Fullbokat!Wee! För första gången är mitt pass fullbokat! Efter en trög början har deltagarna ökat allt mer, och nu uppnådde jag alltså till slut NOLL lediga platser! Det kommer att falla bort en del tills det väl är dags, det gör det alltid, men i Sportlifes statisktik, har mitt pass nu i varje fall varit fullt! :o)

Jag blev inte alls toanödig nu!!


Regn å rusk 07.32

Godmorgon! Mörkt ute och regnet kommer i spridda skurar.
Johan var uppe tidigare för att lämna in goldie i Kungsbacka, därav min lite tidigare ankomst också. Jag har svårt att ligga kvar om han klivit upp och jag ändå vaknat.

Nej, inga kattspyor denna natt för den som månne undra! :o)

Nya combatkoreografin själv idag! Är inte särskilt nervös...alls...ännu. Har bara gjort nummer två en gång...hittills...hm.

Jag hann hem och vända efter jobbet igår, så vi tillsammans kunde åka in till stan. Vi hade bestämt träff med Elin och Andreas för skräpmatsmiddag på "Lasse på Heden" (kul namn va?!). Det började ösregna när vi skulle från parkeringen till grillen (en bils alarm utlöstes på parkeringen), så det var en lätt fuktig samling människor som knödde in sig i den lilla grillen! Sedan, bara för att det skulle vara extra mysigt att sitta i den kyliga Skandinavium, gjorde vi oss ännu fuktigare från grillen till ishallen. :o)

Undertecknad kan intyga att hon inte somnade en enda gång! Dryga tiotusen pers var samlade, och visst är det en speciell känsla när man hör lagens klackar skalla och det unisona klappandet ljuder i hallen?
Apropå klackar, så hamnade vi av någon anledning i framkant på Rögles klack när vi var på väg till vår sektion. Var det det faktum att vi hade en skåning i vår kvartett som drog dem till oss? Lite stressande var det dock att ha den skallande hopen i hälarna! :o)Jag tror engagemanget var lite ljummare hos mig och Elin, än herrarna i sällskapet, eller i varje fall fann  vi nog fler saker än enbart matchen intressant att beskåda och reflektera över. Se bara den lilla lastbilen som levererade pucken till matchstarten! Visst är den gullig!!? Och "Det var väl änna gött" - banderollen som "Goa gubbar", Frölundas klack rullade ut vid varje mål var klockren! Det var minst lika underhållande att följa publiken på läktarna medan matchen rullade fram, att se de unisona rörelserna vid målchanser, de uppgivet utslagna händerna vid missade chanser. Och när det blev mål, hur hela hallen exploderade! Det är fashinerande!
Man har hört om den engelska fotbollsligornas matcher, så det skulle faktiskt vara kul att vara med på en sådan! Det ska visst dock vara grymt dyrt med bara biljetterna...

Baksidan är de supportrar som går över gränsen och inte kan förstå vad riktig support innebär. En kille ur Rögles klack omhändertogs, varpå många i sällskapet visade sitt missnöje med att gorma, skrika och kasta sin öl över personalen. Det är så dåligt!En annan mycket trevligare detalj, är hur Skandinavium lyses upp under Frölundas matcher. Fräckt va? Så enkelt, men ändå så effektfullt! På långt håll kan man se att Frölunda har hemmamatch! :o)

Klockan var närmare tio när vi var hemma, och då var det direkt i säng där man somnade bums!

117!

Skåda bildbeviset! Jag mötte 115 på väg till jobbet, 116 på väg till kursen, och så kikar jag ut och vad står väl där?? Kollakollakolla!

Vad vore väl livet utan förmågan att finna de små humörhöjarna? :o)

Dessutom är det en knapp timme kvar innan denna måndag är fullföljd. Bara det!

Första april?

Bilden från expressen.se! Markpersonal och frivilliga passagerare fick hjälpa till att knuffa in planet till terminalen! Hahahahaha! Anledningen framgick inte av artikeln, bara att planet inte orkade taxa hela vägen. Inte heller bogsering fungerade (?!)

Skit samma, det ser ju så vansinnigt kul ut!

Har haft möte, färdigställt stegguiderna, ringt och mailat inköpare och ätit alldeles för många "tjo-hoer"! Kanske bättre att tugga på moroten jag tog med i morse istället? Inte lika gott bara...

Falling like rain!

Fick Madonnas "Rain" i min hjärna av någon anledning. Grymt längesedan man hörde den, men bra låt!
Regnet öste ned när jag lämnade PVH där kursen var. Lite roligt att se bilar stå och blinka här och där på parkeringen. En del har verkligen känsliga larm!
På parkeringen utanför mitt fönster brukar minst en bil gå igång när regnet dånar ned. Låter rätt kul!

*Dånande regn*

"Wee-o-wee-o"!!!

Mötte vår vd i dörren när jag var på väg ut. Han och en radiojournalist från SR var på väg in från regnet. Antagligen var det intervju på gång gällande dagens nyheter i media. Bilden är från dagens Metros framsida...
Tänk vad många männsikor det drabbar, inte bara Volvo! Alla underleverantörer som mer eller mindre är beroende av företaget!

Nej, usch.

07.38

Termometern i bilen indikerade frostvarning. Men så fort man lämnat Lindome och kommit ut på motorvägen var det plötsligt över tio plusgrader. Hm...

Igår blev inte många knop gjorda. Trots dryga timmens sömn under dagen efter visningarna, och timmars slappande med Marklunds bok, förmådde jag knappt följa med någon längre stund när Johan spelade Wii-Zelda. Det blev en tidig kväll för oss båda.

Idag blir det turbofart hem för att ta på något varmare innan direkt avfärd till Skandinavium och Frölundahockey. Andreas och Elin ska också med, och jag ska försöka att inte somna denna gång! :o)
Förresten var det i periodvilan jag vilade ögonen sist, så det är väl ingen katastrof?!

Johan rasslade iväg en massa nummer under helgen, medan en annan bara fick lägga en till högen i morse. Äntligen nummer 115!
Denna vecka är det tre kurser inbokade, varav en nu på morgonen.

Ha en bra dag!

...n!

Skulle ju hoppa in för Asma och ta hennes combatpass denna och nästa vecka! Jag hade ju skrivit det och mer därtill, men tydligen kom det inte med!
Har kommit halvvägs igenom Marklunds bok, och huvudvärken vill inte ge med sig!

Glömde ju berätta att Fia spydde två gånger i natt. Maja också. Fia på Johans sida, och Maja på min. Så på morgonen blev det den traditionella pizzajakten och skadebedömningen. Maja hade spridit ut sin rätt upp och ner på golvet. Duktig Maja (lättare att torka upp om ni inte förstod det...) ! Jag betonade "spridit ut" av den anledning att matte lurades att tro att hennes båda uppkastningar låg där. Sedan hittade undertecknad den andra, eller merparten av den, under sin egna högerfot! Nice.

Fia (detta är verkligen intressant läsing va??), hade omtänksamt som vanligt, placerat sina på någonting annat än golvet, denna gång Johans shorts.
Somliga hämtar tidningen det första dom gör på morgonen, andra startar kaffebryggaren. Jag torkar kattspyor. Och så går livet vidare! 

En snapshot ...

En snapshot på Svenska mässan där jag sprang medan Johan hade fotbollsskolan. Det blev lite i kortaste laget, men husvisningarna väntade.Hann ändå spendera de kontanter jag hade och mer därtill! Jag fick inrikta mig på den avdelning som tilltalade mig mest, den skönlitterära med de större bokförlagen och bokhandlarna! Stötte på Skogsvårdsstyrelsens monter där de sålde sina fina planscher för bara 20 spänn styck! Jag beställde sådana mycket dyrare från dom via nätet för längesedan! Några tog jag till skolan, där de förstördes, andra försvann i flytten. Tycker de är jättefina! Köpte "Våra skogsträd", "Ätliga bär" och "Rovfåglar" 1 och 2. Stieg Larssons har jag läst, men bibliotekslånad. Självklart måste jag ju även äga dom, och har bara väntat på den tredje i pocketform! :o) Koontz och Marklunds är så nya att jag inte orkar vänta på den lilla mjukare utgåvan.

Huset i Landvetter var helt ok, men riksväg 40 var lite väl påtaglig med sitt ständiga motorbrus.
Olofstorp var stort, och precis lika fint som det presenterades på nätet. Det hade allt man ville ha förutom öppen spis, men låg lite tråkigt alldeles intill vägen. Ingen stor vältrafikerad väg visserligen, men en genomfartsled till vidare områden längre in. Sedan är det för dyrt för oss. Det har allt som sagt, men då kostar det också. Nästan tre mille känns för mycket, är för mycket! Samma standard, trevligare läge och roligare planlösning på det andra huset i Olofstorp som vi såg i fredags, dock mycket mindre, men också mindre pris.
Mäklarna är ju pigga på att ringa efter man varit på visning, så vi får höra om någon annan lämnat något bud.

Fick elak huvudvärk och blev sketastrött på vägen hem. Johan bäddade ner mig innan han fixade tidig middag. Han har nu åkt på GAIS-match medan jag tänkte skriva färdigt här och påbörja Liza Marklunds bok!
Imorgon är det måndag igen... hurra.

Ska förresten hoppa i

Gött med helg!Efter en intensiv vecka, känns det skönt med helg! Jag hann precis hem och vända efter jobbet, pga en olycka mitt i Gnistängstunneln, innan husvisningen.
Huset var jättefint! Allt var liksom fräscht och "klart", bara att flytta in. Utsidan hade det inte gjorts mycket med, så en altan tex, och "väg" från carport till entré behöv. Inga panikgrejor dock.
Vi tyckte väl att det kunde varit ett rum till, plus en extra "allrum", men hur nödvändigt är det egentligen? Vi måste ju också inse våra ekonomiska begränsningar, för huset hade allt man behövde plus lite till, och det var läckert! Vill vi ha mer? Tja, då är det bara att gå ned i standard eller åka ännu längre från stan! Vi tyckte det såg så roligt ut, i korsningen där man svängde in till området där huset låg. Området var jättestort, kuperat med hus överallt, och så mycket som var till salu!
Området har bestått av mycket sommarstugor som nu köpts upp och fixats till. En F-9 skola byggdes, vilket förklarar byggboomen...
Det ska bli intressant med det andra vi ska se på imorgon också, som är i samma ort, något dyrare, lite äldre men större! :o)

Direkt efter visningen åkte vi till Elin och Andreas för mumsiga tacos! Okynnesåt naturligtvis så man blev för mätt!  Efteråt blev det "Trodde du ja!" :o)
 

Andreas har sin halloweenlook klar! Och jajjemänsan, det är en mascaramustasch Elin har! Visst är dom fiiina!?
Själv fick jag utmaningen att knäcka ett ägg i håret, smeta in det och låta det sitta i resten av spelet...Nej, jag antog den inte! Tänk att skölja ur eländet!?
Relativt tidigt tackade vi för oss, för vi skulle ju upp i ottan och spela innebandy! Urk, man dumförklarar sig varenda gång klockan ringer 07.00. Det är lördag, och man ska frivilligt upp för att få benen misshandlade av svidande innebandybollar! Johan fick in en fullträff mitt på min högre skinka, så nu har jag en solklar röd cirkel med små vita prickar där (hålen ger ju inga märken)!!

Efter en rejäl frukost slocknade Johan i sängen. Jag hade inte ro att sova mitt på dagen, så jag stuvade i en tvättmaskin och drog till Kungsbacka för lite shopping. Mina svarta träningstoppar har hamnat i det stadiet att, oavsett om de är nytvättade, luktar apa efter en användning! Ok, efter typ tio respektive sex år har de kanske gjort sitt!
Men att hitta nya! 400 spänn för en sporttop/bh-utan-bågar? Glöm det! Hittade till slut för 250 pix (wow...), men då fanns inte svart. Bara för att jag inte ids ge mig ut och shoppa efter sådana igen, köpte jag två så jag nu ändå har! En vit och en röd... Dessa toppar kan man ju inte ha enbart upptill...eller jo, det kan man, men inte som instruktör framför en klass. När man är ute och lubbar själv eller gör något, men det blir lite väl mycket hud som instruktör. Tycker då jag. Menmen, en annan "vanlig" top var lika hopplöst svårt att hitta! Alla ser ju likadana ut, och är skittråkiga. Jag gick bet. Vägrade helt enkelt betala nästan femhundra spänn för något jag inte ville ha!

Provade ett par vita långa Nike träningsbyxor. Grymt sköna, och billiga (var på Freeport), men ganska snart förstod jag priset. Att jag hade trosor med Snobben på hade mina deltagare längst bak kunnat se utan problem! Vem är det som designar kläderna egentligen??

En grej som verkar vara på modet nu, och som jag faktiskt gillar: De tjocka, långa polotröjorna! Gärna stickade och med tjocka halsar (heter det så?). Tycker tom det kan vara snyggt med bara sådan lång tjock sak, tights och något stövelliknande! Kunde inte motstå en sådan tröja på Sisters! Svart (såklart), med kort ärm, så jag får ha något långärmat typ vitt under. Varm å go!

Nu har Johan vaknat till liv. Eller ja, mer eller mindre. Han är som en zombie! Ska vi tro att det blir någon storhandling idag? Det hinns ju inte imorgon, då vi har husvisningar på var sin sida av stan, innan han ska på GAIS-match. Jag tänkte besöka Bok- och biblioteksmässan medan han har fotbollsskolan. Såg att Liza Marklund hade ny på gång!

Tjo-hoer!

En påse med "Tjo-hoer"! Christoffer försvann på ett möte och kom tillbaka med "Tjo-hoer" som tack för skjutsen!
Han citerar ständigt "Boog & Elliot", varifrån han säger att detta uttryck kommer ifrån... :o)
Goda är dom i alla fall! Och titta, de är glada! Det är ju så man blir glad själv!
Har inte kunnat äta så många dock. Det har varit fullt upp hela dagen, och det är lite småsvårt att prata ordentligt med en "Tjo-ho" i munnen!
-Hegl ge e ingda å (dregel) gupposchen! (Hej det är Linda på supporten)
-Hallå? (inköparen)
-Gu chagge gjingt ing (dregel) ekk aärrenge? (Du hade ringt in ett ärende?)
*klick*

Ovanligt sen...

...till jobbet idag! Kom inte iväg i vanligt tid av någon anledning, och fick även hämta upp Christoffer i Frölunda.
 Trafiken var ovanligt trög på E6:an på vägen hem igår! Hörde inget om något speciellt som skulle blockera, men ibland blir det bara allmänt TJOCKT på motorvägen!
När jag låg där och puttrade, fick jag dessa två i filen intill. Kolla! Ja, jag hade inte så mycket att göra i kön, men det är inte så vanligt att två lika nummer hamnar intill varandra! (Så lite det behövs för att förgylla en stund för mig!)
Apropå "platespotting" så letar jag nu förgäves efter 114! Har visserligen slarvat sista veckorna, då all min fokus har varit på combatkoreografin så fort jag suttit i bilen.
Och apropå förgylla, så har jag fått knas på en reklam på tv. Vet inte vad det är för företag eller märke, men den handlar om quorn tror jag. Nån kvinna som wokar nåt i ett kök, och så sitter en hamburgare och en korv i kylen intill och gruffar att de nu är värdelösa. Korven är ju så f-u-l, och dens sista kommentar när kvinnan proklamerar hur bra alternativ quorn är till kött?    "-Tyst!"
Hahahahahahahahahahahaha!

Jag vet, det är inte mycket som krävs för mig ibland...

Ska kolla på ett hus i Olofstorp idag. Det område som Johan ryggade för innan han ens öppnat min tipslänk. Nu ska vi i varje fall kolla på det, vilket ska bli lite spännande! Bilden är från hemnet.se, eller kanske snarare mäklaren men skit samma. Visst ser det mysigt ut? :o)

Sedan är vi bjudna på tacos hos Andreas och Elin. Blir spännande att se vilken variant det blir ;o) Gott lär det vara i vilket fall!

När jag kom hem igår, närmare halv sju, hade Johan röjt som tusan där hemma! Så gott alla grejor vi lastat in från pappa i gillestugan och lillrummet, hade han på något förunderligt sätt stuvat in i förrådet! Himmel vad han hade slitit! Sen blev han inte lycklig, när han kom att tänka på högtalarna vi ska ha till festen. De låg väl inte längst in???

Lite ungsstekt falukorv med potatismos senare tog jag fram saxen och friserade honom lite. Håret växer som gräs på honom! Lyckades fullfölja proceduren utan att klippa mig själv i fingret denna gång.
En förhållandevis lugn helg väntar oss. Innebandy imorgon, och förhoppningsvis en sväng på bokmässan. Två husvisningar på söndag efter Johans fotbollsskola.
På måndag ska vi på Frölundahockey med Andreas och Elin. På tisdag ska Johans goldie till doktorn, förhoppningsvis bara över dagen. Sen ska jag köra hela nya combatkoreografin själv!
Dagarna rullar på...

Strålande sol!

Utanför mitt fönster strålar solen, och även om morgonen var otäckt kylig (1,9 enligt termometer hemma)!! Så ser det riktigt skönt ut där på andra sidan fönstren nu! Själv sitter jag med filten över knäna och "vindtjockiströjan" jag tog istället för den tunnare jackan imorse, över tjocktröjan! Och vet ni vad?
Jag f-r-y-s-e-r!!!

måste man ju ha något att trösta sig med... Japp! Det måste man! :o)

Är förvånansvärt trött, fattar det inte! Vi äter ju rätt bra nu, ordentliga måltider på någorlunda regelbundna tider (okej, lite sena middagar ibland kanske!) Men det kanske inte skulle skada med lite mera frukt och grönt. För det gröna existerar bara på våra tallrikar i princip bara när det är tacos! Och gurka och tomat tillhör nog inte de mest näringsrikliga grönsakerna... Heh. Men det är ju trökigt med grönsaker! Inte ofta är de särskilt smaskiga heller! Eller frukt! Nedhackad som fruktsallad med en deciliter socker och det dubbla med grädde, så javisst. Ett äpple ibland. En banan i brist på annat.
Kanske inte så konstigt man är trött. I alla "kostomställnings"-program på tv vittnar alltid deltagarna på hur mycket piggare de blivit med sin nya kost på linser, bönor, ärtor och sådana där produkter man finner på för oss helt outforskade avdelningar i affären. Visst finns ett liteti ntresse av att prova på något sådant i kostväg. Men jag orkar inte...

Kan ju inte motstå...

...en utmaning jag fick av Anna! Bara svara med ETT ord! (Shit, det var ju svårt juh med bara ETT ord!)1. Var är din mobiltelefon?
Skrivbordet

2. Var är du?
Jobbet

3. Ditt hår?
Svans

4. Din mamma?
Död

5. Din pappa?
Död

6. Din favoritsak?
Datorn

7. Vad drömde du i natt?
Flummigt

8. Ditt mål?
Trygghet

9. I vilket rum är du nu?
PVV

10. Din hobby?
Läsa

11. Vad är du mest rädd för?
Svek

12. Hur vill du att ditt liv ser ut om sex år?
Svenssonaktigt

13. Var var du igår kväll?
Hemma

14. Vad är du inte?
Fräknig

15. Vad står överst på önskelistan?
Tid

16. Var är du uppväxt?
Piteå

17. Vad gjorde du senast?
Jobbade

18. Vad har du på dig?
Kläder

19. Din TV?
Hemma

20. Ditt husdjur?
Katter!

21. Din dator?
Hemma

22. Ditt humör?
Tjovars

23. Saknar du någon?
Ja

24. Din bil?
Guling!

25. Vad har du inte på dig?
Smink

26. Favoritdjur?
Katt

27. Hur var din sommar?
Kort

28. Älskar du någon?
Mmm!

29. Favoritfärg?
Svart

30. När skrattade du senast?
Igår

31. När grät du senast?
Måndags

Elin, vad säger du??

Stel

Hela familjen igår kväll. När middagen var avklarad hade klockan passerat 21, och inte många knop orkades resten av den dagen!
Combatpasset gick rätt bra tycker jag. Skrek till de stackars deltagarna att köra armbågar när jag i själva verket gjorde knän orsakade viss förvirring. Vadådå? Styrkelåten var grymt mycket jobbigare när man inte ledde den! Uuh!
Idag känner jag mig smått stel i främst överkroppen. Jag är inte van vid tricepsarmhävningar, då det var ju tre månader sedan sist! :o)

Känns inte som man varit hemma någonting senaste dagarna, men ikväll ska programmet vara fritt! Då ska vi försöka ta tag i röjning av förråd och gillestuga... Halloweenfesten rusar närmare, och vi som tyckte vi hade så himla god tid på oss att förbereda allt... jodå. Om vi bara fått tummen ur och inte haft så mycket annat för oss hela dagarna och kvällarna :oP

Menmen. När jag åkte hem igårkväll passerade jag en rejäl trafikolycka i motsatt körriktning på motorvägen... Läskigt, och man kan inte låta bli att undra vad som hände. Vilka som drabbades, och hur deras tillvaro radikalt måstat förändras i det ögonblicket. Hela bakpartiet totalförstört på en bil, och så gott som hela den andra bilen heldemolerad. Spåren jag körde över imorse var svarta, slingrande och förödande över båda körfälten med slutdestination diket.  Det blev ingen vanlig avslutan på dagen för de bilpassagerarnas och förarnas del. Så mycket man tar för givet!

Kram på er!

Fick ett intramail...

... av en annan instruktör som var med på passet igår. Det gjorde mig glad!
Två små meningar som kan göra så mycket! Tack! 

07.37

Godmorgon! Ja, jag vet. Fantasin till mina rubriker är uttömda.
Tillbaka igen efter en gårdag som i princip bara betsod av arbete och träning.
Releasen igår gick faktiskt bra. Himla gott att vara tre stycken att fördela låtarna på! Lite sinnesförvirring i styrkelåten bara, plus att jag sade en sak men gjorde en annan, men det är petitesser! :o)
Ikväll blir det fler låtar, då det bara är jag och Anna, men det lär förhoppningsvis gå bra. Deltagarna vet ju inte hur koreografin ska vara , så skulle vi börja göra grodhopp, skulle de haka på! :o) Huvudsaken man inte får sådant hjärnsläpp att man bara står där och glor och hoppas att deltagarna ska säga hur nästa kombination ser ut! Heh!

Det var många deltagare också! Kul! Hoppas det kan bibehållas, och de inte tappar intresset bara för att det är knepigt första gångerna tills man fått kläm på tekniken och kombinationerna.

Hade knepig dröm inatt där Johans pappa pressade mig för att jag skulle skaffa barn! Problemet var bara att han plockade fram tjejer som tänkbara alternativ för barnaavlande! Jag brukar ju alltid se mig själv som, tja, mig själv när jag drömmer, öh som typ XX-innehavare, så varför en tjej gällde blev jag aldrig klok på. Det finns ju onkligen vissa problem när det kommer till avlande i ett sådant fall! Drömmar kan vara lite konstiga... :o)"Monstergris håller kvinna som gisslan" (Aftonbladet) - Ööh, vad som anses vara värt att blåsa upp på frontsidan slutar aldrig förvåna mig!argalappen.se finns dock en del skojjiga saker!
Nu måste jag skita igen...

Ha en bra dag!16.15

Liten rast mellan alla samtal som fyllt eftermiddagen. Kollegorna är på möte, så jag regerar i hörnan! Heh. Har faktiskt fixat alla ärenden utom ett, där faktiskt Christoffer specifikt efterfrågades.

När man har mycket att göra är hjärnan fylld av nuet. När man sedan slappnar av en smula kommer den tillbaka...domningen i tarmarna som skickar lunchen i express genom systemet. Nej, sedan morgonen har det faktiskt gått riktigt bra. Det brukar komma när det närmar sig, vilket det börjar göra nu! Så det hinner bli ett och annat besök på huset innan det är dags att ge gärnet i en sal som är mer bokad av deltagare än det hittills varit! Känns gott att vi är tre stycken. INTE kul att köra release ensam!
Åkte på det i Stenungsund, då min teamkompis åkte på feber samma dag. När man nervös infann sig på anläggningen och fick beskedet att man skulle köra ensam, kan ni kanske lista ut vem som ockuperade dasset till sista minuten! När man sedan väl är igång brukar det släppa och det går för det mesta bra. Varför kan inte mina tarmar fatta det?

Nog om detta smakliga ämne... rasten slut!

Rännskita och fjärilar på gång!

Gårdagens frukostbild som jag utlovade! Jepps, ni ser rätt, en tallrik med bara äggröra!
Idag körde han sin "traditionella" flingor och russin med mjölk (observera ordningen jag skrev i!).

Själv har jag hunnit skita tre gånger redan och klockan är inte ens kvart i åtta! Förunderligt hur mycket skit jag kan producera på drygt en timme... och värre lär det bli! Det är nämligen releasedags idag, och då brukar jag bli extra nervös! Men att nervositeten skulle visa sig i form av svettningar, darrande händer osv, nej glöm det! Linda får sådan fart på magen att en resa till Egypten inte kunnat medföra liknande symptom!
Att jag har en release till imorgon innebär att jag får två dagars icke medicinskt framkallat lavemang, trevligt va?

Sista träningen igår med Anna gick rätt bra i varje fall. Kändes segt i kroppen ända till sista powerlåten som är så bra att man får extra energi av bara musiken!

Påmindes förresten om hur pinsamt förvirrad jag kan vara ibland. Frågade Anna om hon var på instruktörsmötet för några veckor sedan.
"- Ja, jag satt bredvid dig!" Blev det smått frostiga svaret, då min hjärna så snällt förträngt att jag pratat en hel del med henne, och tom frågat om hon ville teama med mig! Kasst minne kan vara bra ibland, framför allt för att glömma sådana korkade frågor. Förlåt Anna!Tre namn du går under:
Linda (joho!)
Love
Tant (oftast med flera utropstecken bakom)

Tre saker som skrämmer dig:
Läskiga filmer
Djur med alldeles för många ben som spindlar och krabbor
Bottnar i sjö och hav och älv och, ja ni fattar.

Tre saker du har på dig:
Tights/leggings(?)
T-shirt
Benvärmare!

Tre sanningar:
Älskar att hoppa i pudersnö
Petar näsan
Är kass på huvudräkning

Tre saker du verkligen vill ha:
Johan!
Förmåga att göra mig osynlig!
Pengar! (banalt va?)

Någon fler som hoppar på? :o)

Ha en bra dag!

Ännu en tankeställare

Vet inte hur jag hamnade där, men var tvungen att sluta läsa för att inte börja storgråta på arbetet.

levaidag.blogg.se

jagefrisk.blogg.se

12.50

Lunch bestående av gårdagens tacorester var en smaskig och mycket mättande sådan! Är fortfarande förvånandvärt trött och seg. Det har varit väldigt lugnt på ärendesidan ( är alla inköpare på kurs?), så sitter med stegguiderna. Combatmusiken går i öronen. Himmel vad det bubblar i magen!
Har kollat lite på hemnet.se, och det finns verkligen hur mycket hus som helst nu! Hittade några fina i Olofstorp som dock Johan dömde ut med en gång. Bland inbitna Göteborgare är tydligen detta område bara ett enda big NONO! Men hur ofta är inte dåliga rykten överdrivna, och drabbar större område än vad som kanske är fallet?

När jag och Thomas skulle flytta till Stenungsund, frågade jag både Turistbyrån och mina blivande kollegor, var man skulle leta lägenhet. "Spelar ingen större roll, bara inte Hasselbacken!", var svaret man fick. Det var knivslagsmål, bara invandrare, bråk och stök vardag som helg. Just då fanns det bara ledigt just i detta område, så vi hamnade i en trea där och trivdes jättebra! Lugnt och beskedligt, där enda "bråket" kom från pojken ovanför som hade någon form av diagnos, vilket knappast kan tillskrivas bostadsområdet...

Nu ska vi i varje fall titta på några objekt där ute som såg väldigt fräscha ut, men så gör det ju alltid på bilderna. Rykte eller ej, så tycker jag i varje fall att man kan titta? Kriminaliteten hittar man överallt, och de verkligt stora brotten döljer sig lika väl bakom fina villafasader som kommunalägda hyreshus. Så länge man slipper uppleva eländet själv så är allt ok, eller hur?

(Fick ett ärende...)

Var var jag? Tror jag var mer eller mindre klar med mitt lilla utlägg ändå.

07.39

Glömde kablen till kameran hemma, så ni får inte se Johans "scrambled eggs" idag! Fast å andra sidan kanske det är lika bra, då den består av fem stycken ägg! Urk.
Jag är sketastrött, trots att jag somnade innan tio igår! Vi hamnade framför Wii en stund efter tacomiddagen, men fick ge upp, bortsade tänderna och gjorde mig i ordning för sängen. Sneglade på klockan: 20.30!!
Jag bet ihop en stund till, och läste bland annat ut "Harry Potter och den flammande bägaren" för Johan. Av någon anledning hade vi lämnat typ ett kapitel i flera månader, men nu är den så äntligen avslutad, och "Fenixordern" kan ta vid.

Ikväll blir det en sista generralrepetition av combatpasset. Jag och Anna ska sammanstråla på Frölundas anläggning efter 20. Först då en sal blir ledig. Imorgon release i Kållered, och Frölunda på onsdag.

Zznark!

Back again!

Jepps!! Jag hann prova spa-avdelningen!
Denna helg bara flög förbi, vilket den har en förmåga att göra när det är fullt upp!
Nu sitter jag ned och tar det lugnt för första gången sedan jag kom hem. Har andra maskinen tvätt på gång, dammsugat och packat upp.
Johan hämtade mig i stan, sen hem och planera storhandlingen innan husvisningen i Kullavik. Huset var helt ok, helt enkelt ok. Inte mer. Det var rätt fräsht, stora rum, carport osv, men tja, just bara ett hus! :o) För nästan 2,8 mille är det kanske inte mer än så man kan räkna med i Kullavik.


Kick-offen ja. Bilder varsågoda:


Billingehus låg på toppen av ett berg med utsikt över Skövde och mer därtill! Fint när vi kom, läckert under nattmörkret, och vackert med morgondimman! Jag skulle kunna ha en väldigt hemsnickrad och egen halvpsykoanalytisk utläggning om människan och hur den har en förmåga att bete sig vid sammankomster där man inte känner varandra. Men då jag inte känner mig på det "djupa" humöret, (kanske kommer i något framtida inlägg), sammanfattar jag det bara med att jag fick dela rum med en av de tre tjejer jag slog följe med innan bussen gick på lördagsmorgonen! Ja, rumsfördelningen hade slumpats i förväg till oss sjuttotalet från Göteborg. Denna tjej visade sig också ha varit kollega med min nuvarande kollega Helenas sambo! Så hon kände Helena, och hade umgåtts lite med dom!
Jag hade också turen att hon inte var en parfymindränkt partyprinsessa som skulle ramla in i rummet framåt småtimmarna.

Då jag kom i säng kanska sent på fredagen, sov jag så gott som hela vägen upp. Sedan var det incheckning, lunch, inledningstal av vd:n, följt av ett föredrag av nåt "IT-barometer-likande-företag-vilkas-rapporter-användes-som-studentlitteratur". Jag höll på att somna (tillsammans med många andra fick jag höra senare).
Bilden på ölburkarna är tagen utanför aulan, och de första sprättades redan innan vi klev på bussen i Göteborg. Också ett områden jag skulle kunna göra en djupare parentes om, men inte ids. Tror förresten att de som känner mig kan räkna ut hur det inlägget skulle se ut! :o)

Efter fikapaus var det dags att somna in en stund till då mera företagspresentationer väntade. Sedan var det dags att vakna till och engagera sig i aktiviteterna. De dryga 270 Elanarna delades in i tio grupper, och fick finna längsta möjliga ord, hitta antalet trianglar, kasta spjut, dra mot varanda i en något annorlunda dragkamp, leta djur i en dunge (jepp, det är en häst i trädet!), mm mm.

Sedan var det dusch och dags för middag! God räk-couscous-grejs-förrätt, ryggbiff med go sås och jordgubbsgrejstårta till efterrätt. Jag åt två!
Något jag tyckte var lite småkul, var att jag som bordssällskap hade en väldigt salig blandning av olika härkomster! Jag då som ching-chongare, sedan en från Libanon, en från Finland, och en från Bosnien! Coolt!
Jag frågade artigt var folk kom ifrån, vad det gjorde för Elan, och så vidare. Vid halv elva var jag aptrött, gosade ner mig under mina två täcken och sov som en sten innan klockan passerat 23.00!
Vi hade turen att ha vårt rum längst ut i en flygel. När jag vaknade till under natten hördes skrik, skratt och slammer i dörrar. På väg till frukosten (där vi var bland de första), syntes tydliga spår av nattens festerier. Luckan till nödslangen vid brand var öppen (klassiskt), flaskor och glas överallt, och en bagagevagn på snedden mitt i korridoren (i brist på kundvagn, tar man näst bästa alternativ).

Då bussen skulle åka 10.00, och jag var klar till 09, då spa-avdelningen öppnade, hängde jag på dörren för att få mig ett dopp i den grymt tempererade poolen! Det var väldigt fint där nere, men fräscht stort gym, gruppträningssal och allehanda spa-relaterade smårum. Men det bästa var att jag hade hela poolen och bastun för mig själv! Jag var solo!

En tänkvärd episod inträffade, som verkligen visar på hur fördomsfullheten verkligen är inbiten och farlig.
En hårt sminkad liten kvinna äntrade bussen i tighta svarta skinnbyxor och svarta stilettklackar. Då vi blivit instruerade att ha oömma kläder redan vid avresan, fick hon många blickar och hånfulla leenden. Tänk att se den nippertippan på aktiviteterna! Och det var ju inte svårt att lista ut vad hon hade för mål med denna tripp! Osv...

Många, inklusive undertecknad, fick sig en tankeställare, och en skammens rodnad, när denna kvinna är en av dom som ska presentera företaget. Hon är nämligen en av regionscheferna! (När det sedan är aktiviteterna, har hon bytt om till lämplig stass). Där fick vi!

Nej, nu ids jag inte skriva mera. Ska börja fixa middag - tacos! :o) Men hänga tvätten först innan jag petar på Johan. Han är bakis idag... ni vet, när katten är borta? ;o)

07.29

Lördagsmorgon, och många ligger och trynar gott  i sina sängar, bland annat Johan. Han ska bara skjutsa mig, och kan därför dra ut på uppstigandet. Käkar min filtallrik med Fia sittandes intill.

Trodde inte gårdagens mobilblogg skulle fungera! Fick felmeddelande när jag skulle spara, men när jag nu loggade in, hade det kommit in - i tiotal! Fick rensa lite... :o)

Gårdagen blev som sagt en väldigt lugn tillställning som tur var, vilket det alltid är på denna typ av kväll. Folk kommer dit för att dansa och ingenting mera. Det säljs inte ens alkohol, och ingen vill ha heller eftersom det är dans, dans och mera dans som gäller! Mycket vatten och dricka går dock åt!

Jag upptäckte när jag kom till Möllan, att jag inte hade några parkeringspengar! Vad göra? Chansa på att ingen kontroll skulle ske på just den gatan den kvällen? Staffan hade inte heller några (kanske inte är så dumt med sådant där Statoilkort eller vad det nu är som funkar i p-automater), och någon annan kunde jag inte med att tigga ifrån. Jag hade ju inte ens en ynka sedel att växla med!
Jag vågade inte stå kvar på avgiftsparkeringen, utan körde iväg och hittade en butiksparkering med feta skyltar av typen "ENDAST kundparkering! Överträdelse beivras!"

Jag hoppades på tur och skrev en fin liten lapp (får fota och visa sedan), som jag lade i rutan. Sedan är jag mera lagd åt att ingen kontroll skedde, än åt mina fina ord, till att jag faktiskt inte fick någon bot! :o)

Jag blev faktiskt lite danssugen under kvällen (som vanligt när jag jobbar där), och inser att jag nog saknar att dansa litegrann. Det var många trogna dansare där som jag brukat dansa med, som kom med sina pikar och frågor om jag aldrig mera skulle dansa, utan bara jobba?

Nej, nu måste jag se över att jag har allt nödvändigt med och börjar peta på Johan!

Ha en trevlig helg!


Mobilbloggar!

Hehe! Bloggar från mobilen! Ganska bra med dansglada människor, lugnt och städat. Inte så dumt att bara stå, eller sitta och ticka pengar! Är rätt trött dock, längtar efter sängen! Ska ju upp tidigt imorgon också. Johan hade fixat en ny spännande rätt till middag när jag kom hem! Lax i ugnen med en sås på saffran, grädde och rosmarin! Gott! Stefan kunde också komma förbi med kort varsel, så hann vara lite social innan det var dags att hänga på sig kavajen. Ska lägga in bilder sen. Har dokumenterat Staffan också. Detta var lite svårt, då man inte kan se allt man skriver! Måste lita på T9:an! Drygt en timme kvar nu. Sov gott ni som får!

07:41

Godmorgon! Upptäckte på vägen till jobbet idag, att träden faktiskt börjat bli gula! När hände det?? Hallå! Det är faktiskt september! Säger Johan i mobilen. Suck!

Såg förresten för igår en sällsynt företeelse. En varningstriangel vid vägrenen, och en bra bit senare själva bilen med vad den nu fått för problem! Just det! Triangeln var inte placerad typ en meter bakom bilen som i de flesta meningslösa fall! För en gångs skull såg man triangeln (något är på gång!), och sedan såg man bilen (aha!). Duktig vem-det-nu-var-som-hade-otur-att-få-problem-med-bilen-på-väg-till-jobbet!

Hur långt bakom ska den egentligen placeras? Jag har något forntida minne sedan jag gick körskolan, att det skulle vara 100 meter? Stämmer det ni som vet? :o)

Såg helgens kick-off program på vår Intranetsida. Bada? Verkar som det finns chans att få kika in på spa-avdelningen alltså! :o) Kände dock att jag skulle behöva kolla igenom combatpasset på dvd:n någon fler gång innan releasen, och det ser ju lite trångt ut med tid för det! Funderar allvarligt på att ta med laptopen, men å andra sidan verkar det inte finnas så mycket tid där heller för att tjuvplugga! Jag vet inte om Mikael Gottfridsson skulle uppskatta om jag satt och kollade på dvd under hans tal...

21.10

Fia svansar framför mig som vanligt, medan Maja föredrar att värma rumpan på datorburken. Har precis kommit hem efter att ha kört igenom nya combatpasset. Anna dök upp så vi körde ihop och kunde finslipa lite detaljer. De flesta låtarna satt ganska bra, det är som sagt mest detaljer som behöver fixas, så vi är synkroniserade och gör likadant.

Åkte direkt efter jobbet till Monica för att skriva under pappas bouppteckning. Den är snart klar, och Monica har gjort ett jättejobb! Några oväntade pensionsinbetalningarna hade kommit efter pappas dödsdag, så jag ska kolla upp huruvida de ska återbetalas eller inte. Jag ska ha råmaterialskurs på förmiddagen imorgon, och introduktionskurs på eftermiddagen. Ska klämma in samtal till försäkringsbolagen däremellan :o) När jag kom hem hade Johan fixat pepparstark kyckling med klyftpotatis och bearnaisesås, mums!
Kunde dock inte låta bli att brista i skratt när jag såg hans kycklingbitar i stekpannan! Jag rådde honom att skära kycklingen i mindre bitar för att korta ned stektiden. Jag hade inte riktigt tänkt mig bitarna på det sättet bara! Fniss!

Direkt efter maten drog Johan till innebandyn, och jag till Kålleredsanläggningen. Så först nu är vi hemma ordentligt och då är det marsch i säng! Dessutom börjar tydligen en ny säsong av "Hells Kitchen"!
Fatta att det snart är fredag igen! Det är inte klokt vad fort det går!
Pratade med systeryster under middagen, och de funderade på att komma och hälsa på någon helg i oktober. En snabb blick i kalendern visade att vi nästan har något inbokat varje helg! Och att det faktiskt inte är så många helger kvar tills vår Halloweenfest!

Hon sade också att de hade räknat efter, och inte har råd att komma över till bröllopet i maj. Känns tråkigt, men visst förstår man dom. De har nyligen köpt radhus som ska fixas, och har en liten knodd att ta hand om. Det är inte billigt att åka över, och när de ändå är där vill de ju passa på att se lite mera av USA, vilket kostar.

Nej, nu är det dags för lite tandborstning!

Ha en god kväll och sov gott! :o)

15.39


En ögonblicksbild av det jag har framför mig. Jag försökte hålla mig till ett anteckningsblock, men det blev ett hysteriskt bläddrande som nu medför att jag har tre separata istället... betydligt bättre! Nu har jag tre stycken att bläddra i istället. :o)
Lyckades göra blunder ingen att ringa upp en inköpare, förbryllat undra varför ingen signal hörs, och upptäcka till sin förfäran att man har fel hörsnäcka i!
- Hallå, hallå?? Hör man från skrivbordet. Oj.

11.09

Är hungrig som en varg!!! Ganska lugnt på ärendesidan och sitter och uppdaterar stegguiderna.
Känner man för att dra på smilbanden en stund, är ju tjuvtittat.se och tjuvlyssnat.se bara SÅ bra!
Fick en blick av Christoffer när man satt och fnissade för sig själv :o)

Uhuu vad hungrig jag är! En timme kvar till lunch! Bäst att begrava sig i stegguiderna igen...

07.43

Två av mina goingar! Den större av dom skulle plugga, men den lilla (skyller på henne), höll honom kvar i det läget resten av kvällen! Vi hade också ambitionen att promenera en stund efter middagen, men då slog latmaskarna till hos oss, och sängen kändes med ens så otroligt skön!

Vi blir tre stycken på Frölundareleasen också! Kul! Men det kommer att bli bra trångt på "scenen"! Det är nästan så det är precis när man är två, så detta blir intressant. Kan ju bli lajbans om instruktörerna börjar sparka ned varandra där uppe! :o)

Misstänker att det kan vara lite otäck odör kring mig idag... Köttfärspaj med två vitlöksklyftor i, plus att jag rörde ihop mera vitlök, rödbetor och fetaost vid sidan om. Låter kanske skumt, men är grymt gott!! Vad jag vet kommer jag bara att sitta här i mitt hörn hela dagen, så förhoppningsvis klarar sig omgivningen. :o)

Lunchtristess

Har precis avhandlat ännu en matlåda, och strävar förtvivlat för att upprätthålla vår halvtimmeslunch. Svårt ibland när man faktiskt sitter framför datorn och arbetet däri hela tiden! Då är bloggen bra att sysselsätta sig med. Gjorde slag i saken jag tänkt länge, att dokumentera min bilparad på avskiljaren mellan mitt och Christoffers skrivbord. :o)
För evigheter sedan gjorde jag mig stark och avstod från tre av dessa tidlösa, makalöst goda bilar och skapade en liten bilkö där uppe! (En av varje färg, vilket kanske inte syns tack vare blixten) (Sanslöst intressant läsning va??)
Får se om någon av oss blir tillräckligt desperata och käkar upp dom en dag. Men något i mig betvivlar at det lär bli så, då avbitna tänder renderar dyra tandläkarräkningar.
Mina kollegor har påpekat att jag ju borde haft Volvobilarna, C70 som Ahlgrens faktiskt tillverkade där ett tag. Det hade ju onekligen varit lite passande, menmen.

Som ni ser Chistoffer har han en förmåga att göra så mot mig lite då och då!
-VAD? (jag med förorättad röst)
-Ja, är det inte nåt, så kommer du säkert att göra det!
...

Det brinner!

 
Inte! Vi hade förvarnats om brandövning under veckan, och tursamt nog satt man inte i telefon när larmet kom. Alla ut!
Ena bilden blev väldigt mörk, men man ser min arbetsplats på den! Bakom brandtrappan på andra våningen, där huserar jag! Fick dock inte gå ut den vägen... :o)

Tänkvärt...

...fick detta häromdagen av Monica. Det cirkulerar så mycket liknande, men denna tyckte jag bara var så fin, och så sann!

"Världens sju underverk:
En skolklass blev ombedd att skriva ned, vilka i deras mening världens sju underverk är.
Följande topplista uppstod:
1. Pyramiderna
2. Taj Mahal
3. Grand Canyon
4. Panamakanalen
5. Empire State building
6. St. Peters domkyrka i Vatikanen
7. Kinesiska muren

Lärarinnan lade märke till medan hon samlade in resultaten, att en elev fortfarande höll på att skriva.
Därför frågade hon flickan om hon hade problem med sin lista. Hon svarade:
- Ja, jag kunde inte bestämma mig helt och hållet. Det finns så många under!
Lärarinnan sade:
-Nå, berätta för oss vilka du kommit på hitentills, så kanske vi kan hjälpa dig?
 Flickan tvekade först, men började sedan läsa upp:
- Detta är för mig världens sju underverk:
1. Att kunna se
2. Att kunna höra
3. Att kunna beröra
4. Att kunna lukta
5. Att kunna känna
6. Att kunna skratta...
7. ...och att älska

Det blev helt tyst i rummet.
Dessa vardagliga saker som vi bara tar för givet är verkligen underbara.
De dyrbara sakerna i livet är inte de som kan köpas eller tillverkas.
Tänk på det, njut av det, och ge det vidare."

07:44

En svettig och slut Linda efter combatpasset igår! Körde på ganska snabbt med låtarna eftersom jag klämt in en extra powerlåt på slutet. Phu, vad slut man var efter två sådana tempolåtar efter varandra! Glömde dessutom be receptionen slå på luftkonditioneringen innan vi började, så det blev ganska varmt! :o)
Det gick faktiskt riktigt bra! Inget hjärnsläpp alls och kändes bra i kroppen. Träningsvärken i benen var bara lätt kännbar, och är idag helt borta. Tänkte köra nya passet imorgon igen, så får vi se vad benen säger då. Borde liksom bli lättare för varje gång!

Har äntligen fått lite mera info om kick-offen till helgen. Vi måste vara ombytta och klara i oömma kläder direkt på morgonen, då vi tydligen ska igång med aktiviteter direkt efter ankomst! 8.40 från Nils Ericssonterminalen och tillbaka vid lunchtid på söndag. Jag bokade in en husvisning vid halv två, så jag hoppas vi är punktliga.

Johan hade fixat sötsur kyckling tills jag kom hem igår - gott! Sen var det bara sängen och slutet på "Idol"-uttagningen som gällde, följt av "So you think you can dance".  Vi pratade lite om Thamina under middagen, och att jag saknade lektionerna med henne. Och hade vi bott närmare varandra hade det varit roligt att träffa henne "lektionsfritt" också. Johan bara glodde på mig. -"Jamen det är ju bara du bjuder hit henne då, vad gör det att hon bor där ute?"
Skeptiska jag började förstås ifrågasätta direkt. När ska vi ha tid med det? Hur ska hon ta sig hit? Varför skulle hon vilja det? Osvosv. "Du kan väl i varje fall fråga!?" Gormade min älskade blivande man. Ehm, jaja! :o)

Bensin och spolarvätska till gulingen imorse, 715 spänn. Hon är dyr i drift, men ack så fin! (har någon missat att jag är väldigt förtjust i min guling??) Känns lite bra att ha tillbaka manuell växellåda också, även om automat är väldigt bekvämt vid puttrande köer. Hade dock hunnit bli så van att jag höll på att få motorstopp vid inbromsning igår . Javisst ja, växla ner! :o)

Idag har vi ingen av oss något som vi ska iväg på, så då ska vi försöka ta tag i våran webbkurs igen. Vi har väl hunnit läsa ...några sidor! Heh.

Målmedvetenhet

Käkade min micrade Chili con carne till lunch, hittade första delen av GP på ett bord och bläddrade förstrött.
Så kommer jag till ett helt uppslag med en artikel om Thamina! Minnena strömmade till.
ST-tidningen för några år sedan, hade på annonssidan en förfrågan om privatlektioner i fysik för 20-årig Afghansk flyktingtjej. Jag svarade, och så fick jag kontakt med denna fantastiska tjej. Så liten, så tyngd av sina erfarenheter, men ändå så full av liv och drivkraft! Våra lektioner handlade tills slut inte bara om fysik, utan drev ut till att även innefatta biologi, matematik, kemi (mina ämnen), men även samhällskunskap, samhällsvärderingar, könsfrågor. Hon ville veta allt, allt! Och slukade allt jag sade med strålande ögon och fler ivriga frågor.
Hon hade gått miste om sin egen grundskola och ville nu hämta ikapp allt, så mycket som möjligt på en gång! Samtidigt drogs hon med tungt ansvar för familjen, strävan att klara taxikort, studier på folkhögskolan och annat arbete för att tjäna extra pengar, och samtidigt l-e-v-a! Ni vet, träna, umgås med vänner, egentid osv. Hela tiden med de språkliga svårigheterna att tampas med. Tänk själv att sitta på lektion efter lektion där man verkligen vill lära och förstå, och så inte hänga med bara för att man inte förstår språket ordentligt!

Det är en utmaning att förklara saker och ting för någon som inte har de kompletta språkkunskaper och uttryck en annan som vuxit upp i landet har, men oj, vad roligt! Våra timmar bara sprang iväg! Det var så enkla och för oss självklara saker som kunde fashinera henne, så man själv såg saken i nya ögon.
Tyvärr kunde vi inte fortsätta våra lektioner när jag flyttade ner. Det blev helt enkelt för långt, då hon bor ute på Tjörn. Hon försökte få till med kommunen att jag skulle komma och privatundervisa hennes lillebror, men jag fick dra mig ur. Det fanns helt enkelt inte tid för mig.

Hennes drivkraft och målmedvetenhet kan bara komma ur ett faktum att hon varit på botten, och är fast besluten att inte bli kvar där nere. Jag önskar henne all lycka, och med den energin och livsglädjen, lär hon nog nå dit hon vill!
 

Gulingen is back!

Godmorgon! Johan skjutsade mig till Monica innan han förnöjt återtog sin goldie. Visst är det mörkt ute förresten??

Eftersom Monica jobbar på Landvetter, var det mera lägligt att jag åkte med henne till Mölnlycke, där en glad och trevlig verkstadskille lämnade tillbaka mina nycklar och drog 1800 spänn från mitt konto.
Gulingen stod utanför och såg...gul ut! Och försiktigt men lättat andas jag ut. Det ser inte alls så illa ut faktiskt. Det faktum att det är på taket, och en helt ok gulfärg på lappningen, gör att det knappt syns alls faktiskt!
Och både förardörren och passagerardörren som lackerats (inte vet jag varför de skulle ta bakdörren också), smälter snällt in med resten av bilen. Så inte fattar jag vad de dillade om för problem med att hitta rätt nyans!
Gulingen är tillbaka! Wee!
Heh, första bilderna jag tog blev suddiga, så jag fick gå ut och ta om. Lokalvårdaren som stod utanför och rökte (urk), tittade lite underligt på mig, där jag kom ut, plåtade en bil och gick in igen! :o)
Dessutom upptäckte jag på bilderna att motorhuven inte var stängd! Varför i hela friden har de haft uppe motorhuven?

Dagens trafikbild är när jag svänger upp från 40:an till E6:an. Lisebergs Balder syns i bakgrunden. Vi har inte varit där en enda gång i sommar! Katastrof! Visserligen blir jag bara åksjuk, men så länge man slipper det så är det skoj! jag behöver bara undvika...öh, typ alla roliga attraktioner.

Mitt huvud är så fyllt av nya combatpasset nu, att jag lär vara helsnurrig på dagens pass, då vi kör den gamla för sista gången. Jag brukar nästan alltid få hjärnsläpp under någon låt.

Nåja, ha en bra dag allihopa!

Varm å go...

... är jag efter nästan en timme i badkaret!
Fia är inte riktigt med på noterna, och ligger nu framför mig, i vägen så mycket som möjligt.
Om ni undrar vad som skymtar på väggen bakom mig, så är det de läckra trosorna jag bland annat fick av min klass 8A när jag slutade. Allas namn är skriva på baksidan, och jag är rädd att en och annan mobilbild (film?) togs när jag drog på dom utanpå jeansen och körde en dans för de garvande eleverna!
Hoppas de jobbar lika bra som de gjorde för mig nu när de är på sitt sista år på högstadiet, grymt duktiga var dom!

En frustration med lärarjobbet var också alla de ungdomar man följde i tre år, och sedan då? De försvinner upp till gymnasiet, vidare ut i livet. Hur går det för dom? Mår dom bra? Ordnade det sig det som var så jobbigt? Undrar om de kommer att minnas mig, deras knasiga matte- och no-lärare? Eller hur kommer de att minnas mig tro? Jag minns ju några av mina gamla lärare, på både gott och ont!

Nu kom Johan genom dörren. Han är alldeles hes!!
-Vann dom?
-Hörs inte det??


18.50

Hör: Combatmusiken, datorfläktar

Har: Fyllt på katternas vattenfontän

Ska: Slutföra inlägget och tappa upp ett varmt bad!

På mig: Jobbkläderna, svarta linnebyxor, rosa t-shirt och svart/grå stickekofta plus diverse underkläder :o)

Mår: Ganska bra!


Johan hade fixat sin currypasta med bacon och äpple tills jag kom hem. Mums! Man är bra hungrig när man kommer från jobbet! Fick fullt upp sista timmarna, med flera ärenden som jag inte hade koll på. Irriterande för både mig och inköparna att föra ett samtal med en tredje part som ska prata genom mig! Men de blåvägrar att ringa själva vid dessa ärenden, jag ska ha hand om all kontakt med inköparna nu! Som tur var är de flesta rätt förstående, men det är ändå väldigt frustrerande.
Mitt i mitt telefonerande ringer verkstaden. Gulingen är klar, men jag har ju inte en chans att hämta den med en halvtimme tills de stänger. Imorgon bitti får jag bli 1800 spänn fattigare. Ska ändå bli gott att ha tillbaka sin guling. Har saknat den!
Johans goldie har börjat föra lite väl mycket oväsen på sistone...något litet hål kan vara på gång i ljuddämparen... så är det inte den ena så är det den andra.
Inhandlade kattmat och kattsand för över 500 pix på vägen hem. Produkter för båda ändarna om man säger så...Tänk att något så litet kan producera så mycket skit!
Ingen Fiaspya inatt dock, tjohej! Men å andra sidan kan hon ha lagt en där man inte hörde henne...

Låtar och klädsel är spikade till combatreleasen på Kållered nu i varje fall. Jag kör fyra låtar och de övriga två tre var. Till Frölundareleasen har Asma meddelat att hon är kry nog att köra, så vi tar hälften var. Hehe, jag slipper instruera esquiva-låten båda gångerna! Veckan efter slipper jag inte undan dock, då jag kör ensam!

Min kommande helg är till skillnad mot den föregående, fulltecknad. På fredag ska jag dra på mig kavajen och brickan igen för ett pass på Möllan! Jepps, nu var det verkligen längesedan jag jobbade! Dessa pass är så lugna och slutar så pass tidigt dock att jag inte kan säga nej. Dessutom vill arrangörerna bara ha mig och Staffan :o)

På lördag är det dags för kick-off med Elan IT från hela landet. Vi ska upp till Skövde och bo på hotell Billingehus, käka gott och ha en del aktiviteter. Jepps, antisociala Linda ska hårdträna genom att tillbringa över ett dygn i sällskap med ett gäng andra it-konsulter och Elanhöjdare. Jag känner inte en kotte som ska med! Duktigt va? Jag hade faktiskt inte behövt anmäla mig, dessutom när jag skulle behöva helgens lediga salstimmar i anläggningen till att repetera nya passet. Känner mig duktig! Sedan återstår det förstås att se om jag kommer att stänga in mig på rummet med näsan i en bok under hela vistelsen. Eller så kan jag ju alltid smyga undan till relaxavdelningen som inte såg så dum ut! Eller så kan jag föreskriva hur otroligt viktigt det är att jag måste uppdatera min blogg, att jag tyvärr inte hinner vara med! :o)Johan är och kollar på GAIS-match på Ullevi. Han hamnade i valet och kvalet: GAIS-fotboll eller Frölundahockey på tv? Stackarn, inte lätt att välja! :oP Han bror fick fälla utslaget, och då han nu valde fotbollen, följde han med.
Usch, det är riktigt kallt ute nu! Tror det börjar bli dags för det där varma badet nu! :o)

Dagens rubriker

Sen lunch som avrundas med ett gäng sura Dragsters! Mums!

Tänkte göra ett svep över Expressen.se:s rubriker igen. Och jag ska försöka citera rätt denna gång! :o)

"Carola - Vi bad tillsammans" (Rättegången mot Tito Beltran): Tänk om alla våldtäktsmål genomgått samma uppmärksamhet som detta? Och är det bara jag som tycker gudadyrkan med tillbehör är slöseri med tid?

"Daniel och Victorias lyxframtid i Brasilien": Fashinerande vad mina skattepengar används till!

"Så här gick bankkuppen till": Hm, guide till att återta sina surt förvärvade slantar kanske?

"Så kan vi få bukt med fotbollshuliganerna": Åh! Verkligen på tiden de återinförde spöstraff!

"Så bröt Reinfeldt ner partikollegan": Bara jag som ser en bild av honom, brottandes i maktens korridorer?

"Björn attackerade treåring i park": Tja, är huvudet dumt får kroppen lida, eller i detta fall treåringen... Tack morsan!

"Kyckling gör veckan enkel": ...spårig?


Längtar hem!

Har förresten hört ifrån min gamla kollega. Hon väntar barn, planerar också giftemål och är på gång att köpa hus! Grymt roligt att höra! Känns extra kul också, då jag uppmuntrade henne att söka kontakt på nätet, där hon också hittade sin Anders. Alla min lyckönskningar till er!

07.46

Sådär lagom morgonpömsig är man tillbaka på sin arbetsplats igen.
Skjutsade Johan till jobbet, och på vägen dit förundrades jag ännu en gång över den för oss självklara samhällspulsen. Efter Anneberg öppnar sig landskapet, och vi passerades av ett pendeltåg. Det såg ju ut som en larv! :o) En larv som plöjer sig genom landskapet full med pendlare på väg till sina arbeten (eller kanske hem). Johan bara skakade på huvudet åt mig där jag satt bakom ratten med ett lyckligt flin. Larv? Suck!

Jag börjar gruva för nästa vecka. Träningsvärken är hemsk! Hur ska två releaser efter varandra gå till? Det är ju lite småsvårt att fuska Esquivan framför alla deltagare också! Ajojujoj!
Nej, nu måste jag på muggen igen!

Mamma Mia! Here I go again!

Jag måste erkänna att detta var en film jag inte planerat att se. Musikalen, javisst som tillfälle kommit, alltid trevligt med en musikal med bra låtar. Men filmen hade jag bara noterat att den existerade.
När så Monica föreslår bio denna söndag, så varför inte?
Jag kan bara citera Aftonbladets recensent: "Alla som ser musikalen på teatern går därifrån med lyckliga flin, muntert nynnande på ABBA-låtar. Filmen har samma effekt."
Jag blir genast sugen på att plocka fram mitt samlingsalbum med ABBA, oj, nej, jag har ju inget! Köpa?
Man förundras över vilken mängd riktigt bra låtar som de faktiskt producerat, och de kom så naturligt och bra in i filmen!
Okej, jag kände mig nog ungefär lika obekväm med att se Pierce Brosnan sjunga, som han själv såg ut när han gjorde det, men i övrigt var den faktiskt grym!

Före filmen bjöds vi på smaskig tvårätters på Pasta+, där förrätten var ungefär vad jag brukar äta vid en hel måltid! Jag fick överge den halvvägs bara för att lämna lite plats åt oxfilén med gorgonzolasås som följde därpå!

Oavsett hur mätt man än är: På bio måste man ha popcorn! Jag vet inte vad de sätter för essenser i ventilationssystemen, men doften leder nästan otvetydligt till popcorninköp. Helst en större "bunke" än man de facto vet att man inte kommer att orka sätta i sig!Efter maten hade vi rätt gott om tid på oss innan filmen, så vi tog en liten omväg till biografen. Det var lite småkallt ute dock, men skönt att röra på sig. Jag styltar dock mer än går, då träningsvärken inte är nådig!
En av kommande filmer som visas nu, är tvåan till "Madagaskar". Den verkar lite småkul, och Johan blev lite nyfiken på ettan. Förtjust som jag är i Disneys och Pixars skapelser, har jag en hel del av deras filmer, så vi ska lägga omkull oss, utrusta oss med de femtioelva godispåsarna vi köpte när vi storhandlade på vägen hem (sade jag att jag köpte Mums-Mums också??), och kolla på den första "Madagaskar". Det blir ett bra avslut på vår egna lugna helhelg!

Ensamhet...

Nej, jag har inte fixat någon frukost ännu. Klockan har nu blivit 10.00, och jag sitter fortfarande här. Fryser gör jag nu också, men ids inte hämta en tröja. Fia ligger intill mig på bordet. Hon spydde två gånger inatt igen förresten...om någon skulle vilja veta... :o)

Hamnade på en blogg jag som hastigast kikat förbi förut. Fastnade och läste mera.
Jag vill ju beskriva mig själv som en antisocial ensamvarg. Fakta: Mina vänner här nere som jag faktiskt träffar, är Andreas och Elin, Johans vänner. Räknar man bort alla ytliga bekantskaper jag har via jobben (som då blir ganska många, men som jag inte anser räknas, då jag inte umgås, ringer och dösnackar eller liknande med dom), så har jag bara mitt ex, Thomas här nere. Och vi träffas inte längre, då han nu har sitt liv uppe i Svenshögen, och jag har mitt här nere. Men vi språkar via telefon ibland. Allt mer sällan nu dock.
Om jag nu fortsätter definiera mina vänner som de jag faktiskt ringer emellanåt, så är det bara en som matchar dom kriterierna: Anna uppe i Luleå.
De kortare perioder jag varit singel, har mina sociala kontakter varit på jobbet. Och det har varit alldeles tillräckligt! Jag känner mig pressad av djupare kontakter än de ytliga. Det är jobbigt! Man måste ringa, hitta på något, vara beredd på att dom ringer och vill hitta på något när jag inte har lust. Jag som knappt ens kan hålla reda på och ringa mina få kontakters födelsedagar! Att ha vänner är ett jobb!
Jag är urusel på att hålla kontakten med min syster, den enda familj jag har kvar. Alla jag mötte uppe i Bureå, mina släktingar som alla var fantastiska och jättetrevliga, och månar om att hålla ihop släkten. Jag känner inget behov av det!
När jag lärde känna Johan och upptäckte den otroliga kontakt han har med sin familj, tyckte jag det var en nackdel! Hallå! Han kunde ringa dina föräldrar och sin bror flera gånger per dag, och så ofta de träffades! Hela tiden juh!

Jag känner mig som ett ufo, en främmande varelse när jag är på familjära tillställningar. (Börjar bli bättre nu dock).
Men jag minns den första resan till Sälen med hans familj. Vi hade nyligen träffats, och så följer jag med på en veckas skidsemester till Sälen! Hans föräldrar och bror med fru och två barn.
Halvvägs in i veckan smög jag undan, ringde Thomas och grät krokodiltårar över hur jobbigt det var. De var ju så trevliga och naturliga med varandra att jag bara ville se det som ett spel, och jag spelade med.
Men det var ju inget spel. De är sådana! Men jag kunde inte hantera det. Låter helsnurrigt va?

Jag minns en julafton hemma i villan i Piteå. Mamma hade inte däckat i soffan ännu, utan gormade, skrek och grät som vanligt. Pappa tyckte synd om sig själv och försökte låtsas som ingenting, kontra skrika tillbaka. Jag gick till pappas kontor och skrev på hans dator:
"Julen är ett patetiskt försök att upprätthålla en familjelycka som inte finns."
Jag var ute efter att såra honom, anklaga honom för att han inte gjorde något. Men jag suddade bort det, tyckte synd om honom!

Ska jag utöva amatörpsykologi och självdiagnosticera mig själv, så finns det säkert en liten del av mig som faktiskt vill och längtar efter att kunna känna sådan självklar och avslappnad familjär gemenskap som Wennströms innehar. Men den präglade och dominerande känslan hos mig är just en avsaknad av behov. Jag känner mig tryggast där jag är oberoende av andra. Att hans familj är så generösa att det går runt i huvudet på mig, genererar bara en stor skuldkänsla hos mig. Johan bearbetar detta hos mig, och jag har faktiskt ingenting att säga till om i den frågan. Det är så självklart hos dom! Men jag känner att jag blir satt i skuld, och det gillar jag inte! Mina tack är inte den överraskade lyckliga alla gånger, utan den skuldmedvetnas. Och hur roligt är det för den givande parten??
Mina känslor för min egen familj har framför allt dominerats av plikt. Jag ville inte ringa eller hälsa på mina föräldrar. Man gjorde det av ren plikt, och för att dämpa det egna dåliga samvetet som de så noggrant inpräntat i en. Man var otacksam och bortskämd. "Så mycket som vi gjort för dig" var en standardfras. "Du är så otacksam" en annan.
Nu strävar jag efter att försöka höra av mig till de två släktingar jag faktiskt känner för, men det går sådär. Jag tycker jättebra om dom, det gör jag, men jag behöver dom inte!

Jag har haft lyckan att lätt hitta en pojkvän, och har sällan varit utan någon längre period. Tillfälliga korta förhållanden har aldrig varit något för mig. Mina första varade dock bara cirka ett år innan jag drog mig ur. Då det började kännas jobbigt, då man skulle in och faktiskt behöva jobba med förhållandet, tog jag den lätta vägen ut och drog.
Rekordet är sex år, och första gången vi båda insåg att det var meningslöst - Thomas, han som idag kallar mig min andra syster, och jag för min "bror".
Aldrig har jag dock fått kämpa i ett förhållande som det jag nu befinner mig i! Det kunde väl knappast få en sämre start. Så varför drog jag bara inte? Det hade ju varit mera likt mig, och enligt mångas åsikt, det rätta också.
Svaret var helt enkelt det faktum att jag inte hade någon annanstans att ta vägen (patetiskt jag vet, det går alltid att lösa), men framför allt, att jag faktiskt kände så mycket för Johan att jag tillät honom såra mig mer än någon annan jag släppt in på livet någonsin gjort (ännu mer patetiskt va?).
Men vart ville jag med denna pojkvänsinledning? Hm... Jo, att eftersom jag nästan alltid haft denna tvåsamhet, så har det räckt så väl för mig. Jag behöver inte mera än så. Detta kan ju orsaka bryderi för honom, som den ende jag är beroende utav, men så är det inte.  Han finner umgänge med vänner och aktiviteter givande för honom, jag finner ensamheten givande för mig. Många har haft svårt att förstå och acceptera det. De får dåligt samvete för att de "lämnar mig ensam hemma", och det är väl förståeligt. Ensamheten är inte "ok", en person vill inte vara ensam är den genomgående och dominerande samhällsåsikten. 
Visst, nog kan jag känna för att vara social och umgås med folk, men då får jag det med Johans vänner. Det räcker så gott!

De stora sammankomsterna har jag väl svårast för. En massa människor man ska vara trevlig med, låtsas vara intresserad av och ägna ytligt prat med! Jag brukar oftast hamna i köket på dessa fester, ivrigt sysselsatt med disk eller annat. Jag vill ha något att göra, då jag helt enkelt inte känner mig särskilt bekväm eller intresserad av att höra vad en människa jag knappast lär träffa igen har att säga. Ja, jag är verkligen partyhöjaren på ställena! :o) Kan ju påverkas av det faktum av att jag inte dricker heller...? :o)

Men jag har verkligen svävat ut nu märker jag. Min grundtanke med detta inlägg var egentligen att belysa det faktum att jag inte alls är ensam. Många kan nog ha en bred social sfär med vänner och bekanta, men sakna just den där tvåsamheten. En del behöver den mer än andra, och dom som behöver den men inte får den!?
Min obefintliga sociala sfär är frivillig, ett eget val. Och jag har dessutom nästan alltid haft tryggheten av en älskad person i ryggen. Att bara ha någon att skeda på kvällen är ingen självklarhet för många, och hur mycket betyder inte denna enkla handling egentligen? Vetskapen, kännedomen, tryggheten i att bara ha någon. 
Jag kan beordra Johan till mig där jag sitter (okej, han måste vara hemma i alla fall), slå armarna om hans midja och borra in ansiktet mot hans mage, känna hans händer i mitt hår.
Jag skäms för att jag har det så bra, att jag har någon att ösa min kärlek över. Många saknar någon som ger dem dessa enkla med så betydelsefulla handlingar. Men det är minst lika illa inte ha någon att ge sina känslor till. Eller hur?

Kram på er! (Ja, jag har betydligt lättare för de virtuella än de irl!)

09.00

Är klockan precis! Solen strålar ute, men termometern visar bara drygt fem plusgrader!
Har precis laddat in combatmusiken till mobilen, och hittade samtidigt några bilder jag tog när jag och Johan var på Klätterfabriken. Bildkvalitén på min mobil är väl sådär, menmen.
Det var ett tag sedan vi var där, första gången Johan provade, andra gången för mig. Grymt jobbigt!
Har förresten träningsvärk sedan repetitionen av nya passet igår! Den nya Capoierainspirerade rörelsen Esquiva är verkligen asjobbig!

Johan har dragit till fotbollsskolan och jag ska väl försöka få mig någon frukost. Någon god mat ute följt av biobesök står på eftermiddagens program. Kan ju passa på att ta en "Dagens bild" på mig själv! :o) Hallohallo! Hey, denna uppdatering syns ju på skärmen! Snacka om pinfärsk bild va? Är inte tekniken fantastisk!?Väldigt skönt att ha en oplanerad lördagkväll! Då vi upptäckt att det är så enkelt, snodde vi ihop en äppelpaj att frossa på efter korv och mos-middagen! Med massor av Marsánsås! Mmm!

När jag kom hem från träningen igår, beordrade Johan in mig i köket att dricka!
??
Så fort jag kom in i köket såg jag den! Knivstället! Det har legat på köksbänken några månader, men nu hade han satt upp den! Den var ju något för lång, så han hade fått ta bort en liten del av listen, så nu är knivstället där på väggen för evigt! :o) Men det blev skitbra, och syns där bakom honom.

Ha en riktigt skön söndag!

Kissarkissarkissar!Wall-E är ganska söt, eller hur? Och en väldigt bra film! Jag har nog aldrig sett en film med magrare dialog, men som ändå aldrig lämnar några tveksamheter i det outtalade. Eve som väl har det mest slätstrukna utseende i Pixars historia, men är lika uttrycksfull som vilken människa som helst!
Både jag och Johan tyckte tiden rusade iväg, och föll för den rostige ensamme Wall-E!

Pixar har också en tradition att visa en liten kortfilm före huvudfilmen, som var helt sanslöst bra - "Presto"! Att man kan göra så bra story av en hungrig kanin och en trollkarl!

Vi såg den sista föreställningen, 21.15 och var bra trötta efteråt. Lite microvarma kanelbullar och mjölk var perfekt innan sängen!

Denna dag har bjudit på strålande väder! Ingen jättevärme i luften, men ändå gött i ett vindstilla hörn. Jag hade dock fått upp ögonen för en liten annons i GP under fredagen, så efter en skön sovmorgon och frukost, åkte vi på kattutställning! :o)


Många katter i alla möjliga raser! Och del sååå underbart fina, och andra öh, speciella. Nej, nakenkatterna var inget för någon av oss... Men visst hade de sin råttlika charm.
Däremot fastnade vi för tre raser: Bengal, Maine Coon och Norsk skogskatt. Ragdoll och Helig Birma har jag alltid suktat över, då det är så vansinnigt fina, men dessa andra var mer åt det coola hållet.
Vi hade turen att träffa på en kille som hade sin Maine Coon ute ur buren. Stoor kisse! Denne kille var bara ett år, och de anses fullvuxna vid tre! Då kan de väga upp till 11 kilo! Fatta vad fräckt att ha en sådan patrullerandes i kvarteret!
Bengalen var också riktigt fräck, då den såg ut som en Leopard i pälsen!
En del är mer engagerade än andra...

Såg en bil med "Ocicat" också! :o)

Efter sen lunch drog jag till Sportlife och repeterade nya passet. Sexan är grymt jobbig för benen! Uuh! Smärta!!Känns skönt att inte ha något inbokat för kvällen. Bara ta det lugnt, fixa lite middag, spela lite Wii. Bara vara!
Imorgon ska Johan ha fotbollsskola med småknattarna, och till eftermiddagen ska vi käka middag med Monica innan bil igen, "Mamma Mia!"


Johans gode vän Trevor som var här och häsade på med sina flickor lagom till min väggkänning, har sin pappa på Hawaii. Där jobbar han som mäklare och uthyrare av stugor och sådant. Vi ville ju ha en liten bröllopsresa efter bröllopet, och var sugna på Hawaii, så nu har Trevor ordnat en gratis resa och en veckas boende där nere åt oss!!

Det är på en liiten ö som heter Kauai, näst längt ut till vänster på bilden. Söt va? :o) Kommer att bli grymt! Tänk, bröllopsresa på Hawaii! Kan det bli bättre?


Ha en fortsatt trevlig kväll!

Anden är villig...

...eller hur är det nu?
Men hallå, det är faktiskt fredag!
Blev inte mätt av lunchen, och då klockan knappt passerat lunchtid måste jag ha något mer för att överleva dagen!
Observera dock att det är sådana där små choklader...de hade inte större. :o)

Gulingen blir i varje fall inte klar idag heller! Kanske på måndag eftermiddag...
Men när jag pratade med nån ny snubbe där uppe nu, så frågade han om jag hade lyssnat av mobilsvaret.
-??
-Gör inte det, säger han då.
-????
Då visar det sig att MABI hyrbilsfirman trott att jag beställt en hyrbil och lämnat en sådan hos verkstaden dagen jag lämnat in bilen! Va? Javisst, jag ringde dom för att kolla priser, men inget mera.
-Sofia Blablaström någonting?
-Nej, jag är Linda!
-Med en stöldskada på förardörren?
-JA.
-Hm...uppenbarligen någon missuppfattning, men vi har löst det.

Hade ju inte förvånat mig om MABI skickar nåt krav på avgift för ej avhämtad bil, bortkastad tid för leverans och allmänna avgifter för snick och snack bara för att!

Hade ingenting på mobilsvaret i alla fall, så den där stackars Sofia eller vad hon nu hette har nog fått den där fakturan...

Perspektiv.

Den vanliga filtallriken kvart i sju denna morgon. Skjutsade Johan till jobbet och hämtade Christoffer på Frölunda torg. En ombyggnation fick mig att kringelikroka förbi mitt mål, för att sedan vända och föra tillbaka mig till utgångspunkten! Suck.

Han hade tråkiga nyheter. VolvoCars går ju sådär bra nu, och ingen har väl missat att stora nedskärningar är på gång.
Christoffers fru jobbar "på golvet", och de hade fått ny information. Tidigare har det beslutats att ca 600 måste gå, nattskiftet. Nu är den nya siffran 1200! Inte säkert ännu, men de har förvarnats, och hon kan bli en av dom.

Senast igår när jag flöt in i motorvägens morgonpuls, reflekterade jag och förundrades över denna ström av människor som ska iväg till sina arbeten. Alla har ett mål, alla på en gång. Jag följer med strömmen, är en del av den och ser alla bilar svänga av och spridas över Torslandaområdet som blodkroppar i kroppens livsviktiga ådersystem. (Oj, djupsinnigt!) Vi kliver ur och knatar till våra arbetsplatser med matlådorna i högsta hugg. Åtta timmar senare strömmar vi ut ur byggnaderna, hoppar in i bilarna och återgår i flödet tillbaka till våra hem. Är det inte fashinerande?
Detta är ju långt ifrån en självklarhet för alla människor. Att ha ett arbete att gå till varje dag. Vi kan klaga och gruffa, önska att vi kunde ligga kvar på morgonen, och känner oss alltid lika nöjda när fredagen närmar sig sitt slut. Men visst vill vi ändå ha det så?  Tänk de som vill vara en del av denna samhällspuls, men inte kan eller får? Inte kan känna den primitiva tillfredsställelsen av egna intjänade pengar?

Tillfredställande med arbete och lön, men de förbaskade matlådorna är lika tråkiga ändå! När nu frysen gapade tom, gjorde jag slag i saken och gjorde två rejäla matlagningsinsatser igår medan Johan spelade innebandy! Medan Combatmusiken dånade ur högtalarna omvandlade jag ett och ett halv kilo falukorv till middag och åtta matlådor med korvstroganoff. Sedan körde jag dubbla satser Chili Con Carne! Skåda lådorna!!

Johan har olika stora armbågar.
Av någon anledning producerar den högra överdrivet mycket ledvätska, så nu käkar han små röda tabletter (väldigt pliktskyldigt), för att dämpa detta. Tydligen ska det inte vara någon fara, och låter man bli att slå honom mitt på armbågen, så besväras han inte nämnvärt.

Inatt hände det igen... vi vaknade till Fiahulkanden, två gånger. Jag noterade någonstans i sömnförvirringen var hon befann sig, så man inte skulle få en otrevlig överraskning under foten på morgonen, och somnade om. På morgonen klev man försiktigt ut ur sovrummet, noggrant spanande efter kräk. En lokaliserades snabbt, men var sjutton var den andra? Detta brukar vara synnerligen oroväckande, då man inte vill riskera att hitta den upptryckt mellan tårna.
Till slut. Fia hade för en gång skull (antagligen inte av omtanke för oss), placerat den andra på en tom påse Johan lämnat på golvet. :o)

Det blev inget Frölundapass idag igen. En annan tjej hann före, vilket kanske var lika bra. Det blir kanske lite väl tight att hinna käka och till bion. Vi ska se Wall-E!

Upp och ned...

Vad är det med möten som gör dom så vansinnigt zzzzövande?
Höll på att somna, och hade inte bensträckaren kommit hade jag inte förvånats om pannan dunkat i bordsskivan. Pinsamt! Jag fattar inte! Jag VILL verkligen inte bli så trött och försöker allt. Mina överarmar lär vara alldeles blå efter mina förtvivlade nyp att hålla mig vaken. Lönlöst! Man kan ju inte röra sig överdrivet mycket heller precis, trots att det är just det som skulle behövas för att vakna till. Någon som har någon idé vad man kan göra??

När vi väl var tillbaka hade kön samlat på sig ärenden, och fler öste in, så det har varit råstressigt sedan dess! Så helt plötsligt totaldog det. Ha-llå? Inköparna har kanske sitt eftermiddagsfika?
Jag passar på att plugga pass och kika lite på steg-guide och kursmaterial.

Ringde verkstaden och frågade försynt om den var klar. Kanske imorgon eftermiddag. Kanske. Jag hinner ändå inte hämta den, och då vi inte har några planer för helgen (än så länge), kan man ju hämta den på måndag morgon.

Fick förfrågan från Frölunda om jag ville köra Combatreleasen om två veckor! Asma är fortfarande sjuk, och skulle hon nu hinna tillbaka får vi köra ihop! Klart man vill ha någon med sig! Så kan inte Asma måste vi hitta någon annan.
Jag och den nya tjejen jag teamade med igår kör releasen på Kållered. Eventuellt någon tredje också, vilket vore både kul och enklare, så kan man fokusera på färre låtar! :o)
Pontus är fortfarande knäskadad, och frågade på intranätet om någon kunde hoppa in denna och nästa fredag på Frölunda! Nu på fredag anmälde jag mitt intresse till, men nästa jobbar jag, så det blir lite väl tight.
Så nu får vi se om det blir Frölunda två gånger denna vecka!
Stackars deltagarna som inte fått ha sina ordinarie instruktörer en enda gång sedan de lade in Combat på schemat!
Men jag klagar inte... :o)

Här är rubriken.

Ja, jag vet, jättebra rubrik! 
Morgonens bild på min Johan och en väldigt pömsig Maja. Hon har sovit tätt intill mig under täcket hela natten. Kanske därför hon ser så konstig ut?


Efter jobbet igår fick jag shoppa underkläder på H&M och Team Sportia så jag kunde duscha efter passet på Frölunda...direkt efteråt skulle jag nämligen upp till Mölndal där Johan var och kollade på Sverige-Ungern matchen. (Visst var det Ungern? Öh) Passet gick jättebra tyckte jag, men phu vad slut i axlarna jag var!
Visst märktes det lite att min teamkompis var ny, men jag tyckte hon var duktig ändå!
Pizza och småprat med Monica medan Johan kollade på matchen. Sista minuterna kände jag tröttheten välla in, så det var direkt i säng så fort vi kom hem. Hade inga problem att somna om man säger så!


Skjutsade Johan till jobbet imorse. Han kände sig lite sliten (ser lite sliten ut också eller?) efter all cykling och fotbollen, plus att han ska spela innebandy ikväll. Att vi ätit rätt kasst också gör ju inte återhämtningen den bästa precis. Båda är vi småskumma i magen, så pizza var nog inte det bästa alternativet igår nej..."Vilken väg ska jag ta? Skita i jobbet och dra söderut istället??"Volvo är så pass stort här ute i Torslanda, att de har små internbussar som cirkulerar hela tiden, bara att hoppa på! Jag tycker de är söta och himla bra! Tänk att vara chaufför till en av dom? Köra runt runt i Volvoområdet hela dagarna...
Killen på trottoaren kollade lite konstigt på mig när jag körde förbi. Vadå? Fotoblixten kom ju inte från mig och min kamera, nej det var bara en solreflex! Vad glor du på??

Har möte på morgonen och ärenden börjar trilla in nu.

Ha en bra dag!

På gulingfronten intet nytt.

Har liksom väntat att verkstaden skulle ringa och säga att bilen var klar att hämta, men icke. De ville ju bara bli av med den, och att "lappa" över skadorna kan ju inte ta så lång tid?
Den kanske är klar och utkörd i regnet så de får sin välbehövliga plats, men struntat i att ringa? Eller så väntar den på mig ihoppressad till en gul 650-kilosklump?

Mycket ärenden under dagen, varav en del obegripliga för mig. Mina kollegor är råstressade över sina arbetsuppgifter, så jag skäms varje gång jag måste fråga dom om råd, och sedan inte fattar när de förklarar. Att jag har guldfiskminne hjälper ju inte precis.
Combatmusiken går varje möjlig stund, så nu börjar jag känna den där förvirringen inför det gamla passet. Och värre kommer det att bli. Ju mer man pluggat in det nya passet och releasen närmar sig, desto svårare blir det att köra den gamla!
Sista powerlåten på nya passet är bara SÅ skön! Precis i min smak!
Men jag kommer att sakna vissa låtar i gamla passet, framför allt remixen på "Zombie"! Orginalet spelades på radion häromdagen. Att den var SÅ långsam hade jag helt glömt bort! Snacka om seg! :o)

Bullebullebullebulle!!!

Min kollega Helena hade med sig nyinköpta bullar! Fortfarande varm! Mmmmmm!
Braiga kollegor man har! :o)

Snurrigt

Jag är mer virrig än vanligt senaste dagarna. Måste vara det traumatiska i ovissheten med min guling. Jag fick för mig att min systerson Aron fyllde ett år igår. Klämde in ett samtal till dom under gårdagen, men fick inget svar. Vilken tur så man slapp skämmas! :o)
Så ringde dom imorse och tackade för presenten, och jag hade varit lite för optimistisk gällande storleken, men de som var snäppet över var så himla stora! Jaja, de får byta. Han passade i varje fall väldigt bra i den rosa Barbapappamössan! :o)
Expediten frågade försynt om föräldrarna kanske kunde ha åsikter om färgen och kön, dvs att de kunde misstycka med rosa till en kille. Pah! Jag blir så irriterad på allt gulle-gullrosa så typiskt inriktat mot flickor, och mörkt och hårt till pojkar! Dessutom är ju Barbapappan rosa! Den svarta med Barbamamman var inte lika cool tyckte jag. Kolla, jag matchar ju honom idag! :o)

Skjutsade Johan till jobbet idag eftersom han ska tåga och bussa till sin match efter jobbet. Han var lite trött imorse. Jag vaknade av Fias karaktäristiska hulkanden vid halv tretiden, från plastbaljan där hon brukar sova på nattugsbordet. Snabbt fick jag ner henne på golvet (en mobiltelefon har redan förstörts efter en Fiapizza). Sömndrucken och fumlig där man sträckte sig över Johan, rev jag ned något annat på golvet, som jag dock inte orkade undersöka.
Halvminuten senare hörde man två elektroniska pip. Ytterligare en halvminut senare igen. Okej, vi måste hitta källan för att kunna somna om. På med lyset och leta (noggrant ignorerandes Fia spya intill),  tills vi hittade trådlösa telefonen under sängen där den låg och protesterade mot svagt batteri.
Sen var vi båda pigga, men jag somnade om ganska fort ändå. Johan fick följa två avsnitt av "Deadliest catch" på Discovery innan han lyckades somna om...

Jag ska hoppa in på Frölunda igen ikväll, men ska teama med en nyutbildad tjej. Det är alltid kul att vara flera instruktörer tillsammans, och hon fick välja vilka låtar hon ville köra. Såklart de roligaste, men det är ju alltid lättast när man är ny. :o) Då kan jag släppa lös desto mer på dom istället! :o) Ki-ah!!

Så fick det bli...

Karln på verkstaden var stressad och less på mig och gulingen nu. Jag ringde efter lunch och fick alternativen:
"Lappa" på skadorna med en täckfärg som skydd mot fukt, då bilen blir väldigt rostkänslig om klarlacket saknas. Detta skulle de göra utan kostnad.
Eller lacka om hela taket till en kostnad mellan 3500-4000 spänn.
Hur lacken skulle skadas eller inte på de övriga ställena där den är tejpad, kunde han inte uttala sig säkert om. Men av vad de kunde se, så var detta dåliga omlackeringsjobb inte gjort på de övriga delarna, så den lacken borde klara sig när de drar loss tejpen.

Vi beslöt att låta dom "lappa" skadorna, och så får jag se hur illa det blir. För att fixa hela taket kan jag ju lika väl vända mig till någon annan verkstad.
Så min guling kommer att bli lite gulfläckig, förhoppningsvis enbart på taket. De skulle använda en täckfärg i så lik färg som möjligt.... Man får väl kanske vara glad att de inte använder grönt. Men så har jag ju inte sett resultaten ännu heller. Den gula kanske är "slut"?!


Lunch och plugg.

Ska ringa verkstaden, men de är på lunch, liksom jag. Passar på att plugga nya combatpasset så fort jag kommer åt. En del riktigt grymma låtar! Jag har viss träningsvärk i benen sedan kvartalen i söndags...

Blir mer och mer modstulen när det gäller gulingen. Som det ser ut nu så kommer det att bli en rejäl extrautgift, och då får vi inte glömma självrisken från början!
Frågan är bara hur många tusenlappar det kommer att bli. :o(

Tänk om man fick tag i snorungarna som bröt sig in i bilen och satte mig i den situation man nu är i, då dj-lar!


Uppdatering om "Operation Gulingen".

Har suttit i telefon hela förmiddagen. Helsnurrigt. Ringer ett nummer, men glor förbryllat på telefonen när jag inte hör några signaler. Fel hörsnäcka i...
Har pratat med KO, inköpare, en annan billackeringsfirma, inköpare, Johan, inköpare, Motorbranschens Riksförbund, fler inköpare och Johan! Det ser lite mörkt ut... Men vad har vi kommit fram till?
Lacken kan släppa. Ovanligt, men har hänt. Orsakerna kan vara flera, men framför allt är det pga dåligt underarbete.
Tom nya bilar har lacken släppt på.
De jag pratat med föreslår att försöka få verkstaden att hjälpa på halva vägen, dvs dela på kostnaden om de går med på det. Annars måste JAG ta hela kostnaden själv!
Verkstaden har gjort sitt jobb. De kan inte se eller förutsäga att lacken ska släppa. Det är "mitt fel" att jag lämnat in en bil med kass lack!
hela framskärmen är fortfarande maskerad, med tejp över hela motorhuven. Vad händer när den dras bort???

Fortsättning följer...

Suck å stön å pust!

Först och främst har jag lyckats återskapa större delen av bildförödelsen i bloggen... Inte allt, men det mesta.
Nu till min guling...

Före 07.00 var jag och Monica på plats utanför verkstaden i Mölnlycke. En viss förvirring uppstod efter deras samtal igår. Jag hörde knappt vad karln sade pga ett infernaliskt oljud i bakgrunden i verkstaden där han stod och kollade på min bil, plus att jag var stressad med jobbet.

Efteråt när man kommit hem och vädrat med Johan kom frågorna. Varför ville de att jag skulle dit? Hur kan en lack vara så dålig att den släpper? Lackar man inte en dörr lös? Varför tejpa?
Jag är ju ett mähä när det kommer till sådana här frågor, där det i detta fallet verkstaden slår ifrån sig och säger "Det kunde ju inte vi veta eller rå för!". Då tycker jag nästan synd om dom!
Därav fick jag sitta med nacken böjd medan Johan försökte mota in lite ryggrad i mig efter morgonens möte...
Vi fick se skadorna, och det är inte fint! Ganska precis som när man drar av tejp från ett presentpapper och motivfärgerna följer med. Dock är det inte vitt eller plåtfärgat under, utan ljusare gult. De lackar tydligen insidan lös, men hänger sedan på dörren och lackar den på plats...(?). Därav tejpningen.
Nu var den dessutom fortfarande tejpad över hela framskärmen, så vad händer när de drar loss den?
Karln som fått rycka in då en annan blivit sjuk, antyder att omkostnaden för att fixa detta är något som verkstaden inte tar på sig. Kanske försäkringsbolaget?
Mitt försäkringsbolag tar det inte, då de bara skulle se till att skadorna efter inbrottet åtgärdades. Skador i samband med detta ska verkstaden stå för! Hon råder mig att kontakta konsumentombudsmannen.
Monica funderar på om det kan finnas ett tidigare försäkrningsärende som medfört omlackeringen. Och då det är så dåligt gjort kan de få stå för kostnaden. Men då måste tidigare ägare spåras och frågas. Är det ett privat lackjobb är den vägen låst.
Jag fixar utdrag ur ägartrafikregistret från Vägverket, och får tag på den som hade bilen före killen jag köpte den av. Han har en bilåterförsäljningsfirma, men mindes min guling, trots att det var i februari 2006 han sålde den! Helt otroligt! Han mindes vem som köpte den, och släktförhållandena hos den som sålde den, varför den såldes, att den hade specialfälgar mm! Jag är impad!
Han hade dock inte lackerat om den, men hade dock aldrig hört talas om att lack skulle kunna släppa, hur dåligt underarbete det är månde vara. Maskeringstejp ska ju sitta löst, så vad tusan använde dom för sorts tejp?

Verkstaden ringer och meddelar att de inte står för kostnaden, och jag ber om att få återkomma, då jag inte anser att jag ska måsta betala. Att lackera bara taket går på 3500-4000 spänn, men vad händer som sagt när ´den resterande tejpen dras av? Och där är vi nu.

Så vi får dras med bara en bil ett tag till, och det blir ju besvärligt för Johan. Jag ska hoppa in på Frölunda imorgon igen, och han har Korpenmatch. Dock så tidigt denna gång, att han tar buss/tåg/spårvagn istället. Jag gillar inte detta! Varför ska det strula så?! Som grädde på moset blev vår namnansökan avslagen hos PRV...Det var inte unikt nog. Så då fastnade vi på bokningen av biljetterna till USA, där man ju måste ha korrekt namn.
Ingen av oss vill ju byta efternamn till den andres, så det nya gemensamma hade känts så bra. Så fick vi inte det, och då gick luften ur oss. Nu bokar vi i våra namn, och så får vi behålla våra respektive namn efter giftemålet, och lösa namnfrågan sedan när vi är tillbaka på svensk mark...

I-landsproblematik javisst.

Spräcklig guling??

Verkstaden ringde nyss. Komplikationer har tillstött för min guling!
Jag måste dit imorgon bitti för att se hur illa det är. Tydligen har nåogn tidigare ägare lackat om gulingen till en annan nyans av gul, och gjort ett dåligt underarbete eftersom lacken släpper när de drar loss skyddstejpen!!!
Det låter helt jätteilla ju, så jag bävar för vad jag kommer att få se imorgon. Min guling flagnar!
Hur påverkar det bilen? Måste hela bilen lackas om? Vad kostar inte det??

Buhuuuu!


Förlorade bilder...

...är tillbaka på jobbet och kan bedöma skadorna.
Som jag befarat, så hade jag rensat i min mapp där jag laddat ned alla bilder från kameran. Jag gjorde en smärre städning förra veckan. Skit.
Jag tappade ju gnistan där igår, så jag orkade inte kolla igenom ordentligt då, men det känns olikt mig att ta bort foton som jag lagt in från kameran. Får se om jag ids kolla det ikväll.
Vi ska försöka på att ta tag i våra studier ikväll, då vi inte har så många andra fria kvällar tillsammans under veckan.
Nu ska jag förbereda förmiddagens kurs... Ha en bra dag!

Söndagsnoteringar....SKIT!

Var: Hemma

Tid: 20:45

På mig: Svarta träningsbyxor (Peak Performance), svarta Puma-tröjan och nån form av underkläder :o)

Hör: Body Combat 37-musiken, för tillfället överröstad av dammsugaren som Johan kör över sin dator (!)

Har: Spelat Brain Training mot Johan

Ska: Skriva färdigt och sen hälsa på John BlundDet är inte lätt alla gånger att skriva med en katt svansande framför tangenbord, lojt svepande med svansen i ansiktet! Nu har hon dock tröttnat för att ta en portion prima torrfoder istället.

Lugn och skön helg har det varit. Instruktörsmöte ute på Hisingen igår, följt av prova-på 30 minuters Body Combat vid vår anläggnings öppet hus. Tydligen hade Friskis och svettis, plus någon fler anläggning också öppet hus, för det var väldigt tomt! Ibefintlig marknadsföring kunde också vara en anledning till den dåliga uppslutningen till våra prova-på-pass. Jag fick hela tre stycken! Men det blev grymt kul! Det blev deras personliga tränare, och så körde vi skiten ur oss! De var jätteglada när tiden var ute, så kanske dyker de upp till veckan igen. :o)

Väl hemma igen hade Johan åkt upp till landet för den whiskeyklubbsträff han har tillsammans med sju andra grabbs. Denna gång hade de bland annat satsat på en 2000-kronorsvariant, och en svensk sort.
Själv röjde jag färdigt i garderoben, bytte ut de typiska sommarkläderna mot vinter och dumpade de som jag inte använt på över ett år (och antagligen aldrig komma att använda heller). Tvättade och dammsög det värsta innan jag fick inse att ett ordentligt mål mat i varje fall var ett måste. Kyckling med färska champinjoner, grädde och vitlök med pasta blev inte så dumt.
Påbörjade den andra av böckerna jag lånade på bibblan, Dean Koontz "Invasion", men fick lägga ifrån mig den då den blev för otäck! Definitivt ingenting att läsa när man är ensam hemma och mörkret smyger sig på utanför!

Istället tillbringade jag några av kvällens timmar med Brain Training och Zelda, där jag frustrerat fick ge upp i en återvändsgränd (som jag sedan enkelt hittade lösningen på idag...).

Hm...det är nåt strul med bilduppladdningen. Jag får inte in fler bilder! :o(
Okej...nu blev jag riktigt sur!
Trodde i min enfald att bilduppladdingsstrulet berodde på att jag kanske hade för mycket i mitt arkiv, och rensade bilder på måfå.
Mm, väldigt bra. Nu är jag bildlös i många av mina gamla inlägg!!!!!!
Och det skojsiga är att jag inte har kvar många bilder! Tror jag då. Jag måste kolla på jobbet eftersom det är där jag lagt in alla bilder den senaste tiden....Aaargh!

Nej, nu fick jag bara lust att skita i bloggeländet. För alltid!!!!

Ingen guling...

Pratade med verkstaden imorse, och fick meddelandet att min guling kanske skulle bli klar under eftermiddagen. Nu blev det inte så. Tydligen har de problem med att få fram en färgnyans som inte avviker för mycket från resten av bilen, och det är ju toppen att de försöker tillmötesgå så mycket som möjligt! Fatta hur fult det skulle bli med en förardörr i exempelvis orangegult!
Synd om Johan dock som är dömd till pedalerna ännu en tid.

Kvällens planer blev ändrade. Alva, lillflickan deras, mår inte bra, så de bjöd över oss på tacopaj istället. Känns ganska skönt faktiskt, då jag inte riktigt kände för att åka upp och övernatta för att tidigt imrogon åka direkt till instruktörsmötet. 
Christoffer och Helena är båda borta för resten av dagen, så nu sitter ajg här själv med supporten. Förhoppningsvis kommer det inte in några svåra ärenden som jag inte kan behandla!

Registrerad!

Igår natt glömde vi Maja ute över natten. När Johan kom ner till baksidan för att hämta cykeln var hon där, förtvivlat och förebrående jamande. Han ringde för att jag skulel komma ner och släppa in henne, och jag hörde henne skrika i bakgrunden som en galning hela tiden. :o)
Natten till idag var det Fias tur... Jag tröttnade på att ha henne svansande framför mig när jag tränade min hjärna med Wii:s "Brain training" igår, att jag släppte ut henne. Med tanke på det roliga sällskapet protesterade hon inte...
Sen överansträngde jag visst min hjärna, så jag glömde bort henne totalt... Kom dock på det i duschen halv sju imorse, och därmed fick en uppfluffad nattfuktig Fia komma in.

Precis när Johan lämnat ytterdörren, och jag satt vid frukostbordet, började regnet vräka ned. Stackars Johan!

Min förkylning blev av det lättare slaget som tur var. Lite hosta nu och snorig, men kunde vara värre. Phuu!
Ringde och kollade med verkstaden, och min guling kan kanske bli klar under eftermiddagen! Blir lite knepigt att hämta den dock, då de stänger 16.00. Får se hur vi gör där, men det hade varit smidigt att ha den innan helgen faktiskt. Ska bli intressant att se hur den kommer att se ut nu med ny dörr. Jag fruktar ju att den kommer att vara mycket mörkare i färgnyans än resten av bilen... :o/

Igår registrerade vi oss på Luleås tekniska universitet! Vi har båda sökt och antagits till Webbutveckling I som går helt på distans och kvartsfart. Det är ju något som intresserar oss båda, och söka och försöka kan man ju alltid. Men nu måste vi verkligen ta tag i och planera den tid vi har! Det är en del uppgifter som ska göras, och att skjuta på saker är vi ju båda experter på....

Det var tider det! Eller?

Hittade en kul sida: yearbookyourself.com 

 

1964 hade jag och Johan varit riktigt läckra, eller hur?!

Minipaus.

Näpp! Inga kurser eller möten idag, så det blev de bekväma dojjorna! :o)

Fick ett tips av Anna på en hemsida med lite klänningar! Alltid bra med lite förslag och idéer till vad man kan tänkas vilja bära, och jag fastnade för denna som hon föreslog (känner hon mig eller?)
Visst är den fräck? Rysch och pysch i överflöd är ju inget för mig.

Jag är inte så förtjust i de klockformade tajta sakerna (man måste ju kunna gå!), men kolla "axelbandsgrejen" på den andra bilden.
Diskret och lagom "utsmyckning", som fortsätter upp över axeln!
Det finns som sagt så otroligt mycket att välja på, och snyggt är det, så att hitta den man vill ha blir nog inte helt lätt! Måste finna tiden och ta tag i detta snart! Denna helg är redan fullbokad. På fredag åker vi till landet med Henrik och hans fru och lilla dotter, där vi stannar över. Henrik och Johan blir kvar sedan för den whiskyträff de ska ha på kvällen tilslammans med överiga utvalda grabbs.
Själv ska jag vara på instruktörsmöte klockan 10.00, innan vidare färd till Kålleredsanläggningen och öppet hus där jag ska köra prova-på-combat.
På söndag är det kvartal för combaten, då jag äntligen ska få prova nya releasen! Sedan följer det intensiva musik- och koreografipluggandet ända fram till releasen!

Snor.

Okej, det kanske inte var så smart ändå, men det kunde lika väl utvecklat sig så här ändå. Känner mig lite mera förkyld idag om man säger så.
Combatpasset på Frölunda igår gick dock rätt bra, headsetet strulade under uppvärmningen, så rösten fick vika sig några gånger när man försökte skrika ut instruktionerna utan teknikens hjälp. Som tur var ordnade det sig sedan.

Då vi nu bara har Johans bil att tillgå, och han skulle till Heden och spela fotboll, möttes vi upp på Frölunda där han övertog Goldie. Då jag visste att jag skulle bli en dryg timme tidig till anläggningen, dök jag in på Pressbyrån där jag inhandlade lite att äta och något att läsa. Och bland hela det omfattande tidningsutbudet, vad tror ni jag köpte??
"Bröllopsguiden"! Jag tyckte faktiskt det var lite pinsamt att ta fram den i instruktörsrummet, så jag väntade tills jag var ensam! :o)
Ok, den var lite småintressant att bläddra igenom, med några praktiska tips, men framför allt det jag var ute efter: Uppslag och idéer till både brudklänning och ring.
Det kan vara fint med ett litet släp eller omfångsrik nederdel, men rackarns vad opraktiskt, och lite för överflödigt för en så pass enkel ceremoni och kyrka som vi ska ha.

Då passet slutade kvart i åtta, var klockan närmare halv nio innan vi var hemma. Marsch in i duschen och sedan fixa middag. Vardagsmaten är faktiskt bara mysig att göra när man gör den tillsammans under småprat eller ömsesidigt lyssnande på cd-bok. Johan gillar faktiskt Läckbergs deckarromaner, och spekulerar vilt kring tänkbara misstänkta. Det är ju så perfekt att ha när han nu cyklar till och från jobbet också. Köttfärspiroger fick det bli, och sedan stupade vi i säng!

Ikväll kör Johans innebandyträning igång igen, och sedan kommer väl lördagsinnebandyn också för oss båda. Det är mycket vi har på gång hela tiden känns det som. Eller så är man hemma så sent, att när middagen är avklarad är dagen slut, så man därför inte tycker man har någon tid över. Vi behöver dumpa grejor på tippen, men de hinner ju stänga innan i varje fall jag är hemma från jobbet, för vi måste ta tag i uppröjning av gillestugan och gästrummet. Det är pintjockt av grejor och kartonger som jag fick med mig från pappa, och till Halloweenfesten ska där vara tomt! Var tusan ska vi göra av grejorna? Vi siktar på förrådet, men det känns som det skulle behöva dubbleras i storlek för att vi ska lyckas.

Menmen, nu ska jag snora lite för att sedan ta tag i jobbet! Ha en bra dag!

Kunde vara värre!

 Visst är den fin? Det blommar som sjutton i köket! :o)

Det har varit hektiskt hela dagen, med obetydlig lunch och mackor framför skärmen. Morgonens kurs löste sig, då en annan dök upp i sista minuten. Lite datorstrul med accesser och sådant inträffade förstås när man skulle demonstrera det man gått igenom rent praktiskt, men vad gör man? Det är ju bara att nicka och le!

Asma messade som sagt imorse att hon var sjuk, så ikväll ska jag köra på Frölunda igen, dock hela passet själv.
Inför gårdagens pass kände jag mig verkligen botten! Trött, seg, kände inte alls för att köra. Men så kommer man in i salen, och det är ännu fler deltagare än det brukar. Adrenalinet strömmar till, och halskänningar med snor försvinner som ett trollslag. Passet går skitbra, och jag är pigg och vaken långt in efter midnatt! Låg och vred mig, sprang på muggen femtioelva gånger. Lyckades så slumra till, och vaknar av att regnet verkligen DÅNAR ned!

När så jag fick förfrågan från Asma, kunde jag bara inte låta bli. Det kändes så bra igår, och var så kul! Det verkar som jag klarar mig med en liten påhälsning bara, då halsen känns bättre. Nu är det mest späningar i näsan och lite snor  (okej, nån hostning också) som grusar humöret något.
Bara för att jag nu känner mig så pass alert, lär det väl gå apdåligt ikväll  :o)
Johan ska spela Korpenmatch på Heden, så det blir lite klur där när jag fortfarande inte fått tillbaka min bil. Menmen, det löser sig!

Du då?


Lite panik?

Ska ha kurs om mindre än en halvtimme, och han jag ska köra med verkar vara sjuk. Behöver både honom och hans dator!!

Ska köra Combat på Frölunda för Asma som är sjuk. Kunde inte motstå erbjudandet! :o)

Ett faktum....skit också!

Okej, mitt leende kunde inte bli mycket stelare, men jag är faktiskt förkyld!! :o(
Smärtan i halsen spred sig till hela under kvällen, och frös som en hund hos Johans föräldar. Var dessutom allmänt snurrig på vägen dit, och fumligare än en treåring! Tappade kameran i asfalten så displayen sprack... så nu ser man typ ena hörnet av den man ska fota....toppen. Men den fungerar i alla fall som ni ser.
En meter senare tappade jag jordgubbarna vi skulle bjuda på, så det blev mera jordgubbssylt än bär. 

Vi käkade pizza och pratade lite om bröllopet, kollade flygtider och hur vi skulle göra med inbjudningar. Vi vill ju inte ha en stor grej, och även om vi ska lägga både Atlanten och en världsdel mellan oss och våra vänner och släktingar, kan det kanske komma fler än man tror om vi skickar ut inbjudningar till alla.

Jag slumrade i tv-soffan medan Johan och Thomas vrålade till GAIS seger. Innan hemfärden började den tryckande känslan i bihålorna infinna sig...suck!
Omtänksamme Johan gick direkt och stängde balkongdörren i sovrummet som vi haft öppen dygnet runt. Han tycker det är skönt när det är iskallt på morgonen... Denna natt kunde jag inte ritkigt bestämma mig om det varit så bra ändå, då jag svettades som en gris! Men stack jag ut minsta tentakel för långt utanför täcket, så frös jag igen. Av någon anledning var Johan utan täcke på morgonkanten, och ville hellre ha en flik av mitt! :o)

Det är inte megakallt ute, men jag kör med t-shirt och sticketröja som ni ser. Dricker även varm nyponsoppa som jag tagit med i termos. Lindrar skönt i halsen och värmer inifrån!
Jag hoppas verkligen att passet ska gå bra idag! Har med mig både mackor och drickyogurt, för att minimera risken för låg energi pga näringsbrist! Men det är ju så typiskt att åka på en förkylning när kvartalen är på gång, plus prova-på-passet på lördag! Typiskt!!!
Men har jag tur så blir det kanske bara en liten lätt släng. Hoppas!!

Undrar om kraschen mot asfalten påverkade färgskärpan eller nåt? Armarna mina smälter ju bara ihop, så det ser ut som jag bär tvångströja! :o)  Jahapp, ännu en oväntad utgift då. Men det är ju ingen panik i varje fall...den funkar ju.

Dokumenterade vår fula ampel när jag kom hem igår. Visst är den så vansinnigt ful att den är fräck?! De två Hibiskusar vi nu har i köksfönstret blommar så det står härliga till! Och blommorna är gigantiska! De är ganska duktiga på att säga till när de är törstiga. Så fort de slokar lite är jag där som en omsorgsivrig mamma, och då sträcker de på sig inom en halvtimme!
Nej, nu är jag så toanödig att det får vara färdigskrivet!


Illavarslande...

Har fått känningar i halsen! Högra sidan, och jag vill inte ha det till någon form av förkylning på gång eller sådant dumt! Nej, fy, aldrig, försvinn, vill inte!!

Det rasslade på med ärenden under förmiddagen när jag hade kurs (premiär för den kursen, och utan någon av mina handledare med!), som jag betade av före och efter lunch. Sedan totaldog det, så man kan tro att alla inköpare fått kaffe med sömnmedel under eftermiddagsfikat, eller gått hem för dagen. Hallå-å-å?

Fick förfrågan från Almedal om jag kunde köra combaten där idag. Klockan 17. Eh, tyvärr svårt när man stämplar ut för dagen den tiden och dessutom saknar grejor.
Till helgen är det kvartal, dvs vi instruktörer ska äntligen få se och köra nya passet! Vi har även öppet hus på anläggningen till helgen med bland annat gratis träning för alla där man kan prova på alla pass. Vi ska köra en halvtimme var, så då är det bara att ge gärnet!

Men halsen...NEJ! Schas!

Måste ju visa...

...jag har aldrig provat eller köpt boxertrosor, då jag kört med stringvarianten sedan jag-vet-inte-när.
Kul att prova lite nytt och en annan färg dessutom. Jag är så enkelspårig och har alltid köpt svart eller vitt, men efter lite uppmuntran från Johan, blev det dessa, och jag gillar färgen skarpt!
 
Att prova bh är ju bara SÅ tråkigt! Upptäckte dock en lite kulig nyhet för mig. Har kanske funnits länge, men då årstiderna hinner passera flera gånger om innan jag ger mig in och uppdaterar mitt bh-utbud, har jag inte någon riktig stenkoll precis. Men det var storleken AA! Har den funnits länge? Det är ju något för plattbröstade individer som jag! Tyvärr var just den modellen också extra liten i omfånget, så då föll det.
Gillar inte heller de där kuddarna som en del bh:ar för att ge sken av en större byst än man faktiskt har. Är inte det falsk marknadsföring? :o) Ungefär som att en kille skulle stoppa en socka i kalsongen? Jag fick fråga Johan som satt och höll mig sällskap i den gigantiska (och väldigt fina) provhytten, och han fick fundera en stund innan han svarade: "Nej, det tycker jag inte att det är, det spelar ju ingen roll (om det är kuddar i eller inte), den ska ju bara av ändå!" Heh.

Om det går brukar jag ta bort de där ovala småkuddarna...finns det ingenting annat vettigt man skulle kunna göra med dom? Om man sparat alla man tagit ut skulle jag haft ett gäng nu... :o)

Utlovade bilder...

...som jag inte kunde lägga in under helgen. Men nu är jag tillbaka på jobbet där kabeln är.
Visst är de söta? Maja kan bli helt hysterisk och bara ska in under täcket! 
Johan klev upp ganska snart efter gårdagens inlägg, och medan vi käkade frukost, stod bulldegen och jäste på spisen. Jepps, det blev nybakade kanelbullar till tolvslaget! 
Sen hoppade vi in i bilen och drog på shopping! Vi hade inga speciella mål, förutom en födelsedagspresent till Ida, så vi strosade i Kungsmässan där vi köpte ett begagnat Wii-spel, "Braid Academy" och lite underkläder till mig. På väg till Ica Maxi där vi skulle storhandla, svängde vi in till Plantagen och köpte en ampelväxt, en Hibiskus och en annan växt jag inte minns namnet på. Ampeln såg så knasig ut att vi köpte den bara därför... :o) 
Efter veckans proviantering drog vi till Kållered, där den specifika leksaksaffären för utsedd födelsedagspresent skulle finnas. Både jag och Johan försökte pracka på den andre eventuell plikt att leka med den produkten med framtida barn! Ingenting i vår smak alltså, men kan inte avslöjas här utifall...Men dom som känner oss kan nog kanske räkna ut vilken typ av present det handlar om...

När vi väl var hemma igen, var det dags för middag som efter eget experimenterande blev Chili con carne. Sedan blev det micropopcorn och Wii-spel resten av kvällen. Allt som allt en mycket bra helg, som vánligt alldeles för kort.
Ikväll är det derbymatch mellan IFK och GAIS. Johan ska se den på tv hos föräldrarna, så vi ska åka upp lite tidigare för att käka pizza och planera lite inför bröllopet. Sen när matchen väl börjar kan jag sova en stund...det brukar bli så när vi kollar på match hos dom :o)
 

RSS 2.0