Back again!

Jepps!! Jag hann prova spa-avdelningen!
Denna helg bara flög förbi, vilket den har en förmåga att göra när det är fullt upp!
Nu sitter jag ned och tar det lugnt för första gången sedan jag kom hem. Har andra maskinen tvätt på gång, dammsugat och packat upp.
Johan hämtade mig i stan, sen hem och planera storhandlingen innan husvisningen i Kullavik. Huset var helt ok, helt enkelt ok. Inte mer. Det var rätt fräsht, stora rum, carport osv, men tja, just bara ett hus! :o) För nästan 2,8 mille är det kanske inte mer än så man kan räkna med i Kullavik.






Kick-offen ja. Bilder varsågoda:


Billingehus låg på toppen av ett berg med utsikt över Skövde och mer därtill! Fint när vi kom, läckert under nattmörkret, och vackert med morgondimman! Jag skulle kunna ha en väldigt hemsnickrad och egen halvpsykoanalytisk utläggning om människan och hur den har en förmåga att bete sig vid sammankomster där man inte känner varandra. Men då jag inte känner mig på det "djupa" humöret, (kanske kommer i något framtida inlägg), sammanfattar jag det bara med att jag fick dela rum med en av de tre tjejer jag slog följe med innan bussen gick på lördagsmorgonen! Ja, rumsfördelningen hade slumpats i förväg till oss sjuttotalet från Göteborg. Denna tjej visade sig också ha varit kollega med min nuvarande kollega Helenas sambo! Så hon kände Helena, och hade umgåtts lite med dom!
Jag hade också turen att hon inte var en parfymindränkt partyprinsessa som skulle ramla in i rummet framåt småtimmarna.

Då jag kom i säng kanska sent på fredagen, sov jag så gott som hela vägen upp. Sedan var det incheckning, lunch, inledningstal av vd:n, följt av ett föredrag av nåt "IT-barometer-likande-företag-vilkas-rapporter-användes-som-studentlitteratur". Jag höll på att somna (tillsammans med många andra fick jag höra senare).
Bilden på ölburkarna är tagen utanför aulan, och de första sprättades redan innan vi klev på bussen i Göteborg. Också ett områden jag skulle kunna göra en djupare parentes om, men inte ids. Tror förresten att de som känner mig kan räkna ut hur det inlägget skulle se ut! :o)

Efter fikapaus var det dags att somna in en stund till då mera företagspresentationer väntade. Sedan var det dags att vakna till och engagera sig i aktiviteterna. De dryga 270 Elanarna delades in i tio grupper, och fick finna längsta möjliga ord, hitta antalet trianglar, kasta spjut, dra mot varanda i en något annorlunda dragkamp, leta djur i en dunge (jepp, det är en häst i trädet!), mm mm.

Sedan var det dusch och dags för middag! God räk-couscous-grejs-förrätt, ryggbiff med go sås och jordgubbsgrejstårta till efterrätt. Jag åt två!
Något jag tyckte var lite småkul, var att jag som bordssällskap hade en väldigt salig blandning av olika härkomster! Jag då som ching-chongare, sedan en från Libanon, en från Finland, och en från Bosnien! Coolt!
Jag frågade artigt var folk kom ifrån, vad det gjorde för Elan, och så vidare. Vid halv elva var jag aptrött, gosade ner mig under mina två täcken och sov som en sten innan klockan passerat 23.00!
Vi hade turen att ha vårt rum längst ut i en flygel. När jag vaknade till under natten hördes skrik, skratt och slammer i dörrar. På väg till frukosten (där vi var bland de första), syntes tydliga spår av nattens festerier. Luckan till nödslangen vid brand var öppen (klassiskt), flaskor och glas överallt, och en bagagevagn på snedden mitt i korridoren (i brist på kundvagn, tar man näst bästa alternativ).

Då bussen skulle åka 10.00, och jag var klar till 09, då spa-avdelningen öppnade, hängde jag på dörren för att få mig ett dopp i den grymt tempererade poolen! Det var väldigt fint där nere, men fräscht stort gym, gruppträningssal och allehanda spa-relaterade smårum. Men det bästa var att jag hade hela poolen och bastun för mig själv! Jag var solo!

En tänkvärd episod inträffade, som verkligen visar på hur fördomsfullheten verkligen är inbiten och farlig.
En hårt sminkad liten kvinna äntrade bussen i tighta svarta skinnbyxor och svarta stilettklackar. Då vi blivit instruerade att ha oömma kläder redan vid avresan, fick hon många blickar och hånfulla leenden. Tänk att se den nippertippan på aktiviteterna! Och det var ju inte svårt att lista ut vad hon hade för mål med denna tripp! Osv...

Många, inklusive undertecknad, fick sig en tankeställare, och en skammens rodnad, när denna kvinna är en av dom som ska presentera företaget. Hon är nämligen en av regionscheferna! (När det sedan är aktiviteterna, har hon bytt om till lämplig stass). Där fick vi!

Nej, nu ids jag inte skriva mera. Ska börja fixa middag - tacos! :o) Men hänga tvätten först innan jag petar på Johan. Han är bakis idag... ni vet, när katten är borta? ;o)

Kommentarer
Postat av: Anna

Tacos? Ni med? Jag har som fått för mig att det är en fredgasrätt men vi har avnjutit den två söndagar i rad nu. Riktigt mumsigt!



Se, du överlevde ännu en social sammankomst. Själv har jag TRÄNINGSVÄRK! Sviter efter Bodypumpen igår. Aj aj.

2008-09-21 @ 20:23:16
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Det är en GOD smärta, det ÄR en god smärta! :o)

Vist funkar söndagarna lika bra som fredagarna? Mums!

2008-09-22 @ 07:49:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0