Mätt i magen


Väntar på bussen efter god middag med decimerad skala kollegor. Mycket jobbprat där jag knappt hänger med på hälften. Namn, händelser och aktualiteter fladdrar förbi och jag nickar och ler som ett fån. Så går det när man jobbar i sin bubbla och undviker sociala sammanhang där mycket av just detta utbyts.
Trots mätt efter klassisk plankstek måste man ju bara när det faktiskt finns.

Eftermiddagen bjöd på intressant kulturell inblick i form av Samagam - indiskt kulturseminarium. 
Förra veckan kördes en flashmob i matsalen som en del av detta. Kul!
Seminariet bjöd på en repris av detta, mera dans samt presentationer.

Intressant med de arbetsrelaterade skillnaderna som man upplevt flera gånger. Man inser att man får tänka om en del framgent.

Drippeli-dropp


Så sitter man här och eftersvettas igen. Gött är det! Väldigt varierat antal deltagare på passen generellt nu. jämfört med innan semestern mycket färre idag men som vanligt hög stämning ändå. 
Hyfsat i fas på jobbet som efter sommaren nu är nere på klart hanterbar nivå. Typ i alla fall. Börjar känna mig lite stressad inför fredagens ViPR som jag inte byggt ännu.

Vardag

 
Får ju jobba på att bryta träningsbilderna. Kör Mallorca-stass för hela slanten idag. Tightsen är supersköna, som att gå till jobbet i mysbyxor. Då till och med en modeignorant som jag erkänner att gympadojjor inte riktigt funkar med tights hittade jag också skor där nere som kanske passar bättre. Inte lika sköna som gympadojjor, men vilka andra skor är?
Sneglar ner och försöker komma förbi nojjan att de är för blanka, för stela, för "fina". För en som föredrar och bor i gympaskor tar det ett tag att vänja sig vid andra alternativ. 
Satte upp håret efter fem minuter. Det får vara någon måtta på utsvävningarna på en dag.


 
För övrigt känns det rätt ok i kroppen idag men duktigt trött. Knatade över till Lilltjejens säng då hon somnat om i vår och knödde på mig som sjutton. Missar föräldramötet på dagis för kvällens pass. Om jag fortfarande instruerar när Lilltjejen kommer upp i skolan och det är dags för utvecklingsamtal ska dom prioriteras. Hittas ingen vikarie får passet ställas in. Ikväll kan Johan gå tack vare Monica och Tomas.
 

Inspirerad och tränad


Johan påminde om Bokmässan vilkens sista dag var idag. Skulle jag inte dit? Jag hade faktiskt inte planerat det men när Johan påminde mig hur mycket jag tycker om att gå där så var förköpet snabbt gjort och jag på väg. 
Strax efter öppnandet var Parkeringen nästan full men mässhallarna fullt manövrerbara. Johan känner mig så väl. Jag älskar bokmässan. Blir så inspirerad av alla böcker, alla verk som författats och skrivlusten flammar upp på max.
Blev en bra skörd på de dryga två timmar jag var där.
Vågade mig på att köpa en hel serie utan att hört talas om den. Och till min glädje har Fredrik Backman släppt ännu en bok.

Hann sega till mig ordentligt hemma innan träningen. Aldrig roligt att känna mer för att sova när man åker men gick över förväntan. Både kroppen och koreografin höll. Får se hur stel jag känner mig imorgon.
Nu blir det dusch följt av storhandling. Visst är det nedslående hur snabbt det känns som man aldrig varit borta? I förrgår låg jag vid en pool och svettades på Mallorca juh!

Fåtöljen igen

 
Den var det alltså. Den klassiska "O Fortuna". Skruva upp volymen och placera den med dig i en gigantisk nedsläckt grotta. Musiken dånar genom valven och olikfärgade strålkastare ömsom smyger fram bakom stalagmiter och stalaktiter, böljar genom valv och strålar från ej skönjbara djup. Trodde Ronja skulle bli rädd men hon satt där intill, lutade sig närmare och viskade: "-Mamma, det är vackert"!
Själv drev det upp både ståpäls och tårar som sagt. Många grottor fanns att besöka på Mallorca och vårt val Cuevas de Artà var en lyckträff. Reviderar det där med att Mallorca inte var något exotiskt semestermål. Med större flexibilitet finns onekligen potential. Både jag och Johan hade gärna begett oss ut på någon av alla vandringsleder som vi körde förbi under vårt snirklande i berg och längs kust. 
(Inte lätt att hålla den horisontella linjen...)
 
(Okej, inte bara Johan som har svårt att hålla rakt)
 
 
Det är ju överkomlig flygresa med sina cirkus tre timmar men ändå känns det nu rejält i svanskotan. Lilltjejen klarade resan galant trots rejäl turbulens vid landningen hemmavid.
 
Någon (Anna) efterfrågade bilder på shoppingresultatet. Hon är än mer förtjust i Desigual så är lur på att det är dessa inköp hon var mest intresserad av. Försökte ta bild i vår halvdanna belysning.
 
Utfläkt på golvet kommer inget Desigual till sin rätt så googlade lite:
Upptäckte att det ju fanns massor av tokfräcka leggings (och annat) från Desigual. Nästan så jag frestas att våga klädshoppa på nätet. Bara nästan. Jackan fick jag köpa i storlek 48! Så går det när man är så bredaxlad att man flera gånger fått frågan om man håller på med simning.
 
Ja, väl hemma så var det raska puckar att packa upp och köra igång första maskinen tvätt. SÅ skönt att vara klar snabbt. Till och med Johan som utan problem kan låta sina väskor stå både två och tre veckor erkänner att det är rätt skönt att ha det gjort med en gång.
Därefter var det middag. Att äta ute i all ära men efter en vecka med i princip identiska menyer på var och varannan restaurang där enda tillbehöret var pommes var vi ruskigt sugna på riktig rejäl husmanskost. Pannbiff med lök!
Ett halvt kilo potatis, ett halvt kilo blandfärs, två stekta lökar, en halv burk smörgåsgurka och fyra(!) deciliter grädde. Lilltjejen som levt på äppeljuice fick efterlängtad mjölkmustasch och en liten beskärd del av ovanstående. Resten glufsade föräldrarna i sig under njutningsfulla stön och hummanden.
 
Gråbröderna verkar nöjda att ha oss hemma igen men Lilla Grå som försvann någon dag innan avfärden har vi ännu inte sett till. Tyvärr verkar hon vara borta. Antingen bortdriven av Gråbröderna eller tillrätta i något nytt hem. Hoppas på det sistnämnda och inte något jobbigt tråkigt tredje alternativ. Lilltjejen lade upp mat, rättvist i tre skålar och ställde undan den tredje för Grå när hon dyker upp. Gör lite ont i hjärtat när det troligtvis inte blir så.

Back home


Väntar bara med en hoper andra på väskorna. Sedan skjutsa hem farmor och farfar, handla det nödvändigaste och sedan hem och ... TVÄTTA. 

Packade och klara


Det blev några böcker lästa ändå, tur jag tog med mig så många! Johan bara skakar på huvudet. Lättlästa böcker jag plöjt vid varje möjligt tillfälle. Johan skakar bara på huvudet åt mitt tempo men det handlar inte om någon ordagrann detaljläsning. När jag försöker tänka på hur jag läser är det närmast skumläsning där blicken sällan går från vänster till höger utan snarare bara uppifrån och ned. Eller kanske lite på snedden från vänster upp till höger ned. Hm.
Imorgon bitti åker vi hemåt och då går också starten för Iron Man här nere. Halva norra ön stängs av för hurtfriska triatleter. 

Igår var det ännu en gråmulen dag så vi hyrde en bil och tog Ronja till Palma. Farmor och farfar fick chans att andas lite. Undertecknad hade shopping i siktet och vi hade tipsats om Porto Pi väster om Palma.
På dryga 45 minuter hittade jag tights, jeans, tröja och en vinterjacka. Sedan mitt Ullaredsfynd gav upp för två vintrar sedan har jag önskat ny men inte tagit tag i det. Nu hittade jag en jag ville ha på Desigual, butiken med ömsom coolt ömsom för mycket. Tightsen blev också därifrån. Me like. Fick mig också till slut en ny träningsväska. Tänk att man behövde åka till Mallorca för att hitta det man letade efter, två stora sidofack och ett på långsidan.
Lilltjejen fick skor, jag likaså och Johan hela två par. Bra jobbat av oss!

Blev såklart lite mer caching också, här ifrån Muro på vägen till Palma, en mysig liten by liksom många andra med sina trånga gator.

Idag, lagom till sista dagen fick vi så sol igen så har pressat vid poolen hela dagen. Iskallt i vattnet, skönt i havet. Lilltjejen var mer intresserad av det lilla leklandet intill vilket var positivt på så sätt att hon skyddades från solen.
Sammanfattningsvis en bra vecka trots det relativt dåliga vädret och en jäkla massa myggbett. jag och Lilltjejen är halvt uppätna medan övriga sällskapet klarat sig med enstaka bett. Orättvist!
Dock fick det dåliga vädret ut oss på utflykter då poolhäng nog ändå blivit lite segt i längden. Hade heller inte haft tillräckligt med böcker för det.
Imorgon är det tillbaka till verkligheten, på söndag ska jag köra combat i Frölunda. Undrar hur det kommer att gå efter en veckas latande? Kommer jag ihåg koreografin? Och apropå koreografi måste ett 3D pass byggas till på fredag. Men som alltid känns det ändå skönt på ett sätt att komma hem också.


Tisdag


Skrev jag "skönt avslappnad"? HAHAHAHA! Är egentligen någon småbarnsförälder skönt avslappnad? Förutsättningarna är liksom oförändrade. Det är bara betydligt svettigare. Liksom när vi var i Portugal är Lilltjejen mammig. Mamma ska sitta bredvid, mamma ska följa, mamma ska bära, kamma, klä, torka och hela balunsen. Har hittills inte sovit ordentligt heller med propellertjej och lite för väl fungerande luftkonditionering. Femtioelva gånger per natt trasslar man sig ur det där lakanet som ska agera täcke.
Tar en paus i hotellobbyn - där finns det wifi. Restauranger och barer här nere skyltar inte med happy hour, de lockar med gratis wifi.
Menyer finns på svenska, hotellbutiken säljer Expressen och Aftonbladet. Vaknade till Bolibompa på tv:n och skånska, värmländska och dalmål hörs från höger och vänster. Man pendlar mellan två b:n, besvikelse och bekvämlighet. Förväntat men ändå tråkigt. Man åker inte till Mallorca för exotiska upplevelser, man åker för sol och bad. Fast vi lyckades visst pricka in det första regnet på fem månader.
Därför hyrde vi bil och snirkel-snorklade upp bland bergen för faktisk om inte exotiskt så fantastisk utsikt och närmast religiös upplevelse i Mallorcas största grotta (fällde faktiskt en tår och fick ståpäls när det klassiska stycket vilkets namn jag får återkomma med dånade genom valven).

Då Lilltjejen så tålmodigt och icke-åksjukedrabbad hängt med på våran bilutflykt, gick jag och hon förbi den stängda poolen (badförbud under ovädret - som dragit förbi och nu bara droppade lite) och ned till havet. Perfekt sandbotten och överraskande varmt i vattnet, det vill säga grundkriterierna för undertecknad att bada. Riktigt gött!

Skippat mobilen mestadels hittills men fick en bild igår på väg till en utsiktspunkt - caching såklart!


Ses Fotoges


Wifi kring poolen. Väntar på Bamse, charter i sitt esse. Jag hade en ogrundad tro att vårt resmål var södra delen av Mallorca. Det var visst norra, Alcudias utkant.
Varmt, bad, åska, pool, sol, regnskur, geocaching, svett, mat, strand.
Jag är kladdig, mätt och skönt avslappnad.


Tidigt


Det ska vara hägrande semester för att dra så många människor ur sängvärmen. Om allt går vägen lyfter vi om en timme. Ingen Wifi på rummet så räknar med mycket begränsad kontakt med omvärlden. Jobbigast blir nog att inte kunna kolla jobbmailen var och varannan minut! Har FEM böcker med mig. Här ska kopplas av!


Sådärja!


I did it! Of course.
Förra veckan var det en väldans massa folk, idag knappt hälften. Undrar vad jag gjorde som skrämde bort dom så?
Hur som helst överlevde jag också detta pass och när man nu kört den några gånger är den avsevärt enklare än den förra releasen. Mycket ben javisst men de låtarna är korta och inte alls lika mycket flås. Fokus blir kvalitet istället för kvantitet.
Sitter ändå och dör litegrann innan det är lönt att duscha. 
Har inte alls fattat att jag är på Mallorca om mindre än två dagar. När bokades det? Har inte ens någon aning om vart vi ska. Bra där Linda.


Jomensåatteee

Ta den där trötta gnun (gnuen?) från igår. Sätt den i en skolmatsal under lunchtid med energidryckesspeedade tonåringar följt av fyra timmars föreläsning om svampmycelens symbioser. Ungefär så gnu-trött är jag. Supertaggad inför ännu en release om sisådär tjugo minuter. Verkligen supertaggad. 
Laddar med en glass.


NU one to go


Sitter på en toalett av storleksordning reguljärflyg och stress-skiter på Backaplans anläggning. Hur gick det till? Ser Markus förfrågan på FB, frun har fått värkar kan någon hygglig själ hjälpa till kvällens pass? Rätt ok anledning att söka vikarie men Johan har träning så jag är inget alternativ. På vägen hem ringer de - sorry.
Hämtar på dagis och möter Johan som meddelar att hans träning blivit inställd. Dilemma! Jag är trött som en gnu efter en tjej som hållit en vaken x timmar under natten och stel kropp efter tre pass på raken. Behöver packa och greja inför avresan på lördag, har inte förberett något över huvudtaget. Men samvetet tär så jag ringer. Har ni hittat någon? Nej, ok jag tar det.
Så här sitter jag. Snälla jag.

Kroppen svarar förvånansvärt bra och koreografin sitter. Med morgondagen ska det väl vara sjutton om jag glömmer den under en veckas semester. Nu eftersvettas jag. Och väl hemma blir det direkt i säng. Packa får jag göra efter passet imorgon eller på fredag. Massor av tid juh.
På lördag 03.00 ska vi pallra oss upp. Urgh.

One to go


Klart bästa grejen med nya landskapen - gåband! Testade en sådan plats idag för avtalsläsning och leveransprat och så plötsligt hade man vandrat där en timme! Ingen marschfart precis men såpass att det var bra att bära ärmlöst.
Inga tjocka sticketröjor på den platsen!
Manicken håller koll på tid, distans och någon sorts kalorier. Det är de förstnämnda som är småkul att se.

Då Lilltjejen var hos farmor och farfar under dagis studiedag hade jag ingen hämtning att ta hänsyn till. Fixade därför en del ärenden inför resan innan veckans andra release i Frölunda. Rejält fylld sal och mina låtar gick helt ok. Kul att teama med Rebecca, alltid kul att ha sällskap till en release. Trötta ben igår, ännu tröttare ben idag. Nej, imorgon bitti blir det ingen jogg för mig. One to go, på torsdag är det Kållereds tur.

One down


Fick börja dagen med lite frisk morgonsol då brandlarmet gick vid halv åtta. Sedan gick dagen i ett där jag mest fick vara uppe hos Treasury och bråka med deras datorer. Intill ligger papper med transaktioner på sexsiffriga belopp och man förstår deras frustration då de inte kan arbeta. 
Hann aldrig riktigt bli nervös för releasen i Partille. Välfylld sal och koreografin satt riktigt bra. Det är pre-cues som kan tajmas bättre men det kommer när jag blir säkrare. Alltid lika skönt att ha det gjort. Helt skakis i benen!

Det tycks mycket om valresultatet och framför allt att SD blev tredje största partiet. Ett resultat kanske av missnöje, kanske av okunskap och rädsla. Men resultatet är de facto där och kan inte längre försökas frysas ut eller ignoreras. Vad säger Åkessons politik om sådana som mig egentligen? Jag faller väl under en form av anhöriginvandring? Han kan väl inte skilja på anhöriginvandring och anhöriginvandring? Är adoption ok så länge det är inhemska svenska barn? 
Jag förstår SD-väljarnas rädsla. Det man inte kan eller förstår är ofta skrämmande. Enda sättet är att försöka upplysa, skapa förståelse och insikt. Att bara fördöma ger motsatt effekt. Att fördöma den som inte förstår skapar lätt trots. 
Nu är det dags att duscha.

Trötta ben


Det blev en vacker höstdag denna söndag i september. Medan en bakis Johan pallrade sig hem från sin Herrclub åkte vi tjejer och storhandlade. Väl hemma drog vi ned till samhället för att rösta och besöka Skördefesten. Mysigt litet arrangemang måste jag säga, skördefesten alltså.

Bra uppslutning också och inspirerande med de lokala konstnärliga förmågorna.

Sedan var det dags för söndagscombat i Frölunda. Blev något knas med skivan så den började tre fjärdedelar in i första uppvärmningsblocket. Jag trodde det bara var första sekunderna men då var det för sent att börja om. Blev väldigt dålig början med halvdan improvisation och hittade inte fokus förrän till andra låten.
Roligare dock att Charlie var med och fick "spontan"-hoppa in och köra 58:ans nummer tre. Alltid kul att hitta på något med någon fler där uppe på scenen.

Fick öva några av de nya låtarna på henne också vilket kändes bra. Lite osäker och missar lätt några övergångar  , som vanligt innan man fått in den i muskelminnet.
Nu är det duktigt trötta ben så undrar hur de kommer kännas imorgon - för att inte tala om tisdag. Bra på ett sätt dock att få köra nya passet fyra gånger till veckan, då får jag kanske in den ordentligt innan en veckas uppehåll. Sedan kommer vi hem på lördagen och söndagen är det på't igen.


Små saker att störa sig på


Varför är det så svårt att stänga skåpdörren efter sig?

Svettas lite


Snabb maintenance av cache när jag lämnat Lilltjej hos farmor och farfar på Landet. Därefter snabb maintenance av Saabis, eller ja i varje fall förberedande i form av inköp av framljuslampa.

Så på plats i Partille och pustar lite efter en första genomkörning av nya releasen. Den sitter rätt bra men styrkan är förrädiskt jobbig måste jag säga.
På vägen hit slog det mig att bland alla politiska plakat och anslag som nu fyller våra gator och torg så saknas en - Miljöpartiet! Följer de sin paroll och skonar miljö och avfall från meningslös propaganda har de stort plus från mig. Eller har de också planscher överallt som jag bara missat? Utanför anläggningen stod två Centerpartister och delade ut vattenflaskor. Personalen bad dom senare avlägsna sig. Men det där fjäskandet med flaskor, rosor och allehanda grejer som delas ut. Räknar de med en röst för att man får en blomma av dom? Jag fattar verkligen inte grejen utan ser det som ännu ett vansinnigt slöseri med skattepengar. Såg den där debatten igår med allianserna på var sida. Det pikades, näbbades och proklamerades. Högkvalitativt ordbajseri som inte sade ett dyft. Sådär ja, nu har jag retat upp mig tillräckligt för en runda till. 

Tack och hej nummer 60!


Alltså okej, jag tyckte vi sade att vi skulle göra fula miner men jag får visst kolla hörseln. Grymma är vi och jag satte koreografin så gott som klockrent, skönt! Nu är det tack och hej till den och nummer 61 fullt ut - förutom gammelmixen på söndag. Kommer vara snurrig.

Pluggplugg

Frukost gånger två, den ena lite mer påkostad än den andra. Undrar när literpriset passerar femton. Eller har det redan gjort det? 
 
Det har väl redan framkommit hur mycket jag ogillar vårt nya arbetssätt utan fasta platser. Därav den där desinficerande våtservetten. Finns att plocka ur holkar i landskapen just med tanke på hur platserna innehas av olika människor hela tiden. Tack vare min tidiga ankomst har jag mer eller mindre bott in mig i mitt hörn men då jag lämnar tidigare på dagen är det troligt att någon annan varit här och kladdat. Jag är så nöjd att jag hållit mig frisk så länge och tänker så förbli.
 
Tycker jag andas, äter, svettas, badar och fiser Body Combat musiken. Koreografin känns hyfsad förutom de två sista låtarna men man vet aldrig förrän man faktiskt fått köra på riktigt. Har bokat ett antal timmar i Partille på lördag för att traggla, nöta och svettas ännu mer - bara för att röra till det till mixpasset på söndag. Får se hur mycket jag rör till det i Kållered idag.
 
Körde ju min morgonjobb igår. Det blev långa och korta varvet. De största utmaningarna för mig är mina klena vader och att det är så fruktansvärt tråkigt. Men efteråt är det så förbenat skönt att det är värt de glödande järnen i vaderna. Jag tror min relation till joggandet utvecklats till vad somligt socialt media kallat komplicerat. Hatkärlek skulle man också kunna kalla det. Nu börjar det dock bli så pass mörkt på morgonen och slingorna är inte upplysta. En del av mig ser fram emot att inte längre kunna jogga (finns ju INTE andra ställen att jogga på) medan en annan del funderar på just andra ställen. Dessutom är det så smidigt att ha slingorna alldeles vid parkeringen för dagen och sedan gå direkt upp och duscha, en aspekt som väger ack så tungt. 
Å andra sidan kanske det är ok att skippa morgonpasset när jag kör igång ViPR istället. Fyra pass i veckan med fulltidsjobb, Lilltjej med spring i benen och make med aktiviteter minst tre gånger i veckan - det får jag väl se som ganska ok ändå.
 

Detta förbannade val

Hemma från jobb och dagishämtning. Telefonen ringer.
"-Hej, det här är Stefan Löfven och jag vill bjuda in dig till ett telefonmöte med mig eller andra ledande Socialdemokrater..."
Jag lade på, förbannad över fräckheten att ringa hem och inte bara störa, utan störa med en bandad inspelning. Om jag någonsin övervägt att rösta på Socialdemokraterna krossade de möjligheterna till min röst där och då. Rena hemfridsbrottet, MORR alltså!

God morgon

Varför kommer aldrig månen till sin rätt på foto? Men å andra sidan är det kanske för mycket begärt med en mobilkamera. Dan och Rachael förlorade snabbt slaget när jag somnade med paddan på bröstet strax efter nio igår. Otroligt skönt då skillnaden märktes när det var dags att kliva upp.
Tanken slog mig hur otroligt många instruktörer som nu dessa dagar lever i sina koreografibubblor. LesMills är ju så pass stora och släpper sina releaser samtidigt så av de hundra tusen instruktörer vi är ger det ganska många som pluggar frenetiskt just nu.
Underbara farmor och farfar möjliggör att jag kan träna nya på riktigt på lördag då Johan är på sin Herrclub. Ska skjutsa upp Lilltjejen till Landet och därmed få några timmar på egen hand. 
 
Borstar på jobbets toalett med musiken i öronen, ingen sekund får gå förlorad. På vårt forum på FB bestäms teamkompisar till releasen kors och tvärs och jag känner mig som en paria. Som vanligt får jag ingen att teama med i Partille och Kållered medan centrala anläggningarna kommer överens om roliga teman och kör både två och tre instruktörer.
I Frölunda instruerar också Rebecca så där teamar vi ihop på tisdag. Enda fördelen med att köra releasen ensam är att det inte märks lika väl när man glömmer koreografin. Nackdelen i det fallet är om man verkligen glömmer bort den och då saknar någon som kan komplettera ens svekfulla hjärna.
 
Musiken till den andra benlåten. Till releasen är tempot dock uppskruvat. Fantastiskt bra video. Öh.
 
 
Tidigare styrkelåt, nu som uppvärmning del två är en remix av "Beautiful Monster". Like it.
Nedan inte riktigt som i faktiska releasen men närapå. 
 
Fick förresten ok att skjuta på ViPR-premiären i Sävedalen till oktober. Stor lättnad!

Tjugosju?


Kö upp till Älvsborgsbron för ovanlighetens skull. Hösten tillbaka med råge efter den fina helgen. 
Nordic Wellness har tydligen ett grymt erbjudande på Groupon eller vad det heter så trycket på receptionen medfört skapandet av ett synnerligen innovativt kösystem!

Dessutom har de halva priset på glass! Då kan det vara värt tio spänn för att få den där kulan inuti TipTop. Perfekt uppladdning. 
Generellt glest i gruppträningssalarna, jag hade sju deltagare, men vilka deltagare. Det hade lika väl kunnat vara tjugosju så som dom tjoar, skriker och hojtar! Att hitta stämning och skapa tryck kan ju vara svårare när det är få på golvet men inte med Partillegänget. Nu kickade vi bokstavligt talat ut nummer 60. Nästa vecka är det 61 som gäller!

Phew!

Eftersvettas med nya releasen i högtalarna. Nu när jag kört mixen här i Frölunda kan jag börja störa hjärnan med nya koreografin fullt ut. På en vecka ska jag plugga in den. Att dessutom bygga ViPR-pass till fredag kändes mig övermäktigt så har mailat och frågat om jag kan få dröja med att köra igång det passet tills vi är tillbaka från Mallorca. Får jag inte blir det minst sagt en hjärnpressande vecka!

Fina Ida har ju fyllt 16 så det blev massa goda onyttigheter där innan vi åkte in till centrum för nya kulinariska erfarenheter. De hade hållit in på kryddorna men en svampröra som fick min tunga att skrikande springa och gömma sig hade en snäll tvåa på deras tiogradiga styrkeskala! Lite roligt med de kulturella skillnaderna men deras femåriga flicka och vår Lilltjej lekte bra ihop. Barn behöver inget språk för att leka tillsammans.


Sängen

Lite morgonmys i sängen medan solens ljus sipprar in bakom rullgardinerna. Det talas som sista sommardagar i september med tjugogradig värme. Kan inte hålla med om annat än att det var ganska behaglig kväll att klippa gräset i igår.
Sammanfattningsvis en bättre vecka som avslutades än föregående. Bröt dock min nystartade trend och hoppade över morgonjoggen igår. Var mer död än levande när larmet ljöd. 
Men från och med nästa fredag blir det ett annat fredagspass, ViPR 3D i Sävedalens lilla anläggning! De hade en cykelsal som gjorts om till liten gruppträningssal med tanken att ha små tajta grupper som för min del inte lär kunna bli fler än sex-sju deltagare. Har inte sett salen ännu men ViPR kräver ju lite utrymme.
Att träna en fredagkväll klockan sju kanske inte är så populärt men det är enda möjligheten jag har i vår familjs knökade schema. Får ju testa i alla fall.


På vägen hem i torsdags kom jag ifatt en vägtransport av det säregna slaget. Man ser dom ibland och blir lika imponerad varje gång: Vingar till vindkraftverk. Så nära marknivån ser man verkligen hur stora de faktiskt är, än mer när de transporteras på en motorväg. Två ledbilar framför och två efter. Jag borde ha kunnat glida in där under med Gulingen va?

Johan är nu på innebandy så vi tjejer mjukstartar dagen. I eftermiddag väntar kalas för Ida följt av indisk middag hos Ashutosh familj. Jag hoppas det inte blir för kryddstarkt!


Boost!


Vad hände där helt plötsligt? En jäkla massa energi som banne mig gav mig det lättaste passet sedan releasen.  skönt att ha kroppen med sig på det sättet!
Ändå var jag tröttare än trött denna morgon efter en Lilltjej som tassat över vid tvåtiden och pratat, knött och varit sådär mysig men ändå så jobbig som det obönhörligen blir när klockan till slut passerar tre.
Slog mig på vägen hit att jag inte varit förkyld på j-ä-t-t-e-l-ä-n-g-e nu. Lätt att tycka jämmerligt synd om sig själv när det slår till men nästa gång får jag påminna mig om hur bra jag faktiskt hade det med att vara frisk så pass länge. Fokusera på det positiva så där som de säger att man ska. Just det.
Som att detta pass bara blev grymt bra och det på söndag ska bli så mycket bättre än förra gången. Jupp, så ska det bli!
Nu dusch och hem och jobba lite. Måste tigga pengar igen imorgon bitti så kanske bra att förbereda sig lite.

September


Vet inte varför kartan blir så utzoomad. Men i vilket fall var första varvet segt. Tungt och tråkigt. Enda anledningen att plåga sig runt ett varv till var vetskapen om tillfredsställelsen efteråt. Kände av låret vilket stör mig lite.

Känslan av tillfredsställelse ökade av en liten promenad i solen upp till PVE och Pilot Plant. Mentorsmöte med rundvandring bland framtida motorer och testlabb. Fascinerande och jätteroligt! Hann inte alls så mycket som planen var. Självförtroendet må vara underminerat men är väldigt glad att jag fick denna mentorsmöjlighet.

Till eftermiddagen höll jag på att somna till långdraget möte. Då kändes det att man klivit upp tio över fem. Vaknade innan larmet av någon anledning.

På dagis hade två tjejer planer för kvällen så vi fick middagsbesök.

Lite roligt att de båda är korean-svenska blandisar. Flätorna är vikariefrökens förtjänst. Mamma kan inte göra så avancerade grejer.
Lek, bus och bad blev det innan dagen var slut. Och det är jag med.


Ska bara skriva ett mail eller två.

Det andra jobbet

Så blev nästa release äntligen tillgänglig för nedladdning! Ingen tid att förlora, bara att sätta sig och ladda ner och så bråka med iTunes. Och så gammelmodig som jag är vill jag också ha musiken på skiva. Passade på att bränna ner Frölundamixen då det blev lite fånigt att stå och trycka dumt på stereon i söndags ett antal gånger innan jag insåg att jag körde från fånen.
Bytt ut nästan hela första halvan.
1a. I Cry (Basslouder Remix Edit)
1b. Don't Wake Me Up (Basslouder Remix Edit) - BC56
2. Save Your Life (Warp Brothers Radio Edit) - BC31
3. Send Me An Angel (Weaver Remix) - BC 43
4. Call Me When You're Sober - BC32
5. Hymn - BC28
6. No Good (Start The Dance) - BC38
7. Raver's Paradise - BC38
8. What Hurts The Most (Al STorm Remix) - BC38
9. The Best - BC60
10. What Have You Done - BC34
 
Nya releasen verkar musikmässigt sådär, vilket jag som oftast tycker. Rejält uppmixad version av The Police låt "Every breath you take" var ett intressant inslag. Inser att det nog är dumt att mixa så många låtar samtidigt som den nya ska in men nu har jag redan börjat.
Fortfarande känningar i lårets utsida så funderar på om jag ska hoppa över morgondagens joggingtur. Samtidigt känns det som jag kommit in i en bra vana här som känns jäkligt tillfredsställande, när de väl är avklarade.
 

Weee!


Bananer är ingen favorit precis men bättre än sådan där proteinbar. Något i magen i alla fall inför Partilles combat. Gamla stammisar var med idag och drog upp stämningen så som bara de kan. Jäklar vad taggad jag blev. Om möjligt ännu mera slut nu men åh så skönt! Hade lite känningar i nedre delen av lårets utsida, konstigt ställe. Men när vi väl körde var det bara borta för att nu göra sig påmint igen. Konstigt ställe att sträcka sig på och när skulle jag ha gjort det? Kände ju inget igår.

Jösses, mina lindor luktar som ett öde värre än döden. När man känner stanken medan man skriver är det riktigt illa. Nu dusch!

RSS 2.0