Trötter

Snacka om segt kvarhäng av förkylningen. Helt avslagen hela veckan, trött så in i bomben att det varit sängen direkt efter Lilltjejen somnat. Varit på jobbet hela veckan utan att ha snorat eller hostat allt för hysteriskt. Presterat hyfsat men väl hemma helt slut som sagt. 

Imorgon kommer Hannah på besök till tisdag så får försöka hitta på lite grejer att göra. Vete tusan vad men får hoppas på bra väder i alla fall så vi kan vandra lite. Jobbigt att inte ha någon energi. Göteborgsvarvet om tre veckor...ha!


Typ tillbaka

Vet inte riktigt vad jag åkte på men har aldrig någonsin haft feber mer än en dag. Nu blev det fem, fullkomligt utslagen. Ryggen värkte värst, såpass att jag fick hitta alternativa ställningar att vila i. Framstupa över köksbordet var en. Golvet med benen i soffan en annan. Knästående över soffan ytterligare en. Favoriten var nog ändå köksbordet, med knäna på en stol.

Föreställ er synen av en stönande kallsvettig varelse omsvept av täcke liggandes halvvägs över ett matbord!
Vilken underbar lättnad när febern så släppte. Kändes som energin flödade tillbaka! Vad gör Linda då? Jo, plockar fram dammsugaren förstås. Flåsade som en hund och svettades som en gris efteråt så var kanske inte smartaste draget. Likaså föreningens vårstädning idag. Jag snorar, hostar och har energi som en trasa men kände inte att jag kunde skolka.
Jag och en pensionär med ryggproblem fick i uppgift att vända sanden i lekplatsens sandlåda.

I vanliga fall hade jag tyckt det varit en rolig uppgift och måste säga att det gick förhållandevis bra ändå. Vi flåsade och pustade oss igenom den. Han med frekventa pauser och jag mekaniskt små bitar i taget. Mot slutet flimrade det framför ögonen, mådde lätt illa och darrade i hela kroppen. Feberdieten på Ipren och juice ger inga energidepåer precis.

Känns surt att inte kunna köra mina pass i Frölunda och Majorna men till och med jag inser mina begränsningar ibland! Dessutom vore det rätt pinsamt att dö framför deltagarna.

Så, tja det blev en vecka där man vid Iprenets verkan orkade kolla på tv. Därutöver har man sovit eller praktiserat udda ställningar i olika rum. "Planet Earth" är bra. Dokumentärer om kidnappade flickor också. Fy sjutton.
Zombiefilmer borde passat bättre då jag lätt hade platsat i deras gäng. Bortsett dieten.

Bror har inga problem att sova var som helst. På kanten till tv-bänken funkar tydligen, med rumpan halvvägs utanför. En halv soffa att tillgå, fåtölj, stor säng, mjuka mattor, nejdå, jag klämmer mig ned här intill Nintendot där jag knappt ens får plats!Typ

Jupp, åkte på feber och elände jag med lagom till hemkomsten. Däckad igår med den sedvanliga värken överallt som omintetgör möjligheten att ligga stilla. Man hör sig själv stöna och ser armarna vifta planlöst i luften samtidigt som man rullar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Man får bortse från idiotin och köra all in vad gäller lindring.

Några Ipren senare kunde jag inta lite pizza som Johan och Lilltjejen var snälla och levererade. 
Idag är jag ungefär lika stark som en kattunge och tycker evinnerligt synd om mig själv. Halsen är ett sår och hostan drar rakblad därigenom. Någonsin hört något så eländigt?
Inte konstigt Lilltjejen knappt petat i sin mat i Sholm när man själv pulat i sig lite yoghurt och kvarts pizza. Hon var varje fall vid gott mod hela resan men slocknade en stund på vägen hem. Hon är van långfärdsåkare nu, inga problem över huvudtaget.

Förkylningar till trots blev det ändå en tur till  Övre sjön (?) med ett par grannar. Kallt som sjutton men mysigt ändå. Kastade lite utan att få annat än bottennapp, grillade lite och fick premiärsmaka Krabbelurer(?) som Nina fixat. Riktigt mumsiga!

Blev också en lite sväng samt bio, Baby bossen i MoS.

Tror man var lite saknad av de grå ändå. De klättrar omkring och försöker lägga sig uppå eller kloss intill trots mina värklindrande rörelser. Det är ju ganska mysigt ändå att ha dom knökande på sig.

Kopplade in min mini-konsol också men orkade inte spela mycket. Besviken på att endast en kontroll följde med liksom att sladdarna var otroligt korta. Dessutom tycker jag att kontrollen svarar dåligt. Får koppla in min riktiga gammel-konsol och jämföra.


Sen nattning

Näe, inte de snyggaste macarons jag gjort precis. Choklad/Nutella-satsen blev dock bättre både vad gällde smak och utseende.

Lilltjejen har åkt på förkylning, totaltät lillnäsa och Otto har feber till och från. Men humören är det inget fel på i varje fall.

Syster fyllde ju år förra veckan så hade bland annat köpt den där mini-utgåvan av Nintendo 8-bitars. Dåligt nog bara en handkontroll men nostalgi på hög nivå och förundran över hur utvecklingen skett på trettio år. Syster gapade lika mycket som då medan isblocken flög i Ice Climber.


Snorkallt

Det är ju föga anmärkningsvärt men likväl komiskt att följa flödet över bron och ut till Torslanda. Volvobilar. Enbart. Hela modellregistret, och jag själv rattar ytterligare en i strömmen.


Ännu roligare var det dock att hämta upp mina fiskegrejer från förrådet. Nina tipsade om möjligheterna vid fint väder. Nu ser det ju inte ut att bli något vidare väder men utifall! Köpte ett lämpligare spö till Lilltjejen och hon ville genast ut och öva på kasttekniken - både igår och idag. Hoppas hon gillar det så vi kan dra på fiskeutflykter i sommar.

Utepremiär för fotbollsskolan denna dag. Sol men förrädiskt kallt. Huttrande stod vi föräldrar i snålblåsten och log åt våra små telningar. Alla på bollen, otroligt gulligt!

Imorgon drar vi till huvudstaden, Lilltjejen har längtat ända sedan i söndags. Har packat mer än två väskor! Allt för det förutspådda vintervädret. Vore ju perfekt när sommardäcken är på...


Aprilsöndag

Några av mina tidiga stammisar. Tyckte det såg lite roligt ut där de satt med sina mobiler. Hur fick vi väntetiden att gå innan dessa fanns?

Får nog påstå att koreografin sitter nu men jag får verkligen påminna mig själv att puscha deltagarna extra genom de låtar där musiken inte hjälper till för fem öre.
En kvinna testade passet för första gången. Premiärdeltagarna ser antingen jätteglada eller jätteallvarliga ut, med självdistans skrattande åt sig själva och sin kamp att hänga med eller strängt fokuserade på detsamma. Denna tillhörde de glada och efteråt kom hon fram och gav mig gav en ny form av feedback:
"-Du är så VACKER när du står där framme, och det ser så vackert ut när du rör dig!"
Lite glad blir man ofrånkomligen, men så mycket för sina försök att vara hård och cool fightinginspirerande ledare, haha!
Fast min stil är ju i och för sig mest att vara glad med positivt puschande. Men visst skriker och gapar jag en del också... 

Påskveckan står för dörren och Mölndslsrondellen ståtade med ett tjusigt ägg! Tycker det är så roligt hur den verkligen underhålls inför varje högtid. Tomte och klappar till jul, pumpor till Halloween och så jätteägg till påsk.

Fick äntligen tummen ur och besökte Droppen efter lördagens pass. Belönade mig med lite shopping efteråt. Bland annat nya skor våren till ära. Lilla Grå skulle påpassligt inspektera när jag dokumenterade.

Kortvecka för påsk som sagt. Drar till huvudstaden på onsdag. Blir det fint väder blir det visst grillning vid någon sjö där man tydligen kan fiska! Får fixa grejerna som inte använts på flera år och ett spö som Lilltjejen kan använda. Kan bli kul!Sängläge

Så var sommarsulorna på lagom till en fredag med riktig vårkänning. En stor fågelskit som snygg touch dessutom. 

Hakade på Roberts pass efter jobbet och gästspelade lite. Var med som deltagare hos en annan igår och det var aptråkigt. Denna release har tyvärr många låtar som är jobbigt oinspirerande, en riktig utmaning att instruera med andra ord. Musiken är ju så himla viktig!

Ingen av oss var därefter särskilt pigga på att åka hem och försöka komponera någon middag så vi intog gemensam sådan på stan istället. Lamm, nöt, fågel och choklad och Linda var duktigt däst och trött.
Väl hemma sitter man på muggen och underhålls i vanlig ordning av brödernas slickfest.

Mera gott blev det också tidigare i veckan med Ola och Mikael. Inte smartaste draget att trycka i sig två tårtbitar under eftermiddagen men den var förbenat god! Därefter konstaterade vi att vi var jämnkassa i biljard... men kul var det!

Just det, AEM dokumenterade jag visst också, denna gång på Arken. Nya CEO:n verkar ju vettig men kräks lite i munnen när jag efteråt bevittnar en kvinna hoppa fram, entusiastiskt skaka hand och trumpeta 
"-That was so inspiring, SO inspiring!" Urk.

Har förstått av andra att det är mycket politik på vår arbetsplats men aldrig märkt av det själv. Så blir det antagligen när man avskärmar sig från den där arbetsplatssociala samvaron kring kaffeautomat, eftermiddagsfika (förmiddagsfika också för den delen) och luncher. Orka. Är det viktigt att ha koll på sådana grejer, jobb-politik? Se till att man har allierade och undviker tåtrampande. Orka igen. 


April

En deltagare sade att jag seglar upp som en favoritinstruktör vilket jag tycker är otroligt med tanke på dagens insats! Första gången jag instruerade nya releasen och koreografin satt ju inte riktigt som ett smäck precis...usch! Så går det när man plöjer "Arrow" stället för pluggar. Missade många övergångar och därför pre-cues vilket jag tycker är superviktigt. Imorgon får jag ny chans när jag vikarierar för Rebecca. Körde nya femman som jag gillar, och visst är den sjukt mycket lättare än ordinarie. Den är å andra sidan extrem.


Fått lite ärenden gjorda plus en present till mig själv. Denna helg har helt klart bjudit på vårkänningar. Påsken står om hörnet, inte klokt. Att hälsa på i Stockholm har så gott som blivit tradition nu. Nej, nu är det dags för bastu!


RSS 2.0