Bildstrul

Bloggportalen strular när det kommer till att lägga in bilder. Fick in en bråkdel av vin-och trädgårdsresan och lyckas inte få in något över huvudtaget i detta jag skriver nu. Inte så spänannde bilder ändå när det gäller lite update om vårt första gemensamma samtal med terapeuten Anna. Som väntat flög tiden iväg när vi försökte sammanfatta våra respektive bakgrunder och sedan gemensamma år för att ge henne en hyfsad överblick. Medan spårvagnarna gnisslade förbi fick jag återuppleva smärtan, lite lindrigare men likväl skarp så som väl vilket smärtsamt minne som helst kan kännas när man påminns. Den inbördes avgrunden har Christer outtröttligt jobbat för att fylla igen och tiden har som den så ofta gör verkat till hans fördel när frågorna, läckaget i botten övergått från öppet forsande hål till stilla strilande. Såret läker och smärtan går över men lämnar ett ärr för att inte glömmas.
För många övergår smärtan till ett bittert ältande vilket är ett träsk jag inte vill hamna i, var rädd att göra men inte gjorde efter händelserna med Johan och därför vet att jag inte kommer att göra i detta fall heller. Det som har varit kan inte göras ogjort och därför ingen mening att älta, man kan bara ta med sig det i det som sker framåt.
Nu när våra sessioner äntligen är igång och vi känner att vi också kommit väldigt långt på egen hand är vi angelägna att få terapeutens guidning och återkoppling, så redan på fredag har vi nästa möte till jag fick en uppgift: Att identifiera vad som är de största hindren för mig att återfå förtroendet för Christer. Omedelbart fick jag "De senaste fem åren!" på tungan vilket jag misstänker behöver brytas ned en liten aning till något som faktiskt går att arbeta med. Det jag nu finner fram är inget jag skulle dryfta med honom utan vänta med till vårt möte.
Jag vet bara inte riktigt när jag ska hinna göra det när min kalender är helt hysterisk och nya releasen ska sitta på lördag, men nu har vi väntat så länge på stöttningen från tredje part, vi har som sagt kommit så långt själva och vi båda föredrar effektivitet så nu kör vi!
 
 

Väldans massa vin

I fredagsmorgonens ljus framträdde Margretetorps gästgifvaregård i all sin prakt, otroligt mysig plats och företagsamma som vi varit kunde vi avnjuta deras bastu och spabad efter tidig frukost.
(null)

Mina försök att uppnå de där "Remy-symfonierna" hade verkligen alla chanser dessa dagar, att uppleva den där kombinationen av smaker som ger ytterligare en nivå i munnen. Det gick sådär och har säkert gått upp minst tre kilo men försöken var intressanta och lärorika. En trevlig insikt var också påminnelsen att våra skattepengar inte enbart går till självhävdande politiker utan också bevarande och återuppbyggnad av kulturella arv. Hovdala slott togs över av kommun och stat för att tillse just detta och dess vackra omgivningar var inte i närheten av Sofieros blomsterprakt men likväl en väldigt fridfull och vacker plats jag också gärna avnjutit under en längre tid. 
(null)
(null)

Efter lunch i den soldränkta slottsgården gick färden till Flyinge Vingård som var en betydligt mer avskalad och trevlig kontrast till den mer kommersiella Arilds. Restaurang, konferens och logi var som man förstod en nödvändighet för finansiell överlevnad kring de verksamheter som grundats i ett brinnande intresse och engagemang utöver ekonomiska vinstambitioner.

Detta visade sig än mer vid den andra vingården för dagen, Flädies mat- och vingård. Varma och svettiga läste vi "egen tid" på programmet och bytte bara om i vårt mysiga vindsrum för att snabbt hoppa i deras svalkande pool. Bäst vi sitter där och avnjuter den dalande solen blir vi uppletade då vi tydligen har en spontan guidning och vinprovning tillsammans med andra gäster. Så där ansluter vi glatt i våra badrockar, avsvalkade medan de andra ännu svettiga fick lyssna till sommerlierens visning och kunniga provning av några av deras utvalda produkter.
(null)

(null)
Ytterligare några kunde vi senare testa till deras middagsmeny och något litet "Remy"-ögonblick glimtade till emellanåt. Men mest blev jag röd i ansiktet, loj och trött...!
(null)

Tröttheten hängde i när vi till nästa och sista dagen besökte Hällåkra vingård där vi bjöds att testa inte mindre än sex av deras olika viner och årgångar. Då jag har extra svårt för de röda vinerna var jag tacksam att de druvor som passar vårt svenska klimat bäst, Polaris är vita. 
Den vackra lunchlåda vi bjöds med lokala delikatesser var underbart goda och charkuterierna kunde vi köpa med oss strax intill när vi lämnade gården.
(null)

(null)

Mina av vin ovana doft- och smaksinnen började kännas lätt överbelastade efter alla provningar och fick svårt att verkligen särskilja och uppskatta erfarenheten på ett rättvist sätt. Mest intressat och fashinerande för mig var historierna och delgivandet av vingårdarnas respektive bakgrund och tillverkningsprocesser. Jag hade ingen aning om att vi hade så pass omfattande vinproduktion i vårt land! Mycket småskaligt javisst men likväl etablerad. Också hur de alla talade om de tydliga klimatförändringarna som främjat odling av vinddruvor hos oss, medan de stora vinproducenterna nere i Europa allt mer tvingas se över och anpassa sina odlingar och produktioner för att över huvudtaget se en överlevnad om tjugo-trettio år. Vilka är inte bättre att notera förändringarna i vårt klimat än de som levt beroende av den under flera generationer!

Försökte plugga på nya koreografin på tåget från Malmö men somnade som vanligt. Väl hemma inser Christer att hans mobil ligger kvar i stolsfickan framför vår plats på tåget och efter ilfart till centralen för att snabbt inse att tåget redan var på väg söderut igen lyckades vi få en tågvärd ombord att svara på våra uppringningar och bekräfta att den kommer lämnas in i Malmö. Happ. Jag hade fått panik om det varit min mobil - ALLT har man ju där nuförtiden, bär aldrig med mig plånboken.

Tömt tvättkorgen, klippt gräset och pulat hemmavid så man nu känner sig i fas inför morgondagen och jobbvecka. PI planeringen närmar sig med stormsteg och mycket ska förberedas. På tisdag har vi äntligen vårt första gemensamma samtal med Anna, terapeuten det nu blev då Hans inte ville. Får se hur hon känns och vad detta första nu ger.





Vin och trädgård

(null)
Några fulltecknade dagar och så ledig i två när Kvadrat, Christers uppdragsförmedlare anordnade vin- och trädgårdsresa i Skåne. Med respektive blev vi tillräckligt många för att kunna genomföra men med något bortfall är vi nu endast åtta totalt som åker runt i en fullskalig buss!
Hoppade på tåget till Helsingborg där Stockholm anslöt för första destinationen Sofiero. Fantastiskt vacker plats med god lunch och guidad visning där man lätt kunnat stanna några timmar och bara vandra runt, lukta, se och känna. När Rhododendron blommar måste platsen vara magisk!
Denna tid blommade bland annat deras Dahlior och jag önskar vi haft mer tid att verkligen se och insupa dom alla - trettio arter!
(null)

Svettiga återvände vi till bussen då vi skyndade ut till stranden för att se totempålen, ett av de många konstverk som också fanns att bese i parken.
Nu var det dags för guidad visning och vinprovning på Arilds vingård, vårt lands största. 
Tillverkningsprocesser är ju som sagt något som alltid intresserat och fascinerat mig, inklusive vin trots att jag inte är någon vindrickare. (null)
(null)
Mycket intressant att ta del av en värld som varit helt okänt för mig.

Lätt loj i sinnet åkte vi till Ostbutiken Åkagården för väldigt god middag. Förrätten med sina ostar var föga förvånande bäst!
(null)

Nu har vi lagt omkull oss i det rymliga rummet i mysiga hotellet Margretetorp och jag är duktigt trött men full av goda smak- och synintryck. Morgondagen är fulltecknad så det blir upp med tuppen. Gonatt!

Effektiv tid

Så har det gått ytterligare tio dagar sedan mitt senaste inlägg och sedan igår vardagen tillbaka fullt ut med Lilltjej, fullbokad kalender, aktiviteter och träningar. Det känns bra och jag kan se tillbaka på en synnerligen händelserik sommar år 2022.
Då jag hade möte hade jag inte möjlighet att ta den sedvanliga bilden då min Lilltjej går iväg till sin första skoldag så fick nöja mig med frukostbordet. Sedan hon lämnade skolgården i våras har hon längtat till att återvända som en femma, näst sista årskullen på Balltorpsskolan.
Själv avslutade jag föregående vecka med dubbla pass, kvartalen för release nummer 92 för att sedan åka direkt till Frölunda och mina sköna fighters där den avslutade semesterperioden märktes på antalet deltagare. Då det var två veckor sedan jag körde senast sitter jag följdaktligen med duktig träningsvärk idag.
 
Så vad har hänt sedan senast? Ett tränat öga kan notera att Christer är med på groupie-bilden från Frölunda. Som sagt har han varit med på varenda pass jag haft de senaste veckorna, vid min sida lika öppet och tillmötesgående sedan vi skildes åt för Ronjaveckan. Jag kände att jag ville och beslöt att låta honom följa med mig till Tandådalen, så efter en jättetrevlig helg och bilfärd tillbaka från Stockholm med farmor och farfar, Lilltjejen åkte med laget och hämtades upp av Johan - landade hemma där Christer mötte upp och vi fyllde min Röding till bredden med min förberedda packning och hans. Vi pratade hela vägen tills jag kroknade någonstans vid Kläppen tror jag och somnade efter dryga tio timmar i bil. Vid två på natten var vi uppackade och installerade i HSBs stuga i Tandådalens Röda by, mysigare än jag mindes den så kanske de uppdaterat möblerna?
 
Vår vana trogna vaknade vi ändå tidigt och vad gör man då? Drar på sig trailskorna och sticker ut och springer förstås! Lika lite som jag föreställt mig Christer trivas med att vandra i fjällen hade jag föreställt mig honom ute i löparspåret, men efter för mig obevittande kilometrar på gymmens löpband investerade han i både riktiga löpar- och trailskor kort innan vi åkte. Så nu var det upp till bevis i Tandådalens blöta fjällskog! En kort och lätt runda passade mig och var nog lagom för honom, superhärligt att äntligen vara där igen med möjlighet att göra precis vad jag vill!
Väderprognosen var fylld med tunga regnmoln, blixtar och dunder för hela veckan men det var först de två sista dagarna det verkligen infann sig. 
Vi vandrade, pratade, fiskade, löste korsord, pratade, spelade spel och jag fattade ett beslut - att ge oss en chans, och jag säger oss eftersom detta är något som inte bara framför allt Christer utan också jag nu måste fortsätta att jobba för under en lång tid framföver. Man kan säga att jag är känslomässigt uppe på noll med något försiktigt spirande som kikar fram bakom mina murar och vallgravar.
 
Det handlar inte om att gå tillbaka för det kan man inte. Man börjar om och hittar något annat, något nytt.
Man kan kanske inte förlåta men acceptera, och man ska aldrig glömma. 
Hur lång tid krävs för att återuppbygga ett raserat förtroende, för att känna full trygghet utan rädsla och misstänksamhet? Är det ens möjligt? Jag gjorde valet att försöka utan några garantier och han accepterade. Det kan ta många månader och till och med år där han behöver fortsätta vara lika öppen, tillgänglig och tydlig i det han säger sig vilja ha - en framtid med mig, övertyga mig vecka efter vecka, månad efter månad.
 
När en livskris händer en människa, om det så är dödsfall, sjukdom eller otrohet ställs livet på kant och allt man trodde sig veta är plötsligt ett stort svart hål. Likväl rullar livet skoningslöst vidare med arbete som ska skötas, barn som ska skjutsas, grannar att heja på och tvättmaskiner startas. Att hantera och bearbeta tvingas ske mitt i det obönhörliga vardagspusslandet, men vi hade turen att kunna lägga flera veckor på bara oss, på bara mig. Dygnet runt, alla timmar på dagen kunde jag älta, processa, prata, diskutera och bara vara - och Christer bemötte, argumenterade och repeterade. Som en intensivkurs för körkortet där man avhandlar teori och praktik på en helg istället för kvällar och stunder man har över i flera veckor, har vi haft intensiv-terapi med de samtal som vi förstått är nödvändiga i processen. 
Jag gjorde en banal google-sökning på "komma över otrohet" och fann det tillfredsställande hur vi faktiskt redan gjort och fortfarande gör det som krävs, nämligen kommunicera. 
Under veckans sista dagar rök vi ihop ordentligt och han raserade mycket av det han lyckats bygga upp, så som vi förstått att det kan - och kanske behöver bli under denna process. Han har inga marginaler att jobba med och tålamod är återkommande ord i sökresultaten.
 
 
Ja, medan Christer satt i ett jobbmöte drog jag ut i regnet och barnsligt förtjust klafsade genom myrmark och vattensamlingar. Flashback tillbaka till tonårens träningsläger med längdskidåkningsklubben. De där damaskerna jag köpte för att hindra skräp och småsten från att komma in i skorna var lite stora men fyllde sin funktion. Skönt att slippa stanna varje kilometer och tömma...
Stensjön där jag och Lilltjejen intog vår lunch i stekande sol var för mig och Christer mystiskt och nästan kusligt i de hängande regnmolnen, en helt annan men väl värd upplevelse. Tack vare att vi var där efter högsäsongen var det knappt något folk på Experiums spa som var extra skönt att avnjuta efter den blöta vandringen över Hemfjället. 
 
Vi avbokade min individuella och vår gemensamma session med Christers terapeut Hans. När han var tillbaka från semestern fick vi ett mail där det tydligt framkom att han inte var intresserad av att föra samtal med någon annan än Christer. Trots att vi båda förtydligat och godkänt full transparens hänvisade han likväl till klientens trygghet och möjlig intressekonflikt. Vi tycker en professionell terapeut ska kunna förhålla sig och föra en objektiv dialog ändå men när han nu så uppenbart inte vill så känner jag själv inget vidare förtroende eller vilja att träffa honom, så nu har vi bokat gemensam session hos en annan som var mer öppen för enskilda möten om behov framkom. Mina frågeställningar kvarstår och behöver fortsätta behandlas med en tredje part. Vårt arbete hittills och progress behöver också professionella ögon och objektiv återkoppling. Christer fortsätter sina sessioner med Hans och skulle den vi nu ska gå till gemensamt behöver mer bakgrund eller möten med Christer så tar han det. Det är all-in, öppna spjäll och full tid tillsammans. Från att ha setts i genomsnitt en gång i veckan är det nu "som vilket par som helst" som nästan bor ihop och det är något jag känner att jag behöver vänja mig vid. Jag har ju inte haft ett "vi-tankesätt" sedan tiden med Johan och som dessutom varit och är väldigt tillfreds med min självständighet. 
 
Hans grannskap hade sedvanlig kräftskiva i lördags och för första gången var jag med. Han hade för övrigt köpt de största kräftorna jag någonsin sett men glömde såklart att fota, därav de ynkliga räkresterna dokumenterade. De smakade jättebra trots sin storlek och tre stycken mättade mig!
Nåväl, han presenterar mig för vänner vi stöter på och gör allt för att markera och visa att det är vi, att det är jag. Det känns ovant, nästan konstigt vilket han såklart får veta, och det är upp till mig att bestämma takten och tiden jag vill tillbringa med honom. Det känns bra, har ju alltid känts bra i hans sällskap men det är inte som det var - det är något annat, något nytt. Och det är så det ska vara.
 
Lämnade in bilen imorse för att fixa backskadan och passade på att sitta och jobba på VAK med gamla kollegan Jennie då jag också hade en del att uppdatera henne om...! Semestern och covid-avhållsamheten är över och landskapen var välfyllda. Det var för mycket folk för min introverta hjärna! Bilen skulle ha varit klar imorgon men fick mess att den var klar efter lunch så åkte direkt hem när den var uthämtad. Hem till mitt gryt!
 

Syster

(null)

Två matcher i stekande Stockholmssol avklarade, en förlust och en vinst. Farmor och farfar vilar på hotellet, Aron är på egen fotbollsmatch och Nina, Anders och Otto på konfirmationsfirande. Jag har precis tagit en dusch och slappar i deras soffa i väntan på dagens sista match. När jag rotar i väskan efter ombyte faller min blick på min bädd som min syster tillsåg redo till min ankomst igår. Denna morgon bäddade jag lite nödtorftigt men nu ligger lakanet slätt - och Mumintrollet däri! Så typiskt Nina, min lilla storasyster med det gigantiska hjärtat.
Hade vi varit biologiska systrar har hon fått alla kärleksgener som är möjliga i sin DNA-profil där jag kammar noll. Där jag knappt har koll på födelse- och bemärkelsedagar fixar hon personliga uppvaktningar trots att vi är på var sida om landet. Hon är den som ringt bara för att, sytt gardiner, skickat med färdkost och tröstat när föräldrarna bråkat på övervåningen. Själv drog jag täcket över huvudet, glömde bort att ringa, hinner kanske få iväg grattiskortet i tid och slår in paket med vänsterhanden.
Jag är den struliga lillasystern som väljer otrogna pojkvänner och flyttar femtioelva gånger innan jag fyllt trettio medan hon har vuxenutbildat sig, två fantastiska grabbar, radhus och en kulinarisk nallebjörn till man som installerar nya element i hela huset. Till det sin unika personlighet, sann till sig själv på ett sätt som exemplifieras i en sådan detalj som nu ligger nedbäddad i min provisoriska säng. Hon överstiger helt enkelt alla definitioner för en storasyster och jag har alltid sett upp till henne enormt mycket.

Nej, jag är inte missnöjd med min egna tillvaro, ångrar inte några val jag gjort eller skriver ned mig själv utan konstaterar bara hur olika våra liv och personligheter utvecklade sig. Hon är stabilitet, trygghet och kärlek, en sådan syster jag själv önskar jag kunde vara och är så oändligt tacksam att ha, den bästaste Lillstrumpa!


El Stockholmo

(null)
Morgonsolen stekte över oss när tjejerna packades in i minibuss och XC90 med destination Stockholm. Jag samåkte med Monica och Tomas till en lika sommarhet huvudstad och syster med familj.
Till kvällen svalnade temperaturen något och tjejerna spelade sin första match mot ett finskt lag, vinst med fem-två, så skön start på turneringen och många fina räddningar av Lilltjejen.
Kommande dagar förutspås lika varmt väder med uppåt trettio grader och tre matcher väntar imorgon. Men det är lika för alla och Lilltjejen slipper i alla fall springa omkring på planen och jaga boll. 


Mitt i veckan

(null)
Tre dagar med träning plus en match tror jag gjort sitt på tjejerna när det var dags för andra och sista passet i förberedelserna inför cupen - träningsmatch. Energin från igår var helt borta och de åkte på stryk med tio-sex och Lilltjejen var helt förtvivlad efteråt, tog på sig skulden. Från topp och eufori ena dagen till botten och tåreflöde den andra, nyttiga lärdomar att ta med sig.
Hemma väntade en levererad försändelse som blir intressant att testa, hur får man popcorn att smaka olika - innan de är poppade?
Muntrade upp min Lilltjej med ett biobesök för mina ihopsparade vikariepass, "Minionerna, berättelsen om Gru" som var ok men inget speciellt. Inte ens Ronja tyckte den var märkvärdig.

På vägen in genom stan noterade vi ett massivt folkflöde och insåg snabbt att det var på grund av Ed Sheeran. Åkte förbi Ullevi när vi lämnade biografen och nu ligger vi i våra respektive sängar och hör basmullret ända hit.
Ska bli fint väder kommande dagar så blir kanske att skjutsa R och en kompis till Barnsjön imorgon. I huvudstaden lär det bli svettiga matcher och jag måste komma ihåg att packa solkrämen!


Lite frusen

(null)
Fyndade trailskor för nästan halva priset då vi var i Sälen. Först nu fick jag testa dom på riktigt medan Lilltjejen tränade i Krokslätt. Runt, runt längs Salfjällets elljusspår med några avstickare ut på riktiga stigar renderade strax under milen och skorna får klart godkänt. Fattar bara inte riktigt varför man gör trailskor vita…

Hem för dusch, lunch och lite jobb. Blev lite glad för ännu ett blombud med de livsfarliga pralinerna, mitt hem är inte van vid färska snittblommor och även om det är tråkigt att avyttra när de vissnat livar de onekligen upp fram tills dess. 

Till kvällen var det dags för fotboll igen, träningsmatch mot Fässbergs pojkar i samma ålder. Tidigare har de åkt på däng men nu fick de revansch, med råge. Tio mål mot två och jäklar vad tjejerna spelade, till och med undertecknad blev mäkta imponerad. Jättefina räddningar av Lilltjejen när pojkarna väl trängde igenom och jättebra uppladdning inför morgondagens repris med träning och träningsmatch mot Mölndal denna gång.
(null)
Elvira och Emmy följde med som supporters!

Trevligheter

Väldigt trevligt att vakna med både honom och Bror intill mig i sängen. Det tog några minuter innan jag erinrade mig att Lilltjejen inte alls låg på övervåningen utan borta hos Emmy. 
Jag har redan ägnat morgonen åt trevligheter som dammsugning och rensning av vattenlås i badrum. Trevligt att vattnet nu rinner undan som det ska och undertecknad funderar på om hon ska be frisören att köra på den skalliga looken nästa gång.
Mini som inte är så Mini men fegast av våra tre pälsansikten stack som en avlöning innan jag knappt hunnit röra dammsugaren ur dess skåp. 
 
Börjar fylla upp kalendrarna för mina tre team så det blir full gas när alla är tillbaka - nästa vecka då jag är ledig igen, destination Tandådalen! Ska bara beta av denna vecka först som avslutas med Lilltjejens cup i Stockholm. Samåker med farmor och farfar som bor på ett hotell intill planerna medan jag bor hos Lillstrumpan.
Lilltjejen åker med laget i två hyrbilar och det är noga uppstyrt för den "högklassiga" turneringen. Sockerförbud fram tills sista matchen är spelad, vilket visserligen är väldigt bra, enhetlig utrustning från färg på ryggsäck och badtofflor till reseklädsel som såklart ska vara Jitex träningsställ. Lilltjejen ska som målvakt ha annan matchklädsel så vi fick köpa extra fotbollsstrumpor då det var svart och inte lila som gällde för henne. Lag från också Finland och Norge är inbjudna så blir en rolig och lärorik upplevelse för dom alla.
 

Jahopp

Jag finner mig lite omtöcknad i omställningen från fullkomligt ego-läge till mamma-läge där min Lilltjej är i centrum.
Fotbollsträning över lunchen, optikern klockan fem som visade att inga glasögon behövs, pannkaksmiddag och så hastigt och lustigt skjutsa till Mölndals galleria där två kompisar var. 
Lite planlöst vandrade jag omkring i butikerna och hittade… raderbara bläckpennor till mina korsord. Gjorde några försök att uppdatera min sorgligt eftersatta jobbklädesgarderob men näe, allt ser tråkigt och ointressant ut. 
Tjejerna tvingades nöjda då butikerna körde ned jalusierna och jag skjutsade hem dom. Då kommer de på att de vill sova över hos Emmy, närmare halv nio på kvällen! Jag himlar med ögonen och är bombsäker på ett nej från föräldrarna. Mycket riktigt säger pappan nej, mamman säger också nej - de tre första gångerna…  Lyckliga och triumferande tjejer stormar tillbaka ut till mig i bilen. Happ, hem och hämta grejer, fuktiga fotbollskläder och tillbaka igen. 
Så bara sådär fick jag frossa jordgubbar själv, de finns faktiskt där under glassen och plöja ett korsord. Skickade bilden till henne, hähähä!
(null)



DiSC

 
 
Senare denna månad påbörjar jag den ledarskapsutbildning som ska pågå under hela hösten. Inför första mötet ombads vi att göra en "DiSC-analys" där jag definierades som personlighetstyp "SC", Steadiness och Conscientionusness (säg det snabbt fem gånger i rad!), lika långt från mitten som ytterkanten, i S-kvartalen men nära C.
Tycker alltid det är lika intressant med dylika personlighetstest och roligt att i denna se hur mycket som faktiskt stämmer in på mig själv, liksom hur väl Christer stämmer in på D, Dominance

Profileringen är inriktad på professionella omständigheter för arbetsliv och yrkesroll, men visst fann vi dom också applicerbara i mycket för det personliga. Vi kunde bara nicka och le igenkännande, men också ta med oss av de förhållningssätt kring vad man kan tänka på och vara medveten om vid bemötande av våra olika personligheter. Det är så enkelt och naturligt att man utgår från sig själv i sina interaktioner med andra, men vi är ju inte alla stöpta i samma form vilket är så viktigt att komma ihåg.
 
Jag bläddrade igenom mina tagna bilder från senaste veckorna och påmindes om mötet med mitt framtida jag. På Facebooks Marketplace dök det upp Jan van Haasteren-pussel till väldigt bra pris där jag snabbt högg fem stycken. När vi kom till säljaren var det en kvinna ett antal år äldre än jag med uppenbar kärlek för inte bara pussel utan också katter, ett framtida jag alltså! Hon visade sig ha åtskilligt fler till salu i jättefint skick vilket slutade med att vi fick mängdrabatt för de tretton(!) pussel Christer köpte till mig.
När Lilltjejen är klar med sitt Lego Boost där uppe har jag nu inte bara alla dessa utan också fortfarande pusslet med mig själv att ockupera övervåningen med för åtskilliga månader framåt! 
 
 
 

Så mycket prat

Tio dagar sedan senaste inlägget som ena stunden känns som fem och andra tjugofem. Sexton dagar och tio nätter förtydligar Christer som tydligen har stenkoll.
Så många samtal. Samma frågor, samma frågor i annan form och nya frågor. Andra frågor om värderingar, föreställningar, förutsättningar, rädslor och farhågor. Han bemöter och resonerar, motiverar och argumenterar. Jag absorberar, följer upp, funderar och processar. 
Han ger och ger, av sig själv och materiellt men det som påverkar mig allra mest är hans ögon. 
När jag i ett gemensamt projekt på jobbet träffade Christer gillade jag honom inte alls och mina tankar gick till en dryg surfare som såg ned på sin omgivning. Jag förstod aldrig hans intresse för mig och övertalade Mikael att följa med vid vår första lunch som han erbjöd. Mikael delade min uppfattning men överraskades liksom jag av hur han plötsligt visade en annan, öppnare personlighet där han bjöd på sig själv.
Vi lärde känna varandra, mycket genom mailväxling som den skrivare jag är. Tankar, värderingar och vardagsreflektioner delades omlott med någon fler lunch eller fika. Det som framför allt väckte mitt intresse var hans ögon, då den dryga och distanserande blicken som fått mig att vända taggarna utåt - vek undan och släppte fram en öppen och mjuk som förändrade hela hans person. Det var den som fångade mitt intresse och till slut mitt hjärta.
Nu i efterhand vet jag ju varför den blicken försvann och jag stängdes ute. Det märktes direkt då Rosa kom in i bilden, men jag ficks att tro att det var på grund av barnen och den dåliga relationen med ex-frun.

Det låter säkert flummigt men nu är ögonen tillbaka, de där öppna som visar så mycket liv, öppen och otämjd. Ända sedan jag lät honom komma in i mitt liv igen öga mot öga har de varit där och det har återspeglats i hela hans väsen, hela hans personlighet.
Han säger att det är för lättnaden, att inte längre ha några hinder eller någonting dolt, att kunna gå "all in" utan förbehåll, "all in" för mig. Det är ovant, smått på överväldigande och väcker tvivel som jag slänger fram till honom att bemöta. Öppna spjäll från hans håll och öppna spjäll från mitt. Jag håller inte tillbaka, känner inga förbehåll eller skyldigheter kring vad jag säger eller gör, jag själv är i centrum med hjärtat i tryggt försvar. Jag tänker på Margaretas ord och tillåter mig att känna glädje, tillåter mig att omhuldas, skämmas bort och ta emot, ta emot hans vilja att sona sitt brott, gottgöra och återvinna mitt förtroende.
Och jag känner att jag läker. Alla scenarion jagar mig inte i samma utsträckning, väcker mig inte om nätterna och håller mig kvar med sitt malande. När de nu närhelst har dykt upp har jag vräkt ur mig dom på han som är orsaken och fått det bearbetat igen, och igen.
Han har varit som en ivrig hundvalp vid min sida i sexton dagar, dygnet runt i tio, till och med följt med på alla mina pass - och det har känts bra. Där att bemöta, svara, samtala. Där för mig att med alla sinnen uppleva honom när han gör det, och den öppna blicken är ständigt där.

Vi föll in i den naturliga och lätta samvaro vi alltid haft när vi lagat mat, spelat något spel, hängt vid poolen eller plockat bär. Vi åker till Liseberg där jag tack vare siffertips från Anna We äntligen vinner mina älskade Kinapuffar på första försöket! Christer vinner Twix/Snickers på ett annat hjul och vi kånkar våra stjärnvinster mellan de få attraktioner jag kan åka, äter på Hamnkrogen och bara är. Han har biljetter till Trädgårdsföreningen där vi ser Miss Li och Magnus Uggla och jag får en helt annan uppfattning om den förstnämnda som jag tillskrivit vara en tonårsidol i halva hennes faktiska ålder. "Då börjar fåglar sjunga" läggs in i min spellista direkt.
Vi går några hål på golfbanan, tittar på nya säsongen av "Blown away", löser korsord och spelar något spel igen. Däremellan kommer mina frågor när de poppar upp och scenarion när de gör sig påminda.
(null)

Jag processar, bearbetar, läker.
Han tycker ovissheten är jobbig, att inte veta om han får en ny chans eller om jag rent utav bara leker med honom. Jag kan bara upprepa det som ännu är oförändrat - att jag måste läka för att därefter kunna se åt vilket håll jag ser en möjlighet för oss att gå, och tack vare mitt beslut att släppa in honom i mitt liv igen vågar jag påstå att det går så mycket snabbare och bättre än om jag följt mångas uppmaning att helt sonika klippa med honom helt och hållet. Det hade bara varit den enkla vägen för honom men inte för mig. 

Lilltjejen är tillbaka och likaså varannan vecka. Förberedande träning och matcher hela veckan inför Wolksvagen cup i Stockholm till helgen. Imorgon börjar fler trilla tillbaka till jobbet och så sakteliga återgår vi till de vanliga rutinerna.
Nu är jag trött.



Prat

(null)
Inte helt oväntat blev det få böcker under juli månad också. För mycket annat i skallen som omöjliggjorde tillräcklig fokus för att lyssna. Naja Marie Aidt skriver om förlusten av sin son och jag lyssnar om, startar om, drar tillbaka och börjar om men hennes nedskrivna sorg tränger inte igenom alla mina tankar. 
Jag pausar ett tag innan jag börjar på Elisabet Nemerts "Ljusets dotter". Då har det börjat lugna sig i knoppen och jag kan lyssna med lite mera behållning, kanske också för att handlingen är mer engagerande, en vacker berättelse liksom hennes andra verk "Blå längtan" som jag tyckte ännu mera om.

Lugnet på jobbet fortgår när vi nu går in i sista veckan av industrisemestern. Sedan Rammstein har jag tillbringat varje dag med Christer. Han vill så mycket men låter mig bestämma takten. Att bara vara, med mycket prat, en del tårar, någon dos frustration, sorg, resonerande och tja, prat. Jag har hittat ett förhållningssätt där jag ger av min kropp men inte mitt hjärta, tillåter mig att avnjuta den tillfredsställelse som fysisk närhet och ömhetsbetygelser ger, ett komplement till alla hans övriga handlingar av gottgörelse. Han har öppnat upp sitt hem fullständigt och satt ned foten till sina barn. Vi är där, vi är här.
Min inbördes avgrund fylls med en skopa i taget för varje handling men botten läcker av de ouppklarade frågorna som vi väntar på terapeutens hjälp att bearbeta. Kanske blir de inte klarare eller mer lätta att förstå än det vi kommit fram till själva men då vet jag det i alla fall och får se hur jag ska förhålla mig då.
Tills dess jobbar jag lite, vi pratar vidare, spelar något okomplicerat kortspel, lagar mat och tja, bara är. 


RSS 2.0