Innan mera regn

En liten sväng efter lunchen med kompaktkameran i handen. Vann spa är större än man tror men diskret i omgivningarna. Har ju varit på några olika spa-anläggningar nu och än så länge ligger nog Varbergs kurort i topp, mycket på grund av maten. Här har den än så länge varit väldigt bra, men lunchbuffén kändes lite tråkig. Kändes som vilken lunchrestaurang som helst, där de senare dessutom kunnat erbjuda mycket bättre salladsbuffé.
Säröhus lämnade också ett gott intryck, även om jag inte kunde utnyttja det lika väl som övriga i och med att hela Johans familj var med. Med det kändes mysigare, mycket för att det var mindre. Deras spakoncept innebar dock att det fick skötas i egen regi i form av små terapibad och ljusterapikokonger. Inga behandlingar över huvudtaget vilket medför att jag nog inte testar det stället igen. Asia spa i Varberg var ok, men läget mitt i centrum uppmuntrar inte till spontana joggingturer. Minns heller inte hur maten var.
Hagabadet är ju inget hotell men där de anspelar på att vara moderna i anrika miljöer tyckte jag det bara kändes nedgånget. Fick en väldigt duktig massör dock. En annan väldigt duktig var vid ett av mina första spabesök inåt landet någonstans som jag nu bara inte kan minnas namnet på. Generellt har den manliga massörerna alltid varit bättre, men tyvärr är de svåra att tillgå, här likaså.
De små anläggningarna är mysigare men tappar förståeligt i spa- och relaxutbudet både beträffande bad och behandlingar. Större anläggning, större och bredare utbud, men så får man dela utrymmet med stora konferensgrupper och fler besökare. Vill man ha en behandling måste den bokas i rejät god tid. När jag bokade denna helg för några veckor sedan fanns bara enstaka behandlingar kvar. Hade turen att få en vanllig klassisk med noteringen "önskar kraftig" medan det till morgondagen blev något annat dyrare med flashigt namn. Av någon anledning verkar det ute med vanliga klassiska massagebehandligar. Då får man gå till en naprapat eller "vanlig" massör inne i staden. Anläggningarna ska profilera sig och det är allt från choklad, salt och socker till tång, örter, oljor och stenar. Helflummigt i mina ögon och något jag bara skulle testa om det i princip var gratis.

Skulle jag ge en högst personlig och inte särskilt djupsinnig recension av Vann spa hittills är det ändå positivt.
Fördelar:
- Omgivningarna. Det är tyst, vackert och skogen inpå knuten. I havet vakar det som sjutton och jag önskar jag hade med mig fiskespöet.
- Utrymmet. Relativt gott om allt från futuristiska skålliknande fåtöljer till sittsköna soffor i korridorer och foajé.
- Spautrymmet. Gott om poolalternativ i alla möjliga temperaturer och ljussättningar. Jag gillar de små "grottorna" med mycket varmt vatten och obefintlig belysning. Inbjuder till hångel eller möjlighet att verkligen koppla bort och slappna av.
- Spautbudet. Det är onekligen brett. Bara att välja och vraka - om du är ute i tid.
- Bastun med panoramautsikt.
- Gasolelden i höjd med stora poolens vattenyta. Höjer mysfaktorn rejält.
- Personalen. Som man förväntar sig att de ska vara. Erbjöds annat rum när jag köpte tandkräm som jag glömt hemma. Konferensgästernas kräftskiva skapade svallvågor i fjorden. Jag sov gott ändå. Tyckte det var lite komiskt när den unga servitrisen ifrågasatte mitt val att byta från tvårätters till trerätters middag. "-Är du säker?" Öh va? Är det så mycket? Är det äckligt? Vill du inte att jag ska betala mera?
- Utomhuspool, med nackdelar
- Strandbastu. Knata ner till stranden, värm upp dig till kokpunkt och gillar du att frottera dig med brännmaneter och tång är det bara trappsteget ut och varsågod. 
 
Nackdelar:
- Utrymmet. Med hela Västsvenska Simförbundet och Wordfinder på plats ockuperas de allmäna sittplatserna snabbt. Man får passa på när de är inne i konferensrummen igen.
- Vilstolarna i poolområdet. Som på alla ställen för få och här knallhårda, eftersom de bara bestod av trä. Den lösa kudden och handduk både under och bakom ett måste.
- Träningslokalen. Minigym inklämt i ett hörn under spiraltrappan. Tack och lov för fönstren. Jag frågade efter någon form av träningslokal som här bestod av Yogarummet. Fantastiska tråkigt och lika inbjudande som ett tomt konferensrum.
- Duschutrymmen. Få. Det verkar vara meningen att man ska duscha på rummet. Är behållaren på väggen tvål? Jag hade förväntat mig både schampo och balsam. En fråga ger att det är dusch och schampo i ett. Känns billigt.
- Omklädningsrum. Obefintligt. En alkov i korridoren med fåtalet skåp på väg in till duscharna. Många besökare stod förvirrade med handdukar och badrockar.
- Aktiviteter. Under en helg - nada. Yoga och pilates och sådant om du kommer en vardag. Såg kanoter och någon kajak vid stranden. Kanske man får låna?
 - Utomhuspoolen är inte uppvärmd och man får ta sig dit med apostlahästarna. Inte som några andra ställen där man kan simma rätt ut från huvudbassängen. Det inbjuder inte riktigt till vinterdopp.
 
Kommer säkert på mer innan det är dags att lämna imorgon. Har nu lite svårt att bestämma mig för att återvända till poolområdet igen eller bara sjunka djupare i fåtöljen innan massagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0