Introvert dominans

I slutet på Jonkmans bok finns 57 introvert- respektive extrovert-typiska påståenden att ta ställning till. En enkel uträkning ger ett resultat från +57 till -57 som delas in i fem preferenser där ditt resultat placerar dig i någon av dessa, från Mycket stark extroversion till Mycket stark introversion. Jag fick +27 vilket sätter mig till Introvert dominant, steget innan den mycket starka.
"Du har inga svårigheter att föra dig socialt men du har oenkligen ett behov av ensamtid för att må bra. Du hanterar administrativa, konstnärliga eller kvalitetsinriktade uppgifter med nöje. Du arbetar bra i grupp såväl som i ensamhet."
 
Jag kan bara nicka och hålla med i detta då jag under läsningens gång i många fall kunnat identifiera mig mycket i Jonkmans ord, men också ibland inte alls. Stundtals funderade jag om jag möjligtivs var mer ambivert, det där svävande mitt emellan då många av de introverta ytterligheterna för mig kändes helt främmande, så som motviljan att resa och de ytliga ofta känslomässigt spontana utläggen i sociala medier, som läsare här väl inte varit främmande för.
 
Genrellt skiljer extroverta och introverta sig åt när det handlar om att fylla på energi. Vi introverta som sagt genom att vara ensamma och de extroverta genom att umgås med andra. Det jag kanske önskat att Jonkman tagit upp var hur närmaste familjen kommer in i den introvertes bild. För mig suger den kontakten också energi, framför allt när man nu har en Lilltjej som liksom de flesta små barn kräver väldigt mycket uppmärksamhet och bekräftelse.
 
"När vi blev föräldrar blev mitt behov av egentid påtagligt. Tidigare var det aldrig ett problem. Jag kunde smita iväg och träna, duscha en timme eller förlora mig i böcker när som helst. Det passade in i vårt livsmönster. /.../ Sedan blev det tvärstopp. /.../ Föräldraskapet blev en fotboja. /.../ Nu kunde jag inte smita iväg och träna längre. Det kändes som om jag svek familjen då. /.../ Någonstans blev jag desperat. Behovet av ensamtid möttes inte. Jag kände mig skyldig så fort jag drog mig undan, som om jag inte tog mitt ansvar. Jag kände mig kvävd. /.../ Jag funderade mycket på hur det skulle vara att separera. Jag konstaterade att då hade i alla fall varannan vecka varit egentid."
 
Detta skulle lika gärna kunnat vara mina egna ord. Vill minnas att jag till och med anförtrodde min vän Anna att det kändes som jag bar fotboja. Visst vet jag att faktorerna är många och att små barn suger energi av alla, oavsett personlighetstyp. För mig gjorde sviterna av avslöjandet den där nyårshelgen inte saken bättre heller.
 
Så hur hanterar introverta egentligen sina egna barn? Om barn generellt suger energi ur sina föräldrar, dräneras den introverta än snabbare? Det är jag böjd att tro med tanke på den mentala trötthet och känslorna ovan jag upplevt sedan jag blev förälder. Från att ha flukurerat och hanterats med för omständigheterna mycket egentid tack vare förstående make och fantastiska svärföräldrar, har jag ändå gått med ständig känsla av att ligga på minus, att ständigt urlakas. Inte konstigt man tappade all motivation att läsa, sticka, virka, geocacha och enbart fokuserat på ett upprätthållande av arbete och vardag. Det fanns inte energi till något annat. Träningen verkade som konstgjord andning, livsuppehållande men inte hållbar i långa loppet.
Så många böcker som jag nu plöjt under semesterns slutskede har inte skett sedan jag vet inte när. Frånvaro av arbete, Johan och hans föräldrar som gett fler möjligheter till ensamhet har gett mig energi att också ta mer egentid. Men det har också kostat i form av en Lilltjej som stundtals haft en mamma som enbart startat om dvd-spelaren och fixat nödvändigt födointag.
 
Det handlar som allting annat om balans, yin och yang, att få proportionerna rätt till den perfeka cirkeln. I mitt fall krävs bara lite mer av det ena än det andra för att uppnå denna balans. Jag har alltid vetat det, men varit sämre på att tillse att så blir. Ibland lämnar de val man gjort inte något utrymme för ytterligare. Jag måste helt enkelt se till att skaffa detta utrymme. Annars blir det bara den välkända nedåtgående spiralen igen när Johan också återgår till arbetet.
  

Morgonstund

(Vy från casinot)
 
Hämtade en trött Johan efter jobbet igår. Det är tufft att konferera i två dagar.
Åkte direkt upp till Landet för att hämta en Lilltjej som inte saknat oss det minsta samt bjudas på middag. Det kan inte sägas nog många gånger hur bra vi har det. För på torsdag ska farfar hämta henne för övernattning igen, till fredagen eftersom Johan ska iväg på fotbollscup och jag som sagt jobbar. Han har semester nu till och med nästa vecka. Sedan är det dags för dagis igen och vardagsrutinerna att återfås.
 
 
Åskmullret har kommit och gått under natten för att avslutas med en enda hejdundrande skräll vid fyratiden. Morgonen bjöd således på sådan där riktigt fräsch luft och vackra dimhöljda trädtoppar.

Kan inte nog säga hur lämpligt det är med en vecka ensam på jobbet innan kollegorna börjar droppa in. Speciellt mycket nu innan de fåtalet övriga längre bort i landskapet dyker upp och det bara är jag och tystnaden.
När jag åt lunch i måndags dök en annan upp när jag närmade mig slutet. Jag försjönk i min iFån, ignorerade den outtalade förväntningen att småprata.
Till slut stod den andra inte ut längre och frågade hur min semester varit. Jag körde de vanliga standardfraserna innan jag flydde. Jo tack, helt ok, nej bara varit hemma och tagit det lugnt, ja det är skönt ibland och ni då? Jaha vad trevligt, ja det är lite skönt att komma tillbaka också, komma tillbaka till lite rutiner heheheeeee.
 
 
Jag säger bara: "Hisss...!"
 
 
 
 

Så det kan bli

Några från landskapet kommer in i lunchrummet och ser mina spretiga bokstäver. "Men städtjejen har ju rensat kylen, hade du inte namnat dina grejer?" (Engelska med indisk brytning)
Eftersom det proklamerats att rensningen skulle ske mellan tolv och två och jag äter vid halv tolv ansåg jag det inte nödvändigt att märka vare sig Finduslådan eller juiceförpackningen, och eftersom juicen stod kvar antog jag att rensningen ännu inte ägt rum. För att inte falskeligen anklaga någon av de fåtalet i landskapet företog jag lite detektivarbete för att hitta städtjejen. Jag ville ju bara veta. Ett telefonsamtal här, ett tips i korridoren där och så hittade jag henne, städtjejen jag alltid hejar på (till skillnad mot många andra som behandlar städpersonal som osynliga inventarier, fast å andra sidan hälsar jag ju inte på alla jag möter i korridoren, bara städpersonalen. Hm.)
I vilket fall erkände hon att hon slängt min lunch och blev olycklig när hon tagit fel på tiden. Hon och kollegan ville ersätta mig, men jag ville ju bara få klarhet så att jag inte skulle gå och misstro de i landskapet, och de i landskapet i sin tur inte tro att jag gick och misstänkte dom. 
Nu fick jag ju istället en liten promenad till lunchstället en bit bort och frossa i thaibuffé vilket faktiskt klår Findus, även om Ostschnitzeln är rätt god.
 
Men så sitter jag här framför datorn och städtjejen dyker upp med en påse, ber än en gång så mycket om ursäkt och skyndar iväg. Findus-lunch och efterrätt! Snyggt gjort men inte alls nödvändigt, nästan så att jag nu sitter här och skäms.
 
Men ååh vad gott med choklad!
 

Hungrig!

Gårdagens middag som skulle bli dagens lunch blev någon annans bukfylla istället. Grrrrr!
Vad tror ni, får jag någon ny?


Hahahaha!

"...tömt sina batterier redan efter förrätten."!


Energitankning

Bara jag, Bror i knät, en bok om mig och ljudet av diskmaskinen. Mmmm!


Eftersvett - check!

Eftersvettas medan min nya första mix dundrar genom högtalarna. Fick tips om Audacity för att mixa ihop låtar och säga vad man vill om Internet men man hittar banne mig information om allt.
Googlade fram hur man mixar ihop och har nu så ett hyfsat alternativ till Athletic. Nästa steg är att lägga in låtar från cd-samlingen för mer personlig mix, och tredje steget och utmaningen blir 3D där det ska vara samma bpm rätt igenom. Det tar sin lilla tid.


I brist på annat

Haft så fullt upp att jag höll på att glömma combaten. Hann inte äta medhavda middagssubstitutet så detta fick duga. Blä.


Semester slut

 
Det var en skum känsla när vi båda kom hem efter träningen igår och vi inte hade något barn att tänka på. Skum men skön!
Vi däckade i soffan och hann igenom några avsnitt av Modern Family innan sängen.
 
Liite segt att kliva upp morgonen efter men laddar nu batterierna i ett öde kontorslandskap. Välsignat människofritt, så ja, därav myskläderna. Laddat lunchpåsen med också middag eftersom jag drar direkt till Partille och måndagscombaten efter jobbet.
Nu ska jag ge mig ut på jakt efter det elektroniska ljud som ljuder någonstans i min närhet. Låter precis som när man avaktiverar röstkommandot i en iFån. Lika bra att leta nu då det lär driva mig till vansinne efter några timmar.
 
Har plöjt ännu fler böcker de senaste dagarna. Viveca Sterns " I natt är du död" och "I stundens hetta" samt  Dan Browns "Inferno". Alla helt ok. Nu påbörjat Linus Jonkmans "Introvert" som sin titel handlar om oss introverta och bara baksidetexten får mig att nicka igenkännande. Ska bli intressant läsning. 

Min outfit förresten är träningstema för hela slanten. Tröja i superlent material från Casall. Byxor från Soc och så mina nya Asics dojjor. Mycket najs, mycket bekvämt.
 

Genrep

Johan ska på konferens imorgon till tisdag och min semester är över. Så denna eftermiddag levererade vi vår Lilltjej till Landet och farmor och farfar där hon blir kvar i tre nätter.
Det innebar att Johan kunde följa med till vårt inofficiella ViPR-genrep i Partille!
Jag körde 3D:n och så delade vi på Athletic. Svettigt värre men mycket bra att få känna på de båda ordentligt. Börjar känna mig ganska redo faktiskt. VI är nog redo att släppa lös konceptet i Partille!
Återstår egentligen bara att fixa musiken till Athletic då den befintliga är riktigt kass.


Kvällsmys

En promenad i sakta mak får svetten att rinna längs ryggen. Ser Johan avsluta sin drillning och Lilltjejen springa runt. Det är varmt, avslappnat och myggfritt. Najs.


Också träning

Klippt gräset i gassande sol. Om det inte syns hur mycket jag svettas så gör jag det i alla fall. Hysteriskt mycket.


Och så lite sådant också

Sju tappra deltagare i en solvarm sal. Pust!


Snart dags att svettas ännu mer

Huvudvärk. Att det ska vara så svårt att hitta en soffa.


Trevligt

Himmel å pannkaka vad det åskade inatt! Rena stroboskop-effekten och dunder som till slut väckte inte bara oss utan också Lilltjejen. Övervägde både en och två gånger att kliva upp och ut bara för att avnjuta härligheten!

En annan trevlighet är slutlönen från Experis som anlänt idag. Därför blir dagens aktivitet: Soffaspaning!


Fåtöljen

Ni kanske sett den där historien om maken som kommer hem efter arbetet och möts av de två barnen i trädgården? Fullt påklädda leker de i den påslagna vattenspridaren, gräsmattan är översållad av leksaker. När han kommer in genom dörren är det ett veritablet kaos. Hunden sitter på bordet och slickar tallrikar och skålar av vad som ser ut som lunchrester. Diskbänken är översållad av disk, lådor, skåp inklusive kylskåpet står öppet. Ett paket flingor är utspritt över golvet tillsammans med vad som ser ut att vara chokladsås, sirap och marmelad. Kladdiga spår leder in till vardagsrummet där ett tömt mjölkpaket ligger i soffan tillsammans med rester av kex och brödbitar. Dvd-spelaren har fått en formfranska i luckan, hans alfabetiskt sorterade böcker ligger i en röra på golvet tillsammans med leksaker, dvd-fodral och blomjord från en kullvält kruka. Över soffbordet går ilskna röda och blå streck som också delvis fortplantat sig till fondväggen.
"-Älskling?" Ropar han osäkert och går mot badrummet där skvalpande hörs.
Där inne rinner vatten över badkarskanten i stadig ström och kläder ligger i blöta högar. Han plaskar över golvet och stänger av vattnet, drar undan badrock och leksaker som täcker avloppet. Raklödder täcker handfatet och i toaletten ligger hustruns make-up tillsammans med hans tofflor "-Älskling!" Ropar han högre och skyndar mot övervåningen, kryssar mellan leksaker och kläder. I deras sovrum hittar han henne, uppkurad i sängen med en veckotidning uppslagen.
Upprört frågar maken vad i h-vete som har hänt varpå hon lugnt svarar: "-Du brukar ju fråga vad jag gör hela dagarna? Tja, idag gjorde jag inte det."
 
Ungefär så har denna dagen avlöpt.
 
För jag ägnade mig åt den här:

Fast det ska sägas att förmiddagen ägandes åt det här:
 
 
 
Är du sugen att prova på både ViPR 3D och Athletic? Kom till Partille på söndag 18.00 då jag och mina två kollegor kör så det ryker! Vi kan kalla det en form av genrep.

Johan är ute på någon ö i kusten med gamla kollegor. Lilltjejen har inte fått sova något under denna dagen heller så OJ vilka snabba nattningar det blivit. Vi är så smarta.
 
Både solning och läsning har bidragit till att det faktiskt känts hyfsat som semester. Bra det när jag nästa vecka kör igång igen. Det ska bli rätt gött.
Imorgon är målet att tillsammans med kollegan få ut ännu en cacheserie, vår tredje i ordningen och markant större. Vi lär inte hinna bli klara på en dag. Johan och Lilltjejen hänger nog med så länge de kan. I brist på innebandyträninng så här under sommaren kan ett pass "bära-barn-på-ryggen" kanske vara rent utav gött.
 
 

Återbesök!


Eftersvettas

Leker med fotoappar medan eftersvettningarna avtar. Bara tre deltagare idag vilket jag tillskriver stekande sol på utsidan och semester. Den vanligtvis välfyllda pumpen var gles och yogan som brukar köra igång efter mig ekar helt tom.

Och apropå pass. En mycket stolt Lilltjej fick sitt första idag.


Känna på

Ännu en grym dag vädermässigt. Har dock inte avnjutit den det minsta. Johan och Lilltjejen drog till Landet medan jag fixade lite ärenden, shoppade och storhandlade. Tanken var att hitta mer vardags/jobbkläder men orkade inte riktigt. Det slutade fifty-fifty, jag köpte något att ha på jobbet men också (såklart) träningskläder. Behöver ju bredda träningsgarderoben lite till mindre combat-aktig och hittade därför det som jag nu använt vid ViPR-träningen i Partille. Tightsen ska vara nåt special tjofräs som ska öka cirkulation, minska skaderisk och jag vet inte allt expediten bluddrade på om. Jag tyckte dom var snygga och köpte trots att de var snordyra och korvskinnstajta. Tydligen ska de vara så och enligt min vikt skulle jag ha storlek medium för bästa effekt. HA-ha, tyckte jag och köpte large. Jag antar att det är samma känsla att dra på sig en våtdräkt.

I vilket fall var det grymt bra att få köra igenom ViPR "på riktigt" då jag och de två andra instruktörerna som ska köra i Partille träffades. Jag är den enda som ska köra 3D så körde den innan vi sedan gick igenom Athletic.


Semester

Första semesterdagen denna sommar som faktiskt kändes som riktig semester. Hur kan det komma sig då? Jo, för vi gjorde i-n-g-e-n-t-i-n-g. Eller kanske snarare precis det vi kände för vilket var att bara vara här hemma. Vädret var strålande, inga måsten eller planerade grejer så vi bara avnjöt solen och värmen. Okej, jag skurade toan och drog omkring damsugaren lite men det var högst frivilligt. Detta var första dagen jag bara lade mig ner och solade mer än fem minuter.
Lilltjejen badade i både solkräm och sin pool där vattnet passerade trettiostrecket under dagen. Så hon föredrog helt klart den framför tjärnen. Den dög bara till att fånga grodyngel. Så det gjorde vi. Och busade lite,
 

Eftersom det inte blev någon sovstund fick jag nog den hittills kortaste nattningen på knappa fem minuter. Därefter gjorde jag lite sådant här svettblandat nöje på 40 minuter:
 
Innan jag gjorde lite sådant här:

Och eftersom jag hade Bror i början av inlägget är jag syskonrättvis och lägger in en bild på Brorsan också.

Och så var dagen slut! 

Jappjapp

 
Oj vilken dålig kvalite det blev på den då, men i halvtaskigt ljus har iFånen sina klara begränsningar. Det var ju det där med icke träningsbilder jag försöker inflika emellanåt. Fast idag är det inte långt ifrån med rena mysutstyrseln. Linnebyxor och goströja samt nya gympadojjorna kanske är på gränsen för den outtalade kontorspolicyn, men är man i princip ensam på bygget vågar jag vara så försmädlig.
 
När denna dagen är till ände är det semester igen, hela nästa vecka. Johan jobbar måndag, tisdag sedan har han ytterligare tre veckor då han jobbar dessa två dagar och ledig resten. Jag sneglar på kalendern och inser att höstschemat bara är fyra veckor bort, eller ok fem eftersom jag kör på söndagarna. Men då måste båda ViPR-programmen sitta och jag har inte ens börjat jobba med Athletic. Önskar dessutom jag hade mer tid att hitta annan musik men non-stop mixar i min smak är inte det lättaste. Har ju så mycket bra egen musik i cd-samlingen, men att bara hitta bra program till datorn som för övrigt nu är så otroligt seg, rippa in låtarna och mixa ihop hinner jag helt enkelt inte. Till 3D ska ju dessutom bpm vara rätt och samma för alla låtar. Tips någon? CD-affärer finns det ju inte gott om idag och Spotify har visserligen lite mixalbum men gillar inte låtarna de består av.
Rippa in skivor till datorn kan ju gå hyfsat enkelt, men tänk om det fanns ett program där jag bara drar in låtarna, ställer in önskat bpm och smidiga övergångar till non-stop? Borde ju finnas, men till vilket pris? Varför är jag inte bästis med en discjockey?
 
 

Asics

Just det, hittade ett par jogging/hikingskor med mitt namn på. Så vansinnigt sköna att jag nästan vill ut och springa, eller i varje fall promenera. Jag märker att det inte behövs mer än dryga dygnet ensam för att jag ska börja känna igen mig själv så smått. Tankar och energi piggnar till och inspiration samt känsla för att göra mer saker återkommer. Blir dock inte mycket mer än känslor då både man och barn kommer hem imorgon. Jag får se till att boka in den där spa-helgen snart, men har också lite andra tankar för mina sparade instruktörspengar. Kanske räcker det till båda då jag sparat ett tag nu.


Passat på

Det var längesedan jag åt sushi så såg verkligen fram emot den som uppladdning innan passet. Första tuggan var skitgod men sedan blev jag allt mer illamående ju fler jag trugade i mig. Nästan samma känsla som första gången jag åt sushi. Vilken besvikelse som slutade att jag tvingade i mig drygt hälften bara för att ha något i magen.

Svettigt som vanligt i Kållered med några nya deltagare vilket alltid är kul. Extra roligt när killar vågar prova också, två stycken idag.
Tvingade mig att köra igenom ViPR också som tenderar att bli slarvigare ju längre in i blocken jag kommer, helt enkelt för att orken tryter. Drag-blocket är rena döden! Nu dusch och lite mysbastu.


#störigasakersomfårmigatttablockaiFB

#mus #datormus #typhusmus #dator #datortillbehör #musigtvarre #svartmus #musiplast #icketradlosmus #musmedsladd #svartmusmedsladd #ejsexistigmus #vanligmusmenintesnuskigmus #muspekarverktyg #pamittskrivbord #musmatta #monster #monsterpamusmatta #musmenintedjuret #musmattamedmonster #surfa #jobba #peka #styra #klicka #vanstermusknapp #hogermusknapp #mushjul #scrollhjul #attscrollamed #snurrgrejpamus #grejforattscrollanarmansurfar  
 
 
Paketet var förresten från Kina-projektet som nu är avslutat. En släng av barndomen jag ska introducera för Lilltjejen när hon är hemma igen.
 
#paket #sommaraktivitet #nostalgi #leksak #sommarleksak #shootandcatch #tillstranden #ellertradgarden #ellerwhatever #orka

Apropå ovan tänkte jag göra ett nytt försök med Instagram. Jag har ju så vansinnigt intressanta foton att dela med mig av. Som en komplement till mina klena blogguppdateringar.
 

Tystnaden

Man vrider ju inte nämnvärt på dygnet nu förtiden så det gick rätt bra att kliva upp i ottan. När man sedan kom ut i den härliga sommarmorgonen med daggen glittrande blev man nästan sugen på ett träningspass.
 
Gles trafik och nästan tom parkering. I det tomma landskapet ligger så detta på mitt skrivbord och nyfikenheten väcks. Vems är det och vem har lagt det där?
 
Ska försöka finna svaret under dagen.
 
Annars känns det rätt gött att vara tillbaka och beta av mailen samt i lugn och ro ta tag i lite surdegar och nya grejer.

Bara jag

Körde hemåt till ett varmare och soligare Göteborg. Drygt 26 grader visade termometern och Linda slängde av sig kläderna så snart Gulingen med sovande barn backats upp mot altanen. Fyllde Lilltjejens lilla pool med tanken att hon säkert skulle vara sugen på att plaska runt medan jag grejade inför hennes bortavaro på Landet. Lunch i form av makaroner intogs och sedan försvann hon ut, men inte till poolen eller för allmänt spring i trädgården, utan hittade henne i bilstolen med iPaden. Happ.
 
Så fort jag lämnat henne hos farmor, farfar samt svåger med familj infann sig en viss stress. Nu var jag ju ensam, solo, alone, och det var så mycket jag ville hinna göra innan jag verkligen kunde v-a-r-a ensam, på riktigt. Så i rasande tempo blev det biltankning, matinköp, middagstillagning och intag medan den andra tvättmaskinen gick. Sen kunde jag bara tänka jag, jag, jag! Och vad gör en trött småbarnsmamma med hela huset för sig själv och tömda tvättkorgar, avklarad grovsanering och sol med tjugo plus på utsidan? Hon drar ut och tränar förstås!
 
Japp, lastade in inlines och stavar i Gulingen för att utgå från vårt gamla stationshus nere i samhället. Rullade sedan i rejäl motvind till Gunnilse och tillbaka på omkring 25 minuter för att sedan väl hemma igen köra lite ViPR på altanen. Skön dusch där ingen ropade på mig femton gånger och sedan avslappning och iFån i sängen en stund innan jag landade här, i fåtöljen.
Imorgon fortsätter energiåterhämtningen då jag är ensam också på jobbet. Ska faktiskt bli skönt att dyka in och jobba i två dagar utan massa "hur var semestern"-tjöt. Kommer nog att ha tillräckligt att göra ändå för att försöka vara social.
Och apropå detta vandrade denna länk omkring på FB, så träffande för mig att jag också måste spara den här. Det är så klockrent jag, och sista två styckena och bilderna i första punkten får mig bara att le av igenkännande.
 
Så nu ska jag som sagt fortsätta att fylla på mina energidepåer. Lovely!
 

En snabbis i Malmö

Med tanke på att jag inte lyckades somna förrän klockan passerat halv fyra trodde jag inte mycket på att köra till Malmö. Men förvånansvärt pigg ändå när Lilltjejen vaknade intill mig, så vi packade ihop en väska och drog.
Johan hjälper ju till att flytta lagret från Malmö till Helsingborg så under eftermiddagen var de färdiga varpå han kunde ansluta till oss. Det blev en skön promenad längs stranden där vi loggade en cache, såg en lång bro, vinkade till Danmark och såg ett högt förvridet hus. Varmt och gött även om bilderna kanske inte ser så ut, men hade solen varit framme hade det varit jobbigt.
Lite shopping och mat på det finfina Emporia, där parkeringshusets indikatorer imponerade på undertecknad. Sedan bad i hotellets pool där Lilltjejen till slut vågade sig i och sedan inte ville lämna. Senast hon badade i pool var hon bara dryga året gammal. Bakläxa till mamma och pappa som inte badat mer, men i Portugal lär det tas igen. Då lär det dessutom vara betydligt varmare i vattnet.

Imorgon brummar vi norrut igen medan Johan avviker till Helsingborg. Till eftermiddagen ska jag köra upp Lilltjejen till Landet där hon blir kvar till fredag. Linda Lyxlirare har huset för sig själv för två kvällar. En ska tillbringas i Kållered - svettandes, och den andra, egentligen första, ska avnjutas utsträckt i fåtöljen görandes precis vad jag än känner för.


Dom kan simma!

Okej jag kanske överdrev mängden grädde en liten aning. Men dumt att lämna en slatt i paketet juh.


Blandad vecka

Johan klev upp i ottan för att åka till Malmö och jobba. Jag och tjejen har lökat på här hemma med en promenad som enda aktivitet. Körde sedan till Landet för att därefter brumma tillbaka till Partille och leverera måndags-combat för ett litet men lika grymt gäng. Dusch och då gasa norrut igen och hämta Lilltjej som verkar ha haft det alldeles ypperligt.

Inför morgondagen funderar jag på att faktiskt nyttja möjligheten att dra till Malmö från en dag till en annan eftersom nu Johan faktiskt bokade för oss alla tre just utifall.
Har just inget annat på agendan förrän torsdag då jag ska tillbaka till jobbet en kortis.

Lekt lite med ny fotoapp som synes och hakar på trenden med minicollage.


Mickel räv!

Finbesök i trädgården. Ett flertal gånger har vi sett detta fina djur utanför. Denna gång högg den en mus under verandan. Och jag som trodde att Gråbröderna utrotat musbeståndet inom två kilometers radie.


Tuben och jag

Njae, man kanske inte kan påstå att vi är riktigt goda vänner ännu men jag jobbar på det. Några timmar och en seg kropp senare har jag fått ihop något som liknar en stomme. Nya klockan med sin tidtagarfunktion var till stor hjälp då jag tidsmässigt på vissa block var helt ute och cyklade.

Stommen ska nu förstärkas och byggas ihop till en 30-minuters enhet. Blir till att nöta, nöta, nöta!


Ännu en dag med kanonväder

 
Vad är det med barn och äta saker på tvären? Synnerligen omständigt kan ju en annan tycka.
Klippte gräset i stekande sol innan en tur på cykel i Billdal där två cacher loggades. Då Lilltjejen hängt med på cachingturer sedan hon var bebis är det inte så konstigt att hon säger "Leta efter cache?" när mamma och pappa sticker ut i terrängen.
 
 
Det är onekligen vackert ute vid kusten, men ibland luktar det verkligen inte hallon! Då vete tusan om man skulle vilja ha det där huset vid stranden ändå. Huga!
När Lilltjejen somnat körde jag lite ViPR ute på gräsmattan. Jag får inte till koreografin vilket är frustrerande. Fattar inte hur man ska hinna vissa rörelser och får inte till timingen. Imorgon ska Johan på utflykt med Lilltjejen på egen hand för att jag ska lägga fokus på ViPR.träningen och få till 3D:n förhoppningsvis såpass att jag snart kan börja snegla på Athletic. Ska inhandla mig en klocka som funkar att träna med som har timerfunktion då sådan är nödvändig i Athletic, åtmindstone för mig så här i början.
 
Till veckan ska Johan jobba nere i Malmö och Helsingborg och jag jobbar torsdag-fredag. Sedan blir det ledigt en vecka till för mig och nästan tre till för Johan. Både Ida och Anna samt Monica och Tomas hjälper mig till veckan då jag jobbar och har min combat. Onsdag till fredag sover hon hos sistnämnda ute på Landet. Blir att passa på att träna mera ViPR då.
 

Sommarland

Syster med familj planerade återfärd via Skara Sommarland idag. Om vädret var bra skulle vi haka på, vilket det var så vi gjorde. Åtta på morgonen föreslog de att vi skulle vara iväg. "Ha!" Tänkte vi med de sena uppstigningar de haft under besöket, inte alls avundsjuka på deras långsovande barn.

Ingen frukost visserligen men innan klockan passerat åtta hade de fixat matsäcksmackor åt undertecknad med familj och lämnat bygget. Ungefär då klev en nymornad och förvirrad Johan ut ur duschen.
Men då vår avkomma må vakna tidigt blir hon istället inte det minsta åksjuk, så nästan samtidigt var vi framme i Skara - med bara en av de två packade väskorna med. Så det blev att börja shoppa badkläder och badlakan.

Helt ok nöjespark, men som väntat var Lilltjejen för liten för nästan alla attraktioner. Likaså var badet rätt meningslöst, för även om minsta avdelningen som var lämpligast för henne, också var helt ok, så kan det ändå inte summeras som mer än en dyr dag med stress, bök, köande och svettande för att vada omkring i sol- och kissevarmt vatten en halvtimme, och då ständigt orolig för att det frånvarande nummer två skulle ske. Nej, den blöj/badbyxan låg kvar i den kvarglömda väskan i hallen, och nej souvenir/badklädesbutiken hade enbart baddräkter. Och varför bikini på en tultande bebis? Många sådana och väldigt få badblöjor. Baddräkter eller bikinis på flickorna, vad hände med bara underdel/badblöja på flickor? Nej, orkar inte ge mig in i den debatten, jag har varit på nöjespark med min tvååring.

Det mysigaste/roligaste var nog matningen av de otaliga koi(?)-fiskar som kunde ske tack vare förutseende syster som roffat åt sig extra tortillabröd från buffebordet till Tjejen att äta senare. Som oftast när det är mycket folk och aktiviteter kring henne så äter hon värdelöst.
Vädret kunde ju knappast ha blivit bättre men följaktligen blev också folkmängden därefter. En väldans massa folk och skrämmande många överviktiga barn. Nästan så jag vill kalla det snudd på barnmisshandel när man ser barn knappt äldre än Lilltjejen med mage hängande över badklädeskanten och hals reducerad till ett intet. Och så alla dessa rökande föräldrar. Fy fasen alltså, tvi vale!

När alla Facebook-föräldrar lagt ut mysiga solbilder med glittrande vatten och skrattande barn, kom jag hem med före- och efterbilder. Tog när vi var på väg in och sedan på väg ut. Det var Lilltjejens första besök på Skara sommarland det. Hon var så trött att hon nästan somnade på pappas axlar och somnade definitivt från jag lyfte ned henne och placerade henne i bilstolen.

Jag kände mig ungefär lika pigg vid Alingsås men vaknade till och fixade middag, tvätt, dammsugning och renbäddning innan dusch och lite ViPR-plugg framför datorn. Johan slumrade i fåtöljen, badade avkomman och har nu somnat under nattningen. Jag ÄR sketastrött men känner att jag liksom senaste två veckorna haft svårt att somna, skitstörande.


Torsdagssvett!

Extra svettig dag när den tillbringats vid vår badsjö i strålande sol där kusinerna och Johan fick plaska av sig lite. Själv tyckte jag det var lite väl kallt i vattnet...
Mumsigt grillad lax á la Anders innan Nina följde med till Kållered för att vara med på mitt pass. Eller ja, vara med och vara med, hon satt med i salen för att se vad jag egentligen gör på det där Body Combat. =)
Fick med mig Elin och Christina på de sedvanliga efter-tränings bilderna idag, grymma tjejer!
 
 

Växlande molnighet

Lite shopping, lite raseriutbrott, Slottskogen, klappa get, proviantering, börna Guling, underhålla barn, grillmiddag, jordgubbspaj i ugnen, komahäng i fåtölj och soffa medan avkomma nattas och kusiner nattar sig själva med DS och iFån. Ungefär sådär har dagen avlöpt så långt.


Kusinerna!

Det var på tapeten men fick inget definitivt besked varpå vi räknade bort det - tills jag fick ett samtal och det visst blev av samma kväll: Besök av syster Nina med familj från Stockholm!
Så under natten smög de in och idag drog vi till Landet då det var så kanonvarmt och soligt. Men ute vid kusten blåste det som sjutton såpass att långärmat stundtals var att föredra. En hel hoper av krabbor fångades i alla fall innan vi sönderblåsta gav upp och fixade grillmiddag.
Väldigt mysigt att se hur väl Ronja tas om hand av de äldre kusinerna.


Gammal goding

Hittade ett DS-spel som följde med ett fodral vid ett Blocket-köp. Av någon anledning totalt bortglömt. Nostalgi på hög nivå! Oändligt många timmar tillbringade jag och Jenny framför hennes Commandore, hysteriskt skrikande och skrattande medan vi slet i joystick för att manövrera våra bubbelblåsande drakar. Fascinerande att jag kommer ihåg de positioner vi intog de där dyrbara sekunderna innan valarna och trollkarlarna sattes i rörelse samt också vår bästa strategi för att lösa banorna. Sådana viktiga saker glömmer man inte, hoho!


Håhåjaja

Nattningen går sådär. Om någon undrar är det örngottet från sin kudde hon dragit av och satt på huvudet.


Mera

 

Lite nu, mera sen

Skriver nu medan nattning pågår. En halvtimme har passerat och sovtendenserna är sådär. Då Gränna verkar vara Internets svarta hål har jag inte fått iväg ett endaste inlägg.
Men en sak är säker och det är att min rumpa inte är gjord för cykling. Köpte ny sadel som skulle vara snäll med svanskotan då den är typ tvådelad. Så långt verkade det ju bra. Satte mig upp för första gången på ett antal år och kände direkt hur höftknölarna(?) protesterade. De där benen i höften man faktiskt sitter på. Aj.
Det bådade med andra ord inte gott inför lördagens tur på Visingsö, och mycket riktigt var det omöjligt att till fullo njuta av upplevelsen. Försökte lägga mer belastning på benen för att minska sittrycket och lagom till vi var klara med södra delen hade jag dessutom fått duktigt ont i höger knä. Ett knäpp för varje varv och smärta när det sträcks. Och vem har sagt att cykling ska vara skonsamt för lederna? Pah!
Den längre etappen återstod dock efter välbehövlig sen lunch så det vara bara att bita ihop. Som tur var kunde allt annat inte vara mycket bättre. Vädret med strålande sol och vindstilla och mycket lite turister på de begränsade vägarna. Lilltjejen bara hängde med mil efter mil och nickade till emellanåt. Cykelstolen vi köpte var lite dyrare men grymt bra då den bland annat kan vinklas till mer bakåtlutande läge.

Lite drygt fem mil och alla existerande geocacher utom en blev det och Visingsö kan sammanfattas med orden idyll och fridfullt.

Jag har sett betonggrisar, betongänder och betongsälar. Gränna bidrar med betongbärkorgar, klart tjusigast!

Mycket mysigt också att träffa farbror Olle, huvudsyftet med vårt besök i Gränna, åttiosex år fyllda men ändå så pass pigg. Bjöds på mumsig trerätters och det var så fint att se Lilltjejen med honom när blygheten släppt. Olle är ju väldigt lik pappa så man fick nästan en liten glimt av hur det kunnat vara med en morfar för Ronja.
Blev ju lite prat om familjen och pappas bakgrund. Tänk att ha tio syskon. Pappa var yngst.

Vi övernattade på Grännagården, ett litet hotell med små men fräscha rum. Fixade en banvakt med hjälp av Skype så vi kunde slinka ner och äta gott innan det näst bästa med hotell avnjöts: De silkesmjuka och fräscha sängkläderna.

Hemkomsten blev ganska sen igår och Lilltjejen höll sig vaken vilket resulterade i mycket dålig sömn när hon väl somnade. Vi tog några timmar var och är följaktligen ganska möra nu. Ändå är vi snart uppe i en timme nu i hennes säng utan att somna. Någon av oss.

Mitt knä gör fortfarande ont och knäpper dovt när jag rätar ut det vilket stör mig enormt. Imorgon har jag pass och vill inte att det ska kännas av då. Skärpning knäet!
Mer bilder kommer senare då jag kör via datorn, om hon nu behagar somna någon gång.


Sängläge

Bra med deltagare vid dagens combat i Kållered. Kände mig nästan övertänd med massor av energi vilket är SÅ skönt. Svettades vidare efteråt med min medhavda ViPR med duktigt trötta axlar.
Imorgon åker vi till Gränna för att hälsa på goa farbror Olof samt utforska Visingsö per cykel. En miniutflykt med en övernattning.


Loggat

Ännu en sväng till Stenungsund, denna gång för att geocacha på Stenungsön. Drygt tre kilometer i skogen knatade Lilltjejen på egen hand och slocknade sedan som ett ljus i bilen, flera timmar efter hennes vanliga sovtid.


Semester

Det blev en sväng till Stenungsund idag för att gå lite på marknaden i sällskap av Monica, Tomas samt Nicke med familj. Ett litet besök i geocachingbutiken hanns också med. Jag hittade ett kompletterande tennarmband, det smalare, innan en rejäl lunch på Harrys. Lite efterföljande cachemaintenance och häng på Landet där höstens extrasemester bokades. Efter mer än fyra år är ägandeskapet för time-share-lägenheten i Portugal äntligen klar! Det enda jag saknar är att få orginaldokumenten skickade till mig men time-share föreningen eller vad det kallas har godkänt allt och fört in mig som ny ägare. Finally.
På grund av att jag ännu inte fått dokumenten vågar jag inte riktigt ropa hej. Både jag och irländske advokaten har legat på den portugisiska som ska skicka dessa men inte fått något svar.

Johan blev eld och lågor och ville genast ner och nyttja vår vecka medan jag mest ville kräkas på eländet. När hans entusiasm delades till föräldrarna ville de också besöka detta ok som legat på mina axlar, så det ett tag övervägdes att de tre och Ronja skulle åka ner. Jag hade ju ändå ingen mer semester att ta ut. Johan och Monica började kolla flyg och frågan låg öppen om jag skulle med eller inte. Till slut vann viljan att få känna på lite riktig solsemester då det var flera år sedan jag var på en sådan sist. Kan bara erinra mig Frankrike när jag väntade Lilltjejen. Vad blir det, 2010?
Så efter lite bökande och mycket letande hittade de direktflyg som går dit och hem på söndagar, det tidsspann som veckan gäller. Det blir en övernattning i Oslo dock eftersom avresan sker klockan sex på morgonen. Första flygresan för Lilltjejen vilket blir spännande.

Dagen avslutades med att hämta min cykel som fått en rejäl genomgång, försummad som den blivit under flera år i carporten. Om skicket sade cykelkillen att han sett värre, men inte när det kom till smutsen. Jag hann inte spola av det värsta innan den lämnades in, bara att beklaga.

Imorgon är det två och ett halvårskontroll av Lilltjejen. Får se om hon får godkänt.


Svett - check!

Hjälp alltså, Partille har gjort det igen! Långt ifrån fullbokad klass men det LÄT som det! Grym inställning, kämparanda och stämning, en sådan klass som leder till att jag som instruktör lämnar salen på gummiben med speedat sinne. Endorfiner - check, träningsglädje -check!
Körde lite ViPR innan, måste ta tag i den på allvar nu. En liten skog står redo i stora salen inför hösten, darrande av förväntan. Ingen jättehit dock att köra den fullt ut strax innan en combat. Inte direkt efter heller för den delen, aurgh!


RSS 2.0