Sol emellanåt

 Johan ligger och vilar efter en tidig morgon med Lilltjejen. Hon ligger nu i vagnen intill och sover lunch så jag passar på att lapa lite uv-strålning i lagom dos så här mellan tunga gråa moln. Johan har nu fyraveckors semester framför sig medan jag jobbar en vecka till och därmed är ledig då dagis har stängt. Gråbröderna tassar omkring runt mig och ser sådär kattungeknasiga ut när något flygfä ska försöka fångas!
Man kan ju i alla fall säga att helgerna på ett sätt blivit längre sedan man blev förälder i och med att man inte kan sova bort halva dagen. Nu har man börjat dagen med rejäl frukost, och så en promenad i backarna för att byta ut några loggremsor i två av nanocacherna. Är ruskigt sugen på att lägga ut fler men har inga riktigt bra ställen.
 
När vi kom tillbaka från vår promenad hojtade två av de mindre grannpojkarna på oss med upphetsade små röster. De stod på vår lilla "skogsdunge" och hojtade att de hade en orm framför sig. I händerna hade de stenar som de skulle kasta på den.
Varför är barn så destruktiva? Klossar är roligare att riva ner än att bygga upp, papper och leksaker rivs och slits, bankas och dras. Om så bebisar inte förstår mer än att det är kul med ljuden så har jag svårt att förstå äldre barns vilja att kasta sten på ett oskyldigt djur. Är det bara så enkelt som den outvecklade empatiförmågan? Barn som ännu inte hunnit lära sig, vad har de annat att referera till än sina instinkter? Djuret rör sig om man slänger något mot den, det är ju roligare än om den stilla i solen. Pinnen orsakar oväsen när jag hamrar den mot fönsterrutan, vuxna blir upprörda och jag får uppmärksamhet - kul juh!
Busiga eller bråkiga barn får uppmärksamhet medan de tysta och snälla försvinner i bakgrunden. Nu ska jag lämna den molniga utsidan och sätta mig framför Dibbe istället. 

Kliande underarmar

Har blottat mina armar för solen i kanske en halvtimme och nu kliar det infernaliskt!
Men vad gör det när man fått köra en grym combatklass i Partille! Det är sådana här pass som nästan får mig att ångra mitt beslut att avsäga mig klassen. Riktigt många deltagare med bra respons och egen energi som bara sprutade - me like!
 
Glömde bort att jag skulle till Citykliniken idag förresten, skit är det. Men kanske jag glömde det just för att jag är så mycket bättre i ryggen? Ingen mera ostbåge i slutet på dagen eller smärtor och stelhet när man kravlar ur sängen på morgonen. Skönt! Vet dock inte riktigt vad det beror på, att det blivit bättre alltså, för jag har ju inte precis varit duktig på att göra mina läxor...
 

Fortfarande applös

Det var avslutning på dagis idag. Nybakade scones, föräldrar och barn och ihopsamlade gåvor. Inte alls min grej - inte alls! Socialisera med ytligt småprat med vems mamma sa du att du var? Och vem är den ungen då? Lilltjejen var inte helt med på noterna heller så vad sjutton hade jag där att göra? Visa uppskattning för fröknarnas otroliga arbetsinsats (hur orkar dom?!) men det fixar väl gåvan?
Det blev ett sådant där tillfälle när jag kände mig lika mycket mamma som sanden i lådan utanför. Nedslående och störande. 
Har av flera fått ifrågasättanden av min uttalade osocialism eftersom jag kan vara synnerligen social med somliga personer. Jag har ju själv undrat över det där ibland, hur selektiv jag kan vara och varför. Och jag har inget riktigt bra svar på det. Med somliga känns det helt enkelt bra och jag tar gärna initiativ till samtal och dösnack. Kanske är det en känsla av oförutsättning? Dock går inte det ihop med mitt selektiva urval hos "nya människor", sådana jag aldrig lär träffa igen. Där är det ju verkligen inga krav eller förväntningar på fortsatt kontakt, men då träder antagligen meningslöshetsparagrafen in. Somliga känns helt enkelt bättre än andra såpass att jag öppnar upp och faktiskt känner att jag får ut något av kontakten. Kanske orättvist och tänk vad jag kanske går miste om? 
Jag har ju alltid velat beteckna mig som en öppen person som har lätt att komma överens med de flesta (citat från mitt cv). Men i själva verket kan jag nog ge ganska reserverat intryck, till och med ointresserat och därmed stroppigt. Men det beror nog helt och hållet på vem man frågar.
 
 

Efter 75 minuter...

... av slag, knän och sparkar mot säck samt diverse störiga styrkeövningar är man nu duktigt slut i kroppen. Ogillar verkligen inslagen av armhävningar, upphopp och sådana där "sprawl" eller vad de nu heter. Kanske för att de är så jobbiga?
Känns som jag ätit konstant hela dagen. Muffisen jag började med där på jobbet, och så dignande frukostbord där mitt bidrag var chips och två sorters dipp. Sann Linda-anda med chips klockan åtta på morgonen. Bara för att kompensera hade jag också morots- och gurkstavar. Allt flyttade vi sedan till vår "godis-ö" bland våra skrivbord som vid det här laget är beryktat och lockar sötsugna VCC-nissar från alla håll och kanter!
Inte så dumt sedan med måndagsmöte runt gottebordet efter lunch!
 
Efter allt frosseri hade det kanske känts extra motiverande att masa sig iväg till kvällens träning, men efter skyhög sockernivå hela dagen kändes soffan mycket mer inbjudande. Fördelen med en träning man bokat för att teama med en annan är just att man inte kan balla ur lika lätt. Och visst var det skönt att svettas ordentligt! Och så för att jag var så duktig har jag glufsat i mig ännu en av chokladkladdemuffisarna och ett antal godisnappar! Nej, jag är inte så föredömlig när det kommer till födointaget.
 
 

Frukost!

Alltså,denna morgon kommer Stoffe bärandes på två kakburkar. Eftersom vi ska ha lite förmiddagsspecial hela gruppen antog jag att det var det var till detta. Men nehej, han ställer ned dom framför mig!
Något gigantiskt muffinsliknande med inbjudande klet i den ena lådan och något chokladmuffinskladdkakeliknande i den andra! Jag visste att det var dumt att avsäga mig den tredje combatklassen! Så bara av denna anledning, BARA och enbart denna anledning har jag nu anmält intresse på Lindolmens söndagsklass! Den låg delad med en annan instruktör så man kör varannan vecka. Det är väl en bra kompromiss?
 
Såklart kunde jag ju inte låta bli att trycka i mig en sådan där kletsak och bara tyngden i den då den lyftes upp ur lådan gav en hint om att slutet inte kunde bli lyckligt...
Ja, den var vansinnigt god men nu står jag mig fram till lunch - minst!
TACK Maya och Johanna, fast två lådor senare vete tusan om jag är så tacksam! Hohoho! (Burp!)
 
(Nej, jag har inga ögonfransar, dom fick Lilltjejen!)
 

Midsommar 2012

Känns lika småskumt varje gång - att komma tillbaka till Stenungsund som var mitt hem under relativt få men minnesvärda år. Jag blev positivt överraskad av stugan vi bjudits till då den bjöd på makalös utsikt över Hakefjorden. Den hyrs ut som ateljé, liten konferenslokal och dylikt. Mulltoa och utan rinnande vatten låg den lite udda intill det nybyggda fastigheterna där uppe, men ack vad mysig! Liksom vid strömavbrott bjuder avsaknad av rinnande vatten på möjligheten att uppskatta den lyx vi tar för given. Att stå och hälla ur vattendunk fick en att minnas tidiga åren i sommarstugan då man vevade upp den där spannen ur brunnen på gården.
Har man småbarn är det ofrånkomligt att planering och logistik kretsar kring dessa. Vi hade span på ett midsommarfirande 10.30. Sedan blev det ett annat, och slutligen Råön klockan tre. Fast allt ska inte skyllas på de små, vi vuxna var bra sugna på sill- och potatislunchen!
 
 
Detta var nog mitt första riktiga traditionella midsommarfirande med musikanter, folkdräkter, fiskdamm och massa människor med blomsterkransar på huvudet. Och så regn - förstås. 
Jag förundrades över hur mycket folk som samlades och var fullt tillfreds av att avnjuta stångdansen på andra sidan titta-på mängden. Lekte lite med manuella läget på kameran och jagade springande Lilltjej. Upptäckte att det manuella läget innebar vissa svårigheter att kombinera med ögonblicksbilder.
Väl tillbaka var det dags för middag - grillat med hemgjord potatissallad och sås á la Elin! Inte fattar jag hur hon bär sig åt, hålla efter Noel och ibland fler, höggravid och så planera och förbereda mastodontmåltider! En annan tyckte det var nog att bara hålla reda på sig själv och sin egen avkomma!
 
Otroligt gott var det så jag som vanligt åt alldeles för mycket. Ytterligare ett lass jordgubbar på det och man än en gång satt och undrade om man inte var gravid igen tro?
 
Tynneredsborna skulle övernatta men vi tyckte det var rätt skönt att åka hemåt när tröttheten tog överhanden för att sedan krypa ner och vakna upp i sin egen säng.
Att övernatta känns alltid extra besvärligt med barn tycker jag. Eller nåja, vakna upp på madrassen bredvid spjälsängen om vi nu ska vara petiga. Jag förstår fullständigt varför småbarnsfamiljer "isolerar sig" - det är helt enkelt för besvärligt att åka någonstans och dessutom övernatta! Inte bara alla förbenade pinaler som ska med utan rutinerna som bryts och orsakar besvärliga nätter och kinkiga morgondagar. Och då är det inte bakfulla föräldrar jag menar! Snacka om att man har blivit bekväm!
 
(Rubbar du mina cirklar rubbar jag din nattsömn!)
 
 
 
Men ibland är det ju också trevligt att faktiskt komma ifrån och just bryta dessa vardagscirklar, i varje fall för föräldrarna. Så får tacka "Regnbågdfamiljen" som de brukar kalla sig, för en mycket trevlig midsommar!
 
Och apropå tankeskutt - jag måste verkligen uppdatera headern!
 

BC Release Kållered

Lika kul som att teama med Amanda och Ylva i Kållered, lika kul är det att beskåda bilderna som Andreas hjälpte oss ta denna gång!
Jag körde de första tre låtarna och behöver definitivt träna på avsluten! Noll koll alltså!
Rätt bra med deltagare trots den dryga 20-gradiga värmen som äntligen behagade komma så här dagen före midsommar. Imorgon ska det bli regn - föga förvånande.
 
Vi köpte ju denna kamera för att jag hade en form av intresse att lära mig ta lite bättre bilder. Jag förstod dock inte så mycket när jag läste handboken vi rekommenderades och har sedan inte tagit mig tiden att ge det ett ordentlig försök igen. Fick nu en liten genomgång av Andreas och inser att det som så mycket annat handlar om kunskap samt trial and error för att lära sig ordentligt. Jag tror jag tycker mer om att fota människor och skulle gärna vilja lära mig bli bra på det.
 
 
Körde med ett par av mina gamla "pre-barn"-skor vilka kändes sådär. Jag kan nog pensionera dom nu, eller i viss mån kanske använda dom som promenadskor eller liknande.
Shortsen blev ett riktigt sista-minutenköp då jag ju tagit med kläder för sommartema, dvs kjol och leggings. När så Ylva och Amanda hade vanliga träningskläder hade min kjol känts något malplacerad!
Inte de bästa shortsen kanske med tanke på vissa vinklar som kan uppstå vi en del kickar. Helst vill man ju bespara sina deltagare risken att få instruktörens skrev rätt upp i synen!
Fast de var väldigt bekväma så kanske jag skiter i eventuella vinklar och anammar detta oplanerade köp!
 
Börjar nästan få lite ånger gällande den tredje combatklassen jag sade upp. Höstschemat är på gång och det finns några klasser lediga som helt klart hade varit kul att köra! En var varannan vecka, kanske det hade varit något? Åååh!
 
Imorgon blir det sill och potatis! Nom-nom! Och jordgubbar med litervis av ovispad grädde! För visst ska det vara ovispad!? Gärna en hög med strösocker också, mmm!
 
 
 
(Paus mellan låtar - pust!)
 
 
 

BC release Partille

Release av 52:an i Partille - done! Var duktigt nervös för styrkan och stretchen som jag sista-minuten pluggade, men det gick rätt bra ändå. Phuu! Amanda är grym och ikväll är det dags igen, Kållered med också goa Ylva!
 

Tidsfördriv

Nästan ovant med en vardagkväll där vi båda är hemma samtidigt, fixar middag och bara är. Eftersom de hade fotbollscup i helgen hade de ingen träning idag. 
Vi skulle vara tre instruktörer vid morgondagens release men då en dubbelbokat sig får jag nu extraplugg styrka och stretch. Styrkan blir jag rakt inte klok på, skitsvår låt att hitta övergångar och inte särskilt bra heller. Håhåjaja.
 
Midsommar står ju för dörren och vi ska liksom halva Västsverige knö oss norrut och mot Stenungsund. Dock inte hela vägen ut till öarna utan till vad jag förstod Hallerna någonstans där Andy och Elin hyrt en stuga. Så dit ska vi samt Denis och Camilla med barn. Det blir midsommarfirande troligtvis på Tollenäs som arrangerade nåt med stång och sådant, sedan blir det sillunch, lekar, grillmiddag och sällskapsspel. Traditionellt så det förslår men i sådan anda jag föredrar. Inte för mycket folk, ingen övernattning, inget pretentiöst tjofräs. 
Jag antar att jag detta år slipper dansa runt stången och sådant, Lilltjejen är ännu för liten. Jag har säkert gjort det som liten stinta vid midsomrarna i sommarstugan där uppe vid Piteälven, men jag minns det faktiskt inte. Har väldigt svårt att se mig själv imitera grodor runt fallossymbolen med Lilltjejen men när den dagen kommer kanske det sker som om jag aldrig gjort annat. Allt för sina barn eller vad säger man?
 
Av någon anledning dyker tankarna, eller snarare minnena upp av ögonblick från sommarstugan. Goda minnen, fina minnen som så här i backspegeln har det där barndomens förskonande skimmer över sig. Jag och Jenny som badar i det klara strömmande vattnet på ön, eller står där i skymningen och fiskar harr. Vi två i de knarrande sängarna på övervåningen med den vita byrån emellan och fönstret som vette mot gungställning, lekstuga och ängen. Jag kan ibland också tänka på alla våra fisketurer till Träsket där stackars Jenny fick trä på de stackars maskarna vi grävt fram ur deras kompost. Själv fick jag panik när maskjäkeln alltid gick av.
Ett litet tankesprång bara såhär bland combat och midsommar. Lagom tills det nu snusas lugnt intill mig.
 

Fortfarande nere...

... bloggappen alltså.

Det var ju inte längesedan jag hade Gulingen på service, men nu tänds oljelampan igen! Jupps, nivån är låg så någonstans måste det läcka. Kanske bara någon packning eller så men ändå!

Underarmarna är stela och ömma efter gårdagens box impact. Flera stod på kö och väntade på eventuella platser så instruktören var schysst och tog med alla trots att de inte fick plats. Därför körde vi utan säckar och det blev duktigt trångt - och vansinnigt varmt!
Speglarna immade igen och hans iFån ballade ur så musiken gick sådär. Mmm, svettimpregnerad iFån.
Jag var inte alls särskilt taggad att träna men som vanligt piggnade man till och kunde sedan avnjuta känslan av darrande händer och skakande ben. Fick krampkänning i höger lår vilket som tur var snabbt gick över.

Jag brukar parkera på intilliggande Willys trots varningarna att en del fått bot. Igår fick jag bara den där gnagande känslan att jag inte skulle ställa mig där. Jag till och körde dit men vände för att det kändes så fel och parkerade på betalplatserna istället.
Nu kanske det inte är samma bolag, men stackars Andreas som parkerade på Ica Maxis stora parkering åkte på bot! Hur många gånger har inte Johans herrklubbskompisar stått där över natten utan problem? Kanske därför de skärpt till bevakningen...

Lördag

Sitter på loftet och bloggar på det "gamla hederliga sättet". Det blir ju inte så ofta nuförtiden då datorn stationerat sig här uppe och appen (när den nu fungerar) finns att tillgå. Men det är onekligen smidigare och mer användarvänligt att hantera bilder via webbgränssnittet!

Jag förvånade nästan mig själv när jag tackade ja till inbjudan att komma upp till Landet med Lilltjejen idag. Johan måste ju vara grymt imponerad, eller så att jag fått rena snurren.
I vilket fall var det bara jag och Monica så det kändes anspråkslöst och tryggt. Åkte med en sväng upp till Stenungsund och överraskade Ingrid vilket alltid är lika uppskattat. Inte att jag kommer alltså utan barnbarnsbarnet förstås.
Gråbröderna har verkligen funnit sig till rätta nu och är till och med väldigt toleranta med Lilltjejen. Hon tycker ju mycket om att lägga kinden mot deras päls och då kan det också bli lite väl mycket på just lägga. Blir det för mycket för de fyrfota så går de bara iväg, alternativt springer när ivrig småtjej följer efter.

Hur som helst blev det i princip en heldag där uppe på Landet med en skön promenad ner till havet.
Svängde förbi Ole och Charlie på vägen tillbaka. Roligt att se hur "cool" hon är med djur, van som hon nu är att leva ihop med sådana. Nu var ju Charlies tennisbollar nästan mer intressanta än Charlie själv, men så har hon ju också träffat Charlie förut. Han å sin sida är så snäll med henne, inget ivrigt sniffande, hoppande eller skällande utan möjligtvis en liten slick eller två om hon kommer såpass nära.


Imorgon kommer Johan hem, förhoppningsvis i sådan tid att jag hinner iväg till mitt sista pass på Angered för säsongen. Som det ser ut nu kör jag Partille och Kållered onsdag och torsdag i sommar. Sedan avslutar jag Partille och hakar på Angered igen, men då på måndagar. Jag tyckte man blev rätt låst med en söndagsklass och dessutom blev det lite väl mycket med både onsdag och torsdag. Nu får vi dessutom en kväll i veckan där både jag och Johan inte har något inbokat förutom helgen som också lättar något. Sedan får vi se om inte Johan kan göra avkall på något också för att få mer tid med oss. Inte bara henne utan oss båda. Vi är ju båda väldigt måna om våra egna aktiviteter men det sker ju på bekostnad av familjens aktiviteter.
Det är ju trevligt om vi kan ägna den tid vi faktiskt har tillsammans åt annat än de praktiska hemmagöromålen som varken hinns eller orkas med när den ene är borta på sitt. Visserligen har det ju fungerat rätt bra eftersom vi som sagt är måna om att få göra våra aktiviteter. Vi är ju rätt nöjda med tillvaron eftersom vi mår bra av detta. Men vi är ju som sagt en familj också, något vi nog både kan och bör träna på lite mera.

(Utflykt med mamma och pappa samtidigt? Inte idag heller!)


Citerar Stoffe:

"-Jag dör som en jävla tvättsvamp!" (Det gick visst inte så bra vid hans Diablospel igår)

Woooh!

Alltså, att blogga via Safari är ingen höjdare men det får gå så länge deras än sämre app fungerar igen. Ville bara få ur mig att kvällens combat var förbenat grym! På de flesta pass går deltagarantalet ner nu när semestertider, avslutningar och så vidare pockar på uppmärksamhet men i Kållered var det idag banne mig trångt. Och vilken energi de gav mig mina grymma deltagare! Hade jag nu kunnat lägga ett ögonblicksinlägg efteråt hade smilet gått hela vägen runt!
Nästa vecka är det release och då kör vi i stora salen!

Veckan går mot sitt slut och jag är hittills väldigt nöjd med den. Ruskigt segt att kliva upp då det blivit lite väl sena kvällar, otroligt fullt upp på jobbet och lämnat det ändå nöjd med vad jag hunnit åstadkomma. Den där tillfredsställande känslan av att man tagit vara på tiden och fått saker gjorda.
Imorgon åker Johan på fotbollscup med sitt flicklag och bli borta till söndag. Därför lämnade jag Gulingen utanför dagis och promenerade hem efter träningen, ett extra pass på cirkus 40 minuter i sakta mak uppför alla backar. Så tar jag Saabis imorgon, Johan promenerar ner med Lilltjejen till dagis och tar Gulingen hem för vidare färd på eftermiddagen.
Nu är vi dock i säng i god tid och då ska jag också ta vara på det.

FYI

For Your Information. Jag får många sådana mail. Det står FYI i början eller som subject och så femton scrollmeter av något jag sällan förstår. Jaja, ok tack för informatjånen dårå.
Blogg.se håller på och micklar med nytt användargränssnitt vilket jag anar är anledningen till att deras app nu totalhavererat. Därför inga djupodlade inlägg med högintressanta bilder. Uppdateringen kommer därför att bli en smula färre vilket antagligen inte skadar det minsta. Det är väl bara jag som lär drabbas av viss abstinens och stress av att inte kunna delge världen mina kvalitativa ögonblicksföreviganden. Blir jag tillräckligt desperat går jag väl lös på FB! Noooooo!
Får köra Instagram istället vilket kanske passar mig bättre nu när mina inlägg ändå mest består av bilder...

Jag, öh alltså, va?

Jag hade liksom fått för mig att det här med Instagram var en bildredigeringsapp! Man tog en bild och så lite roliga filter för att få lite annan look på sina foton att använda till vad man nu ville då de hamnade i ens album på fånen.
Visst flög tanken förbi att det kanske var som en fotomotsvarighet till Twitter, men då jag inte lade mycket tid för att ta reda på det stannade det vid fotoredigering i min värld.

Till följd av det har jag ju liksom bara fotat lite nu och då, helt ovetandes om att de hamnat till allmän beskådan för var och envar. Nu när jag fått till min kännedom (tack Anna!) om hur det fungerar ska jag kanske tänka liite mera på vad jag väljer att fota och faktiskt spara med Instagram, haha!

(Inte så trött!)

På plats

Johan har planterat sig i soffan, och det är inte för att titta på Agenda. Syns kanske dåligt på bilden men han kom hem igår ned en blågul tröja han nu bär.
Av bildens vinkel att döma är det nog inte så svårt att lista ut vart jag planterat mig! Johan frågade med liten röst om jag inte skulle titta på fotbollen med honom? Som att det skulle vara mer intressant för att Sverige spelar.
Okej, lite kanske men inte så att jag föredrar det framför en stunds Dibbespel!


Magknip

Ligger och håller handen och avnjuter magknip. Kasslern hade i och för sig passerat bäst före men inte med SÅ många dagar.
En sådan där dag man lämnar jobbet med känslan av att man inte gjort annat än varit flitigt sysselsatt men ändå inte åstadkommit särskilt mycket! Grejer har dykt upp som man måstat ta tag i, mail för att jaga till oändlighet och så ännu en grej att göra. Som att man inte gjort annat än mailat hit och dit. Frustrerande men ändå kanske produktivt på ett långsökt sätt.

Undrar när vi badade Lilltjejen senast? Hm. Johan hade heller ingen aning. När Lilltjejen nu visar intresse för den där klassiska "passa kloss i hål"-grejen kom jag att tänka lite på alla de där böckerna och häftena vi fått av BVC om barn, deras utveckling, mat, eventuella svårigheter, praktiska och teoretiska tips och råd. En bok köpte vi under graviditeten, svindyr sak som vi kanske öppnat en handfull gånger. Allt material från BVC har öppnats fler gånger av Lilltjejen än av oss. Hade det varit mer problem med henne hade vi kanske öppnat och sökt råd lite mera. Missar vi något genom att inte läsa alla de där handledningarna och råden? Det känns inte så. Kan det inte istället väcka onödig oro och undran av typen "så där gör/är ju inte vårt barn"? "Vi har inte badat henne på en vecka och det står det ju att man bör göra, gaah!"
Men det handlar väl som allting annat om att läsa på rätt sätt, att se det just som råd och inte regler.
Ibland tror jag många skulle må bättre av att läsa lite mindre och lita lite mera på sin magkänsla. Sedan finns förstås det omvända också. Alltid ytterligheter åt båda hållen.


Meh!

Och jag tycker att JAG behöver städa skrivbordet!?


Enhandsbloggande

Okej, föga förvånande försvann alla tänkbara ambitioner till vidare födointag igår och att grunda med choklad och popcorn kvällen innan man ska hålla i ett pass är ju sådär. Det var riktigt sega ben!
Två stackars deltagare men så goa! Den ena visade ett brev där hon tänkte samla namnunderskrifter för att anläggningen skulle ha kvar combaten med mig! Eftersom det varit tunt med deltagare finns ju risken att den inte får fortsätta till hösten. Hon hade även mailat platschefen! Det är ju lite så man blir både rörd och generad.

Har annars haft en riktigt lugn och skön helg då man och barn inte var hemma förrän jag var tillbaka från träningen. Lyx, lyx att vara för sig själv!
Nästa helg är det dock jag och Lilltjejen för hela slanten då Johan åker till Skövde fredag till söndag med sina fotbollstjejer.


Det var inte middagen såklart

Det var förrätten! Nu är det dags för varmrätt i form av VARMA popcorn! Notera tillbehöret. Återkommer om efterrätten. Först ska jag jobba lite, med min trollstav alltså.


Hubbelibubbar!

Klockan är fem och NU har jag satt mig ner, redo att bara vara! Det skulle bara bli strumpor åt Lilltjejen med blev en del kläder åt henne också innan rejäl storhandling. Nu värker ryggen så jag ska avnjuta årets första till middag medan bastun blir varm!


Briggen

Det var hysteriskt med folk på Max så det fick bli näst bästa alternativet, höhö! Briggen i Allum har dock alltid haft bra luncher de gånger vi varit här, så också idag. Lyxigt att sitta här och äta själv i lugn och ro!


Gräsänka

Johan och Lilltjejen har åkt till Landet till imorgon. Med dom åker Andy då grabbarna grus ska spela fotbollsgolf, kolla EM-fotboll och sörpla whisky nere vid bryggan.
Så nu går tvättmaskinen för fullt, dammsugaren och till och med skurmoppen har rastats, återvinningen ska besökas och storhandling plus lite ärenden göras. SEN kan jag slappna av och göra vad jag vill! Typ spela Dibbe och kanske ta en bastu.
Ska möta upp pojkar och avkomma i Bäckebol också och överlämna lite glömda saker såsom Lilltjejens sov- och tillika snuttekudde. Här riskeras inget för en lugn kväll och natt för farmor och farfar! Saabis var så full att man kunde tro de skulle vara borta en månad!


Nämen

Nu ligger jag här igen, hur gick det till? Genom dörren hör jag hur Johans Demon hunter köttar monster. En liten stund till och jag kan göra honom sällskap!
En liten hand sträcks ut genom spjälorna. Vår Lilltjej vill gärna hålla handen lite när hon ska somna. Ganska sött men något omständligt bara att blogga med en hand!


Fredagsnattning

Det regnar duktigt på utsidan så är inte förvånad att höra Johan komma tidigare genom dörren. Att hålla igång fotbollstjejerna i en och en halv timme i ösregn är nog inte det lättaste. Gott att det inte är iskallt ute i alla fall.
(Lilltjejen spatserar omkring i sin inhägnade sovplats, får se hur länge jag blir här ikväll.) Lite middag hade ju varit gott, alla cupcakes till trots. Klämde faktiskt i mig en tredje också!
(Lilltjejen ligger på rygg med benen i vädret.)
Ser alla dessa studenter på Facebook, mina gamla elever som nu är så vuxna! Det är så roligt att kunna följa dom så här i periferin, hur de utvecklas, deras studie- och yrkesval. En del har fått barn, en del bor utomlands, de lever livet helt enkelt och för egen del känns den tiden så fjärran men ändå till vissa delar så nära. Jag såg fram emot att flytta till Umeå och komma hemifrån. Glädjeyrande stod man där i höskrindan och firade att man lämnat skolan - för sommaren. Så här i backspegeln var jag inte redo att plugga vidare direkt, jag visste inte ens vad jag ville men data lät ju kul! Drygt ett års vandrande på andras arbetsplatser om nätterna fick upp motivationen igen men klargjorde ännu inte vad jag ville. Jag ville plugga, var finns det platser kvar? Grundskollärarutbildning, tja varför inte? Svenska/SO näe tror inte det! Matte/NO klart att föredra trots tvåan i betyg efter nian! Det tyckte eleverna alltid var lika kul att höra, att jag hade tvåa i betyg och nu jobbade som mattelärare! Det påvisar bara att det finns hopp för alla! (Nu står Lilltjejen och stampar)
När jag lämnade tekniska linjen där i Piteå hade jag en trea i alla fall. Tror det berodde mycket på läraren men också min egen mognad och vilja, eller kanske snarare ovilja att kämpa. Man kan inte förvänta sig mycket resultat av att skriva av facit i tre år!
Jag minns den frustrerande känslan av hur värdelös man kände sig, som att man var dum i huvudet som inte fattade och alla andra satt och räknade som små blå. Matten på lärarutbildningen var på så hög nivå och för mig totalt oförståelig, både att praktisera och motivera. Att det skulle ge en djupare förståelse för matematiken ger jag inte mycket för. Alla de där poängen hade gjort mera nytta om de lagts på didaktik och pedagogik, att faktiskt lära sig lära ut den matematik man sedan de facto skulle lära ut. Differentialekvationer, analys och allt vad det nu hette? Men inte ett jota om hur man får en frustrerad tonåring att förstå ekvationer och algebra!
Så när jag väl var på plats i Stenungsund, på gång att påbörja mitt första lärarjobb, satte jag mig och räknade igenom matteböckerna eleverna skulle få! Det var förutom praktiken min första ordentliga kontakt med matematiken jag skulle undervisa i sedan jag själv lämnade grundskolan! Jag minns hur orolig jag var, men av någon anledning hade allt bara fallit på plats under åren därefter. Procenträkningen jag aldrig förstått mig på var nu logisk och enkel, geometrin rolig och algebran rena nöjet! Tänk hur det kan bli. Hur det kunnat vara om läraren varit annorlunda. Men ingen mirakellärare i världen med en klass på trettio elever hjälper om eleven själv inte vill. Eller?
Jag försökte ju att dela klasserna för att få mer tid att ge den där personliga hjälpen så många behövde. Jag hoppas det hjälpte något. (Nu ligger vi ner!)
Jag fattar inte varför elevgrupperna inte minskas? Det påstås att gruppstorleken inte påverkar inlärningen och resultaten men det tycker jag är rena skitsnacket - faktiskt!

Men nu är det "sova-andetag" nerifrån fotändans hörn! Knappt femtio minuter tog det denna gång. Nu ska det ätas!


Digga lite, det är ju fredag!

Uppvärmningen i senaste BC52 får stort GILLA av mig. Att sedan del två tar ihjäl en del av uppstartsglädjen må jag överleva.
Sedan kan man inte heller ogilla Evanescence, eller snarare remixen som är helt ok också. Dock rejält högre tempo i releasen!


Stora starka män?Stora starka män med små, små hjärnor.
Kan ändå inte låta bli att fnissa lite åt själva artikelns utformning.

Ja, det kanske inte är så jäkla rolig egentligen men jag känner mig lättroad idag. Måste vara sockerruset efter TRE cupcakes!


Snacka om goda insatser!

Av kollegan!


Goda insatser...

... förtjänar belöning!


Ljuva endorfiner!

Shit vad gött!!


Vilka problem...

Mitt cd-fodral är fullt! Tjugofyra combatskivor, sex års svett samlat i detta perfekta gröna hårda skal. Nu ska jag in med den tjugofemte men det går alltså inte. Jag vill alltid ha med alla skivor för spontant byte eller lyssning i bilen! Finns det liknande fodral för typ 40 skivor? De där stora bokliknande sakerna gillar jag inte med tygliknande omslag. Vilka problem man kan ha...


Blobbar

De där två blobbarna i sofforna? Det är jag och Johan. Vår avkomma med sitt snor vidareutvecklar konsten att underhålla sig själv. Vi tycker det är viktigt. Undrar när hon kan lära sig fixa kladdkaka åt sina omsorgsfulla föräldrar?


Var e nappen?

DÄR är nappen!


Huvudvärk

Det var Johan som var ute på stan igår med sina gamla kollegor, men det är jag som har ont i huvudet. Trodde jag skulle sova bort den igår men icke. Två tabletter vid femtiden och två till när man definitivt fick kliva upp med pigg Lilltjej. Jag tillhör dock de lyckliga få som sällan har huvudvärk, och då är det oftast premenstruellt (stavning?) av någon anledning.
Skulle ta en bild med självmedlidandet präglat över hela synen, men så fick jag en Lilltjej med bok uppklättrande i knäet. Tittar intresserat på vad jag gör med mobilen och säger "mamma, mamma, mamma".


Hjärngympa

Det som är tacksamt med småisar är att det mesta fungerar som underhållning. De flesta med ungar vet ju att dyra presenter sällan överträffar omslagspappret och emballaget!
Lilltjejen är väldigt förtjust i böcker och tidningar och kommer gärna upp och lägger sig hos mig med något "läsbart" i sin lilla näve. Johans "Hjärngymnastik" är synnerligen populär med sina former, färger, figurer och symboler. Ordförrådet växer och att peka ut sakerna vi säger i bilderböckerna är skoj.
Att morgondagen är en helgdag hade gått mig helt förbi! Inget jobb, ingen combat. Vad ska jag göra då?! Hänga med Lilltjejen eftersom Johan ska vara på Bergumsdagarna, "vårt" lilla samhälles fotbollsturnering. Blir vädret bra tar vi nog en promenad dit ner.
Om bilderna ser konstiga ut förresten beror det på att jag laddat ner och fipplat med "Instagram".


Tidsfördriv

Alla ni föräldrar där ute som liksom jag ägnar åtskilliga timmar åt insomning av avkomma, vad gör ni medan ni väntar? Ungar är olika, en del föräldrar måste närvara tills det somnas medan andra inte kan komma i närheten (lyllosar).
Här är ju faktiskt iFånen grym för tidsfördriv enligt mig, men vad finns det för alternativ? Vad gjorde morsorna och farsorna innan de hade FB, Internet och app-oändligheten att tillgå? Låg de då som jag nu gör och ... Mediterade? Filosoferade? Ackumulerade, öh, energi eller något? Räknade kvistar i trätaket?
Jag bloggar, surfar lite, läser andras bloggar, kollar av FB, Wordfeudar och SPELAR TINY TOWER! Kom igen, vad är eran avslappnande (låter bättre än hjärndödande fånspel som ändå inte kan kallas meningslöst eftersom jag de facto finner det inte bara avslappnande men också underhållande på lagom nivå) app-älskling som ni ägnat osannolikt många timmar åt?
(Omsorgsfull hyresvärd!)

Pekärt

Ska hämta Gulingen där båda bromsarna bytts där bak. Tröttheten berodde på trasig tändspole så tack och lov inte SÅ illa. Drygt tiotusen trehundra landade kalaset på, tjoho! Kamremspaketet får vi skjuta på någon månad till vilket förhoppningsvis går bra.
Men varför står jag kvar här på verkstad och hänger? Jo deras nyckelskåp har hängt sig på något sätt så vi måste vänta ut det där tidslåset på tjugo minuter! Håhåjaja.


Lite mer combatkvartal
Det var två riktigt sköna kator i den nya releasen. Inte så avancerade där man får riktigt grym känsla! Ovanligt positiv till nya koreografin till skillnad från den förra.
Jag knäppte över 120 bilder men när det är så mycket rörelse och många männniskor är det inte många som blir användbara!

En del blir dock ganska roliga, som denna - mitt i jump kick!

(Lift-off!)

Phu!

Två pass efter varandra känns i kroppen! Men av feberbesöket i onsdags kändes intet - gott!
Fick smärre panik när jag lämnade anläggningen i Lindholmen och insåg att skivorna låg i Saabis uppe på Landet där Johan var! De flesta anläggningar har alla programmens musikskivor men inte lilla Angered. Backaplan hade dock så svängde av och hann precis till klassen började! Phuu!


Snart dags - kvartal BC 52


God morgon!


Vy snett uppåt

Johan klipper gräset så här på kvällskvisten. En bra dag där det röjts och plockats men också uträttats lite ärenden. Tänk att det är sådana aktiviteter som ofta får mig på bra humör, röj hemma där vi båda är sjukt duktiga. Centimeterdammet kvarstår dock - funderar på att få det kulturminnesmärkt.
Bänkytorna är dock rena och Lilltjejens lekhörna har fått en genomgång och rensning. Har också frigjort mer klinkers genom att rulla bort två av mattorna.

Himlen är blå och solen lyser men ack så förrädiskt, för till och med Johan tycker det är kallt! Vi har förresten hämtat Monicas bil i Mölndal så vi kan ha de och Saabis imorgon då jag har kvartal och han ska upp till Landet. Jupps, det är redan dags för ny koreografi! Det smått prekära dock är att jag har kvartalen klockan ett, sedan blir det direkt till min klass i Angered! Det är inte ovanligt bland mina instruktörskollegor att köra två-tre pass på raken, men jag är en gammelkärring långt ifrån min tidigare inlines- dansgolvs- step- och combat-form!

Men det ska bli spännande med ny koreografi - som vanligt!


Juni juh

Så ligger man här igen, på madrassen intill en inburad Lilltjej som ännu faktiskt aldrig bråkat om nattningen. Det kanske är för tidigt för det. Än så länge verkar det i alla fall som att hon fattar att hon ska sova, och de gånger det inte riktigt vill sig med en gång skönjar den välvillige föräldern en otålighet i rörelserna à "Jag vet att jag ska sova men det går liksom inte!". Mer än så blir det tack och lov inte, inget skrik, ingen gråt, inget "Plocka upp mig, plocka upp mig härifrån nuu!" Bara lite mer rörelser, upp och stå lite, trampa runt och lägga sig ner igen.
Men det går absolut INTE lättare att somna när tre katter tassar omkring i rummet, eller snarare två brottas och den tredje jalmar! Extra impopulära blir de hos föräldrarna när man slänger ut dom, stänger dörren och de förnärmat sätter sig och skrapar på dörren.

Lilltjejen demonstrerade glatt rutschbanan på dagis vid hämtningen. Sedan blev det brottningsmatch när hon skulle ner i bilstolen och senare tas av ytterkläder. Sådant där tokraseri som höll i sig tills håret klibbade i pannan och sedan slutade lika tvärt som det börjat. Första gången jag var med om den långvariga varianten men knappast den sista.

Att vara hungrig en bra bit in på kvällen har nog både jag och Johan vant oss vid. Det blir liksom sällan att det lagas mat innan tjejen ska sova eftersom oftast en av oss (vuxna alltså) inte är hemma förrän just nämnda tjej somnat. Därför har våra middagar en förmåga att bli rätt sena och därför också rätt halvdana, utsvultna och trötta som vi är.
Idag fick jag dock ett sådant otroligt sug efter sill, rökt lax, färskpotatis med crème fraîche och rödlök samt gravlaxsås att det bara var tvunget att inhandlas på vägen hem! Det är ju inte mycket till förberedelser heller - perfekt!
Ååh vad gott det ska bli! Så gott att jag säkert blir besviken när förväntningarna överstigit verkligheten. Vad äckligt med sill och potatis, det vill jag ju inte alls ha...

Nu kom Johan hem, promenerat från Vallen efter kvällens träningspass. Han får liksom jag snällt vänta ett tag till på att äta!


Guling guling

På vägen hem från innebandyn igår meddelar Johan att motorlampan tänts. Gulingen känns också trött och växelspaken vibrerar väldigt mycket när han står still. Grejt.
Kanske Gulingen passar på nu när den de facto ska lämnas in på måndag för bromsbytet, men nu börjar det hamna i det läget att man får väga alla reparationskostnaderna mot värdet på min kära bil. Vi vet ju ännu inte vad det är, men i beräkningen måste vi förutom bromsbytet och detta också ta med kamremsbyte som hintades vid servicen, en inte helt billig grej heller. När den nu gått så pass många mil är ju också den ständiga frågan när nästa grej dyker upp.
Så stackars Johan får promenera ner med Ronja till dagis då jag nu kör Saabis till jobbet. Blir det här långvarigt får vi se om jag också kanske börjar åka buss. Det tar nästan en timme och tio minuter kontra max 40 med bil.
Stackars Gulingen!

RSS 2.0