Sött värre!

(null)
Nina kom på den eminenta idén att träna ihop och ett virtuellt Sh’bam visade sig vara ett lyckat drag! Vi hade salen för oss själva så behövde inte ta hänsyn till någon annan för våra garv och felsteg. Riktigt roligt och svetten rann. Tror vi var i Sundbyberg där NW uppenbarligen också har en anläggning. De har verkligen poppat upp överallt under de senaste åren.

(null)

Både före och efter det välbehövliga passet var det bakning för hela slanten där vi höll på ända tills middagen var avklarad. Två sorters cupcakes, kolasnittar, bullar och slutligen silviakaka som ingen ville äta då allt sött redan stod oss upp i halsen, haha!

Lite Wingspan och Azul fick vi också till under dessa dagar och kors i taket vann jag det sistnämnda! 
Imorgon drar de till jobbet i ottan så vi ligger kvar och trynar. Efter lunch, då jag haft min lektion i kinesiska åker vi så hemåt efter fina dagar här uppe, trots det kassa vädret.
Jag återgår till jobbet på torsdag men får nog köra hemifrån då Lilltjejen har höstlov hela veckan ut.
(null)


Paradoxalt

(null)
(null)
Lätt lunch vid Hötorget innan det komprimerade Paradoxmuseet, inhyst vid tunnelbanan under jord.
(null)
Med optiska illusioner och utnyttjande av hjärnans syntolkningar bjöds det på en del udda intryck och upplevelser, såpass att man till slut kände sig lätt illamående och yr i bollen.
(null)

(null)

(null)

Mycket folk på grund av höstlovet men man 
gick igenom hyfsat snabbt ändå. Kul koncept!
(null)

(null)

(null)

Anders och Otto åkte därefter hem medan vi tjejer gick genom regnet till lite butiker och Lilltjejen fick se ett blött riksdagshus och slott genom det tilltagande mörkret på vår väg till Gamla stan och Sciensefiction-bokhandeln.
Två böcker blev det för min avkomma för att testa på Fantasy-genren innan vi tog "Tuben" hem.
Nu har jag suttit och latat mig ända sedan dess medan syster och svåger slavat i köket som osar av väldoft!


Huvudstaden

(null)
Motorvägen skär som ett ärr genom landet men blir så där fånigt glad i hela kroppen av explosionen av färger som träden bjuder på och jag tror banne mig att jag fotar varenda gång jag kör den vackra sträckan längs Vättern.

Stresspulsen kommer så fort vi kommer in i Stockholmstrafiken och höstlovsfirarna trängs i de smala filerna. Men väl framme i Vällingby konstaterar vi att Otto nu också vuxit ifrån mig och vi käkar middag, pumpatårta och gissar chipssmak. Tårtan såg alltså ut som en pumpa, den var inte gjord av sådan.

Idag väntar centrala stan med Paradoxmuseet  och bara gå runt och vara. Lilltjejen vill utforska och jag själv har väldigt begränsad kännedom om vår huvudstad så tänker att vi bara går!
(null)
Snodde ihop en saffranskaka som Nina tipsade om vilket blev frukostens efterrätt! Ungefär som en saffranskladdkaka då den kunnat vara inne längre, men farligt god!
Nu sitter jag här med mitt livs första fiskbensfläta signerad Ronja och vi ska snart börja bege oss.


Fröken duktig

Ibland går det undan! Fick ett samtal redan samma eftermiddag om en ledig tid till röntgen på fredagsmorgonen, antagligen en avbokning. Som första offer på dagens lista var det direkt in, på med den av tusen tvättar mjuka särken och två omgånger in i den munkliknande magnetröntgenmaskinen. Det fanns inte mycket annat att göra under de där tiominutersvändorna än fundera på vad som möjligtvis kunde orsaka så mycket oväsen, så många olika sorters väsen dessutom för att projicera insidan av min lekamen.
När jag var klar väntade nästa bokstavlige man på rakning iklädd sin vita nattskjorta och ett snett leende i samförstånd över våra ynkliga uppenbarelser. Inför magnetröntgen är vi alla lika!
 
Christer har spelhelg med likasinnade arkadspelsnördar hos Martin så när jag skjutsat honom till deras sedvanliga schnitzelmiddag i stan följde jag min impuls och stack ut och sprang! Det var ju flera veckor sedan sist och det var jämrans skönt! Av någon anledning känns det lättare i mörkret och det kändes riktigt bra i kroppen ända tills knäet sade ifrån så det blev gå-lufs sista kilometrarna hem.
Ägnade resten av kvällen åt att gräva bland inköpsordrar. Mina kunskaper i SRM är ytterst bristfälliga men lyckades till slut få fram det jag behövde och innan jag förstod vad klockan hunnit bli hade jag skickat ett mail till vår kontakt på HCL. Exakt 00.00, oj vad jag skämdes! Än värre dessutom när hon under denna förmiddag också fått ned ett ordentligt svar på alla uppgifter jag efterfrågat. Det var inte snyggt gjort av mig för fem öre!
Kort därefter, vältajmat pingade C för att bli hämtad.
 
My fick låna mina deltagare i Majorna också för att filma så det blev en skön morgon med ordentlig frukost och lite Dibbe innan jag agerade taxi igen för deras andra sedvanliga pizzalunch innan spelandet kickade igång. Via proviantering i Högsbo stod jag sedan i köket tills klockan närmade sig sex, men rätt nöjd med resultatet av tacopaj, oxrullader och silviakaka. De två sistnämnda kompletterar jag till det övriga som Monica och Tomas ska få innan vi åker mot Stockholm.
 
Det var rätt ok att pyssla i köket och lyssna på ljudbok, bara jag efter en arbetsvecka som bestått av mer socialt interagerande än jag gjorde under en hel Covid-månad. Hade mitt första "1:1" med min anställda och det kändes smått surrealistiskt och skrämmande när jag insåg att jag faktiskt var dennes chef. Jag har hållit i många ett-till-ett samtal, men med det nu större ansvaret slog också de högre kraven på mig själv in, det blev liksom på allvar och det var läskigt! Jag vet ju mina egna förväntningar på min chef, men hur ska jag kunna uppfylla dom jämtemot de som rapporterar till mig? 
Krav och förväntningar är kanske lägre för konsulterna då jag slipper löneförhandlingar och dom bitarna men ändå...
 
I fredags hade hela Digital All Employee Meeting och jag var riktigt stolt över mig själv som var så social så, hälsade på folk och småpratade. Det var flera år sedan, innan Covid som vi hade senaste AEM och jag måste erkänna att det var ganska trevligt att känna igen och hälsa på så många bekanta ansikten. Efter Core+ och sextonde oktober då många mer eller mindre nära slutade kändes det som jag var ensam kvar, så var glädjande att därför se såpass många ändå. Det som slog mig dock var att många såg så gamla ut, och då undrar man ju ofrånkomligen hur jag då ser ut?! 
 
Efter köket har jag nu hängt i arbetsrummet och förberett inför kommande veckans kinesiska samt de arbetsdagar jag har kvar när vi kommer hem. Vecka två gick galet fort och det är smått överväldigande av allt nytt och allt jag behöver ta tag i, men det var väntat och det känns samtidigt väldigt tillfredsställande. Jag gillar ju att ha mycket att göra och så länge jag har kontroll är det därigenom också hanterbart, men jag får påminna mig själv emellanåt om tålamod. När jag inte hunnit få alla accesser eller den information jag behöver blir jag frustrerad av att hållas tillbaka och kan börja skicka mail och pinga till höger och vänster. Tror att jag vill fullfölja det jag har i tanken där och då för risken att annars glömma bort det, så min "To-do" växer och de blanka A4-papper jag använder för noteringar är fulla av lösryckta ord och kommentarer som jag tror ska hjälpa mig minnas men likväl inte gör när jag de facto har hjärna som en guldfisk!
 

Klar för idag

Underbart med fem halvtimmesmöten back-to-back imorgon innan klockan slår elva. De flesta är inte särskilt tunga tack och lov, det är mer flängandet i sig som kan bli tungt för hjärnan. 
 
Stekt en laddning köttbullar och bakat kubbar till Monica och Tomas. Monica fyller år på söndagen då vi åker till Stockholm så tänkte försöka svänga förbi innan helgen. Så det blev köttbullar och kubbar till middag. Och ett gäng ostbågar. Christer har en megapåse som han låtit stå öppnad i skafferiet för att uppnå den där sega och gnissliga ostbågen han föredrar - döäckligt enligt mig som till slut inte kunde stå emot och köpte en egen påse idag som jag nu omsorgsfullt förslutit.
 
I min nya roll i form av chefande är det en hoper med obligatoriska kurser som ska betas av, hela fem stycken så kallade e-learnings i olika omfattning som vi själva ska tillse att genomföra. Den jag ägnat denna kvällen åt är "People, Culture and Ethics for Leaders", som i mångt och mycket handlar om rena självklarheter men i verkligheten är långt ifrån den rätt till likabehandling vi alla borde kunna förvänta oss.
 
Nu är det sängen som gäller. 

Vecka två

Redan onsdag, vecka två och tiden uppenbarligen bara rusar fram. Blickar ut över den regnvåta vändplatsen framför huvudentrén där någon röd Volvo på parkeringen bortanför och några höstfärgade träd bryter mot studierna av grått.
 
Lunchat högt och lågt, betalat trehundra för ett fem-minuters utlåtande av läkaren om mina röntgenpåtar som såg bra ut och just därför en anledning till att han ville skicka mig på en magnetröntgen för säkerhets skull. Kapsulit syns inte på någondera röntgen och smärtformen yttrar sig inte på det sätt jag upplever, ytterligare en anledning till att han ville gå vidare. Så nu är det bara att invänta kallelsen.
 
My har gått sin combatutbildning och ville låna mina deltagare i Sisjön igår. Jag hann inte få till en ändring i bokningen så kändes lite jobbigt när jag stötte ihop med några i foajen, som när jag avslöjade bytet utropade att de kom enkom för mig. Jag hängde med som deltagare för att ge henne feedback efteråt, men urk vad jobbigt det är att vara deltagare! Får inte alls samma energi och ork som när jag står framför dom.
My är redan instruktör i danskoncept och tryggheten syntes hos henne och väldigt bra teknik. Vi hoppas hon kan börja köra de veckor jag inte kör både i Sisjön och Frölunda när hon har sin licens klar. Eventuellt lånar hon min klass i Majorna också på lördag för att filma. 
 
Diablo har släppt en ny säsong med lite nya grejer så vi har spelat när träningar och middagar är avklarade, vilket innebär just lite. Vi slocknade lagom till såsduellen i Kockarnas kamp.
 

Out of battery

(null)
I lördagens ottan lämnade jag min avkomma i tränarnas händer och anslöt till Jitex kansli invid Åbys arena med de övriga föräldrarna i nära nollgradigt hällregn. Värsta blåsten hade lagt sig i alla fall. Tio timmar senare var jag hemma igen och avverkade ett halvt badkar med så varmt duschvatten jag kunde uthärda. Sällan hade jag saknat att ha en bastu som idag och kände mig helt utmattad, dränerad. Konstigt det där, då det var rätt ok att stå och hjälpa folk till rätta, önska välkomna och sedan vid kiosktjänsten låta kunderna räkna ut vad de skulle betala, eller så fick kioskkompanjonen göra det då jag lämpligt nog hade fullt upp med att servera de en, nej två kaffemuggarna, fyra chipspåsar och så var det bra så, eller nej förresten en Kexchoklad och hembakad också.
 
Regnet lättade tack och lov efter tjejernas första match så de våta och kalla kunde återvända till hotellet, byta om och värma sig till nästa match. Tror de vann alla sina matcher.
Jag tror det var min introverta sida som gjorde mig så slut att jag helst bara ville krypa ned i sängen resten av kvällen, men när Christer anslöt och jag fått landa lite var det till och med ok att åka på däng i Carcassonne. Notera hur han, den rosa har byggt in min gula "knubbis" som vi kallar den extra stora gubben som är lika mycket värd som två små. Nöjd Christer.
Hade svårt att somna men välsignat skönt med lite sovmorgon då mitt nästa pass inte började förrän halv elva. Tio började Lilltjejens första match mot Brommapojkarna, laget som blivit lite av deras nemesis. Jag hann bara se en kvart, då motståndarna lyckades få in ett mål. Två till lyckades de med och tog hem segern men Lilltjejen verkade ganska ok ändå, trots att hon till och med fått ta och missa en straff.Själv kastades jag huvudstupa in i lunchserveringar och kiosktjänst som blev betydligt mera hektisk när jag idag var i kiosken som var belägen inomhus.
 
Några timmar senare var det plötsligt var det helt dött både i kiosk och i hallen nedanför där serveringen var och vi förstod att all föräldrapersonal gått ut för att titta på tjejernas sista match. Jag och min parhäst vilkens mamma jag aldrig kommer ihåg att hon är, grymtade lite och tog tag i uppstädningsarbetet. När tjejerna vunnit kom alla tillbaka och det gick fortare att fälla ihop bord, stapla stolar, torka utspillt ris och diska. Johan som kollat på sista matchen körde hem Lilltjejen till mig där hon ville hänga tills jag var klar med mitt pass - som jag brådstörtat fick åka till och låta de resterande föräldrarna slutföra.
 
 
Mycket folk och kändes bra i kroppen, som alltid när det varit en vecka sedan sist. Väldigt glad att se Carina igen, instruktörskollegan som åkte på långtidscovid och nu börjat komma tillbaka och instruera Body Pump igen men inte Combaten ännu. 
Nu känner jag mig duktigt mör efter alla timmar på fötter och hade gärna kunnat tänka mig en ledig morgondag. Ska besikta bilen för första gången, bilen som jag skulle bytt ut för snart ett år sedan men på grund av förseningar inte blivit av. Gör mig absolut ingenting eftersom jag inte har råd att byta till någon av de förkonfigurerade bilar som de nu emellanåt portionerar ut för oss att välja bland. 
 
I vilket fall tar vi min nybesiktade bil och rattar till huvudstaden på söndag för att hälsa på Nina och company. Det är höstlov så jag får min förlängda helg då istället ända till och med onsdag. 
 
Knät värker infernaliskt sedan gårdagen, hoppas jag kan få någon klarhet vid återbesöket hos läkaren på tisdag, om röntgenplåtarna visar något. Fått domningar i höger pek- och långfinger också senaste veckorna, sådant där som man liksom noterar men inte reflekterar kring och tänker ska gå över. Så egentligen vet jag inte när det började - ungefär som med höften, man noterar det först när man märker att det inte går över eller orsaka besvär. Denna tant börjar sanneligen blir till åren!
 
Det var förresten en lättnad och ertappade skratt när man erkände sina hopplösa färdigheter i huvudräkning och kunden också stod och kämpade med totalsummorna. Gemene man tillämpar inte huvudräkning särskilt ofta och det var en bra påminnelse om den känsla av otillräcklighet många tampas med, inklusive undertecknad vid exempelvis arbetsmöten. Ofta sitter man där och känner att man inte fattar eller hänger med men vågar inte fråga eftersom man inte vill avslöja sin okunskap, tills man dristar sig till det och får ett tack efteråt av andra som också suttit och undrat detsamma. Hur mycket tid kastas bort egentligen på möten där hälften bara sitter med och inte vågar fråga? 
 
Extra styresemöte imorgon för att slå fast årets budget och spika nästa års avgifter som innebär smärre höjningar. Inte oväntat men ytterligare en spik i kistan för mitt boende här.
En blivande instruktörskollega frågade om hon fick låna min klass i Sisjön på tisdag och även om jag så gärna kör och dessutom behöver den lilla slant den ger så får hon gärna. Dels för att jag är så snäll, hon siktar på att kunna köra mot mina veckor när hon är licensierad och klar vilket är jättebra för mig och deltagarna att ha en parhäst och kontinuitet, samt att jag känner att det är lite mycket nu. Lämnade in den andra uppgiften i kinesiskan i fredags så jag inte behöver tänka på den i veckan och dessutom är det ingen lektion så känns bra att kunna släppa den för stunden.
 
Men nu ska jag släppa denna dagen och gå och lägga mig...
 

Första veckan

Utkanten av stormen Babet dånar utanför fönstren och med temperaturen nära nollstrecket var det full vintermundering som gällde när det nitton noll noll var dags för träningsmatch mot Älvsjö AIK.
(null)
Fodrade leggings, benvärmare, täckkjol och tre lager under fetjackan. Sedan stod jag, farfar och fåtalet andra föräldrar som ett gäng huttrande pingviner medan våra tappra avkommor spöade skiten ur Stockholmstjejerna. Lilltjejen hade så lite att göra att hon beviljades att ta på sin nya lätt fodrade Jitex-jacka.

Vilken galen första vecka det blev! Det enda som är bekant är teamens Dailys som jag lyssnat in på men annars har det varit nya intryck och framför allt en jäkla massa ny information och så mycket att ta tag i som jag inte vet hur. Jag känner stressen och prestationsångesten men håller den i periferin, medveten att det är att vänta nu så här i början och påminner mig själv att det löser sig. Min OneNote fylls för att inte hålla saker i huvudet då jag är medveten om mina guldfisktendenser. 
Men vad har jag egentligen gjort den här veckan? Fått en helsickes massa Excelark, jag som går lika bra ihop med Excel som Ronja med broccoli, och stekt ägg, och kokta morötter, ärtsoppa och falukorv i ugn!

Snodde ihop Silviakaka till försäljningen imorgon. Det blir upp med tuppen och jobba som matchvärd, stå i grillen och kiosktjänst till middagstid. Kiosktjänst, tjoho!
I stormens efterdyningar förutspås regn imorgon. Regn och upp emot dryga tolv sekundmeter nere på Åby, blåshålet Åby. Åh vad jag önskar att jag hade en bastu nu!


Tröttmössa

Körde hemåt efter en dag som gått i ett utan att komma på vad jag egentligen gjort. Kändes som ingenting!
Högg en plats med utsikt över huvudentrén, Volvohallens välvda tak och fabriksområdet mot den uppåtgående solen. Föredrar att sitta vid fönster.
(null)
Till kvällen hämtade Johan upp oss för Änglagårdsskolans informationsmöte. Ronja vill verkligen gå där, trots drygt två timmars pendling med buss och spårvagn per dag. Fyra till från hennes lag var där och tydligen rekordmånga andra intressenter och således köande till de fyrparallella blivande sjuorna. Fräscha lokaler och lyxigt med inomhusarenan under vinterhalvåret, men ingen skolgård att tala om, och med all verksamhet under ett och samma tak blir det lite känsla av institution.
Antagning baseras på syskonförtur och kötid. Tjejer har viss fördel också då de är i övervägande minoritet idag. Syskonförtur är inget vi kan tillämpa och ansökan gjorde vi så sent som augusti så får se. Ronja behöver verkligen inse att det blir tufft med pendlingen!

Jag är duktigt trött, Lilltjejen läser sin läsläxa högt intill mig i sängen där vi redan är borstade och klara för natten. Hon vill kolla film efteråt där jag lär slockna direkt…


Dag ett

Jamen det blev ju en fulltecknad första dag på mitt nya jobb men det känns bara kul! Presenterade mig själv för ena teamet idag och andra planerad  imorgon, alltid spännande att lära känna nya då man ju vill ge ett bra första intryck. Det är mycket med praktikaliteter och processer att ta in, samt det nya språket som alla enheter har sina egna Volvoutgåvor av med förkortningar, namn och begrepp. Drygt två år hos Manufacturing räckte inte för mig att anamma deras så får se hur det går när jag praktiskt taget glömt allting sedan jag senast var på Inköp.

Frustrerande att jag hade vikariatet spikat sedan länge för det kändes inte bra att måsta lämna ett möte min första dag, så det tog en bit in i uppvärmningen för min hjärna att släppa och till fullo fokusera på koreografin och deltagarna framför mig. Förvånansvärt många för att vara den tiden men alla har förstås inte åtta-till-sjutton-jobb, det var nästan lika många som jag har på lördagarna. 
När jag igår kände mig sliten i framför allt axlarna efter mitt fjärde pass på raken gick det över förväntan idag. 
Fick skynda mig att duscha för att hämta upp Lilltjejen för hennes flöjtsammankomst som de har denna vecka, så ingen lektion på onsdag. Passade på att kompletteringshandla under tiden, gott!
Christer och hundis hade kommit strax innan vi kom hem så jag slapp bekymra mig om middagsstök, skönt! Nu kollar de på Croddarna 2, en animerad film som jag faktiskt inte gillar. Första filmen är också riktigt dålig medan de är oförklarligt förtjust i dom.
Det passade mig dock väldigt bra då jag kunde jobba undan det jag kände att jag behövde idag.
Chillar nu lite i köket där Liten kommit och håller mig sällskap. Med sig hade hon en fästing, en sådan där liten som knappt syns. Trevligt.
(null)

Det slog mig nu när jag känner av den igen, att huvudvärken hållit sig undan ett tag. Kanske terminalglasögonen faktiskt var det som behövdes?


Solus amor

(null)
Det var allt jag hann fota, Solus Amors sorti från Stora teaterns scen efter de långa stående ovationerna. En och en halv timme fick vi avnjuta luftburen akrobatik utfört med sådan grace att jag knappast var det enda som försjönk i ren njutning. Vackert, effektfullt och extremt kraftfullt av den ungerska gruppen som inte bara lyckades åstadkomma ren konst med sin styrka och smidighet utan där det slog mig att också deras fysiska kroppar i sig blev konst. Jag är inte den som brukar hänfalla till snygga kroppar men här kom jag på mig själv att beundra muskler, senor, proportioner och samspelet i deras rörelser. Vackert!

C hade saker att göra hemmavid så då gårdagens stormvindar har lagt sig drog jag till Sandsjöbackas skogar där jag nu bara är i solen och de torra lövens rasslande.
(null)
Under tiden spelar Lilltjejen sin sista match där de hittills åstadkommit en förlust, två oavgjorda och fem vinster. Grymt jobbat!
Jag hämtar henne ikväll efter mitt pass och så tar Ronjaveckan vid!
(null)

Lux

Det blåser friska höstvindar med inslag av rejäla regn, hösten i sitt esse.
Jag vikarierade ett pass i Majorna igår, kört mitt eget nu på morgonen och åkte direkt till styrelsens budgetmöte efteråt. Strax ska jag in på en extrasession i kinesiska men ska bara göra ett skrytinlägg om min avkomma.
Hon är ju uppe i Kristinehamn och spelar en Lux-cup för specialinbjudnal lag. Fyra av totalt hela nio matcher är nu spelade och Lilltjejen har utsetts till matchens lirare två av dessa fyra! Den ges till en i varje match och utses av domarna. Galet stolt morsa!
Senaste matchen vann de mot Brommapojkarna då hon fick den andra.
Verkar för övrigt vara en mycket välorganiserad och proffsigt arrangerad turnering som streamar alla matcher. Jag signade upp mig för att kika när det var möjligt men avstånden är stora och på fånen blir det väldigt litet och svårt att se. Kanske kommer vi också att streama våra matcher när vi står som arrangör nästa helg och naturligtvis hamnade det på mig att ansvara för det om de fattar beslut att göra det. Behövs ju åtta extra föräldrar som kan filma och med de problem de redan har att få ihop till alla andra arbetsuppgifter så tror jag det blir nästintill omöjligt.
Men i vilket fall, skrev jag att jag var galet stolt?!
 

Avslut

Sista torsdagen med teamet, de som kämpade och enligt de själva körda i botten när jag gick med på att utöver mina två befintliga team gå in och stötta. Ett och ett halvt år senare har jag fått så mycket fina ord och bekräftelser på hur jag hjälpt dom vända skutan och det gör mig så glad eftersom jag vet att dessa gubbar bara säger vad de tycker utan att varken skönmåla eller insmickra. 
Bjöd på köpetårta då jag inte hunnit baka något själv och fick ett så lågmält avslut som jag ville. En av dem sade så mycket fint när vi i slutet av dagen var på tu man hand och berättade också något mycket personligt som han inte velat tynga mig med under denna tid. Förstår honom till viss del, arbetsplatsen kan vara ett andningshål och välmenande men oönskat medlidande och särbehandling bli en ytterligare belastning.
Åker in imorgon igen för avslut med Magnus som inte kunde vara med idag. 

Startade också upp lite med de nya genom att för första gången vara med på deras Dailys och säga hej. Blandade känslor idag med vemod och förväntan.
Lämnade kontoret med anförtroendet jag fått snurrande i huvudet och fann mig själv ur fas till mitt pass i Frölunda. Det gick inte alls bra, missade koreografi, gjorde fel, sen att pre-cua och var allmänt ur fokus, inte bra! Var inte alls lika slut som jag brukar efteråt, stackars deltagarna! 

Christer som kört spinning var klar före mig och värmde rester lagom till jag var hemma, lite småsega båda två så skönt avslappnat att plocka fram Carcassonne igen. Det var ett tag sedan och av någon anledning vann jag andra omgången, kors i taket! Misstänker att han lät mig vinna…
(null)
(null)
Liten och stundvis alla tre höll oss sällskap!


47 dårå

(null)
Denna gång blev jag så 47 på riktigt och inte som jag trodde förra året. Jisses, det är nära femtio nu! Konstigt att man inte alls känner sig som det - men hur ska man egentligen känna sig när man är nästan femtio? Klokare kanske? 
Lyckades avstyra sång och bökig frukost på sängen, finns det någon introvert som faktiskt uppskattar det?

Men kolla vilket gulligt skydd till pod-etuiet, och fick en oförskämt dyr stegräknare i form av en äppleklocka! 
Lilltjejen undrade när jag skulle vara hemma men då jag ombetts komma förbi Monica och Tomas blev det vältajmat att mötas upp vid Dahls då Johan hämtat henne från flöjtlektionen. Fick en chokladask av min underbara unge innan en trevlig fika hos hennes farföräldrar med nya böcker och en plånbok från Ulrika, en släkting till dom som designar väskor och sådant.
Grattishälsningar trillade in på fånen från väntade och oväntade håll vilket jag faktiskt uppskattar och det är precis lagom nivå för mig. Extra roligt att Mikael hörde av sig, han återvände ju till Empir och påminde att jag skulle höra av mig om jag ville lämna Volvobubblan.
Tillbringade dagen i TC och visst känns det tråkigt att lämna dom då det är sådan god stämning och prestigelöst men är glad och tacksam för åren det blev, Manufacturing är som sagt ett intressant område. 
Lite jobbigt att Glenn bjöd på lunch men det var bara att stuva undan stoltheten och knuffa fram uppskattningen.

Christer fixade ljuvlig oxfilépasta och desserten fick bli en av de delikata pralinerna jag också fick av honom följt av senaste avsnittet av Hela Sverige bakar i sängen. Mätt är jag fortfarande och Liten verkade också ganska nöjd!
(null)


Tillbaka på VAK

Jag kände mig onekligen lite vilsen när jag kom upp till HC1S och fann många redan på plats och de lediga skrivborden med uppenbara tecken på äganderätt. Vi införde ju tidigt de platslösa kontoren, men folk vill inte leva i sina ryggsäckar eller kånka en korg från ett skåp för att leta något ledigt. Som den nya eleven i klassen gick jag runt och försökte se ut som jag hörde hemma där för att på andra varvet våga slå mig ned på en, faktiskt ren plats.
 
Mina POs visade sig sitta i utkanten av landskapet och mina blivande teammedlemmar sitter i princip i Indien allihopa och då dessa är mitt ansvarsområde ser det lovande ut gällande att arbeta hemifrån.
När det var dags för lunch var känslan tillbaka, men hittade ett tomt bord där jag kunde försjunka in i min ljudbok.
 
Kul är dock att två inköpare från min första tid på Volvo har kommit fram och hälsat mig vid namn, medan jag såklart inte hade en aning om deras! Men deras ansikten var i varje fall lite bekanta, även om jag aldrig kunnat placera dom som tidigare elever för inköpssystemet, ett system i stordatormiljö som fortfarande används och nu ingår i mitt ansvarsområde.
 
Lite svårt att veta vart man ska börja så får påminna mig att skynda långsamt, att först bilda mig en uppfattning om produkterna, teamen och nuvarande arbetssätt. Jag vill ju gärna hoppa in och börja göra saker direkt, men om man inte har någon aning om hur man flyger ett flygplan ska man kanske inte sätta sig bakom spakarna på ett fullbokat sådant till Thailand det första man gör. Den här rollen är helt ny och träder i kraft på måndag så vi alla kommer att prova oss fram, även om min nya organisation tjuvstartat sedan denna PI - hela tre veckor med andra ord...
 
Det var förresten ingen fördröjning i föreningen som orsakade kylan utan grannen Nisad som råkat stänga av värmen helt och hållet när han markerade till- och frånflödena i förrådet på lördagskvällen! Ren tur att vi hade styrelsemötet så jag kunde slänga en fråga till honom och han konfunderat kunde logga in och konstatera att det inte fanns något flöde till mig över huvudtaget. Annars hade jag ju fortsatt tro på fördröjning och härdat ut ännu en frostnatt!
 

Andas

Min bostadsrättsförenings centrala värmereglering hänger aldrig riktigt med i svängarna så höll på att frysa häcken av mig när jag kom hem efter träningen. När jag ålade mig ned under dubbla täcken och överkast var det minnesbilder från barndomens sommarstuga av iskalla lakan medan kaminen kämpade i de bristfälligt isolerade sovrummen. Fjorton grader visade innertemperaturen när jag klev upp denna morgon och snabbt som ögat in i en varm dusch. Omkring sexton ligger vi på nu och min ovana lekamen riktigt känner kylan i arbetsrummet.
 
När jag under eftermiddagen lämnade kontoret och rattade hemåt fick jag ett skrikande behov av att komma ut, ut i skogen. Hela kroppen skrek efter natur och luft att andas. Tyvärr krävs det bil för att ta sig till något större naturområde från mig, men egentligen duger ju vilken skog som helst så jag snörde på mig vandrarskorna och tog närmsta väg till vårt intilliggande skogsparti, ett ganska oländigt område med mycket sly och snårig undervegetation med en välanvänd stig som verkar som genväg över till Alveredsvägen.
Jag hann knappt lämna det intilliggande bostadsområdet förrän jag tog av solglasögonen och några tiotal meter senare stängde jag av ljudboken för att efter ytterligare några meter ta ur podsen helt och hållet. Lager för lager släppte jag in luften, träden, buskarna och mossan för att endast höra mina steg mot den mjuka skogsbottnen, vek av upp på en tunn djurstig och slog mig ned på en sten. Det tog en stund innan skogens alla ljud nådde igenom. Fåglars sång, vinden i färgskiftande löv och barriga grenar, motorvägens avlägsna brus som med en portion fantasi skulle kunnat vara ett vattendrags virvlande fors. En skog är inte tyst, den är full av ljud, rörelse och liv. Distinkta prassel av ett troligt rådjur som det finns så många av i området, jag ser en liten mus kila mellan de mossbeklädda grenarna på marken, solljusets spel i tunna spindelvävstrådar. 
 
Jag påminns och inser hur mycket jag behöver det här, har saknat det. Att komma ut och bara vara. 
 
 
Jag vet inte hur länge jag blir sittande, tills kylan från den höstkalla stenen blir för påträngande och jag går vidare men behåller solglasögon och pods i fickan. Andas.
Det har varit en ganska lugn och harmonisk tid senaste månaderna, ja året men ändå känns det mycket av någon anledning. Kanske är det den ekonomiska oron som ständigt gnager, otillräckligheten på jobbet, att koordinera alla egna och Ronjas aktiviteter med studier, pass, träningar och aktiviteter eller bara allting tillsammans.
Någonstans där har jag ofta längtat ut i naturen men valt bekvämligheten framför datorskärm eller nödvändigheter att göra. Att ta bilen för att komma till vandringsleder blir ett hinder ungefär som den där tröskeln för att ta sig iväg till gymmet. Man vet att man behöver och mår bra av det men har likväl svårt att verkställa.
Det behöver ju inte vara så avancerat, jag behöver bara komma ihåg sittunderlaget nästa gång.
 
Rådjuret jag troligtvis hörde mötte mig på fältet när jag lämnade skogen intill det lilla hus som jag själv i drömlika fantasier placerar mig i. Där i skogsbrynet skulle jag ha min oas utan grannar och insyn!
 
Jag har underställströja under långärmat men får gå och ta på ytterligare ett lager och kioskvantar innan styrelsemötet. Mina fingrar är som is.
 

Medan jag väntar…

(null)
Medan termometern kröp nedåt blev det vinst med god marginal igår mot Kålleredspojkarnas andra lag. Fick sålt en av avkommans gamla Jitextröja vid deras återvinningsbord och sponsrade det gigantiska beloppet till några lotter som gav en bullkubbe(?) i vinst. Bullkrans och vetelängd men vad kallas en sådan där rund helfylld grej? I vilket fall fick Ronja gå loss på den direkt…! 

Lugn eftermiddag och kväll kändes bra och så upp med tuppen denna söndag till höstens första frost. Innan göteborgarna gnuggat sömnen ur ögonen rullade vi norrut för några få timmar på Fågelcentralen, säsongens sista för oss. 
Vägen ut till anläggningen är en enslig återvändsväg så lät Lilltjejen ratta ända från avfarten. Hon längtar tills hon får börja övningsköra på riktigt.

På grund av den myckna blåsten över Atlanten senaste dagarna hade en skock Sillgrisslor tagits om hand, bokstavligt bortblåsta och utmattade. En vacker ung svan vilade också ut och fick flyta lite i hundpoolen. De är så stora!
(null)
Matade, skrubbade och skurade, kånkade vatten ut till voljärerna och förberedde den så kallade parabolen för en ny gäst. Effektiv tid så kändes bra att lämna vid lunch för att hinna hem till dagens matcher, sammandrag på en solig men kylig Överåsvall där två matcher väntar. Jag hinner inte se hela den andra för att hinna till mitt pass så Johan hämtar. Har inte tränat någonting över huvudtaget på hela veckan vilket känns bedrövligt och det lär straffa sig idag!

Men nu är det matchstart och denna turnering är det nio mot nio på plan!
(null)


Ny fas

Nu ska allt vara klart och jag kan våga mig på att publicera här.
Organisationen som för drygt fyra år sedan beslöt och satsade på att införa agilt arbetssätt har nu beslutat att semi-skrota det genom att ta bort alla renodlat agila roller som Scrum Masters och RTE:er, de agila coacherna åkte ut så snart man tyckte att vi var igång. Jag stod med andra ord helt utan vettigt alternativ och BA-rollen fanns således lämplig, ett behov som PM också är i stort behov av. Så de renodlat agila rollerna togs bort men arbetssättet förväntas likväl vara agilt - i någon form. Teamen ska med andra ord att själva hitta det arbetssätt som passar dom bäst och organisationen kunde gå på tre olika spår för detta. Det spår som min nuvarande del av organisationen valde saknade naturliga roller för mig, så den BA roll jag erbjöds kändes i mångt och mycket som en nödlösning men också ett tecken på att de likväl ville ha mig kvar vilket jag uppskattade och var tacksam för, men eftersom jag saknar faktisk erferenhet och framför allt ambition för rollen kändes det inte hundra. Området i produkterna jag hamnade i, Plant Maintenance var och är väldigt intressant och arbetet som sådant hade jag absolut gjort efter bästa förmåga, gjort det bra och kanske till och med kunnat gilla. 
Men när jag fick tipset om en annan roll som tagits fram för den nya organisationen kände jag att den talade till mig mera, så jag sökte - och fick den! 

Den nya rollen har de döpt till Agile Team Manager där de största skillnaderna från min tidigare Scrum Master roll är personalansvar, jag kliver alltså in i en chefsposition och på grund av detta hade jag ett sista möte i rekryteringsprocessen med fackrepresentanter tidigare under dagen, Unionen och Akademikerna. Kort därefter ringer den rekryterande chefen och börjar samtalet med att utbrista: "Välkommen i gänget!
Det är således en annan del av organisationen som valt detta spår vilket innebär att jag lämnar Manufacturing och återvänder till inköp! Nu heter de Supply Chain and Procurement Digital, jag lämnar alltså inte IT men produkterna innefattar bland annat några av de jag arbetade med när jag började på Volvo Cars där i april 2007. Cirkeln är sluten!
Jag får ansvar för två team, Direct Material Sourcing och Direct Material Ordering med vad det verkar tjugotvå personer, de flesta konsulter vilket tacksamt nog innebär mjukstart för den för mig nya roll.
 
Där Manufacturings IT system handlade om tillverkningen av de faktiska bilarna, handlar Direct Material om att upphandla och orderlägga de faktiska delarna till bilarna så som kablage, säten, däck, instrumentpanel och så vidare - direktmaterial till skillnad från indirekt material som innefattar allt övrigt som verktyg, IT-system, testutrustning, maskiner och robotar, marknadsföring, logistik med mera. Apropå verktyg var det lite komiskt att det tog ett bra tag för mig där efter jag börjat som jag insåg att det inte var verktyg så som de var och i min begreppsvärld i form av hammare, skruvdragare och så vidare. Nej, det var de flera kubikmeter och flera ton tunga presshuvudena som stansar och formar karossens olika delar! Jag hade svårt att föreställa mig hur det kunde behövas så många ordrar för det och till mångmiljonbelopp, haha! Ett tydligt exempel på hur viktigt det är att faktiskt komma ut och förstå verksamheten man jobbar för.
 
Nåväl, många av systemen jag arbetade med då för nästan över fjorton år sedan var gamla redan då och försök har gjorts att ersätta dom med SAP vilket delvis lyckats. Så det är både nytt och gammalt som hamnar under mitt ansvarsområde och en förväntan i rollen är att utöka det tekniska kunnandet. I princip alla de andra ATM:arna har också varit Scrum Masters så de har varit öppna med att vi får sätta oss i skolbänken alllihopa, inklusive min nye chef vilkens rollbeskrivning uppdaterats efter omorganisationen. I framtiden ligger ett mål att denna roll ska utvecklas till en form av Engineering Manager som är enligt det spår som min nuvarande organisation valde.
Ja, det låter kanske flummigt och mycket är ännu oklart för alla så det passar bra på ett sätt att jag nu får vara del av denna resa att hitta just vår väg framåt. Det finns liksom ingen färdig mall som jag måste passa in i!
 
Sextonde oktober skulle den stora omorganisationen med nya och avslutade roller träda i kraft. Då går jag också officiellt över till min nya och då det inte var någon mening att fortsätta min onboarding hos Plant Maintenance har jag endast det underhållande och avtagande arbetet hos VCATS kvar - således kan jag starta upp det nya redan nästa vecka!
 
Så (ännu) en ny fas i mitt arbetsliv jag nu ser fram emot!
 
Det tråkiga med omorganisationen är att både Ola och Mikael fick exit-erbjudande och accepterade, och flera andra för mig kända namn har redan eller kommer efter den sextonde att lämna företaget. Många konsulter har och kommer också att lämna, däribland Jennie som blivit den enda och närmsta kollega och bollplank jag har sedan vi lärde känna varandra för nästan fyra år sedan. Hon kom in som ScM för grannprodukter när jag var på GCC. Vi bibehöll kontakten efter vi bytte produkter och organisationer, men nu lämnar hon alltså också bygget. Skittrist och en förlust för Volvo!
Seriematchen igår var en kylig historia. Jag trodde jag skulle sitta i föräldramöte större delen av tiden och hade inte tänkt på att klä mig för kylig oktoberkväll. De spelade bra men förlorade med en grinig Lilltjej som följd. Hon börjar kanske bli lite bättre på att hantera förlusterna ändå. Lite.
Det är publikmatch till helgen där vi som sagt slapp tjänstgöring men helgen därpå är det Gate9, cupen som min tjejs lag, F2011 anordnar och då slipper jag inte undan så det blir heldag både lördag och söndag med kiosktjänst och planvärdinneskap. Jag avskyr verkligen att stå i kiosk och blir galet stressad eftersom jag är så oerhört värdelös på huvudräkning! Tre kaffe, en bulle, två korvar med bröd, fem drickor, nej förresten fyra kaffe, en bulle till och vad tar ni för godispåsen? Gaaaah! Baka ska vi alla också göra och det gör jag gärna alla dagar i veckan, skiva lök och tomater till hamburgarna, tömma sopor och plocka skräp - inga problem, bara jag slipper stå där och räkna ut hur mycket som ska swishas!
Jag brukar låta dom räkna ut och så nickar jag och ler...!
 

Igen

Jahopp, så var man med glasögon igen. Jag tyckte faktiskt att jag såg bra, aldrig känt att jag behövt krypa närmare skärmarna för att läsa men vilken skillnad det blev när de nu sitter på!
 
Bilen skulle på service innan lunch så blev en synnerligen kort visit på kontoret där teamet var snabba att påpeka min snabba sorti med faktum att Glenn inte hade bakat. Försökte påpeka att jag själv minsann bakat så det räckte under gårdagen men det hade man inget för.
 
Om en dryg halvtimme laddar Lilltjejen för seriematch mot Kållereds pojkar och jag sitter i lagets föräldramöte för planering inför Gate 9. Nu är det vår tur att bjuda in olika lag för spel på hemmaplan. Det blir från hela södra halvan av landet och några från grannländerna också. I veckan fick tjejerna en inbjudan till Åland i januari för spel mot finska akademilag, fyra och ett halvt tusen där också och jag och Johan har kommit överens om att hon ska jobba in en del av avgiften. Ska bara komma på vad det kan vara eftersom hon redan hjälper till såpass mycket hos mig...
För vår egna turnering ombeds vi att göra allt vi kan för att säkra sponsorer och så vidare och jag försökte kolla med VCC för give-aways eller liknande att ha till lotterivinster, en keps, nyckelring eller vad som helst men det gick tydligen inte. Istället erbjöd de laget att åka Blå tåget och besöka Experience center som en teamaktivitet - och det är ju schysst men föga genomförbart eftersom det lär vara under arbets- tillika skoltid och alla tjejerna går i en mängd olika skolor. Schysst men genererar inga pengar till klubben som de så väl behöver för tränararvoden, banhyror, anmälningsavgifter och så vidare. 
Nästa helg åker de till Kristinehamn för Lux invite, en annan specialcup de bjudits in till med ytterligare några tusenlappar som tack och lov redan är avklarat. Jag kan inte lägga pengar på hotellövernattningar och bensin, gå miste om mina två combatpass och har istället tagit på mig att vikariera både fredagen och måndagen, fem pass på raken alltså- och så teater med C på lördagen, snacka om hyckleri! Jag är ingen fotbollsmorsa när det kommer till att sälja lotter, ta med fikabordet för att kämpa in minsta krona alla möjliga tillfällen eller skrika och gorma vid linjen, men jag tycker mycket om att titta på när min Lilltjej spelar och är så där galet löjligt mammastolt över henne. Så det känns i hjärtat att inte kunna följa med henne upp. Johan visste inte heller om han skulle upp men tror det var av annan anledning, men underbara farmor och farfar har bokat hotell och siktar på att vara där. Fantastiska Monica och Tomas vilkas engagemang och kärlek jag aldrig trodde kunde finnas till ett barnbarn. Ronja - och jag är så otroligt lyckligt lottade!
 

Trötta fötter

(null)
Jag är en riktig bullmamma som till denna kanelbullens egna dag naturligtvis tillsåg sådana! Fast sanningen att säga hade jag inte kunnat göra dom utan Lilltjejens hjälp då jag själv stekte ett och ett halv kilo köttbullar. Utöver detta blev det också två sorters kakor då det ska säljas vid Jitex publikmatch på lördag. A-laget och en hoper av tjej- och flicklag ska också spela, inklusive Ronjas. 
Så det ska säljas och arrangeras för att få in så mycket pengar som möjligt till klubben och jag hade tur som fick bakning och inte placerades i något lotteristånd eller liknande.

Efter vår köttbullemiddag åkte vi upp till Monica och Tomas med en laddning samt lite av det bakade. Skönt med en liten promenad i det tilltagande regnet efteråt.

Skolarbete för mor och dotter med regnvåta katter som sällskap men nu får det vara bra för idag. Är rätt trött i fötterna.
(null) 


Värk

Är det åldern som börjar göra sig gällande när det värker i höft och knä, man har kliande små utslag över hela kroppen och känner sig allmänt ur form? Eller är det snarare att åldern yttrar sig i en allmän tendens att bli mera gnällig? 
I vilket fall får vi se vad läkaren har att säga om höften imorgon.
(null)
Det blev en skön söndag där vi kollade på de två seriematcher Ronja spelade mot Azaleas pojkar, en förlust och en lika innan mitt pass i Frölunda.
(null)
När jag kom tillbaka till instruktörsrummet knockades min tomma mage av kebabtallriken som någon precis avslutat! 

Nu är måndagen till sin ände, en höstdag med nästintill sommarvärme. Lilltjejen tränade med tiornas tjejer och jag rastade röjsågen förhoppningsvis för sista gången denna säsong. Christer var otrogen och körde Combat för en ny tjej i Backaplan men påstår som sig bör att jag är bäst. Vet jag väl, höhö!


Oktober

Liten till vänster, Christer till höger. Båda sover. Akvariets ljus i hallen har precis tänts och jag har varit vaken en timme. Ryggen börjar tycka jag legat för länge.
(null)
Det blev fyra i september, två säkra kort i Jojo Moyes och Natasha Lester där jag läst Jojos minst två gånger redan och nu lyssnade. Natashas röda tråd är andra världskrigets Frankrike, denna gång kring konsten och eldsjälars kamp att försöka skydda och återbringa tyskarnas stöldgods, liksom hennes andra är denna väl värd att läsa!

Snubblade över Sofia Rutbäck Eriksson då de utspelar sig i fiktiva byar i Piteås, Luleås och Älvsbyns trakter. De kommer dock inte närmare än så men småmysiga deckare där uppläsaren Fredde Granberg med sin dialektala förmåga sveper in mig i den norrländska mysigheten med bonus av finlandssvenska när en av huvudkaraktärerna i "Midnatt råder…" härstammar från grannlandet och Fredde gör det så bra att man ofrånkomligen tror att han växte upp bland mumintroll och tusen sjöar.
Ibland kan jag utgå ifrån uppläsaren i jakt på nya böcker så kanske ska testa det med Fredde också!

Lördagen bjöd på gött pass i Majorna, lite jobb och Dibbe och en riktig köttbit till middag då C ville fira mera och gick loss på oxfilé. Med hemgjord potatisgratäng och bea är det svårslaget. Jag pulade till och med i mig någon centimeter rödvin som kändes av direkt. Senaste Ica Buffé inspirerade oss till en ny efterrätt, Päroncobbler som var jäkligt gott! Men vad kan egentligen bli fel med konserverade päron täckta av ett sockerkaksliknande fluff och serverade med glass? Ingenting!


RSS 2.0