Fåtöljen


Andra tvättmaskinen för dagen ackompanjeras av de instängda flygfänas hopplösa kamp mot våra fönster. Ännu en kopiöst varm dag med strålande sol. Hann packa några lådor och påbörja tömning av vinden i tiden mellan StV och min combat. Dumpade lite grejer hos Alelyckans återvinning på vägen. 
De som inte förfestade inför Håkan Hellströms andra spelning gjorde mig sällskap i Frölunda. Några grymma som höll ställningarna!

Flyttkaoset breder ut sig. Bara att härda ut och försöka få ned så mycket som möjligt. Mycket återstår på vinden och förrådet har vi inte ens börjat med. Har samlat ihop för en fylld Volvo till tippen och mer lär det bli. Tack och lov hade jag sparat emballagen till min mat- och kaffeservis. Den där som mamma samlade ihop och jag använt en knappt handfull gånger. Har ännu en kaffeservis uppe på vinden. Det där med att samla porslin till sina barn är det väl ingen som gör längre eller? Känns vettigare att samla pengarna till ett körkort istället. Kommer inte att packa upp det i lägenheten. Frågan är vad man ska göra med det egentligen. Trots allt har jag inte hjärta att sälja - ännu. Lär inte vara värt mycket heller. Låta Lilltjejen ärva och skeppa runt mellan sina boenden och lagom till hennes barn-barns barn kanske det uppnått något värde. Eller duger som lerduvetavlor.
Sju kartonger med porslin! Visst är emballagen skrymmande men ändå! Plus en kaffeservis till som sagt. Handmålat tål inte diskmaskin så bra va? Men egentligen - vad spelar det för roll? Ligga oanvänt i ett förråd eller faktiskt användas? Ganska fånigt, och gammeldags att ha "finporslin" när man tänker efter. Kaffeseten får dock ligga kvar. Med tanke på att jag inte dricker kaffe känns det synnerligen dumt att fylla skåpen med pyttiga små koppar. Igen - ingen dricker väl för övrigt ur sådana längre. Varsågod Lilltjejen, slit dom med hälsan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0