Lite trött i ögat

  
Tydligen en av de mest populära bröllopssångerna som gått mig helt förbi. Men så har jag inte heller sprungit ned kyrktrösklarna. Ändå känner jag igen den så pinsamt om jag faktiskt hört den på ett bröllop utan att fästa mig vid den då. Trubaduren vid middagen sjöng den också denna kväll och jag var bara tvungen att notera refrängens början och sedan tack vare google hade jag den i min hand. Hittade dock många andra inspelningar jag faktiskt föredrog framför Kents. Bara en akustisk gitarr, sammetslen stämma och jag blir darrig i hjärteroten. 
 
Fick denna kväll en aptitretare, något jag tror de glömde igår då jag såg bordet laddat och då undrade vad det var. En munfull som gick förbi lika snabbt som den slank ned.
Förrätten var nog bäst av allt även om den såg lite mysko ut med krabbsallad på en stor skiva syltad kålrot.Mycket gott!
 
långkokad oxe tror jag de kallade det. Köttet var ljummet och de där linserna eller vad det var smakade ingenting. Några knallhårda. Och som vanligt alldeles för lite sås. Vad är det med "fina rätter" och rädsla för sås? 
 
Och så det andra med "fina rätter" och små portioner. Det är därför bröd erbjuds som bukfyllnad som i detta fall bestod i flera olika riktigt goda varianter. Och jag åt upp allt smör! 
 
Har ännu inte funnit något ätbart format på lingon än syltformen som jag faktiskt gillar. Klicken till höger smakade inte mycket och kunde inte identifiera smaken på bären/frukten däri. Likaså skummet som till skillnad från det på Heaven 23 smakade luft. Mörkchokladmoussen var en mastig höjdare och kakan som en långsmal variant från Gillespaketen.
 
Massagen var förresten ok, så bra som den nu kan bli när den utförs av en tjej som är ungefär halva min storlek med armar som tandborstar. Där jag dessutom är näst sista kunden på dagen och önskar "rejälare tag". Jag kan knappt föreställa mig hur trött man som massör måste vara efter en hel dag så hade inte hjärta att säga annat när hon frågade om det var tillräckligt hårt. Långsamt var det också, men som sagt, all massage är ju egentligen skön.
Kollade mina bokningar inför morgondagens behandling som blev det enda de hade kvar när jag bokade denna helg. Jag ska visst prova en sådan där specialvariant med tjusigt namn på hela 75 minuter som ska inkludera både peeling, fotmassage, vanlig massage och någon form av smör. Det sista lät oroväckande men blir onekligen intressant
 
Mycket konferensfolk som sagt och också en bröllopsfest. Är det bara jag som anser att hela grejen med spa försvinner något när de erbjuder festarrengemang, kräftskivor och stora konferenssällskap som inte vill annat än workshoppa färdigt för att grogga i baren? Jag antar ett så pass stort ställe är beroende av den kundbasen just för att kunna erbjuda bredd och kvalite. Det är tidsbegränsingar för barn i poolområdet men det är ju minst lika störande med skränande promillestinna sällskap. Samma sak, bara större kroppsstorlek. 
 

Innan mera regn

En liten sväng efter lunchen med kompaktkameran i handen. Vann spa är större än man tror men diskret i omgivningarna. Har ju varit på några olika spa-anläggningar nu och än så länge ligger nog Varbergs kurort i topp, mycket på grund av maten. Här har den än så länge varit väldigt bra, men lunchbuffén kändes lite tråkig. Kändes som vilken lunchrestaurang som helst, där de senare dessutom kunnat erbjuda mycket bättre salladsbuffé.
Säröhus lämnade också ett gott intryck, även om jag inte kunde utnyttja det lika väl som övriga i och med att hela Johans familj var med. Med det kändes mysigare, mycket för att det var mindre. Deras spakoncept innebar dock att det fick skötas i egen regi i form av små terapibad och ljusterapikokonger. Inga behandlingar över huvudtaget vilket medför att jag nog inte testar det stället igen. Asia spa i Varberg var ok, men läget mitt i centrum uppmuntrar inte till spontana joggingturer. Minns heller inte hur maten var.
Hagabadet är ju inget hotell men där de anspelar på att vara moderna i anrika miljöer tyckte jag det bara kändes nedgånget. Fick en väldigt duktig massör dock. En annan väldigt duktig var vid ett av mina första spabesök inåt landet någonstans som jag nu bara inte kan minnas namnet på. Generellt har den manliga massörerna alltid varit bättre, men tyvärr är de svåra att tillgå, här likaså.
De små anläggningarna är mysigare men tappar förståeligt i spa- och relaxutbudet både beträffande bad och behandlingar. Större anläggning, större och bredare utbud, men så får man dela utrymmet med stora konferensgrupper och fler besökare. Vill man ha en behandling måste den bokas i rejät god tid. När jag bokade denna helg för några veckor sedan fanns bara enstaka behandlingar kvar. Hade turen att få en vanllig klassisk med noteringen "önskar kraftig" medan det till morgondagen blev något annat dyrare med flashigt namn. Av någon anledning verkar det ute med vanliga klassiska massagebehandligar. Då får man gå till en naprapat eller "vanlig" massör inne i staden. Anläggningarna ska profilera sig och det är allt från choklad, salt och socker till tång, örter, oljor och stenar. Helflummigt i mina ögon och något jag bara skulle testa om det i princip var gratis.

Skulle jag ge en högst personlig och inte särskilt djupsinnig recension av Vann spa hittills är det ändå positivt.
Fördelar:
- Omgivningarna. Det är tyst, vackert och skogen inpå knuten. I havet vakar det som sjutton och jag önskar jag hade med mig fiskespöet.
- Utrymmet. Relativt gott om allt från futuristiska skålliknande fåtöljer till sittsköna soffor i korridorer och foajé.
- Spautrymmet. Gott om poolalternativ i alla möjliga temperaturer och ljussättningar. Jag gillar de små "grottorna" med mycket varmt vatten och obefintlig belysning. Inbjuder till hångel eller möjlighet att verkligen koppla bort och slappna av.
- Spautbudet. Det är onekligen brett. Bara att välja och vraka - om du är ute i tid.
- Bastun med panoramautsikt.
- Gasolelden i höjd med stora poolens vattenyta. Höjer mysfaktorn rejält.
- Personalen. Som man förväntar sig att de ska vara. Erbjöds annat rum när jag köpte tandkräm som jag glömt hemma. Konferensgästernas kräftskiva skapade svallvågor i fjorden. Jag sov gott ändå. Tyckte det var lite komiskt när den unga servitrisen ifrågasatte mitt val att byta från tvårätters till trerätters middag. "-Är du säker?" Öh va? Är det så mycket? Är det äckligt? Vill du inte att jag ska betala mera?
- Utomhuspool, med nackdelar
- Strandbastu. Knata ner till stranden, värm upp dig till kokpunkt och gillar du att frottera dig med brännmaneter och tång är det bara trappsteget ut och varsågod. 
 
Nackdelar:
- Utrymmet. Med hela Västsvenska Simförbundet och Wordfinder på plats ockuperas de allmäna sittplatserna snabbt. Man får passa på när de är inne i konferensrummen igen.
- Vilstolarna i poolområdet. Som på alla ställen för få och här knallhårda, eftersom de bara bestod av trä. Den lösa kudden och handduk både under och bakom ett måste.
- Träningslokalen. Minigym inklämt i ett hörn under spiraltrappan. Tack och lov för fönstren. Jag frågade efter någon form av träningslokal som här bestod av Yogarummet. Fantastiska tråkigt och lika inbjudande som ett tomt konferensrum.
- Duschutrymmen. Få. Det verkar vara meningen att man ska duscha på rummet. Är behållaren på väggen tvål? Jag hade förväntat mig både schampo och balsam. En fråga ger att det är dusch och schampo i ett. Känns billigt.
- Omklädningsrum. Obefintligt. En alkov i korridoren med fåtalet skåp på väg in till duscharna. Många besökare stod förvirrade med handdukar och badrockar.
- Aktiviteter. Under en helg - nada. Yoga och pilates och sådant om du kommer en vardag. Såg kanoter och någon kajak vid stranden. Kanske man får låna?
 - Utomhuspoolen är inte uppvärmd och man får ta sig dit med apostlahästarna. Inte som några andra ställen där man kan simma rätt ut från huvudbassängen. Det inbjuder inte riktigt till vinterdopp.
 
Kommer säkert på mer innan det är dags att lämna imorgon. Har nu lite svårt att bestämma mig för att återvända till poolområdet igen eller bara sjunka djupare i fåtöljen innan massagen.
 

Avslappnad

Hamnar under ett gigantiskt lärkliknande träd när regnet börjar strila ned. Det är det där lätta fina regnet som bara känns uppfriskande. Där och då får jag så en av den där sällsynta men obevekliga lusten att springa. Och när kan man följa sin impuls om inte där jag befinner mig just nu? Har ju träningsväskan redo i bilen inför morgondagens ViPR så det är bara att hämta grejerna. Asics-skorna jag köpte var ju löpardojjor med grövre sula, perfekt för skogsspåret intill hotellet.
Följer en annan impuls och laddar ner Runkeeper som jag hört så mycket gott om men aldrig trott skulle vara aktuell för mig.
Med en Internetuppkoppling som har mer att önska här ute i skogen tar det en evighet att ladda hem den. Registrerar och startar, ojdå, bäst att sätta fart. Promenerar till skogsbrynet och ökar farten. Eller ja, ökar steglängden i alla fall. Medan jag lufsar och försöker få kroppen att förstå vad den ska göra funderar jag på när jag joggade sist. Kan bara erinra mig ett löpband på Sportlife när jag bodde i Stenungsund. 2007 flyttade jag därifrån. Då flåsade jag mig fram i kanske tio minuter innan jag fick ont i först ena knäet och sedan det andra.
 
Nu har jag samma skor jag bär på jobbet, Sportlifes vindbyxor och mobilen i handen. Känner mig ungefär lika lätt och smidig som ett mumintroll. Men det känns s-k-ö-n-t. Någonstans under den dryga tvåkilometersslingan bestämmer jag mig för att köra ett varv till. Och innan första varvet är över kommer den där känslan som påminner om andra andningen. Hade jag kunnat klocka varvtid hade den andra gått betydligt fortare än det första, dels för att jag vågade och naturligtvis för att jag visste att jag inte skulle springa mer.
Det gick inte fort, inte smidigast och flåsade värre än en hund i Sahara. Men jag gjorde det och det kändes så jäkla bra! Nu väntar jag bara på träningsvärken och benhinnorna. Men det är precis sådär det ska vara, som jag föreställt mig (nåja, kanske något fortare och lättare). Men bara jag, helt ensam i skogen. Så fort jag kom ut på asfalten kändes det bara platt, stötigt och hårt.
Bara för att jag befinner mig där jag är, mår som jag nu mår har jag förstås fått blodad tand och jag förstår de som säger att Runkeeper är motiverande. Jag vill köra två varv igen, i varje fall mentalt. Men jag ska nog inte överskatta min icke springvana kropp. Dessutom har jag två ViPR-pass att instruera imorgon. Men mina tankar har redan börjat spinna på stigar i skogen runt huset där hemma. En sådan där armhållare för fånen står näst i tur på min inköpslista!

Extra underbart att sjunka ner i en av de varma små bassängerna, simma några tag i den större svalare poolen och sedan slå sig ned med medhavda bok nummer två. Läste ut "Femtio nyanser av mörker" igår, lika flat som den första men nu är det gjort. Camilla Henemarks biografi har redan bjudit på mer toppar och dalar efter några få kapitel. Den känns dock lite forcerande och också flat på ett sätt
Nu blir det lunch, hungrig som en varg.
 

Läs- och skrivlust

Varför sitta på hård restaurangstol? Tog med mig efterrätten till panoramafönstren där stora mjuka soffor bad om att sjunkas ned i. Krängde av mig skorna och lät svanskotan vila. Det tar inte lång stund på en stol innan den säger ifrån, svansen alltså.
Efter det söta blir jag sugen på salt. Typiskt.


Hungrig

Ok, betyget på det här stället gick just upp ett pinnhål. Stället är större än jag trodde och fullproppat av konferensfolk vilket är synd. De kör dock nåt party på egen avdelning. Passerade en öppen dörr och såg en skog av partyhattar. Isch.

Nej, ett bord för bara mig och inget annat sällskap än en vacker utsikt och trubadur som sjunger "I am sailing". Paren som sitter omkring mig, den lilla barnfamiljen och grabbgänget på tre vid bortre väggen. Deras surr försvinner bort till ett ointressant brus. Här ska ätas och mås.


Helt ok


På plats

Mmm, hotellsäng bara för mig!


Snabbt bara

Nästan två timmar sparar jag på att inte sätta mig i bilen denna dag.
Visst, det är lite pluttigt att sitta med lilla laptopskärmen, men för det jag fokuserar på idag räcker det bra. 06.00 var jag igång och fick lite för ovanlighetens skull vara med på Lilltjejens morgonrutiner. I eftermiddag hämtar jag henne så för att åka upp till Landet. Sedan är det minisemester. Wohoo!
 
 
Lilltjejen har upptäckt hur fantastiskt roligt det är att bära katterna, men det är bara Bäbis som tillåter det och hon är SÅ snäll! Bara hänger där medan Ronja kånkar, flyttar, lyfter och till och med springer. Hon som inte ens var särskilt förtjust i att bäras. Men visst får hon nog ibland och släpps hon inte när då hon säger ifrån kommer klorna fram. När man har husdjur får man träna tolerans, respekt och hänsyn. Går liksom inte att trotsa eller tvinga sin vilja fram mot en katt.
 

Sängläge

Okej, imorgon är det fredag. Vart tog denna veckan vägen? Sedan jag övertog tre ytterligare applikationer och blockansvaret för SAMS-projektet har kalendern närmast exploderat. Möten hit och möten dit. Och jag som älskar möten. Eh.

Kommer iväg sent från jobbet så gasar på till Kållered för en åh så välbehövligt avstressande combat. Märks att semestern är över på allvar på antalet deltagare som ökat i antal igen.

Gasar hem för att lösa av farmor och farmors mor, ur Lilltjejens perspektiv. Johan är på GAIS-derby så de hämtade på dagis. Snabb tvättmaskin för veckans träningskläder, packa grejer för Lilltjejen och packa grejer för mig.
När jag laddar batterierna på Vann spa anordnar Johan whiskeyträff hemma hos oss. Därför ska Ronja vara hos farmor och farfar på Landet till på söndag. Jag lämnar henne på vägen upp imorgon och hämtar i lagom tid så jag hinner lämna hos en bakis Johan innan ViPR-träningen.
Hade tänkt jobba hemifrån imorgon för att slippa lägga tid på att transportera mig till och från Torslanda men måste nog ut ändå. Får se. Vet i alla fall att det blir fullt upp hela dagen, men när jag väl är på plats uppe på Vann - då ska jag slappna av.


Nära nu!

Denna typ av påminnelser har jag inget emot. Inte alls faktiskt.


Najs

Partille med gött gäng också denna måndag liksom varm sal som gav extra svett. SÅ skönt efter fulltecknad dag framför datorn.


ViPR söndagar is a GO!

Wahoa, 30 min 3D och 30 min Athletic för första gången helt i egen regi. Har svårt att bestämma vilket jag gillar bäst. Grymt kul att leda Athletic då man kan gå runt och pusha på ett helt annat sätt, men å andra sidan får jag knappt jobba alls. Så det kan nog vara en bra kombination för mig att köra de två. Annars verkar generellt de flesta mer positiva till Athleticen och nästa fråga är om det är för kort med en halvtimme. Vi får se, roligt är det i vilket fall.


På plats!


Fröken duktig

Några timmar börjar kännas i baken trots mysfåtöljen.
Tvätten avklarad, ytor rensade (nåja, hyfsat i alla fall), dammsugat, till och med dammtorkat lite och stuvat undan Lilltjejens pool. Och så några timmar av den andra sortens arbete som genererar pengar på kontot.
Mycket att läsa in och förstå i det projekt jag halkade in på. Ägnar också tid till att reda ut de tre ytterligare applikationerna jag fick i knäet bara sådär hej och hå. Alla dessa småapplikationer har resulterat i en helt urspårad "titel", eller vad sägs om: "IT Application Manager Corporate Communications, Internal Control, Corporate Innovation Office, Legal & IP and 2'nd line Purchasing"?!
Eddie gillade tanken på mig när jag svarar i telefonen, men nej, tror ju inte det.

Fick förresten mitt första tillgodokvitto i en mataffär. En av Vitamin Well drickorna hade jäst eller något. Det var som om den okolsyrade drycken hade körts i en Soda Streamer och smakade äckel. Inga problem att byta in resten.

Nu är Johan strax hemma med en Lilltjej som slocknade snabbt där bak. Hon har haft en hellajbans dag med Noel. Får se om vi kan bära in henne direkt i säng.


Nya kompisar

Får se imorgon hur dessa funkar. Tack Experis för bidraget, hoho!


Nytta

Johan och Lilltjejen åkte till Landet så jag kan göra ärenden och jobba.
Tvättunnor att tömmas, ytor friläggas och träningsskor inhandlas är några saker på listan.
Har hittat skor, kompletterat klösträdet och ska nu äta lite gott innan proviantering och hemfärd. Där blir det att sätta sig några timmar vid datorn medan tvättmaskinen gör sitt.


Gott x två

En avskedslunch med nu före detta konsultchefen på Göteborg Wok gjorde att jag stod mig resten av dagen. Dyr lunch om man betalar själv vill säga men otroligt bra. Glassbuffen gjorde att det kändes extra gött att träna ikväll.
Många är tillbaka från semestern nu, brunbrända och laddade. Jag körde i nya byxorna, så lätta och sköna.

Johan hämtade en snorig Lilltjej som dagis inte ville ha tillbaka imorgon så han stannar hemma. Själv har jag haft en otroligt intensiv dag. Bara sådär fick man fler uppgifter i knäet. En lätt ställd fråga i förbigående och så en dag är det i pränt och ett faktum. Väldigt utmanande men stimulerande. Om man aldrig vågar blir man lätt stående. Så Gott x tre snarare!


Hum

Jag tror (hoppas) att ratten var på höger sida.


Begränsad rörelseförmåga

Är det inte en Lilltjej så är det kissemissar. Precis som det ska vara.


Magstöd

Höstschemat är igång så nu är jag förevisad till instruktörsrummet för mina post-pass-foton. Tycker synd om yogagänget som kommer efter vårt svettopass.

Häromveckan hade jag mottagare men inget headset. Idag hade jag en hög med headset men ingen mottagare. Cred till platschefen och tjejerna i receptionen som verkligen försökte hjälpa mig innan passet började, men till slut fick jag köra igång utan.
Det är extra utmanande att instruera utan röstresurser! Visuella cues och gester funkar hyfsat för koreografi och teknik men pepp och det där extra faller ju bort och lämnar ett ganska platt instruerande. Även om man gapar och skriker hörs man knappt, för musiken kan man bara inte dra ner. Ett combatpass på låg volym funkar helt enkelt inte.
Deltagarna var grymma ändå, peppade och pushade varandra och precis till låt sju kom teknikern med en fungerande uppsättning, halleluja! Muy thai och sista powerlåten kunde nu komma till sin rätt.

Har shoppat mitt första klädesplagg på nätet, en träningstop förstås. Basic så det förslår men jag gillar det skarpt. Inte så urringat, svart och brottarrygg, helt i min stil alltså.


Mera shopping

Inte konstigt det gnekar och pyser när jag går. Träningsskornas dämpning är inte så dämpande längre. Nya skor måste köpas. Så synd.


Kvällpromenad


Fredagsrusk

Semestertiderna är definitivt över.


"I need a drama boy..."

Någon som ville nåt? Nehej, just det, 'klick'!

Jag gillar verkligen "Drummer boy"! Tungt tryck och bara kickar hela låten igenom. Me like!
Har förresten träningsvärk i triceps sedan igår. Jämrans Body Pump och Kettlebell.


Hashtag fitness

Jag är ju lite novis när det kommer till det här med Instagram och hashtags. Utforskade därför lite under dagen och upptäckte hur man, liksom det mesta på Internet, enkelt kan tappa sig vidare längre och fram och tillbaka. Med fingertoppen hamnade jag snabbt på Nordic Wellness hashtag som var rätt vanligt förekommande med tanke på antalet bilder.
Naturligt nog var ju de flesta bilderna träningsrelaterade, men ju mer jag scrollade och fingertappade in här och var blev jag mer och mer irriterad.
Inget ont om att träna och må bra, absolut inte. Och ingenting om att man inte ska vara stolt över sin kropp och så vidare. Men det är ju inte konstigt att så många och framför allt unga hetsas till ett kroppsideal som visserligen är sunt, men det blev liksom för mycket!
Magbild på magbild, rutor hit och rutor dit.
Många blir nog inspirerade men själv blev jag bara anti. Liksom "Femtio nyanser av honom" blev det bara gäsp och tråkigt till slut.
Men för att inte vara kråkan mot strömmen tar jag en egen magbild. Varsågoda.


Egot bokat!

 

Hahaha!

Fick denna av Anna uppe i norr.
 
 

Fotosession

När delar av Sportlife nu blivit Nordic Wellness är det dags att uppdatera bildbanken. Därför befann sig jag och en hoper andra instruktörer på Lindholmens anläggning för att köra ett spektrum av gruppträningsutbudet. Lite hjälp av sminkös och så in i salen, häpp, häpp!
Förutom vanliga gymbilder blev det pump, box, kettlebell, step, zumba, ViPR och cykel. Så jag fick leda lite med gummiröret men drog sedan innan det blev dags för cykel. Blev ju svettigare än jag trodde, phu!


Smygreleasen - bilder

(Uppladdning!)
(3D med undertecknad in action)
 
 
(Fantastisk stämning bland deltagarna!)
 
 
(Två av mina grymma combatanter, nu också ViPR-frälsta)
 
(Fräsiga instruktörer och deras coola platschef!)
 

Wahoa!

Jistanes vilken stämning och grym insats av deltagarna vid både Athletic och 3D:n! Kommer bli riktigt roligt att instruera detta i höst och känns extra kul att jag ska köra båda koncepten.
Platschefen plåtade en hel del så bilder kommer!


Väntar lite

Dönande regn och kulsprutehagel sufflerat av blixt och dunder gör att jag väntar lite i Gulingen. Ser lite roligt ut när man ligger och kör på torra vägbanor och sol för att plötsligt bli omkörd av helblöta bilar.
Är i lite väl god tid vid anläggningen då trafiken genom stan flöt smidigare än väntat. Men hellre allt för tidig än allt för sen. Trots att man får mer tid på sig att bli nervös!


Bytt!

 
Jag har bytt konto på Instagram. Kändes meningslöst med Instagrambilder av den sort som kom i liknande form på bloggen. När jag så kom rullande nedför backarna med utsikt över den dimhöljda Lärjedalen kom jag på ett tema istället. Så mitt nya konto ska bara bestå av snapshots från mina mornar. Om det är så mycket mer meningsfullt är en annan femma, men liksom bloggen kan jag nog finna det kul att kunna blicka tillbaka.
 
Redan spänd inför kvällens ViPR trots att jag ju egentligen redan kört "på riktigt". Jennie och Josefine börjar med Athletic 45 min då jag ska agera mer på golvet och coacha. Det blir bra uppvärmning innan mina 30 minuters 3D.
 
Just det, nya Instagramkontot är det fantasifulla: Lindasmornings
 
 
 

Vräk

Det fridfulla smattret övergick till vräk och dunder. Sol, vräk, sol, vräk och så lite blixt och dunder. Dagens schizofrena väder.


Nomnom!

Vilken tallrik är min tro? Hohoho!
Lite regnbågsfärg över Olofstorp denna kväll. Regnet smattrar mot takfönstren och Johan nattar Lilltjej. En bra måndag.

 


Ouch!

Alltså hjälp vad slut jag är. Att så pass få deltagare (tiotalet) kan leverera sådant tryck! Bytte ut ett antal låtar idag:
#3 Shooting star (30)
#5 Invincible (54)
#6 Drummer boy (48)
#7 The switch (54)

Försöker ju byta främst powerlåtar då se generellt har enklare koreografi. Drummer boy är hästlängder lättare än nuvarande men suger bättre än man tror med alla sina repetitioner. Dessutom är låten så bra att det blir enklare bara därför.

Imorgon är det dags igen för ViPR och passen har nästan lika många reserver bokade som ordinarie platser. Vi fick ta bort drop-in till Athletic eftersom det blir för trångt med 25 i salen. Framgent kommer vi att köra maximalt femton. Får se hur vi gör med 3D:n, preliminärt kör vi 22 där sedan.


Den lilla sjöjungfrun

Som sjöhäxan sade: " Livet är fullt av mariga val inte sant?"


Två dagar

Första gången jag besiktar nya Gulingen. Tvåa i protokollet till besiktningsmannens stora ursäkter. Vänster dimljus pekade helt åt fanders, uppåt så det bländar. Det är inget måste att ha dimljus men om man har får de peka åt alla håll - utom uppåt.
Han ska dock ha cred för att han försökte hjälpa mig. När han inte kunde nå den utan att ta loss delar försökte vi hitta säkringen för att helt sonika koppla ur dom. Men vi gick bet så det blir en tur till MLS igen för åtgärd och släckning av den där tvåan.

Killen på MLS ska också ha cred för att han påpekade det faktum att kallelser till besiktning sedan privatiseringen inte längre skickas ut. Annars hade jag gått här och väntat och väntat, och fått körförbud.

Till kvällen var vi bjudna till Jeanette och Martin för mumsig middag och våra tjejer fick leka lite. Väl hemma slocknade vi alla tre som ljus.

Idag var det så dags för smygpremiär nummer ett för min ViPR 3D. Kom inte alls så tidigt som planerat så det blev stressigt värre vilket jag inte gillar! Fick hjälp av tjejerna i receptionen att bära ner de återstående rören medan jag sprang och letade fungerande headset. Av någon anledning var mottagaren till min sal försvunnen. Tur att jag upptäckte det ändå innan det var dags att köra. Nu nallade jag utrustningen från Indoor Walking som tack och lov var ledig. Jennie var med och körde uppvärmningen vilket var lycka så jag hann hitta åtminstone lite fokus innan jag tog över. Är sådär nöjd med min insats. Kändes forcerat och stressigt emellanåt, kom aldrig riktigt in i passet.

Nåväl, skönt att ha det gjort och hoppas deltagarna inte var besvikna. Många tyckte det var kul så helt åt skogen kan det inte ha varit. Man är ju själv sin värsta kritiker.
Ny chans på tisdag.

Om jag dock var lite besviken på min insats blev jag desto mer besviken när jag inte fick lämna blod. För Johan sade det SLURP, blodvärde 155 tack och hej. Jag som låg lite nära gränsen förra gången fick ta värdet innan lämningen och då var det för lågt! Gränsen var 125 och jag hade 122. Buhuu! Det är ganska normalt för tjejer men för lågt för att få lämna blod.
Fick med utskjutande underläpp gå och klippa mig istället. Mer blodpudding alltså.


Closure

Jag har varit uppe i Heaven 23 förut, men aldrig själva restaurangen. Därav öppnade sig en ny vy över staden Göteborg i sin regnfuktiga skrud.
Elene och hennes man Ronnie var fantastiskt goa människor och Ronnie påminde väldigt mycket om Jay, mosters nu också avlidne man. En riktig gentleman. Elene är också från Sverige, så hon och Rose-Marie hade lärt känna varandra vid någon förening för svenskar på Nordirland.
 
Heaven 23 överraskade inte bara med sin utsikt utan också maten som var mycket bättre än jag förväntat mig. Hög klass eftersträvades i både service och upplägg med allt från olika smöralternativ till de fyra sortens bröd, aptitretaren som var en consommé-någonting, till presentation av varje maträtt och en konnässör för vinerna. Eftersom det nu skulle vara så finfint var portionerna därefter, dvs minimala men riktigt, riktigt goda. Har aldrig smakat så mör kyckling som den (såklart) pyttelilla klubban intill filén.
Aptitretare, consommé av något slag som inte var genomskinlig som en comsommé ska vara, så därför kanske det inte ens var en consommé utan bara dålig hörsel hos undertecknad.
Förrätt: Kalvcarpaccio. Det som mer liknade glass var visst körvelcrème och kokt äggula. Och hette den inte kalv-nånting? Ah, där under var det ju något lövtunt. Och vad är det där med skum och fina restauranger? Fast det ska erkännas att det var vansinnigt gott!
Där ligger det, låret som föll sönder när man petade på det. Mmm! Men varför så minimalistiskt? Ska man betala nästan tretusen för en middag borde väl ett visst överflöd vara på sin plats? Eller nej det anses antagligen vulgärt i de fina matkretsarna. Skit samma, ge mig fem kycklingklubbor till, mera tryffelmos och fluffig sås, f'låt kycklingvelouté.
Efterrätt: "Jordgubbar & maränger, yourtglass, limekrokant" stod det i den lilla menyn som kyparen öppnade åt oss där den låg på bordet framför oss (lägg ner på bordet - öppna, kyparens guide till mentalt ögonhimlande Linda).
Det lät ju kanon då undertecknad föreställde sig något marängsviss-liknande berg att bestiga med skeden. Jag glömde ju bort var jag befann mig.
På sin höjd två sönderskurna jordgubbar i något gegg med glass och krunsch samt maränger man knappt märkte. Antar att det är tanken, att det ska vara subtila smaker eller nåt. Jag har nog sett på för många Masterchef, Top chef, Hells kitchen, Hela Sverige bakar och så vidare. Ja, det var väldigt gott men för lite såklart. Intressant halkskydd de hade i alla fall för glassen i form av en jordgubbssmakande gelatinfilm i botten.
 
Att testa den nya skywalken mellan tornen var visst bara vissa gäster förunnade. Andra tornet ska delvis bli femstjärnigt och då kan inte kreti och pleti komma och gå hur som helst. Så när maten avnjutits färdigt åkte vi ner, knatade lite och så upp igen. I deras rum överlämnades så dokumentationen. Pappren. Handlingarna. Intygen. De där arken som bevisar att jag nu står som ägare till en vecka i en lägenhet vid Algarvekusten.
Ronnie och Elene skulle korka upp en stor flaska champagne med McIvor, den irländske testamentsexekutorn som jag också varit i mycket kontakt med. I sju år har de hållit på med detta så jag mindes lite fel beträffande när hon dog. Sju år!
 
Med från min lägenhetsförening hade de papper för ännu ett registreringsbyte eller vad man nu kallar det. På grund av de otroligt omständiga reglerna i Portugal är ju inte vi de enda som haft utdragna ägarbyten, så föreningen har gjort något så man nu kan registrera lägenheten i Isle of Man istället. Eller något sådant, jag hängde inte riktigt med. Men grejen var i vilket fall att vid nästa ägarbyte, till exempel när vi ska sälja så kringgår man de portugisiska reglerna. Definitivt något vi ska titta närmare på.
 
 

Miffo

Sitter uppe i Heaven 23 och väntar på Johan som går tillbaka till Gulingen för att hämta Elenes present. Jag var så upptagen med att känna mig som en idiot att jag glömde bort den totalt. Tur vi är tidiga.
Jag fick för mig att jag behövde vara fin inför mötet och middagen så jag våldade på mig stövletterna, de där jag använt typ en gång - vid anställningsintervjun på Volvo.
Grejen är bara att jag inte känner mig ett dugg fin, bara fånig. Framför allt när alla omkring mig sitter med sina converse och sandaler. Så går det när man får för sig att försöka passa in. Idiot.


All by myself

Eftersom Johan fortfarande har semester veckan ut tog han Lilltjejen och drog till Landet där de stannar till imorgon. Undertecknad fann sig därför plötsligt lös och ledig efter arbetet, så vad gör man då? Åker och tränar förstås! Har ju länge velat gå på andras combatpass för lite inspiration så valet föll på Odinsgatans anläggning där Henrik skulle köra. Det visade sig att han instruerat detta två releaser längre än mig, vilket också märktes. Grym energi och driv som jag gärna vill få med mig till mina klasser också! Måste bara jobba mera på konditionen, heh.
Han tyckte jag kunde hoppa fram och gästspela lite i muy-thai låten, så det fick man ju såklart göra. Härligt gäng deltagare han har där och jag blev klart imponerad av en herre och en dam som var minst 60 plus och körde stenhårt. Undrar om hon inte till och med var 70 plus(?), stod längst fram och delade med sig av sin energi. Grymt!
Strax innan passet började fick jag en påringning från Partilles anläggning. De var i desperat behov av en vikarie på lördag då det egentligen ska vara CXWORX. Kunde jag köra en combat istället snälla, snälla? Impulsivt föreslog jag ViPR 3D istället eftersom den liknar CX:en mer och liksom den också är 30 minuter. Kunde de lägga den som en "minismygpremiär"?
Nu i efterhand känns det lite dumt, som att jag sviker Jennie och Josefine och vår smygrelease på tisdag. Knasigt med två smygreleaser liksom. Menmen, tisdagens pass är fullbokade så får väl se det som en extra chans för medlemmarna att prova på 3D innan höstschemat kör igång.  
 
Kvällens middag, mozarellasallad. Jag har fått dille på mozarellasallad. Så fantastiskt gott!
(Plötsligt händer det - en perfekt avokado!)
 
Har gjort fler kuligheter idag också, nämligen bokat in en fotografering hos Elite Studios, de som också fotade Lilltjejen. Jag har länge velat dokumentera min passion, träningen på ett snyggt sätt. Den har betytt och betyder fortfarande så otroligt mycket för mig, för mitt välbefinnande. Den har ju varit en stor del av mitt hela liv, från längdåkning, orientering, innebandy, badminton, tennis, inlines, Bujinkan och Krav Maga till gruppträning i många olika former. Den har inte bara gett mig den fysiska tillfredställelsen utan också den mentala, och alltid hjälpt mig när jag mått riktigt dåligt. När jag så tog steget och blev instruktör fick träningen ännu en dimension.
När jag såg en del riktigt snygga foton på några kollegor som agerat försökspersoner för en fotograf, gjorde jag slag i saken.
Det blir inga uppstyltade studiofoton utan vi fotar såklart där jag tillbringat så många timmar: Gymmet. Mer specifikt en gruppträningssal, träningsklädd och helsvettig efter ett stenhårt pass, framkallat av blomspruta, hoho! Ska bli riktigt kul och mina sparade NW-pengar kommer till god användning. Ja, så länge jag blir skitsnygg på bilderna i alla fall.
 

Torsdagscombat - nope


Fick ställa in min combat på torsdag. Som vanligt helt hopplöst att hitta vikarie dit ut nu när Ylva inte längre är kvar. Anledningen till att jag inte kan köra är att Elene ska till Sverige och enkom stannar till i Göteborg för att träffa oss. Elene var vänninna till moster Rose-Marie som ju dog för ett antal år sedan. Hon har sedan lagt mycket tid för att hjälpa oss med ägarbyten av timeshare-lägenheten i Portugal.
Allting var ju klart nu med registreringen, det enda som återstod för att verkligen kunna lägga denna mardröm bakom sig var alla papper som den portugisiska juristen hade. De skulle skickas men kom aldrig och hon svarade inte på vare sig mina eller testamentsexekutorns mail. Så hör Elene av sig och berättar att hon passat på att träffa juristen när hon var i Portugal (hon har också en timeshare i Algarve) och fick överlämnat alla dokument direkt av henne. Så nu kommer hon hit för att överlämna dom personligen. Vågar knappt tro att allting faktiskt kan avslutas på torsdag!
När var det Rose-Marie dog, kort efter mamma år 2007? Och arbetet att registera mig och Nina som nya ägare tog sin början för att sex år senare fullföljas. Inte klokt.
 
De innestående hyresintäkterna har vi nu fått ut vilket känns bra men jag har inte gått igenom hur mycket vi faktiskt betalat sammanlagt för överföringen. Vi har inte gått plus på långa vägar i varje fall.
Eftersom ekonomin nu är som den är rekommenderades vi att inte sälja så vi hyr ut den istället, eller ja, nu var ju Johan och hans föräldrar så himla pigga på att faktiskt besöka denna helveteslägenhet så vi åker allihop. Jag enbart för att få resa till sol invid pool (virtual tour utomhuspoolerna). Det är säkert jättefint där nere och visst ska det bli skönt kul att resa lite, men hade lika gärna kunnat åka någon annanstans. Jag tror jag behöver mer tid för att till fullo uppskatta min mosters arv.
I vilket fall visste jag inte exakt när Elene med make anlände till Göteborg så jag fick ställa in träningen för säkerhets skull. Nu blir det halv åtta på kvällen så jag hade inte hunnit. Som ett litet tack för all hjälp ska vi bjuda på middag på Gothia towers där de kommer att bo.Jag kan tänka mig att hon känner lika stor lättnad som jag att faktiskt få avsluta detta.
 

Nu är det nära!

Från och med imorgon kan man boka till smygreleasen! Bränt en ny mix till min Athletic som är bara jag rätt igenom. 90-talsdominans helt klart, woho! Insåg så att jag måste bygga om uppvärmningen eftersom jag bytt ut låten. Likaså nedvarvningen. Bra att jag kommer på det nu i varje fall.

Dagens combat i Partille, fortfarande semestergles men grymt tryck hos de som var där. Älska svett!


Apropå ViPR-musik

En liten hög med stor nostalgipotential.


God morgon?


Utläst

Av någon anledning har jag dragit mig för att köpa denna, just pga hysterin kring hela serien. Men man kan ju inte döma utan att faktiskt läsa så högg den när vi handlade igår.
Jag har fått intrycket av att böckernas popularitet låg i mängden sex, detaljerat sex som utspelade sig däri. Att det snabba bladvändandet bottnade i en spänning i att förkovra sig i nästa sexuella aktivitet. Och nästa. Och nästa. För dom var det gott om, så gott att jag flyttade kategorin från roman/novell till science fiction. För att vara oskuld och sedan ligga SÅ mycket, VILJA ligga så mycket utan tillstymmelse till skavsår är ju bara mumbo jumbo.

Boken känns bara som en variant av filmen Wild orchid, moderniserad och utfylld av BDSM och ordet 'knulla' så många gånger att det blir tjatigt. Och hur jag än försöker föreställa mig den gråögde miljardären med sina vita linneskjortor så blir han inte ett dugg snygg.

Ändå vill jag läsa nästa del, för den enkla frågan är ju ändå där, huruvida han kommer att kunna ge henne det hon vill ha. Svaret är ju givet, men tyvärr måste man kanske igenom del två som jag antar är en utfyllnad förkovrad åt frekventa besök i "tortyrkammaren". Bara en gissning.


Golvläge

Som rubriken, visserligen på madrasser men faktum är att Lilltjejen inte har en riktig säng i beteckningen riktig säng. Funkar alldeles utmärkt, framför allt när hon rullar över kanten.

Fick ett ryck i affären och köpte mandelpotatis - för att göra palt! En kille ringde in och tävlade på radion igår. Han var på väg hem efter besök hos föräldrarna i Piteå och dialekten var omisskännlig. Sög till lite av saknad trots att det var så många år sedan jag bodde där, nästan halva livet. Det är något med den där dialekten.

Såå gott med palt, och eftersom jag inte är så beroende av fläsket inuti funkar det nästan bättre med det stekt vid sidan av. Tyvärr föll det inte Lilltjejen i smaken, de göteborgska generna sabbade mina planer. Men med tiden ska jag nog få henne att förstå!
Det är inte ens en handfull gånger jag gjort palt under min livstid vilket är oförståeligt med tanke på hur mycket jag gillar det. Men när jag så står där och skalar de femtioelva potatisarna blir det plötsligt högst förståeligt. Om någon annan stod för skalningen hade jag haft palten på menyn betydligt oftare, men med tanke på att Johan gillade det ungefär lika mycket som blodpudding så hittar jag ingen skalare där.


Smygrelease på G

 
De två presentationerna jag gjort som kommer att hänga utanför salen när vi kör respektive koncept. Nu är den officiella smygreleasen spikad till tisdagen den 13:e klockan18.00 i Partille! Vi kör 45 minuter Athletic följt av 30 minuter 3D. Från och med nu på tisdag går det att boka. Ska bli spännande att se intresse och respons.
 
 

Har ingen aning om hur många som är lämpligt i salen så vi provar detta och blir det fullt ser vi om det funkar eller inte.
 

Check!

Jag har ju instruerat ett antal år nu och därmed hunnit med det mesta. Det är musik som tystnat, skivor som hakat upp sig, headset som lagt av. Har snubblat, fått hjärnsläpp och sprungit ut mitt under passet och pinkat (till mitt försvar var jag gravid). Men aldrig har trosskyddet lossnat och ramlat ut genom shortsbenet! Känner med lätt panik under låt sex hur det börjar ge sig iväg, men vad gör man? Så ligger det där vid fötterna och gapskrattar medan jag står där och vevar som om ingenting hänt. Festligt!

Efteråt trodde Christina det var en näsduk som trillat ut. Hoppas alla andra trodde det också, hahaha! Phu, ja så har man varit med om det också.

Nu blir det dusch och bastu innan hemfärd till tomt hus. Johan är på fotbollscup och Lilltjejen hos farmor och farfar. Gött har jag det ja!


RSS 2.0