Määäätt!


Executive board room var platsen för vår grupps off-site idag. Så en liten halv-off närmare bestämt.
Först lunch på Yannicks, sedan snask och muffins under mötet innan avfärd till Ottomania i stan. Där sammanstrålade vi med en annan grupp i vår avdelning. 
Åt en av de bästa oxfileerna hittills och riktigt god chokladfondant, special variant a la Linda.


Lagom dos social samvaro tills parkeringen gick ut och de flesta i vår grupp tackade för sig. Mätt på gränsen till illamående men riktigt, riktigt gott.
Vår nye gruppmedlem och en som bytt till den andra. Myskillar båda två. 
I alla branscher jag jobbat i, förutom lärarperioden är jag som tjej i minoritet. Och det är där jag trivs bäst. 
Nu ska jag rulla isäng.


God morgon
Boost


Strålande sol och välfylld sal med entusiastiska deltagare. Då är det inga större problem att glömma snor och förkylningsben. Massor av energi och glädje fick passet att gå över förväntan så det är bara att tacka och ta emot!
När jag kommit hem efter gårdagens pass kände jag mig faktiskt mycket bättre. Det där att "svettas ut" förkylningen applicerar jag denna gång. Man får ha lite tur ibland.

Svettas ut det sista i soffan för andra att ta del av innan jag kliver in i duschen på skönt darriga ben. Och apropå ben fick mitt högra nåt infall i söndags. Kolla!
Vad är det? Hela vägen ner till foten! Läbbigt juh och bara på ena benet. 

Nåväl, det försvann och nu har jag svalnat tillräckligt.

Tjae


Johan och Ronja åkte till Landet och lämnade sega och tråkiga Linda för återhämtning i lugn och ro. Förutom dagens pass hade jag ett uppdrag: Nya skor. Då tiden löper ut för skobidraget var det tvunget att fixas idag och ta-daa! Jepp, jag är nu fast i Asics.

Som väntat tungt i kroppen vid dagens 3D men lär bli än värre imorgon. Eller inte för tills dess är jag ju helt frisk! Tre starka till Athletic. Jag är verkligen i valet och kvalet om jag ska behålla dom till hösten eller inte! Det är ju kul men. Men. Mariga val.


Blö


Titta vilket väder det är där ute. Rena sommarvärmen. Jag är så slut att jag inte ens orkar gå ut och vara död i solen. Ligger i soffan och pustar efter att ha förberett inför grillmiddagen. Promenerade en sväng för cachemaintenance som gav mig lätt mjölksyra och flåsande andetag. Slocknade i soffan i en knapp timme enligt mig, tre enligt Johan. Fasen vad störigt.

Soffläge


Typ så här kunde jag känna inför en del pianolektioner. 

Blev några timmars jobb så testar att delvabba. En första gång för allt. Fixat deklarationen också samt räkningarna. För första gången på flera år åkte jag på restskatt men inte värre än att reseavdragen fixar det med råge.
Apropå jobb firar Torslandafabriken femtio år och alla bjuds på söt liten bakelse. Nån cocosmousse-ananasfyllt-kakbottensgrej. Inte så imponerad av smaken men desto mer vid föreställningen av tillverkningen av alla. 

Lugn dag för övrigt i det förkylda hemmet. Trötta föräldrar och glad Lilltjej, ungefär som det brukar vara.


Lite slut

Okej, vi kan väl se det som en kompromiss? 30 minuter CXWORX med Stefan och 30 minuter Body Combat med mig är väl bättre än inget?
Köpte honungsmelon att muta lite med dessutom och var till och med med på CX:en som började. Jobbig ja.
Duktigt seg i kroppen när det så blev min tur så tack och pris att Stefan hjälpte mig. Rätt ny instruktör och även om det var mitt första CX tyckte jag han var duktig!
Ju mer man smilar desto mindre trött ser man ut, eller?

Lilltjejen är också hängig så efter pik från dagis vabbar jag imorgon. Eller till hälften i alla fall. Måste ringa in till ett möte.

Apropå telefonmöte

 

Dumma mej

Som Vector i "Dumma mej" säger (eller "Despicable me" som vi säger här hemma eftersom man inte ska säga "Dumma"), när han finner sig fast på månen: "Prutt också!"
 
Allt eftersom tisdagen gick kände jag mig sämre och sämre. Frös som en hund och däckade när jag kom hem. Drygt 39 grader registrerar örontempen och den typiska värken i kroppen tar över. Innan jag fick barn hade jag haft feber kanske tre gånger totalt? Nu har jag på tre år passerat det med vad som känns minst det dubbla. Hoppas bara att det går över lika fort som förra gången då det var feber enda kvällen/natten och sedan bra. Bättre idag, tror febern är över men ond och sårig i halsen med hosta som skär som rakblad därigenom. Störigt!
 
Johans periodiska men långvariga problem med en fot kom tillbaka i måndagskväll. Och då han inte kan gå när det slår till var han hemma igår. Magnetröntgen på gång så en orsak kan kanske äntligen komma fram till slut.
Så det är två synnerligen ynkliga föräldrar här hemma nu och kinkiga dessutom som vi gärna blir när våra kroppar sviker. Tur i oturen att Lilltjejen också är lite förkyld så hon inte är full fräs efter dagis.
 
Eftersom jag är mer människa igen kopplar jag upp mig och jobbar. Ont i halsen framför datorn eller tv:n kvittar liksom lika. Då kan man lika väl få behövliga grejer gjorda.
Så som en fluga på väggen, eller snarare bordet lyssnar jag på ett möte som kräver fysisk närvaro för meningsfullt utbyte. Prutt där också.
 
Letar vikarie till mitt pass imorgon utan framgång. Prutt igen. Kör benhårt på att det verkligen ska bli som förra gången och bli frisk för att köra utan känningar.

Krax


Ännu mer semesterkänsla när man kan åka i shorts till träningen. Som väntat stort tapp på alla klasser men jag fick ett grymt litet gäng ändå. Visst hade energin och rösten kunnat vara bättre men gick ändå bra måste jag säga.
Känns som jag svullnat upp två kilo under helgen som gått. Kroppen kändes tung. Skyller på blodgivning och Anthon Bergs marsipan.

Hum

Slocknade energimässigt efter hemkomsten igår. Kunde dock inte somna och huvudet dunkade. Drömde till och med att jag hade huvudvärk. Vid femtiden gav jag upp och tog Alvedon. Slumrade och vaknade till ond hals och tillbakakommet huvuddunk. Rena sommarvädret men efter diverse halvhjärtade insatser på tvätt- och stödfronten återvände jag till sängen med filt och täcke. Slumrade lite tills grannbarnen hälsade på och orsakade en superspeedad Lilltjej.
Nu totalt sex Alvedon och grillad laxlunch senare har huvudvärken dragit sig tillbaka till ett någonting där bak men halsen är sårig och rösten klen. Känns toppen inför stundande passet i Partille.
Tröstar mig med att det inte lär vara många deltagare att göra bort mig inför en dag som denna. Både jag och Johan fick rena semesterkänslan där vi satt i solen och degade efter maten. Känns konstigt att man ska till jobbet imorgon.

Också konstigt att jag antagit nya utmaningar på jobbet. Blir intressant att se hur det går.

Johan tog Ronja på cykeltur, nu med henne bakpå sin cykel ut i våra backar så han får ett duktigt träningspass. Jag degar i solen lite till, till fågelsång och knoppande träd och buskar.


Ute


Änden på pinnbrödet med sin pöl av smör. Mm!
Klädde mig för grillning i skogen. Glömde bort att vi var i Stockholm. Köpte ved på Hornbach och hamnade ett stenkast från parkeringen med trafikbruset i samma amplitud som fågelsången. 
Men solen värmer skönt och det är en helt ok plats invid skogsbrynet för grillning och spring för korta ben.Påskhelg

Massa spännande för Lilltjejen från dag ett. Testat ett enklare äventyrsbad som var förvånansvärt men befriande tunt på folk. Någonstans norr om stan.


Och bättre upp än påskägg att hitta är påskpåsar! Moster Nina, flåt Påskharen hade slagit på stort.
En massa Hello Kitty grejer,pussel och bok!

Alltid lika roligt att posera för kameran. Det tog några dörrar för Tjejen att förstå vad det hela handlade om. Och när hon fått upp ångan ville hon inte sluta.
Gillade dock systers inställning att barnen skulle ge något för godiset. Så det målades och pysslades påskkort innan de gav sig iväg. Att mottagarna av kluddet sedan var måttligt imponerade kvittade lika. Att inte bara få utan också ge.

Mumsig påskmiddag följt av en enkel efterrätt jag snodde ihop. Pojkarna uppskattade inte en gloende efterrätt trots vår försäkran att det inte var äkta ögon.

 
Jag hade gått lös på Panduro och medan barnen kollade film och sedan somnat, skapades en smärre påskarme. (Hur får man in apostrofer i fånen?)

Man och sambo har somnat under nattning. Anders i pyjamasbyxor snor ihop en marinad inför morgondagens grillning. Det är kött för en, tja en påskarme.
Deras renoverade kök är förresten kanonfint. Sneglar avundsjukt på de blanka träbänkarna och rena ytorna.
Idag spås det fint väder så planen är skogen för lite hederlig korvgrillning. Måste fixa pinnbröd också, mmm!

En säl? Nej, en Bror!


Sparar pendlingstid genom att jobba hemifrån innan vi åker till huvudstaden. Kopplar upp mig vid sextiden och Stoffe är redan online. Och sällan går han hem tidigare för det. Inte konstigt han är eftertraktad resurs på bygget.

Äntligen!

Gulingens tur igen


Efter en veckas bromsvänligt körande är jag tillbaka på Torslanda bilservice för just nya bromsar. Något bättre sömn då jag flyttade över till Lilltjejens säng, även om den är lika fast som en hängmatta. Gråbröderna gjorde mig sällskap.

På torsdag åker vi till Stockholm och känns som jag har tusen ogjorda saker tills dess. Men med "Dagens ord" nyss i öronen om den "Allmänna fjärilstofsspinnaren" eller vad den nu hette fick man ett litet annorlunda perspektiv på vardagen. Perspektiv är bra.
Dags att lämna in nyckeln innan Mikael hämtar upp mig.

Eftersvett


Som sagt, joggar man var sjätte månad får man räkna med träningsvärk men framför allt ömma benhinnor. Aje.
Bättre fokus idag med något mindre men gött gäng. Påskgodiset har intagit jobbet så känns som man inte gjort annat än snaskat hela dagen. Bläeh.

Apropå jobbet står jag imorgon inför ett val. Ska jag, ska jag inte? Lutar åt att jag ska men hur blir det då? Stoffes sorti skapar turbulens i vår grupp vilket öppnat möjligheter för rockader. Ska jag?
Lättar upp grubblerierna med lite Lilltjej.
Fick denna av Johan igår på vägen hem från Vann. Min fina tjej! Den fina tjejen lät mig visserligen knappt sova inatt men ändå. Att något såpass litet kan knö så in i bomben. Knö på pappa istället vetja!


Korrigerar

En koll innan utcheck visade på att paketpriset visst var per person så bra där att jag inte hade plats för någon dubblering av rätter. Blev sådär jobbigt mätt och klar sent pga långsam service. Undrade lite över kvittot jag skrev under men lämnade det till morgondagen. Till morgonen avslutade jag "Jag är Zlatan"-boken innan jag stel i benen tog en promenad med ömsom jogg där gps-funktionen i RunKeepers app fortfarande inte ville vara med. Två böcker blev det under denna helg.
Lite avslappning i överfull spa-avdelning innan lunch och utcheckning där hon efter miniräknare (hon) och uppställningar (jag) till slut drog av 775 feldebiterade kronor. Ganska rejäl miss av dom alltså.

Nu är jag så tillbaka i vardagen med ett litet mellanmål innan ViPR-passen. Keso, kvarg, musli-kakor och sådant är inget för mig. GB sandwich, det är grejer det!


Stelheten i benen har övergått till träningsvärk. Antingen bör jag utöka frekvensen av mina lufsar-pass eller slopa dom helt. Tufft val, mycket tufft.

Minus

Fick ingen dryck till varmrätten som utlovat då det glömdes bort och oxen för röd för min smak. Ingen frågade hur jag ville ha den. 
Erbjöds äppelmust "det enda vi har" och den är riktigt god. Varför fick jag inte den istället för vinarna på rummet?
Undrar också lite över det här med tilläggspaketen. Jag betalar fullt pris som liksom innefattar två personer. Borde jag inte rimligtvis kunna få dubbelt av alla rätter då? Är man ensam får man betala extra för rummet. Att betala samma som för två hade känts rimligt då rummet ändå måste städas liksom. Men betala mer? Förklaring tack.
Och visst hade det varit intressant att se personalens reaktion om jag nu begärde den andra portionen också? Vem vet, om efterrätten är extraordinär och utrymmet finns, varför inte? Okynnesäta brukar ju sällan vara ett problem för mig precis.

Äntligen mat

Sådär skönt mördbultat efter en timmes klassisk massage. Det är sådan skillnad på manliga och kvinnliga massörer! Har ju testat ett antal helkroppsvarianter nu och denna var en av de bättre. Tog i så jag fick hålla inne kvidanden medan svetten bröt fram. Sedan inkluderade han både fötter och armar, stort plus. Dock är det nog bara två massörer som faktiskt gått på rumpan. Varför är det så? Kroppens största muskel, den borde väl också få sitt och grymt skönt är det också. Förutom då de gräver sig in och hittar den där lilla gömda muskeln. Aj.
Testade också 45 minuters ansiktsbehandling för första gången och det var väl ok. Den där masken som applicerades, stelnade och drogs loss var ju bara knasigt. Nej, testar hellre fötterna nästa gång, trots att jag hatar fötter och inte kan förstå hur någon kan vilja jobba med att ta på sådana hela dagen. 

Nu väntar jag på min fyrarättersmiddag och har fått ett glas alkoholfritt mousserat som smakar blä. Kanske är det bara jag som uppfattar ett ögonblicks osäkerhet hos personalen. Varför är hon ensam? Och hon ska ha fyrarätters!
Jag är den enda som är ensam och vad är det de andra sällskapen ser? En utarbetad ensamstående på flykt från vardagen? En hotellrecensent? Excentrisk miljonärska med sitt höga glas klädd i nonchalant vit t-shirt, gympadojor och trasiga jeans? Det hade ju varit fräckare än desperat singelmamma. Men det är ju jag som är den som gillar att spekulera om andras liv. 
Ingen pianist idag, istället en trubadur jag knappt hör över sorlet. Synd.

Aptitretare med vad jag tror var pärlhöna? Vaktel? Minns inte. Förrätt med gravad torskrygg. Gott, gott. Lunchbuffen idag var bättre än i höstas, riktigt riktigt gott. 
Man kunde välja sju rätter också. Vem orkar sju rätter??

Repris

Hade bestämt mig för att upprepa det jag gjorde senast jag var här i augusti: Jogga. Runkeeper var dock inte riktigt med i matchen. Visserligen var det mer lufsa än jogga men appen tyckte visst det var mer krypa. Fortsatte dessutom längre än de två varven jag gjorde förra gången. Typiskt.
Kanske skulle kollat inställningarna innan också. Hade tappat tio i både längd och vikt.
GPS-knas månne? Både karta och registrerad rutt ser ju helfel ut jömfört med förra gången.
Attans. Hade ju gärna velat jämföra. Med illa dold skadeglädje konstaterade Johan att det bara var att göra om. Själv börjar jag tycka att två gånger per år är en ok frekvens.


Just så


Lagom till efterrätten hör jag pianotoner bakom mig. Sväljer sorbeten, lämnar kakan (cocos blä) och börjar avnjuta creme bruleen. Struntar sedan i outtalade etikettsregler, greppar bruleens lilla skål och lämnar min plats. En kvinnas fingrar flyger över tangenterna och jag njuter i dubbel bemärkelse. Oväntat strömmar tårarna upp. Det är lika vackert som det känns fånigt att erkänna. Det var väldigt, väldigt längesedan och på en så mycket mer basal för att inte säga banal nivå, men jag saknar ändå den där känslan när jag kunde försvinna in i stycket jag spelade. Jag må ha varit en motsträvig elev, men det fanns stunder jag ändå uppskattade det jag lärt mig. Än mer några år efter jag slutat. Stunder som dessa får mig att vilja ta upp pianospelandet igen. En dag kanske.

Utsikter


Bad om bord närmast fönstren och fick det. Dilemmat är bara att jag nu inte riktigt vet på vilken sida jag ska sitta. Vänd ut eller in? Njuta av vyn över viken eller iaktta människorna omkring mig? Då restaurangen ännu är tom sånär som ett sällskap på tre väljer jag solen och vattnet. Det är intressant att iaktta människor. Att vara bland dom men inte med, låta tankarna och fantasin bygga relationer, bakgrunder och dramer. Typisk introvert egenskap. Kollegan frågade förvånat med ett stänk av förskräckelse vem jag skulle prata med under hela denna tiden. Ingen, och det är liksom en del av poängen. 
En god fruktdrink, aptitretare och förrätt som jag tror är densamma som förra gången. Dock inte mindre god för det. 

Efterrätten ger stället ett extra plus för min del.


På plats


Trycker ned samvetet när jag kompar några timmar och drar norrut. Känns lite overkligt faktiskt. 
Jag har lagt till två paket till min vistelse: Stora spa samt Lilla gourmet. För jag har två nätter och vill ha mera mat.
Mitt rum är exakt detsamma som förra gången vilket är helt ok. Ingen vidare utsikt med trädfylld innegårdsliknande känsla till följd av den u-formade byggnaden men få steg från spa-avdelningen. Och det är ju där jag ska tillbringa min tid, inte på rummet.
På det lilla bordet väntar det "lilla extra". I mitt goumetpaket ingår fördrink och vinpaket. När jag bokat undrar jag över alkoholfritt alternativ. Tjejen blir osäker och jag hoppas de inte är så fyrkantiga att det är alkohol eller intet. Sådant har man ju både hört om och erfarit själv. Till slut får jag bekräftat att jag väl kan få någon läsk "eller nåt" istället.

Jag greppar de två små vinflaskorna och går tillbaka till receptionen. Hon ser lite överraskad ut men erbjuder Coca cola istället. Försöker att inte känna mig besvärlig när jag frågar om andra alternativ. Känner mig nöjd med det jag så väljer.

Antar att det inte ser lika tjusigt ut som två små vinare, och i nittionio komma nio procent av fallen inte lika uppskattat hos deras övriga klientel.

Känns ännu bättre att jag igår kompletterade packningen. Nu är både insidan och utsidan redo att njuta!

Ajabaja


Efter och mera efter. När det gick så bra förra veckan gjorde jag den klassiska missen att slappna av. Körde igång och kände direkt att min fokus saknades. Resultatet blev sämre pre-cues, missar i koreografin och felsägningar. Tog halva passet innan jag var hyfsat på banan. Ajabaja! Det är bara att le och försöka vända det till något roligt medan man svär inombords. Två veckor till nästa gång pga Skärtorsdag ställer in då vi ändå lägligt nog drar till huvudstaden.

Saabis hade förresten litet läckage så nästan 1800 spänn senare hade den ett nytt flexirör. Ta-da.
Denna tiden imorgon är jag på Vann. Me like. Me like a lot!

God morgon


Rattar Saabis idag för att strax lämna över den i Torslanda bilservices ömma händer. Vi misstänker att det läcker avgaser då vi förvisso inte hör något men ibland sett och känt lukten. Innan vi åker upp till Stockholm nästa helg vill vi ha det kollat.
Nästa vecka är det Gulingens tur igen för bromsbyte både fram och bak. Bonusen från jobbet kom väldigt lägligt minst sagt.


Första flätan


Träd och buskar exploderade förra helgen men nu är morgnarna kyliga igen. Luften är dock späckad av fågelsång när man kliver ut i den tidiga morgonen vilket är väldigt mysigt. Fattar inte riktigt vart denna dagen tog vägen. Känns inte som jag hann göra något vettigt alls på jobbet.
Insåg strax innan dagis att jag faktiskt längtade efter att få se min fina Lilltjej, sötaste blandisen som någonsin producerats! Katten och kudden ska såklart också vara med på bild.
Att det sedan bajsas i badet och vägras hårtvätt följer med på köpet. Lite mys i fåtöljen och vi är vänner igen. 

Måste ju också dokumentera första flätan! Detta är det mest avancerade jag är kapabel till. Min Lilltjej har nu rejält långt hår, inte särskilt håröm och därmed är förutsättningarna för mor-pysslar-med-sin-flickas-hår-förutsättningarna optimala. Om modern i fråga behärskat mer än just ovan. Kurs någon?

Nu har det nattats och Johan är på fotbollsträning. Dags att starta upp jobbdatorn framför "Sveriges minsta mästerkock". 

Ögonen!

Scrollar igenom mina inlägg och ser att jag missat flera kommentarer. F'låt!
Svarar på Annas fråga här när jag nu är sent ute: Ögonen till Tomas tårta hittade jag på Cervera. De har en massa roliga baktillbehör. 
Sätt inte dit dom för tidigt bara då "pupillerna" smälter. Fast å andra sidan var jag extra tidig då jag satte dom på morgonen och vi inte åt förrän sen eftermiddag. För den som gillar socker kan man knapra dom som godis. Ögongodis i dubbel bemärkelse! 

Vardagsbild 3/5


Middag a la Linda

Vaknat till


Efter ett antal enligt mig ofunktionella väskor har NW till slut fixat en i mitt tycke. Så nu kan jag sluta springa omkring med Sportlifes trotjänare som jag fick när jag tecknade medlemskap där i Stenungsund år 2002. Efter att ha burit mina svettiga träningskläder minst två gånger i veckan sedan dess får man väl säga att den kan pensioneras med gott samvete.

Har ju fått överta ansvaret för våra tre huvudleverantörers Sharepoint-sidor. De är inte färdigställda ännu så ägnade eftermiddagen åt enahanda konfigurering. Det är ju inte bara några applikationer som ska in där!
Blev så där jobbigt seg och trött att man kunnat somna på fläcken om möjligheten funnits. Men så masar man sig till sin anläggning och upp på scenen och tröttheten är bortblåst. Lär snabbt sega ihop igen när jag kopplar upp jobbdatorn igen för att traggla vidare. Jag är inte bara site-ansvarig, jag ska också tillse att de presenteras och implementeras för både leverantörs-sidan såväl som vår egna. Halleluja.

Fick också fastslaget idag att Stoffe headhuntats till annat uppdrag. Så när de två, Helena och nu snart Stoffe försvunnit är ingen kvar av de som jag först jobbade med när jag kom till Volvo. Jag blir ensam kvar, buäh! Vännen Linda  är genuint glad för hans skull medan egoistiska Linda skjuter ut en darrande underläpp. Vem ska jag nu vända mig till med alla mina frågor? Ösa ut mina humörsvängningar på? Gnabbas och munhuggas? Sniff!

Gött


Senaste månaden har det varit mycket mer mammatid för den som inte mamma-genen har. Närmast flydde till Partille när tiden inte var för uppenbart tidig. Johan kom tillbaka från fotbollslägret till födelsedagsmat i form av hemgjorda köttbullar. Grattis, du har fått en nästan-frisk-och-nu-rastlös dotter. 
Hade faktiskt fixat en tröja till honom också. Min fantasi har inga gränser.
Ser ut som den berömda bomben slagit ner där hemma. Längtar till imorgon och  intensiv arbetsvecka som slutar i sagolik ensamhet på Vann spa!

Det dåliga vädret medförde att dagens deltagare blev hela tolv till skillnad från de två förra veckan vid Athletic. Hittade på några nya övningar till både 3D och Athletic vilket var på tiden. Men musiken. När ska jag hinna fixa musiken?

Vardagsbild


En del alltså...


Lördag

När det handlar om uppvaktning till honom själv är han romantiska preferenser ungefär på nivå gråsten. Tacksamt för undertecknad som både öppnade och började använda presenten i förväg. Han skulle ju nödvändigtvis in i Gulingens bagage och hitta den idag.
Kan ju inte säga annat än att den behövdes.

Medan majoriteten av mina instruktörskollegor befinner sig på Backaplans anläggning för konvent i form av inspirerande pass och föreläsningar, försöker jag få i min treåring lite mat. Ellas smoothies och yogurt i begränsade mängder är i princip det enda som gått ner senaste dagarna. Men det går åt rätt håll.


Dagens andra utmaning


Antalet vinflaskor jag öppnat fyller nog knappt ena handens fingrar. Hur svårt kan det vara?
Vad gör man inte för en mustig köttgryta.

Det blev för övrigt bara en liten bit kork som trillade i. Fast är det inte så det ska vara? 

I ögonblicket


Var det bara en, per dag? Hm. 


Vab-dag 2, vardagsbild 1/5

Har ju sett det där på FB och en notifiering från Instagram visade att det förekommer också där. Utmaningen att visa fem vardagsbilder under fem dagar och för varje också utmana någon annan att göra detsamma.
Då min virtuella liksom vanliga sociala sfär är synnerligen begränsad och detta säkerligen redan cirkulerat ett antal gånger till dessa kör jag enklare och inte enligt instruktioner. Bloggen är mitt fönster ut nu när jag "bojkottar" FB och Instagram så därför blir det här. Vardagsbilder är ju liksom det vanliga här så får försöka hitta andra infallsvinklar. Det blir min utmaning. Here goes.


Fåtöljhäng har hunnit bli sängläge


Får som sagt dokumentera lite civila bilder också. Också snapshot på en Linda i ytterst välbefinnande. Blivit helt klart mer nöjd med tillvaron sedan jag lade ner läsande av många bloggar, Instagram men framför allt Aftonbladet och Expressen. Nyheter och inte skvallerpress erhålls numer från radio P1 när jag brummar till jobbet i ottan. Så lätt sugs man in att lägga massa tid på att följa andras liv att man glömmer sitt eget. Många av mina kontakter är naturligt nog knutna till instruerande och exibitionister som vi är flödar statusuppdateringar och bloggar med selfies, gröna smoothies och salladstallrikar. En del bloggar är tänkta att verka inspirerande för hälsa och träning men jag insåg att effekten blev det motsatta. Liksom hashtag för Nordic Wellness på Instagram blir det som jag nämnt tidigare för mycket. För mycket uppdragna tröjor och svankande ryggar, för många spända armar och putande läppar. Hyckleri kanske av en som sprutar selfies i vart och vartannat blogginlägg. 
Missförstå mig rätt, lagom tränade och välmående avbilder är både snyggt och ok att vilja visa. Jag tillhör bara inte längre målgruppen som ser alla dessa ankposer som inspirerande. 
Kanske jag bara är avundsjuk. Jag är ju faktiskt grymt imponerad av den disciplin som hård träning men framför allt rätt kosthållning kräver. För mig är det sistnämnda ett mål jag ser lika fjärran som att kunna gå ner i split igen. Det kräver helt enkelt en större insats än jag anser mödan lönt. Avundsjuk och lat. Ett tydligt exempel på det sistnämnda: Inte käkat någon middag idag. Ligger här med missnöjt knorrande mage för att jag inte orkat att ens bre smör på en sketen limpskiva. Inte bara inte orkat, känner ju inte för tråkiga mackor. Var är potatisgratängen, köttbiten som badar i sås?
"Lathet och kräsenhet blev hennes död, svalt ihjäl för hon inte orkade smöra sitt bröd" - texten på min gravsten.

Imorgon blir det vab igen som sagt. Lördag till söndag blir Johan borta på fotbollsläger med sina tjejer. Oj vad jag kommer längta till min egna helg på Vann! Tycker det är lite konstigt att jag inte redan är ute och promenerar med John Blund efter nattens icke-sömn. Måste vara endorfinerna och kicken från passet som fortfarande sitter i. 


Wehoo!Jämrans i min låda vilken energi jag hade idag! Och munnen gick i ett, himmel vad jag tjötade. Stackars deltagarna, fast fick många fina kommentarer efteråt just om energin, glädjen och tydliga instruktioner. Det är ju så underbart roligt så klart det lyser igenom. Myyys!


Dunka dunka

Sitter i Kållereds instruktörsrum. På andra sidan dunkar gymmets musik så högt och tungt att man nästan tror man är på en nattklubb. Nästan. Det var rätt längesedan jag var på nattklubb.

Vaknade inatt av att strömmen gick. Varningslarm som ljöd? Nej, displayen tändes på iFånen och huset blev knäpptyst! Är det höjden av lättväckt? För första gången sov Lilltjejen med oss. Eller oss och oss, med mig. Som Chandler i "Vänner" sneglar jag över min snarkande avkomma och ser utrymmet Johan har. En jättepingvin hade fått plats där borta!
Mer död än levande när larmet ljöd men som tur var så mycket på jobbet att man inte hunnit dega ihop. Lilltjejen fortfarande dålig så jag vabbar igen imorgon då Johan har konferens.

Tappade förresten iFånen i Gråbrödernas vattenskål. Plums sade det och en sekunds dumt stirrande innan jag dök ner och räddade den. Tydligen är min vattentät för se vad bra den fungerar.

Det har kommit salladsbarer till vissa anläggningar vilket är grymt. Bjöds på provsmakning idag så nu smakar det rödlök i hela käften. Burpa lök under passet. Najs.
Min utsikt.


Vobbar


Händer verkligen inte ofta. Vab. Men med dålig sömn och möten som gick att  flytta anmälde jag mig frivilligt. En varm Lilltjej hämtades över till vår säng under småtimmarna, något som också var längesedan. Sedan Johan var i Barcelona sover hon hela nätterna i egna sängen.
Efter lökig morgon är det nu full fart om än lite hostigt. Får se vad man kan hitta på idag.

RSS 2.0