Tanke bara

Anna skrev något jag själv länge funderat på. Varför sminkar sig en del tjejer innan de ska träna? Jag har ju tillbringat min beskärda del i omklädningsrum och konstaterat detta faktum. Jag kan ha förståelse för viljan att ha träningskläder man känner sig snygg i, även om det mest logiska väl vore en sunkig t-shirt framför ett 400-kronors-linne?
Framför allt sedan jag själv började ställa mig på scen framför deltagarna har jag blivit mer medveten om vad jag har på mig. Att som instruktör representera klubben i urtvättad t-shirt med gamla bebisspår funkar helt enkelt inte. Som på vilken arbetsplats med yrkesroller som helst har man vissa förväntningar. Jag kanske inte går till mitt "riktiga" kontorsjobb i kavaj och strikt kjol, men jag går inte i mysbyxor heller.
Jag vill se representativ ut, men någon måtta får det enligt mig vara när man tränar! Svetten rinner, jag torkar mig jämt och ständigt i hela ansiktet med mina lindade händer. Hur skulle det se ut om man haft läppstift och mascara? Ja, också en del instruktörer målar sig, men så står de också där med pandaögon halvvägs in i passet. Det kan väl inte ha varit deras mening? Menmen, det är ju deras val.
Fast å andra sidan är det ju enkelt att sminka sig inför träning om ens insats sträcker sig lika långt som ansträngningen att hämta mjölk ur kylskåpet. Dessa förstår jag mig inte på heller riktigt. Om man nu varit så duktig och pungat ut pengar på träningskort, och så framför allt pallrat sig iväg till gymmet, så är det väl ganska bortkastat om man inte ens utvecklat en svettdroppe i pannan? Håret hade funkat lika väl på första dejten och sportbh:n är lika torr som den kom från galgen i butiken. Men visst, i deras fall kanske de befinner sig i någon form av process att det är en framgång att de över huvudtaget är där - vem är jag att döma? Men undra kan jag ju.

(Representativ!)


Några bilder


Med lättare skor och mindre kläder är det betydligt lättare, ja rent av roligt att promenera omkring ute. Idag har vi haft rena vårvädret. Mulet men nästan nio plusgrader!
Gulingen ska få sin årliga service men jag har ännu inte bestämt var eller när jag själv ska få lite sådan. Har nästan konstant ont i ryggslutet nuförtiden vilket verkligen känns när man ska lyfta Lilltjejen. Sängen är inte bra helt enkelt men en ny finns inte i vår budget. Det var ju inte SÅ längesedan vi faktiskt köpte madrasserna, så av ren tjurighet vill jag inte byta ut den. Johan kom med förslaget att lägga ett sådant där trästaketliknande grejs under bäddmadrassen, för oavsett vad det där "sängproffset" på Sovabutiken sade så behöver min rygg uppenbarligen en hård madrass!

Dagens outfit:
Mössa från Kapp Ahl, kofta doppresent, byxor födelsedagspresent och skor från nån butik i Allum.


(Från i söndags)

En på morsan också när hon loggar en av cacherna vi tog i söndags. Jag har alltså inte hittat någon ny skaljacka trots vissa försök nu i vinter. Min kära Peak Performance är sedan 1997 och är fortfarande oslagbar! Konstigt att det ska vara så svårt att hitta en ny egentligen med tanke på det digra utbudet. Antingen är det för stela, för tjocka, för tråkiga eller helt enkelt obekväma. Dyra som stryk är de dessutom. Ska jag punga ut pengar på en ny ska den kännas rätt. Om jag inte minns fel gav jag omkring tvåtusen för min Peak, på rea uppe i Umeå och den har ju sannerligen betalat sig nu.
Lite kort bara...

... föreläsningen igår var verkligen bra! Alf Svensson, författaren till den bok jag fick av en läsare bjöd på igenkännande scenarion på ett humoristiskt sätt utan att ta udden av det allvarliga.
Vi anlände med andan i halsen, precis när presentationens applåder dött ut och tycker båda två att det helt klart var värt timmesresan dit och hem!
Många tankar väcktes och hållpunkter för oss att praktisera tillsammans.
Vi läser ju Alfs bok nu tillsammans, jag läser högt och så diskuterar vi frågorna som ställs där. Mycket bra. Det är inte bara skönlitterära böcker jag kan läsa högt, även om det nu sedan Ronjas födelse blivit bra mycket mindre av den varan. Harry Potters sista bok går synnerligen trögt nu.

Föreläsning i Fristad

Författaren bakom "Håll kärleken vid liv"!


Två val

Kunde stanna hemma och grotta ner mig i ett meningslöst försök att fly undan mig själv. Istället blev det lite ärenden, lunch på Ikea och geocaching i den kyliga men soliga söndagen.


Nuläget


Bara jag...

... mina fötter, solen och tankar. Som egentligen inte är så mycket tankar men ändå så många. Känns som man är tillbaka på ruta ett. Frågan är då om man egentligen kom någonstans på dessa veckor.


Lock på glid

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill skrika, slå, kasta saker, skada och förstöra, bara göra NÅGOT destruktivt! Något för att få ut den vrede, frustration och förtvivlan som av någon anledning kom över mig. Jag vill inte vara här. Jag vill inte vara jag. Hur hamnade jag här? Hur kunde det bli så här?
Jag visste inte att jag gjorde det men uppenbarligen håller jag tillbaka mer känslor än jag trodde. Och jag är visst trött på det. Johan blir sur för en enligt mig skitsak och jag blir så besviken. Trött på att gå på tå, trött på att bara låta livet bestå av att upprätthålla vardagen. Jag vill ta den feges utväg och bara kliva ut genom dörren och försvinna, skala av mig mitt liv som det ser ut idag och dra på mig ett annat. Men det går inte, jag kan inte och jag känner mig bokstavligt talat som ett djur i bur. Skulden gör mig svart och tom inombords och så brister det. Jag svär åt Lilltjejen och ber henne hålla käften. Jag greppar henne hårt och placerar henne i sin stol. Johan sätter sig och bara ser på mig, som han säger förstummad av det oacceptabla jag just gjort. Han bara ser på mig, vad fan väntar han på? Att jag ska säga det jag redan vet, alltid har vetat och tampas med varenda dag? Att jag inte räcker till, att jag är en besvikelse som mamma, att jag inte känner något. Att jag inte vet om jag vill vara där jag är.

Så jag öppnar munnen och anklagelserna kommer. Hur han förstört det ömtåliga band jag kämpat för att uppnå. Hur det han gjort försatt mig i ett läge där jag känner mig fast, kvarhållen av den plikt och det samvete som alltid varit mitt livs ok.
Han visar med en gest var dörren är, att han kan ta hand om henne och jag inte behöver bry mig. Och det gör mig än mer förbannad. För han vet att jag inte skulle tillåta mig själv det, att jag vet att ingen dörr i världen kan utestänga min skuld och det val jag gjorde för nästan två år sedan. Och jag är så arg för att han satt mig i den här situationen! Jag som trodde jag var arg-klar. Uppenbarligen inte, uppenbarligen bara on hold, avvaktande väntan som jag väl uttryckte igår eller nåt.

Och som vanligt när jag besviken på mig själv konstaterat ett läckage i locket undrar jag vad det skulle vara bra för. Det resulterade ju bara i än större skam för mig själv över de ord jag yttrat till Lilltjejen vilka Johan väl för alltid lär hålla emot mig. För att inte tala om svullna ögon och snorstinn näsa. Att man inte kan lära sig bara förbannad på ett snyggt sätt?

Imorgon ska Johan vara borta till söndag med sin whiskyklubb. Att hoppas han får det fördjävligt tråkigt är väl att hoppas på för mycket.


För de osäkra? 

Snörvel

Ligger här och lyssnar på Lilltjejens snörvlande andning. Farmor och farfar har åkt hem och Johan är på väg hem från innebandyn. Grymt pass idag! Lite trångt när det var fullt men bra tryck!

Funderade tidigare idag på var jag egentligen står nu. Vardagen har rullat på i sina ofrånkomliga rutiner och det har fungerat riktigt bra. Man skulle nästan kunna tro att det är som vanligt, men så inser jag att det faktiskt inte är det. Vi har egentligen inte kommit någonstans. Tiden har bara gått och har inte läkt de berömda såren men möjligtvis fått dom att bilda en skorpa. En skorpa som bildats på grund av att vi låtit bli att pilla på den och nu bara kliar emellanåt. Infektionen är dock där som inte tillåter läkning. Nog med liknelser.
Jag tror jag befinner mig i en sorts väntan på Johans sessioner då jag också ska få vara med. Vi kommer liksom inte längre på egen hand utan att det blir ett ältande. Men jag märker hur små marginaler han har, hur lätt hans "misstag" sätter ännu mer på hans minuskonto. Växelkursen är inte proportionerlig för fem öre då de bra sakerna inte alls väger upp på motsvarande sätt. Han kämpar i motvind om man säger så.


Snart kör vi!

Observera att jag inte ligger i stressfilen!
Combat i Kållered snart är det dags!


Jaja

Vilken hysteri kring tronarvingefödseln! Helt sjukt och helt utan proportion enligt mig. Kan än en gång inte låta bli att undra vad som skulle hända om barnet visar sig vara sjukt eller utvecklingsstört eller vad som helst.
Det är ingenting annat på nyheterna förutom vädret, hallå eller?

Och apropå ingenting att störa sig på, vad är det med somliga förare som i princip ska STANNA innan de ska svänga? Och vid till exempel vänstersväng tar ut svängen åt höger som att de rattade en långtradare?
Dessutom har jag träningsvärk efter gårdagens box-pass.


Dags att gå hem!


Bättre sent än aldrig


Jag vet, de har varit klara hur länge som helst men av någon anledning satt tummen synnerligen hårt fast! Efter ytterligare påtryckning av Johan ligger så till slut tryggt förpackade i sitt gröna hölje redo för avfärd, mina två Hjärtekatter!

Kändes segt i kroppen vid dagens combatpass, kanske för att det inte blev mycket sömn med snorig Lilltjej. Japp, hon har redan anammat nästa dagisvirus. Om Jennifer känner sig dålig imorgon har jag tagit på mig att vikariera, förhoppningsvis har man mer energi då.

Johan frågade när jag skulle plocka fram virk- eller sticknålarna igen. Jag skulle verkligen vilja men känner ingen vidare inspiration. Skulle också vilja skriva mera men har inte riktigt orken utan vill mest koppla av med Wordfeud när de där lugna stunderna inträffar. Jag antar att ens avkopplingsaktiviteter fluktuerar. Ibland är det korsord, ibland en god bok, virkning eller så WF. Och när det kommer till WF börjar jag hämta ikapp lite och åker inte enbart på däng hela tiden, hoho!Wohoo!


Jag vet, jag är synnerligen enkelspårig och kör helt enkelt bara en uppgradering! 295 spänn mot 1200 tyckte jag var helt ok faktiskt! 
Tyckte det var så bra att det fick bli ett par skor till! Träningsskor närmare bestämt eftersom de gamla hunnit bli ganska uttrampade.
Ett presentkort man jobbat ihop på att vikariera och jag kommer hem med två nya par skor för 695 spänn totalt. Då kan jag dessutom boka in en spahelg dessutom, tjoho!


(Me like Rykä!)Jag vet inte riktigt...


Men är det inte lite trångt?


Vad detta månde bliva återstår att se...


Veckans avklarad!

image description
Jag tycker faktiskt jag förtjänar den...

Av alla idiotiska!


Om jag inte besöker någon av dom då??Gör om gör rätt!


Lite gammal IT-humor


Svårt att se vad det står?
1. How the customer explained it.
2. How the project leader understood it.
3. How the analyst designed it.
4. How the programmer wrote it.
5. How the business consultand describe it.
6. How the project was documented.
7. What operations installed.
8. How the customer was billed.
9. How it was supported.
10. What the customer really needed.

Lite slemmig baraEn vecka kvar och reservplatserna är slut! Det är fortfarande rätt högt tryck på alla anläggningar nu när det gäller combat vilket är kul. Bara Angered har gott om plats men har ändå ökat så sakteliga till att nu vara tvåsiffrigt i varje fall!

Jag skulle vilja påstå att jag är så gott som frisk. Slemmar lite bara. Johan låg i sängen när jag kom hem igår, fullt påklädd med täcket upp till näsan. Han hade lite känningar där när jag påbörjade min förkylning men slapp visst inte undan ändå. Lilltjejen är i varje fall frisk nu, redo för nästa virus som dagis har att erbjuda.

(Inte så jättesnorig)

Johan sparar ju varje månad till sina herr- och whiskeyklubbar så jag har på sistone sparat mina Sportlifeinkomster! Nu är jag uppe i sådan slant att jag funderar på att ta mig en spahelg framgent. En övernattning med bara mig själv och mitt ego! Problemet är bara att det suger lite i shoppingtarmen också. Jag är sugen på nya hikingskor! Frågan är då vad som kan ge mig störst tillfredsställelse?
En minihelg med bara mig själv, massage och god mat är ju över så fort medan nya dojjor hänger med bra mycket längre in i vardagslunken. Det är också rätt välbehövligt nu när de gamla är rejält nedtrampade och nästan blivit rent obekväma att promenera i längre sträckor. Kanske en kompromiss skulle funka?
Somliga drömmer om snitsiga Prada-skor att trippa omkring i och somliga om grovare varianter att lufsa omkring i medan man smått avundsjuk sneglar på de där som trippar.

(SÅ mycket jag!)


Lägenhetsaffären i Portugal är en historia utan slut. Att det ska vara så svårt med detta ägarbyte? Nu är det tydligen nya skatteregler eller något som kan innebära nya avgifter. Hade man varit rik hade man väl bara kunnat anlita någon här hemma: "-Här, fixa!" Och så hade det varit fixat på ett ögonblick utan mer besvär än att skriva på några papper och betala med en axelryckning. Det där om att pengar inte kan köpa lycka må vara strunt i vissa fall men de kan onekligen underlätta i många frågor! De som påstår motsatsen har aldrig upplevt noll kronor på kontot.

Vi har ju den förmånen i detta land att kunna få både barnbidrag och föräldrapenning. Jobbar den andre och man håller igen på omkostnaderna så klarar man sig utan större problem. Vi har väl varit sådär när det gäller omkostnaderna vilket innebär att sparkontot ätits upp rejält under det gångna året och det känns inte bra! Jag som är sådan person där en stor del av min trygghet ligger på bankkontot har ju inte alls gillat denna konsekvens av barnaskaffande. Samtidigt kan man ju tycka att jag då borde hålla hårdare i slantarna och inte spendera min trygghet på köpeluncher, spontanshopping och spahelger. Men så råkar jag ju vara impulsiv av naturen, vill gärna göra det som faller mig in, och vem gillar inte känslan av att göra det man vill för att inte tala om köpa det man vill? Den där pizzan man bara blev så sugen på istället för att ställa sig vid spisen? Det där ärendet på stan som medförde att "Oj, nu är det ju lunchdags så ska vi ta något när vi ändå är ute?" Ja, det är nog mest köpematen jag faller för. För det är ju så enkelt och det är ju så gott!
Ändå måste jag tycka att vi varit ganska återhållssamma men likväl har vi gått minus varenda månad! Men det är nog viss skillnad i att vara barnledig med huslån, två bilar och 40 minuters resväg till jobbet än att bo i lägenhet och åka kollektivt.

Det där att det skulle vara billigare att bo i hus är nog också något jag skulle vilja ifrågasätta. Visst, "vi betalar till oss själva" som man brukar säga, men på vilket sätt egentligen?
För att man ska kunna sälja och kanske få råd till lägenhet när pensionärströtta ben inte orkar klippa gräsmattan och skotta infarten längre? Hade man sparat motsvarande räntekostnader, gräsklippare, trasiga vitvaror, badrumsrenoveringar, vatten- och avfallsavgifter (det ingår fortfarande i de flesta hyresavtal va?) hade man säkert kunnat låta sin skrynkliga lekamen avnjuta Floridas sol ens sista levnadsår!
Men risken hade väl varit att man istället för att spara de där pengarna använt dom till Thailandresa varje år, flashiga köksmaskiner och ännu fler köpeluncher. Om jag känner mig själv rätt är det nog just vad jag hade gjort, försöker göra trots att jag dessutom behöver ny gräsklippare. Fast jag hade inte åkt till Thailand, Thailand är B för mig av någon anledning. Det är ju jättevackert och så men nej, för mig känns det smutsigt. För mig har Thailand blivit förknippat med prostitution och "köpe-fruar" vilket säkert är orättvist. Sedan är det också ett barnsligt trots att gå emot strömmen och den "svennehysteri" som råder kring detta lilla land i öst. Thailand, det nya Kanarieöarna med jobbigt längre resväg.

Jag kan tänka mig Kanarieöarna. Bara för att få komma bort lite, för att få lite sol! Men jag får nog nöja mig med en service för Gulingen OCH Saabis. Det lär väl gå på två Thailandsresor - minst.
Låter jag bitter? Visst blev det ett stänk av bitterhet här på slutet? Avundsjuka på alla dessa soliga bilder som läggs ut på FB, skojiga statusuppdateringar och obekymrade privatliv. FB i ett nötskal, visa upp din perfekta fasad. Och jag kan inte låta bli att påverkas, och låta ännu mer bitter. Menåh, det är jag ju inte! Är jag? Jag vill ju bara få komma bort lite, utan att behöva bekymra mig över saldot på kontot! I-landsproblem ja.

Middag!

Härlig combatklass idag!


:-(

Någon har repat min Guling!! Hela vänstra sidan! Tack så jäkla mycket!


Mätt i magen

Alltså blogg.se:s app är sådan att man har noll möjlighet att påverka VAR i inlägget bilderna hamnar. Storlek ja, början eller slutet av inlägget ja, men något däremellan nej. Inte som jag lyckats klura ut i varje fall.
Förhandsgranska eller gå tillbaka efter publicering och redigera existerar inte heller. Så nu blir det text till att börja med och så en matorgie som avslutning. Minns inte vad stället hette men vi har varit där förr och tycker om det. Det ligger på vägen ner mot Nya Varvet på ett ungefär.
Johans förrätt såg ut att ha exploderat på tallriken men var visst rätt ok. Själv var jag grymt nöjd över valet av pilgrimsmusslor följt av torskrygg med risotto. Johan frossade in nån hjort som låg och blödde tillsammans med getost som låg inbäddad i nån potatisröstiaktigt.
Till efterrätterna får bilderna säga sitt, kan bara påpeka att det inte är glass i det lilla höga glaset. Det är vit chokladmousse - namnam! Ja, jag ÄR mätt!!
Johan hade haft planer på bio också men det skulle bli så sent. Dessutom är varken farmor eller farfar riktigt friska ännu så vi kom hem hyfsat tidigt för att tacka en synligt icke-kry farmor och natta Lilltjejen. Då passar det bra att skriva ett halvdassigt inlägg från madrassen på golvet invid hennes säng.

Hållit i utbildningar hela dagen med en go grupp inköpare. Det är så jäkla kul när det flyter, gruppen är med och stämningen är lätt och positiv trots det föga upphetsande ämnet. Har dock inte hunnit några som helst andra arbetsuppgifter, men å andra sidan har det varit mest ITAM grejer på sistone. Jag ska ju liksom jobba hälften-hälften så jobbar väl ikapp support/utbildningsdelen nu. Känner mig lite trött i ögat.


Det är ju den dagen idag...

Det har kommit lite snö under natten, blötsnö som sådär mysigt draperat varje träd och gren. Kommer ut till Gulingen och viker in mig bakom ratten. Då ser jag det.
Är det bara jag som är svag för sådant här? Monica hämtar Lilltjejen på dagis medan vi äter god middag ute.


Inget att hålla på

Lite mindre host något mera nys och så snor så det står härliga till. Fick sova bättre i alla fall så jag är betydligt mera människa idag än igår. Lilltjejen fick börja dagen i duschen eftersom hela nästan gömts bakom ett stenhårt skal av torkat snor.
Jag ska i varje fall köra mitt pass i Angered i eftermiddag - vägra svika en gång till! Det gick ju bra i torsdags så vadå'rå?
Melodifestivalens andra deltävling igår var så dålig att jag knappt ids kommentera det.
 
(Nulägesutsikt)

Johan är hos grannen och agerar datorsupport. Jag fick nog av det under veckan som gick och nu har han varit där i över en timme, så fungerar det lika bra som det gjorde för mig är han tillbaka om si sådär tre dagar.


(Åt andra hållet)

Johan tycker vi ska jobba på att få Bäbis att sluta vara på matbordet. Men han är ju inte här nu. Och jag är ju upptagen. Typ.
Okej, okej, hon är nere nu (inte tack vare mig).

Vi hade planer på att åka till Ikea samt handla åt Monica (som ligger däckad av virus á la Lilltjej) innan mitt pass men det blir nog något de får göra utan mig. Tänk att alla datorproblem ska vara så "snabbt fixade"? Tomas som åkte till fjällen med sitt kompisgäng (motsvarande Johans herrclub) för att köra skoter och återfinna sin manlighet åkte också på virus á la Lilltjej. Så istället för att gränsla hästkrafter, föra djupa diskussioner över någon tusenårig whiskey och dunka sina polare i ryggen fick han ligga och febersvettas i stugan. Men de ska ha stort tack för all hjälp under inskolningen! Att åka och handla åt dom känns liksom inte som någon uppoffring. Framför allt inte då det nu ser ut som att jag inte ens behöver göra det.

Väldans vad hon sover men så har hon varit igång sedan femtiden också. Lika bra att passa på att fixa lite lunch.


Lördag

Har varit helt väck idag. Svårt att somna och så hosta som sedan väckte mig. Frusit och svettats om vartannat och känt mig allmänt eländig. Tycker det borde vara över nu men å andra sidan är Lilltjejen fortfarande snorproducenten nummer ett. Nu har det tunna snigelslemmet övergått till Jabba the Hutts dregelkonsistens och andningens rosslighet hade platsat i vilken zombiefilm som helst. Najs.

Jag tog mig i kragen och åkte till Lerum för att veckohandla. Där hade de en kul happening på gång inför Alla hjärtans på tisdag. Singlar inbjöds att handla och mingla på kvällen och använde de en grön korg väntades en present. Kul grej!


Strax!


Sängläge

Var faktiskt lite orolig inför kvällens combatklass. Hosta, snor och klen röst bådade inte gott. Men med en massa goa deltagare och musik som pumpar igång strömmar energin till och det gick helt klart över förväntan! Härligt!

Otroligt körigt på jobbet med bland annat en applikation som strular. Jag kan ju inte tillräckligt om databaser, servrar och Linux och Unix och SQL och .NET hit och Java dit. Otroligt frustrerande!

Johan har haft sitt tredje samtal idag och jag tror det har påbörjats en process av något slag. Det kan vara jobbigt att gräva, hitta, vrida och vända och också extra jobbigt om man inte är van. Fundera kring orsak och verkan, något vi alla nog mår bra av emellanåt.


Ej kommentarbar

Sveriges mästerkock på tv. Eller ja, reklam just nu. Blir alltid så hungrig! Och hallon-choklad sufflé! Ååååh!


De där detaljerna


Den här bloggen handlar ju främst om mig, mina tankar och vardag. Sådant som jag känner för att nedteckna, oftast baserat på stundens ingivelse och kanske mera känsla än eftertanke. Alltså jag, ego, moi. Många andra bloggar så som jag eller mer inriktat om exempelvis foto, politik, ensamhet, träning eller sina barn.
Det där sistnämnda tänkte jag nu mer målmedvetet försöka lyfta fram. Det har liksom varit lite annat i mitt fokus på sistone. Ja ens barn ska ju alltid stå i främsta rummet säger man ju men i min blogg som, som sagt är det jag som gör det. I vilket fall tänkte jag försöka nedteckna de där små detaljerna man så lätt glömmer bort och kanske är lite kul att läsa om sisådär fyrtio år med barnbarnet i knäet. För både jag och Johan har ju varit totalt värdelösa på att fylla i den där boken som sida upp och ner har plats för första leendet, ståendet, ståendet utan stöd, stegen, stegen utan stöd, tanden, andra tanden, tredje tanden, hela garnityren(?) till en ruta där en faktisk hårtest ska klistras in. Känns en smula makabert nu men kanske mysigt för framtida Lilltjejen att beskåda vad vet jag.

I vilket fall har vi inte särskilt många datum nedtecknade, jag minns inte ens när hon började gå förutom att det visst ansågs vara rätt tidigt. När man nu har henne på dagis och kallpratet ofrånkomligt kommer in på ens telningar är dessa utvecklingsfaser tydligen väldigt intressant, eller kanske bara så enkelt och tacksamt samtalsämne för totala främlingar som tvingas till viss social samvaro medan deras avkommor tultar runt. Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan när hon egentligen började gå och blir svaret lika skyldig varje gång. Hör det till gott mammaskap att kunna sådana saker? Eller till rena självklarheter? Jag som knappt kommer ihåg vad jag själv åt till lunch dagen innan.
Hur som helst, jag har inga datum här, bara detaljer jag funnit minnesvärda och här nu gör ett försök att faktiskt dokumentera. Så Lilltjejen:

Du stampar med foten när du blir arg, den vänstra. Fast när jag nu tänker efter sker det inte lika ofta. Inte att du blir arg, det blir du lätt framför allt när vi ska torka dig om näsan.
Den där vänsterfoten kunde också gå igång när du hörde musik som uppenbarligen tilltalade dig. Det skedde faktiskt så sent som ikväll. Du kan knata fram till stereon och vrida din lilla överkropp och stampa med foten. Det där med taktkänsla får vi jobba på men man måste ju börja någonstans.
Du älskar böcker och kan ägna lång tid åt att bara sitta och bläddra fram och tillbaka. Okej, inga "Krig och Fred" eller  "Herr arnes penningar" kanske men också där måste man ju börja någonstans eller hur?
Du springer fram till mig där jag halvligger i saccosäcken, klättrar upp och lägger kinden mot mitt bröst. Inte alltid lugnt och försiktigt á la kära mamma. Du kan titta upp och så dunsa ner kinden igen, titta upp och dunsa ner, igen och igen. Sedan klättrar du ner och pilar iväg för att några varv senare upprepa proceduren. När jag hämtade dig på dagis idag gjorde du sådär mot min axel när jag höll dig vilket fick dagisfröken att skratta.

Jag ska försöka bli lite duktigare på att notera dessa små guldkorn. Inte i en uppgjord bok vilket redan misslyckats, utan här, när jag ändå skriver. Försöka i varje fall.

Suck

Nämen hallå snyggo. För första gången på jag-vet-inte-när har jag ringt och sagt ifrån mig mitt combatpass. Det suger. Men det är bara att inse att jag inte är i skick för att leverera den energi och ork som krävs för att leda och peppa deltagare. Jag hoppas verkligen att de får tag i en ersättare, annars vete tusan om mitt samvete fixar att det blir inställt. Då tar jag nog mitt snor, obefintliga energi och hesa röst och kör ändå.

Somnade till stundvis någon gång efter tre efter att så där tvångsmässigt legat och rullat fram och tillbaka så som jag bara brukar göra när det är febervärk i kroppen. Inte lika illa som det kunnat vara men jag tycker det räcker. Lilltjejen är knappt märkbart bättre, är pigg men snorar nåt kopiöst. Johan börjar också låta gurglig så det är te, varm nyponsoppa och eld i kaminen.
Har redan börjat fundera på hur jag ska göra med jobbet imorgon. Jag är ju sådan som resonerar att jag lika väl kan vara hemma och sjuk som på jobbet och sjuk, i varje fall när det handlar om ett jobb där man sitter bakom en datorskärm i princip hela tiden. Då slipper jag dessutom ha dåligt samvete för att utebli. Men då var det då den lilla detaljen att jag sitter i ett kontorslandskap och då får jag istället dåligt samvete för att så generöst dela med mig av mitt snorande, hostande och nysande. Kan man kompromissa och jobba hemifrån kanske? Då torde ju samvetet vara lika vitt som de stackars små flingorna som singlar förbi utanför. Får se hur det känns imorgon. Ett samvetsdilemma åt gången.

MF

Afro-dite har precis kört sitt bidrag och nu är det visst hårdrock på gång. "Död av april?" Då tycker jag nog att "Sean Banan" är fyndigare.
Sitter med den förkylning som Lilltjejen nu förhoppningvis håller på att lämna bakom sig. Det där stadiet när man överväger amputation av halsen för att slippa svälja klarade jag av inatt. Nu gruvar man istället för när hostningarna kommer för att trasa sönder resterna. Enda skillnaden mellan mig och Lilltjejen är väl att jag snyter ut snoret istället för att smeta ut det över hela ansiktet.

Nåväl, fixade en riktigt, rejält, imponerande god fisksoppa till middag! Jag är ju svag för goda fisksoppor men aldrig vågat mig på att tillverka en själv. Rosta räk- och kräftskal för att tillverka egen fond? Nej här var det en hel ask mjukost som gällde! Torsk från den lämpligt besökande Feskebilen och en skvätt vin från vårt igendammade vinställ med lite annat smått och gott. Mumma! Lite stark blev den kanske men när bäst-före-datumet på Cajennepepparn passerats med över ett år tyckte jag det var bäst att pudra på lite extra. Skulle kanske ha använt den andra burken vilkens bäst-före var för två år sedan...

Okej, alltså jag har aldrig riktigt förstått vem den där Thorsten Flinck är. Av någon anledning har jag fått för mig att han är en kriminell kåkfarare? Mina kulturella vyer är ungefär lika vida som Serneholts outfit.

Nu när så de fem första gått vidare (nej, jag fattar inte hur Torstens kunde gå vidare, skämmes på er!) finner jag Sean Banans trallvänligt småkul och Loreen vinnande i längden, även om jag kom på mig själv att undra om hennes dansare utövade något capoeira-inspirerat. Inte heller förstår jag hur man kan vilja springa omkring barfota, men så råkar jag också tycka att fötter är bland det läbbigaste som finns.
Nu måste jag snyta mig.

Golvperspektiv

Småont i halsen, frusen och fjeshosta. Lilltjejen snorar men vid ganska gott mod. Det blev en liten sväng till dagis som vi räknar med att vara tillbaka till på måndag.
Solen har nästan försvunnit och det är kallt. Och nej, det kommer faktiskt inget mer att skriva.

Kan tillägga att det blivit generellt mindre skrivande eftersom datorn inte längre har en given plats på matbordet. I och med att Johan upphört med kvällsdatoriserandet har också jag det. Det är onekligen ganska skönt faktiskt. Nu ligger vi istället i soffan och pickar på våra iFåns. Någon som förresten kan säga vad det där i:et står för? Jag skulle kunna googla det men ids inte. Mina IT-kollegor visste inte heller och det kanske är en smula ironiskt.


Minus tretton, dvs minus 26 typ!

Här nere på västkusten kan man dubblera gradtalet och få den temperatur man faktiskt upplever med norrlandspräglade nervändar. Den tränger genom märg och ben - kylan! Brr!

För två veckor sedan eller något pytsade jag i en flaska motorolja i Gulingen. Nu blinkar den där lampan igen. Det bådar inte gott. Men så länge den bara blinkar några gånger och sedan no more inbillar jag mig att det inte är någon större panik. Jag menar, den blinkar och tjuter (ett synnerligen starkt skärande ljud) ju inte konstant för är det väl liksom på allvar?

Om det är nyårslöften, den nya tidigare tiden eller den mindre salen eller en kombination av alltihop, men combatklasserna är nu fyllda med också bokade reservplatser! Även min Angeredsklass har betydligt fler deltagare nu med så gott som tvåsiffrigt antal varje gång. Kul!

En ny applikation jag ska foga till mitt ITAM-ansvars samling är just en app till styrelsen. Då behöver de Paddor (ja, så har vi kommit att kalla dom) och som ITAM måste jag ju därmed också ha en. Man får ju offra sig liksom.

(Padda!)

Lilltjejen sov när jag kom hem och Monica och Tomas tyckte hon var så pass dålig att de, eller i varje fall Monica kommer hit imorgon också. Sedan åker de ner en sväng på eftermiddagen så det inte blir för lång tid från dagis. 
Somliga kan vara tacksamma för att de något enstaka tillfälle med visst inslag av nöd och panik lyckas få en barnvakt några timmar. Här snackar vi tretton timmar inte med en utan två!

De där nyare Volvobilarna kan ju ha ju sådan där uppvärmning som både kan snabbstartas och tidsinställas. Därför är det lite småkul när man lämnar jobbet och hör alla dessa bilar stå och småbrumma här och var på parkeringen. Är inte det fräckt så säg? Själv har man inte ens en fungerande rumpvärme i Gulingen. Men jag gillar den ändå!
Nu ska jag pula i mig lite middag i form av knäckemackor med ost. Hushållsost ska det vara, medan Johan föredrar sådan där hård lagrad sak som knappt går att hyvla och smakar svettiga strumpor. Så är det bara vi som har var sin ost i kylen?

My heart is refusing me

Jag fattar inte hur jag kunnat gå miste om denna låt så länge. Hade jag verkligen lyssnat på den för fyra veckor sedan hade jag fallit i gråt. Kanske bra då att jag inte upptäckte den förrän nu. Och jag som till och med såg och hörde den när hon var med i Melodifestivalen förra året...

  "I've been crushed, beaten down
And I'm frozen to the ground
Like a fool, I've trusted you
Still I'm hopelessly in love
I never thought that I would be this helpless
I can't believe I'm giving in for you, I
I've been crushed, I've had enough

Now I wanna leave but I'm lost
So now I can't break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me
My heart is refusing me

Me for you
And you for me
It was us against them all
But slowly it came to me
What was underneath it all
I never thought that you could be this reckless
I can't believe you're doing this to me, oh
Strip me down
I'm naked now

And I wanna leave but I'm lost
So now I can't break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me
My heart is refusing me

And I wanna leave but I'm lost
(Now I can't) break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me
My heart is refusing me

I've been crushed, beaten down
Still I'm hopelessly in love"Kvällskortis

Okej, utan blixt är kameran på denna iFån riktigt kass. Det ska i alla fall föreställa jag och Lilltjejen, en Lilltjej som är otroligt snorig och gurglig i halsen. Pigg och som vanligt för det mesta men äter dåligt och likt en snigel lämnar slemspår efter sig överallt.

Jag mår rätt bra, det är väl rätt reserverat men jag har lättare att öppna mig fysiskt än psykiskt. Har inga större problem att bli kramad och ligga nära i soffan, men det är mest på hans initiativ. Det kanske inte är så konstigt, det där att det är lättare att öppna sig fysiskt än känslomässigt.

Lilltjejen får vara hemma imorgon också, och då kommer farmor och farfar och tar hand om henne hela dagen OCH kvällen då vi tränar! Har jag sagt att vi är bortskämda? Typ åttiotretton gånger...


RSS 2.0