Upzone

Så har man till slut den där egna lilla stunden efter Lilltjejen somnat och sitt egna sänggående. Än mindre idag som väntat på grund av mysstunden på eftermiddagen.
Finns massor av saker jag hade velat göra och definitivt en jag måste göra innan dagen är slut, men vid urvalet vann förstås min sorgligt torftiga blogg.
Det var ju så pass kul att jag vill dokumentera, Upzone i Borås!
 
Hannah har frestat med roliga bilder från deras höghöjdsbanor borta i Malaysia och det var nog så Johan tog reda på att det faktiskt fanns något liknande nästgård! Okej, inte uppe i djungelliknande trädkronor men tallarna dög alldeles utmärkt!
Fyra banor och de två timmarna räckte alldeles utmärkt när vi var där. Vi körde de tre "övre" banorna som var från tre meter upp till elva meter över marken. Några gjorde vi flera gånger innan vi var nöjda.
Eftersom jag kan känna mig darrig av att klättra upp på en stege var jag lite osäker på detta faktiskt, men höjden var bland det sista man tänkte på när man väl var igång. Man var så fokuserad på att hålla balansen och orka ta sig över! Det blev rejäl armträning vid vissa hinder. Men vi märkte stor skillnad när vi gjorde om första banan igen, så mycket lättare och säkrare man hunnit bli på den korta tiden man gjort de andra banorna emellan.
Men de där handskarna man fick låna hade man inte klarat sig utan! Jag hade tagit med mig egna med tanke på att det skulle bli en del klamrande till rep och det var det förvisso men då tunna sådana, men framför allt var det sådana där tvinnade stålvajrar. 
 
(Påselad och redo!)
 
(Ready to gooo!)
 
Själv tyckte jag nog linbanorna var roligast, men en fysisk utmaning är aldrig fel! Såg både vuxna och barn som ångrade sig när vissa hinder kom, strongt att försöka i alla fall. Man vet ju egentligen inte hur man kommer att känna förrän man faktiskt provar.
Efteråt åkte vi direkt till Jörlanda för att hämta vår avkomma och på vägen hann jag nicka till både en och två gånger, duktigt slut.
Mycket kul som sagt, men nu när man gjort banorna både en och tre gånger känner man att ett återbesök inte skulle vara lika givande. Nya banor dock och vi kommer säkert!
 

Liten stund till bara

Det lär bli en sen kväll för nattning idag. Jag tycker bara det är så mysigt när hon nu somnade om efter flytten från bilen. Att Bror dessutom ligger på mitt ben ökar mysfaktorn. Johans semester är slut och han började direkt med en tvådagarskonferens. Vi tjejer har tillbringat någon timme på Allum, ganska precis den tid hon brukar sova, men att somna där och då var ju dömt att misslyckas. Till slut gick det dock inte längre, därav den nu sena sovstunden. En liten stund till bara.


Ny bloggare!

Fick som uppgift som CO-driver att lägga in en bild på bloggerskan på väg till Up Zone. 73 bilder senare tog jag bara en och det fick bli som det blev. Nu har jag tydligen fått i uppgift att lägga upp en på mig själv också, allt för att inte få ta hand om mina flygplan!! I vilket fall ska det bli riktigt roligt att klättra bland träden idag! //Johan


Up Zone

På väg till Up Zone utanför Borås! Det är banor man ska ta sig igenom som ligger uppe i träden! Vågar jag?


Ett till

Måste ju säga grattis till Andreas och Elin som fick sin pojke nummer två! Har inte tillgång till någon passande bild där jag står så lägger in den jag tog på Bror tidigare idag. De är ju nästan lika söta, hoho!


Finalen

Johans sista helg innan han ska tillbaka till jobbet. Hans föräldrar som varit på utomhusteater vid Gunnebo slott kom förbi och efter middag fyllde de bilen med pinaler och barnbarn och återvände till Landet. Så vi är barnfria till imorgon så därför står jag nu på biograf Bergakungen medan han letar parkering. Misstänker en mil bort på grund av Springsteenkonserten. Det är hysteriska mängder människor som väller mot Ullevi från alla håll och kanter! Fascinerande. Vad vi ska se? Snowwhite and the huntsman. Mitt val.


Aha

Vi tror oss ana förklaringen till varför Brorsan är så pass stabbigare än sin Bror. Fick denna bild medan jag tränade. Och nyss iakttog jag typiskt beteende ute på gräsmattan. Mycket riktigt, ännu en näbbmusstackare! Jag har ju fått för mig att katter inte äter just näbbmöss för dess mindre delikata smak (vem eller kanske snarare HUR tog man reda på det?), men vi har ju redan konstaterat att åtmindstone blåmes också infångats. Detta var ett "problem" vi aldrig hade eller har med Maja och Fia....


Extra svett

Det blev extra svettigt idag tack vare värmen! Fick en fråga efteråt från gruppträningsansvariga i receptionen: Killen som ska ta över efter mig i höst, han kanske bara skulle köra varannan vecka. Vill du i sådana fall fortsätta och ligga mot honom då? VAD TROR NI JAG SVARADE??


Bilduppdatering

Första dagen man fått någotsånär riktig sommar- och semesterkänsla! Jag tror det ligger mycket i det faktum att man bara behöver kliva i ett par shorts och knäppa bikiniöverdelen för att vara klar för dagen! För första gången sedan semesterns början var temperaturen över 20-gradersstrecket när vi klev upp och solen bara sken och sken.
När jag nu sitter vid datorn kan jag skriva ett ordentligt inlägg med bilder så som jag vill. Passar därför på att lägga in lite "riktiga" bilder, dvs tagna med riktig kamera och inte fånen.
Börjar med en på Bäbis/Fia och Brorsan. Man ser Bäbis kala kind där hon hade skadan. Nu är pälsen på väg ut igen. Medan hon är tunn och inte lika glansig i pälsen längre är Brorsan desto mer av båda. Han är den stabbigare av de två bröderna och lär bli en rejäl bit när han är fullvuxen! Älskar hans täta korta och tjocka päls!
 
Så en från slutet på juni vid ett tillfälle då farmor skulle vara barnvakt medan egoföräldrarna skulle iväg på sina respektive aktiviteter. Försöker fota så mycket jag kan då hon är med sina farföräldrar då jag inbillar mig att det är värdefullt att ha kvar till en äldre Lilltjej.
 
Man börjar ju lära känna sin Lilltjej, när det är äkta gråt och "synd-om-mig-gråt", surmulet och ilsket, skamset och sprudlande. Och så den här - finurlig á la titta-titta!
 
 
Och så från denna dag ett gäng då vi promenerade ner till stora badsjön och lät Lilltjejen doppa fötterna för första gången. Plockade förresten en fästing från henne idag, som satt i naveln...brrrr!
 

Strange

Upptäckte imorse att jag har två popcornmaskiner! Sådana där Big popper och jag har ingen aning om hur det gick till! En har jag fått i present, det vet jag. Men den andra?? Hur kan man missa att man har två under så lång tid? De är ju inte av storleksordningen vitlökspress precis. Mysko!


Måndagsnattning

Johan är på GAIS-match, lite småsen då vår cachingtur i Alingsås drog ut på tiden. Gick runt en sjö som hette Erdsken(?). Så hette serien och promenadstigen i alla fall. Bitvis inte alls att rekommendera för barnvagn men med två par händer gick det vägen. På bilden är en liten travelbug som vi dokumenterade åt sin ägare.


Gårdsjön runt!

Lämnade Lilltjejen hos farmor och farfar samt omsorgsivrig gudmor på Landet. Vad skulle vi nu hitta på när det bara var vi två och semester? Vi drog och cachade förstås!
Jag hittade en klump cacher som såg lovande ut och när vi kom till platsen kände jag igen mig. Det var ju Gårdsjön, där jag för några evigheter sedan hade temadag med kollegorna och dryga 70 elever!
Här var det nu då ett antal cacher som ägaren lagt mycket tid och omsorg vilket alltid är extra roligt. En liten serie hade tema troll!
 
 
 
 
Gissa om jag blev glatt överraskad när jag vid första platsen fik syn på just - troll!
Serien innehöll små uppgifter för en mysteryfinal, allt kring temat. Inte särskilt svårt men hög mysfaktor.
 
(Tittut!)
 
 
 
 
Nej, det bidde ingen prins. Det hade ju varit trevligt! En lite annorlunda cachegömma och inte den sista vi skulle träffa på!
(Dags för underhåll månne?)
 
En av cacherna låg riktigt oländigt till! Hade man kommit vintertid över isen hade det varit lätt som en plätt men här blev det klättra och kava och trycka sig genom täta snår. Man undrade i sitt stilla sinne hur många fästingar man fått med sig, men den efterlängtade duschen resulterade faktiskt i noll för min del! Johan hittade en. Jag var i alla fall väldigt tacksam för mina nya långbyxor, prisfynd på Intersport förra veckan.
 
 
Sjörundan bjöd även på en multicache där en hel byggnation placerats ute i skogen för oss att lösa!
 
På en mini-ö hade det naturligtvis också placerats en cache. Jag med min bottenfobi hade aldrig satt min bara fot på den sjöbottnen! Johan vägrade dock lämna en cache så nära ologgad. Tidigare besökare hade loggat om förrädisk botten och ofrivilliga bad så han bjöd skogens invånare på riktig nakenchock. Riktigt underhållande att betrakta honom balanserandes och framför allt spatserandes på den lilla ön endast utrustad med gps och penna!
 
(Rumpnissar - visst finns dom!)
 
 
På vår färd ut till sjön passerade vi en sådan där hemgjord skylt som varför för barn som kan springa ut. Den här hade dock en liten annorlunda approach! Hahaha!
 
 
 
 
 
 
Otroligt gott att frossa i pizza efteråt, inte långt från där jag bodde i Stenungsund - Pizzeria Kopper! Och ja, jag är en sådan som äter min pizza inifrån och ut för att oftast lämna kanterna om inte extrem hunger föreligger.
 
En riktigt skön dag som varit rena terapin för oss båda!
 
 
 
 

Utanför Lerum

Så blev det pratat igår, på mitt initiativ. En del tårar med vad jag hoppas ärliga ord som höll på några timmar. Jag fick ur mig frågorna igen men inte så många svar. Jag hör hans svar men förstår ändå inte. När han nu sitter med konsekvenserna är det enligt honom lika obegripligt, men ska jag kunna acceptera? För det är det det handlar om. Att acceptera detta oförståeliga är enda sättet att kunna gå vidare. Det kändes bra för oss båda att äntligen få samtala ordentligt, han erkänner ju det men likväl har han så svårt att ta initiativet. Vad vi kom fram till? Inte mycket egentligen, vi tar en dag i taget. Så idag blev det en cachingtur i skogarna utanför Lerum, totalt tolv stycken.


Farmor och farfar!


Lunch

På Harrys i Stenungsund. Inte jättevarmt trots halvdan sol. Men omgivningarna är najs.


Pustar

Att fånga det där perfekta fotot på ett småbarn är inte det lättaste, det vet nog alla som provat! Det var duktigt svettiga föräldrar och kinkig Lilltjej som till slut lämnade den varma lilla studion med förhoppningsvis några föreviganden som duger. Nu vete tusan vad vi ska hitta på idag. Förresten kan det visst vara problem att kommentera inlägg igen.


Vinkelvolten

Jag kan inte sova. Brukar sällan ha svårigheter att somna, kan koppla bort och sova sött men inte denna gången. Tankarna maler, gnager, ältar och snurrar runt runt i meningslös oändlighet. Kommer på mig själv att inte bara spekulera utan rent av planera en alternativ framtid. Det kan väl aldrig vara ett bra tecken? Jag borde vara trött, klockan är halv två. När var jag vaken så sent senast? Störigt, jag vill, jag behöver sova!


Torsdagspasset avklarat!

Kändes bra i både kropp och fotled, jämrans vad kul det är att instruera! Vad hade jag gjort om jag inte hittat combaten? Hur hade jag mått? Det vet jag - urdåligt!


Dagens att göra

Lilltjejen har proffsfotografering inbokad imorgon. Utifall föräldrarna bestämmer sig för att vara med på någon bild à la familjepluttinufs sitter vi nu hos frisören. Senast jag var här var jag uppfylld av så mycket vrede, besvikelse och sorg och lät dryga decimetern falla till golvet - totalt obrydd. Kan inte påstå att jag bryr mig mera nu men ett visst underhåll bör ju upprätthållas. Johan klipps först så förhoppningsvis gör han bort mesta döpratet med frisörskan. Kan man inte diskret ange någonstans, typ vid bokningen om man är öppen för tjöt eller inte? Det tycker jag frisörerna borde erbjuda!


Just det!

Fick bekräftelse idag att jag fick passet på Lindholmen! Tjohoo vad glad jag blev! Udda veckor alltså, söndagar från och med höstschemat! Då blir det alltså den varannan vecka och så Angered måndagar och Kållered torsdagar. Kommer sakna Partille men det blev helt enkelt för tight med tiden.


Partille!

Wehoo! Fick ont i fotleden mot slutet av vår cachingpromenad, så pass att Johan fick prova linda den. Han har ju tekniken och vanan inne i och med hans problematiska fotleder. Kändes väldigt ovant men ändå bättre. Får se hur det känns senare ikväll och imorgon.


Cachingpromenad

Promenerar i solen ute på Hisingen. Lekpaus för en tjej som inte vill sova.


Återhämtning!


Första

Fick köra i stora salen då det var så få bokade till S'habam:en dom egentligen skulle vara där. Det passade oss perfekt för i lilla hade det blivit trångt! Bra tryck och vilja som vanligt, på torsdag dags igen men först däremellan: Partille imorgon!


Förmiddag

Johan kikar på GAIS lag som spelar i Gothia cup och tog med sig Lilltjejen då jag haft party med henne halva natten. Schizofrent väder idag med. Varmt och gott i solen men huttrigt kallt när den försvinner bakom molnen. Fia gör mig sällskap medan Gråbröderna jagar flygfän och ser allmänt knasiga ut på köpet. Fia åkte på ett otäckt bett av någon grannkatt och fick sådan där varbildning som både Doris och Maja råkade ut för. Vi märkte det först när kinden en morgon var svullen som en ballong. Fuktig trasa och mycket torkande tog bort pälsen och blottade skadan. Varet bokstavligen sprutade ut. Det märktes att skadan tog på gamla Fia men med mycket torkande, tryckande och tömmande av var är det nu läkt och pälsen på väg tillbaka. Hon är också tillbaka i sin gamla form, sånär man nu kan vara som gammelkisse vilket är skönt att se. Det har också utdelats en och annan slick på Gråbröderna men hon tvekar inte heller att markera vem som bestämmer. Pojkarna som nu börjar vara ganska biffiga viker sig direkt. Tvättmaskinen går och jag har hunnit plocka lite. Till kvällen kommer Johans föräldrar för att natta Lilltjejen då jag vikarierar ett combatpass och Johan har fotbollsträning. Just det, tre combatpass på tre dagar. Det hade inte varit några som helst konstigheter för några år sedan men nu lär det vara sega ben till torsdagen! Nåväl, det är kul och med hjälp av deltagarna får man extra energi. Undrar vad man ska hitta på nu när man ju plötsligt fick huset för sig själv? Jag skulle vilja virka, eller sticka eller läsa men finner inte ro till det. Känns också meningslöst när man ändå inte kommer att kunna sitta så kontinuerligt man vill. Sitter ju faktiskt rätt gott här ute, när solen är framme i alla fall. Men känner jag mig själv rätt äg jag snart inne och drar en vals med dammsugaren!


Nattning

Fick sällskap till nattningen! Synd att Lilltjejen inte somnar lika snabbt och lätt som Brorsan bara. Ännu en dag med väder som skiftat mellan regn, sol och rejäla vindar. Vår nya cacheserie "Downtown Olofstorp" har nu fått ett antal besökare. En av dom råkade dock ut för något riktigt tråkigt. En cache ligger vid en genväg mellan två områden där stigen mynnar ut vid en grusväg som jag trodde ledde upp till ett fåtal mindre bostäder av typen sommarresidens som ännu inte "omvandlats" till permanent. Ingen skylt om vare sig återvändsgränd eller Privat väg finns. Denne cachare parkerade bilen där och åkte på en boende som rent ut måste haft en skruv lös! Kanske föraren kört vilse? Vill ställa en fråga? Behöver hjälp? Nej, cacharen hinner inte säga ett pip förrän den boende rent ut flyger på denne, skriker att det är en privat väg, hotar med polis, att registreringsnumret är noterat, sliter i dörrarna och gormar okvädningsord och smädelser.

Jag har ju sedan länge slutat att förvånas men kan ändå undra ibland. Vad är det för fel på somliga människor? Hur går deras tankegångar? Kan de ärligt rättfärdiga sina handlingar för sig själva? Mitt resonemang är ju att vissa saker bara inte går att förklara. Vi vill gärna ha förklaringar till allting, handfasta ting som kan hjälpa oss förstå. Denna surkärrings beteende vida överstiger "en dålig dag" med brända frukostfrallor, tvättmaskin som havererade, femton Jehovasbesök och karlsloken som vägrade klippa gräsmattan, gå ut med soporna, trimma häcken, ta på rena kalsonger och köpa rätt sorts blommor i affären! Om det så handlar om illvilligt beteende eller onda handlingar tror jag somliga inte har annan förklaring än att dessa personer bara är på det sättet. Helt enkelt. Varför inte liksom? Bara för att vi andra behöver en förklaring, behöva förstå. För om man förstår och finner förklaringar kan man också göra något åt det. Förebygga, lättare acceptera det ofattbara för att det ju finns en orsak. Men nej, jag tror inte det. I somliga fall ja, kanske till och med de flesta. Men i några tror jag inte det. En del tänker och känner helt annorlunda än vi andra. Det vi sorterar in i facket "normalt" har de andra preferenser för. Det är ingen ide att försöka förstå, analysera och diagnosticera dessa människor. Det är slöseri med tid och det är de garanterat inte värda.


Be My Cupcake!

Just det, en hel liten butik avsides uppe i Lunden som bara fokuserar på cupcakes! Okej, såg nåt om tårtor också... Är duktigt mastiga de där garnerade muffisarna! Urp!


I Brunnsparken!


När husse och matte sover...

... Har gråbröderna party.


På väg

Till Landet för att färdigställa cacheserien. Nya rättspsyk blir alltmer färdigt. Undrar om de har ett rum till övers?


Middag

Jag somnade och vaknade nästan fem timmar senare, darrig i kroppen efter de två knäckmackorna vid nio. Fyller på med högkvalitativ Billypizza!


Minihaveri

Ligger avstängd i soffan görandes ingenting medan far och dotter äter lunch. Det fungerar ju rätt bra det där, att låta allting rulla på och skjuta undan de små gnagande tankarna - ett tag. De vill inte låta sig nöja med gnagande oro för att slutligen duka under för den obönhörliga tiden och fulltecknade dagar. De vill inte alls. Så till slut kommer de till uttryck i form av utrunnet tålamod och irritation på saker som är lättare att peka på: Lilltjejen som vaknar på morgonen, skräp under fötterna och kattlådor som behöver tömmas. Jag väntar på ett initiativ till samtal, väntar så länge att tålamodet tar slut och frustrationen går ut över allting. Jag väntar på ännu ett svek samtidigt som jag ställer mig frågan om jag egentligen bryr mig. Dilemmat gäller snarare om jag drar ut på något obönhörligt, att jag tvingas till något jag egentligen inte vill men inte ser något annat alternativ till. Jag svär och förbannar situationen han försatt mig i, men nu är det trötta och uppgivna eder. Jag får det sagt av andra, vilket gör ondare än när jag säger det till mig själv: Hade vi inte haft Lilltjejen hade jag varit utanför dörren för längesedan. För vad säger de orden om mig egentligen? Hur dum jag är som stannar hos en som svek och inte respekterar mig eller det vi hade? Att jag förnedrar mig och finner mig i den otrygghet jag försatts i bara för att vi har ett barn? Men det är ju det där att det ju inte är så "bara för". För en del kanske men inte mig. Och varför skulle jag egentligen vara den utanför dörren? Hur kommer det sig att det oftast är den svikna som drar? Den svikna som får lämna sitt hem? Troligtvis för att man själv inte vill vara kvar i den miljö som bara visat sig vara luftslott och illusion. Leva kvar i påminnelsen om sin naiva tilltro på en annan människa. Jag lärde mig tidigt att de som betyder mest också är de som sviker, att ensam är stark är ett motto jag inte kan släppa hur ofta psykologer, vänner, bekanta och egna tankar i bakhuvudet än säger emot. Jag hör bitterheten i detta inlägg, den genomsyrar och dryper av allt det jag kämpat för att hålla undan. Jag försöker ha perspektiv, försöker bagatellisera och minimera, vrida och vända på mina tankar för att få dom att betyda mindre, verka mindre, känna mindre. Och det har gått ganska bra, så pass att jag vid frågor kunnat säga att, jo det går nog bra det här. Men i själva verket var det ju bara den där förbannade fasaden, skickligt uppbyggd av mina egna försvarsmurar. Jag vet svaret jag skulle ha gett om någon annan i min sits frågat om råd, men vill inte höra på det örat själv. Jag väntar på ett initiativ till samtal, det KAN väl inte vara ett enmans, eller kanske snarare enkvinnas jobb? Vad är det som är så förbannat svårt?


Gottigt

En dag på Landet med ömsom sol, vind och regn. Placerade ut och tog koordinater för ännu en serie runt Källsby/Källsnäs. En snabbis in till Stenungsund och geoshopen som ligger mitt emot Thomas tennisbutik! Och så avslutning på dagen med väldigt god mat uppe på "Panget"!


Mögelost

Mycket folk också i Kållered ikväll, kul! Frossar i kex och mögelost efter en misslyckad FTF-jakt på vägen hem.


Vad hände?

Jag har nog gjort ett av mina första och värsta spontaninköp idag. Det var ingenting annat än "den-här-vill-jag-ha"-känslan som uppfyllde varenda cell så fort jag placerade mig där. Hade vi inte gått dit hade det aldrig hänt-hade jag aldrig vetat om dess existens, men nu hamnade vi där och jag satte mig. Jag satte mig och blev kär, blixtförälskad, så där som man bara läser om och som sker för alla andra. Jag bara visste att den här var menad för mig, den jag länge letat utan att aktivt göra det. Det var så spontant och olikt mig att jag fällde ångestens tårar minuterna efteråt. Vad tog det åt mig?

Jag köpte en fåtölj.
En fåtölj som tog emot mig där jag kom med min rumpa, omfamnade min trötta kropp och omslöt mig så kärleksfullt jag föreställer mig bara en mor kan göra. Med en knapp på sidan kommer fotstöd ut och ryggen fälls och himmelens moln hade inte varit skönare att vila i!
Ångesten dämpas något av det faktum att mina sparade Sportlifepengar tar största delen. Annars hade jag nog innan tårarna torkat, sprungit tillbaka och ångrat köpet! Att vi sedan dessutom såg den soffa vi vill ha, båda två fullständigt överens i den sekund vi såg den, är en annan historia.


Registrerar

Det har blivit en del promenerande idag. Inte det bästa vädret men rätt skönt ändå. Vad gör lite regn? Promenaden resulterade i tretton utlagda cacher i den andra serien jag påbörjade för länge sedan! Nu är det bara det digra jobbet att registrera dom alla på geocaching.com och tillse att info och koordinater är rätt.


Nu!

Nu tror jag minsann att jag fick en första semesterkänsla! Sommarkväll, eld som sprakar, bus med katterna på gräsmattan och skön känsla i kroppen efter ett gott träningspass! Sedan kunde allt träningspasset varit längre då det nu kändes som man precis kommit igång -då det var slut! Kanske lika bra på ett sätt då jag lyckades skada stackars Andreas, förhoppningsvis utan bestående men.


Måndag

Väntar på dagens träningspass, box i Frölunda. Värmde upp med gräsklippning och en kortis med trimmern. Riktigt gott väder där solen nu känns i skinnet! Mår alltså betydligt bättre idag, vilket kan vara en kombination av järntabletterna, extra vätska och det faktum att vi gick och lade oss strax efter åtta igår! Degade framför fjärde "Pirates" -filmen. Men nu ska det svettas!


Madrassen

Huvudvärken vill inte ge sig, störigt värre och piggare har man definitivt varit. Känns som jag skulle kunna sova en vecka! Jag har saknat att blogga hur meningslösa inlägg det än blivit, men nu har jag varken ork eller ord. Snark!


Ny leksak


Väntar lite

Lilltjejen sover där bak så jag sitter och vaktar medan Johan är inne och storhandlar. Har flängt runt och spenderat pengar - på Lilltjejen. Bauhaus och jollyroom.se:s butik för allt från nät och stolpar till rutschbana och badskor. Mamma är fortfarande otroligt trött med huvudvärk till det. Det KAN ju vara en bidragande orsak att jag lämnade blod igår...


Frukost!


App igen!

Orkar dock inte skriva mer än att egentiden, eller snarare barnfria tiden inte ägnades åt Dibbespel. Varken för mig eller Johan! Vi satt i soffan och såg en film vi redan sett så många gånger och liksom "Jakten på röd oktober" som jag fastnade framför häromveckan kan ses igen - "På heder och samvete".


Jaha?

Lilltjejen börjar lugna ner sig intill mig. Fast man vet ju aldrig, rätt vad det är står hon upp och hoppar. När det sedan somnats har man den där lilla stunden av egentid. Då mamma och pappa ska slappna av och öppet kunna frossa snask och lägga fjärrkontrollen på bordet! Eller snarare i vårt fall - spela Dibbe. Men nu är jag så ruggigt trött, så trött att jag till och med överväger att offra min dyrbara Dibbetid för sängen! Intensiva sista dagar innan semestern med extra strul på slutet visade sig till slut på så sätt att jag blev virrigare än vanligt. Glömde bort vilken dag det var sekunden efter jag tittat i kalendern, blandat ihop servrar och databaser, stannat för att tanka utan plånbok och kört vidare med tanklocket öppet. Upptäcker på Älvsborgsbron att jag ju ska till Partille och inte Kållered, tänker rätt (tror jag) men säger fel. 
Nej det kanske inte är så dumt med semester ändå! Har dock ingen semesterkänsla för fem öre. Kanske den infinner sig där när de fyra veckorna går mot sitt slut. Urgh vad trött jag är!

Dag upp och ner

Tjugofem grader och klockan har passerat åtta. Sitter och eftersetts utanför Partilles anläggning där jag haft det stora och välbehövliga nöjet att köra skiten ur mig själv och förhoppningsvis deltagarna vid kvällens combat! En intressant dag där jag oväntat fick rycka in som stand-by support för EMT och delar av styrelsen nere i Volvohallen. Efter den halvstimulerande början på dagen med delikat gratislunch åkte jag på ett bakslag med en av mina applikationer. Hade man jobbat på ett litet företag med obefintliga administrativa kringelikrokar hade det varit en betydligt enklare sak men nu blir jag bara trött. Lägger en del av skulden dock på leverantören vilkas otaliga buggar nu orsakat detta bakslag. 
Menmen, det ordnar sig, vad är det i det stora hela och jag fick ju avreagera mig? Att man sedan får positiv respons från deltagarna gör inte saken sämre. Tack Partille, imorgon är det Kållereds tur!
 

Tråk

Jag är lite trött. Och fortfarande applös, därav de svaga livstecknen. Lilltjejen är förkyld och har av någon anledning varknat vid 4-5 tiden den senaste mornarna. Att hon sedan somnar om lagom till jag ska kliva upp för jobbet eller i soffan med Johan där hemma har ju jag ingen större förtjänst utav.
Men det går rätt bra ändå, man har en rejäl bank av lugna nätter i ryggen och snart är det dessutom dags för semester!
 

In memory of Maja

Johan har under dagen jobbat på en serie cacher att lägga ut i närområdet. Efter middagen placerade vi Lilltjejen i bärstolen igen och trampade bort till höjden på andra sidan tjärnen. Jag har länge planerat och gjort i ordning en cache "In memory of Maja", men nu tog vi äntligen tag i det!
Maja, min fina Maja.

RSS 2.0