Gott slut!

(null)
Bilderna i ens fotoalbum kan onekligen vara av brokigt innehåll... handlade åt Bo igår och var osäker på vilken kyckling de ville ha!

Pluggade in en mix igår kväll för förmiddagens  nyårspass i Frölunda, riktigt bra och alltid så kul!
Direkt efter dusch drog vi norrut till Vann spa, inget flipperspel detta år då Christians relativt tajta lokaler och restriktioner omöjliggör hans traditionella arrangemang. 
Tidsslottar i spaet och senare restaurangen för att fördela oss gäster. Vi slussas in en väg och ut en annan från spaavdelningen för att kunna bibehålla avstånd och erbjuds möjlighet att ta med eftermiddagsfikat i en liten påse.
Sitter nu och relaxar skönt varma och avslappnade mellan de två bokningarna. Det var några år sedan jag var här men med några smärre förändringar är det sig likt.

Gott slut!


Det drar ihop sig

Det blev fyra denna sista månad på år 2020. Alla författarnas senaste verk i deras respektive serier så nu blir det att hitta nya att lyssna på i väntan på fortsättningarna. Har Lucinda Rileys Fjärilsrummet i både fysisk och auditiv form och även om de är mysigt med den handfasta är det onekligen smidigare med den andra. Jag hade inte kunnit ovanstående om jag varit begränsad till stunder att sitta ned och vända blad.
 
Det är årets näst sista dag och som vanligt dessa klämdagar är det inte mycket att stå i för oss få som arbetar. Nästan alla av Smurfarna är lediga och Dragonstone avrundar sin sprint utan panik.
 
Julrosen överlevde faktiskt ända fram till jul, kors i taket, men den har blivit illa åtgången av katterna som med sin nyfikenhet och för katter, osmidiga rumlande omkring den lyckats decimera dess klena stammar. Nu är den förvisad till utsidan då jag misstänker att jag utvecklat allergi mot den! I några veckor har jag framför allt på morgonen fått rejäla nysanfall och galet kliande, totaltät men ändå snorande näsa. Först i förrgår började jag misstänka just julrosen eftersom jag aldrig upplevt något liknande.
När jag nu reflekterar tillbaka känns det ganska uppenbart. Symptomen kom direkt jag kom ut i köket på morgonen och när vi senaste dagarna suttit i timmar och spelat spel har näsan runnit hela tiden. Jag har inte haft de vanliga förkylningssymptomen, utan så fort jag kom hemifrån eller lämnat köket har det gått över! Jag köpte den första december och sedan har det kommit smygande för att senaste veckan bli så markant. Igår slog jag nytt nysrekord, det var helt galet och poletten började trilla ned. När vi hälsade på Monica och Tomas förra veckan nämnde Monica sin allergi mot Hyacinter och Julrosor, ord som uppenbarligen sådde ett frö så igår åkte den ut i kylan! Denna morgon kom endast två nysningar och näsan som annars vid denna tid då jag suttit vid datorn varit tät och rinning är nu öppen och fin. Att jag inte förstått tidigare! Kanske katternas hårda behandling hade ett faktiskt budskap?
 
 
 
Efter en julvecka med noll träning var träningsvärken självklar efter söndagens pass. Efter de ytterligare restriktionerna strax innan julafton har NW minskat ytterligare på antal besökare och gruppdeltagare. I Frölunda är det nu max tio som gäller så trycket är hårt och ofrånkomlig besvikelse för de som chansat att köa vid receptionen för eventuell restplats som inte blev av.
 
Streamade igår och det känns mer och mer naturligt. Man har ju ändå jobbat framför en kamera sedan i mars så liksom allt annat vänjer man sig. Det nya normala.
 
Mindre normala kan katter vara sedda ur våra mänskliga ögon. Hittade Plutt gott sovandes inklämd i hörnet. Christer kommer få extra päls när han använder sin handduk nästa gång...!
Från ovanvåningen kan det låta som ett gäng elefanter har party och när Lilltjejen lämnades i söndags misstänkte vi båda att vårt färdiglagda pusser var i farozonen. Mycket riktigt.
Plutt har förresten blivit riktigt elak mot Bror. Hon kan hoppa på honom och jaga efter så han fräser och morrar för att försöka freda sig. Han har ju aldrig varit en fighter utan alltid den som gått undan och nu är det såpass att han nästan smyger omkring här hemma för att undvika henne. Så fort jag ertappar henne med att vara elak hugger jag som en kobra för att tydligt markera att det inte är ok. Ofrånkomligen undrar jag om det är något underliggande, att Bror är sjuk och hennes rovdjursinstinkter visar sig i att vilja urskilja den svage. Men Brors speciella hostningar har avtagit, fördelen mad att sitta hemma hela dagrna är just möjligheten att höra vad som försiggår, så kanske en ren agg utvecklats från hennes sida. Jag gillar det inte.
 
 
Decembers böcker blev de senaste nysläppen från mina senaste favoritserier. Vad ska jag nu lyssna på medan jag väntar? Jag är ju så skeptiskt till både nya författare och genrer och föredrar enklare läsning, eller lyssning i detta fall eftersom det är just avkoppling som är mitt mål och syfte. Tyngre böcker som filosofi, samhällsskildringar och så vidare som kräver att man måste lyssna/läsa på ett mera medvetet sätt är inget som tilltalar mig. Den typen av böcker måste jag nog ha i fysisk form för att kunna läsa om meningar och stycken.
 
Jag har svårt att ta in att Coronan med sina restriktioner verkat nu i trekvarts år. Så länge har vi nu arbetat hemifrån, lärt oss hålla avstånd och vant oss vid den nya begränsade tillvaron. För många har och är det tufft att inte kunna träffa sina nära och kära, kunna gå ut och umgås på det sätt de varit vana och behöver för att må bra. Jag är igen lyckligt lottad som funnit den nya tillvaron på många sätt bättre än den var innan. Att jobba hemifrån har bara varit negativt från den praktiska sidan - den interaktionen man förlorar av att inte kommunicera öga mot öga. Välsignat skönt att slippa småpratet som förväntas som att komma tillbaka efter semester i somras eller denna julledighet och inte behöva vara låtsad intresserad av vad den och den gjorde eller delge sina egna förehavanden.
Jag är ju som sagt lyckligt lottad att inte tillhöra någon riskgrupp och därför kunnat åka och handla, köra mina pass och egentligen inte behövt förändra mitt liv på nämnvärt sätt annat än att jag jobbar hemifrån. Den tillfreddställande känslan jag hade av att köra till jobbet på morgonen saknar jag faktiskt inte och den tiden kan jag nu istället ägna åt annat.
Även om jag trivs att sitta hemma kan jag faktiskt också känna behov av miljöombyte, men då är min personlighet så tacksam att det räcker med en promenad eller besök till gymmet för ett pass. Där får jag det miljöombyte och sociala interaktion jag behöver för att sedan återvända till mitt gryt - som nu är ännu bättre med Julrosen förvisad!
 

Dan efter dan...

(null)
Jag tittar till min avkomma innan jag fyller strumpan, drar garn kors och tvärs genom våningarna och placerar lappar för Egons skattjakt. Sötnöten har bäddat in sig själv med favoritgosedjuren.
Christer kom tidigt för julfrukost, promenad och spel innan våra klappar öppnades. De nya spelen däri hann vi också testa innan han åkte för julfirande med sina barn.
Kopplade upp ett Teams med syster och familj medan de intog sin jullunch och jag rullade köttbullar som vi hann inta lagom till Kalle. Perfekt tajming för att upptäcka att SVT inte strömmade Kalle och jag fick försöka koppla igång min digitalbox. När fyrtio minuter av Kalle gått kom jag fram till supporten och lagom till den var slut konstaterade de att mitt ärende fick felanmälas. Inget Kalle med andra ord och besviken Lilltjej som ändå tog det bra samt en morsa som lärt sig att inte ta alla självklarheter för givna.

Medan mobilen låg på soffbordet i telefonkön fick Lilltjejen gå loss på resten av julklapparna. Att "Den stora handboken om Pokémon" blev favoriten påminner att det inte nödvändigtvis är de dyraste klapparna som uppskattas mest. 
(null)
Vi spelade mera och pusslade ihop det klart annorlunda pusslet från Christer - helt omöjligt utan helhetsbilden, men hon gillade det!

Denna juldag bjöd på konstanta minusgrader och fantastiskt fint väder. Folk gick man ur huse för att lapa solljus, så även vi som liksom många andra sökte sig till Sisjön. 
(null)
När vi kom tillbaka hade parkeringen fyllts på ännu mera och vi tog Rudolf hem för fortsatt mys hemmavid. 

(null)
Jupp! Morsan hade inga problem att raskt slå ned bopålarna i de dyraste tomterna och kräva hyra av sin avkomma och driva henne till konkurs och förlust. Barndomens trauman av storasysterns skuldsedlar lättade något. Avkomman har lärt sig bli en god förlorare och sträckte fram näven för att tacka för god match. Hon fick sedan sin revansch i Kalaha där hon uppenbart lärt sig någon strategi av sin far.
Film fick avsluta kvällen och nu ligger hon här intill mig, en begäran från henne jag denna gång gick med på. Jag får påminna mig att det nog inte är så länge till hon faktiskt vill sova hos sin mamma. Fast hon kan snarka som en hel karl och röra sig som en visp... min älskade onge.


Sitter uppe...

(null)
Lilltjejen och jag för hela slanten när julveckan är ett faktum. Promenerade fram och tillbaka till Coop, en bra bit för nioåriga ben och riktiga mystimmar för oss.
Mycket lek med kompisarna också medan jag bakar och fixar några matköp från God Hjälp.
Nu är den förväntansfulla avkommman i säng medan jag slutför våra bingolotter. Om jag inte missminner mig var det ett år sedan sist. Introsången var så corny att det kröp i skinnet och den så kallade underhållningen så utdragen att morsan önskar hon kunde göra dottern sällskap i säng. Men Egon ska flytta ut, strumpa fyllas och garnet dras så lika bra att tillbringa väntan framför tvn och konstatera de mikroskopiska vinstchanserna.


Dan före dan osv

Lugn måndag på jobbfronten och nu ledig en vecka vilket ska bli skönt.
Lilltjejen ville ha en dag på fritids så jag fick leka apport med Mini  och hans favoritlekssker - hårsnoddar. Pillade fram ett halvt dussin under kyl och frys...
(null)
Påmindes att jag och Himil skulle utbyta julklappar sedan Secret Santa så åkte förbi honom och hans fru som liksom förra gången enligt den indiska kulturen var översvallande i sitt gästmottagande. Man kan inte bara titta in, säga hej och hej då. Jag blir sittande i den lilla soffan och mitt glas med vatten serveras på en bricka. Indiskt och svenskt gott bjuds som jag intar medan de står och tittar på. Vid det här laget har jag lärt mig att tacka och ta emot, åtsidosätta den besvärande och obekväma känslan och nästan uppskatta deras motto att "the guest is God".
 Himil fick det klassiska labyrintspelet av mig och jag en tomte som Ronja gav namnet Herman! Han vaktar nu vår nyklädda gran.
(null)
För gran fick det ju bli nu när vi blir hemma och alldeles för många paket därunder trots att Stockholmarnas inte är med!
Det slog mig när jag gick från bilen i helgen med Lilltjejens sista julklapp under armen - hur oerhört lyckligt lottad jag är som kan köpa så mycket till min dotter. Tänkte på alla de som inte ens kan köpa något extra att ställa på matbordet, de barn som tvingas höra sina kompisar, sådana som min Lilltjej berätta om allt hon får.
Det är så lätt att döma, hävda att föräldrar själva mer eller mindre satt sig i den situation de är, men vad vet vi om dem och deras omständigheter? Oavsett så är barnen oskyldiga.
Oväntade omständigheter har satt mig där jag är nu med de lyckliga förutsättningar jag fått. Jag vill och har inte dåligt samvete för det men kanske just därför uppskattar jag det desto mera. 


Trötter

(null)
Fick tjocka gosiga garn av Lilltjejen när jag fyllde år så har nu bytt virknålen till rundsticka för en halvimproviserad duff-grej till henne.
Hade ett ärende till Mölndals centrum och fann årets gran riktigt fin med lysande pumlor!

Nya koreografin börjar sitta hyfsat men uppvärmningen är banne mig svårast, den är så lång och oinspirerande. Gott gäng i Billdal och grym energi i Frölunda timmarna senare som kickade igång min trötta kropp. Patricks och Evas lille Hugo fick det spännande uppdraget att tända alla fyra ljus. 

Lilltjejen fick boken Ronja Rövardotter i julklapp som hon önskat sig. Hon har inte velat lyssna på ljudboken då den blev för läskig med vildvittrorna men nu har nyfikenheten tagit överhanden då hon hela uppväxten alltid fått höra Rövardotter som ett brev på posten vid presentation av hennes namn. Jag hade för mig att jag köpte den då hon föddes men hittar den ingenstans. Ikväll började jag läsa den för henne och det är lite extra mysigt att den ju handlar om en Ronja, den Ronja som jag och Johan faktiskt tänkte på när vi funderade på namn till den lilla tjej som växte i min mage.
Nu väntar jag på att min stora lilla tjej ska somna så att Egon kan krypa fram genom sin dörr och svara på sitt väntande brev. Jag hoppas bara att jag inte somnar först!




En annorlunda jul

(null)
Bo pingar på mobilen och jag plockar upp deras inköpslista från God Hjälp. På listan står bland annat en ask Aladdin och när jag levererar kassarna gräver han fram den och ger till mig. Så himla gulligt av dem! Alla är så glada och tacksamma och man förstår att många vill återgälda på något sätt men jag försöker förklara hur givande det är för oss frivilliga, att det är win-win!
Plutt ville för ovanlighetens skull hänga med mig häromdagen så en katt framför mig och en bakom på min stol så ja, jag satt på kanten.
Bror har börjat typ hosta på ett nytt sätt så misstänker att det kanske är någon form av astma. Grannen som har gamla Elsa och unge stilige Maui skickade ett klipp på Elsas hosta som lät exakt som Brors. Hon visade sig ha astma, alternativt trånga luftrör och får nu kortisonpuffar två gånger om dagen.
Jag får se hur det utvecklar sig för Bror, det märks ingenting på hans allmäntillstånd.

Streamade igen igår och det kändes ännu lättare denna gång, mycket också för att nya koreografin sitter bättre. Känns som jag svettas mest av alla jag hittills sett...

Lördag idag och Lilltjejen har firat en annorlunda jul med bonusfamiljen och farföräldrar, utomhus efter de nya och än hårdare restriktionerna.
Efter mycket om och men blir det inget Stockholm utan vi stannar hemma och firar bara hon och jag så blir till att klä granen ändå. Kommer bli annorlunda men också mysigt!
(null)

Jag och Christer har kämpat med Lord of the rings-spelet som trots att det är så svårt ändå inte kan låta bli att försöka igen, och igen. Nu har vi tagit oss till fjärde kapitlet igen, får se om vi tar oss förbi femte som är det längsta vi klarat hittills.
Fortfarande bra uppslutning till dagens pass i Majorna. Imorgon är det två som gäller, i Billdal och Frölunda, den ena nästan fullbokad och den andra med kö. Där de nya restriktionerna uppmanar ospecificerade maxantal i gym undrar jag om de faktiskt  kommer göra något ytterligare. Känns som nästa steg helt sonika är att stänga ned dem helt.

Streamat

Tjo, det kändes ganska knäppt att stå där och köra framför en vagn med blicken fokuserad på den lilla röda prick som skymtade genom motljuset, i varje fall till en början. Att stå där ensam utan någon som helst återkoppling eller respons. Det var bara att försöka föreställa sig att man hade deltagarna hos sig som vanligt men blicken fixerad på en. Någonstans under låt tre började det kännas mer naturligt och svetten lackade. Hela tiden hoppades man att ljudupptagningen var bra och inte bara flås eller "puffar" som några av de initiala passen bjöd på innan vi klurat ut optimal placering av mic. 
Jag undrar vilket intresse det faktiskt finns av att delta i dessa klasser, framför allt de högintensiva passen så som Body Combat, och Body Attack. De kräver ju onekligen möjlighet att röra sig i rummet och viss undran kan uppstå våningen under av hoppsparkar och jumping jacks. Man får helt sonika poängtera alternativen som kan underlätta. I salen med riktiga deltagare kör vi ju "corona-anpassat" så när vi streamar får vi visa "utrymmesanpassat"!
 
Nästa vecka är det julafton... helt galet! På utsidan ser det ut som höst eller tidig vår. Hela gårdagen regnade det mer eller mindre.
 

Stream

(null)
Måndag och vi möts några stycken på kontoret för att smasha pepparkakshus, Secret Santa och byta klappar. De som kör hemifrån deltar via Teams. De går verkligen all in med Secret Santa att alla inte bara ska få och göra sina utmaningar, de vill ha och göra dom! Och så de bjuder på sig själva, från att sjunga till grodhopp och säckkapplöpning, härligt att se. Hur många svenskar skulle göra det i ett sterilt kontorslandskap mitt på dagen?
Apropå att bjuda på sig själv får jag göra det imorgon när jag testar på att live streama mitt pass! NW hakar på andra kedjor att tillhandahålla livesända klasser för de medlemmar som håller sig hemma så istället för den tänkta vanliga klassen i nyöppnade Sisjön blir det visserligen samma pass i samma sal men med eventuella osynliga deltagare på andra sidan kameralinsen istället. Kommer onekligen bli intressant!
Följde en kollegas sändning som körde idag och hon hoppade över sista powerlåten. Visste inte att det var ett alternativ! Men med tanke på hur tätt klasserna ligger är det kanske nödvändigt... får se helt enkelt.


Sena kvällar

(null)
Egon har dragit ihop en spelkväll i soffan och skrivit ännu ett långt svar till Ronja med sin snirkliga skrivstil. Han tycker synnerligen om att busa 103 år ung som han är, byter plats på tandborste och tandkräm från tandborstmuggen till pennor i pennstället, flyttar om hennes kläder i byrån, vänder alla filmer i bokhyllan till ryggarna inåt och annat för Ronja att upptäcka.
Hon tillverkade en massa gulliga grejer och kläder till honom som han tackade för med en liten present tillbaka.
(null)
Utöver den galna jobbveckan med kurser, PI planering, korreplugg, sprintavslut och styrelsemöten har vi bakat begärda Julcookies som tack och lov var löjligt enkla att göra. Pepparkaksdeg och en halv skumtomte till en osannolikt välfungerande kaka.
Lilltjejen lyssnar spänt till Sveriges Radios julkalender och gillar också SVTs Mirakel.

(null)
Igår morse drog jag med Lilltjejen och Isabella G till kontoret för att se Volvos otraditionella traditionella luciatåg. Älskar det! Vit XC90 som lucia, vit XC40 som tärna och vit V90 som stjärngosse och röda XC60 och V60 som tomtar. Tjejerna verkade uppskatta det lika mycket som jag och fick avnjuta pepparkakor i baksätet medan jag rattade tillbaka för att lämna dem till fritids precis i tid till frukost.
Satsade på små pepparkakshus i år också så en liten by nu tronar på köpmandisken innan förberedelser för årets första och kanske enda julbord. Kunde ju inte bjuda ut farmor och farfar som jag brukar så fick bli hemma istället, väl så mysigt!
Testade att göra Janssons frestelse för första gången, denna rätt som jag har svårt att gilla men lika svårt att låta bli. Inte svårt att göra den i alla fall. Inte heller saffranskladdkaka som var överraskande megasmaskig!
(null)
Hann fånga en bild på Mini innan han, såklart slant på rullgardinen och dråsade ned med buller och bång. Är det inte hostande och jamande så är det katt som dråsar ned från rullgardin eller garderob. Extra underhållande att se Plutt ladda för garderoben, slinta vid avskjutet och krascha halvvägs i klass med klipp på YouTube.
Imorgon ska nya releasen sitta vilket den definitivt inte gör och på tisdag ska jag börja livestreama mitt pass. Det kommer bli intressant!


Kattliv

(null)
Plutt ligger och vräker sig så som bara katter kan och dess människa avundas. Roligt att kattsängarna uppskattas i alla fall.
Fine Bror håller mig sällskap när jag är i arbetsrummet, delar mitt vatten och hostar så att mina mötesdeltagare undrar vad som pågår. Han kräktes inte vilket man bara kan uppskatta. Mini vill leka apport med sin favoritleksak, ett av Ronjas gamla hårband och jamar uppfordrande om jag inte är tillräckligt snabb.
Hållit i kursdag ett av två följt av PI-planering session ett av två kördes på övertid för att tillmötesgå teamen i Sunnyvale. En lite annorlunda form av PI-planering då teamen i vår nya organisation har egna agil-tweakade arbetsprocesser. Ett misch-masch med andra ord.
(null)
Terminens sista flöjtlektion i virtuellt format liksom gymnastiken avslutade idag. Tycker att det är en vecka för tidigt men det kanske ligger Coronarestriktioner bakom.

(null)
Måndag och de som vill från teamen kommer in till kontoret för att tanka gemenskap. Till eftermiddagen arrangerade jag bygge av pepparkakshus, något vi av någon anledning inte gjorde ifjol. Deras fokus och engagemang var rolig att följa och nästa vecka när våra Secret Santas avslöjas blir det till att demolera och äta. Ujuj, jag måste komma på någon eller några roliga uppgifter åt den jag är hemlig tomte för, och hinna fixa ett paket också. Vad finns för kul för max hundra spänn?


Väntans tider

(null)
Rödingen är pimpad och klar och spelet Sagan om ringen fick två nya försök där vi gick bet redan på första uppdraget, det är verkligen skitsvårt! Två blev det också av combatpass idag då jag erbjöd mig att ta Linneas pass i Billdal några varannan-veckor. Andra i Frölunda gick bra energimässigt men särskilt många andra knop under dagen blev det således inte och nu kämpar ögonlocken en ojämn kamp mot tyngdlagen.
Jag måste dock hålla mig vaken tills Lilltjejen med all säkerhet somnat eftersom hon med brinnande förväntan hoppas på ett svar från Egon, vår egna husnisse!
Förra helgen berättade Isabella G om Nissebrev och Ronja blev eld och lågor och satte sig genast och skrev till en potentiell nisse i vårt hus. Det var ju tur att morsan överhörde och således kunde skriva ett svar som väntade när tjejerna vaknade. En överlycklig och förundrad Lilltjej kom nedspringande på morgonen och läste lycklig upp vad Egon svarat.
"-Med tanke på hur förvånad du ser ut förstår jag att det inte är du som skrivit!" Jag gjorde ett bra jobb med återskapandet av skolans skrivstil, med lite egen twist...!

Natten därefter var hon ju hos Johan men messade redan på kvällen om svar kommit. Försökte sälja in teorin att nissarna sover på dagen och svar således inte kan väntas förrän måndag. Så måndag morgon ringde hon med FaceTime och bad mig titta efter.
Jag tackade min lyckliga stjärna för att jag fixat nissedörr på Rusta kvällen innan och också installerat den på lämplig plats utanför hennes rum. "Nämen titta här, vad är detta?" Hennes glädje kändes genom fånen där hon satt i bilen på väg till skolan.
Så nu ligger jag här och kämpar mot tröttheten framför Lego Masters. Tror faktiskt hon kan ha somnat nu...

(null)
Hon pysslade ihop en brevlåda till dom! Min gulliga Lilltjej!


Ytlighet

När jag kompletterade lite julklappar häromdagen passerade jag ett parfymeri där dofterna stack och genast retade mina huvudvärksnerver. Än en gång slog mig undran om inte detta påfund borde vara tämligen ute, något som dör ut med tanter i päls och skarpröda läppar? Nu rör jag mig visserligen inte särskilt ofta bland folk och än mindre i sammanhang där detta kanske faktiskt anses lika självklart som kläder på kroppen, men de gånger jag passerat en människa med den odsikreta stanken som ett efterföljande moln sker inte ofta. Likväl finns det hela avdelningar i varuhus och butikskedjor som enbart kränger detta så uppenbarligen finns en marknad.
Jag minns från barndomen en liten rätblocksformad klar flaska från Body Shop vilkens syntetiskt jordgubbsdoftande innehåll jag älskade att sniffa på, någon flaska Date var väl mer regel än undantag i var tonårings rum och senare erinrar jag mig en bubbelformig lila grej som applicerades innan jag gav mig ut på ungmogetdanserna. Mitt totala ointresse av detta sedan dess kan bara kopplas till det faktum att jag aldrig passerat någon tjej, dam, kvinna, fruntimmer, person av kvinnligt kön som doftat annat än illa av sin uppenbara pålagda kemikalie. Eller helt sonika så enkelt att jag finner det lika viktigt eller intressant som att fixa håret varje dag, det vill säga inte alls. Manfolk däremot kan jag däremot ibland passera och snappa upp en välbehaglig doft och Christer har en variant som jag älskar att sniffa på så uppebarligen könsdiskriminerar jag.
 
Apropå hårfix hade min hårman bokstavligen gått så långt att borstning efter dusch knäckte Ica Maxis bredaste karda och obehaget att vända sig i sängen med håret klämt indikerade hög tid att sätta sig i frisörstolen. Fick en snabb tid hos de jag besökt senaste gångerna, ett systerpar från Irak som gör det som behövs utan krusiduller och störigt småprat. Denna gång var det dock jag som nyfiket undrade huruvida de märkt av Coronarestriktionernas andra våg varpå hon krasst svarade att de tappat ungefär sjuttio procent av sina kunder. Sedan, fråga mig inte hur, hade vi kommit in på slingor och jag har en pärm uppslagen i knät där hon snabbt bläddrar fram utfomningar som skulle passa mig. Jag nickar och hummar och visst tyckte jag det var kul när det hände något trots det faktum att den röda färg jag haft förut krävde ett underhåll ingen förvånas över att jag inte ids upprätthålla. Bruna däremot kändes som en bra kompromiss och plötsligt sitter jag där med håret i folie. Ja, visst är det snudd på hyckleri men även jag kan uppskatta att piffas till emellanåt, framför allt om någon annan gör jobbet!
 
(null)
Klippa lugg kanske?
 
Antalet likes och kommentarer jag får på Instagram efteråt säger en del om hur ofta jag har har håret utsläppt och än mindre stajlat... Jag klarade mig hem innan hårsnodden var på plats igen.
 
Efter vad som mest resulterade i ett välgörenhetsbesök min plånbok inte räknat med kunde jag lika väl fortsätta på den banan och plockade upp en GodHjälp-lista som levererades lagom till snö började falla! Inget som blev liggande men mysigt ändå.
GodHjälp kommer för övrigt att stänga ned efter nyår då underlaget varit för tunt för att motivera kostnaden att driva den, oerhört synd tycker jag! Även om de kanske varit få som haft behovet finns de ändock där och hur ska de göra nu? 
 

Gråt och snor

 
Perspektiv är bra, påminnelse viktigt och bidrag ännu bättre.
 
 

December

(null)

Japp, föll för frestelsen och köpte en blomma - kanske för det faktum att den bara behöver överleva fram till jul. Det blir en utmaning jag vet, och Plutts skeptiska min passade ju ganska väl...

Nytt virkprojekt framför nya koreografin som jag insett måste sitta nästa vecka. Fattar inte riktigt vart jag hinner senare tog vägen!
Min gamla mix blev det i alla fall i Sisjö421:s lilla sal, sprillans nytt som öppnade i lördags. Tanken var att jag och Carina skulle köra där tisdagar men från och med nästa vecka ska salen användas för att livestreama klasser, så vi hann en klass idag och sedan tre månaders uppehåll. Man kan ju tycka att det var synnerligen onödigt att köra över huvudtaget idag men vi fick detta besked igår.

I vilket fall blev det bara tre böcker i november månad, ganska bra ändå med tanke på hur mycket annat det varit och nu ser ut att hålla i sig ett tag framöver.
Nej, fokus tillbaka på korren nu!

RSS 2.0