Njuter av tystnaden

Med rätt filter kan man hyfsat se mina nya vinterstövlar. Bekväma kläder idag när det var min tur att åka in till jobbet och det är rätt öde här minst sagt. Skönt!
Vaknade tidigt med klimakteriesvettningar, värkande näsa, svidande ögon och snustorr hals. Mens och förkylning på g lagom till nyår, två kalas och Sälen. Toppen. Lite självömkan sådär tills man går in på nyhetssajterna och får en skopa perspektiv. 
Läser om paret som i en trafikolycka förlorade sina fyra barn samt ett i magen. Mötande bil på sommardäck sladdar in med bredsida och hela familjen däri omkommer. Föräldrarna som överlevde, hur kommer man vidare efter något sådant? Hur kommer man ifrån bilderna på näthinnan som ofrånkomligen dyker upp? Jag hade nästan slutat gå in på dessa sajter med ringa nyhetsvärde men ändå sitter jag här igen med tankarna malande och tryck i bröstet. Det är bara smärta och elände eller billigt skvaller. Antingen får man ont eller så blir man förbannad men likt förbenat lär man sig inte. Jag ska inte behöva läsa om andras elände för att finna perspektiv. Mina egna fantasier räcker gott. Skärpning Linda.
 
Imorgon ska det gamla året firas ut eller det nya firas in, vet egentligen inte riktigt vad man firar. Men man säger ju gott nytt år så det är väl det nya man firar in - av någon anledning. Förra året satt jag och Johan till Bingolottos uppesittarkväll vilket var rätt skönt. I år firar vi med Eddies familj med tema sommar. Ska alltså rota fram en sommartop och kjol och dra fram grillen. Pojkarna får stå där ute i sina shorts och grilla så fixar vi tjejer det övriga. Om jag eldar kaminen rödglödande, får vi tropisk värme då?

Sälfie


I början av stretchlåten är det framstupa magläge där man lyfter överkroppen genom att vila på armbågarna. Om man vill kan man lägga ned händerna och pressa upp överkroppen ytterligare. "Som en säl" sade jag medan deltagarna hörde "selfie". Får vara beredd med kameran nästa gång. Det dröjer dock två veckor eftersom jag är i Sälen nästa vecka så vi ställer in då som vanligt ingen vikarie finns.

Arbetsdag hemifrån denna måndag med Lilltjejen som varit jätteduktig att underhålla sig själv. Under eftermiddagen kom Johan hem och då drog de till Lekstaden där hon fick springa av sig. Tydligen lite folk skönt nog.


Galet skönt med ännu ett pass men har känningar i halsen sedan imorse. Hoppas inte någon förkylning är på gång. Nu blir det ju inga fler pass på två veckor! Kan det verkligen stämma? Sälen från och med söndag till lördagen därpå. Söndagen därefter Frölunda, så ja nästan två veckor. Urgh!

Däser vidare


Julfavoriter. Skinka med senap och äpplemos. Mumma i hungrig mage. Skönt trött i kroppen degar man ner sig i soffan. Dessa dagar har det blivit mycket av detta:
Japp, det var ett tag sedan men med ny konsol (3DS XL) samt spel och framför allt tid har det nu varit trötta handleder några dagar. Kul! Känns inte som jag lökat såhär på ett halvår. Sommarsemestern senast gissar jag. 

Vid utcheckningen på Maxi efter storhandling kom en kassörska fram och frågade om jag kom från Sydkorea. Hon såg rätt koreansk ut själv och lite överrumplad bekräftade jag varpå jag fick detta kort i handen innan hon snabbt drog sig tillbaka. Jag gissar att det står för "Adopterade Koreaners Förening" eller liknande. Har inte hunnit kolla FB gruppen baksidan hänvisar till.
Drygt tvåtusen spänn senare och kyl samt frys fyllda till bristningsgränsen packade jag träningsväskan och drog mot Frölunda. Dock dök jag in på Webbhallen i Sisjön på vägen och medan killen i kassan hjälper mig frågar han var jag kommer ifrån. Jag brukar rätt ofta svara fel, Korea när de egentligen syftar på dialekten och Piteå när de menar utseendet. Tittade till lite extra på killen bakom disken och jo, han var allt lite exotisk så svarade det han mycket riktigt avsåg, Sydkorea. 
Småpratade lite, nämnde händelsen i affären varpå han med glimten i ögat tycker att "vi gulingar måste hålla ihop". Och så konstaterade vi den där dubbelmoralen att det är ok "internt" att kalla varandra gulingar, på samma sätt som "blatteskämt" bara är roliga om de uttalas av en "blatte". Hans arbetsschema var gulmarkerat och jag nämner Gulingen och den personliga nummerplåt jag fixar när jag vinner på lotto (GULINGEN).
Lillstrumpan uppe i huvudstaden är med i en koreansk förening för adopterade men jag har aldrig varit intresserad. Nu börjar tankar komma om jag kanske borde vara det? Och då tänker jag inte för egen del utan för Lilltjejen. Skulle hon ha något ut av att träffa andra "blandisar"? Att komma närmare sina rötter på något sätt? Eller snarare ursprung? Härkomst? Asch, känns inte passande något av dom då jag själv inte har några "ursprungstankar".
Ska man introducera henne i en koreansk förening kan man lika väl introducera henne i origami eller bågskytte. Visar hon intresse framgent för någondera kan vi ta det då. Eller begår jag någon form av blodssynd då?

Däst


Så går det när man firar jul och inte tränar på en vecka. Extra tungt pass! Fick ransonera orden under låt sju! Dessutom extra varmt i salen, som vid releasen immade fönstren igen och scenen började bli farligt hal. Pust och flås men ack så skönt och välbehövligt. Johan började känna igen mina djur-i-bur-tendenser igår. Så välbehövligt ja.

Äntligen!






Sängläge


Bjöds på tacos hos Andreas och Elin. Gottigt! Efter allt spring och bus med kompisarna var jag säker på att hon skulle slockna i bilen men icke. Sen timme och vi är ännu glada i hågen.
Att filmen Frost fått stor genomslagskraft har väl knappast undgått någon med barn. I en av mosters julklappar låg en Elsa-klänning, med släp och allt! Från farmor och farfar en ny Merida-klänning från filmen Modig. Var väldigt nära att köpa en mer ordentlig pilbåge till födelsedagen men med rekommendation från åtta år och riktiga pilar kanske vi får vänta åtmindstone något år till...

Tjugofemte


En liten promenad och lekstund i kylan var riktigt skönt. Till kvällen middag hos farmor och farfar. Inte många knop idag. 

God Jul

Öckerö sill, oslagbar! Moussetårtan var lite mäktig ja men gick ned helt klart. Lite färska hallon till hade funkat. 
Lilltjejen var tvärtemot förra julen inte ett dugg blyg för tomten och blev överlycklig för allt från Frost-grejer till draken Tandlöse. 
Mamma fick också alldeles för många fina klappar så har tydligen varit lite snäll ändå.
En uppfylld önskan var en jordglob som nu ståtar vid tv:n. På andra sidan kompletterar min gamla stjärnglob jag fick som tonåring. glad nu i dom båda!

Kors i taket!


Vi fick snö på julafton! Vi plockar upp våra hakor från bröstet, ler lite försiktigt och fortsätter med förberedelserna.
(Lite lunch)


Mera


Man kan ju inte lyckas jämt.
Andra gången gillt och till eftermiddagen kom Johan med Ronja samt farmor och farfar med ett lass klappar. De rymdes inte i Stora Grå...
Lilltjejen fick en egen liten gran som hon älskar. Den skulle såklart också ha klappar runt.

Chokladrutor och så chokladmoussetårta på gång med mörk och ljus mousse. Testar nytt så hoppas den blir ätbar. Finns risk för viss mäktighet. Johan griljerade julskinka för första gången. Uppenbarligen jobbig erfarenhet då han nu somnat i soffan.
Imorgon är det alltså julafton. Jupp. 

Mys på jobbet




Såja


Rätt lugnt på jobbet som väntat. Unnade mig en stund i bastun efter passet för att sedan komplettera ännu en gång inför julen. Ambitionen att laga middag själv gick åt fanders när jag insåg att klockan skulle bli nio innan jag var hemma. Nu kunde jag istället ägna en stund åt julklapps- och födelsedagspresent-inslagning medan mina appar uppdaterades. Johan tyckte visst att jag gjorde det allt för sällan.
 
Jag visste inte ens att jag hade så många appar. 23 stycken alltså, använder jag verkligen alla? Näe, så liksom vän-listan på FB rensade jag lite. Fast FB var lite knepigare. En del människor har jag inte en susning vilka de är! Mina foton från Tylösand medförde en hoper nya till listan för att de skulle kunna se dom så jag bara accepterade alla requests. Ja, det kan säkert styras på annat sätt men jag och Facebooks funktionalitet är inget som direkt varit på min top hundra intresselista.
Hur som helst sitter jag där osäker och hovrar med fingret över "Unfriend". Tänk om det är någon jag faktiskt känner jag står i begrepp att förolämpa nu? Men om namnet bara låter snäppet mer bekant som inte alls och ansiktet på den förskönade bilden är lika obekant som månens baksida, då kan det väl knappast vara någon nära vän. Inte ens en noll komma fem på den tioskaliga känner-människan-listan. Näe. Väck med dig, sorry. 
Och vän-förfrågningar från människor där jag inte har en susning om vilka de är. Vem gör så? Är inte det som att bjuda in sig själv i en okänd människas hem? Kliva innanför den personliga sfären och utmanande testa ens medgörlighet. Vara öppen och accepterande eller otrevligt avsnoppande? Människa från andra sidan planeten, lättare att snoppa av. Men när man ser att man har gemensamma vänner och personen också placerat sig i Göteborgsområdet, då borde man rimligtvis ha en susning vem personen är. Men nej. Jobbigt läge.  Gör som på LinkedIn, svarar inte över huvudtaget. Hoppas de till slut ska dra tillbaka sin förfrågan. Också ganska taskigt. Som att sträcka ut handen för att hälsa och den andre ignorerar gesten. Det är jag det, den andre. Toppen.

Fjärde advent och full frys!

Njuter bokstavligt talat av tystnaden. Ingen hockey på tv:n som konkurrerar med Pettson och Finuds eller Alvin och gänget på en padda. Bara tangenternas knatter och Brorsan som gnager på sin kattmyntsdränkta kanelbulle (virkad, present från A-K) eller Bror som dricker ut akvariet. Efter en halvdag i köket följt av hög musik i träningssalen är mitt nuläge i fåtöljen en lisa för trötta öron och fötter.
Det har blivit en del trillande idag. Köttbullar och bakning. 
 
Chokladbollar, wienersnittar och någon form av toscakakor som jag testade för första gången samt ett gäng Dumlekakor. Med gårdagens Chokladgrottor, Punschrosor och Chocolate chip cookies är jag uppe i sex sorter nu och har planer på minst en till om jag hinner. Jag hade nästan glömt hur rofyllt det kan vara att baka. När man har köket för sig själv vill säga. Johan tog ju Lilltjejen till farmor och farfar vid lunch för att sedan brumma söderut och när de åkte var jag redan uppe i köttbullerullandet.Drog upp volymen på de nya högtalarna och tiden rann iväg.
(I vägen! Men ganska söt)
 
 
Körde genom hällregnet till Frölunda där ett gött gäng slog och sparkade av sig lite julstress. Fjärde advent som sagt och nya releasen som nu satt betydligt bättre. I alla fall om man jämför med början av veckan. Får ofta positiva kommentarer när jag kört i Frölunda vilket är kul. De är vana entusiastiska combatanter som ofta går också de övriga två passen i veckan som anläggningen har. Lustigt hur olika det kan vara mellan ställen när nu Partille och Kållered gått ned så rejält i deltagare och ändå bara ett pass i veckan och så här med relativt många deltagare tre gånger i veckan.
 
Besökte Frölunda torg efter passet för att fixa de kvardröjande julklapparna vi misslyckades med igår. När jag nu besökt både Allum och Frölunda torg så sent på kvällen kan jag ju bara konstatera att sista-minuten shopping inte är några problem. Jättelite folk så man kan strosa runt i lugn och ro och slippa köa och trängas. Fixade julklapparna och dessutom ett par vinterstövlar. Ehm, det där med december ja. Kanske inte bara bra med avfolkat köpcentrum och icke-stressad undertecknad. Kan dessutom ifrågasätta poängen med vinterstövlar när man plöjer genom regnet och vattensamlingarna hem igen. På radion sjunger de om Jack Frost, White christmas och renslädar, pöh! I morse var det frostvitt ute och faktiskt en minusgrad. Alltid något. Men sedan lunch har det regnat konstant. Och regnar fortfarande. Här nere kallar vi det inte vinter längre. Vi kallar det regnperiod. Som i tropikerna, minus värmen. 
 
Tror det blir rätt dött på kontoret imorgon och har bara ett enda möte kors i taket. Blir att ta tag i surdegar annat som nedprioriterats sista tiden. Blir till att testa disciplinen med andra ord när det inte är den där riktiga pressen som får mig att jobba som bäst. Tror faktiskt jag tar mig en sovmorgon och börjar åtta istället. Lyxigt!

Nytta och nöje

Planerna för dagen var julförberedande och de uppfylldes väl med ett undantag. Besökte Frölunda torg för ett ärende som misslyckades. Istället kom vi hem med dessa:
Nu har vi ljud här i vårt hus! Lycklig Johan och ögonhimlande Linda. December, den erkänt tuffaste månaden  för bankkontot och vi shoppar loss på Hi-Fi klubben. Bra där. Så jag himlar ögonen upp i skallbenet samtidigt som jag drar upp volymen och känner mig rätt nöjd. Skenhelig är mitt andra namn.

När jag nu fick ett helt annat ljud i huset föll baklusten in så medan Johan städade loss snodde jag ihop tre sorters kakor.
Plockade fram mammas gamla bakbok för att återskapa ett smakligt barndomsminne: Punshrosor. Jag minns hur jag gick och nallade i frysen och pillade bort körsbäret. Liksom chokladgrottorna är de godast direkt ur frysen. Köpte ju en snajsig spitssats bara för att finna mammas gamla vad-man-nu-kan-kalla-det fullkomligt oslagbar för att pressa ut mandelmassan till någon form av cirkel.
(Gammalt vs Nytt)

Fick ju inte med mig mycket från barndomshemmet men dessa två grejer, boken och sprits-saken är jag glad för.

Imorgon åker Johan till Helsingborg (eller var det Köpenhamn igen?) för två dagar. Då jag jobbar ska Lilltjejen bo hos farmor och farfar. Detta lämnar viss tid för mig att slutföra jul- och födelsedagsförberedelser. Kan inte påstå att jag har särskilt mycket till julkänsla trots vissa försök. Skinkan (färdigkokt) väntar i kylen tillsammans med prinskorv och rödbetssallad (Rydbergs). Johan köpte diverse ostar i ostbutiken i Lerum så fotsvettslukten omsveper en när kylskåpsdörren öppnas. Mums.
Stod och höll Lilltjejen i Hi-Fi butiken och nu har jag extra värk i axeln. Samband konstaterat. Sagda tjej har slocknat i sin säng och Johan i soffan intill. Bra dag.

Sängen med mannen och Brorsan


Lång kö till biltvätten idag. Fler som har gratistvättar att förbruka innan årsskiftet måntro? Nästintill okynnestvätt av Gulingen, i tvätten med de läbbiga tentaklerna! Kolla vad otäcka de är!

Julklappsjackan från NW var rätt ok faktiskt. Betydligt bättre användbarhet än instruktörsjackan.
Från sex och därmed fullbokad till fyra deltagare fick jag till årets sista ViPR. Sega ben och knä som känns liksom "glappt"? 
Därefter var det storhandling inför julen som gällde. Perfekt tidpunkt utan massa stressade människor.

Uppdrag slutfört.

Kållered 62 check


Blev lite jultema här också med mitt lilla Kålleredsgäng. Sista för i år. Får se hur det blir på andra sidan nyårslöften i lilla salen. Koreografin satt inte som ett smäck men nästintill. Måste bara få med munnen att säga rätt också. Knät kändes av när jag gjorde squats. Fy.
Johan är på julfest med jobbet så jag ska skynda hem och lösa av farfar.

Torsdag

Johan skickar en bild från morgonen. En liten tjej på väg till dagis med julklappar till sina fröknar och kalasinbjudningar. Hon längtar efter snön nästan lika mycket som sin mamma.
Mamman hittade en ny tröja medan hon fick oförutsedd tid över innan releasen i tisdags. Typisk Desigual-stil. Desigual är antingen för mycket eller lagom som jag tycker denna är. Rena myströjan.
 
Lite sega ben är det allt men har nog inte allt för många deltagare idag. Sista i Kållered innan långt jul- och nyårsuppehåll. Blir på ett sätt skönt att dra ned lite på passen under julen. Kör bara Partille och Frölunda men ska försöka klämma in någon löpning också. Snacka om helomvändning från att sky löpträning som pesten till att se fram emot nästa gång!
 
 

Onsdag dårå


Lugnet innan morgonmotionärerna tar över. Också denna gång var den första kvarten riktigt jobbig. Tunga mjölksyreben och tankar på att ge upp. Sedan lossnade det och jag kunde dra upp tempot och ställa om löpsteget. Körde ändå "bara" fyrtio minuter då de passerade tre dagarnas pass ändå kändes i benen och jag har tre pass kvar denna vecka. Framför allt vill jag vara hyfsat fräsch i dom till morgondagens release.


Kompletterade löpningen med en rejäl promenad i bland annat dessa byggnader. Vindtunnel, ljudlabb och klimatlabb. Krocktestdockor, skakriggar och hållfasthetslabb. Hjärnan försöker absorbera och formulera frågor men går mest som en leende svans efter mentorn och som ett barn försöker titta överallt samtidigt. Visst har man förstått att det måste testas och olika länders krav uppfyllas. Men att det var såpass omfattande hade jag inte föreställt mig.

När jag kom från gymmet hade klockan passerat halv åtta. Jag fick plats högst upp i parkeringshuset. Tydligen är de mer morgonpigga i dessa regioner än i mina. Solen fick höstregnstunga nackar att förtjust räta på sig. Vackert och förrädiskt halt.

Stora Grå och Gulingen fick var sin portion spolarvätska. Det går mycket sånt här nere av någon regntrökig vägsaltsanledning. Apropå Stora Grå så är Lilla Grå ännu borta. Gissar att Lilltjejen blev för påträngande så det andra hemmet blev att föredra. De fick tillbaka en avmaskad, steriliserad och betydligt mer välgödd liten kisse. Varsågod.
Lilltjejen slocknade ovanligt tidigt vid åtta och föräldrarna kommer nog inte långt efter. Har ju ändå varit uppe sedan fem. Ja, vaknade innan larmet.


05.49


Vi är några som nu sitter och häckar i våra bilar, bokstavligen hänger på låset. Trafiken flyter av någon anledning så mycket bättre denna tid så då hamnar man här för tidigt
Efter denna start på dagen har jag en hel halvdag med min mentor. En awesome dag att börja med i alla fall.
Nu börjar några bestiga trapporna upp till anläggningen. Man kan alltså komma in före 06.00? Hm.

Frölunda 62:an check


Det var kopiöst varmt i salen idag! Headsetet gav upp i låt sju och fönstren immade igen. Golvet på scenen blev glashalt så fötterna bara gled. Omöjligt att göra jumping jacks. gött att teama när kroppen är trött för idag var det banne mig jobbigt. Men oavsett ska jag köra mitt löppass imorgon! Får se hur länge det blir bara. Shit vad jag svettas!

Nummer två


Kändes rätt ok i kroppen ändå men hade ju ingen koll på koreografin. När hjärnan är full av 62:an blev det lite jobbigt när Charlie sneglade på mig för precues, haha! Men hon gjorde en bra insats trots noll bidrag på koreografifronten från mig.
Dusch och in i bilen och på med combatmusiken igen. Ställa tillbaka hjärnan till 62:an och nöta, nöta, nöta så mycket jag bara kan till imorgon. 
Positivt: Kände inte av varken knä eller axel under passen.
Negativt: Duktigt trött i hela kroppen nu efteråt och känner av axeln.
I säng och ladda om!

Gratis inte alltid gott

Bräurgh. Inbillar mig att det kan vara bra med sådan här mellan passen så uppenbarligen är jag en lättlurad jäkel som går på reklamen.
Release nummer 62 Partille avklarad och en fördel med få deltagare är att det är färre att skämmas för när man tabbar sig med koreografin. Dessutom är mina Partilleaner väldigt goa så vi har skön prestigelös stämning. Gött att ha premiären gjord! Nu är det omladdning till Charlies filmning.

Tredje advent

Ännu en bra dag med mycket nytta avslutat med lite nöje. Storstädning av kök - på tiden! Ärenden på Frölunda torg - med resten av halva Göteborg. Oj, det rimmade.
Sedan fick Lilltjejen testa Frölundaanläggningens lekrum och lät faktiskt Johan lämna till slut för att också få en stund på löpbandet. "-Du kan gå och träna nu."
Imorgon är det nya koreografin som gäller. Sedan snabb omladdning för att vara med då Charlie filmar igen. Tisdag release i Frölunda, löpträning onsdag, release torsdag Kållered, ViPR fredag, Frölunda igen söndag och så är det måndag bara sådär ännu en gång. Jupp, jupp nu kör vi!

Lusse lelle


Lilltjejen föredrog Luciakonsert framför barnprogrammen så blev en mysig morgon till vacker sång. Efter våffelfrukost betade vi av dagens att-göra-lista, så känns riktigt bra. Redan till morgonen pratade Ronja om kompisen M som hon ville träffa så glädjen var stor när han kom till eftermiddagen. Med Johan som lekpappa blev det hundratio knyck tills de båda kroknade och till och med Ronja ouppfordrat gick och gjorde sig klar för sängen - osedvanligt tidigt.
Johan fick upp utebelysningen och tycker det blev så fint att jag nu vill ha ännu mer. Jag kanske är en sådan som skulle kunna gå bananas? Eller handlar det om att kompensera utebliven snö och försöka få lite ljusare?
Skulle det inte vara najs med en rak i hörnet och så sådana hängisar längs den andra nocken? Ser onekligen lite halvfärdigt ut.

En sån dag

Jag vet att jag inte har någon egentlig anledning. I-landsproblem, petitesser, skit- och småsaker. Jag surar, är grinig och otrevlig när den jag egentligen är sur på är mig själv. För en egentlig skitsak. Hela dagen blev tokstressig när förmiddagen åts upp av telefonmöte med visserligen trevlig men ändå icke levererande engelsman. Det följdes av en framgång och ett nederlag, tråkig lunchlåda och så på't igen. Tar på mig grejer jag tror är ok som senare inte visar sig vara det. Tre releaser nästa vecka, jul och två kalas att förbereda. 
Mitt nyvunna självförtroende kapsejsade idag så fick som tur var i varje fall en deltagare att svettas med i Sävedalen. Kan sura lite över knäet som fortfarande känns av också. Bara för att.
Borde köra igenom nya combatreleasen men orkar helt enkelt inte. Mutter-butter-skrutt och prutt.



Som sagt


Idag blev det grymma miner på grymma tjejer. Ont, ont i vaderna! Såpass att det hämmade mig vid dagens pass. Dock går det över. Värre är knäet som kändes "sladdrigt", liksom ostabilt och det ogillar jag skarpt. Inte ont, mer just ostabilt och obehagligt. Störigt.

Ännu en stressig dag med uppoppande grejer som krävde snabb insats. Som tur var få möten så man faktiskt kunde fokusera och få undan det mesta. Börjar längta efter en spahelg. Var ett tag sedan nu va?

Onsdag


En nästan spöklik domedagsstämning när den hängande gatubelysningen svajade i morgonstormen. Antydan till snöglopp när jag lämnade hemmet kvart över fem men blev just inte mer är just antydan. 
Med tanke på hur bra det gick vid premiären var jag nästan lite nervös. Var det en engångshändelse? Efter en kvart lossnade det och den nästan sköna känslan infann sig. Efter ännu en kvart började jag känna av höger knä. Skit. Bryta för att inte utmana och riskera eller ignorera och faktiskt göra det? Började exprimentera med löpsteget från mer lufsande fot-häl-isättning till framfoten. Fick verkligen koncentrera mig men det dröjde inte länge så försvann känningen i knäet! Verkligen annorlunda sätt för mig att springa men när jag testade eller glömde av och föll tillbaka till min tidigare isättning kändes det genast tyngre i benen. Paradoxalt när det kändes stötigare med framfotisättningen. 
På det sättet fullföljde jag den andra halvtimmen i högre och högre tempo. Tung sista kvart men igen ävkelstolt över mig själv!
Drygt nio kilometer på en timme. Sade jag att jag är äckelstolt? Avslutade med nya combatreleasens styrka och stretch. Behöver plugga mer på den sistnämnda. Efter några timmar har jag känningar i knäet igen men inget i det vänstra eller lika illa som förra gången.
Får se hur träningsvärken blir denna gång. Än så länge bara vaderna, antagligen på grund av löpsteget.

Inte den bästa snabbfrukosten kanske men kände heller inte för något mer. 
Stressig dag då jag klämt in ännu ett testdeltagande, denna gång i simulator för de olika driver assistance funktionerna. Till eftermiddagen var det avdelningsmöte där jag igen ombetts vara ansvarig för de avslutande tävlingarna om vandringspokalen.
(In action)

Cheferna fick såklart också delta. Här djupt koncentrerade med en förenklad variant av StaX. Respektive grupp satsar på tänkbar vinnare. Att vara trogen sin chef lönade sig inte när den grupplösa chefen, dvs chefernas chef vann ett uppdrag!
Är inte riktigt nöjd med mitt genomförande men hoppas alla var nöjda i alla fall. 

Regnet smattrar återigen mot takfönstren och vinden friskar i igen. Höll på att bli galen på julskyltens slag mot ytterdörren inatt. Till slut blåste den ned så till denna natt ska jag förekomma och plocka ner den. 

Hos Lilltjejen


Har ju ett antal gratistvättar varje år och då vi fick vår bil så nyligen är det frekventa tvagningar resterande veckor. Tvätteriet är en sådan där flummig där man kör in och sedan matas fram i sakta mak via det band man står på. Hur som helst har banan förutom de vanliga "rullarna" också dessa tentakelliknande grejerna som jag finner superläbbiga. Verkligen som gigantiska tentakler som försöker nå mig där jag hukar bakom ratten. Huu.

Inte den bästa uppladdningen kanske men god. Partille fick min mixade 61:a för sista gången, ett litet gäng med hög stämning. Helt slut efteråt, sådär som man ska vara.

Hemma hade Lilltjejen nattats av snälla farmor och farfar. Johan har skickat bilder på den minisvit han uppgraderats till i Köpenhamn. Snällt av honom.
När jag nu dessa morgnar få lämna Lilltjejen på dagis påminns jag hur bra vårt upplägg är. Lämna är inget jag föredrar av flera anledningar.
- Svett! Jag blir stressad då jobbet väntar och vinterjacka gör inte saken bättre. 
- Trafiken. En väldig massa fler människor åker till jobbet halv åtta än halv sju.
- Parkeringen. Volvos parkeringsyta fylls upp lika snabbt som en svensk turist på charterresa.  
- Platslöst landskap. Hinner man inte till "sin plats" (en gång togs min plats 06.45!) har man kanske tur att hitta en annan ledig efter tio minuters letande. Väl där får man spendera ytterligare tio för att ställa in stol, skärmar och torka tangentbord, mus och bord med våtservetter. Har man otur får man lägga till fem minuter för att leta de där servetterna i annat landskap då de titt som tätt är slut. Säg mig på vilket sätt denna arbetsplatsform gynnar effektivitet och miljötänk?

Så summa summarum. Jag föredrar helt klart att sköta hämtningen.


Kvällstund


Regnat mer eller mindre hela dagen. Fått lite nyttigheter gjorda innan Frölundapasset. Många träningssugna och kände lite på nya koreografin efteråt. Älskar, bara älskar styrkelåten! Väldigt olik den typ av låtar jag brukar fastna för men så är min Spotfifylista nu också en salig blandning av allt från Casanovas och David Guetta till Usher och Nordman.
Tryckt i mig en halv påse ostbågar medan vi satt och grät till "Allt för Sveriges" sista avsnitt. Man vill ju att alla ska få träffa sin svenska släkt men John var en värdig vinnare ändå. Tror jag har lyckats slarva bort en julklapp jag köpte förra helgen. Hur bär man sig åt för det?
 
 

Morgonstund

Igår vid frukostbordet.
 
- Jag vill titta på min padda. (Ronja)
- Nej inte idag. (Jag)
- Men jag vill titta på min padda.
- Och jag säger nej. Vi kan väl prata med varandra istället?
Har du ingenting du vill berätta för mig eller så?
- Jo...
(Glad) -Vadå?
- Att jag vill titta på min padda.
 
Kanske har vi tagit detta med paddtittandet aningen för långt.
Har lite mysmorgon i fåtöljen medan de andra sover. När klockan passerat sju hade ryggen och jag kompromissat en timme och till slut fick jag ge mig. Dessutom var jag så sugen på att baka småkakor att jag allvarligt plockade fram mammas gamla receptbok innan jag behärskade mig och satte mig här. Kan bara föreställa mig Johans min om han vaknar upp och finner mig i köket med en plåt rykande varma syltkakor.
Julkänslan utkämpar en hård kamp när regnet smattrar mot takfönstren. Ibland saknar jag de norrländska vintrarna så det nästan gör ont. Tänk om allt detta regn kommit som snö istället? Vad lycklig jag hade blivit.

Klädd


Idag fyllde kusin Hampus tonåring. Köpte en gris och fyllde den till bristningsgränsen med enkronor. Jag frossade i Idas gofika och var osocial.
Förutom lite ärenden under förmiddagen  blev också granen klädd denna dag. Om det är jobb att bege sig ut och hugga en riktig gran är det minst lika mycket arbete att spreta ut varenda liten fejk-kvist på en drygt tremeters granatrapp. För den insatsen kan man avnjuta arbetet längre när man nu klär den tidigare än vad som väl egentligen är seden. Lilltjejen ansvarade av outgrundlig anledning för de nedre regionerna. Sedan fördelade undertecknad lite diskret den belamrande tyngden på de högre regionerna.
Urbota dum tradition när man tänker efter. En gran inomhus som man sätter ljus och grejer i. Är det inte i grunden någon form av fallossymbolik i likhet med midsommarstången? Får roa mig med Google efteråt.
(Ser lite glest ut underifrån)


(Värmekudde)

Har en störig känning i axeln i trakterna kring nyckelbenet. Gör ont bara när jag nu sitter. Vad kan man få där liksom? Burit omkring på Lilltjejen idag och vilken sida har jag henne på mest? Jo, vänster. Får vara lite observant framgent om det kan vara ett samband.

Under besöket hos Lilltjejens kusiner och åsynen av det hembakta blev jag själv väldigt baksugen. Lite julgodis men främst fikabröd och småkakor. Problemet är bara att det inte skulle ätas upp. Johan gillar inget fikabröd förutom kanelbullar och Lilltjejen, tja ska  inta sådant med måtta. Dessutom har allt som hamnar i frysen en tendens att glömmas bort. Kastade två påsar av fjolårets lussekatter häromveckan.
Och förresten, när skulle jag egentligen ta mig tid för denna plötsliga baklust? Tills dess har den nog dessutom hunnit gå över.

Knör


Morgon- respektive kvällsbilder. Blev privatlektion vid kvällens ViPR med en tjej som visade sig vara från Luleå. Ju mer vi pratade ju mer föll vi in i norrländskan. Skönt!

Ännu en snabb vecka och julen ett steg närmare. Lilltjejen öppnar sin första julkalender men den på tv får nog vänta något år till. Målet denna helg är granen. Är det för tidigt? När ska man egentligen klä den? Utebelysning står också på schemat samt förhoppningsvis några julklappar.

Under eftersvett


Om jag inte missminner mig dokumenterade jag mig själv vid förra årets julbord också. Gott med sill, lite häng med goa kollegor och så kors i taket lite typ dans. Ovant.
Sedvanligt bjöd de nyanställda på luciatåg, ett deltagande både jag och Mikael faktiskt slapp ifjol. Vi slank igenom, kanske för att vi redan varit konsulter på bygget såpass länge?
Nåväl, denna utgåva hade både annorlunda lucia och annorlunda lucia-, öh, dräkter.

Börjar redan bli rörigt i min hjärna med koreografin och hade inte full fokus till dagens pass. Någonstans låg det också och störde att jag ska springa Göteborgsvarvet i maj. När jag nu faktiskt står inför faktum ville Johan också vara med men då ordinarie platserna är slut fick han ta någon av välgörenhetsalternativen. Dyrare avgift men en del går, nu i hans fall till Clowner utan gränser. Så bara sådär har vi ännu en aktivitet att klämma in i våra scheman - löpträning! Räcker en timme i veckan, på ett löpband? Hahahahaha!

Gaaaah!!


SÅ GÅR DET när man vid de mest udda tillfällen förlorar sin impulskontroll!
Trodde aldrig i livet jag faktiskt skulle vinna en av de platser som lottas ut! Det är ju enkelt att vara kaxig över något man inte tror sig ska måsta bevisa en dag.
Gropen är grävd. Handsken är kastad. Sängen bäddad och kortet lagt. Amen.

Happ


Sjukt besviken får jag vänta ännu en vecka på att testa nya joggingskorna. När Lilltjejen hostade såpass inatt och Johan har kris på jobbet fick jag stanna hemma med henne. För ovanlighetens skull så ska egentligen inte klaga. Var bara så taggad och inställd på att kliva upp 05.05. Jupp.
Till lunch är planen att Johan byter av så jag kan delta på årliga avdelningsmötet med efterföljande julbord.
(Jättetrött)

Är det för illa får jag vänta till dagens slut och bara delta i det göttaste. I vilket fall är det tacksamt med självgående Lilltjej så morsan kan jobba. Har inte många registrerade vab-dagar precis!

Brasa i kaminen

En snuvig Lilltjej i säng och trött morsa hissar upp fåtöljens fotstöd. Johan är på Sandensträff så vi tjejer julpysslade lite lätt. Och åt blodpudding.

Deltog i ännu ett test på jobbet, denna gång indikations- och varningsljud. Framför skärm och framför skärm i bil.

Tycker det är kul att få möjlighet att vara med i tester. Nästa vecka är det Driver support system i simulatorn.
Imorgon blir det julbordspremiär med jobbet. Men inte minst efterlängtad morgonjogg! Hade halvdanna ambitioner att köra denna morgon men kände att kroppen behövde en vilodag efter en veckas dagliga pass. Det var ju ett tag sedan man körde två per dag utan större problem, hm.
Försöker jag köra onsdagarna framgent blir tisdag och lördag vilodagar vilket väl kan vara lämpligt för min trettioåttaåriga lekamen. Blir intressant att se hur knäna kommer att kännas men får också se om jag kör lika länge igen. Det där med mjukstart är kanske inte så dumt, inte mentalt men väl fysiskt.
(Mental träning)

Fick efter påtryckningar materialet igår. Annars skulle det av någon anledning inte skickats förrän den åttonde. En vecka för att plugga? Mission impossible!

RSS 2.0