Nattning pågår

En snuvig Lilltjej bökar i sängen intill mig. Efter två dagar hemma fick hon återvända till dagis idag och det gick utmärkt. Även om det gått bra att vobba kändes det ändå bäst att vara på plats på kontoret. Effektiv dag där jag också klämde in ett möte med min nya bankman(kvinna). Initialt verkar hon väldigt bra. Privatlånet som väntar på StV:s försäljning måste ha ytterligare uppskov, som det nu ser ut kanske ända till nästa år, så får besked om det under nästa vecka.

Utan massa möten får man en massa gjort, så också under kvällen. Hämtar ju Lilltjejen lite tidigare så tar in det efteråt. Känns bra i mammahjärtat att hon inte behöver vara kvar och hämtas sist av alla.

När jag igår för femtonde gången sade till henne att gå och borsta tänderna får jag repliken "Jajaja, du är en sån bärfis!"
Hahaha, what?

Men nu snarkas det minsann. God natt min lilla sötnöt!


Vobbar

En megasnorig och hostig Lilltjej har fått hålla sig hemma nu för andra dagen. Energin kommer och går och jag sitter mest med hörsnäckorna i framför skärmen.
Fick en liten Rödhake i fönstret igår och jag (ut)nyttjade chansen att låta Lilltjejen hålla den vimmelkantiga sötisen. Efter en stunds återhämtning på utsidan flög den iväg.
Ronja flyger också när hon hoppar från sin gunga - jepp, inomhus! Hur fräckt som helst! Undertecknad smyggungar också ibland...


Bror i knät

Jag har aldrig förstått varför butikerna lägger bröd- och bakverken öppet på detta vis. De blir ju torra! Sedan tillhör inte jag de mest kinkiga men är det inte lite snuskigt också att de ligger öppet för all sköns förbipasserande odörer, nysningar och hostanden? På cafeer likadant där grejerna ligger öppet längs disken där alla står och köar. I vissa fall finns det glaskupa över men oftast inte. Till och med jag tycker det blir oaptitligt.

En småhostig Lilltjej introducerades för domino innan dagens pass i Frölunda. Galet skönt att köra och bra med folk också denna gång. Fullkomligen älskar remixen av Ushers "Scream" till uppvärmningen! Nästa vecka är det nya releasen som gäller så nu är det sista-minuten-plugg som gäller. Redan till imorgon måste den sitta då jag teamar med Robert i Partille. Lilltjejen ska hälsa på gamla kompisen Sonya så jag kan köra. Kul! Var evigheter sedan jag var i Partille nu.


Back in the fåtölj!

 

 

Kan inte säga annat än att det fungerat otroligt smidigt. Från den bokade parkeringan, transfer till och från terminalerna, hyrbil och flyg. Precis som det ska vara, med tillhörande köer till incheckning och säkerhetskontroller. Enda störmomentet var att online incheckningen till hemresan inte fungerade. Men egentligen kvittade det då man ändå var tvungen att köa för bagagedrop.
Fick dessutom lyxen att sitta vid nödutgången. Såå skönt att kunna sträcka på benen!

Så glad att jag gjorde denna resa! Legat en hel dag på en strandsäng och verkligen gjort ingenting. Vet inte när det hände senast men inte sedan Ronja föddes. Trodde jag skulle bli rastlös men icke. Bara njutit, och till och med badat i havet!
Den kostar ju en del i årsavgift min vecka där nere, och det finns just inte mycket mer att göra där än sola, bada - och spela golf. För den golffrälsta är det nog snudd på perfekta platsen att bo på. Min ambition att ta gröna kortet i år kom ju på kant med allt annat denna sommar men målet är att ha det där kortet till nästa säsong. Vem vet, kanske jag kan återvända och prova på de där snordyra banorna om ett år?

Tvättmaskinen går, allt är uppackat och resväskan tillbaka i förrådet. Ida och Fredrik som bott här med katterna hade lämnat superfint efter sig, nästan bättre än jag lämnat det. Helt klart mitt förtroende värdiga!
Gråkatterna mötte mig när jag kom från bilen. Svårt att inte bli glad när de kommer travandes!
Imorgon kommer Lilltjejen innan mitt Frölundapass då Johan skulle iväg på något. Känns då längesedan jag åkte men samtidigt inte. Konstigt det där.

 

Hej då, och tack!


Röd

Det blev en dag på stranden. Det syns. Och känns...


Så. Jäkla. Gott!

Visserligen bara två dagar senare men SÅ gott! Badat både i pool och hav, just det - hav! Ätit otroligt gott, solat lite för mycket, tjongat iväg golfbollar och besökt Portugals yttersta spets.

Minns inte om vi byggde en stenhög senast jag var här men det har garanterat blivit fler sedan dess. Staplade ihop en denna gång i alla fall så får vi se om det blir ytterligare en någon annat år. Det är så storslaget och vackert där ute! Underbart!


Overkligt

Bäddat ner mig i soffan. Nya lakan i sängen för Ida och hennes pojkvän. De ska bo här och ta hand om katterna medan jag - är på semester!
Japp! Larmet står på noll-två för att sätta mig bakom ratten med riktning Köpenhamns flygplats. En vecka i min lägenhet i Algarve, Portugal! Min vecka, min 40-årspresent till mig själv, att nyttja min vecka där nere som sammanföll så turaktigt med att inte vara R-vecka. Känns overkligt! Förra gången jag var där var Ronja två? Tre? Och åkte med Johan och hans föräldrar. Denna gången känns det som ett äventyr där jag ser mig själv göra så lite som möjligt. Overkligt som sagt!


Skuld

En stressig men ändå bra dag på arbetsfronten. Fick åka via Majorna imorse då jag glömde paddan i salen igår. Typiskt mig.
Ronja är lite ledsen när hon hämtas sist från dagis. Verkar inte som några föräldrar där jobbar till fem, eller så hänger de ännu ihop och kan pussla så som vi gjorde innan. Jag har ju bättre möjligheter till flex så försöker hämta lite tidigare vilket känns väldigt bra.
Detta dagis känns sämre. Med sina nedgångna lokaler, tråkiga gård och utslitna personal. Att ursäkta uteblivna utflykter med barnen för att det är jobbigt att fylla i riskplanen! Två lekcyklar på två avdelningar och inte ens en gunga. Det är väl sådär det ser ut på de flesta håll. Det var lyxigt i Olofstorp med ett sprillans nytt dagis.
Hon kommer ju jättebra överens med de två jämnåriga tjejerna i gruppen men nästan dagligen berättar hon att en pojke boxas och knuffas. Idag i magen så hon tappat andan. Hennes personal var inte kvar när jag hämtade men undrar om de skulle ha sagt något. Pratade om det vid inskolningssamtalet och de var medvetna om denne pojke. Ibland leker de jättebra ihop men oron finns att hon till slut blir rädd och vill undvika honom. Man säger ju att hon ska gå undan, be honom sluta, säga att det inte är ok. Och om han ändå fortsätter sägs till fröken. Men om han trots det fortsätter? Dag efter dag, vecka efter vecka? Ska hon bara acceptera det? Vika ned sig? Det vill man ju inte!

Fick också första känsloyttringen kring separationen idag. I bilen innan vi skulle gå in och handla blir hon jätteledsen och berättar storgråtande att hon saknar huset, inte vill bo så litet, att det är jobbigt att "cykla fram och tillbaka" och "packa väskan hela tiden". Att vi inte "bor alla" längre och saknar Johan. Mammahjärtat brister men inser att det får och måste få komma ut. Lyfter henne från passagerarsidan över till min famn och låter henne gråta. Det finns ju ingen tröst att ge, bara försöka få henne att förstå att det är ok att sakna, känna och vara ledsen.
Mitt samvete skär nästan sönder mig, det är mitt fel allting! Och jag känner mig så ensam. Vill berätta för Johan att vår Lilltjej är ledsen, att reaktionen kommit men vad skulle det hjälpa? Lägga smärtan på honom med, höra anklagelserna uttalas högt? Räcker med mina egna.

Efter en stund lugnade hon ner sig och vi kunde gå in. Lite dämpad men på allt bättre humör under kvällens gång.
Har under våra veckor påmint mig själv att säga till henne att jag älskar henne. Och blir så glad när hon spontant säger det till mig. Det ska inte vara något som ska kännas konstigt eller fel att säga till mig så som jag kände för min mamma. Vad det än gäller ska hon våga säga precis vad som helst till mig. Hur får man henne att förstå och verkligen känna det? Jag vet inte, men med mina egna erfarenheter vet jag i varje fall hur jag INTE ska göra...


Skööönt!

Snacka om att känna sig som en sparris intill grymma Johanna! När passet var så pass sent hann man hem och hämta Lilltjejen, äta och låta henne leka med kompisar innan det var dags att åka. Vikarierade i Majorna. Sommarvärmen håller ännu i sig med uppåt tjugonio grader under dagen! Fick ändå ett gött gäng och ååh vad skönt det var att köra skiten ur sig!


Typ halvvägs

Det såg ut som en helt vanlig nummerplåtshållare men blev full i skratt när jag tittade närmare! Hur kommer man på en sådan idé? 
Apropå tid att läsa nummerplåtshållare i morgonköerna slog det mig igen hur fascinerande det är med alla dessa människor som flödar längs vägarna, hur huvudlederna grenar ut sig åt alla håll. Ett flöde viker av åt höger, ett annat åt vänster, grenar sig vidare till mindre och mindre likt ett blodsystem för samhället. Bilar, bussar, cyklar, spårvagnar, färjor och tåg. Alla har ett mål, ett uppdrag, ett syfte och en mening. Många har svårt att se detta, att de faktiskt bidrar, behövs. Ser det istället som ett meningslöst måste dag ut och dag in där den enda ljusningen är när de får flöda tillbaka hem på fredagen. Jag har också ifrågasatt min mening, framför allt sedan jag slutade som lärare där ens insats blir så påtaglig. Vad är det jag gör nu egentligen? Försöker se till att några IT system fungerar så ett företag kan sälja sina produkter. Inte ens handgripligen genom att tekniskt underhålla systemet utan ett administrativt fluff som mest består i att jaga folk och se till att saker blir gjorda. Det är inte att hitta botemedel mot cancer, skapa vackra trädgårdar eller rädda oljeskadade fåglar precis. 
Men vad är det som avgör huruvida ens tillvaro är meningsfull eller inte? Det är väl vi själva? Tycker man inte det får man väl finna något som gör det? Eller se på det ur ett annat perspektiv, det brukar kunna räcka en bit för mig i varje fall. Tycker i vilket fall det är häftigt, otroligt tillfredsställande och framför allt priveligierat att vara del av detta flöde, detta som många kallar ekorrhjul och nödvändigt ont.
 
Och apropå tillfredsställande blev det ett grymt pass i söndags. Trots sommarvärme på utsidan var det ovanligt mycket folk. Så fullt har det inte varit på länge! Många nya och flera positiva kommentarer efteråt. Kändes också väldigt bra i kroppen med en massa härlig energi.
 
Och så sista bilden: Liten nostalgikänning till barndomen och de tegelstensstora walkie-talkisarna jag och Jenny hade! Har för mig vi jobbade och sparade ihop till dom och räckvidden var knappt så det räckte mellan våra hus (hade ett emellan oss). Minns hur vi till slut bara kunde kommunicera genom att trycka frenetiskt på den där "ring"-knappen för att frambringa ett ynkligt elektroniskt ljud hos den andra. Men kompisarna var imponerade, i varje fall ett tag där i början.
Nu är det inte så mycket tegelsten och det är inga som helst problem att prata när Lilltjejen är nere på lekplatsen och jag hemma i lägenheten. Morsan kan laga middag och anropa när det är dags att käka. Funderade ett tag på en kobjällra eller mistlur från balkongen men föll för den modernare varianten. Då kan hon också meddela om hon går in till granntjejen och tillika dagiskompisen. Praktiskt. Och ja, jag tycker kanske det är lite roligt också!
 
 

Bra vecka!

Liten grå i knät värmer mina trötta ben. Medan jag strular med iTunes på andra datorn tänkte jag försöka sammanfatta veckan som flugit förbi.Rent generellt har det känts väldigt bra på jobbfronten trots incidenter och den vanliga röran. Jag är med på ett helt annat sätt, och det slog mig vid ett möte hur mycket mer fokuserad jag var men samtidigt klichéaktigt "lugnare i själen". Under våren och fram till semesterm var jag otroligt splittrad med väldigt rörigt i hjärnan. Bara sista veckorna kunde jag stundvis känna mig lite mer bekväm med jobbet.
Nu är jag med på ett helt annat sätt, känner att jag faktiskt tillför ibland och kan ta egna initiativ samt driva saker. Börjar nästan känna igen mig själv! Tror mycket beror på att jag kommit på plats privat, känner att det både funkar och känns bra, men också fått lite bättre koll på grejerna på jobbet. Saker börjar falla på plats och få form och struktur efter att tidigare bara varit en kaosartad dimma.
Sedan jag började detta uppdrag har jag knappt umgåtts med min nya grupp. De sitter inte heller såpass samlat som den gamla försökte i det aktivitetsbaserade landskapet. Därför var det lite extra roligt att jag kunde vara med på provkörningen av våra nya V90 och S90. Kan helt klart tänka mig S90 R design - i gult, hoho!
Blev inte allt för åksjuk men körde heller inte så många varv. Mycket trevliga bilar med en mycket trevlig avslutning i form av vardagslyx. Löjrom och jordgubbschampagne! Japp, undertecknad har gett sig sjutton på att förstå vad de där mat- och dryck kombinationerna alla pratar om verkligen handlar om. Likt Råttatouilles Emile försöker jag hitta den där symfonin som de rätta kombinationerna tydligen ska frambringa.
Det går ganska precis som Emile faktiskt. Kan skönja några toner här och där, tycka "Ja, jo, men joo", och så "...näe. Borta". Men man får väl också inse att man är på bäbisnivå med utgångspunkten att mat i första hand ska vara enkelt och mättande. Är den god och rent av delikat är det ren bonus. Som sagt, dagen jag blir biljardär är egen kock bland det första på avlöningslistan!
Till efterrätt sådana där nya Bubbies som jag sett men inte vågat prova. Ser ju jättegulliga ut och var överraskande goda! Lite mysiga att mumsa på och just det där att man kan hålla dom i handen. 
 
Mer lära-känna-gruppen blev det på torsdagen då vi tillbringade hela dagen med varandra. Linda åt mer eller mindre konstant hela tiden men lyckades ändå trycka i sig lunch på Joe Farelli och middag på Bourbon Street. Burp! Trevlig dag, synd att inte alla kunde vara med. De är rätt sköna personligheter, väldigt olika är vi alla vilket är rätt roligt. Tyvärr missar jag avdelningsmötet nästa vecka då alla grupper åker till Olofström. Jag har ju Lilltjejen då och de ska övernatta där nere.
 
Älskar reklamen nedan! Den illustrerar så väl det som varit min syn på tjusiga inneställen, hahaha!
Jag kom att tänka på den när jag igår fick möjligheten att besöka KOKA. På bordet vid varje plats låg nämligen en sten! Den där buljongen man fick in först smakade verkligen inget vidare och undertecknad fick ännu en bekräftelse på att hon inte hörde hemma där bland de välputsade glasen och personal med prästliknande kläder. Spekulerade en sekund om man skulle doppa den där stenen i det blöta och sörpla, förlåt, smutta försiktigt "för att erhålla den där lilla subtila sältan spetsad med mineralens lite skarpa smak". Eller nåt.
Jag hade fel. När brödet serverades placerades en stor klick smör med tillhörande smörkniv där uppå! Självklart. Sedan funderade jag på om de faktiskt körde stenarna i diskmaskinen sedan eller hur de faktiskt rengjorde dom.
Jag undrar om de också inte bara gör en grej av att komponera ihop de mest konstiga saker i sin strävan att vara unika och exklusiva. Råa räkor med tagetes, rökt gräddfil och granskott. Och alger i efterrätten. Ibland blev det rätt bra, till och med otroligt bra. Ibland mindre bra. Mellan de sju(!) rätterna knaprade jag det jättegoda knäckebrödet med stenat smör och lämnade stället mätt och med helt klart nya mat- och smakupplevelser. Intressant upplevelse där min inre Emile kämpade tappert. 
 
Så blev det dagen efter och lördag med Stadsjakten! Första året vi löste alla positioner och första året vi hann med så många av uppgifterna. Tretton av de femton! Min stegapp hade registrerat drygt 14 kilometer och Johans drygt 15. Inte konstigt vi var trötta då de flesta av dom kilometrarna joggades eller sprangs! Lägg där till Fysikens stationer som av någon outgrundlig anledning var - fysiska. Vi luktade inte hallon precis.
En uppgift hade vi lokaliserat till Bilia Group i Mölndal. Vi älgade in genom dörrarna, in till blanka BMWs och spekulanter i kavajer och pikéttröjor. Tjejen i informationsdisken, som man snarare kunnat placera på Dolce Gabbana på Rodeo Drive än en bilhall, tittade på oss med en blandning av förskräckelse och avsmak. Medan hon darrade med handen över överfallslarmet drog vi våra svettstinkande nyllen baklänges ut igen. Stationen var i intilliggande Mini Coopers bilhall. Vi fick gå in bakvägen. Genom lastporten.
 
Vi fick uppleva ytterligare en annan värld i Mölndal. En station låg i en bingohall! Från skramlande spårvagn och mera spring kryssandes mellan solhungriga och shoppande människor kom vi in till fullkomlig tystnad - och "B - åtta. Bertil - åtta". Försynt tassade vi ned i källarlokalen bland blåhåriga damer och krokryggade herrar till en pusselutmaning som Johan såklart fixade utan större problem.
Från styltvandring och amerikansk konstig-sport i Hjällbo via rodd och burpees i Gamlestan skyndade vi ut till Hisingen i ett försök att hinna de sista tre. Vi hann bara en då nästa involverade någon form av dans man skulle lära sig och därmed kräva en stund. Snopet. Skyndade tillbaka till Trädgårn för målgång några minuter till godo. På stela ben gick vi över till Max och frossade, åh så gott!
Nu är Linda trött. Imorgon blir det att veckohandla och fixa lite ärenden inför kommande semestern innan söndagspasset och därefter hämta Lilltjejen.
 

Liten grå i knät

 

 

Sommarvärmen är tillbaka en sväng så jag och Lilltjejen avnjöt den - i biosalongen. "Hitta Doris" höll oss båda fängslade hela vägen till det lyckliga slutet. Jättemysig film! Ronja gillade valhajen Vilja mest medan jag föll för bläckfisken Ingvar. De där detaljerna man knappt hinner uppfatta. Skaparna av honom måste ha haft mycket roligt!

Cyklade därefter till Johan och min R-fria vecka var sedan igång. Körde mitt pass i Frölunda, vansinnigt skönt att träna igen! Hade lösa planer på att ställa mig på löpbandet efteråt men det fick bli denna morgon istället. Ynka sex plusgrader men lite mysigt att ge sig ut i gryningsljuset. Mötte tre rådjur på min dryga femkilometersrunda. Det var rätt lagom med tanke på eftermiddagens combat. Dock inte min egen då Partille hade medlemskväll så ordinarie schemat utgått. Hälsade istället på Backaplan och Volvokollegan Marcus pass. Var duktigt stel i benen efter morgonlöpningen så kom igång först till muy thai-låten, mycket för att han mixat in en gammal grymming.
Stolpade sedan omkring på Ica för proviantering inför veckan.

Ser till att gråkatterna går ut på morgonen vilket de inte har något emot. Även om det blir rätt många timmar inbillar jag mig att de har det roligare ute under dagen. I varje fall nu när vädret är ok. Väldigt mysigt när man sedan kommer från bilen, lockar lite på håll och får alla tre på språng från skogen för att möta mig. Mina grå!

Fåtöljen

Liten avkomma i säng och jag hänger i fåtöljen i vanlig ordning. En lugn lördag med lite ärenden kring lunch innan vi plockade upp Johan för att åka till Lindome och fira Idas artonårsdag. Ronja ritade ett kort med henne, Ida och hennes kanin på framsidan. Otroligt gulligt, underbar kanin!
Hennes mamma Anna höll ett litet tal och undertecknad kunde inte hålla tårarna tillbaka. Hoppas jag och Lilltjejen får lika fin och stark relation.
Åt för mycket tårta som vanligt och känner mig nu allmänt däst. Jobbigt att inte kunna träna under R-veckorna men får ta igen det på de R-fria. Visserligen tror jag inte hon skulle ha några problem med att jag stack ut en halvtimme sedan hon nattats, men antar att det vore regelvidrigt hos mamma-maffian.

Förra veckan hos Johan satte hon sig sonika på cykeln och pedalade iväg. Direkt efter att stödhjulen plockats bort och mycket lite träning! Sedan dess vill hon cykla hela tiden. Till bilen när vi ska någonstans. Från bilen när vi är tillbaka. Till och från dagis. Och sista dagarna kör jag bilen medan hon cyklar och så möts vi där och hemma. Dagis är verkligen runt knuten men tycker hon är så duktig.
En av de jämnåriga leker ofta på vår lekplats och i onsdags träffades de där efter dagis. Slutade med att vi fick sällskap till middagen med mera lek efteråt.
Hon bor i ett intilliggande område så cyklade med henne hem sedan. Och igår bjöds Lilltjejen på kalas hos den andra jämnåriga tjejen på dagis, jätteroligt!

En annan kul grej är nästa lördag då Stadsjakten går av stapeln och jag och Johan kör ihop! Jag vill ju så gärna att vi ska ha en bra relation, han också men ännu känner jag mig lite trevande. Var lite rädd att min försynta fråga skulle tas emot negativt men glädjande nog var han på. Lite typiskt är att kalaset är den dagen, liksom Funky kidz terminsstart. Alltid lika underbara farmor och farfar ställer upp och tar inte bara hand om henne medan vi flänger runt i Göteborg, utan följer henne också till de båda aktiviteterna!


RSS 2.0