Shopping

Jag orkar inte bangla med de svenska bokstaverna sa som Oo gjorde! Tar ju en himla tid! Nu sitter vi och vantar pa att aka och trana tillsammans med Trevor och Rachel.

Sa langt pa resan sa har jag kommit fram till nagra slutsatser om amerika och amerikanarna, varav nagra jag redan namnt:

- De har stora bilar
- De ar generosa
- De behaller ytterskorna pa inomhus
- Valskott landskap, dvs gronskan i samhallena, langs vagar osv.
- Monsterportioner
- De ar pryda

Trevors hall borjar nu faktiskt likna en hall. Det ar bara vara skor som star dar, och vara jackor som hanger pa de krokar som Trevor inte visste fanns!

Hittills denna dag har vi shoppat. Rejalt. Tex sex par Levis och Lee-jeans, trojor mm for cirka 2500 spann! Eftersom vi ska trana hittade Oo ett par loparskor for 20 dollar, och jag hittade ett par lackra Puma-skor ocksa!

(Rejal shopping, och stilfull transport!)Sedan fick jag ocksa prova riktiga Donuts! De var val sadar...Urk!


Jag kan ju bara saga att jag faktiskt kanner mig riktigt sugen pa att kora ett Combatpass! Dock verkar det inte finnas dit vi ska... Men vad som helst kanns behovligt nu!

Onsdags Morgon

Sitter här på köksbordet och dricker kaffe, fick frågan om jag skulle skriva lite.  Linda tyckte det skulle vara roligt, får väl se till att göra detta nu.  Började med att hitta hur man fixar åäö, men det är lite trixigt.  Hmm, vad skriver man här, kan ju börja med en händelse som vi precis hade en minut sedan.  Fia, vår fina svarta katt hemma i svedala sitter gärna och tigger vid bordet, inte riktigt som en hund, hon dreglar inte, gnäller inte, men ändå.  Hos Trevor har dem en 3 bent hund som heter Poncho, tror Linda har skrivit om denna.  Han är hund och tigger naturligt.  Vilket han precis gjorde, typ som Fia gör hemma.  Skillnaden är dock att jag med en liten mening sa till honom att gå och lägga sig, vilket han gjorde, när kommer Fia att bli lika vältränad??  Har varit här snart i en vecka och Poncho har inte spytt en enda gång.... Behöver jag säga mer???  Jaja, vi älskar Fia som hon är och undrar hur många spyor vi får torka upp när vi kommer tillbaka.

Idag blir det iväg och handla lite, behöver lite kläder och skor för att kunna hänga med till gymmet som Trevor och Rachel går till.  Skall bli kul, har ju dock fått lite work-out innan, när vi klättrade i bergen och igår gick vi en massa inne i SF.  Tänkte svänga förbi Las Positas College där jag gick i skolan. 

San Francisco är ju en jätte fin stad, fick ju visat Linda en hel del där igår.  Vi ska komma igång tidigt imorgon för att hinna få parkering till BART.  Då behöver man inte känna stressen av att man måste hinna iväg innan rusningstrafik, de innebär ju lätt den dubbla restiden.  Det kan man ju spendera på annat sätt.  Var ju lite kul igår inne i China Town, där man var ett huvud längre än alla andra.  Ser lite roligt ut -->

America är ju lite annorlunda jämfört med Sverige, detta kan man se på många ställen.  Ett var när vi skulle tanka igår, för det första har dem andra oktan tal, 87,89 och 91, en hel del lägre än vad vi har hemma.  Sen är ju bensinen lite billigare här också, man får betala 2.20 dollar för en gallon bensin.  Detta blir ca 5 kr per liter, inte konstigt att alla kör stora "trucks" som slukar soppa när det inte kostar mer än vad det gör att köra vanlig bil i Sverige.  Inte nog med att bensinen är billig, dem måste ju ha något att göra medans dem tankar, checka bilden....


Nä nu har det änna slutat med funderingar att skriva om, får väl se om jag kommer tillbaka och skriver något mer en annan dag.  Som avslut vill jag bara säga att vi mår kanon och har en underbar semester!! 

// Oo

Tuesday

Inte riktigt den vanliga vagmorgonbilden jag brukar ha! Vi hade tankt ta BART (Bay Area Rapid Transit) in till San Francisco, men da parkeringen var smockfull, och tiden plotsligt blev knapp, tog vi bilen hela vagen.
I Gotet har vi val som mest fyra filer? Och da inne i stan.
Har ar det minst fyra, i over en timme innan downtown, och flodet av monsterbilar slutar aldrig!
11.00 var vi inbokade i City Hall for att ansoka om "marriage license" (stavas det sa?).
(Tank om vi inte blir godkanda??)


(Nagra minuter senare!)Darefter promenixade vi till Lombard street, varldens krokigaste gata. Men det var inte bara den som bjod pa haftiga bilder och roliga upplevelser. Bara gatorna var en upplevelse i sig! Men efter en flottig pizza pa "Round table pizza", kandes det pa ett satt ok att jobba sig upp for de backarna!
Av nagon anledning kandes det plotsligt begripligt med alla bilar. I varje fall i San Francisco! Pust!

Coola vyer over Golden Gate och Alcatraz, langstrackta gator och tradbussar.


(Alcatraz i bakgrunden)

Lombard street var verkligen krokig! Helknasig! Och bilar korde dar, folk hade sina infarter langs med!Inte langt fran megakrokiga gatan lag Norska sjomanskyrkan dar vi ska gifta oss! Jattefint  med utsikt over bukten.
Och bade norska och svenska flaggan!

Promenerade sedan tillbaka till bilen genom China town. Det var verkligen som att kliva in i en annan varld, dar jag helt plotsligt smalte in, och Oo stack ut! Dock stack vi bada upp genom att vara langre an de flesta! :o)

Dubbelvaningsbron tillbaka, och Oo visade mig Pleasanton och Livermore. Dar han pluggat, bott och jobbat.
Jag hittade aven en frisor i Pleasanton dar jag ska vara 09.00 nasta lordag. Insag att extra hjalp var nodvandig for att fa till den frisyr vi tankt, sa lite clipextensions fick inhandlas for dyra pengar pa det narbelagna Stoneridge mall.

Igar fixades Oo klader, och jag bokade tartan! Det var ju inte ett dugg lattare att bestamma sig val pa plats! Sugar Butter Flour var ett mysigt litet konditori i San Jose med hjalpsam personal. Jag velade mellan den rosaprickiga och blommiga. Samtidigt fastnade Oo for tartan med pingvinerna pa toppen. Vi finurlade ett tag pa att ha snogubbar istallet pa nan tarta! Men jag kunde helt enkelt inte bestamma mig!

Men till slut blev det en "Sverige-tarta"! Da vi blir cirka 20 pers, blir tartan tva vaningar, bla med gula bommor strodda fran toppen! Inga snogubbar... :o) Blir intressant att se hur den kommer att se ut!

Nu sitter Oo och spelar spel med Holly, och Rylee visar oss sin minnesbok fran Europa, da de bland annat halsade pa oss.

Swine flu

Intill diskhon i morse...

"Dear Sweden people,
Welcome to the United States. Do too the recent outbreak of Swine Flu we must ask you to wash your hands here ------->
Also as a precaution can you sleeep in the shed in the backyard tonight.
Thank you and God Bless the U.S.A.

Trevor Smith
A Powerwul C.E.O"


Kanns tryggt, ansvarsfullt och omhandertagande av vara vardar! :o)

Idag blir det San Francisco. Igar knorrade Oo over att vi skulle aka och shoppa efter middagen, istallet for att titta pa Sharksmatch pa tv... Sen shoppade han solglasogon, tva t-shirts och en piketroja! Jag hittade ett par shorts.

Jag har redan namnt min forumdran over alla stora bilar har va? Trucks och SUV:ar pa varenda uppfart!

Ser dock en hel del Volvisar ocksa, och SAAB, och blir lika glad (och smastolt) varje gang! Trevor kom med en ganska intressant jamforelse som satte lite perspektiv pa det.
Sverige ar ungefar lika stort som Californien till ytan. Californiaborna ar dock mer an fyra ganger fler. Lilla Sverige producerar inte en, utan tva bilmarken som har bra anseende, till och med lite status.

Vi laser i frukostmenyn och ser "Swedish pancakes", gar i affaren och ser "Swedish fish" i godishyllan, och "Swedish meatballs"! :o)

Monday

Det ar nastan sa jag funderar pa att skriva pa engelska, da det ar ganska frusterande att inte ha svenska bokstaverna. Men med tanke pa mina grammatiska fardigheter pa engelskfronten, ar det nog bast att lata bli.
Just det, det ar bara att erkanna. Krypa till korset.
Jag kan inte lata bli bloggen! Men halla! Nar det visade sig att vi har fri tillgang till laptop och Internet, vad ska en stackars bloggoman da gora? Nar man dessutom kan lagga in bilder, ja da ar det kort! :o)

Dock var det ett elande att fa in bilder pa denna Mac-dator, sa det blir nog ganska begransat. Vi har redan tagit over tvahundra...!
Denna ar i varje fall fran Yosemite, hogst upp vid Vernal fall.Vattenfall fanns det som sagt gott om, upper Yosemite fall har i bakgrunden.Trevor och Rachel, de vi bor hos. Oo larde kanna Trevor nar han pluggade har pa high school. Sedan hangde de ihop till och fran under de nastan sju ar han bodde har.
Nu bor han alltsa i en typisk lite aldre amerikansk villa ungefar en timme fran San Francisco. Glomde namna att de har hund ocksa, en trebent sadan efter en pakorning av motorcykel i valpstadiet. Poncho heter chiaua/terrier/nanting-monstret med andedrakten fran underjorden!
Men han ar hur gullig som helst med sina tre ben! :o)

Den dar uppfattningen man haft och mindes lite fran de ganger man varit i USA, har visat sig igen under dessa fa dagar. Det mesta ar BIG. Forutom SUV:arna som bekraftar detta, har vi ocksa kakat gigantiska jordgubbar och "Belgian blue"-kyckling! De kycklingklubborna gick inte av for hackor!

Idag blir det som sagt att fixa innan brollopet, och sa kanske lite shopping. Vi vantar med San Francisco tills imorgon.

Det borjar va narma sig kvallen dar hemma i Svergie. Har har dagen nyss borjat, Oo star i duschen och jag ska gora honom sallskap! Hemma ar det ju House ikvall! Asch ocksa!

Howdy folks!

Jajjemansan, det ar ju jag! Redan!! Jag vet, patetiskt, men man maste ju se efter de fa men trogna och goa besokare man har! :o)
Ber om ursakt att jag inte har tillgang till svenska tangentbord, ni far sjalva plutta ut prickar och ringar dar sa behovs.

USA so far. I Livermore utanfor San Francisco, dar i bor, har vi nu cirkus 20 grader och stralande sol. Mina vintervita ben fick sig en chock, nar byxkjolen invigdes idag! Varfor forst idag da, nar vi kom i fredags? Jo, direkt efter var nastan tio timmar langa flygning (som bjod pa klart vader over Gronland), hamtade Trevor upp oss pa flygplatsen. Vi var ganska hungriga, sa vi svangde forbi en "Jack in the Box", ett typiskt hamburgerstalle. Jag ville ha ett meal, storlek "small", Oo fick en "large". Min dricka var motsvarande "large" hemma, och Oos var en liter! Valkommen till Amerika.

Lastade om lite vaskor hemma hos Trevor, och traffade hans tjej Rachel. Hans ena dotter Rylee och Rachels dotter Emily var ocksa med, och foljde aven med nar vi packade oss in i hans gigantiska (saklart) SUV och drog till Yosemite.

Dar hann vi fa en fantastisk vy over Bridalvail falls innan solen gick ned.

Det var ganska kyligt dar uppe, med sno har och var. Lordagen vandrade vi en kortis upp till Bridalvail fall, blev fuktiga och halkade omkring pa den frusna marken. Sedan bilade vi vidare genom Yosemite valley, fotade saker mer an nadvandigt, da det anda inte kan aterges lika val pa bild. Men vart man an vande sig, var det rena vykortet! Tog sedan en langre vandring upp till Vernal fall, som var helt enkelt storslaget! Magnifikt!

Kvallen lamnade vi smatoserna hos Trevors styvpappa och gick pa casino! Jag har ju bara jobbat pa casino, sa for forsta gangen slog jag mig ned vid ett bord och satsade! Det var en haftig kansla att se min hog emd marker vaxa, och jag dubblerade latt min insats...innan jag forlorade alltihop. Fy vad sur jag belv! Gillade inte den kanslan av att vilja fortsatta, vilja forsoka vinna tillbaka det forlorade. Samtidigt som jag var sa arg och besviken pa mig sjalv att jag kastat bort de pengarna! Lite laskigt, och man forstar har latt det ar att trilla dit! Oo daremot raddade mig, och spelade in bade det han sjalv och jag satsat, plus 104 dollar! Phuu!
Trevor gick val hem med nastan 300 dollar plus...sa lite mera ovning maste jag nog ha. Eller inte. Tyckte det var mer laskigt an noje tror jag. Men nu har jag provat i varje fall.

En detalj bara innan vi kom in... Bussar. Pa parkeringen. Cirkulerandes hela tiden. Vi parkerade kanske en fotbollsplan bort, och det var minst fyra hallplatser mellan oss och ingangen!
Vi hoppade pa en (var ju bara tvugna), och en familj klev av, precis innan ingangen!  De hade sin bil alldeles utanfor, vad kan det ha varit? Fem bilar bort? Men hade alltsa tagit bussen hela vagen runt parkeringen! Jag tror inte nagon av de andra passagerarna missade min munterhet over amerikanarnas uppenbarligen yttersta lathet! Helt otroligt!

En frukost/brunch pa ett typiskt amerikanskt frukoststalle, innan vi akte tillbaka till Livermore och varmen. Vi gav Trevor ett Kubbspel, som han tydligen gillade sa skarpt nar han var i Sverige, sa vi har spelat nagra rundor.

Imorgon ska vi se till att fixa klader till Oo, boka tarta, frisor och lite allmant infor brollopet.

Bye'all!

Sista...

..inlägget innan jag drar! Kanske, kanske, men långt ifrån någon garanti att jag kommer åt en dator för att skriva ett inlägg när jag är "over there". Om inte annat för att min bloggabstinens lär tvinga mig till det!

Den 19:e maj ska vi landa på svensk mark igen. Må så gott tills dess...


.... för det ska jag!!!!! Moahahaha!

Guldkorn

Fortsätter att spara dessa små guldkorn som gör mig så glad i hjärtat!

Fick förresten sms gällande lägenheten i Portugal. Det där ärendet som både jag och min syster begravt långt bak i de dammiga arkiven. Vår döda mosters andel är visst redo att skrivas över nu på oss, men hon behövde bland annat kopia på våra pass! Grreat timing! Blir till att koppla in skrivaren/kopiatorn när jag kommer hem efter combaten.
Frågan är ju bara vad som händer sedan. Dödsboet har ju egentligen i och med det sett till att fullfölja sin del, andelen i lägenheten överförd till mig och min syster. Att sedan få den såld visade sig ju vara ännu en jäkla process som medför kostnader. Som ägare hamnar också underhållsavgiften på oss, på drygt 500 EUR per år. Kul. För två veckor vi knappast kan utnyttja. Wee. Känns snarare som vi fått ett arv som kostar oss en massa pengar!
Moster menade nog väl. Men det hade varit snällare att bara ge oss en summa så som de övriga kusinerna fick! I varje fall enklare. Att ta itu med att få lägenhetsandelen såld får vänta. Jag ska på semester.

Men först ska jag köra skiten ur mitt sista pass på fyra veckor!


Sista dagen!

Sen är det semester i fyra veckor! Brudklänningen är packad, bling-bling skorna likaså. Vi fyller en gemensam bag att ta direkt till Yosemite efter ankomsten. Jag upptäcker till min förvåning att jag har plats över för en mindre giraff i den ena väskan! Visst utrymme för shopping alltså!

Apropå shopping, så fullfjädrade jag min brudutstyrsel med strumpbyxor igår. Närmare bestämt stay-ups! Denna typ av benbeklädnader är något jag väldigt sällan använder, och jag har alltid undrat hur sådana strumpor liksom kan stanna kvar där halvvägs upp på låret!
Okej, tydligen finns det två varianter. En med typ gummi där uppe under spetskanten, som ska - just det, klibba fast i låret och därmed sitta kvar!?

Den andra varianten har bekväm mjuk bomulls- (eller vad strumpan nu är gjord av) kant, men stannar följdaktligen ogärna kvar på ett lår som har en förmåga att vara avsmalnande nedtill. Då krävs strumpebandshållare!
En expedit på Lindex visade sig vara lika obevandrad i denna, enligt mig, småporriga underklädesfilial, men tillsammans klurade vi ut hur de skulle fästas och sitta. Av bilder och sådant hade jag en naiv uppfattning att de fästes i strumpan på samma sätt som ett par hängslen i byxkanten, sådana där käcka små klämmor. Inte riktigt!

Som sann naturvetare kände jag att ett test var nödvändig innan själva dagen D (eller snarare B)! Kände mig som Baby i "Dirty Dancing" där hon satt på sängen innan sista kvällen och rullade upp en strumpa med händerna!

Fick på mig strumporna. Inte så sexigt när de visade tendenser att vilja hasa ned!

(Sensual = Snurrigt?)

Knäppte på strumpebandshållaren runt midjan och kände mig obeskrivligt fånig med de fyra "klämma fast"-grejerna dinglande från fyra håll!
Och det var ju en hel vetenskap att fästa dom i spetskanten! Är det meningen att det ska vara så bökigt, eller är det bara jag som är kass?

Så stod jag där ändå till slut, betraktar eländet i helfigursspegeln, och upptäcker att jag snurrat grejen kring midjan två varv! Bara att krångla upp två fästen och börja om.

När så allt är korrekt enligt egen uppfattning blir jag stående med trosorna i handen. Hur fanken ska de gå på nu? Det går ju inte!

Alltså: Testning före faktiskt genomförande är att rekommendera!

Oo fick välja att se utstyrseln i förväg, eller vänta till bröllopsdagen. Behöver jag skriva att jag var tacksam för uppskovet? Men är rädd att den förväntansfulla minen han visade kommer att utbytas mot ett gapflabb jag gärna delar!
Shit, är det någon som bär sådant här till vardags??
Vad jag vet har inte Oo köpt något nytt fräsht på kalsongfronten att tampas med! Han borde minst ikläda sig ett par stringisar för rättvisans skull! Jag lägger ut möda och svett för läckra(?) undies, medan jag på honom lär möta ett par turkosa Frölundakalsipper! Ack ja!
Vet i och för sig inte om jag skulle vilja se honom i ett par stringisar... Men å andra sidan, ett flabb för ett flabb, eller?

Förutom underklädesprövningen, fick jag även packat, städat och tvättat. Samlade ihop blommorna i köket för att underlätta vid vattning, och förberedde katternas grejer. Fyllde även på de vattenlås som inte används så ofta. Kanske de klarar sig då så man slipper avloppslukten tills man kommer hem.

Öh?


Upptäcker först nu att jag glömt ta på mig bh idag!
Är det det ultimata tecknet på att man har bröst som stekta ägg eller?

(Överflödig!)

Att göra...

Oo vill att jag ska kolla upp saker jag skulle vilja se och göra när vi är där borta och sedan Hawaii.
För mig är det viktigaste att få vara med Oo, och inte stressa runt bland tusen saker "bara för att". Visst, jag lär kanske inte få fler chanser att åka till San Francisco, eller framför allt Hawaii, men jag vill inte planera sönder hela upplevelsen heller.

Det vi vet som vi ska göra när vi är där:
- Yosemite nationalpark
- Hitta och boka frisör
- Hitta och boka kläder till Oo
- Hitta och välja tårta
- Fisherman´s Warf/Pier 39
- Bubba Gumps restaurang
- Lombard Street
- Winchester Mystery House

Golden Gate känns är självklar, då vi ska ha våra bröllopsfoton med den i bakgrunden.
Alcatraz känns inte så nödvändig för mig. Det räcker att se den från land.
Napa Valley med sina vingårdar och sådant känns inte heller så intressant för en alkoholagnostiker som jag. Det enda som skulle kunnat vara lite kul, hade varit att besöka den gamla vingård där Falcon Crest spelades in. Men enligt Oo är det inte öppet för besökare, utan avstängt och nedgånget.

The Exploatorium kanske kan vara något? Och så sade Oo något om ett imponerande akvarium som lät intressant.
Sedan får vi inte glömma shoppingen också! :o)

På Hawaii är det utflykter och hiking som gäller. Naturen och landskapet verkar rätt häftigt!

Nej, jag tror inte vi lär ha några större problem att fylla våra dagar!


Glömde bara...

... berätta att jag stängde av datorn igår.

Gjorde du det??

Vit lögn?

På vägen hem igår svängde jag in på ICA i Gunnilse. Två flickor dök på mig med sina majblommor.
"-Tack, men jag har redan köpt", flög det ur mig, och slank med skammens rodnad in genom dörrarna. Kan man kalla det för en vit lögn? Jag har ju inte köpt någon, vill inte köpa någon, och kommer inte att köpa någon. Men det är lättare att säga så än bara nej rätt upp och ned i tösabitarnas ansikten.

Den rackarns blomman är ju för en god sak. Det är alla andra organisationer också! Men jag är med i WWF, och häromdagen dumpade jag en proppfull kasse med kläder i en sådan där hjälporganisationskontainer. Där hade jag bland annat ett par Nikebyxor för flera hundra som jag använt en handfull gånger och en "kofta" från GAP jag aldrig använt (present). Har jag inte gjort en liten insats då?? Även om den inte hamnade till de fattiga svenska barnen denna gång...


Nära nu!

På väg till jobbet... för näst sista gången innan semestern, innan jag drar till USA, innan San Francisco, ledighet, äventyr, bröllop!
Har jag packat? Öh.

Pratade med Anna igår som frågade om jag hade någon resfeber.
-Eeh, faktiskt inte. Tänkte att man kanske skulle se över vad man skulle behöva ha tvättat innan man åker. Får bli idag. Måste bli idag, annars blir det lite fuktigt i väskan.

Stefan lyckades utstå vårt sällskap till lite grekisk kyckling, och tack vare honom fick jag avnjuta en varm brasa från det jag kom från jobbet! :o)
Fick sedan en synnerligen oförtjänt present inför resan. Tack!
Jag fattar verkligen inte att vi ska åka i övermorgon!
Stefan tog upp frågan om vad vi skulle heta i efternamn sedan vi gift oss. Just det. Han har visst släktforskat och hade några varianter som dock inte riktigt föll på läppen. Vi är ju båda öppna för ett helt nytt namn, men fantasin tryter. En idé kom dock fram som vi ska smaka lite på, men minns inte vem som kom på det. Inte jag i varje fall.

Oo somnade i soffan (igen), och kravlade i säng efter midnatt. Vid tvåtiden upptäckte Maja att hon övergivits i soffan och brast ut i högljudd klagan. De där djupa skorrande "Miaouuu" kan väcka vem som helst! Fick locka och ropa för att lugna henne, och när man vaknade i morse så låg hon tätt intill mig under täcket. Hur hamnade hon där?

Jag har aldrig varit borta så länge från katterna. Tänk om något händer? Kommer de att sakna mig?

Idag är det i varje fall packning som gäller! Imorgon är det combat och innebandy som vanligt, så då finns inte mycket tid över för förberedelser. 04.00 på fredag ska vi vara i Mölndal och Oos föräldrar, där Monica ska skjutsa oss till Landvetter.
Två dagar till...!

Hopplöst fall...?

Oo ringde just. Han är i Kondi och hämtar lite kartonger. Jag hade glömt lampan tänd i klädkammaren igen!
Det är bara att inse. Jag är ett energimonster!

Gick in på elskling.se och gjorde ett test. Det visade sig att det bästa avtalet skulle vara för just Göteborg Energi - Din El, det avtal som jag just tecknat! Känns lite betryggande och vuxet att jag till slut tog tag i den delen åtmindstone.

Snart får jag åka hem i varje fall. Och ska stänga av datorn!

(Din El - din elskling?)

Det där med elen...

Samma företag trodde jag, när det stod Göteborg Energi på fakturorna. Det faktum att det stod Göteborg Energi - Din El antog jag bara hade att göra med att den fakturan gällde förbrukningen. Klart de borde kunna slås ihop och allting redovisas på en och samma faktura?
Ne-hej minsann. Det var visst olika bolag! Din El var före detta Plus Energi, ett byte jag smått uppfattat i någon radioreklam någon gång.
Efter mitt samtal med Göteborg Energi - Din El, kan jag i varje fall dra två slutsatser: Teckna avtal och basta mindre!
Avtalet påverkar kilowattpriset. Förbrukningen påverkar kilowatten. Vi har förbrukat dubbelt så mycket mot för beräknade genomsnittsmånaden under januari och februari! Vi hade visst fjärravläsning, så faktureringen sker på faktisk förbrukning varje månad.
Kanske är det fel att jämföra med den utslagna månadsuppskattningen för vintermånaderna. Men den årsförbrukningen baserades på de förra husägarna, två vuxna och två barn! Man får väl anta att det gick några fler tvätt- och diskmaskiner? Någon fler dusch? Ändå låg vi 742 kWh över deras uppskattade förbrukning i mars månad.

När vi vid flytten anmälde oss som nya elkunder, orkade vi inte ta itu med de erbjudanden om avtal som skickades där i januari. Jag minns så väl att de låg på köksbordet och köksbänken under lite olika tidsintervaller, beroende på var de var minst i vägen. Sedan såg jag att tiden gått ut för just de erbjudandena, att de hamnade i pappersåtervinningen.

Tecknade man inget abonnemang, hamnade man per automatik på "tillsvidare", vilket innebar ett kilowattpris på nästan 87 öre/kWh. Det sexmånaders jag tecknat nu låg på 40 öre/kWh.

(Omotiverad båtbild från imorse. Det är ju så tråkigt med bara textinlägg!)


Varför är det så svårt att ta tag i saker? Snacka om att man får skylla sig själv när man sitter där med sina saftiga räkningar. Färre (inse att jag inte kan sluta helt, vad ska vi annars ha den till?), bastubad, och inte låta datorn stå på dygnet runt. När sexmånadersavtalet löper ut, se till att teckna nytt! Minska värmen? Aldrig i livet!

Nu sitter jag på jobbet med jackan på, handledsvärmare, poncho och sjal i knät! Och jag fryser! Till och med Christoffer tyckte det var kyligt, och måste det vara kallt, med tanke på att han annars sitter i t-shirt utan problem.

Varför?

Egentligen. Varför? Varför bor man inte i en liten tvåa och åker buss överallt? Det är det ju massor av människor som gör, och säkert är de nöjda och glada för det.
Smakar det så kostar det. Jag är nöjd och glad i mitt hus ute i skogen och Guling i carporten. Men så får jag glatt betala för det också! Och ja, det är det värt! Men oavsett koja eller slott, så hade jag svurit lika illa över elräkningarna!

19 663 spänn ligger våra gemensamma räkningar på denna månad. Och då är ränta och låneamorteringarna för både Igla och Kondi inte inräknade!
Framför allt blir jag inte klok på elräkningarna! Så många gånger jag tänkt ta itu och verkligen sätta mig in i dessa djävulens fakturor, men kroknat redan vid åsynen. Är det bara jag som tycker det är rena grekiskan? Bara jag som har en odefinierbar känsla att företagen skulle kunna ta betalt för vad som helst, för kunderna betalar ändå bara för att de inte orkar sätta sig in i eländet? Resignerar och intalar sig att det är rätt, för vem vi krångla med ett stort företag om något man inte riktigt förstår? Vill ju inte skita i att betala och stå där utan el?

På Kondi tyckte jag det droppade in elfakturor hela tiden. Det är avgift för förbrukning, avgift för nätet, själva förbrukningen och energiskatter. Olika företag kan ha hand om alla dessa olika avgifter.
På Kondi har vi olika, och jag rör fortfarande ihop vilket som tar betalt för vad.
På Igla har vi ett och samma, Göteborg Energi, men likväl skickar de olika fakturor! Kan man inte bara få allting samlat på en och samma för en liten chans till överblick?

Okej, förbrukningen baseras på en beräknad/uppskattad årsförbrukning på 14 320 kWh. Detta torde då bli cirkus 1193 kWh per månad.
Någonstans har jag hört att förbrukningen brukar justeras upptå under vintermånaderna, för då går det generellt mera till uppvärmning osv. Visst, fine. Men drygt 2554 kWh? Mer än dubbelt så mycket?
Tolkar jag räkningsjäkeln korrekt, så står det 5109kWh för 090103-090228, vilket borde vara två månader.
Mars månad är också med på denna räkning, men inte på specifikationen, utan på avstämningsfakturan(?). Där ligger då den beräknade förbrukningen på 1292 kWh som verkar rätt vettigt med tanke på beräknade årsförbrukningen.

Med dessa förbrukningar, skatter och avgifter, så pungar vi ut över 7000 spänn för tre månader. Sedan tillkommer då nätavgifterna, vilket kom på en faktura förra månaden gällande två månader.

Sitter i telefonkö för att en gång för alla reda ut begreppen!


(Betala eller frys!)


Vår?

Fia efter att ha avnjutit resterna av min frukostfil.

Jag trodde i min enfald att våren nu var här. Senaste dagarna har jag dock frusit ungefär lika mycket som en genomsnittlig vinterdag!

IFK-ÖIS igår. Vi skulle börja 17.00, men jag hade fått ok att komma senare eftersom jag ju inte slutar förrän 17. Skyndade mig genom trafiken in i stan. Hittade inte parkering där jag hoppats, och nyupptäckta enkelriktade vägar föranledde en extra sväng i området.
Var därför lite stressad när jag kom till entrén där en väktare stod och kollade behörigheten.
Alldeles innan hade Lars påkallat min uppmärksamhet där han stod en våning upp bakom läktaren. Han hojtade lite instruktioner om vart jag sedan skulle postera mig.

Jag (käckt och glatt): - Hej! Jag ska jobba här idag. (Han måste ju ha hört och sett min ordväxling med de "på insidan")
V (väktaren utan ett leende): - Jaha, vardådå?
Jag (fortfarande leende): - Jag ska jobba för klacken som ordningsvakt.
V (tittar inte i sina papper där mitt namn ska stå, säger surt): - Vem ska du jobba för?
Jag (lite stelare leende): - Jag ska jobba för IFK, som supportervakt.
V (sneglar förstrött i pappren och säger nedlåtande): - Jaha, du är publikvärd alltså.
Jag (leendet fruset till is, och inte lika käckt och glatt): - Nej, jag är ordningsvakt och ska jobba för IFK-klacken!
Mr X som tydligen stått en bit ifrån: - Hon sade ju att hon är ordningsvakt!
V (bläddrar till slut i pappren): - ....
Jag uppger mitt namn och tränger mig förbi. 

I alla yrkesgrupper finns personer som är mindre lämpade på den platsen. Inte blir jag mera positivt inställd, när väktaren står med byxorna istoppade i kängorna och batongen fullt synligt vid midjan. Är man klädd och utrustad som en armésnubbe eller liknande, är det ännu viktigare att vara öppen och trevlig för att inte förstärka den uppfattning av macho- och maktkåta stil många tyvärr har om denna yrkesgrupp. Eller har jag fel?
Själv försöker jag alltid att se avslappnad och glad ut, och försöker till och med undvika att ha på mig handskar bara för att många anser det provocerande.

Igår var det dock omöjligt. Jag frös som en hund! Skattade min lyckliga stjärna att jag packat långkalsongerna, för någon sol existerade inte! Iskalla timmar på Gamla Ullevi, två dagar i rad! Det blir jättebra att ligga sjuk lagom till Hawaii!!
Men jämfört med i söndags och det klena publikantalet på dryga 4000, var det igår nästan 18 000. Rätt bra tryck alltså.
Jag hade dessutom glömt bältet hemma, så det var "baggystyle" på vaktLinda den kvällen! Hade onekligen sett intressant ut om någon illgärning skett och ordningsvakten hastar iväg med ett rejält grepp om byxorna! Som det var nu kunde varken ha fängsel eller batong på mig, för hade byxorna verkligen hamnat vid fotknölarna!

Vid matchens slut hade polisen, efter påskhelgens problem på utsidan, lagt upp det så att alla vi IFK-vakter tillsammans med polisen bildade dubbla led mot MAX och den sida där ÖIS-supportrarna lämnade arenan. Vakter och polis gjorde sedan detsamma där borta.
Sedan slussade vi alla bortåt för att undvika sammanstötning.
Många besökare tyckte det var larvigt, fånigt, töntigt, försökte ruscha, argumentera, bryta sig igenom.

Men när flaskor flyger och småbarnsfamiljerna måste springa och söka skydd, då är det dåligt skött, undermålig säkerhet och brist på ordning och reda.

Klockan hade passerat 22 när jag väl var hemma. En Risifrutti till middag var i minsta laget, så Oo gjorde lite mackor till mig. Sedan kunde vi på Västnytt se mig och mina kycklinggula kollegor glimta förbi där jag stått en knapp timme tidigare! Stundvis såg det ut som vi stod och tiggde kramar med våra utbredda armar, och en kollega fick faktiskt en kram! :o)

Är seg och frusen idag. Kanske känns det extra segt för att man de facto ska ha semester om tre dagar! Wee!!

Fyra dagar!


Det låg en sådan där tät, mystisk dimma över tjärnen när vi klev upp imorse. När jag väl gick ut till bilen hade den lagt sig, men var rätt fin ändå.

Johan somnade i soffan vid niotiden igår, medan jag höll ut under tre avsnitt av "Sex and the city". Det är förunderligt hur mycket närmare av resan ter sig på denna sidan av helgen! Vi har tre resväskor liggande på rumsmattan. Oo har lagt ned lite diverse i sin, typ allt godis vi ska ge bort. Det är allt! Jag har inte packat en pinal! Är inte det typiskt? Ikväll ska jag jobba, imorgon hälsar Stefan på, och på torsdag är det pass. Lysande planering!

Men det oooordnar sig! :o)

Gårdagen fick vi lite rensat i Kondi, då vi fick låna Tomas bil som vi fyllde till bredden. Spontanföljde med till Gamla Ullevi och kikade på GAIS-match. Det blev en kylig historia. Hemmaläktaren och ena långsidan hade det gött i solen, medan vi på skuggsidan satt och frös häcken av oss!

Jag trodde jag tagit på mig tillräckligt, men ack så fel jag hade! Våren visade sin förrädiska sida, med strålande sol och iskall vind!
GAIS vann i varje fall med 3-0 mot BK Häcken, och publiksiffran var pinsamt skral! Tyckte riktigt synd om de stackars BK supportrarna, medan GAIS var något fler.
 
(Popcornen var visst viktiga att få med)


Jag var i varje fall glad att få komma hem och tina upp ordentligt!

Direkt efter jobbet idag ska jag ju dit igen, men denna gång har jag packat långkalsongerna! Sedan har jag ju mina kycklinggula tröjor och jacka att dra på mig. Oo meddelade och IFK var hemmalag (mot Örgryte), så jag kanske har tur och hamnar i det soliga hörnet igen! Jag tar dock inga risker!

Söndag!

Pinfärsk bild på min Oo där han sitter intill med sitt kära Runescape. Efter att ha dödat sin karaktär, har han huggit nån sorts träd i en hel vecka. Snart tusen stycken.

Själv har jag dragit mig lite i sängen denna morgon. Utanför är det tyvärr mulet, och inte alls samma solväder som igår.

Nåväl, helgen "so far": Direkt efter hemkomsten i fredags, planterade jag mina tre jordgubbsplantor som jag fått av Helena. Tänk att det kunde vara så kul att tippa lite jord i en gammal fruktlåda och trycka ned små plantor däri?


Lite senare introducerades lille Noel i Olofstorp. Det blev lite grillad kyckling, klyftpotatis och timjansås med äppelpaj efteråt. Då bjöd vi även över grannarna som ska ta hand om katterna medan vi är borta.


(Zzzzzz!)Efter innebandyn igår åkte vi in till stan för att fixa presenten till Trevors tjej. Efva Attlings butik låg diskret inklämd på Kungsgatan, ständigt med låst entrédörr. Där inne var redan två kvinnliga kunder som osade överklass och servades av en kille.

En ung tjej var snabbt framme vid oss, och trots eventuella nedlåtande tankar om gympadojjor och "Volvo Ocean Race"-kläder som vi båda bar, höll hon professionell min. Vi kunde ju lika väl vara ett snorrikt "casual" par som bara skulle ha en "liten" present till en kompis i USA! :o)
Men hon höll stenkoll på halsbandet när jag höll på med det (kanske lite extra bara för pin ki!), provade och spekulerade.

När hon sedan slog in kvittot i ett litet pappetui höll jag på att brista ut i fnissanfall! Hade varit kul att plocka fram kameran: "Kolla, de slår in kvittot! Vänta, får jag ta ett kort när du visar upp det?"
Ska det vara märke så ska det, nu får Trevors tjej ett exklusivt (?) silversmycke från svensk designer för 1200 spänn i varje fall. Jag tyckte det var riktigt fint, men 1200-spänn-fint?  


(Waterfall)


Efteråt drog vi till Allum köpcentrum för att växla in lite dollar. Växelkursen tyckte Oo dock var för hög, så vi beslöt att vänta någon dag. Istället blev det klädesshopping! Oo klagar ju så mycket på att jag sorterade bort hans Hawaii-skjorta vid min stora Rensning i början av vårt förhållande (visst är han snäll?). Den skjortan hade han visst alltid när han skulle över Atlanten, för den var ju så braa, med en bröstficka för pass och sådant! Var den snygg då? Öh, nej.
Därför fick det utprovas en ny skjorta enligt flickvännens tycke och smak! Och vi upptäckte att Esprit öppnat en butik för bara killar! Me like! 


Är det bara jag som kan tycka det är roligare att leta kläder åt killen än åt sig själv? På tre röda hade jag plockat ut skjorta, shorts och byxor för honom att prova! Härliga fåtöljer fanns sedan utanför provhytterna, för trötta flickvänner att avnjuta under bedömning.
Oo tyckte det var jätteroligt, och provade snällt alla plagg utan knot.

Men så har han nu skitsnygg skjorta och byxor!

Jag blev så avundsjuk på hans byxor, att jag drog över honom till Esprits tjejmotsvarighet. Där erbjöds de föga entusiastiska killbihangen ett limpliknande sittalternativ, långt ifrån den standard jag själv fick avnjuta! Missade dock att få den dokumenterad, då en snäll expedit försåg mig med byxor i alla möjliga varianter. Detta byxinfall passade ju faktiskt väldigt bra, då jag ju de facto inte kommer i så många av mina gamla!
Två par blev det att ha med på resan!

Så vi kom till Allum för att växla pengar, men åkte därifrån med en massa annat. Typiskt va? :o)
Förutom byxor, uppdaterade jag sockbeståndet, då en hel del fått pensioneras efter diverse hål här och där. Samma sak med trosbeståndet. Nu har jag faktiskt något trevligare att ha under brudklänningen, än Snobbens urtvättade varianter!
Oo tyckte jag skulle kolla "Victoria's secret" i USA. Själv tyckte jag att H&M funkade lika bra. Där fick jag ju ett tiotal nya trosor för samma pris som en på sagda butik där borta!

Nej, nu är det dags för frukost!

Sakta men säkert...

... närmar sig arbetsdagen sitt slut! Det jag bland annat gillar med mitt jobb, är möjligheten att underhålla min engelska. Manualer, kursmaterial och kurser på engelska. Mailkorrenspondens och engelsktalande kollegor. Det är kul! Jag önskar jag kunde fler språk, men med tvåa i franska och tvåa i spanska kanske jag ska fatta vinken och inse att språk inte riktigt är min grej. Har dock länge varit sugen på att ge spanskan en chans till, men inte fått tummen ur. Jag har ju heller inte något större behov av ett annat språk än engelskan, så det skulle ju bara vara för den egna tillfredsställelsen.

Mina plötsliga språktankar kommer från vår nyligen avslutade fredagsfika, där vi har en i gruppen som är från England, och en från Indien. Daves typiska brittiska engelska är härlig att lyssna till, medan Sundars indiska brytning ofrånkomligen ger "Doktor Bombay"-vibbar! :o) Sedan kommer då flertalet av oss andra med sin typiska "svengelska" som också är en klass för sig!

Nej, fisken har sjungit, solen skiner, jordgubbsplantorna väntar och jag vill hem och kramas! Är inte det tillräckliga anledningar för att få gå hem nu?

Jag ska i varje fall inte skriva mera idag. Tror jag. Helginläggen brukar ju vara si sådär, men på måndag är jag i alla fall tillbaka! :o)

Sol, sol, sool!

Mötte två ambulanser på Gråbovägen och hörde på trafiknyheterna att en buss gått i diket i Gråborondellen. Därför stod det ovanligt många vid hållplatserna in mot stan. Och jag har dåligt samvete för att jag inte stannade och frågade om någon ville ha lift. Eller bara stannade och informerade om vad som hänt?
Nej, jag tuffade på i mitt lämmeltåg som vanligt, hela vägen ut till Torslanda.

Visst är det mysigt att vakna på morgonen nu när det är ljust ute? Att se solen skina på andra sidan fönstren och man har en varm sambo på ena sidan, och kissemisse på den andra! Maja hade en hel sida av sängen för sig själv, medan jag och Oo trängdes på hans inatt. :o)

På jobbet fick jag tre jordgubbsplantor av Helena! Hon hade köpt för många till sin balkong, så jag ska prova plantera dom någonstans hemma i trädgården! Mm, jordgubbar!

Urgh!

Slut i axlarna! Det var riktigt jobbigt där halvvägs in i passet, då axlarna protesterade hejvilt! Det släppte dock något allt eftersom passet rullade på, men nu är det inte mycket kraft kvar där jag sitter intill Oo i arbetsrummet! Fick den där osköna känslan när vi sprang på stället, som att hjärnan krymt och hoppade omkring innanför skallbenet! Är det bara jag som upplevt det? Det var längesedan sist, men det känns precis som hjärnan lossnat och dunsar runt därinne för varje hopp man gör. Aj, aj, aj!

Middagen innan passet blev en picknik utanför Oos gamla högstadieskola i Mölndal. Vi skulle mötas upp i Frölunda för brie- och salamibaguetter på någon mysig plats, men så ringde en märkbart sur Oo och meddelade att han lyckats låsa in nycklarna i bilen!
Linda fick blåsa till Kondi och hämta reservnycklarna. Därför räckte tiden bara till picknik intill en rondell på en skolgård! Men det var samma sol och mysigt ändå! :o)

Nu ska jag lägga omkulle mig en stund i soffan innan det är dags för sängen! 

Man kan ju alltid...

... klämma in lite till när man har en kväll ledig! IFK har ju match på måndag, så jag åker direkt efter jobbet och hoppar i mina kycklinggula vaktkläder! Hallå, jag ska ju vara långledig sedan så det är ju bara att passa på! Heh.
Det lär ju vara ganska stor skillnad på den matchen och den i lördags! Motståndarna är Örgryte och det är måndagkväll. Undrar hur många vakter klacken ska ha då? Lär ju se.

Fick önskemål om ny kurs att ta fram och presentera så snart som möjligt. Påminde att jag ju åker nästa vecka, så är det riktigt brådis måste Helena eller Christoffer köra kursen. Hinner jag snickra ihop kursmaterialet, så kan de ju använda det. Måste bara ha ett möte med en på inköpsavdelningen innan kursen kan utformas, och han hade visst ganska tight tills jag åker.

Många avbokningar på dagens pass. Är lur på att vårvädret börjar locka deltagare från anläggningarna nu. Anna ska göra mig sällskap och teama, vilket är kul! Man blir alltid så himla peppad när man är flera instruktörer. Har bokat in nästa kvartal som är helgen efter vi kommit hem från USA. Det blir alltså inte så himla många gånger till som jag ska köra det nuvarande passet! Himmel, vi bytte ju nyss!?

(Snart passé!)
Det löser sig

Morgonens bild. Halvdunklet och min fotoriktning döljer så trevligt röran i soffdelen och köket. Oo slocknade i soffan vid halv tio, och jag i sängen strax därefter.
Vi lyckades storhandla i varje fall!

Vi båda börjar inse hur nära resan nu faktiskt är! Nästa fredag åker vi ju! Innan dess måste bjuda över båda grannarna. De ena för att visa hur de ska sköta katterna. De andra, tja för att det ju onekligen känns snyggt att ha haft dom inbjudna åtmindstone en gång innan de faktiskt ska hjälpa oss med post och blommor!

Jag är lite nojjig över packningen. Brudgrejorna kommer ju att behöva en egen väska bara dom, och man får ju bara(?) ha med sig två väskor á 23 kg per person. Oo ska ha två stora väskor, men jag har bara en stor och en liten kabin/weekendväska. Till utresan säger Oo att han kommer att ha gott om plats i en av sina väskor (shoppingutrymme), men hem?
Vi ska fixa presenten till Trevors tjej, tillika sekreterare som tydligen varit den som fått fixa det mesta inför vår ankomst och bröllopsförberedelser gällande hotelljakt, bokning, lämpliga restauranger osv. Jag tänkte att ett smycke av Efva Attling kunde passa bra, en rätt känd svensk designer och enkelt att ta med, i jämförelse med en Kosta Boda skål eller liknande!
Vi köpte också en hel del godis att ta med! Bilar säljs ju på IKEA, men lite andra blandade påsar packar vi ned för Trevors två flickor och sambons (tror hon hette Sharon) dotter. Om inte jag minns fel, så gillade Trevor knäckebröd när han var här. Vad kan man annars ta med som är typiskt svenskt?

Ikväll är det combat och innebandy. På fredag kanske familjen Noel hälsar på, och lördag-söndag ges förhoppningsvis tid till förberedelser, grannbesök och sådant. Oo hade visst någon GAIS-match också han ville se. Hoppas det blir lika bra väder som förra helgen!

Sommarslappa?

Såg nu på Sportlifes intranät att mitt combatpass plockas bort från sommarschemat! Alla anläggningar minskar ju ned på passen under sommaren, och så blev det bland annat just mitt! :o(
Jag får alltså ett ofrivilligt instruktörsuppehåll hela sommaren! Visst, kanske det dyker upp något pass någon gång där ersättare behövs, men hur ska jag upprätthålla instruerande av koreografin?
I-landsproblem.
Får se till att köra igång inlines med stavar igen. Vi ser ju ut att ha en lång hyfsad cykelväg ut mot Gråbohållet.

Men lite surt känns det ändå. Jag har ju alltid haft veckovisa pass ända sedan jag tog licensen!

Sitter här och längtar hem! Men idag ska vi försöka få tummen ur och storhandla i varje fall.

Onsdag

Mulet men viss värme i luften. Pular med lite ärenden till Malaysia. Jag undrar om jag är en dålig moster. En moster ska väl vara alldeles till sig i sina syskonbarn? Tapetsera med fotografier och överösa med presenter? Varför känner inte jag för något sådant? Varför sitter jag med världens svartaste samvete för att jag inte brinner sådär som alla andra verkar göra?
Jag tycker min systerson är ofantligt gullig! En blandis, femtio-femtio av min systers koreanska gener, och hennes sambos hyperariska. Hur söt som helst! Men jag efterlyser det där behovet som det känns som jag borde ha! Borde jag inte? Borde jag inte vilja ringa och gurgla med honom? Borde jag inte vilja ringa stup i ett för att höra hur han mår? Borde jag inte sörja över att jag inte kan åka upp och hälsa på titt som tätt och träffa honom? Är jag så fullständigt emotionellt handikappad?
Jag skäms för min brist på intresse. Jag skäms för att jag är sådan dålig syster, dålig moster och dålig svägerska.
Jag skäms för att jag inte stöttade min syster när våra föräldrar skrek på våningen ovanför. Skäms för att jag vände mig bort och drog täcket över huvudet när hon försökte trösta mig. Hon var ledsen och grät, men ville trösta mig. Och jag vände ryggen till.
Ändå är jag okapabel att känna den förväntade entusiasmen över hennes underbare son.

Vad är jag för människa egentligen?

Post thai

Sitter utanför vår nya Thairestaurang i Olofstorp och väntar på Oo. Han kom sent från jobbet, och vi har fortfarande inte storhandlat. En utmärkt anledning att köpa take away! Han tog en liten promenad hemifrån och mötte upp mig där.
Passet gick rätt bra, fick en rejäl tarmtömning där innan vi började, men fick sedan bara ett mindre hjärnsläpp. Kändes dock att man inte tränat på två veckor! Urgh!

 Gulingen fick lite 98-oktanig middag och Linda en belöning för väl utfört pass.Oo monterade färdigt skrivbordet igår. Så här blev det! På motsatt vägg har vi två bokhyllor. Hans kontorsstol står fortfarande i Lindome och väntar, så han får sitta lite provisoriskt tills vidare.

Om ni undrar vad sjutton han har på sin skärm, så höll han just då på att kolla bilderna från deras senaste whiskeyträff. Jag tror det är Martin som fläker ut sig över skärmen!

På torsdag är det pass igen, och jag fruktar att jag kommer att ha viss träningsvärk!  

En del börjar undra hur det känns att resan nu är så pass nära, resan då jag ska gifta mig! Jag vet inte riktigt hur det känns. Spännande, men samtidigt lite overkligt. Vi ska ju åka nästa vecka! Jag inser det kanske på riktigt när jag väl sitter där på planet!

Nu sitter min Oo och spelar Runscape. Vi väntar på House. Det är rätt trevligt att vi nu sitter intill varandra och är sociala framför våra skärmar...Fast vi är ju inte lika illa som min gamla lägenhetskompis. Han och hans tjej LAN:ade hela kvällarna intill varandra, och kommunicerade via den!

Skype...

Min svåger ringde och bad mig installera Skype. Det var ju bra för att man ju kunde ringa gratis, och så kunde man använda webbkamera!
Nej tack.

Han var så begistrad över Facebook också, och den gången lät jag mig övertalas. Jag fattade verkligen inte grejen. Det var ju bara en vanlig community, men rörigare! Blev bara trött på alla quizes hit och pokes dit. Vuxna som inte känt till communitys betedde sig som att det var helt nytt och häftigt! Man kunde ju lägga ut bilder, skriva gästboksinlägg och skicka roliga grejer till varandra!
Öh? Avregistrerade mig ganska snart.

När Skype var nytt installerade jag det faktiskt. Sedan föll liksom poängen med det, när jag inte hade några vänner att faktiskt ringa.
Suckade och pustade över Skypefrågan med mina kollegor, och kom in på diskussionen vänner. Oo har försökt förklara den där otvungna vänskapen där man bara kan hänga ihop. "Man bara hänger", som Helena sade. Jag fattar inte riktigt. Har jag besök är jag värdinna. Jag slappnar inte nämnvärt av. Oo förklarade för ett tag sedan om hur otvunget hans och Andreas relation är, hur A kan komma förbi, men så pysslar de med var sitt på sina håll. Tex oo framför datorn, och A ute i trädgården. Jag var som ett frågetecken. Samma sak får jag höra nu av Helena. Vissa kan hon bara åka hem och hänga hos. Eller vissa kan komma och hänga hos henne utan att hon känner att hon måste vara värdinna. "Det är de som är de riktiga vännerna". Jag fattar grejen men ändå inte. Jag skulle aldrig kunna gå hem till någon och vara så..."nonchig"!
Jag inser att min vänkrets är ytterst begränsad, och därför också min praktiska erfarenhet, då dessa vänner bor långt bort. Men kanske jag hade ett sådant tillfälle vid ett besök för ett tag sedan? Då jag faktiskt reflekterade över den avslappnade stämningen vi hade.
Inte konstigt att jag tycker det är jobbigt med besök och umgänge, när jag ständigt är på helspänn och har värdinneprogrammet aktiverat! Inte konstigt att jag föredrar att vara ensam!
Borde jag inte sakna det då? Någon att hänga med? Nja, eftersom jag ju inte riktigt vet hur det är, annat än med en partner, så kan jag ju inte sakna det? Måste man ha någon att hänga med? Nej, varför det? Jag trivs ju med mitt eget eminenta sällskap! :o)
Känner att jag inte riktigt kan fokusera på detta tema nu. Passet närmar sig, och en viss nervositet börjar göra sig påmind i magtrakten! Shit. Det känns ju som evigheter sedan jag körde passet, och har glömt varenda kombination!

Kortvecka två!
Jepps, vi har Muffinsparty idag! Ylva ska ha bakat speciella lågkalorimuffins att bjuda på efter passet idag. Jag är mest orolig över att jag har glömt hela koreografin under det träningsuppehåll jag nu haft. Förra veckans pass föll ju bort, så jag har ju inte kört på två veckor!

Insåg igår kväll, i soffan framför tv:n, att jag haft en riktigt lång och skön påskhelg! Vädret hade inte kunnat vara bättre, visst jag hade gärna varit ledig på lördagen, men det gick ju ändå så bra. Vi fick lite gjort både på flytt- och hemmafronten, samt en riktig lyxkväll med middag och bio på söndagen.
Oo har lyssnat ut Stieg Larssons andra bok nu, och jobbar på att få tredje boken på mp3 så den eventuellt kan tas med på resan. Åtta arbetsdagar tills vi åker!

Vår!

Ja, visst måste det vara vår nu? I varje fall så har denna påskhelg bjudit på underbart vårväder!
Oos svensexa i torsdags blev rätt lugn. Han skjutsades till Josef där också Göran och någon till väntade. Så skulle han identifiera ett visst antal whiskeysorter. Det var jättebra för en Oo som inte ätit annat än en limpmacka sedan lunch!

Efteråt drog de in till stan och käkade middag för att sedan grogga vidare. Han ringde efter ett någon gång, rejält  på lyran och ville att jag skulle komma och hämta honom.
Väl hemma fick jag muta/hota/lirka i honom två glas vatten innan han slocknade i sängen (och snarkade!).
Fredagen tillbringade jag i trädgården, där jag körde med mossrivaren på hela framsidan. Mycket mossa blev det! Jösses! Men nu ser det ju faktiskt ut som en gräsmatta! Jag trodde inte det skulle göra sådan stor skillnad som det faktiskt gjorde.
Oo sov.
Jag bjöds över till vår andre granne, de längst in. Ulrika visade sig vara väldigt trevlig, och erbjöd sig att hjälpa oss med katterna när vi var borta. Nu hade jag ju redan hunnit fråga våra andra grannar, men kunde de ta posten och blommorna vore det snällt, vilket inte var några problem!

När kvällningen närmade sig började Oo vakna till liv, och kom ut och krattade lite. Det blev en lugn kväll där jag kände hur solen fått fylla mig med energi!

Lördagsmorgonen drog Oo och spelade innebandy. Jag tog det lite lugnt på hemmafronten innan det var dags att styra Gulingen till stan. Många ordningsvakter, värdar och annan eventpersonal gav en insikt om vilket arrangemang det egentligen handlade om. Vi vakter som jobbade för IFK fick nya kläder som passade påsken väldigt bra. Gul pikettröja, gul, sweatshirt, gul jacka och svarta byxor. Sedan stod vi där som ett gäng glada kycklingar när Djurgårdens svartklädda ordningsvakter med sammanbitna miner marscherade förbi! :o)

Eftersom denna typ av vaktjobb var helt nytt för mig, och jag dessutom aldrig upplevt en fotbollsmatch mer än på en lugn läktare, kändes det ganska spännande. Jag var faktiskt lite nervös!
Vi placerades ut vid var sin "hemmaingång", och det var bokstavligen så nackhåren reste sig, när man hörde de mäktiga ramsorna skalla utanför arenan. Djurgårdens supportrar var på väg, vi kunde se rökbomberna genom den bortre entrén, och hörde på radion att det var lite problem. Vår entré var dock lugn, men trycket blev ganska stort, när det visade sig att alla inte skulle hinna in innan matchen började!
(Inte populär här hemma!)


Efteråt fick jag höra att IFK-klacken skött sig riktigt bra inne på arenan. Vi hade ju haft det riktigt gott där i solen! Det vi inte gillade dock, och som antagligen är omöjligt att åtgärda, är att ståläktaren är smockfull. Det finns ingen fri gång någonstans, så skulle någon bli sjuk eller liknande mitt inne i högen, måste man armbåga sig fram. Hur populärt kan det vara i en skränande berusad klack som inte förstår vad det handlar om?
Tömningen gick smidigt och jag kunde komma hemåt i god tid för att hinna duscha och byta om för Oos föräldrars påskmiddag uppe på landet.
Sedan fick vi ju höra att det varit allt annat än lugnt efter matchen.
God mat bjöds vi på innan vi tog Tomas bil tillbaka hem, för att på söndagen åka till Ikea och inhandla skrivbord och lite annat smått och gott. Vi ska förlänga mitt hörnskrivbord så vi får ett enda stort som vi båda kan sitta vid.
Väl hemma igen beslöt vi att intre stressa ned till Lindome och lasta bokhyllor som planerat, utan istället chockerade jag mina vintervita ben med shorts. Vi lekte lite i solen innan vi invigde skottkärran och rensade i jord/stenhögen på gården.

Trerättersmiddag på Vivaldi. Mums! Riktigt gott var det, och kostade oss cirka 40 spänn med dricks eller nåt sånt! Tack home! :o) Vi fick sedan en välbehövlig promenad i solen (och jag slängde mig ned bland blommorna i Vasaparken), innan vi förväntansfullt intog biosalongen och "Män som hatar kvinnor". Och båda blev vi ganska besvikna. Det var lite som "Harry Potter"-filmerna, där man fick sitta själv och fylla ut luckorna, och störa sig på det de utelämnat eller ändrat. Men de dryga två timmarna gick ändå fort, och det är ju ingen lätt uppgift att göra bokläsarna helt nöjda.

Idag hängde vi bokstavligt talat på låset till Ikea. Oo upptäckte att vi saknade en del för att få ihop skrivborden. Sedan lastade vi Volvon full i Kondi, lastade av i Igla och blåste till Kondi igen för att ta byrån när vi ändå hade tillgång till kombin.
Tillbaka hemma igen upptäckte vi fjädrar på golvet, och insåg direkt att en fågel kommit in! Vi lämnade skjutdörren lite på glänt för att katterna skulle kunna gå in och ut, och troligtvis hade någon av dom fatt tag i en fågel och tagit in den för att visa upp eller leka! Det var olycksbådande mycket fjädrar och dun här och var i huset. Oo hittade den, en talgoxe intill spisen. Otäckt smack när den försökte flyga ut genom fönstren uppe vid taket, och landade på stengolvet där Fia snabbt var framme! 
Oo plockade snabbt upp den i en handduk, och vi var rädda att den brutit nacken.

Dock verkade den bara bedövad och slutkörd. Uppenbarligen kunde den ju flyga, trots alla fjädrar den förlorat, mestadels stjärtfjädrar. 
Oo lyckades få i den lite vatten, och efter jag suttit med den en stund, flög den upp och satte sig i närmsta träd. Phu!

Nu är Oo på GAIS-match, och jag har grejat i ordning i "skrubben" och fixat med mina kläder. Fått en del bortsorterat, stuvat undan vinterkläderna och plockat fram sommarmotsvarigheten, dammsugat och satt på en tvättmaskin. Oo tyckte argt att jag inte skulle jobba en massa medan han var borta. Men hur kan man låta bli, när man ser allt som behöver göras? Tycker dock jag är ganska duktig som sitter här nu och bloggar!
Han ska montera färdigt skrivbordet (nej, jag ska inte göra det!), när han kommer tillbaka, men så behöver vi också storhandla för resten av veckan.

Imorgon är det ju tisdag! Jag ska köra Ylvas combatpass tillsammans med henne, så jag får inte glömma att packa träningsväskan! Jag kommer ju att vara helt inställd på måndag imorgon! Kanske säkrast att packa den genast...


Svensexa!

Det här är min Oo, i full färd med att byta däck på sin Goldie. Direkt efter hemkomsten stassade han om och satte igång. Vad han inte visste, var att tre från Herrcluben var på väg för att hämta upp honom till en liten svensexa!

Emil ringde i slutet av förra veckan, och oturligt nog var Oo ju hemma då. Dock var det jag som svarade, och hur bra är jag på att ljuga?? Emil ville kolla lämpliga dagar, och jag bara hurmade och grymtade, och flydde ut genom ytterdörren, illröd i fejan! Oo fattade ingenting alls. Ööh!
Tillbaka inne lutade han sig tillbaka och ville veta vilken dag det skulle bli. Men jag lyckades faktiskt hålla tätt och spela oförstående i den månen att jag faktiskt inte visste något. För det gjorde jag faktiskt inte! Emil ringde senare när jag var på jobbet och faktiskt kunde tala öppet. Skärtorsdag fick det bli.

Så idag under eftermiddagen, ringer Oo och frågar om han kan ta en öl med nån gammal kollega ikväll? Eller om vi ska med på m2:s after-work som alla deras kunder är inbjudna till? Jag plockar fram den gosiga rösten och övertalar honom att vi ju skulle kramas ikväll, men imorgon kan han ju ta den där ölen? Hehe!

Han anade alltså att något var på gång, men hade uteslutit förra helgen eftersom det nog var för nära inpå. Likaså hade påsken gått bort, eftersom det var just påsk och alla hade sitt. Alltså: Nästa helg!
Jag önskar jag hade sett hans min, då han förberett sig på att heja käckt på någon förbikörande granne, men så hör den tuta, och bromsa in tätt intill så gruset sprutar, och Emil, Andreas och Niclas hoppar ut!

Han beordrades in i duschen, och raka sig snabbt som attan!

Linda är fyllechaffis ikväll...eller kanske i natt. Ska ringa Thomas och förbereda att det kanske inte blir så tidigt som vi planerat. Vi skulle mötas upp på Nickes tomt och byta bil. En sväng till Ikea är/var(?) planerad imorgon, och då behöver vi Thomas bil som är kombi och har takräcke.

Emil trodde dock det skulle bli hyfsat lugnt, han pratade något om eventuell whiskyprovning eller något, men det återstår ju att se!
Oo hann byta två av däcken, så jag tog de sista två. Nu är jag aphungrig, och har en helkväll för mig själv framför mig. Nudlar och micropopcorn står på menyn!
 

Nära nu!

En påskhelg närmar sig! Och Gulingen har nya däckisar! Självklart kunde det ju inte gå smärtfritt att byta. När de krängt på några däck upptäcker de att fälgarnas ventiler läcker luft! Detta är ingenting jag märkt av under tiden innan jag bytte, men de fick ju sätta tillbaka vinterdäcken, så jag kunde flänga iväg till en annan däck/fälgverkstad som hade sådana ventiler!
Sedan var ju min bokade tid borta, men de klämde in mig ändå så jag skulle slippa komma tillbaka en annan dag. Skönt att ha det gjort nu, och första gången jag lämnat in bilen för däckbyte, vilket kändes både lyxigt och konstigt. Så med nya navringar, (de som ställde till det för mina vinterdäck), blev det dryga 6000 spänn. Urk.

Lite disigt, men ganska varmt ute ändå. Ska böka mig in i stan efter jobbet och hämta biobiljetterna. Sedan är det helg! Kanske jag är duktig och skriver ett eller annat inlägg då. Om jag inte kommer på någonting annat än att spela DS, eller basta, eller sticka! :o)

Glad Påsk!

Vajjert!En vacker morgondimma där solen letar sig igenom, tagen utanför vår uppfart. Man kan skönja kurvan innan vägen börjar gå brant uppför, den uppförsbacke som Oo inte tog sig upp för en snöfylld morgon.

Min syster fyller år idag. GRATTIS! Jag brukar kalla henne syster-yster, men mera korrekt borde ju vara Lillstrumpan eftersom jag är den yngre. Alla minns väl "Lillstrumpan och syster Yster"? :o)
Jag gör det knappt, men Lillstrumpan var grå och syster Yster rosa va?

I vilket fall är ju min systerson nummer två på gång i början på maj, så jag tror min lilla storasyster är ganska stor nu!

Gårdagskvällen var vi duktiga. Direkt efter hemkomst tvättade jag Gulingen, samt sommarfälgarna. Hade ingen lust att lasta in dom i bilen, skitiga som dom var. Har för övrigt aldrig tvättat dom sedan jag köpte Gulingen, så det var verkligen på tiden!

Efter middagen grejade Oo i det andra lillrummet som vi hittills bara lastat in kartonger i. Hans bror håller ju på att bygga nytt hus i Lindome, men tydligen blir de inte klara innan de måste ut ur det gamla! Därför ska de få bo i Kondi under tiden, så vi verkligen måste ta tag i och röja ur där. Garderober, skåp och dylikt så att de kan bo hyfsat. Då måste vi ju också röja i Igla för att ge plats åt våra grejer, något vi måstat göra ändå tids nog, men nu mera innan vi åker än efter hemkomst som vi tänkt.

Vi bar upp bokhyllorna och ställde dom i korridoren. Det blev rätt ok ändå. Oo var öppen för att ha liknande hyllor som avdelare i storrummet, men inte så höga. Jag tycker det låter helt ok också faktiskt, och så får vi ännu mera förvaringsutrymmen.

Jag packade upp de böcker vi fått med oss hittills, så nu har jag alla pocketböcker på plats, vilket känns skönt! Bilden är tagen från lillrum/arbetsrum mot sovrummet och badrum. Efter bokhyllorna och till vänster är köket en halvtrappa ned. Intill mig till vänster är den andra halvtrappan ned till tvättstuga, ytterdörr, badrum.
Vi har alltså liksom ett "nav" i huset som man kan gå runt. "Navet" är en större "kläd-grej-förråds"-garderob och mindre badrum. Ovanpå är loftet. Hyllorna står alltså med ryggarna mot "navet".
Det blev lite trångt i korridoren, men det gör inte så mycket eftersom man bara går där igenom om man ska mellan de olika rummen. Annars kan man ju också gå den andra vägen.

Sommardäcken ligger redo i Gulingen! Till lunch ska de sulas om, och dubbdäcken får tacka för denna säsong. De ser ut att funka minst en säsong till i varje fall, så inga fler däckköp nu på ett tag!

Inget planerat till kvällen, och imorgon blir det jobb hela dagen på IFK-Djurgårdsmatchen på Gamla Ullevi. Kan bli halabaloo.
Till söndagen är middag på Vivaldi inbokad, samt "Män som hatar kvinnor". Vi ska äntligen utnyttja det 1000-kronors presentkort på restaurang Vivaldi som vi fick av "Home"-mäklarna!

Ska bli gött med långhelg, men vi kommer att greja ganska mycket i Kondi och Igla. Det är mycket grejer kvar i Kondi!

Det närmar sig!Oo skickar mail, och jag blir alldeles glad. Är det så nära nu? Kan man kalla det vår livs resa? Den resa då vi åker som sambos, men kommer hem som man och hustru? (Okej, måste skicka in pappren till Skattemyndigheten så det blir formellt korrekt) Hur fräckt är det inte? Resan är fulltecknad, och nu lutar det åt att det blir en sväng till Las Vegas istället för Los Angeles. Jag är lika nöjd oavsett. Om San José "Sharks" spelar kanske vi kan få biljetter. En NHL match vore ju coolt att ha upplevt.

Att få tag i en limousin mindre än sex timmar var visst omöjligt. Det är "promnight" just den lördagen. Men Trevor kör en Mercedes, vilket fungerar lika bra för mig.
Jag inser att jag inte kommer att blogga under hela resan. Hur kommer inlägget att se ut när jag sedan är hemma?? Jag kommer att få dela upp dom för att det inte ska bli en kilometer långt! Dagboken ska jag kämpa stenhårt med, för det är ju så lätt att glömma de små detaljerna som betyder så mycket.

Längtar tills det bär iväg!!

07.57

En mulen och lite småmörk morgon. Hoppas regnet håller sig borta till hemkomsten i varje fall. Vi har bil- och fälgtvätt inplanerad.

Igår åkte Oo till Gothia towers och sin månatliga träff med gamla jobbarkompisar. Själv drog jag till Frölunda torg och satte mig i frisörstolen. Det var verkligen på tiden!
Fick en frisör som var väldigt duktig, men som fick mig lite orolig där ett tag. Han kunde ju knappt ett ord svenska, så jag var lite rädd att han skulle missförstå hur jag ville ha det.
Men efter att ha tagit bort en halv decimeter och klippt upp det något, var jag ändå nöjd. Om håret plötsligt känns otroligt mjukt och följsamt, var det slitet innan då? :o)

Väl hemma blev det kyckling med vitlök tillammans med potatisgratäng och sås från söndagsmiddagen. Det blev en portion till Oos hemkomst också, lagom till jag satte in äppelpajen i ugnen. Paj och skön soffa till House innan man slocknade i sängen.

Drömde otäckt igen. Nästan alla människor hade omvandlats till robotar, och det var omöjligt att skilja på vem som var riktig och vem som inte var det. Emellanåt kom ett sådan läskigt metalliskt ljud, ungefär så som i Lost i dess början.

Vaknade lagom till att höra Fia spy två gånger.

Bil- och fälgtvätt efter jobbet som sagt. Ska ju få nya däcken till Gulingen imorgon!

"Three...is a magic number!"

Jag är närmast barnsligt förtjust i sådana här små utmaningar! Tror jag gjort någon liknande tidigare, men det gör ingenting! :o)
Denna fick jag av Anna!


TRE jobb jag har haft: Värdetransportör, växtförsöksbiträde, högstadielärare i ma/no

TRE platser jag bott på: Piteå, Umeå och Stenungsund.

TRE saker jag gillar att se på tv: House, Biggest looser och CSI.

TRE favoriträtter: Go köttbit med potatisgratäng och sås, tacos och fisksoppa.

TRE platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Hemma i sängen, på en massagebänk, på Hawaii som nybliven fru!

Jag utmanar: Marita!

Trettiofemtusen!

Det hade inte varit så dumt om min KC (konsultchef), bara vräkt upp det löneförslaget rakt upp och ned! Men nej, en sådan lön är ju bara att mota tillbaka till drömhörnan.
Jag fick en liten lista med hållpunkter där jag skulle bedöma mig själv från 1-4. Så som initiativförmåga, engagemang, kompetens osv.
Jag tyckte faktiskt jag klarade det riktigt bra, och vågade lyfta fram det som jag själv ansåg befogat hos mig själv. Hon erkände att de faktiskt klantat sig rejält, och inte haft en större susning om hur mitt uppdrag såg ut, utan sparkat mig först och kollat sen. Hoppas detta ger genomslag vid nya lönen! I slutet av maj ska det vara klart, så förhoppningsvis får jag ett trevligt besked efter resan!

(Tack Christina Alvner, för att jag fick använda din härliga bild!)

Visst är bilden bra? Jag googlade "lönesamtal" för att få fram en ångestfylld figur som skulle svettas framför chefen, men denna gillade jag bättre! Kände mig dock nästan mer som "chefen" ser ut i bilden! :o)

Varför ska det vara så svårt att motivera för sin arbetsgivare en välförtjänad lön? Varför har man tendens att hellre böja på nacken och nästan be om ursäkt för att man vill ha lite, bara liite mera betalt? Man vill ju inte verka girig gudbevars! Är det bara jag som tror att denna överdrivna självutplåning i större utsträckning sker hos kvinnor? (Lundby-Wedin undantaget!)
Jag är dock som sagt nöjd med att jag faktiskt vågade säga att jag tyckte jag gjorde ett jäkligt bra jobb! Många "jag" i den meningen. Och jag som satte en fyra på min förmåga att uttrycka mig väl i tal och skrift!


Lönesamtal!

Kom till mitt skrivbord, och det slog mig: Jag har ju lönesamtal idag! Tillfället då man liksom ska framhäva sig själv, motivera varför man förtjänat en lönehöjning á la fläskig! Urk.

Stickningen ser nu ut såhär. Jag tycker det är jättesvårt att byta färg! Hur gör man för att undvika hål vid färgövergången? I beskrivningen står det bara att man ska se till att tvinna garnen ordentligt, men den andra färgen får ju inte komma fram i den andra!?


Desto lättare är det att lämna blod! Efter jobbet anslöts vi på Sahlgrenskas blodcentral. Mitt blodtryck var trevliga 75, så de dryga 90 jag hade där för några månader sedan är ett minne blott. Blodvärdet var också ok, medan det för Oo var lite lågt. Dock hade vi exakt samma: 138!


Vi fick båda järntabletter med oss hem. Plus påskägg! Det är alltid trevligt att lämna blod. Glad och trevlig personal och gott fika. 
Kvällen blev lugn med köttfärspaj och ett läskigt avsnitt av CSI. 

Drömde otäckt om mitt eget bröllop. Är det bara för mig som en verklig kissnödighet nästlar sig in i ens drömmar?
 

Excellence!

Så heter mina blivande sommarsulor! Goodyear Excellence för att vara helt korrekt. Har mellan ärendena klickat och ringt runt för att jämföra nätpriser och montering kontra hela paketet hos gummiverkstad. Frölundas däckshop hade jubileum, och erbjöd dessa däck för 5980 pix, monterat, balanserat och klart.
Bad neutralt att få återkomma, och klickade runt efter priser på nätet. Att beställa där och få dom monterade skulle bli marginellt billigare eller dyrare, så jag slog till!

Att bara få monterat och balanserat kostade tex:
600 spänn hos AmRing Servicecenter
800 spänn hos Göteborgs däck och fälg

Räknar jag med den lägsta på 600:- vilket innebär 150/däck, vilket verkar vara lägsta möjliga hos "seriös" verkstad:
bythjul.com ville ha 5000 för samma däck -> 5600:- totalt
gummihuset.se ville ha 5420:- -> 6020:- totalt + frakt
dackonline.se ville ha 4652:- -> 5252:- totalt

Nu slipper jag vänta på leverans och hämta ut på posten. Det är värt en del ändå att bara kunna åka in och få allting fixat och klart. Redan på torsdag hade de tid, på lunchen. Jag vill gärna ha det fixat snarast, så det fick det bli. Ska samtidigt ta med ett av Oos däck som fått en spik i sig och få det fixat.

Sextusen spänn. På däck. Men då lär de räcka två eller fler säsonger längre än en billigare variant. Hade jag inte haft aluminiumfälgar i feta 17 tumsformat hade det inte blivit lika dyrt. Men Gulingen är rackarns snygg i dom! :o)


(Wroom-wroom!)


Kortvecka!

Ja, det är det juh! Och långhelg tack vare Långfredag och Annandag påsk! Tjo-hoo!

Något som inte riktigt hör hemma i morgonens bild?

Tomas och Oo monterade ihop hans present medan köttet låg på grillen igår. Redo att användas! Jag har också fyllt upp bokhyllorna ganska rejält redan. De står ganska bra där! :o)

Hög mysfaktor igår med brasa, tända ljus, välstädat och god mat i magen.

Jag har ju påbörjat en ny stickning också! En tröja! I miniformat... Tycker det känns logiskt att börja med en liten, med tanke på att resultatet kan bli lite sisådär. Nu är jag tillbaka till små stickor, vilket känns jättepillrigt! Det är ju lite skillnad på 20 mm och 3 mm! Och garnet! Känns som att sticka med snöre, och det är det ju nästan också!
Jag vågar inte visa hur den ska se ut om jag nu lyckas fullfölja detta verk, just med tanke på dess osäkra framtid. Förhoppningsvis klarar jag det någorlunda, då den var så himla söt!
Majas sår har läkt jättefint! Passade på att knäppa en bild medan hon låg tryckt mot Fia i soffan.

I eftermiddag åker Oo en sväng till Lindome och packar någon kartong eller två. Sedan möts vi upp på Sahlgrenska och Droppen för att lämna blod. Radio och tidningar har ropat ut att det är brist, och vi har båda fått våra kallelser. Man får ju dra sitt strå till stacken!


Sedan måste jag verkligen ta tag i sommardäcksanskaffandet! Funderar på att skita i att jobba mig på nätet, bara lassa in de gamla i bilen och dra till en gummiverkstad. Det måste ju vara fixat, bytt och klart innan vi åker till USA, för vid hemkomsten måste vinterdäcken vara av.


Grattis Oo!!


Min Oo!

Min blivande man!

Du är bäst!

Jag älskar dig!
Snart åker vi!!!

Söndagsinlägg!

Tjo-hoo! Även denna helg ser jag till att prångla ut ett inlägg! Oo sitter i soffan och väntar på att få spela Runescape, men lät mig få tillträde först. Han skulle ju för övrigt kunna spela på stor-tv:n där ute om han nu skulle bli tillräckligt desperat.
Första och sista aprilhelgen 2009 går mot sitt slut. Det har varit ganska fullt upp, och därför är den (som vanligt) över alldeles för fort. Men det gör inte så mycket, när man nu har USA-resan inom räckhåll. Den 24:e bär det av!

Fredagskvällen bestod ju av vaktjobb på Möllan. Det blev faktiskt över trehundra gäster, vilekt var kul för arrangörerna! Lugnt och gemytligt, och jag kände mig verkligt sugen på att dansa! Det var ju flera år sedan nu! 

Lördagen blev rena sommardagen! Oo spelade innebandy, och drog kort därefter till Trollhättan för att spela fotbollsmatch. Han var ganska mör när han kom hem. Under tiden gick jag lös på "skräphögen" utanför huset. Det var antagligen ok matjord som förra ägarna låtit ligga. Sedan har de uppenbarligen slängt lite allt möjligt i den högen. Någon kombination av kompost och övrigt växtskräp. Allting har fått växa hejvilt, och vi rensade med sekatören för någon helg sedan, och eldade upp brötet där uppå. Jag ville dock gräva runt ordentligt för att få fin jämn jord, och slippa det hemska riset! Oo tyckte det verkade onödigt, då man väl bara kunde slänga ny jord ovanpå bara? Jag tror dock att de buskar som slagit rot där hade trängt igenom utan större problem!
I vilket fall, så insåg jag snabbt att "treklon" var verkningslös. Det var baar att ta fram spaden och början handvända jorden!
Jag kan ju meddela att jag har lite träningsvärk i underarmarna just nu! Jäklar vilka rötter det var! Kunde hålla på över en halvtimme för att få loss en "klump"!

Men det kändes gött med "riktigt" arbete i solskenet. Grannarna bjöd över mig för lite vila och fika, så där fick jag pusta lite och steka i solen på deras veranda. Vårt garage skymmer precis deras utsikt mot tjärnen! Tydligen skulle det vara lägre, men så levererades fel, vilket förra ägarna ju inte klagade över. De fick ju större garage för mindre pengar! Men visst var det dumt för våra finska grannar. Jag hade nog blivit rätt sné!

Menmen, när Oo kom hem hade jag nästan bökat igenom hela högen. Dusch, avslappning i soffan och ambition att storhandla inför söndagen och kommande veckan. Slappandet gick betydligt bättre än ambitionen kan jag ju säga!


Nudlar med en multivitamin tyckte vi var synnerligen smaskens, och flyttade oss inte många milimeter från soffan resten av kvällen.


(Lördagsmiddag á la latmaskar!)


Tyvärr bjöd denna dag inte på lika fint väder, men det gjorde inte så mycket. Vi kom oss äntligen iväg och storhandlade innan Oo fick dra till stan och premiärmatch för GAIS på Gamla Ullevi tillsammans med sina föräldrar. Under tiden grejade jag hemma. Städade, dammtorkade lite och förberedde inför Oos födelsedagsmiddag som hans föräldrar inbjudits till. Han fick en rejäl stege av dom, och en skottkärra av mig. :o) Tyckte inte det var för mycket faktiskt! Jag hade ju gömt den inne i "blå rummet", där vi nu langat in alla ouppackade kartonger och annat som ska finna sin plats så småningom. Det är överfullt! Självklart fick ju Oo för sig att tvätta fönstren där i onsdags, som tur var enbart utsidan, men jag var säker på att han sett den. Men det hade han inte! Ena delen stod nästan rakt under fönstret juh!

Av hans föräldrar fick vi också ett golvskydd för kontorsstolen jag nu sitter i. Hjulen skulle nog gå hårt åt parketten om vi inte skyddat det.

En kort sväng i snålblåsten till tjärnen, som visade sig vara full med paddor! Vi såg hur många som helst i vattnet intill stranden! Och en rejält slemfylld del visade att det kommer bli en hel del fler! Coolt!
(Hur många paddisar?)

Visst är det äckligt med alla dessa prillor som spottas överallt! Okej, det är biologiska grejer, men hur mysigt ser det ut!?


Doften av bullar

Helena frågade om hon fick låna pengar till fredagsfikat. Hon hade missat att det var henns dag. Då jag sitter på planet till USA när det är min fikadag, erbjöd jag mig att byta, så vi pös till Mohlins konditori. Kransar är visst deras specialitet. Det var kransar med vaniljkräm och blåbär, vaniljkräm och hallon, vaniljkräm enbart, sådant där grönt gegg, med vaniljkräm, äpple och kanel, med russin, med kardemumma, ja alla möjliga varianter! Tydligen är det ett populärt Volvo-inhandingsställe, för vi har rabatt där! Kransar är behändigt att bjuda på, volvianer är ofta där (ytterligare en kom samtidigt som oss). Månne vi se en anledning till detta kransutbud?

Efter lite velande i kön, omgärdade av underbara dofter (fler nybakade kransar kom ut medan vi stod där), valde jag till slut en äpple, kanel och vaniljkräm, samt en toscakaka. Fortfarande varma! ska det vara! Inga intorkade saker som stått framme hela dagen. Det jag inte riktigt gillade dock var att de, liksom på många andra caféer och konditorier, hade bakverken öppet. Inte bakom disk eller skyddade med lock eller liknande. Fullt öppet intill den passerande kön. Dels torkar de ju snabbare, och så står de så öppet exponerade för alla som står och hostar, nyser, dreglar och har sig. Nej, det ser helt enkelt inte bra ut!

The fogDimman ligger tät över Göteborg. Veckans sista arbetsdag har tagit sin början, för att inte ta slut förrän cirkus halv ett inatt. Jepps, efter åtta timmars hängande framför skärmen blir det hem och snabbkäka innan kavaj och bricka ska krängas på för några timmar på Möllan. Sen är det helg!

Direkt efter jobbet igår möttes jag och Oo upp i Frölunda för att för första gången få beskåda Andreas och Elins underverk. Jordgubbsmössan är lite stor, och han ser lagomt imponerad ut av mitt stickade verk.
Undertecknads första möte med en spädis så färsk att skrynklorna knappt hunnit jämnas ut, gick annars riktigt bra. Jag höll mig på respektfullt avstånd och vågade knappt peta på den lille. Viss munterhet utbröt när jag ombads rätta till hans ena strumpa som kavat ned, och jag inser själv hur fånig jag är. Tänk tum- och pekfingergrepp med resterande fingrar spretande i luften.

Oo hade inga som helst problem att hålla i den lille, vilket bådar gott för eventuella egna knoddar! Själv insåg jag kanske en smula nedslaget, att de instinktiva moderskänslorna lyste med sin frånvaro, och min främsta fascination låg på det biologiska planet. Förundran över livet i dess miniformat. De små händerna, naglarna, hur otroligt små organen måste vara. Jag kan bara hoppas att mammagenerna aktiveras den dagen man nu eventuellt själv tryckt ut ett liv. Uurgh!
 

Efter bebbeupplevelsen styrde jag Gulingen mot Kållered, och ungefär halvvägs kom nog reaktionen över att ha fått betrakta detta livets underverk. Eller så var det kanske vetskapen att jag strax skulle köra nya koreografin själv, för enbart andra gången? I vilket fall hann jag knappt hälsa artigt på de i receptionen, i min hast till närmaste toalett! Jag uppskattar att den lättnaden kan jämföras med en genomförd förlossning, minst!

Men när man väl kommit in i salen, mött deltagarna och kört igång musiken, tog adrenalinet över, och passet gick skitbra! Skönt! Phu, vilken urladdning! En hel del deltagare hade droppat av under dagen, vilket kan ha att göra med den strålande solen från molnfri himmel. Många pass tappade deltagare, ett ganska säkert tecken på att våren är på gång!

På bilden är en av de nya träningsöverdelarna jag köpte på konventet. Det enda med "bodycombat" som fanns! De övriga jag köpte står det bara LesMills på.

Jag tror jag skippar innebandyn imorgon eftersom jag är hemma så pass sent ikväll. Sedan blir det förhoppningsvis en lugn lördag. På söndag ska Oo på GAIS-match på Gamla Ullevi med sina föräldrar. Det är premiär för dom på den nya arenan. Under tiden ska jag fixa iordning middag. Oo fyller ju år på måndag, så jag bjöd hem hans föräldrar efter matchen.
Nästa helg ska jag också till Gamla Ullevi. För att jobba. IFK mot Djurgården en påskhelg bottnar för en intressant match, ur ordningsvaktssynpunkt. Det var inte många inbitna supportrar på träningsmatchen förra helgen, men som kollegorna sade: Det är ändå bra att du är här nu så de får ett ansikte på dig innan Djurgårdsmatchen!

Alkoholen

 (aftonbladet.se)
Är det bara jag som tycker det luktar dålig ursäkt? Är det bara jag som anser att tonåringar inte ska dricka alkohol?

Jag inser problematiken: Alkohol är en del av Sverige, en del av kulturen, samhället, lika naturligt för de flesta som dålig andedräkt på morgonen. Den är en stämningshöjare, en självklar social ingridiens. Den får blyga att våga, bryter isar och bygger broar.
Lika mycket del av Sverige, kulturen och samhället är smärtan, våldet, besvikelserna och ångesten i dess spår.
iq.se har haft många bra kampanjer som uttrycker sig bättre än jag gör. En av dessa har följande monolog:

"Du inger mod,
du skänker lugn.
Du får pryda att bada näck,
och främlingar att bilda hög.
Du ger minnen för livet.

När vi blir förälskade,
får du oss att göra något åt det.
Du gör tungsinta lättsamma.
Du får den som egentligen vill säga nej, att säga ja.

Människor tappar omdömet pga dig.
Kollegor blir flåsade i örat,
förtroenden blir svikna.
Du ligger bakom drunkningsolyckor och slagsmål.
Du splittrar familjer.

Du påverkar de som ännu inte fötts.
Du är med vid våldtäkter och bilolyckor.
Inte många säger emot,
förrän nu..." (iq.se)


Jag vet inte hur det är att dricka alkohol. Vet inte hur det känns att uppleva denna uppenbarligen eftertraktade känsla. Men min undran är ofrånkomligen:

Är det värt det?

Soool!

Ser ut att bli ännu en fin dag på andra sidan fönstren! Tänk att jag egentligen skulle ha varit hemma och arbetslös nu...
Nu blev det inte så, och jag sitter som en del i lämmeltåget, otåligt och ivrig att få komma hem. Bilden är alltså från hemfärden igår.
Trevligt att ha Oo hemma, och jag hittade honom i badkaret, spelandes DS!
 
Hade det varit jag, hade jag tappat den i vattnet, garanterat! Sedan fick syster Linda rycka in och dra ut en sticka som stackars Oo lyckats få mitt i handflatan.
 (Stackars Oo!)

Medan middagen stod på spisen fick Oo ett ryck och invigde sina nya fönsterputsargrejor! Ett riktigt proffs fixade utsidan av alla fönster i ett nafs! Och det behövdes verkligen!


(Kolla in hölstret!)


Väl i soffan blev jag sketastrött, gav upp och kröp i säng innan klockan var tio. Märkte inte ens när Oo gjorde mig sällskap. Zzzz!

Ikväll är det combat och innebandy som vanligt. Vi ska mötas upp i Frölunda, men inte i köpcentret, utan hos Andreas och Elin. Jepps! Linda ska med skräckfyllda ögon besöka bebbe! Det blir första gången jag får se en sådan färsking på riktigt, och det hade inte kännts mer läskigt och spännande att besöka en utomjording!
Utomjor, förlåt, bebbe har faktiskt ett namn, Noel. Det verkar i varje fall som det blir det namnet, vilket inte alls är dumt.
Desto dummare är kanske jag som kommer att stå där med tefatsstora ögon på säkert avstånd. Inga instinktiva mammagener här inte, inga spontana framrusningar för att närmast slita barnet ur moderns armar i behov att själv hålla i ett knytte. Nej, jag är omtänksam och besparar Elin och Andreas gosse sådana traumatiska upplevelser. Snällt va?


Tårta e gott!

Men vilken ska jag välja?? Snacka om i-landsproblematik till sin spets.
Sugar Butter Flour  hade ju en sida till med ännu fler tårtor! Föll först för "Svamp Bob Fyrkant", men insåg att jag nog var den enda som verkligen skulle digga den!
Har i varje fall valt ut några som fallit mig på läppen av en eller annan anledning. Jag tror jag vill ha en mer läcker än fin tårta, en som sticker ut litegrann! Den första var så kul, för på skylten nedtill står det: "To: Yosemite Falls"! :o) 


Det är något med denna som tilltalar mig! Giftig va? :o)Inser att mina inlägg under mars månad verkligen spänt över många av livets brokigheter. Avsked från jobb, födelse, matlådetristess, död, nyanställning, flytt, städning och bröllop. Livet kort och gott.

Vår!?

Bjöds på mysig resa till jobbet idag. Ömsom över, ömsom igenom och under dimmolnen. Läckert! Det är värme i luften och strålande sol. Kanske det är vår nu?


Fångade Oo innan han pös iväg imorse. Han ser ut som jag dragit ett aprilskämt för honom!

Volvo Ocean Race börjar visst närma sig sitt slut, så de har utförsäljning på dessa prylar nu. Riktigt bra Puma-grejer med allt från kläder till kikare och väskor. Jag grämde mig vansinnigt över att se de pannlampor jag köpt förut, nu såldes för 100 spänn styck! Köpte två till...

Gårdagskvällen tillbringade jag i köket i väntan på Oo. Jag lagade dubbla satser av Korv stroganoff och Chili con carne. Ändå blev det inte fler lådor!

Om Bonsai-trädet ser halvdött ut, så stämmer det. Vi tycker så mycket om det, men vad hjälper det när vi är hopplösa på växter? Det verkar som "garderobsblommor" är det enda som kan frodas hos oss!
Oo avtackades som sagt från föreningen vid årsmötet igår. En korg med lök hade han med sig hem, så det blir nog jättefint när de börjar slå ut! Ungefär vad vi klarar av...en växt som blommar upp och sedan dör. Deras syfte liksom.

Sedan blev det House innan vi slockande som två ljus. Vi börjar allvarligt tro att det är på grund av att vi nu har riktig säng som det är så svårt att kliva upp på morgonen! Jag kan ligga på magen, på sidan, på andra sidan! Lyx!!!

Oo hade pratat med Trevor om Yosemite, och det faktum att vi lär åka upp dit! Dock passar det bara den helgen som vi anländer till USA, så det blir direkt avfärd i princip från vi landat. Jet-lag och sådant får vi lov att ta, för vem vill missa möjligheten att uppleva den nationalparken? Inte jag i varje fall!


Jag slipper ju all planering och förberedelse och sådant för bröllopet, men ett uppdrag fick jag: Att välja tårta!

Vad säger ni? Någon av dessa kanske? :o) Kuddarna var ju helfrän tycker jag, men hur tusan skär man den??

Det finns massor att välja bland från Sugar Butter Flour. Vilken ska jag välja?? 

Jag kanske inte har mycket tyckanden gällande mitt bröllop, förutom när det kommer till tårtan! :o)
Jag vill ju ha en sådan modell som "sitter ihop", och inte en sådan i separata våningar. Då kan man ju lika väl köpa flera separata. Nej, jag tycker en bröllopstårta ska vara en enhetlig , och så får man fundera ut hur man ska skära sedan. Huvudsaken jag får en bit! Eller två.

RSS 2.0