Kliiii!

Meddelande på förskolans tavla proklamerar löss och Lilltjejen kliar sig frenetiskt i hårbotten. Vi satte oss på cyklarna och pedalade till apoteket för kam och medel. Skitsvårt att kamma ju och hittade inget men körde en behandling ändå samt bytt alla sängkläder. Följdaktligen känns det som det kliar överallt på mig!

Ola fångade mig på Snapchat idag. Det är ju bra att det ser ut som jag jobbar hårt i alla fall, höhö! Annars var det mest spring på möten.

Nu har min avkomma somnat med Bror intill och Emil i Lönneberga på cd-spelaren. Andra tvättmaskinen går och jag ska plocka fram datorn och jobba lite. Kanske. Eller ta en rond med den där kammen. Trevliga kvällsalternativ man har!


Bra dag

Det blev en härlig sommardag för att rensa i trädgården. Som väntat stel i kroppen med ont i ryggen och händerna men kändes väldigt bra att få det gjort. Kände att jag faktiskt trivdes med att pyssla och se hur fint det blev. Försökte tänka bort att det egentligen var meningslöst. Men om det kändes bra för mig så var det ju faktiskt inte det.
Övervägde att stanna en natt till och ta tiofärjan imorgon, men hade bara provianterat till idag och chansen för hjälp med avloppspumpen kändes större denna eftermiddag än morgonen efter grannskapet skulle ha kräftskiva.
Fick sista timmen innan färjan lite solmys på de varma klipporna. Kände igen hur bra jag trivs där ute, kanske inte nödvändigtvis med den täta sociala samvaron som råder där, men miljön. När man kommer ut och bara kan vara på klipporna. Slappa i den lilla stugan. Hade den legat på en helt egen ö hade det nog varit perfekt!
Trots trött kropp och tvivelaktigt födointag kände jag för att dra ut och springa. Det var så längesedan och kvällen var fin samt passa på innan R-veckan.
Sagt och gjort, snabb uppackning och så iväg. Första löpturen i mina nya hemtrakter så visste inte riktigt någon klar väg. Drog till Åbys industriområde och hamnade på ett skogsväg som bara ledde uppåt, och uppåt och sedan ingenstans. Bara att vända tillbaka. Hade en tanke att hitta den cykelväg jag sett på östra sidan om motorvägen att ta tillbaka. Blev mera irrande i industriområden innan jag faktiskt hittade den. Då var nästan milen passerad och benen började tycka det var nog. Inte sprungit på länge och så ge sig ut på sådan långtur, men kroppen kändes riktigt bra. Massor av skön löplust och energi i kroppen, i varje fall tre fjärdedelar av sträckan. Otroligt skönt!
Inte så skönt just nu när jag styltat omkring i lägenheten men klart värt det! Träningsvärken lär komma som ett brev på posten. Också värt det!


Fredag alltså

Första veckan efter semestern avslutades med ett strömavbrott i serverhallen. Listan med antal system som gick ned var lika lång som ett kvitto från Gekås. Kunde föreställa mig kaoset i warroom så fann det meningslöst att bidra med ännu en aningslös applikationsansvarig som tjatade om information. Tydligen sattes det upp två warrooms. En trappa upp för chefer och nere i källaren för teknikerna. Där uppe var det fullt av kavajer och knäpptyst med skarpa blickar fokuserade på skärmar. Där nere var det fullt av uppkavlade skjortärmar och diskussioner på bruten engelska högt och lågt. Där placerade jag mig men försökte att inte vara ivägen och samtidigt se ut som om jag faktiskt fyllde en funktion, tveksamt vilken.
Där blev jag sedan resten av dagen. De flesta dom var där när jag kom hade varit där sedan ottan. De var också kvar när jag gick. Allt eftersom dagen gick kom det ena systemet igång efter det andra. Den illröda listan blev allt mer grön, och till slut var det bara mina och ett annat system kvar som lyste likt stoppljus i allt det gröna. Typiskt.
Någon timme efter jag lämnat var vi uppe igen.

Fick ju avvika från jobb och incident för att fånga färjan till StV. Gick loss direkt på trappan som av slingerväxterna såg ut att vila därpå. Nöjd att jag fick röjt alltihop och bortkört denna kväll. Imorgon blir det gräsmattan och allmänt röj av gång och rabatter innan vatten och avlopp stängs av.


Torsdag

Det har blivit mycket combat senaste dagarna. Kanske för mycket, körde bland annat för Rebecca i tisdags. Ont i en axel och grymt omotiverad idag när jag körde Sats igen, rent av anti. Jag är inte bra som deltagare och som omotiverad sådan än värre. När instruktören dessutom har så dålig teknik att jag nästan skäms blir det riktigt illa. Jag är ingen hundraprocentig instruktör men någon måtta får det väl ändå vara! Fattar inte varför jag gick på hennes pass igen, bara dumt.
Måste ut och springa igen men lär få vänta till nästa R (Ronja)-fria vecka. Imorgon efter jobbet åker jag ut till StV med trimmern igen. Dennis har köpt en stuga nästan mitt emot vår och enligt honom ser det riktigt illa ut nu. Rena törnrosaslottet minus slottet. Ska också vintra i form av att stänga av vatten och avlopp. Mina R-fria helger är rätt bokade framgent och hösten är snart här så lika bra att få det gjort medan det ännu är folk där ute som kan hjälpa mig med pumpen. Jag orkar inte lyfta den på egen hand.
Med tanke på detta blir jag kvar till lördagens sena färja tillbaka. Inställd på en ryggvärkande och svettig lördag!
Känner mig generellt lite nere, ser väl inte supermycket fram emot att röja i en trädgård som bara är av rent måste men om jag är effektiv kanske jag kan belöna mig på en klippa sedan. Kanske gör mig gott.


Arbetsmåndag

Det såg ju trevligt ut i varje fall, att ratta bilen mot regnbågen denna morgon. Efter några timmar hade känslorna hunnit pendla mellan glädje att vara tillbaka och flyktimpulser när insikten att vårens elände faktiskt inte dunstat bort genom något magiskt vis under sommaren. Gick banne mig plus i inboxen, med mer olästa när dagen var slut än vid dess början. 

Dock var det hundraprocentigt roligt att vara tillbaka i Partille! Nästan alla stammisar var där, och Christer har blivit riktigt bra! Kul att se deltagare utvecklas och upptäcka combatens alla fördelar!
Plus till mig också som fixade fruktsallad till middag. Innan chipsen. Fotade också innan alltsammans täcktes av grädde. Efterrätt blev chips. Komplett!


Söndag

Min sötnöt vid frukostbordet. Hon applicerar det där hårbandet - kanske inte riktigt som det är tänkt, men det är oerhört gulligt!
Efter Frölundapasset ville hon sparka till Johan så fick efter överlämning och middag en skön liten promenad hem. Otroligt tur att vi hittade boenden inom gångavstånd. Smidigt!

Nittio minuters sommarspecial med Elin klarades med en mindre minneslucka. Tiden flög och svetten lackade! Hon hade fixat ett extra headset från Majorna vilket sparade väldigt mycket tid och galet bättre flyt vid våra låtbyten. Grymt! Av någon anledning är ens valda favoritlåtar synnerligen tuffa. Det känns nu i kroppen. Skönt.
Imorgon kör jag igång i Partille igen efter sommaruppehållet. Jag och Robert delar på det nu så han kör de veckor jag har Lilltjejen. Blir nog bra! Nu sova. Imorgon är det också dags att återvända till jobbet. Skräckblandad förtjusning kan jag nog säga.


Lördag med regn

Barnkalas hos gammal dagiskompis frigjorde två timmar för undertecknad att spendera lite pengar på Allum samt käka Max-lunch. Vädret var sådär men ändå lite mysigt med det lätta regnet medan vi efteråt matade änderna i Slottskogen. Bröd ska visst inte vara bra att ge dom, men salladen och vindruvorna som rekommenderades istället ratades å det grövsta. Vad ska de med sallad till när de har hela gräsmattor?

150 spänn tyckte jag var rätt ok på FBs köp/säljforum. Erkänner att jag kanske har snudd på skomani, i sann tjej-anda. Fast på träningsvarianten istället för nätta saker med klackar.
Apropå träningsskor är det mitt och Elins 90-minuters specialpass imorgon. Tror jag har hyfsad koll på mina låtar efter kvällens sista-minutenplugg.

Nu har jag gjort dessa tre grå sällskap, duktigt trött faktiskt. Semestern går mot sitt slut, på måndag är det dsgs igen. Gruvar faktiskt lite. Innan jag gick på semestern gjorde jag mitt bästa för att beta av inboxen. Kom ned till några hundra för att sista dagen köra "markera allt som läst"! Noll olästa mail, tjoho! Heh.
Med några sporadiska inhopp och rensningar under dessa veckor är inboxen nu ändå uppe i dryga sexhundra olästa mail igen. Denna vecka har det definitivt märkts att folk återvänt då majoriteten kommit nu. Lite ångest faktiskt.


Sista veckan

Gråbröderna var ute inatt. Bror väntade när jag kikade ut och Brorsan kom älgande från skogen när jag lockade lite. De är så söta!
Grannkatten Sladden är tydligen känd för att trava in i andras hem, så också vårat. Han klättrar upp för balkongen! När jag kikar ut står han där ser fullkomligt nöjd ut med sig själv. Och genom öppningen Bror, och nu han kommer igenom, kikar Ester upp - katten från våningen under! Kan inte direkt påstå att våra grå gör mycket för att försvara sin hemvist.

Inskolningens första vecka är avklarad och ser inte ut att behövas mer heller. Vet inte hur de planerade när de lade en studiedag under veckan men gått bra ändå. På måndag får Johan köra på som vanligt.
Studiedagen körde vi Slottskogen och Liseberg - tills de stängde barnkarusellerna! Av ren slump träffade Lilltjejen en jämnårig tjej som hon klickade med direkt. Hennes mamma tyckte det var så roligt och liksom mig oförmögen att åka något som snurrar det minsta - så vi slog följe så de kunde åka denna typ av kräk-attraktioner tillsammans. Perfekt!
Tjejen hade redan innan åkt Jukebox på egen hand, en fullkomlig omöjlighet för mig som blev illamående av den klassiska hästkarusellen!
När de hade så roligt ihop hade jag inte hjärta att åka hem tidigare, trots att vi varit där sedan öppning klockan ett. Väl hemma somnade hon rätt fort kan konstateras.

Imorgon blir det kalas hos en gammal dagiskompis. Hon ser fram emot att träffa sina tidigare vänner så hoppas de är där.


Söndagssol

Lite knepigt väder men mestadels strålande sol denna söndag. Blev en mysig utflykt med Anna-Karin och Marcus till fritidsområdet i Kungälv vars namn jag inte minns. Det blev mycket klätter och spring för de små och solavnjutning för morsorna.
Därefter vansinnigt skönt att köra i Frölunda! En vecka sedan kändes som tre - snacka om att jag behövde det. Nu passar jag på att skriva medan Ronja sliter sig från lekrummet...


Kolmården

Tidigt igår ringde larmet, det var dags att åka till Kolmården! Med mig hade vi svärisarna, har jag sagt att de är världens bästa?
Vädret var inte det bästa men med endast en liten skur klarade vi oss med extra lager kläder. Denna djurpark är verkligen fin, och Bamses värld var populär. Linbaneturen riktigt bra där vi inte kunde komma närmare lejonen än vi gjorde! De har ju också optimerat layout och banor för maximala möjligheter att se djuren. Vi har också tajmat in det väldigt väl tidsmässigt för det är väldigt lite folk. Gudomligt skönt!
Många år sedan jag var här min minns det bara positivt, liksom delfinshowen. Lilltjejen var helt såld och tjatar nu om att få simma med delfiner...
Bor på Vildmarkshotellet, med riktigt god middag och barnvänligt med både lek- pyssel- och biorum. De afrikanska maskerna i restaurangen var dock inte så barnvänliga, hur tänkte de där?
Nu sitter Lilltjejen i biorummet medan vi väntar på rundturen, vad den nu innebär.


Fåtöljmys

Om inte filten hade räckt så tillser två grå värme till mina ben. Den tredje grå i min säng och en Lilltjej i sin. Nöjd efter dagens combat i Frölunda som blev en teamning med Elin och varenda låt utbytt förutom nedvarvningen. Tur man har några i ryggmärgen att plocka fram.

Det ser lite...ynkligt ut. Nästan lite fel. Dukat för två, mig och min dotter. Igen kommer den där känslan och insikten att det nu bara är hon och jag. Likaså när vi var på väg till Stockholm. Det är en trygghet att vara två vuxna. Att ha någon att fråga, be om hjälp och förlita sig på. Nu är det bara jag, har bara mig själv att lita på. Det känns ok, mer bara den där känslan att det liksom är, tja, fel. De ser så...ensamma ut de där två tallrikarna. Samtidigt känns det också mysigt, att det är hon och jag mot världen liksom. Vi sitter där och äter våra fiskpinnar och pratar lite om sådant som en femårig känner för.
Från soffan efter middagen kommer det: Hur kommer bebisen in i mammas mage?" Hade hoppats att Johan skulle få den frågan! Vi borde kanske synkronisera oss utifall...
Så många tankar, funderingar och - konstateranden. Ord man önskar man kunnat fånga med inspelning, komma ihåg tillräckligt länge för att skriva ned. Spontana tårar i saknad efter dagiskompisar, kusin och gudmor Ida, farmor och farfar och sin pappa, till att kiknande av skratt om och om igen låta sig falla baklänges ned i soffan.
Min Lilltjej, min duktiga, glada, tokiga, matkinkiga och goa Lilltjej.


Kanske lite saknade ändå

Blev den stora burken Red Bull på vägen hem igår. Lugnt på vägarna och Lilltjej som är grym på att långfärdsåka.
Väl hemma var det skönt att med en gång få undan packning, tvätta och fixa kattlådor. Mystiskt var bara Bror som mötte oss på utsidan när vi kom. Det fick snabbt sin förklaring när jag senare fick bevittna hur han klättrade upp till balkongen via grannens avskiljare!
Den rackarn har alltså lärt sig göra som grannens katt att ta sig ned och upp på egen hand.

De verkar glada att vi är hemma i alla fall!


Sista dagen

Med mina mått mätt har det blivit senare kvällar än vanligt men likväl vaknat tidigt. Ibland somnat om i brist på annat men denna torsdagsmorgon stack jag ut och sprang istället. Välsignat skönt! Har ju inte sprungit på över en månad vilket vänster knä snart lät mig märka. Blev knappa sex kilometer men kändes i övrigt väldigt bra i kroppen.
När de andra kommit till liv drog vi till Mall of Scandinavia och bland annat Lego store innan bion. "Husdjurens hemliga liv" var bitvis ok men mest lite väl överdriven och hysterisk. Hysterisk var också ljudvolymen, jösses!
Väl tillbaka hade Anders fixat finmiddag, nomnom!

Syster hade tillsett återupplivning av barndomsminnen i form av "krympisar"! Både svåger och grannbarn fascinerades av specialmaterialets magi i ugnen.
Bra dag, bra dagar, fantastiskt roligt att kusinerna kommer så fint överens och Lilltjejen behövde verkligen få leka ordentligt med andra. Idag åker vi hemåt till tre grå som bergis längtar efter...att gå ut.


Bara vara

Vädret är inte precis bad- och solarvänligt men vi gör tappra försök. En plats som hette Lillsjön igår och Kanaans(?) idag. Inte trångt direkt. Kläder åkte av och på i takt med att solen kom och gick bakom molnen. Vindade såpass mycket och kallt att man kunnat tro man befann sig på västkusten.

Ett väldigt fint initiativ på Kanaans var Stockholms bibliotek som hade en pop-up station. Där kunde man slå sig ned och läsa eller pyssla med sitt barn. Också något företagssamarbete erbjöd sim"skola" och möjlighet att ta simmärken med utbildad personal. Mycket trevligt!

Efter en föga framgångsrik (men alla är ju nybörjare i början) tur på minigolfbanan drog vi hemåt där en lycklig Lilltjej fick åka vespa för första gången.

Imorgon är målet Disney Store och "Husdjurens hemliga liv" är bokad på biografen!


"Nu kommer dom!"

Visk, visk och massa fnitter. Tre små låtsas sova när man kommer ned. Den yngsta lyckas inget vidare men det är ganska sött!


S-holm

Kalas på Lekstaden igår och Stockholm idag. Den (hyfsat) återställda dygnsrytmen har gått åt skogen då Lilltjejen nu ligger och stojar och skrattar en trappa ned med sina kusiner. Jätteroligt att de kommer så bra överens!
Fick köpa hörlurar åt henne på vägen. Hittade jättesöta med rävöron på NetOnNet.


RSS 2.0