Duktig

(null)
Avslutning med fotbollen där undertecknad fick ta på sin mest engagerade och entusiastiska min inför föräldrarnas match mot barnen. Ska jag hantera en boll föredrar jag helt klart en racket eller klubba emellan...
Underbara farmor och farfar erbjöd sig ha Lilltjejen medan jag jobbade och igår ville hon det framför fritids. När jag kom upp till Landet för att hämta ville hon bada! Tror det var kompisen som triggade, en granntjej som hoppade i det grumliga, salta och minusgradiga vattnet med stor förtjusning. När det väl kom till kritan var Lilltjejen inte så entusiastisk längre och kom inte längre än till fotknölarna. Förstår henne fullt och fast.
Fick några kilometer i den sköna kvällen medan min badkruka somnade, skönt att komma ut en sväng.
(null)
Fantastisk sommardag idag med närmare trettio plusgrader och strålande sol. Den har vi tillbringat i bilen och dylika butiker för att beta av min att-göra-lista. Skönt att ha fått dumpat den gamla torktumlaren som stod och tog plats i tvättstugan, kylen är fylld och otaliga butiker avverkade i jakt på väggkrokar. Vanliga singelkrokar som hängs med spik eller skruv verkar fullkomligt hopplöst att få tag på! Dubbelhäftande, sugkoppar eller grupperade i rad. Var hittar man lite roliga krokar att ha i ett badrum?! 
Till den sena eftermiddagen var listan genombetad och tajmingen perfekt till den bokade bion. Husdjurens hemliga liv 2 och en nästintill tom biosalong. När alla trängs på en strand hänger vi inne i mörkret och svalkan.
Ut i sommarsolen efteråt och hem och skruva upp mörkläggningsgardiner innan middagen som blev osedvanligt sen för att vara oss.
Jag drog ut förlängningsskivorna och klädde bordet med papper så Lilltjejen har kunnat bygga upp en liten stad med allt av sitt Lego som passade till ändamålet. En huvudgata har hon målat upp med rondell, övergångsställen, korsningar och trafikljus. Kul! Ett något annorlunda samhälle med Rapunsels torn mitt i och Jasmines palats på höjden (fönsterbrädan). Allt fick inte plats...hon har helt enkelt för mycket Lego...!


Ett år!

(null)
Riktigt nöjd med införskaffandet av matbordet på utsidan då det är väldigt mysigt och dessutom smidigt med så nära köket. Invigde med middag och efterrättstårta för Plutt som fyller ett idag. Självklart skulle det firas! Kärt barn har många namn som Lilltjejen bokstaverade uppå. Hon tillbringade dagen på Liseberg med en familj som är vän till Elena och Johan. De har en dotter i Ronjas ålder som uppskattade åksällskap så var kul att vi kunde lösa logistiken så hon kunde följa med.

Lilltjejen hann vara med på terminens sista träning och med endast ett barn till på plats blev det mycket övning- och hon är superduktig. Min fina Lilltjej!
(null)Sommarkänsla

(null)
Det brukar vara initialer, prickar och streck för att markera sina bollar. Jag har kört lite olika tråk-varianter men nu fick det bli ansikten. 
Delade en runda på midsommarafton med ett par som pimpat sina vagnar så fint dagen till ära. Spelet gick än en gång rent bedrövligt...
Annars en fin och skön långhelg med träning, mera golf, god mat, bad och slappning(?) vid poolen. Känns som jag varit ledig längre än tre dagar, väldigt skönt!
Nu har jag Lilltjejen två veckor då Johan ska upp och vandra i fjällen med Kebnekaise som slutdestination. Nästa vecka kommer Nina och co vilket blir kul! Nu får de ju plats hos mig, hoppas på bra väder.

Ska starta upp ett andra team på jobbet så blir intressant att se hur det kommer att gå att rodda två. Mjukstart innan semesterperioden och så full gas därefter.
(null)
Lilltjejen ville ha en ny bakgrundsbild till sin mobil med oss alla tre. Hon blev väldigt nöjd!


Ljust ute

Eller ja, snarare halvmörkt. Där jag växte upp är det ljust nu, midnattssol jag saknar dig. Kan bli barnsligt glad av att höra Glassbilen och se den parkera på min gata. Minnena när den parkerade i höjd med Malins hus där på Nils Jans gata och smaken av Pralin en sommardag. Såg den idag för första gången sedan jag flyttade till Balltorp då den svängde in på vår gata och parkerade alldeles vid min bil. Övergav Christer vid middagsbordet och sprang ut som en lycklig småflicka. Tummade sedlar har bytts mot QR kod och Swish och man ser rakt på försäljaren och inte upp men känslan är nästan densamma. 
(null)
Dagen innan midsommar bjöd inte oväntat på färre deltagare. Lär inte bli trångt på lördagspasset heller precis men lika skönt att köra ändå. Bouillabaisse (tack autocorrect) och midsommartårta bara för två och vi är stenmätta! Finns viss risk att resten av tårtan slinker ned imorgon. En tiobitars!


Lite varmt

(null)
Invigt min nya gräsklippare och svettas nu under markisen. Jistanes vad varmt det blev idag! Mitt magnoliaträd som grannen vill jämna med marken ger tacksam extra skugga. Ska man inhandla en grill måntro? Och mat- eller loungegrupp? Jag är ju ingen grillexpert precis så hur ofta skulle den användas - egentligen, hm?
Lite bilder från helgens aktiviteter med fotbollsmatcher, skogsteater, kioskarbete och bågskytte. Lilltjejen älskade att stå i kiosken och var superduktig, klarade sig på egen hand och servade som hon aldrig gjort annat. Introverta morsan kunde pyssla i bakgrunden och vara redo att gripa in vid behov. 
Fint väder på lördagen, duggregn söndagen men det förtog inte hennes glädje och förtjusning över bågskyttet. Under timmen hon fick sin privata introduktion gick pilarna från att gå lite överallt till att träffa tavlan hyggligt väl.  Jag och Johan fick också testa och visst är det roligt! Så nu ska det pyssla in ännu en aktivitet till hösten. Hon har fått göra en priolista utifall krockar omintetgör något och då offras gymnastiken först. Får se hur vi får ihop det.
(null)
(null)

Koreografin sitter nu äntligen och passet i Backaplan gick utan grava fadäser. Mest coachingen som kan finslipas och med tio kilometer på bandet igår är jag rätt nöjd med början av denna midsommarvecka!


Första året

(null)
Min Lilltjej är kinkig med maten så utbudet är begränsat. Emellanåt kommer dock idéer som Broccolisoppa så då fick det såklart bli det och riktigt gott var det dessutom.
Kortskrivning till fröknar och chokladbullerullning till fotbollsklubbens kioskförsäljning vid helgens cup. Jag har sällan något emot att hjälpa till och tycker dessutom om att baka. Men när det förväntas och tas för givet blir jag obstinat. Nu tilldelades man dessutom ett pass i kiosken där man ska le glatt och praktisera sina obefintliga huvudräkningsförmågor. Jag förstår att många föreningar är beroende av frivilliga insatser och ekonomiskt bistånd. Jag kan baka extra sorter och betala avgifter för att slippa smila i en kiosk eller sälja lotter och kakor. Att jag som barn inte ens klarade av att sälja jultidningar till närmsta grannarna och den oviljan långt ifrån minskat säger kanske en del.
I vilket fall blev det tre satser glutenfria och tre vanliga i ett försök att uppväga mitt samvete för den icke existerande entusiasmen inför mitt öde som kioskförsäljare.

Trevligare aktiviteter var Lilltjejens skolavslutning där regnet faktiskt höll sig undan. Min underbara fantastiska unge - som gick till sin avslutning med gräslöksblommor i håret. De var jättefina i alla fall och ännu finare på henne, med lökdoft och allt.
(null)
 
Hon har varit hos farmor och farfar och sover där inatt för att bli kvar imorgon så att jag kan jobba. Vädret klarnade upp till strålande vackert så vad gör man då? Snörar på sig löparskorna och tuggar sig igenom tio kilometer såklart! Skitnöjd och knappt några känningar i knäna.


Tjao

(null)
Råpluggade timmarna innan passet med ambitionen att testa några av de nya. När man har en förmåga att somna av att titta på koreografin gick det ju därefter. Men jag var i alla fall utvilad tills det var dags. Tänkte att det lämpligt nog kunde bli några få deltagare att praktisera de nya låtarna för men ack vad jag förslog mig då det blev en väldans massa, även flera nya. Himla skit men trots min förvirring och kassa coachning hängde de med superbra! Missade ett helt block och gjorde annat istället, men de verkade nöjda ändå mina tålmodiga och grymma Frölundianer!
Nya skorna gick faktiskt bättre idag, antagligen för att det inte blev lika fuktigt på golvet.

En fortfarande snuvig Lilltjej är nu i säng, imorgon ska hon till tandläkaren för att dra en tand, hugaligen! 

Råplugg

(null)
Efter en regnig morgon följde en fantastiskt fin eftermiddag och kväll, perfekt för arton hål. Tyvärr var resultatet långt ifrån lika fantastiskt. Det gick rent ut sagt bedrövligt och fullkomligt värdelöst. Från att inte förlorat en enda boll sedan säsongspremiären slog jag nu bort över sex stycken! Galet frustrerande.

Ösregn denna morgon och förmiddag och välfylld sal i Majorna med sista mixen innan nya releasen som vi släpper nästa vecka. De gamla låtarna är tacksamma att bygga stämning och tryck till så när en deltagare efteråt kommer och säger hur hon fått gåshud till finallåten och andra överöser med positiva kommentarer undrar man hur man ska kunna uppnå samma känsla hos dem till den nya vilkens musik inte alls är på samma nivå.
I vilket fall blir det team med Robert på måndag så råpluggar nu de låtar jag ska köra. Hinner jag kolla de andra är det ren bonus.
Åkte genom regnet till Borås och några timmars spel hos Christian. Temat var arkadspel som han också har en hel massa av. Kul att spela lite Mario på Super Nintendo och jag som inte sett Fix it Felix förut, annat än i filmen Röjar Ralf blev positivt överraskad av att se det i hans samling. 
Ännu en påse Kinapuffar i biosalongen när Dark Phoenix betades av, helt ok men ändå knepig rent tidsaxelsmässigt. Snyggt gjord liksom alla Marvel jag hittills sett.
Fick köpt nya träningsskor förresten, råbilligt vilket var en chansning och mycket riktigt var det något - de var snorhala. Kunde inte göra sprawls eller jacks ordentligt. Det blev väldigt varmt och därmed fuktigt i salen vilket kan ha bidragit så ska ge dem en chans till imorgon.

KännsEn nationaldag som känns i skinnet. Inte bara sommarvarmt utan extremt sommarvarmt där det blev lite fix i Christers trädgård innan premiärbad i poolen och slappande därvid.
Dagarna innan bjöd också på riktigt fint väder, under Lilltjejens första besök hos bågskytteklubben till min lekstund för ett gäng Scrum masters. Fick frågan om jag kunde hjälpa till med lite aktiviteter som avslutning på deras halvdag och förhoppningsvis var de nöjda efteråt. 
(null)

Drog till Lindholmen efteråt och vikarierade för Robert där hela tre deltagare valde träning före solen på utsidan. 
Trots helgdagen körde jag ändå igår, så med solkyssta skinn åkte vi in till vad jag förväntade en tom klass men fick faktiskt nära tiotalet som avnjöt den välkommet svala lokalen med mig. 
Mina träningsskor liksom löpardojor har verkligen gjort sitt nu. Över två år har passerat och vad gäller mina "combatskor" har jag nog sällan väntat så länge. Nu känns de verkligen helt platta men stanken är värst. Efter genomförd klass är det verkligen så illa att de passerat stadiet för pinsamt och kommit över till fascinerade otäckt. Två par skor på inköpslistan med andra ord.
Lite grillat, lite jordgubbar och lite Hela Danmark bakar blev en skön avslutning på nationaldagen. 
(null)

 

Egg curry

(null)
Alltså näe, en dubbad Will Smith funkade verkligen inte och vem det nu var som stod för dubbningen så var den dessutom riktigt taffligt gjord. Jasmine var ok medan Jafar, Aladdin och Anden bjöd på lika mycket inlevelse och timing som någon av de dubbade barnbudgetserierna Ronja kollar på Netflix. Den riktiga uppsättningen skulle kunna funka så skulle kunna tänka mig att ge den en chans.
I vilket fall tryckte jag i mig hela påsen av mina favoriter - innan filmen hunnit börja, och sympatiserade lite med fadern och dottern som av ljudet att döma tappade ut en till bredden fylld burk med snordyrt biolösgodis - också innan filmen börjat.
Lilltjejen har förkylning på g och jag har saknat energi och plöjt Sense8 igen. Känns som jag aldrig riktigt blivit av med förkylningen jag åkte på innan Göteborgsvarvet. Trötthet som sagt, mer eller mindre konstant molande huvudvärk och slemfylld näsa. Idag slog vi lite på rangen och gjorde några ärenden, fixade sen köttbullelunch och sedan däckade jag i sängen och sov nästan en timme fram tills det var dags att åka till passet i Frölunda. Väl på plats gick och kändes det helt ok, så som det oftast brukar oavsett formsvacka men direkt efteråt rullade tröttheten över mig igen.

Nöjd att jag ändå fixade lunch till imorgon då vi till vår första PI-planning ska ha potluck lunch, det vill säga typ knytkalas. Undrar dock hur många som faktiskt noterat och kommer ihåg det, men jag har i alla fall varit duktig och nu gjort en dubbel sats egg curry så det doftar indisk mat i hela huset.
(null)

Köpte ju en hel hög kläder och två par skor för sommar till Lilltjejen och man kan bara vara tacksam för att man har en avkomma som inte har någon egen bestämd uppfattning om klädsmak. Allt togs emot med glädje och förtjusning och jag kan bara resignerat inse att det estetiska sinnet och min känsla för kombinationer är lika bristfällig som min förmåga att komponera en harmonisk inredning. När Lilltjejen tog på en uppsättning av nya byxor och en tröja såg det ut som hon hade pyjamas på sig. Inte kunde jag tänka så långt som att hon faktiskt kunde ta på dom samtidigt. Ack ja.
Nu ska jag ta min huvudvärk och göra mig klar för sängen.


RSS 2.0