Midsommar 2012

Känns lika småskumt varje gång - att komma tillbaka till Stenungsund som var mitt hem under relativt få men minnesvärda år. Jag blev positivt överraskad av stugan vi bjudits till då den bjöd på makalös utsikt över Hakefjorden. Den hyrs ut som ateljé, liten konferenslokal och dylikt. Mulltoa och utan rinnande vatten låg den lite udda intill det nybyggda fastigheterna där uppe, men ack vad mysig! Liksom vid strömavbrott bjuder avsaknad av rinnande vatten på möjligheten att uppskatta den lyx vi tar för given. Att stå och hälla ur vattendunk fick en att minnas tidiga åren i sommarstugan då man vevade upp den där spannen ur brunnen på gården.
Har man småbarn är det ofrånkomligt att planering och logistik kretsar kring dessa. Vi hade span på ett midsommarfirande 10.30. Sedan blev det ett annat, och slutligen Råön klockan tre. Fast allt ska inte skyllas på de små, vi vuxna var bra sugna på sill- och potatislunchen!
 
 
Detta var nog mitt första riktiga traditionella midsommarfirande med musikanter, folkdräkter, fiskdamm och massa människor med blomsterkransar på huvudet. Och så regn - förstås. 
Jag förundrades över hur mycket folk som samlades och var fullt tillfreds av att avnjuta stångdansen på andra sidan titta-på mängden. Lekte lite med manuella läget på kameran och jagade springande Lilltjej. Upptäckte att det manuella läget innebar vissa svårigheter att kombinera med ögonblicksbilder.
Väl tillbaka var det dags för middag - grillat med hemgjord potatissallad och sås á la Elin! Inte fattar jag hur hon bär sig åt, hålla efter Noel och ibland fler, höggravid och så planera och förbereda mastodontmåltider! En annan tyckte det var nog att bara hålla reda på sig själv och sin egen avkomma!
 
Otroligt gott var det så jag som vanligt åt alldeles för mycket. Ytterligare ett lass jordgubbar på det och man än en gång satt och undrade om man inte var gravid igen tro?
 
Tynneredsborna skulle övernatta men vi tyckte det var rätt skönt att åka hemåt när tröttheten tog överhanden för att sedan krypa ner och vakna upp i sin egen säng.
Att övernatta känns alltid extra besvärligt med barn tycker jag. Eller nåja, vakna upp på madrassen bredvid spjälsängen om vi nu ska vara petiga. Jag förstår fullständigt varför småbarnsfamiljer "isolerar sig" - det är helt enkelt för besvärligt att åka någonstans och dessutom övernatta! Inte bara alla förbenade pinaler som ska med utan rutinerna som bryts och orsakar besvärliga nätter och kinkiga morgondagar. Och då är det inte bakfulla föräldrar jag menar! Snacka om att man har blivit bekväm!
 
(Rubbar du mina cirklar rubbar jag din nattsömn!)
 
 
 
Men ibland är det ju också trevligt att faktiskt komma ifrån och just bryta dessa vardagscirklar, i varje fall för föräldrarna. Så får tacka "Regnbågdfamiljen" som de brukar kalla sig, för en mycket trevlig midsommar!
 
Och apropå tankeskutt - jag måste verkligen uppdatera headern!
 

Kommentarer
Postat av: Karin Norrby

Underbara bilder! På den övre där Ronja har nappen är hon så overkligt lik min dotter, jag trodde inte det var sant! Samma mix :)
Ha det bäst!

Karin

2012-06-25 @ 09:32:23
Postat av: Linda till Karin

Vad kul! :o) Fina blandningar vi fått till! ;o)

2012-06-25 @ 21:53:32
URL: http://tashmiras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0