Morgonlass


Marcus och Martinus i högtalarna på vägen till dagis i fullastad bil. Första lasset går direkt efter jag fått nycklarna. Därefter blir det fullt upp. Känns spännande!

Tisdag

Idag ringde banken tillbaka. Inte min bankkvinna dock utan en stackars underhuggare. Mycket riktigt saknades några underskrifter så fick blåsa dit och dignera. En hel hög! I bunten ovan var det kanske tre papper där min kråka inte behövdes! Helknäppt. Sedan får vi se på torsdag om ytterligare papper saknas.

Ashutosh bjöd på avskedsfika idag. Någon typisk indisk snack i form av kaka med grön chilisås. Alla nordbor trugade artigt i sig och avböjde artigt fler. Samtidigt hade en BA sitt avskedsfika borta i PVH. Han bjöd på Schwarzwaldtårta! (googlat stavningen) 
Kanske bra på ett sätt att jag inte åkte dit.

Efter avslutad arbetsdag blev det middag med mina pojkar på ett ställe med det konfysa namnet Barabicu. Vågade mig på något ännu mer kryptiskt som "Grisens hemlighet". Visade sig vara riktigt gott!
Mycket jobbsnack, lite återblickar och uppdatering av allas liv. Väldigt roligt att vi efter lång tid nu var kompletta med Stoffe.
Nu stenhård bäddsoffa med tre gråkatter. Mysfaktor hundra!


Middag på stående fot


Nya koreografin sitter rätt bra nu. Min 40:e release, det vill säga tio år sedan jag började instruera! Det är rätt coolt faktiskt. 
Hemma var det tomt på möbler så blev en havregrynsmiddag på stående fot och ligger nu i bäddsoffan. Verkar som Johan fick med sig det mesta men lär fortsätta imorgon med det sista. Försöker få tag i min bankman, eller kvinna som det är. Hon missade flera pappersdetaljer inför Johans tillträde inte bara vid ett tillfälle, så hade han inte dubbelkollat hade det blivit strul - vilket det ändå blev, förvisso i mildare form när han skrev idag. Men ändå! När han frågade för min räkning hade hon missat för mig med så nu måste jag få tag på henne innan torsdag. Kan ju tycka att hon efter Johans konstaterande, två mail och ett samtal till kontoret borde höra av sig, men icke! Blir att byta bankperson när detta är klart.

Sömnlös

Jahopp, brukar alltid somna utan problem, så också denna kväll. Men så väcks jag av ledsen Lilltjej som haft mardröm. Johan hann dock ta hand om henne men jag kunde inte somna om. Så nu ligger jag här och stirrar ut i mörkret inte det minsta trött. Suck.
Johan har semester nu fyra veckor framåt. Imorgon, eller ja, idag då klockan passerat midnatt, går hans flyttlass så vi delade upp det sista idag. Sänglinnen, handdukar, köksutrustning, DS-spel och så vidare. Visserligen återstår förrådet men där är det väldigt lite som jag tar vara på. På torsdag är det ju min tur så fram tills dess blir det lite primitivt boende då han flyttar matbord och soffa imorgon. Jag jobbar till torsdag, sedan tar jag en veckas semester för min flytt. Jobbar sedan två veckor för att sedan ta över Lilltjejen fyra veckor.
Apropå Lilltjejen och separationen har det, än så länge gått jättebra. Kanske för att vi inte gjort någon stor grej utav det. Kanske för att föräldrarna till bästa kompisen på dagis också separerat. Eller också något så enkelt som ett avsnitt av "Fixa rummet" där flickan bodde "en vecka hos mamma och en vecka hos pappa". Alternativt helt sonika en kombination av allt. Hon var med på våra lägenhetsvisningar, berättat på dagis om det nya hon ska börja på med "nya kompisar och fröknar". Vid utvecklingssamtalet framgick hur förväntansfull hon var och har ofta frågat oss när vi ska flytta. Jag nämner för att "påminna" att vi flyttar till vårt nya hem och hon och pappa till sitt nya. Att hon får ett rum hos pappa och ett hos mig och bor en vecka i varje.
Medan vi packat har hon fått egna lådor som hon fyllt med sina grejer. Hennes har vi ännu inte delat upp förutom möblerna som jag får, bara sagt att hon får en del hos respektive.
Vi får väl se hur det går när vi väl är på plats, men tycker vi förberett henne så mycket, det vill säga så anspråkslöst vi kan.

Nu ska jag göra ett nytt försök med combatfilmen. Det brukar ju vara ett effektivt sömnmedel...

Noll koll


Sådana här blaffor får jag när myggor och bromsar kalasat på mig. Stekande sol så klippte gräset i bikiniöverdel. Rena smörgåsbordet alltså. Men nu är det klippt - kanske för sista gången. Körde med trimmern också. Tvättat, röjt i trädgården och avyttrat planteringslådorna och en del möbler på sälj/skänk forum på FB. Så himla smidigt!

Det tog en bra bit in på eftermiddagen för mig att inse att det bara är lördag och inte söndag idag. Jäkla extra lång helg på grund av midsommar! Hade blivit väldigt snopet att komma till Frölunda för att köra pass en dag för tidigt! Kanske blir en löprunda istället...

Midsommar 2016

Man får ju nu vara beredd på lite andra former av firanden av denna typ av högtidsdag. Då Johan med tillgång till föräldrar, släkt och stor vänskara har betydligt bättre förutsättningar till traditionellt och familjärt midsommarfirande, hade han inget emot att ta med Lilltjejen till Landet för just detta.
Själv spånade jag på att dra till något spa, men döm min förvåning när alla var nästan fullbokade! Då jag trodde alla trängdes i fuktiga partytält eller ute på klippor var det visst fler som bojkottade det traditionella för bekvämligheterna på ett spa.
Tänkte helt sonika löka hemmavid istället men fick en ide och ringde Thomas. Så det blev att vi firade ihop!
Intog min midsommarlunch med de självklara jordgubbarna innan jag mötte upp honom i Bäckebol. Drog in till stan en sväng och käkade glass och munkar innan vi beslöt att åka till Liseberg och ta middagen där istället.
Han älskar Hotell Gasten så gjorde honom sällskap där i utbyte att han åkte Helix med mig. Den var överraskande kul och värd kötiden tycker jag. Liksom för spahotellen överraskades jag av mängden folk på nöjesparken. Trevligt i och för sig att föräldrarna tar barnen dit istället för att sitta vid något bord fyllt med snapsglas och ölburkar.

Så min första midsommar på många år där sillen uteblev - för en mumsig gulaschsoppa istället. Sedan var det dags att dra till Kungälvsparken. Vi räknade fram att det var drygt åtta år sedan Thomas dansade och tretton år för mig! Kändes tryggt att vi hade varandra.
Jag började ju dansa i högstadiet och har många roliga minnen från dansställena i Älvsbyn, Käcktjärn, Långträsk(?), Skellefteå, Skelleftehamn och Piteå folkets hus. Pappa skjutsade innan man själv kunde ratta till de olika platserna. Man fortsatte i Umeå där jag till slut också träffade Thomas - till viss förtvivlan då jag då redan hade en jättefin pojkvän. Känslorna styrde och vi dansade vidare tills vi flyttade till Stenungsund. Västkusten hade också sina dsnsställen så tillbringade många timmar i bland annat Båberg och Alingsås även efter jag och Thomas gått skilda vägar. Sedan blev jag ordningsvakt och började jobba på danstillställningarna istället. 

Vi blev fulla i skratt när vi kom till parken och bara såg vithåriga huvuden överallt. Fick senare höra att just midsommar var det "pensionärernas" dans i Kungälvsparken. Vi hade varit oroliga att vi skulle tillhöra stofilerna men istället fann vi oss vara bland de yngsta!
Stapplande och stelt skrattade vi oss fram mellan de stillastående paren men hyfsat snabbt tyckte jag mig ändå finna den välbekanta känslan. Vi höll oss till foxlåtarna tills en vän till Thomas som visade sig vara där, slet tag i mig för en bugg! Thomas ex är danslärare och hon har ett antal danshjälpare vid sina kurser. Denne karl var en sådan - som tur var, för då kunde han föra tydligt och ordentligt. Jag hann inte bli nervös förrän vi var igång! Stegen sitter i ryggmärgen och när han nu var så duktig att föra måste jag säga att jag klarade mig över förväntan. Att han överöste mig med beröm och sedan ville dansa fler gånger gjorde att jag nästan trodde på honom. Fick till och med köra dubbelbugg! Jag hade tänkt smita därifrån tidigare men blev kvar lite längre tack vare honom. Fantastiskt roligt! Har ju saknat dansen väldigt mycket och påmindes nu hur kul det är. Också Thomas verkade glad att ha hittat tillbaka så nästa gång får det bli en kväll med, eh lite yngre klientel.

En liten aber dock. På senare tid har jag ju upptäckt att jag blivit känsligare för åksjuka. Kan knappt gunga en vsnlig jäkla gunga och snurrkaruseller på Liseberg är ju bara att glömma - till Lilltjejens besvikelse.
Thomas snurrade på ganska bra igår - och jag blev illamående! Konstigt nog gick buggen bra men då är man kanske så fokuserad på ett annat sätt. Konstigt, och väldigt störigt. Lite mer dans och jag kanske kan vänja mig?

Ännu inte stigit upp. Alla tre gråkatter håller mig sällskap. Gräsmattan är en djungel så måste ta tag i den idag. När Johan och Lilltjejen kommer hem ska han fokusera på sista flyttförberedelserna så vi tjejer får hitta på något tills jag ska köra mitt pass. Imorgon får han ju tillgång till sin lägenhet och på torsdag är det min tur. Kanske borde boka den där lastbilen nu...


Små saker


Kanske lite svårt att se men fältet är fullt av ensilagebalar - vita, rosa och blå! Förra året kom ju rosa till stöd för bröstcancer och i år alltså blå till stöd för prostatacancer. Lite sorgligt men också väldigt vackert i vad de symboliserar. Blev alldeles glad när jag såg dom, som strössel över marken!
Tänk om de tar fram bruna för mag/tarm-cancer? Då blir det som gigantiska kaninpluttar på fälten, hahaha!

Tillbaka


Det är mycket ben inblandade i nästa release styrkelåt. Var lite orolig för orken efter veckans feber- och halselände men väl igång var energin som den brukar - på max! Otroligt skönt!
Kände igenom nya koreografin inför imorgon. Har nog aldrig varit så dåligt förberedd inför en release, men den satt förvånansvärt bra ändå. Teamar med Robert som meddelade att han också legat efter med pluggandet. Får se hur det går.
Johan har varit på egna äventyr fredag, lördag så jag och tjejen shoppade och gjorde lite ärenden innan jag tog itu med kartongerna från vinden. Blev en tur längs minnenas alle, väldigt roligt och stundtals lite sentimentalt. Dumpade tusentals kronor i gammal kurslitteratur och log åt mina sparade lärarkalendrar. Hittade en ovärderlig skatt i form av full låda med mina dagböcker och sparade brev. Min handstil har verkligen förändrats till det sämre, och jisses vilka kärleksbrev jag fick av en av mina tidiga pojkvänner! Så glad att jag sparat såpass - tänk vad roligt jag ska ha när jag en dag plockar fram för att läsa ordentligt. Sneglade i dagböckerna och minnena rusade tillbaka. Underbart roligt och en påminnelse hur viktigt det är för mig att fortsätta skriva - om så i den modernare bloggvarianten.

Hämtade reservdelen till diskmaskinen på vägen hem. Så urbota idiotiskt med ett emballage som tar fem gånger mer plats än nödvändigt. 
Blev en sväng till Ikea under dagen också. Säng är beställd och nu också soffa. Matbord hittades på Jysk så nu har jag det nödvändigaste klart. Den trettionde blir en spännande dag, då jag får nycklarna till mitt nya liv och möblerna levereras! Andra större inköp som återstår är bokhyllor, tv-möbel och elektronik, men bokhyllorna blir vanliga Billys från Ikea och resten känns inte lika brådis förutom komplettering av köksutrustning. Blir skönt med semestervecka efter tillträdet så jag kan fokusera på att få iordning det mest väsentliga innan Lilltjejen kommer till mig. Hoppas på att få till hennes rum så hon blir riktigt glad när hon ser det!

Typ levande


Känns lite vuxet att komma med en termosmugg till jobbet. Fast undrar hur många som har varm nyponsoppa i sin.
Febern är borta men halsen är ångest varje gång man ska svälja. Konstigt hur kroppen kan slå så slint att hyperfrysa i ena stunden för att i nästa svettas floder. Trodde det var över där på tisdagen för att igår bjuda på ny febertopp - som någon timme senare vara bortsvettad. Skumt. I vilket fall hade jag lovat Nicklas att i sedvanlig ordning vara tävlingsarrangör vid avdelningsmötet. Efter en på lång tid bra natt var energin tillbaka såpass och inboxen så överfull att jag inte kunde förmå mig att vara hemma längre.
Fullspäckad dag med bra energi - men nu har jag däckat i fåtöljen. Aptiten är ännu inte återställd så reserverna är obefintliga.
Syns inte att det gör ont i halsen att gapa... Tog en symbolisk bit. Allt tyder på halsfluss och sjukvårdsupplysningen tyckte vårdcentral skulle uppsökas. Orka. Fast är ganska trött på detta halsonda nu...

Happ


Skulle ha stannat hemma igår men skyllde värken i kroppen på träningen. Efter en kass dag gav jag upp. Maxvärme samt stol- och rattvärme men frös ändå som en galning. Däckade när jag kom hem och hade klassiska febertimmar därefter. Inte kul någonstans.

Aj


Efter Göteborgsvarvets dryga två timmar var det träningsvärk i benen dagen efter. Klok som jag var lät jag vikarie ta efterföljande dags pass. Att lufsa runt i Göteborg med möjlighet att faktiskt gå när man vill är inte riktigt ett alternativ när man instruerar. Då borde man kunnat räkna ut att tre timmar combat skulle resultera i träningsvärk - i hela kroppen! 
Att sedan tillbringa dagen med att langa kartonger och dumpa grejer mjukade upp en del - för att komma tillbaka än värre till kvällens pass. Så. Ont.
Tack och lov erbjöd sig Elin (ung och vital) att teama, för min prestation kvalificerade sig till de sämre jag gjort.

Tre vändor med fullastad Volvo till återvinning och tipp. Med vinden äntligen tömd är det nu grejer överallt! Jag har femtioelva kartonger med hamla lärargrejer. Läroböcker, lektionsplaneringar, prov och tematiska uppgifter. Så mycket tid man lagt och en tanke att kanske, kanske en dag återvända gjorde att jag inte förmådde slänga allting. Kanske det är dags nu, lite drygt sju år sedan jag lämnade skolans värld med svansen mellan benen. Har man plats kan man spara. Har man inte plats har man inget val. Kanske inte så bra att jag har tillgång till två förråd i mitt nya boende.

Slutkörd


Drygt tre timmar och Linda är slutkörd. Krampkänning i både axel och lår men klarade det, liksom alla grymma deltagare! Platschefen hade fixat sponsring med både dryck och tilltugg samt grillning i solen efteråt.
Sommar var ju temat så körde i sommartop för att halvvägs slänga av oss till bikini/sporttop och solglasögon. De sistnämnda åkte snabbt av medan det var riktigt luftigt och skönt med bikiniöverdel. Kör ju oftast med kortare shorts nu så de längre känns nu nästan tunga och hämmande. Tänk när man började instruera och långbyxor var på modet. Fattar inte hur jag stod ut!
Nu blir det inte många knop resten av kvällen. Imorgon blir det ett ryck med flyttförberedelser. Trötter


Lätt nackspärr och trött i ögat. Imorgon kör vi vår tretimmars combat i Majorna. Idiotiskt egentligen och är faktiskt lite orolig för om jag fixar det. Passen är utformade för en timme och vi kör tre. Non-stop. Förra gången kunde jag ju  mjukstarta eftersom jag började som deltagare och hoppade in när Sandra plötsligt försvann. Är ju rätt svårt att hålla igen också när man blir så taggad! 

Vi bjuder på energidryck och "tilltugg" att fritt förse sig av under tidens gång, men vi kör ju på hela tiden.
Jag och Elin körde igenom våra låtar igår samt de vi kunde av Sandras. Idag skulle hon vara med och ge oss möjlighet att träna på hennes, men så fastnade hon på jobbet så blir att bara försöka hänga med. Mina dvd-skivor är ju nedpackade någonstans. Vi fick testa ljudet i alla fall. Platschefen har tillsett att vi har två headset, grymt bra!

Denna vecka har vi också haft lite avtackning av Ashutosh som efter många år nu ska byta uppdrag till Citroen i Paris. God mat med några utvalda. Vi köpte en svensk whiskey och två böcker om Paris. Mycket kunskap om systemen försvinner med honom...


Trötter


Vilken härlig bild! Själv blev jag yr av att bara titta på. När hon åkte hästkarusellen och jag satt på en bänk intill och åkte med blev jag illamående. Så illa är det.
Tack och lov funkar berg-och-dalbanorna, så Lisebergsbanan fick ett antal besök. Bra dag med lite folk där bara Flum Ride krävde en bra stunds köande. Sex timmar spenderade vi på nöjesparken så inte konstigt hon slocknade i bilen innan vi knappt hunnit ut på Marieholmsleden. Undertecknad hade själv gärna gjort det med, luften gick ur mig fullständligt. Fixat middag och nu fastnat i fåtöljen. Känner mig av någon anledning lite nere. 


Fåtöljen


Andra tvättmaskinen för dagen ackompanjeras av de instängda flygfänas hopplösa kamp mot våra fönster. Ännu en kopiöst varm dag med strålande sol. Hann packa några lådor och påbörja tömning av vinden i tiden mellan StV och min combat. Dumpade lite grejer hos Alelyckans återvinning på vägen. 
De som inte förfestade inför Håkan Hellströms andra spelning gjorde mig sällskap i Frölunda. Några grymma som höll ställningarna!

Flyttkaoset breder ut sig. Bara att härda ut och försöka få ned så mycket som möjligt. Mycket återstår på vinden och förrådet har vi inte ens börjat med. Har samlat ihop för en fylld Volvo till tippen och mer lär det bli. Tack och lov hade jag sparat emballagen till min mat- och kaffeservis. Den där som mamma samlade ihop och jag använt en knappt handfull gånger. Har ännu en kaffeservis uppe på vinden. Det där med att samla porslin till sina barn är det väl ingen som gör längre eller? Känns vettigare att samla pengarna till ett körkort istället. Kommer inte att packa upp det i lägenheten. Frågan är vad man ska göra med det egentligen. Trots allt har jag inte hjärta att sälja - ännu. Lär inte vara värt mycket heller. Låta Lilltjejen ärva och skeppa runt mellan sina boenden och lagom till hennes barn-barns barn kanske det uppnått något värde. Eller duger som lerduvetavlor.
Sju kartonger med porslin! Visst är emballagen skrymmande men ändå! Plus en kaffeservis till som sagt. Handmålat tål inte diskmaskin så bra va? Men egentligen - vad spelar det för roll? Ligga oanvänt i ett förråd eller faktiskt användas? Ganska fånigt, och gammeldags att ha "finporslin" när man tänker efter. Kaffeseten får dock ligga kvar. Med tanke på att jag inte dricker kaffe känns det synnerligen dumt att fylla skåpen med pyttiga små koppar. Igen - ingen dricker väl för övrigt ur sådana längre. Varsågod Lilltjejen, slit dom med hälsan!


Alltid är det något


När jag kom tillbaka från klipporna igår upptäckte jag vatten på altanens golv intill diskbänken. Kikade in och fann en en fin vattenstråle från kopplingen till vad-det-nu-var. Toppen.
Stängde av vattnet och försökte skruva loss den röda för att identifiera problemet. Gissade på en trasig packning, men fick inte loss den. Det blev raka vägen till Badrumsgruppen när jag morgonen efter var tillbaka på fastlandet. Med fotot som enda referens fick jag två packningar och en ny koppling utifall.
Mötte upp Johan och Lilltjejen i Kungälv  där hon föll i förtvivlad gråt när vi lämnade Gulingen i KVD:s händer. Det var nästan så jag ville gråta lite också. Min fina Guling!
Fick en stund hemma att rasta dammsugaren, röja lite, packa om väskan och få lite i magen innan detvar dags att pallra sig in till Sats i centrum för kvartalen. Teoridelen kördes först vilket innebar att jag bara hann vara med på uppvärmningslåten innan jag fick smita för att hinna till Hjuvik och färjan igen. Lite frustrerande.

Än mer frustrerande att jag, inte ens med grannarnas hjälp kunde åtgärda läckan. Verkar som hela slangen med dosan måste bytas. Reservdel från Cylinda alltså. Det måste ha hänt något under vintern. Frågan är om det är mödan lönt att fixa. Har ju rätt ont om tid nu innan flytten när man egentligen bara hinner greja under helgerna. Och färjan går för närvarande bara just då. Dessutom kunde vi heller inte få upp låset till förrådet. Där verkar också något ha hänt under vintern. Varken låsolja eller grannens starkare nypor hjälpte. De som till slut köper får bryta upp dörren. Håhå-jaja.

Håkan Hellström spelar visst på Ullevi ikväll. Rena hysterin. Man måste nog vara göteborgare - eller gaisare för att gilla honom. Grymt överskattad och förstår inte hans musik över huvudtaget. Kanske för djupt för mig eller nåt. 

Vågskvalp och båtmotorer


Man kan inte klaga på värmen vi haft senaste dagarna. Provianterade lite på vägen ut till Hjuvik och avnjöt middagen vid vattnet i väntan på färjan. 
Gissningsvis är det mer acceptans nu när jag känslomässigt känner mera vemod än den sorg senast jag befann mig här. Gräsmattan hade förvandlats till en äng så gudskelov att jag tog med trimmern. Skövlade grönskan och harvade sedan över alltihop med gräsklipparen. Det tjockade ihop sig ett antal gånger kan jag säga. På tisdag är det visning så denna rensning var vältajmad.
Så snart jag var klar packade jag ryggsäcken och klättrade iväg till öns baksida för att avnjuta den sista kvällssolen och ensamheten.
Solen går ned över Öckerö och lyser upp Göteborgs hamninlopp bakom mig. Det är bara vackert.
Läser lite, blundar lite. Tänker inte så mycket. Det är skönt.


Sista


På lördag lämnar vi Gulingen till KVD för försäljning. Tog därför den till jobbet idag för en sista chans att ratta den. Sedan besiktningen har jag bara kört Volvon och kände den så fort Gulingen fick chansen att sträcka på sig längs Gråbovägen - körglädjen! Det blev föga ekonomiska mil idag.
Nu står den fylld med vinterdäck och ser förebrående på mig.
Imorgon tar jag Volvon för det nödvändiga lastutrymmet då jag ska till StV för att klippa gräset och hämta det sista av våra personliga grejer. Då vi inte klippt alls i år tar jag med trimmern...
När vi nu inte har båt är jag beroende av färjan, så åker ut imorgon kväll och tillbaka på lördag förmiddag. Blir att möta upp Johan och Ronja som tar Gulingen för dess avlämning i Kungälv. Därefter combat kvartal. Hunnit se igenom några låtar och gillar dom inte alls! Får hoppas på bättre intryck på lördag.

RSS 2.0