Flukuerar

Nästan en sådan dag igen, och kan inte skylla på pms.
Solen skiner och det ser ut att bli ännu en exeptionellt varm dag. Jag passerar villaområden med prunkande trädgårdar och blir lite ledsen. Ledsen för att det är något jag valt att vända ryggen, något jag hade men nu inte längre har. Ändå var trädgård inget varken jag eller Johan orkade bry oss om. Antagligen handlar det mera om vad det representerade. Villa, trädgård, familjeidyll. Inrotade förväntningar och föreställningar man egentligen vet bara handlar om fasad men ändå någonstans strävar efter att uppnå. En del av mig längtar och ser fram emot det enkla. En lägenhet där jag bara behöver tänka på mig själv och till viss del min Lilltjej. Om jag inte vill eller tycker om att påta i en trädgård - varför i hela friden bo där sådant krävs?
Ändå ser jag framför mig trädgårdarna där grillen sprider lockade väldofter, terasser med avslappnande vilstolar och barn som springer ut och in med sina kompisar. Och så jag i en liten lägenhet, instängd i den ensamhet jag själv försatt mig i, föredrar men i vissa stunder också förbannar.
 
Jag pendlar mellan lycka och svårmod, förväntan och rädsla. Det kanske bara är att förvänta.
 

Trötter


Johan var på kalas hos Andy igår så det har varit jag och tjejen sedan igår kväll. Just avslutat dagen med att göra chokladbollar och nu nattas det med Johan. Innan han drog igår var vi rätt produktiva på flyttförberedelsefronten. Extra effektiva då Ida och hennes pojkvän tog med Lilltjejen på utflykt till Slottskogen. 
Då vi nu kunnat putta soffan på plats igen kunde vi organisera våra flyttlådor lite bättre, packade fler, delade upp mer och dumpade grejer hos återvinningen. Inte många helger kvar nu och hela vinden måste ned och gås igenom! Också förrådet återstår...
Jag är rätt nöjd med min insats att få bort mycket grejer via Blocket och FB-gruppen. Babyskydd, barnvagn, barngrind, babymonitor och bokhyllor. Börjar bli tomt på väggar och hyllor allt eftersom det åker ned i lådor.

Strul på jobbet som medfört att flera team, inklusive "mitt" fått jobba hela helgen - och vi har inte ens hittat orsaken. Vi var rädda att detta skulle hända, och så skedde också - dock i annan form. Ringt in till de möten jag kunnat men kan ju inte bidra med något - vilket heller kanske inte är meningen. Men behöver hänga med i vad som händer, vill och försöker vara med mera denna gång till skillnad från förra långtgående incidenten då jag hamnade under isen.

Störigt med huvudvärk under eftermiddagen. Trodde jag skulle kunna träna bort den - har ju funkat förr, heh. Lilltjejen slocknade på vägen och jag var inte långt därifrån. När tvättmaskinen är klar blir det bums i säng för denna tröttmössa. Lär bli en intressant vecka.

Torsdag


Japp, en annan pojke idag - med betydligt mera fart i kroppen än Fabbe. Som Lilltjejen sade med lätt utmattad stämma efteråt "Anton busar så mycket...!" De gick bra ihop i alla fall och fick duktigt svarta strumpor av dammet som golvläggarnas golvslip orsakat. Torkat och skurat undan det värsta. Imorgon är det fogning som gäller.
Trött.

Lite kort


Tycker det är rätt mysigt när Lilltjejen tar med kompisar hem. Kanske för att morsan inte behöver underhålla utan fixa middag i lugn och ro. Igår var det första gången hon tog hem en pojke, lite extra kul! Tydligen brukar de pussas också! 
Idag fick hon följa med hem till Sonya så jag och Johan kunde gå igenom bankgrejer så som lånen och kontona i lugn och ro. Skönt! Imorgon ska jag till banken och öppna nytt lönekonto. Då det från början var Johans konton behöver jag öppna nya och flytta mina grejer dit. Autogiron, löneutbetalningar. Apple-ID, Swish, P-app, ja allt man inte alltid tänker på. 
Tills StV är sålt hamnar jag på hundraprocentig belåning på lägenheten så blir att dryfta det med imorgon.


Ynk!

Lite konfys över att jag klassificerats till "D55" men uppnådde mitt mål för detta andra varv i alla fall - att få bättre tid än förra året!  Vågar man sig på att komma under två timmar till år tre?
Liksom förra året var det riktigt roligt och det är ofrånkomligt att ryckas med av stämningen, alla människor bade på och längs banan. I god tid åkte jag till Frölunda torg för en lunch på Subway innan vidare färd med spårvagn till startområdet. Åt i godan ro, betraktade människorna där många var löparklädda précis som jag. När jag var klar spatserade jag ut till hållplatsen och synade en löpare uppifrån och ned. Blicken fastnade vid hans fötter och hjärnan blev blank. Chipet! Det som tillser att mitt deltagade ens registreras, det låg kvar på köksön där hemma! Tack och pris att jag var ute i så god tid och de nästan sex milen för att hämta och blåsa tillbaka gick i rekordfart kan jag säga!
En selektivt lättroad person som jag kan fascinerades av en oändlig radda bajamajor - och de många och långa köer som ändå uppstår. Det säger en del om hur många människor som deltar i och kring detta arrangemang!
Stämningen och entusiasmen över att vara där gjorde att första milen gick i ett huj. Gick varken upp för säldammsbacken eller över Älvsborgsbron. Visserligen inget supertempo men det kändes så pass bra i kroppen att det inte helelr kändes som att jag brände ut något i onödan. Vi hade en farthållare i vår startgrupp på 2.10 och med tanke på att jag hade 2.13 förra året tyckte jag att jag borde kunna hålla mig före henne i alla fall, vilket jag också gjorde större delen av vägen. Efter milen fick jag väldigt ont i fötterna, närmare bestämt trampdynorna på så sätt att det kändes som skinnet släppte. Har ju blivit några mil i dessa skor nu så kanske läge att byta. Hur länge håller ett par skor egentligen?
Efter Avenyn var det duktigt sega ben och då tuggade också farthållaren forbid mig. Då var det bara att bita ihop och haka på! Sista kilometer kom krampkänningar i höger vad så fick koncentrera mig på hur jag sprang. Ville inte stanna och sträcka och definitivt inte riskera full kramp. Det gick vägen och kunde utan kramp eller kollaps passera mållinjen. Nöjd!
Väl i mål var man dock inte snabb någonstans. Benen tilläts säga ifrån och det gjorde de gärna och ytterst smärtsamt. Sniglar och sjögurkor var snabbare än undertecknad!
Väl hemma var det en omtänksam Lilltjej som gjorde morsan sällskap i soffan. Blev en tidig kväll med surrande ben där jag snabbt kände knäet stelna till. Sov dåligt då jag inte förmådde ligga still trots att varje rörelse smärtade så i knäet att jag vaknade. Till morgonen var träningsvärken ett veritabelt faktum. Styltat omkring här hemma där det som vanligt är som värst när man varit stilla. Tog en sväng till Ikea med Lilltjejen för att senare luncha innan storhandling i Partille. Väl hemma kunde man inte blunda för den djungellika gräsmattan. Att man kände för att rasta gräsklipparen var en ren lögn men då man inte har tid under veckan så var det bara att ta tag i det. Med klipparen som stöd mjukades benen upp något, men som vanligt bara tillfälligt.
Det brukar vara värst andra dagen, så vi får väl se hur det går i Partille imorgon!

I säng


Lilltjejen är grym på memory! Sitt goda minne och sinne för detaljer har hon inte från sin kära mor i alla fall. Nytt memory med många plottriga Bamse-bilder men hon hittade de flesta efter en vändning!
Morsan fick ihop några par ändå!

Duktigt trött. Imorgon är det dags!

Mera pepp

När jag kom till jobbet igår så där nedstämd insåg jag att jag saknade min "nya" stil. Med jeans, sneakers och typ cardigan kände jag mig lika grå och betydelselös som jag kände mig. Med något så banalt som en kjol, eyeliner och klackar får jag känslan av en rustning. Jag marscherar fram ackompanjerad av Sergey där den yttre fasaden hjälper mig att bibehålla den inre. Bra eller dåligt kanske kan diskuteras men det känns bättre i alla fall. 
Att Gulingen gick igenom besiktningen med lite extra beröm blev extra pepp denna morgon. 
Min fina Guling. Vill verkligen inte sälja den!


Några till


Utsikten från fåtöljen är lite annorlunda när flyttkaoset brer ut sig. Dessutom har soffan flyttats för att blotta de resta golvplattorna.
Packat några fler lådor, målat lite med Lilltjejen och frossat i blodpudding.

Hämtade nummerlappen under eftermiddagen och det är visst neongult som gäller för Volvianerna i år.


En sådan dag...

 
Ryssland bidrag gick på repeat hela vägen till jobbet idag. Ukraina som vann var också bra men denna passade bättre till min sinnesstämning. Behövde något som inte var för glättigt eller heller sentimentalt känslosamt. Tog mig en bra bit på Norrleden innan jag insåg att det var tiden på månaden och min extra nedstämdhet blev lite lättare att förstå. Små saker blir stora, jag tar åt mig där jag i vanliga fall skulle skaka av mig eller bibehålla distansen. Det tar energi, att ständigt vara på sin vakt. Att varje ord kan missuppfattas, varje handling misstolkas till ens nackdel. Jag är i ständigt underläge, initiativtagare som jag är till detta. Vi må ha varit två men det var jag som gav upp och det är en skuld jag kanske orättvist tillskriver mig men i mörka stunder inte kommer ifrån.
Kör på Norrleden och är glad för min destination som tvingar mig till annat fokus, frustrerad över att destinationen inte ger lika mycket glädje som den en gång gjorde. För jag är ännu långt ifrån på banan, långt ifrån att kunna, behärska, bidra så som mina ambitioner önskar. Får påminna mig också där att inte vara så orättvis mot mig själv. Det tar på krafterna att acceptera att man inte är där man vill vara, att man inte förmår tillmötesgå alla omkring sig. Man vill styra bilen åt ett annat håll, frustrerad och ledsen över en situation man känner sig oförmögen att påverka. En framtid man valt och sett fram emot känns plötsligt väldigt ensam och utsatt. Jag ifrågasätter mig själv, inte i fråga om mitt val utan huruvida jag kommer att klara det. Sedan inser jag tiden på månaden och tankarna blir lite lättare att hantera. Det är en dipp, inget värre än så, något att rida ut. Under tiden har jag Sergey Lazarev som stöttar mig.
 

Ett gäng...


Gsnska produktiv dag då jag delvis jobbat hemifrån pga studiedag för dagis. Lite samtal för praktikaliteter kring flytten, sålt babyvakten och Införskaffat över femtio flyttkartonger i två omgångar. Lilltjejen fick följa med till jobbet under eftermidden för ett möte jag inte kunde flytta. Gick jättebra då det var ett rätt informellt möte i cafeet där hon kunde sitta i en av sofforna intill.
Imorgon blir det att knö sig in till Svenska mässan för att hämta nummerlappen inför lördagens varv. Hade ambitionen att sticka ut en sväng när Johan kom hem men kände mig både trött och omotiverad när det dessutom blåste rätt rejält. Ångrade mig lite när jag åkte för att hämta kartongerna då vinden lagt sig och solen tittade fram. Men då var klockan rätt mycket också. Tror inte ett pass nu gör till eller från ändå.


Wrooom!

Den för ett himla oväsen så det stundtals är lite pinsamt. Men under helgen och i sällskap av andra mullermaskiner började jag faktiskt att gilla oväsendet! Det är något mäktigt med att höra kraften i motorerna, särskilt när de startas. När man anlänt till hotellet och hängde på rummet var det inte svårt att missa när fler anlände. Mullret gav nästan en känsla av välbehag och hittar inget bättre ord än just - mäktigt!
Att sedan dessutom sitta löjligt nära marken såpass att en vanlig hederlig sedan som man passerar ser ut som en suv, är också en fräck känsla. Lite besvärligt när man ska kliva (läs dunsa) ner i sätet och kliva (läs kravla) sig ur den men det får man ta.
 
Via Nynäshamn åkte vi över till Visby och avslutade fredagen med middag på en supermysig Krav-märkt restaurang, "Lilla Bjers". Det mesta var från egna odlingar och närproducerat efter säsong, så det var mycket sparris och någon sorts lök jag nu inte minns namnet på men serverades i ett otal variationer. Med fisk och sedan oxe (om jag minns rätt) och en helt fantastisk efterrätt. Himmel vad gott!
 
På lördagen var det så dags! Kaxigt poserar jag vid rödingen men vågade aldrig köra trots att jag fick. Hade jag haft banan för mig själv kanske men blir så stressad av alla som flyger ikapp bakifrån.
Det roliga med dessa träffar är att alla får vara med. Därav alla möjliga sorters bilar! Tyckte det var supergulligt med två skåpbilar och tillika företagsbilar, målade för något verkstadsföretag. Förarna var grymma så de pilade runt på banan som små skallbaggar, haha! Porsche dominerade helt klart men kul att två Seat Leon Cupra (kombi) också var med!
Banan låg himla fräckt på en höjd och ringlade kring vindkraftverk. Kändes som en bana i något tv-spel.
Åksjukan var väntad men det gick mycket bättre än jag fruktat ändå. Kunde åka med riktigt länge faktiskt, i omgångar under dagen. Trots att jag inte körde blev jag duktigt trött och slumrade faktiskt till i banans allmänlokaler. Ovanligt för mig att kunna somna så där mitt på dagen.
Som förutspått kom regnet till söndagen. Några körde igen ändå men förstår att det inte är något att föredra. Vi åkte hem via Oskarshamn och fick lite vackert uppklarnande i Jönköping. Blir alltid så glad av den sträckan som går längs Vättern mellan Jönköping och Gränna. Fantastiskt vackert!
 

Oväntat

Kör hemifrån med morgonsolen från blå himmel på utsidan. Värmen ska dock ge vika till helgen men ska inte klaga med tanke på den passerade veckan. Har lite träningsvärk i benen efter onsdagens löppass. Det är definitivt för lite med ett i veckan!
När jag förra året deltog på Volvos löpträffar träffade jag vid tillfälle Anna-Karin, min chefs chefs chef. Hon visade sig vara rutinerad långdistanslöpare och av det lilla intryck jag haft av henne dittills var odelat positiv. En sådan där "mänsklig" chef om man får kalla det så. Träffade på varandra ibland på Sats också där hon morgonsimmade medan jag körde på bandet. Vid det sedvanliga småpratet i omklädningsrummet kom det just ofta att handla om löpning och jobb. Hon berättade om en bra bok som hon sade hon skulle köpa till mig, en kommentar jag tolkade som något man liksom bara säger för att verka trevlig.
Döm min förvåning när hon några veckor senare messar att hon har en överraskning till mig. Då har hon köpt boken - och fått den signerad till mig! Hur många chefschefschefer inom en så pass stor organisation gör en sådan sak? Så himla fint gjort!
Generellt är jag lite emot "självhjälpsböcker" och liknande. Har visserligen aldrig läst någon, och man ska väl ta den typen för vad det är - en möjlighet att kanske få lite inspiration. Vet inte om denna tillhör den kategorin men för att Anna-Karin nu ordnade den till mig så ska det bli intressant att läsa den.
 
Lämnade Lilltjejen hos farmor och farfar igår och fick smaka på morgontrafiken genom stan. Söderleden flöt i varje fall bättre, vilket blir min kommande pendelsträcka från juli. Tanken var att jag skulle lämna på dagis idag för Johan att hämta, tvärtom vad vi brukar för att jag åker till Gotland. Men när de dessutom ställde upp med att hämta på dagis igår så vi kunde träna tyckte de att hon lika väl kunde vara med dom hela dagen och stanna över till idag! Så jag kunde testa Sats combat efter jobbet igår och få en lugn morgon utan lämning idag. Innan lunch möter jag upp Christer i Landvetter för racing-helg på Gotland! Hans lilla röda ska få sträcka på hästkrafterna och även om jag bävar för åksjukan som lär komma redan första varvet så ska det bli riktigt kul!
 
Apropå gårdagens pass så var det längesedan jag var med som deltagare och därför lite extra roligt att få chansen till lite inspiration av en annan combat-instruktör. Förvånades dock av den dåliga tekniken hon hade i visa fall - så gravt att det rent av var helt fel! Men jag fick ett gott svettopass i alla fall, även om jag inte tar ut mig på samma sätt som när jag instruerar - och jag fick i varje fall uppslag på hur man INTE ska göra...

Från sängen


Det är viss skillnad att springa i vårvärme med gryende sol än en isvindande mörk vinter. Kändes helt ok!
Om en vecka kan jag hämta nummerlappen och känner mig nästan mer nervös inför varvet denna andra gång än första. Hade ju inga som helst förväntningar den gången men nu har jag ju faktiskt tränat hela året. Borde liksom förbättra mig.

Lilltjejen fick sällskap hem idag för lek, mat och bad. Fick sålt barnvagnen under tiden - gött!
När hon somnat tog jag itu med att sortera hennes lego. Hennes försök att bygga har fallerat ett antal gånger då hon inte hittat delarna. Mamma fick (rätteligen) skulden för att ha lagt alla byggsstser i en och samma låda. Det är ju bara att gräva fram bitarna man behöver? 
Slutade med att morssn fick hälla ut allt på bordet för att ha en chans att hitta.

Några timmar senare hade Rapunsel, Elsa och Anna, Jasmine och Merida fått tillbaka sina boningar. Saknar dock två instruktioner så har en hög kvar...


Ännu en sommarvarm dag


Johan fick sin tjänstebil igår, direkt från bilhandlaren. Den är bokstavligen talat vit som snö. Tanken är att den ska införlivas i familjen och få "Poolkungen" på utvalda platser på rumpan och längs sidorna. Gulingen kommer därmed att förberedas för försäljning genom besiktning den tjugonde så får bli stående hemmavid tills dess. Tråkigt. Aptråkigt! Min fina Guling!

En annan fining är min Lilltjej och tålmodige Bror. Sötnötter!


Eftersvett måndag


Jobbkläder gånger två. Bra dag och härlig avslutning. Ännu en kanondag på utsidan men liksom igår var det ändå grym uppslutning av mina stammisar i Partille. Några nya dessutom och galen stämning som vanligt. Linda går igång på alla cylindrar och lämnar salen fullkomligt slut men ändå så energifylld!

Fick en present av Christer som lite otippat visar sig vara mer astronominörd än jag. Okej, grov överdrift att kalla mig nörd men höll ändå i observationer på universitetet några kyliga vinterkvällar.
Tydligen passerade Merkurius förbi solen och med hans present och kikare kunde man faktiskt se den lilla putte-pricken som en liten punkt på solen. Häftigt!
Att man sedan såg ut som en knäppgök på jobbet var helt ok! Så himla fräckt!

Nu blir det dusch och veckohandling. Alltid lika smart att handla på tom mage...!

Varm och pömsig

Gissningsvis kommer många tillbaka till jobbet imorgon rödbrända i skinnet. Känner själv att det stramar här och var trots solskyddsfaktor. Dansskolans avslutning var välorganiserad med tanke på målgruppen i form av inslag där publiken fick ställa sig upp och dansa. Lilltjejen var tveksam när det var dags men en lärare noterade snabbt dilemmat och slussade med henne. Generellt var de väldigt duktiga på att se till att alla verkligen var med hela tiden. Väl uppe var det Inga problem och när det korta numret var över var det en uppspelt tjej som kom tillbaka. 
Gästartisten Molly Sandén var väldigt go som lät barnen komma upp på scenen och körde tre låtar. Cred till henne som inte körde playback - vilket var väldigt tydligt när hon i början inte hade micken påslagen!
Lilltjejen har börjat följa med mig till Frölunda och är i lekrummet medan jag köra mitt pass. Hon gillar att vara där vilket känns bra inför kommande varannan-vecka-tid. Av någon sommarvarm anledning sjönk antalet bokade till passet rejält under dagen till ynka fyra stycken. Väl på plats var det ändå drygt femton vilket var överraskande kul. Kändes som en evighet sedan jag körde - det är nästan lite långt från måndag till söndag och var helt slut men som vanligt otroligt roligt. Nu blir det två veckors frånvaro på grund av Gotland nästa helg och Göteborgsvarvet veckan därpå. Till Frölunda är det aldrig några problem att få tag i vikarie. Partille är värre men till måndag är jag ju tillbaka - och efter varvet hoppas jag att jag ska vara hyfsat återhämtad igen.
 
Känningarna jag hade i halsen försvann - tack och pris! Känns som jag borde haft några fler löppass i kroppen innan varvet och senaste tiden har det ju bara blivit ett i veckan. Det har varit svårt att klämma in det på sistone. I vilket fall känns det ändå som att jag borde förbättra min tid sedan förra året. Får ju betänka att jag tränade knappa halvåret innan mitt första varv ifjol. Lite roligt också att påminna sig den totala antipatin jag hade mot att springa innan jag kom igång. Mycket har skett och förändrats under det senaste dryga året. Undrar vart det bär hän, var jag kommer att stå om drygt ett år igen?
 

Sommarsol


Jag ska vara borta nästa helg så Johan har Ronja-fritt denna. Vi tjejer började därför med terminsavslutning för simskolan där föräldrarna fick titta på i sedvanlig ordning. Nästa termin blir det gissningsvis Åbybadet.
Därefter var det fina vädret som gällde. Shoppade lite sommarkläder åt Lilltjejen. Rosa var ett genomgående tema - förutom kepsen. Den blev "Batman", hohoho!
Mötte upp Anna-Karin och Marcus för en liten promenad kring Angereds trädgårdar. Jättevackert! Sedan fick de leka av sig i den fina leparken invid arenan.
Lite lugnare hemmavid men mera sol en stund innan middag, lite frisbee i lite mindre sol och chokladbollsrullning lagom till Johan var hemma igen. Solen känns nog i skinnet på de flesta idag. Drygt tjugofem grader och knappa ljumma vindar. Riktig sommardag!


Solig klämfredag

 
Jobbade hemifrån denna klämdag då Lilltjejen var hemma från stängt dagis. Hade några möten på eftermiddagen så perfekt att Meja kunde komma förbi och sysselsätta varandra. Både igår och idag var det kanonväder med rena sommarvärmen - i varje fall i solen. Johan tillbringade Kristi himmels med Lilltjejen på Liseberg medan jag avnjöt egentid på Frölunda torg. Efter några lama försök har jag tagit tag i ett form av projekt som nästan känns lite pinsamt att berätta om.

Japp, Linda har köpt smink! Businesskläder, stövletter(?) och nu detta. Uppenbarligen någon form av 40-årskris eller jakt efter att finna sig själv som blivande singel?
Dristade mig in på ett av de där ställena som ger huvudvärk efter tre sekunder. Nu hade de byggt om och fixat ventilationen eller något för parfymstinkeriet märktes knappt. Fick hjälp av en dam med brytning som enligt namnbrickan var kosmetolog. Det lät ju betryggande och lätt generad bad jag om hjälp. Hur framhäver jag ögonen?
I de tidiga tonåren tjuvlånade jag syrrans (måste det varit för jag köpte ju inget själv, och tvivlar på att det var mammas) kajalpenna. Svullna ögon och kladd gjorde att jag snabbt gav upp försöken. Kändes dessutom bara fånigt och onaturligt så liksom alkohol var det inget jag varken behövde eller saknade.
 
Så sent omsider kliver jag in i det där experimenterandet som de flesta gör i skolåldern. Har visserligen gjort trevande halvhjärtade försök förut med kajal - eller eyeliner som jag lärt mig nu också finns men det kladdar eller flagnar/smular. Fattar inte hur alla tjejer (och vissa killar) gör, men uppenbarligen går det ju så det finns bara ett sätt - att lära sig.
Damen fick nästan något moderligt i blicken när hon allt eftersom förstod hur faktiskt oerfaren jag var. Vilken foundation använde jag? Eeh, va? Underlagskräm - nehej? Ögonkräm då - inte?
Jag hade faktiskt tjuvkikat på YouTube så var beredd på en mindre Ica-kasse med grejer. Damen tyckte dock att ovan räckte gott att börja med - och klappade mig på armen. Kanske hon hade rätt. Glömde rengöringsmedlet (tror faktiskt det kallades något annat) på bilden. Nästan femtonhundra spänn, tjohej. Jäklar vad snygga ögon jag kommer att få! "Öva, öva, öva" säger damen och lämnar över påsen. Vi får väl se hur långt denna påfunna ambition räcker...
 
Gräsklipparen fick komma ut och rastas för första gången detta år. Fick bara lyfta ut halva förrådet för att komma åt den. Passade också på att ta ut barnvagnen och babyskyddet för rengöring och fotografering. Ligger nu på Blocket och intressenter har redan hört av sig. Lilltjejen har fyllt fem år - bättre sent än aldrig antar jag. Liggdelen glömde jag bort totalt och nu hittar vi den inte ens. Får göra ännu ett försök att leta i förrådet plus vinden. Vi har helt klart samlat på oss för mycket grejer!
 
Imorgon är det sista gången på simskolan och på söndag är det avslutning för FunkyKidz i form av uppvisning på Svenska Mässan. Dagarna rullar på!
 

Majmåndag


Man behöver bara erinra sig trafiken i Indien så blir köerna på 45:an plötsligt ganska mysiga. Har i och för sig aldrig haft några större problem med att stå i köer såvida ingen tidspassning är på väg att brytas.
Bra dag när en så gott som mötesfri förmiddag gav utrymme att hantera inboxens översta lager och springande punkter. Bra dag där jag känt att jag har haft hyfsad kontroll och förståelse för det som dykt upp och hanterats.

Skön avslutning med Partilleanerna som tjoar så högt att jag knappt hör musiken - och de är knappt en tredjedel i antal mot igår där Frölundianerna är tysta som murmeldjur. Lustigt att det kan vara så olika. Skönt slut i kroppen. Bra dag.

Maj


Det blev mycket lek med kompisar för Lilltjejen denna vecka. Man kan ju inte annat än tycka det är rätt roligt när dagiskompisarna frågar om hon får följa med hem och leka. I fredags var det både Fabian och Alva som ville leka. Fabian och Lilltjejen brukar tydligen pussas titt som tätt...jojo. Och vanlig hederlig tafatt har ersatts av "pussjage"! Själv fick man sin första puss i mellanstadiet.

Hittade högen med kvitton från Indien. En intressant aspekt var vakterna vid nästan varenda butik som tog hand om ens shoppingpåsar när man gick in. Sedan var det att kvittera ut när man var klar och hade man köpt något skulle kvittot visas upp och stämplas. Nitiska butiksbiträden också som jag har så svårt för. Till slut lärde man sig koppla bort att ha en skugga tre steg bakom hela tiden vart man än gick i affären. 
Till skillnad från svenska köpcentrum är de indiska mer barnvänliga. Det fanns rena aktivitetsområden med spelhallar och "äventyr" att gå in och uppleva.
Och så gick man ut och såg barn sova på trottoaren...

Känns tjockt i halsen så hoppas eventuella förkylningar svettades bort idag. Heh. Väldigt mycket folk idag vilket var otippat med tanke på dagens fina väder. Riktigt kul men också intressant hur så välfylld sal kan vara så mycket tystare än när jag kör med sex pers i Partille. Likväl många positiva kommentarer efteråt från både nya och veteraner.

Johan har börjat packa så smått. Köparnas tidsfrist eller vad man nu kallar det gick ut i torsdags så nu är huset definitivt sålt. Skönt! De får tillträde elfte juli. Johan får tillgång till sin  lägenhet 27:e juni och jag förste juli till min. Otroligt vältajmat! 
Vi gick igenom det mesta av bohaget i fredags utan några besvär eller oenigheter. Också väldigt, väldigt skönt. Mycket återstår förstås men känns just nu som det faller på plats. Att man har boendet klart och huset sålt är förstås en stor aspekt.


RSS 2.0