Hos Lilltjejen


Har ju ett antal gratistvättar varje år och då vi fick vår bil så nyligen är det frekventa tvagningar resterande veckor. Tvätteriet är en sådan där flummig där man kör in och sedan matas fram i sakta mak via det band man står på. Hur som helst har banan förutom de vanliga "rullarna" också dessa tentakelliknande grejerna som jag finner superläbbiga. Verkligen som gigantiska tentakler som försöker nå mig där jag hukar bakom ratten. Huu.

Inte den bästa uppladdningen kanske men god. Partille fick min mixade 61:a för sista gången, ett litet gäng med hög stämning. Helt slut efteråt, sådär som man ska vara.

Hemma hade Lilltjejen nattats av snälla farmor och farfar. Johan har skickat bilder på den minisvit han uppgraderats till i Köpenhamn. Snällt av honom.
När jag nu dessa morgnar få lämna Lilltjejen på dagis påminns jag hur bra vårt upplägg är. Lämna är inget jag föredrar av flera anledningar.
- Svett! Jag blir stressad då jobbet väntar och vinterjacka gör inte saken bättre. 
- Trafiken. En väldig massa fler människor åker till jobbet halv åtta än halv sju.
- Parkeringen. Volvos parkeringsyta fylls upp lika snabbt som en svensk turist på charterresa.  
- Platslöst landskap. Hinner man inte till "sin plats" (en gång togs min plats 06.45!) har man kanske tur att hitta en annan ledig efter tio minuters letande. Väl där får man spendera ytterligare tio för att ställa in stol, skärmar och torka tangentbord, mus och bord med våtservetter. Har man otur får man lägga till fem minuter för att leta de där servetterna i annat landskap då de titt som tätt är slut. Säg mig på vilket sätt denna arbetsplatsform gynnar effektivitet och miljötänk?

Så summa summarum. Jag föredrar helt klart att sköta hämtningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0