2016

Slagit mig ned i en undanskymd del av foajen. Det är kanske på sin plats att försöka sig på någon form av recap av det gångna året. Det har ju onekligen varit ett ganska händelserikt sådant.
Men medan jag skriver just detta känns det ganska överflödigt. Det känns som det bara skulle bli tjatig upprepning. Jag bytte till ett jobb som nästan tog knäcken på mig, men där jag i efterhand insåg att skilsmässan slukade mer energi än jag insåg och därför var en starkt bidragande orsak till att det gick som det gick.
'Man kan väl lätt konstatera att detta år inte var något vidare träningsår för mig, även om jag lyckades förbättra min tid på Göteborgsvarvet. Därefter var det allt utöver träningen som tog över. Det har varit försäljningar av min älskade Guling, hus och sommarstuga och köp av min första egna bostadsrätt. Hamnade häromdagen framför lite bilder där huset och StV fladdrade förbi. Så fjärran och så sorgligt på ett sätt. 
Det är ofrånkomligt att tankarna återkommer till varför det blev som det blev. Hur det kanske kunnat vara vid andra omständigheter. På vad man hade kunnat göra men inte förmådde.
Vid andra sveket gick något definitivt sönder, något som nödtorftigt lappades över efter det första. Hanterat på ett annorlunda sätt hade det kanske kunnat överbryggas. Kanske. Då. I tid.
Jag ställde frågan så många gånger: Hur skulle jag reagera om det hände en tredje gång? Och svaret blev lika deprimerande klart varje gång - att jag på ett sätt inte skulle bry mig. Och vad sade det om min egen självrespekt? Även om vardagen fungerade väl gnagde det i bröstet, som ett tryckande järnband.
De skrämmande och otänkbara tankarna kring att vara ensamstående transformerades nästan omärkligt tills jag upptäckte att de istället kändes lockande - vilket skrämde mig än mer. Men rädslan blev till visshet och en form av acceptans som till slut följde på handing. En annan rädsla men också lättnad. 
 
Och liksom det mesta annat så har det löst sig. Väldigt väl dessutom. Ingen annan än jag själv kan styra över mitt egna välbefinnande. Påverka säkert, men hur jag väljer att hantera där jag nu är och hur det kan bli - det kan bara jag. Och det känns bra.
År 2017 har jag svårt att föreställa mig bli lika mentalt utmanande. Men man ska aldrig säga aldrig.

Spabesök nr två

Lite trafik på våta vägbanor söderut. Hotell Tylösand ligger väldigt fint vid kusten men valde att springa inomhus istället. Lade till roddmaskin och lite combat i deras vackert belägna sal.

Rätt blandat klientel vad det verkar men då jag upptäckte att det är ett dansband som bjuder upp till dans kanske förklaringen ligger där.Scooter

Tja, jag blev tämligen ensam om "party-looken", ändock hade Angel en kjol som åkte av efter halva tiden. Scooter har onekligen många bra låtar och till combat är de grymma - och jobbiga! Känner mig jobbigt otränad då kroppen stundtals inte alls var med på det sätt jag önskade eller är van. Nåväl, roligt var det i alla fall och nöjda deltagare utifrån efterföljande feedback. 


Robert hade hittat en bild på mig och Elin från vår sommar-team som jag tyckte var rolig. Många gånger är de oförberedda fotona bäst. Vete tusan vad jag gör, haha!

Packat väska inför spabesök nummer två. Lär bli en betydligt trängre vistelse på alla fronter. Betydligt större anläggning, fullbokad och nyår. Undrar om jag kommer vara den enda där som är ensam?


Har förresten fått en inre vagel i höger öga. Ser ut som jag fått en snyting. Eller ett getingstick - i december. Ömt och störigt, stackars jag!


Spabesök nr ett

Har aldrig förstått hysterin kring Smögen under sommaren. Visst är det jättefint där det ligger fastklamrat på kustlinjen men så är det ju varan längs kusten man ser.

Vintertid är det desto lugnare, nästan dött och således passande för mig att besöka. 
Smögens havsbad var litet och just därför ganska mysigt. Inte mycket folk heller vilket ytterligare förstärkte den positiva upplevelsen.
Fick sextio minuters massage av en tjej som såg olycksbådande mesig ut, men aj vad jag misstog mig! Där var det tio års erfarenhet i nävar och armbågar som fick undertecknad att kvida.
Körde femrättersmeny vilken var rätt ok, något riktigt, riktigt gott och något som inte stack ut på något sätt. Mätt blev man i alla fall.

Imorgon väntar Hotell Tylösand som ringe och meddelade att min behandling fått flyttas kortas ned pga sjukdom. Svårt för dom att förutse förstås men lite tråkigt med enbart 25 minuter. Bättre än inget visserligen.
Hoppas kunna få lite plats i spa:et i alla fall på den fullbokade anläggningen så jag kan återhämta lite efter den snart stundande tvåtimmars-combaten. Jag, Elin och Angel kör för fullbokad sal i Majorna med temat Scooter och "nyårsklädda"! Kommer bli kul!


Skillnad

Tänk vad lite färg och en plattång kan göra skillnad! Var väl drygt tio år sedan jag hade färg så lite kul att testa igen. Just rött är ju svårt på mitt hår så får se hur snart det blir rosa. 


Ett tag sedan!

Lilltjejen fick en del på sin önskelista så att säga. Förmiddagen ägnades åt Lego samt show i nya stassen. Sängen blev bra scen.

Johan skulle på middag med föräldrar till sin mormor så vi bestämde igår att byta tidigare så Lilltjejen kunde följa med.

Mina Frölundapass är ju inställda jul- och nyårsdag så körde en löprunda istället. Höger knä bråkar ännu vilket är grymt störigt, men riktigt skönt att komma ut.

Därefter hade jag föresatt mig att dra ut på stan! Har ju tänkt många gånger men gett efter för latmasken. För jag älskar ju att dansa och vet att jag skulle ha kul bara förutsättningarna är där, dvs rätt musik! 
Nu skulle det banne mig bli av så körde lite samma förberedande inställning som ett löppass. Det ska bara göras!
Hamnade efter lite funderande och tips till slut på Gretas. Fick o-vakts flashbacks när jag stod lite strategiskt vid dansgolvet och saknade det lite. Roade mig med att iaktta det ökande antalet människor tills övre plan öppnade. Schlager och "klassiker" på nedre plan och house på övre. Inget som direkt föll mig på läppen precis så kände mig lite håglös ett tag. Fortsatte att glo på folk. Nedre knölades igen ganska fort så gav efter för house-tugget. Det var hyfsat ok och jag lät mig försvinna bort ett tag. Golvet var ju i princip tomt så det bjöd inte på några större problem.
Till slut började dock det också fyllas upp och då fann jag mig likväl rätt nöjd. Ingen lackande svett men småkul ändå. Tror just att detta är det musikutbud som erbjuds där ute idag - tyvärr.
Nåja, kan allt tänka mig fler försök framgent. Känner mig lite duktig som kom iväg till slut!


God Jul

Snart dags att åka till farmor och farfar. En God Jul till alla!För-jul

Skriv inläggstext 

Finner det märkligt tillfredsställande att rensa vattenlås. Luktar obeskrivligt och ser ut därefter men ja, när man monterat tillbaka grejerna och ser vattnet flöda igenom utan problem känner man sig löjligt nöjd med sig själv. Och sugen på en dusch.

Inte konstigt det runnit undan så dåligt i både kök, badrum och tvättstuga. Det var inte bara mina sex månader som satt i dom krökarna!
Upptäckte att utloppet i tvättstugans ho läckte och hela metalldelen gick sönder när jag försökte skruva loss den. Så får bli en sväng till VVS-butiken i mellandagarna. Tyr det inte hände i köket.

Blev lite "för-jul" med det bästa på bordet och saffranssemla till efterrätt. Mumsig!
Till kvällen meddelade syster att hennes paket till oss levererats och vi MÅSTE hämta det genast då ett paket skulle öppnas innan jul.
Med den anledningen var inte särskilt svårt att övertala Lilltjejen att åka en sväng till uthämtningsstället. Däri låg en lite annorlunda "julgranstoppsprydnad", haha!
-Nämen titta Ronja! Vi har ekorrar i granen!En förväntansfull Lilltjej kom till slut till ro så morsan kunde fylla strumpan samt dra snöret därifrån och kors och tvärs genom lägenheten till en undangömd klapp. Fick bara dra så hon inte fastnar om hon eventuellt tassar över under natten. Bror ställde upp som snörvaktare.


Utanför blåser det rejält, tomtens renar får slita ont inatt!


Torsdag

Skriv inläggstext 

Min unge måste vara den enda som väljer blodpudding framför chicken nuggets? Jag har i och för sig alltid gillat de svarta halvmånarna och är glad att min avkomma också anammat dom. 

Kvällen har annars ägnats åt köttbulle-tillverkning och spel. Jupp, här tränas goda förlorare! Lite roligt att vi sitter med de spel jag fick med mig från barndomshemmet.

Imorgon är Lilltjejen hemma från dagis så jag kommer inte mer än hålla lite lätt koll på inboxen. Typ ledig.


Dan före dan före...

Skriv inläggstext 

Morsan på väg till bal med handväskan i högsta hugg. Och så hon och jag bland blommor och fjärilar. Trevligt att hon verkar hålla det vintertråkiga vädret på distans i alla fall.

Får uppenbarligen träna mera på att bli en god förlorare också. Tåreflöde och utskjutande underläpp när ömma modern var oförskämd och vann. 

På jobbfronten verkar de flesta stressa som galningar för att få undan innan efterlängtad julledighet. För egen del är det förvånansvärt luftigt i kalendern och tror det beror på att det är osedvanligt lugnt från verksamheten. Jag har faktiskt kunnat fokusera lite på proaktivt arbete och uppföljning! Tror och hoppas det kan bli riktigt bra när avlastningen nästa år är på plats som tar hand om Siebel och småprojekt. 

För sex månader sedan hade jag nog inte haft ro till detta, men idag kunde jag avnjuta en rundvandring uppe på Pilot Plant och Concept Centre. Har ju tack vare Sven varit där förut men alltid intresssant att se hur de nya modellerna och concept bilarna tas fram och byggs. Hade turen att få se nya XC40, V60 och S60. Riktigt, riktigt snygga!
Måste vara väldigt roligt att jobba där och se bilarna växa fram från lermodeller till färdiga från produktion. 
Än mer intressant finner jag dock testriggarna och det arbete som läggs för att säkerställa våra krav på säkerhet, miljö och kvalitet. Så många faktorer, komplexiteten och tiden. Fascinerande!Nära nu

Lilltjejen inventerar klapparna - varje dag.

Jag hittade två nya katt-t-shirts på NewYorker när jag kompletterade på Frölunda torg i söndags. Inte riktigt lika roliga som de andra men duger helt klart!
Min avkomma ville ansiktsmåla och förvandlade mig till skäggiga damen, men innan hennes ankomst och pass på Frölunda fick jag lagt ett nätt pussel. Längesedan och riktigt mysigt!
Ronja fick med en kompis hem idag och de fick följa med och handla. Tycker det är rätt mysigt när hon har vänner här och vi käkar middag ihop. Faktiskt.


På diagonalen

Skriv inläggstext 

Skönt att man har stor säng!

Hashtag liggapådiagonalen ...


Kvällning

 
Känns det som det är jul nästa vecka? Inte riktigt.
Johans vecka men jag anslöt till luciafika på dagis där Ronja också detta år ville vara tomte. Tycker det är lite kul att hon tvärtemot kompisarna föredrar tomtedräkten, sötnöten min. 
Annars har det varit ännu en vanlig vecka kan man väl säga. Skönt att förkylningen är helt borta så man kunnat träna igen. Uppehållet resulterade direkt med ett ont högerknä efter timmeslöpningen på bandet. Kunde inte köra lunchcombaten ordentligt i onsdags och värker ännu ibland. 
Nästa vecka kör Nordic Wellness ut nya releaserna. Jag har ju Ronja då så jag har inget pass förrän på söndagen, vilket innebär att jag ändå har dryga veckan att plugga. Så går det när man vid varje försök somnar innan låt nummer två.
Blev biopremiär i onsdags i form av Star Wars Rouge One, föregången av intressant sex(?) rättersmiddag på La Cucina Italiana. Tror faktiskt jag fick min första Remy-upplevelse också med ett portvin och en ost. Mums!
 
Jag har nu också blivit en del av statistiken - skilsmässostatisktiken. Skickade ju in ansökan om fullföljande efter de obligatoriska sex månaderna. Känns lite konstigt att det hanteras som ett mål med domslut men nu är i vilket fall den fasen i mitt liv, den gifta fasen officiellt avslutad. Underligt hur snabbt det känns så fjärran, hur snabbt jag fick min nya tillvaro på plats. Så rädd jag var inför tanken på att vara ensamstående mamma, men så bra det ändå gått.
Är tacksam för det stöd jag fått från både väntat och oväntat håll. Tacksam för mitt arbete som ger mig bättre ekonomiska förutsättningar än många andra och chefer som stöttat hundraprocentigt. Fick feedback om hur skillnaden på mig från i våras är märkbar vilket är skönt att höra, och jag känner det ju också själv. Även om jag ännu dippar ibland och undrar var sjutton jag håller på med, har det ändå varit många gånger jag suttit i morgonens trafikflöde och känt den där glädjen och tacksamheten över att åka till jobbet.
Jag unnade mig min vecka i Portugal i 40-årspresent. Jag unnar mig en spaövernattning i mellandagarna och spavistelse över nyår. Jag tycker Ronja ska få bibehålla traditionen att uppleva riktig vinter och skidåkning så hittade en kortvecka i Sälen. Dock var Lindvallen fullbokad så blev Hundfjället. Hon har ju pratat mycket om att hon vill åka till Sälen och åka skidor så känns bra att kunna göra detta med henne. Julklapparna till henne är kanske fler än vad som är sunt och möjligtvis är det en undermedveten skuldkänsla som bidragit till högen. Men mest tror jag faktiskt att det bara är så himla roligt att få ge samt se och höra hennes förväntan. Ser fram emot vår julaftonsmorgon där en del kommer att öppnas innan resten tas med till Mölndal och firandet med Johan och hans familj.
 

Advent nummer tre

Skriv inläggstext 

Hängde på låset till Liseberg och fick lagom med tid tills det var dags att åka till Frölunda och svettas. Ju mindre solljus desto fler besökare så det var bra tid att lämna nöjesparken.

Rätt glest på träningsgolvet men otroligt skönt att köra!
Också skönt att ha rengjort akvariet. Det behövdes.


Baklördag

Skriv inläggstext 

Planen var julbak denna lördag. Började med pepparkakor innan lite ärenden i Sisjön. På Ica Maxi köpte jag fyra tänkbara julklappar till lite äldre barn för Svenska Kyrkan att ge bort. Tycker sådana insatser

är behjärtansvärda, så ett litet bidrag är bättre än inget. 
Hemma igen orkade Lilltjejen göra två lussekatter, sedan fick morsan mysa lite på egen hand i köket med stämningsfull musik från högtalaren. 

Jäklar vad goda de blev! Ett problem är dock att min lilla knappt-ens-halvhöga frys är knökafull så lär se dom torka ihop under kommande dagar. Får ta med ett gäng extra till dagis luciafika på tisdag.

Jo, testade att strö på pärlsocker. Vad kan liksom bli fel med extra socker?
Fick i alla fall ut Lilltjejen på en liten promenad efter middagen. Med flertalet plusgrader var det riktigt behagligt ute och med förkylningen nu ur kroppen var bara en promenad välsignat skönt!


Outsiders

Julbord med hela IT, också i år på Valand men med förändringen 20-talstema. Jag som vanligtvis tycker det är skoj att klä ut mig fann detta tema dock outsägligt tråkigt och orkade inte engagera mig. Ett fåtal, framför allt tjejer gick dock all in vilket ändå var lite kul att se.
Då Mikael blev dålig var det Stoffe och Ola jag fick sällskap med och för-åt lite på puben innan. Mumsigt och alldeles lagom.
Det var rätt dålig uppslutning med många tomma platser. Vi satte oss först vid vårat bord, längst ned närmast matsalen. De andra fyllde på från andra hållet och följdaktligen blev det ett stort gap fram till oss där vi satt på vår kant. Fick en del kommentarer och blickar från både kollegor och personal, haha!
Jag och Stoffe tyckte det var optimalt men fick lite dåligt samvete för stackars Ola som inte ens fick en alternativ spännande bordsgranne att socialisera med. Han gav upp tidigt och vi följde kort därefter. Kändes ganska bra att lösa av svärisarna såpass tidigt och logga in på jobbdatorn.

Riktigt skönt ute faktiskt. Ingen vinter över huvudtaget, eller kanske just typisk vinter för västkusten. Åtta plusgrader...

Just det, Lilltjejen gick noggrant igenom paketen under granen och konstaterade bekymrat att mitt namn inte stod på ett enda. Då försvann hon in på sitt rum och efter stort hemlighetsmakeri kunde jag sedan säga att jag nu i alla fall hade två stycken med mitt namn! Min söta, underbara omtänksamma Lilltjej!
Sedan var Lilla Grå dom klämde ned sig intill min arm när jag jobbade också rätt söt.


Overkill

Jo, det är onekligen lite overkill. Ännu en (stor) tv knappa tre meter från den andra alldeles utanför.
Men det är attans vad trevligt det är! Behöver inte längre ligga och hålla i fån eller padda vid koreografipluggandet, nej upp på väggen bara. Lyx.


Klädd

Förväntansfull Lilltjej kunde inte vänta längre och morsan är inte särskilt nogräknad. Så nu är granen klädd och bidrar onekligen till lite förhöjd mysstämning här hemma.
Annars dåligt med energi idag. Började arbetsdagen hyfsat men kroknade till lunch. Som tur var ganska lugnt på mötesfronten.


Advent nummer två

Högg "nya" köksmöbler i ett FB-forum. Tyckte fyrahundra var rätt ok faktiskt. Det andra kunde bli lite väl trångt så fort man blev fler än två. Detta var knappt tio centimeter längre men det gör rejäl skillnad faktiskt. Matchar köpmandisken också. Så ny kökslampa, gardiner och något på väggen och köket kan väl anses helt komplett.

Låg och drog mig i sängvärmen på lördagen. Lätt hostig, snorig och glåmig i knoppen. Fem över nio lägger Sandra ut en vikarieförfrågan då hon vaknat med feber och halsont. Passet börjar tio. Det känns väldigt fel att ställa in en fullbokad klass så sent, även en som inte är min. Min kropp känner ingenstans för combat men finner mig ändå uppe ur sängen packande träningsväskan och parkeringsvärmen i bilen startad. Frukost blir Kan Jang (?) och två Ipren med äpplejuice.
Känner den vanliga energin när musiken kör igång. Precis när vi ska trycka igång första slagkombinationen i låt två dör stereon. Min vattenflaska har vält och innehållet runnit in i förstärkaren! Efter några stressade minuter kommer någon på att yogapasset i andra salen är slut och vi knör oss in där istället. Låt två går bra, låt tre också. Vi står för trångt för att kunna köra min utbytta nummer fyra med evasive side kick så vi kör ordinarie. I den benfokuserade låten börjar jag känna att min vanliga kraft saknas. Till låt nummer fem ger kroppen upp. Rörelserna blir bara antydningar, hintar med axlar, höfter och knän. Jag är så slut att jag under två sekunder lutar mig med händerna mot låren och bara flåsar. Sista powerlåten kan jag komma igen hyfsat bara för att låten är så bra och deltagarna pushar.
Styrkan och nedvarvningen går ok och får väldigt mycket uppskattning av deltagarna efteråt. Jag är alldeles darrig i hela kroppen. När huvudet var dumt fick den verkligen lida. Tror jag uppnått nytt bottenrekord vad gäller prestation på ett pass. Men deltagarna fick sitt i alla fall och det var ändå roligt. Sade ju som det var innan vi körde igång så de förstod och kompenserade med sin energi när min egen svek.

Till denna dag väntade kvartal men med tanke på gårdagen hoppade jag den för att spara mig till min Frölundaklass. Var lite orolig att det skulle gå lika illa men tvärtom kändes det nästan som vanligt i kroppen, weho!
Nu sitter jag dock och snörvlar i fåtöljen men tycker ändå jag definitivt är på bättringsvägen. Så rejäl skillnad vid de två fototillfällena. Helt slut på första och skönt slut på andra!

Istället för kvartal blev det besök på Gunnebos julmarknad. Korv som såg skum ut med lingonketchup(!) och lite julshopping. Det är ju en väldigt liten marknad men småmysigt att knö omkring där.
Min Lilltjej är här nu, känns längesedan, konstigt nog nästan längre än då hon faktiskt var borta i två veckor. Saknat henne. Hon har börjat prata så roligt. Mycket "asså" och "asså lägg av!" (så coolt/fräckt/roligt). Knastjejen min.


December

Första december och julmånaden kickstartade med julbord på Tjolöholms slott. Kanonmysig atmosfär med tidsenligt klädd personal och guidad tur för de som ville, i lagom tid innan man gick lös på dessertbordet. Nästan jobbigt mätt nu och duktigt trött. Tycker ena sekunden att jag mår bättre för att i andra må som en påse nötter igen. Jobbat hemifrån vilket fungerar himla bra men imorgon ska jag försöka pallra mig in.


RSS 2.0