappat kontrollen utan känner sig effektiv och nyttig. Det är väl en känsla som de flesta gillar.

Häromdagen diskuterades barndomsrutiner på radion och det där som förändrats beträffande kompisar som bjuds på mat.
När jag var barn och det var dags för middag fick de andra vänta, till exempel gå ut eller vara på mitt rum. Idag ska man bjuda också kompisarna till bords. Varför har det blivit så? Och vilken jobbig utveckling. Tänk om man har tre-fyra barn som alla har polare som ska äta och så står man där med den planerade falukorvsringen. Blir mycket pasta och knäckebröd.
Då var det inget konstigt, var och en gick hem till sig och åt men nu skulle man väl anses som snål förälder om man inte bjöd den besökande kompisen. Det är ju nog jobbigt att laga mat till sin egen familj!


Innan svett

Det var väl tur i oturen att jag har tid för att lämna in Gulingen nästa vecka, en generell service för att se över ens nya köp. Får väl lägga till ett byte av lambda sond eller liknande nu också. Och redan tillfogat är fix av bakre stötfångaren då det inte ville sig bättre än att jag blev påbackad för två veckor sedan på ICAs parkering i Lerum. Förtvivlad ung kille med halvårsgammalt körkort ser varken mitt backljus (jag var först ut) eller hör min signaltuta. Rumpa mot rumpa, duns och lättare lackskador och småsprickor. Tur i oturen också där att killen inte ifrågasätter eller krånglar med försäkringsbolaget och sådant. Gulingen blir inlagd i två dagar för ombesörjning för pengar som hade kunnat täckas av en försäljning av GammelGulingen, om den bara blivit såld!


No fucki'n way

Finn ett fel


Kvällning

Fick sällskap i Gulingen denna morgon då Johan steg upp i ottan för att brumma Saabis ner till Helsingborg. Fattar inte hur Saab tänkte när de ansåg att airbag på passagerarsidan inte skulle kunna avaktiveras på enkelt sätt av föraren själv. I varje fall inte i den årgång vi har.

På dagis tillämpades fri målning idag vilket bar sina tydliga spår vid hämtningen. Så nu en föredetta-grön nybadad Lilltjej som fokuserar på Kung-Fu panda för andra gången sedan vi kom hem. Jag tror rekordet är fyra.


Rulla rulla

En liten armé av kärleksfullt handrullade köttbullar väntar på att frottera sig i stekpannan. Sen middag idag men en god sådan.


Söndagssvett

Ett gött gäng med några nya denna dag. Två skulle till Exklusives anläggning då de kände Torbjörn som kör där men hann inte så hoppas de var nöjda med min insats istället. De var positiva i alla fall och gav cred för mitt instruerande.
Jag svettas verkligen för ingenting. Andra låten och det rinner om mig så när det är dags för styrkan och armhävningscombon bildar jag snabbt en mindre sjö under mig. Gott!
Övning ger färdighet så har fått betydligt bättre kläm på jump knees nu. De både känns och genomförs betydligt lättare än förut. Att låten är bland de bättre muy thai-låtarna sedan jag började ger också extra kraft och vilja.
Grymt slut på veckan och imorgon en grym början i Partille.


God tid

Hamnade i god tid ute på Lindholmen så sitter skönt i solen innanför anläggningens stora fönster, väl skyddad från den förrädiskt iskalla vinden. Steg upp, åt frukost och slocknade i fåtöljen tills det nästan var dags för lunch! Det är rätt skum känsla att höra sig själv snarka. Inte den djupaste sömnen kanske men ack så gott! Blev en liten kortispromenad med man och barn innan ärende till Allum på vägen hit. Lämnade tillbaka det armband jag köpt till Johan innan öppet köps tiden gick ut, då det var alldeles för stort.

Vi har ju osedvanligt gott om egentid men den tillbringas väldigt sällan på tu man hand. Därför kändes det väldigt ovant men trevligt att ta Gulingen in till stan för en god bit mat. Mumsig förrätt och golgonzoladränkt oxfile innan en skön sväng längs Avenyn för en gigantisk och sliskig efterrätt vid dess ände. Det var amerikanska proportioner på den då inte ens jag fick i mig allt. Burp!
Nu blir det att träna bort en bråkdel av den tillsammans med en liten grupp bokade deltagare.


Födelsedagslördag

Idag har Nordic Wellness konvent med en hel hög med olika pass och föreläsningar. Det var inte många som tilltalade mig faktiskt vilket var lika bra då maken fyller år idag! Nu är han och spelar innebandy och Lilltjejen kollar på Kung Fu panda. Tvättmaskinen går och snart ska lite förberedelser ta vid. Monica och Tomas kommer hit i eftermiddag för lite firande innan vi lämnar avkomman i deras vård för ett bokat bord i stan.

Köpte "En oväntad vänskap" igår, en film jag velat se sedan jag hörde talas om den. Johan sov gott när jag kom från nattningen men jag fick ett sömndrucket ok att se den själv. Riktig feel good film som berör och är klart sevärd.


Ketchup!

Jag följer ju inte så många bloggar, och några sporadiskt.
 
Ketchupmamman är en av dessa, för sin humor och träffsäkerhet.
 
Hon är lärare och skriver så bra om detta! Och ger respons därefter.
 
 

Sängsällskap

Medan Johan är på after work får jag nöja mig med en lite mindre värmedyna.


Bortskämd

Under hela uppväxten fick jag höra hur bortskämd och otacksam jag var. Bortskämd kanske på det materiella planet och tacksam var det inte möjligt att vara i och med att allting kom med ett pris.
Nu är jag fortfarande bortskämd men istället obeskrivligt tacksam när Monica och Tomas är sådär, för mig ovant förbehållslöst generösa med både det materiella och sin tid. Hur många småbarnsföräldrar har egentid minst en kväll i veckan? Föräldrar som ställer upp så ofta och kravlöst som Johans nu gör? Jag kommer hem försenad efter mitt pass, något mina föräldrar skulle ha gått i taket för (fast om jag hade lämnat Ronja i deras fyllehänder vete tusan). De har inte bara hämtat Lilltjejen på dagis, tagit hand om henne och nattat när det blivit dags. Tomas har rensat hängrännorna runt hela huset och Monica överlämnar en kasse full med kläder till Ronja sedan hennes tur till Ullared!
Jag har fortfarande svårt att förstå och hantera denna osjälviskhet som för många andra är så självklar och naturlig. För mig är detta att bli bortskämd, att få så mycket utan förväntningar och uttalade baktankar. Och istället för att känna skuld och krav på att återgälda försöker jag acceptera och istället uppskatta allt de ger. För om inte, ja då är jag väl otacksam om något!

Lite färre deltagare i Kållered idag. Är det våren och det fina vädret som börjar göra sig gällande tro? Fina Ida var med idag och en för mig ny kompis! Grymt att Ida "combatifierar" en ny generation i Lindome, hohoho!


Hm

Har de senaste dagarna haft svårt att somna, något jag väldigt sällan annars brukar ha. Och när jag väl somnat vaknar jag lätt och ofta. Denna natten inget undantag så när larmet ljöd halv sex var det en mer död än levande Linda som masade sig ur sängen.
När man sedan får höra både två och tre gånger från kollegorna att man ser trött ut, eller som Stoffe så omtänksamt uttalade: "Något som katten släpat in", undrar man onekligen hur man egentligen ser ut. Jag som trodde jag snarare skulle ha lite vårfrisk färg på kinderna efter all sol senaste två dagarna men nehej.
Glömde dessutom mobilen hemma. Känns... skönt på ett sätt.
 
Några fler bilder från helgen.
 

AAAAH!

Jag h-a-t-a-r att stressa till mina pass! Jag vill ha tid att fokusera, skita, fylla i tidrapport och okynnespinka innan jag kliver in i salen för att ge gärnet.
Kalopsen står och puttrar på spisen, jag hinner inte äta den så några mackor har intagits i godan ro. Johan tappar upp ett bad åt Lilltjejen och frågar när jag behöver sticka. Jag sneglar på vår stora klocka som är strax efter fyra och säger kvart i fem i alla fall. "Då måste du ju åka nu för den klockan går ju fortfarande på vintertid. När börjar passet?"
"Sploink!" Säger det i min hjärna när paniken slår till. När börjar passet? Halv sex. Klockan är inte efter fyra, den är efter fem! Jag trippar än hit än dit, kommer med instruktioner för att färdigställa kalopsen. "Stick!" Säger maken och jag grabbar träningsväskan och springer, tackar alla trädandar att jag packade den tidigare på dagen.
Gulingen får verkligen använda sina hästkrafter när jag sätter gasen i botten och eh, inte kör över heldraget för blixtsnabba omkörningar. Fem minuter innan passet börjar ramlar jag in på anläggningen. "Där är du, de undrade vart du tagit vägen", säger de i receptionen när jag rusar förbi. Ner för trappan, in i omklädningsrummet, sliter upp träningskläderna och river av mig kläderna. Jag m-å-s-t-e på toa!
Snubblar in i salen där det är annandag påsk-glesare på golvet och pustar lite. Det är glada leenden, instruktören kom till slut! "Välkommen, vi såg när du rusade ur bilen. Andas, nu är du ju här!"
Två minuter över halv kör vi igång och det må vara färre deltagare denna dag men stämningen är hög och energin på topp. De är bara grymma helt enkelt!


Mera sol

Dessa två dagar har jag fått mer sol än de senaste fyra månaderna sammanlagt. Najs.
Längre promenad och fler cacher i Lerum idag. Känner mig rätt trött i benen vilket ju är bra inför den stundande combaten i Partille.


RSS 2.0