Pussel och katthår

Det ska liksom vara min lediga dag idag. Men sedan jag gick ned i tid har den alltid varit "hämta-ikapp-och-göra-det-man-inte-hann-under-veckan"-dagen! Okej, en sovmorgon får det allt bli, men sedan fullt upp. Fixade lite ärenden på apotek och bank. Förhoppningsvis ska nu mammas dödsbo vara helt avklarat! Svängde förbi och dumpade grejor på tippen som legat och grott i bilen, handlat och jagat katthår med dammsugaren. Under tiden ringer Böna och vill avsäga sig passet i Mellerud imorgon! Hans dotter är sjuk och hon vill ogärna vara ensam hemma med pappa så långt borta. Men så hade Svante ringt som skulle jobba på parken imorgon. Han är magsjuk och undrar om Böna kan hoppa in! Visst, då är pappa mycket närmare, så det går bra. Phuu! Men så är jag en man kort i Mellerud igen! Som tur var löste det sig med Blondie, han följer med som han lovat. En stund senare ringer en kanonförkyld Gabriel, och så är jag således två man kort imorgon uppe i Mellerud!
Vad sjutton ska jag ta mig till? Jag var ute i god tid, men hade ändå problem att få tag i folk, fick ta in nya som bara andra kunde gå i god för. Men så skiter det sig ändå. Visst, man kan inte rå för att man eller en närstående blir sjuk, men vilket elände! Säger som det är till Jörgen, att jag haft skitsvårt att få tag i folk, många tycker det är dåligt betalt för att åka så långt, och Jörgen blir sur. Men hallå? Det är hur mycket o-vaktsjobb överallt nu, och det är klart man väljer de bästa då. Shit vad jag längtar tills de här sommarevenemangen är över och man kan återgå till de små danstillställningarna istället! Får jag tag på en ersättare till nästa helg som också är en Rosenströmspelning ska jag banne mig skita i den! Har kvartalsutbildning på dagen och instruktörsmöte på söndagen, så helgen är full nog som den är, utan att tjafsa med fulla ungdomar i Kungälv.
Har inte hunnit röra de två högarna med matteläxor som väntar på skrivbordet. Jag har ju både åttorna och niorna i matte nu, så det blir en del att rätta. Nu börjar det dock bli dags att fixa middag snart. Får jag inte en hjärntumör efter denna sommaren så får jag det aldrig. Så mycket jag haft mobilen mot örat är det konstigt att det inte möglar i dom, fuktigt, mörkt och varmt som de haft!
Till veckan kör PIM-utbildningen igång, har ekonomimöte och elevkonferens med min mentorselev. Ska hoppa in på Sportlife i City också för Pernilla som är borta för att köra kvartal. Har aldrig varit på den anläggningen, så det blir spännande. Mindre spännande dock att ersätta Pernilla...instruktörsutbildare och representant för Nike. Men också lärare! :o)
Nej, pausen slut, (fast jag pratat i mobilen mellan skrivandet) och åter till göranden!

Full gas...

...på jobbet! Himmel och pannkaka vad mycket det är hela tiden. Fikarast och långlunch, vad är det? Hade intressant lektion om bland annat cancer med niorna idag. Föräldrasamtal på kvällarna och strul med Fronter. Har lagt in två prov redan, hehe! Åttorna stånkade och stönade inför effektexperimentet, men sedan sprang de som små blå upp och ned för de fyra våningarna! :o)
Har fått smaka på pendlingen ordentligt nu också, och visst känns det att man förlorar två timmar varje dag! Dagen är ju slut när man är hemma igen!
Så ja, jag är fortfarande kvar i Lindome och det känns riktigt bra. Jag kan inte tolka det som annat än att han uppriktigt försöker gottgöra, och när vi är tillsammans känns det bra! Det är när jag inte är med honom som tankarna kan komma smygande. Vad gör han? Vem ringer han? Vem ringer eller messar honom? Jag tycker inte om mitt kontrollbehov, men å andra sidan är det kanske inte så konstigt.

Vågor...

Jag har inget emot att vara nära honom. Känns som det är första gången han kramar mig. Det kändes nästan som vanligt en stund när vi åt tillsammans igår.
Han vill att vi bokar en resa tillsammans, men jag kan inte känna någon entusiasm eller engagemang för det. Istället får jag pressa fram svar på om han testat sig ännu eller inte, vilket han inte har. Jag känner mig smutsig på ett sätt som jag inte tror att han förstår. Jag har svårt just nu att se oss i den avslappnade goa stämningen vi hade, se oss intima tillsammans, för det visade sig ju bara vara falskspel från hans sida. En utlandsresa ska vara något man gör och känner för tillsammans. Nu gör jag inte det, så hur kan han bli besviken för det? För att jag försöker på nytt betyder inte att allt bara faller tillbaka till som det var. För vad var det vi hade egentligen?
Jag är "ledig" idag, fredag som det är, och känner att jag därför borde fixa middag. Har inte så mycket emot det faktiskt, och frågar honom vad han skulle vilja ha? Han tycker jag går i vågor, och visst gör jag det! Negativ och avspisande till det ena, men tillmötesgående till det andra. Men vad ska jag göra? Jag kan inte annat än försöka göra och säga det som känns rätt för mig...

Orkanen Dean? Pah!

Från förtvivlan till raseri, till likgiltighet och senare sorg. Okej, kalla det i-landsproblem, eller inte lika illa som att förlora sin man när dottern är några veckor inte hunnit packa upp i nya huset, men det är ändå mina problem.
Raseriet övergick i likgiltighet, där jag inte orkade känna eller bry mig längre. Vi käkade middag ihop, jag släppte ut Maja, och glömde henne! Kom på på väg till jobbet nästa dag, men intalade mig att hon nog klarade sig, hon hittade ju till baksidan, där det är mer skyddat och dynor att ligga på.
Hade biologitenta klockan sex, så skyndade mig hem och väntade mig en förebrående men ändå glad Maja vid dörren. Men inte! Letade, ropade och letade i vidare och vidare cirklar. Inte det också! Hon har aldrig varit ute så länge förut, är skygg och ny i området. Det blev för mycket att våga tänka på att min trognaste vän sedan tolv år kunde vara borta. Med tårarna rinnande tryckte jag ut lappar med hennes foto, tryckte tillbaka känslorna och delade ut, satte upp och frågade de jag mötte. Händelserna med Johan känns nästan obetydliga. Jag har haft honom mindre än ett år, Maja troget i över tolv!
Johan messar att han ska och bada med Andreas innan de ska kolla på fotboll hos honom. "Trevligt för honom att han verkar så oberörd av senaste dagarna", tänker jag bittert. Han ringer och frågar om jag hittat henne, och jag bryter ihop igen där jag är ute och letar. Jag orkar inte vara kort och likgiltig mot honom, utan låter mig tröstas och få hjälp att leta. Tentan är bara att glömma, jag är ute till sju. Det är mycket rörelse i området av alla som kommit hem från sina arbeten och är ute i solen. Gräsklippare, mopeder, skrikande barn. Maja skulle aldrig våga sig fram, och risken att hon slunkit in i någons hem eller förråd är överhängande.
Mina självförebråelser känner ingen gräns, det är mitt fel att hon är borta! Scenarion spelas upp, hur hon sitter och väntar och krafsar som hon brukar göra. Går fram och tillbaka mellan fram- och baksidan. Trycker hela natten på baksidan, ger upp och letar sig bort under dagen, kanske mot Stenungsund, gamla hemmet som en del katter gör? Jag tror jag aldrig ska se henne mera. Hur ska jag kunna gå till jobbet nästa dag om hon inte är tillbaka? Jag lämnar dörrarna på vid gavel medan jag är ute, ifall hon skulle komma tillbaka medan jag är borta. Fia verkar förstå och sitter mest i hallen medan jag är ute.
Johan följer mig till affären för att sätta upp lapp där. Då ringer en man från området och säger sig ha sett henne. Vi tvärvänder, Johan kollar i huset medan jag nästan hysteriskt springer runt och ropar där han sett henne. Johan ropar inifrån huset att hon är där, jag släpper allt och rusar in. Börjar gråta hysteriskt av lättnad då jag ser henne vid matskålarna. Hon är tydligt sur på mig, men vad gör det? Hon är tillbaka!
Händelsen har fört mig lite tillbaka till Johan. Jag orkar inte vara sur, besviken, arg, ledsen osv längre. Visst kommer det att ta tid för mig att lita på honom igen. Lång tid. Men nu skönjar vi ett hopp i alla fall.

Gör jag rätt?

VREDE

Jag är ARG! Så djävla förbannad att jag skakar i hela kroppen! Han ljuger, trots att han gråtande försäkrat att ha alltid skulle vara ärlig hädanefter! Hade de träffats efter han beslutat att satsa på oss och flytta ihop? Ja, det hade de! Hade hon varit med någon gång då han pratat med mig i telefon? Ja, det hade hon! Hade han legat med henne medan jag höll på att flytta in, då mina grejor stod i hans hall? JA, det hade han! Fy fan! Först bröt jag ihop - igen. Jag fick ju veta det i mailet vänninan skrev, fått det bekräftat av tjejen han legat med, men lyssnade jag? Tydligen inte! Igår kändes det ganska ok efter alla våra samtal, kanske kunde vi hitta tillbaka till varandra. Och så kommer detta! Vilken tur att jag har en vän som hjälper en att öppna ögonen. Kniven vreds om på nytt, men senare kom vreden. Jag blev så ARG! Åkte till hans jobb, dels bara för att kolla om han nu verkligen var där han sagt, och ge honom en saftig fetsmäll på käften som alla skulle se efteråt! Men förnuftet hann ikapp mig till slut där jag satt i bilen och skakade. Han fick säga sitt, förklara sig och försvara sig. Jag började ångra min impuls. Varför lappa till och sänka min nivå? Så räcker han ut handen och ska ta på mig, och handen bara flyger ut. Men fan också, jag som tränat att slåss, får ändå bara till en jäkla örfil! Kändes det bättre? Precis i slaget kändes det inte så dumt faktiskt, men i hjärtat kändes ingen som helst skillnad. Jag åkte därifrån, fick stanna på pendelparkeringen där jag bröt ihop igen. Han som följt efter stannar intill, öppnar dörren och ska TRÖSTA mig!? Den djäveln!
Hur ska han kunna reparera detta? Frågar han mig. Då ingenting vi gjorde uppenbarligen inte betydde något för honom, är det ju lika bra att bara glömma det. Han verkar tro att allt kan gå tillbaka som vanligt, men där jag har mera koll på honom. Jag säger att det inte går. Att han måste börja från början. Om ens det går.
Så messar han och ska bokstavligen talat börja från början. Som om jag är på humör för lekar! Samtidigt ringer det på dörren och en granne bjuder in oss på fredag. Vad ska man säga? "Tack, jag vet att jag flyttade hit förra veckan, men nu är vi inte ett par längre, utan bara bor här. Men Johan kommer nog, han säger aldrig nej!"

Jag är medveten om att mina känslor och mitt humör rumlar runt värre än den västindiska tornadon, men just nu är jag iaf så arg och besviken på honom att han får göra vad fan han vill. Jag har så jäkla mycket att göra med lärarjobbet, där ungarna kommer på onsdag, fysiklektionerna med Thamina, combatpass, biologikursen och vaktjobb. Mitt liv och det jag planerat ska inte behöva påverkas av det Johan gjort eller gör.
Om jag kan förlåta och vi gå vidare? Ingen aning. Känns som det kvittar. Men det är ju just nu som sagt...

Jag frågar dig

Hur kunde du göra så här mot mig? Varför sade du inget? Du blev arg när jag sade att jag inte kunde lita på dig, minns du det? Det var i början av vårt förhållande. Du sade att du skulle berätta om du skulle göra något dumt. Du sade att du hatade lögner. Du sade att jag kunde lita på dig. Att jag kunde lita på dig!
Du inleder ett förhållande med en annan när jag tycker det är som bäst. Juni till augusti. Augusti! Vad hade hänt om hon, den andra inte fått reda på det? Hade du fortsatt ha oss båda då? Låtit henne fortsätta komma till din säng så fort jag lämnat den? Jag förstår inte!
Hur kunde du lura mig så? Svika mig så? Jag har ju ingenstans att ta vägen. Och det visste du! Hur kunde du? Hur ska jag någonsin kunna lita på dig mera?
Jag önskar jag bara kunde dra. Men det kan jag ju inte. Hur kunde du? Du sade jag kunde lita på dig!

På G...

Idag körde vi igång på allvar, och det kändes faktiskt lite bra ändå att vara tillbaka! Det är positivt, med tanke på mina väldigt negativa känslor till jobbet i höstas.
Jag var på plats tidigt, och fann mig uppgivet stirrande på röran i arbetsrummet. Jag var den enda som lite halvhjärtat åkte in då och då under sommaren och vattnade blommorna, och innan första besöket hade ett antal hunnit dö den utdragna torkdöden. Nu var förödelsen inte fullt så illa. Jag tog tag i att byta plats på alla mina och Bennys grejor. Ommöbleringarna i arbetslagen inför detta läsår har lämnat dörren öppen för mig att äntligen lägga beslag på Bennys hörnplats! Moahaha! Väck med alla tråkiga SO- och svenska-grejor, och dit med intressanta matte och NO-böcker! :o) I och med denna flytt har jag så gott som fullbordat ett varv runt arbetsrummets olika platser! Ja, jag är en rastlös själ.
Tommy som tar över Bennys tjänst flyttade ner sitt pick och pack, men tog den andre Tommys fönsterplats istället, då denne är pappaledig denna termin! :o) Hann precis flytta allting tills det var dags för morgonens möte och vår egentliga starttid. Lite mera presentation av de nya, välkomnande av tillbakakomna mammaledighetsfröknar, och få se, vad har hänt mer under sommaren? Jo, hur gick det genom tunneln idag Linda? Linda har ju flyttat till Göteborg i sommar om ni inte visste det... Eh, NU vet de det i alla fall! Många frågor blev det sedan. Göteborg? Jaså Lindome, oj! Ja då har du en bit att köra, men du ska inte tänka på att sluta nu va? Nåja, mötet avklarades efter de vanliga punkterna, och vi kunde ta itu med våra arbetsplatser igen. Under lunchen levererades äntligen våra beställningar! Jag har sådan lyx så jag fick beställa en hel klassuppsättning sprillans nya biologiböcker! Sedan fick jag ett gäng kompletteringar som jag märkte, numrerade och plastade in. Vi plastar in alla böcker så de håller bättre, men det är ett jäkla tidsödande att bråka med den där självhäftande plasten! Men det är ju inte ofta man får köpa nytt, så då gäller det att se till att de håller så gott det går. Matteböckerna är inne på sitt sjätte år nu och ska hålla tre-fyra år till. Mycket suddande blev det innan man gick på sommarlov, trots att eleverna tillsagts att sudda innan inlämning. De är så lata! Ja, jag kanske är överambitiös som sitter och går igenom varenda bok och suddar, men det är ju så tråkigt att som elev få en trasig och nedkladdad bok. Då behandlar man den inte mycket bättre själv! Fick fakturan för det vi beställt, vilket var på över 30 000 spänn, så det ser ut som inventarier och fortbildning får stå över detta läsår också.
Fixade Fronterkonton åt de nyanställda, och måste planera in en introduktions- och repetitionskurs för dessa och de som vill.

Fick ett mess från Thamina som ville köra igång fysiklektionerna igen. Kul! Men i och med att jag flyttat nu så får vi hålla till på skolan efter jag slutat. Redan imorgon ska vi träffas! Sen ville en gammal elev ha lite extra hjälp med fysiken i höst, så vi får se när jag kan klämma in det. Jag och Johan bläddrar i våra kalendrar och konstaterar att så gott som varenda helg har jag eller Johan, eller båda samtidigt någonting inbokat! Han har träning och fotbollsskola på dagarna och jag har vaktjobb på kvällarna. Träningar och möten under veckorna tillkommer, så tja Johan...det var kul att träffas! :o) Nej, vi får bara se till att också planera in kvalitetstid med varandra. Nu är han på styrelsemöte med bostadsföreningen, men sen ska vi ut på en lång härlig promenad! Imorgon ska jag upp i ottan för faunistik i fiskehamnen! Det ska bli skoj att få se allt som kommer in, då jag har rätt dålig koll på fisksorterna här på västkusten. Sen får man väl gå och stinka fisk hela dagen på jobbet... :o)

Elin och Andreas firar sex år tillsammans! Sex år! Grattis! Ni passar himla bra ihop! Jag minns när jag och Thomas passerade den siffran. Vad fort man tyckte det gått! Men så mycket man hunnit göra när man tänkte efter.

Körde Combatpass för en förkyld Jennie i Kungälv igår. Få deltagare, men skoj ändå! Kändes betydligt bättre i kroppen än i torsdags! Får se hur det går nu på torsdag.

Soooommarlo....nehej.

Så var det sista timmarna av den långa (men känns inte så), sommarledigheten. När man tänker efter dock så har man ändå hunnit med en del, och framför allt det omvälvande att bli sambo igen!
Var ute i skogarna bakom Botaniska hela dagen igår för faunistik, som bitvis var väldig seg, men nu skiljer jag i alla fall på en Kålfjäril och en Citronfjäril, kolla bara på hur de håller vingarna när de sitter ner! :o)
Myggigt och jäkligt var det inne i skuggorna, och gråsuggor finns det GOTT om!
 Fin va? Lyft på en gammal stam och det kryllar av dom! Helst i en lövskog med rejäl förna...

Johan åkte på bröllop nere i Onsala, och jag tänkte hålla mig vaken tills det var dags att hämta, men tji för det. Sov som en sten när han ringde, och han var förundrad ända tills idag över hur jag lyckades hitta dit. :o)

Var en sväng till Ikea idag igen och inhandlade en lådhurts att ha skrivaren på, samt behövliga lådor att dumpa diverse grejs i. Blev riktigt bra, samt två hängmojänger i badrummet där mina svettiga träningskläder kan hänga till all sköns beskådning. En magnetisk whiteboard för alla mina magneter tronar på väggen i arbetsrummet (blev nästan ingen yta kvar), och en klocka som skulle både kunna stå och hänga på väggen. Men icke, jag måste ha fått tag på stå-modellen, för vill jag ha upp den på väggen är det dubbelhäftande tejp som gäller, och jag tror inte Johan är så pigg på sådan på sin tapet.

Var till Ullevi för andra gången i mitt liv med Johan för att beskåda Helsingborg-Gais. Vi mötte upp Elin och Andreas, vilket var skoj, då man fick någon intill som liksom jag kan finna mera nöje av att titta på det som händer utanför planen ibland :o) Novis, eller hypernovis som jag är i fotbollsvärlden ska jag väl vara vaksam på hur jag uttrycker mig, men jag tyckte matchen var rätt seg. Gaisarna var väl inte så vidare lysande? Men vad vet jag?
Vill verkligen bjuda igen till Elin och Andreas nu när det börjar bli ordning här hos Johan...öh, oss. Men så är ju Andreas hyperallergisk mot katter! Vad göra? Jag kan ju inte se att de aldrig kommer hit, men allergin är ju inte något som kommer och går precis. Hm...

Fick mess från en förkyld Jennie som undrade om jag kunde ta hennes Combatpass imorgon i Kungälv. Självklart! Blir lite flängande, men det är ju bara att vänja sig. Jag är bara så osäker på hru man ska beräkna restider och sådant, i och emd jag måste igenom tunneln. Det knasiga imorgon är bara att vi ska vara en heldag i Kungälv för någon form av trivseldag med personalen, och jag kan åka direkt dit, men jag måste ändå hela vägen upp till Stenungsund, för att jag glömt att vattna Thomas blommor!! Jag skulle ha gjort det i torsdags, men gjömde bort det totalt i min städstress, och han kommer hem på tisdag...:oP Jag hoppas verkligen inte att det ser ut som en blommassaker hos honom nu!
Så upp till Stenungsund imorgon bitti, sen tillbaka till Kungälv och det sociala tidsslöseriet, ner till Lindome, och sen upp till Kungälv igen. Nej, jag har verkligen ingen lust att sitta och nöta någonstans i Kungälv i flera timmar i väntan på passet!
Jag hade chans på ett pass på Hisingen på onsdag, men var för sent ute. Det gäller att vara först till kvarn, så jag får vara som en igel på Intranätet! Kanske lika bra förresten, då det verkligen blir full fart första veckan. Tjörn runt går ju av stapeln till helgen, så det blir två långa pass där, plus combat och faunistik på torsdag. 

Sista dagen

Shit vad varmt det var i salen igår! Som tur var inte fullt på passet, för då hade det varit ännu värre! Man svettades innan man körde igång! Det var ju tur att jag körde tillsammans med Linda R annars hade jag aldrig orkat! Innan muy thai-låten var jag helt orkeslös, och undrade hur tusan detta skulle gå! Men det var ju bara att bita ihop, och visst fixade man det, men shit! Alla höll på att storkna i värmen, och bastun som jag brukar ta efteråt fick faktiskt vara denna gång...

Hann städa ur kyl och frys och skura det sista innan passet, vilket känns grymt bra. Lägenheten är klar för Staffan nu!

Svettades lite till när jag kommit hem, då vi skruvade upp min kökslampa och tidningsstället. Sakta men säkert finslipar vi vårt nu gemensamma hem! :o) När Johan kommer från jobbet ska vi ut och shoppa åt honom inför lördagens bröllop som han ska på. Någon fin skjorta i färg med slips, plus skor. Vit skjorta gillar jag inte. Det är så begravningsaktigt. Jag var rätt allergisk mot killar i kostym tidigare, men så tog man o-vaktsbrickan och började jobba med kostym själv, och tillsammans med killar som bar upp dom väldigt bra, så då vande jag mig och började faktiskt tycka det såg rätt ok ut. Och Johan bar upp sin bra! :o)

Hm, har faunistik hela dagen imorgon, men har ingen aning om vart jag ska. Tror inte ens jag har något nummer att ringa för att ta reda på det. Den delen av kursen har varit rätt flummig över huvudtaget.
Nej, nu är det dags för lite frukost känner jag!

Inte mycket kvar nu...

Regnet strilar ned utanför fönstret. Trevligt med några dagars sol ändå, så här i slutet på sommarledigheten. På måndag är det dags igen med förberedelser inför skolstarten, nu med Linda som pendlare! Har redan varit till Stenungsund en sväng idag igen och tvättat fönstren, skurat köket och tömt kyl och frys. Om några timmar ska jag upp igen för att köra Combatpass, ikväll tillsammans med Linda R. Det är rätt skoj att köra två eller fler tillsammans, mera ös! :o) Hon fick ta över mina lördagspass i höst, då det inte känns så bra att betala för att köra ett pass, men måndagspassen tar jag efter jobbet. Då ett pass i veckan är för klent, var jag igår och träffade samordnaren för anläggningarna i stan. Tyvärr var jag för sent ute för att få fasta pass i höstschemat, vilket i och för sig var ganska väntat, men jag kan nu köra som inhoppare på de ställen som har Combat, och som det lät på henne lär det inte vara några problem att få jobba! :o) Till våren kan jag få fasta klasser, och Kållered lät sugna på att ha lite happenings eller prova-på-veckor, så de inte har Combat hos sig! Kul!

Semestern slut som sagt till veckan, och då är det full gas! Tjörn runt är tor-lör, jag kör Combat på torsdagen, och har tre biologikurs-träffar. Det ser ut att vara löst med vakter tills dess nu iaf. Jag överlämnade ansvaret att fixa de resterande till Daniel, och han sade "Lita på mig"...Jag hoppas jag kan det! Till Rosenström i Mellerud blir det ett väldans hopplock med nya vakter, men det kan inte hjälpas, både Mellerud och Spekeröd ska ha folk och många av de vanliga har annat inbokat. Menmen, det löser sig.

Vi "invigde" vardagsrummet lite igårkväll. Relativt färdigmöblerat, allt som skulle dumpas var borta och mina smålampor ikopplade. Tillsammans med tända ljus, te med kex och ost och "Project runway", kändes det helt ok där nere nu!
Katterna har funnit sig väl till rätta väldigt snabbt, och är ute och spanar emellanåt. Särskilt långt går de inte, vilket är bra. Det kan ju också ha att göra med att närmsta grannen har hund...en som de båda redan har stiftat bekantskap med. :o)

Jag har fortfarande en hel hög banankartonger kvar nere i källaren som jag inte riktigt vet vad jag ska göra utav. Behöver lite mera inköp från Ikea för förvaring och "tillfixning". Men nu börjar det bli skralt på kontot, så jag får nog avvakta lite.

Igår tog vi ledigt från allt hemmafixande, jag skolkade från faunistiken, och så drog vi ut och cyklade i solen. Johan hade någon teori om en väg ned till Kungsbacka, och på något sätt hamnade vi mitt ute i skogen. Jobbigt men riktigt skoj! Bitvis klafsande genom lera, några lyft över fallna trädstammar, banbrytning genom buskar och uppkäftiga trädrötter. Tog vänster i ett "vägskäl", och efter mera av ovanstående kom vi tillbaka till sagda vägskäl! En fin och rejäl cirkel hade vi tagit, vitvis längs vad vi tror var Bohusleden! Då blev det höger istället, och bebyggelsen återkom, vilket visade sig vara Anneberg...så vi kom till Kungsbacka kommun i alla fall! :o) Dryga 1,5 timme svettades vi i skogen - kul! Det känns faktiskt lite idag...främst i rumpan.
Blir kul att köra Combat idag, jag är grymt laddad!

Sitter och väntar...

...på att Myrornas ska ringa! De ska hämta grejorna som ockuperar hela undervåningen och skulle dyka upp mellan 12 och 14. Jag kan inte riktigt ta itu med något mera innan det finna plats där nere! Monterade skrivbordet igår och grejade. Varit upp till Stenungsund en sväng på förmiddagen och hämtade ett lass, bland annat datorn som jag nu fått upp på mitt nya skrivbord! :o) Så nu kan man verkligen säga att jag flyttat!

Var ska man börja?

Lite ändringar i planeringen under gårdagen. Efter Johan röjt plats i arbetsrummet, drog vi till Ikea och shoppade bokyllor, mattor mm. När vi var därifrån var klockan nästan fem, och Johan kommer på att han ju har en gammal kollega med tillgång till liten lastbil. Den kan ju kanske låna för att flytta mina stora grejor från Stenungsund! Det rings och planeras till morgondagen, dvs idag. Vi åker norrut för att förbereda och packa ihop inför det, käkar en pizza på Landet och får samtal att det kanske passar bättre att ta det ikväll? Jahapp. Johan åker söderut igen med Thomas bil, jag fortsätter norrut för att förbereda. Packar och monterar isär som en tok, och hinenr precis tills de kommer. Johan gruffar över hur mycket grejor det är (har han aldrig flyttat förr?), och katterna ser inte glada ut. Framför allt Maja som har lite mera slutledningsförmåga. Hon känner ju igen mönstret...

Till slut är allting med, killarna drar och jag stuvar in barnen i sina burar. Maja får jag jaga en stund... Klockan är ganska mycket när allting är urlastat och katterna tassar omkring och utforskar sina nya domäner. Jag monterar upp köksbordet och fixar iordning köket någorlunda och börjar gå lös på ena bokhyllan tills Johan är tillbaka. Han slocknar i sängen medan jag monterar färdigt båda bokhyllorna. Det blev rätt bra faktiskt.
Nu har vi vaknat till liv. Vi har Thomas bil med takräcken, så vi ska hämta resten av inköpen från Ikea...mitt skrivbord som var för stort för min lilla guling. Sedan är allting på plats! Myrorna kommer imorgon och hämtar en massa gammalt bröt, vilket lämnar mera plats för att verkligen kunna börja fixa här. Tur att jag har en vecka ledighet kvar...!

Lördag

Soligt ute, men jag är inomhus och grejar i Lindome. Vet egentligen inte riktigt vad jag ska göra nu, då det egentligen handlar om att Johan måste röja undan bland sitt grejs för att jag ska få plats. Det är visst en liten resa tillbaka i tiden för honom, då det blivit liggande en del...
Gårdagens vaktpass blev en kall historia. Visst, första timmarna strålade solen trevligt över ett relativt tomt öltältsområde. Men när solen försvann bakom residenshuset intill torget blev det kallt...och kallare blev det! De 8,5 timmarna gick ganska fort ändå, då det var en hel del folk i rörelse. "Brädgår´n" eller nåt sånt startade kvällen, och följdes av "The Boppers". Gó stämning, bra musik och glada människor. Drygt 2000 pers och väldigt lite tjafs. Så ska det vara! Mitt första besök i Vänersborg inbjuder till fler återbesök. Men det var lite drygt att sedan ligga på E6:an på väg hemåt, och blåsa förbi Stenungsund. Nu kunde jag ha varit hemma kunde man inte låta bli att tänka.

Johan var ute på sin andra dags Kick-off, och skränade i luren om jag inte kunde komma och hämta honom. Det ganska precis efter jag kommit fram och lastat ur bilen (fyllde den full innan jag åkte till Vänersborg). Park Lane var tydligen destinationen, så jag stassade om och drog dit och skakade av mig lite på dansgolvet istället. Fick hälsa på lite gamla kollegor också som till skillnad från mig hade några timmar kvar att arbeta!
Efter ett kort pass bland flortisar (kändes det som) och brats med backslick blev det till slut hemfärd. Jag fattar verkligen inte det där med backslick. Man borde väl tycka att om det nu är ett sorts kännetecken för rikemansungar, borde de väl ha bättre smak och välja en snyggare look? Men tuppkam och skinheadstuket var ju redan taget...

Oj, nu ser jag att Johanpoan skalat av allt som låg i hörnan här inne! Det går långsamt för honom idag (kan inte fatta varför), men det går i alla fall! :o)

Nära nu...

Sitter och slappnar av efter dagens combat-pass. Få deltagare idag, men desto mera plats att röra sig på! Man kan ta ut kickarna ordentligt och röra sig rejält i sidled. Kul! Ska kolla om något mera närliggande Sportlife kör Combat som jag kan köra på efter flytten. Det vore ju kul med minst två pass i veckan.
Har packat mera kartonger och röjt i garderoben. Flera kassar med både kläder och skor! Inte klokt vad man samlar på sig! Det är bara att göra sig hård. Har man inte använt det på över ett år är det bara att inse att man aldrig kommer att göra det. Då kan någon annan få mera glädje av den.

Stackars Johan får aldrig vila! Direkt efter jobbet satte han igång att lägga golv i min blivande garderob. Sen stack jag på botaniklektion i tre timmar. När jag kom tillbaka var han helt klar! Hade varit och köpt Elfas hyll- och häng-system och monterat upp allting! Så jag kunde börja packa upp de kläder jag flyttat ned! Wee! Min blivande sambo, du är bäst! Hoppas du har skoj på din kick-off ikväll!

Maja ligger och kråmar sig i knäet. Jag misslyckades att fixa vakter till lördag. Helt enkelt hopplöst! Jag vill verkligen inte jobba, det räcker med fredagen! Jag vill slutföra flytten så mycket som möjligt nu så jag kan börja bo in mig ordentligt i Lindome.

Nu vill Fia också ha plats i knäet...blir lite knepigt.

Nere igen...

...i Lindome. Började dagen ganska tidigt, och har suttit i telefon nästan hela tiden. Det ser ut att lösa sig med vakterna till helgen. Fredagen är fixad i alla fall, och lördagen får jag besked om under dagen. Fyllde bilden och körde söderut via lunch på Ikea. Lastat ur och handlat käk till kvällen. Känner mig seg och omotiverad. Har biologikurs ikväll igen, och så norrut imorgon igen för mera packning och Combatpass på kvällen.

Fick ett mail från IT-universitetet. 40-poängsutbildningen jag påbörjade och hoppade av i höstas hade ett avhopp på 80 procent...av de 30 som började avslutade 4 i våras. Mailet gällde en enkät som skulle spåna i varför avhoppen var pass frekventa. Tidsbrist skulle jag tippa, vilket var fallet för mig. Och mastig engelsk litteratur som kändes ganska meningslös. Många kurser får man känslan av att litteratur bara slängs in för att på det sättet ge någon form av tyngd till innehållet. Läs och reflektera. Mycket enkelt för de kursansvariga, men noll givande för den som måste lägga tiden på den vid de få tillfällen man har mellan jobben. Nej, "Kommunikation, lärande och IT" motsvarade inte mina förväntningar. Tyvärr.

RSS 2.0