Gulingen rullar vidare...

Jag tycker om min guling. Jag tycker väldigt mycket om min guling. Guling har kostat mig många kronor sedan jag hämtade den i Uppsala för drygt ett och ett halvt år sedan. Byte av kamremspaket, service, verkstadsbesök pga ojämn gång, inbrott med lite komplikationer, verkstadsbesök och service. Tusenlapparna har fladdrat iväg, men ändå har jag troget försvarat min guling.

Idag skulle vi satsa på stort och käka kebabtallrik till lunch. Vi packar in oss i guligen för att åka den ca 1,5 kilometer korta biten till restaurangen. Jag tycker den drar åt vänster och inte riktigt känns som vanligt. Punktering? Dåligt med luft? Jag får kolla när vi är framme.
Ska svänga skarpt vänster in i parkeringsfickan. Skraap!!
Ställer mig på bromsen och inser direkt att gulingen står på fälgen, kikar ut och konstaterar faktum. Jahapp, halvvägs in i fickan är det bara att plocka fram reservdäck och domkraft. Var är bultarna då? Jo, bakom en liten käck lucka i fälgen. Kommer vi igenom den? Jo, om vi har en insexnyckel. Har jag det? Nej!
Tur i oturen är att restaurangen ligger inte långt ifrån Volvoverkstaden, så jag sprintar dit och får gå ut till verkstadskillarna som hjälpsamt letar fram en nyckel som borde passa. Gör den det? Nej!
Jag sprintar tillbaka och de lyckas leta fram storleken under, och vi kommer åt bultarna.
Svettig och speedad kan jag så till slut inta min kebabtallrik.

Reservdäcket är ett riktigt däck som bra är, men nu åker alltså vinterdäcken på lite tidigare än planerat. Måste bara kolla vilket skick de är i först. Det fanns ju risk att nya sådana var ett måste, vilket nya sommarsulor nu är i varje fall!

Gulingen gör det inte lätt för mig, men jag gillar guling ändå! Jag menar, alla kan ju råka trampa på något vasst? Vi hittade ett misstänkt hål, och var det så, så är det ju egentligen mitt fel. Jag skadade gulingen! Förlåååt!

Komma ihåg lista:
- Alltid se till att ha buffert på kontot för oväntade gulingincidenter.
- Fixa insexnyckel och placera i gulingen (nästa gång är jag mitt ute i skogen, mitt i natten!)
- Jag skrev kontobuffert va?
...


"Tiotusen kronor..."

 

"Du får tio tusen kronor om du säger att du älskar mig..." Dumdidum! Stefan Andersson i Mix Megapols Morrongäng utmanades att skriva en dansbandslåt, då han hävdat att han kunde skriva en sådan på en kvart! Succén är ett faktum: Den är ju helt grym! Hahahaha! Nu ska den ges ut på skiva, och spelning i Skandinaviums "Dansdax" är bokad! Trallvänlig så det förslår, och biter sig fast i hjärnan med en gång! Tänk att bara kunna skriva ihop en låt sådär! De spelade den precis innan jag var framme på jobbet, och där satt man i gulingen, sjöng med och flinade enfaldigt. En rätt bra start på dagen alltså!

Direkt efter jobbet igår hastade jag in till stan för att leta rätt på en väldigt liten men speciell butik. Där hittade jag flera braiga grejor till Halloweenfesten! Resten av kvällen ägnades åt förberedelser. Undertecknad hittade en Fiaspya på golvet vid soffan, och kunde bara tacka vem som helst för att hon inte lagt den i soffan, vilket annars brukar ske nio av tio gånger!
Det känns som det är massor kvar att förbereda, och naturligtvis missade vi grejor när vi handlade igår. Jag är så orolig att maten inte ska räcka, vilket kan rendera ofantliga mängder rester! Men hellre det än att maten skulle ta slut, och gästerna gå hem hungriga - pinsamt!
Jag kan bara säga, att pumpor är hårdvaluta! Varje gång vi varit och handlat, har de varit slut, förutom vid ett tillfälle när två små intorkade saker låg kvar. Som tur var har vi kontakter i form av Nickepicke. Vem kunde tro att han kunde vara till nytta? Höhöhö! Och vem kunde tro att "spindelväv" var ett helt företag att handskas med?

Efter jobbet ska jag iväg på nytt uppdrag för att hitta just det till festen. Sedan blir det hämtmiddag från Lindomes eget thaiställe, då vi helt enkelt inte kommer att ha tid eller ork att laga till något själva.
Trots förberedelserna igår tummade vi inte på en trogen torsdagsvana: "Hells kitchen"!  

Brr! Kallt här på kontoret idag! På med handledsvärmarna!

Ha en bra dag!

Jag vill ha blommig falukorv till lunch...

... INTE! Torka i matlådeutbudet innebar att jag nu ätit korv stroganoff för tredje dagen i rad. Och vad har jag kvar i frysen som enda alternativ? Mums med korv stroganoff!
Nej, Johan skulle nog påbörja en middag á la storlek för matlådor idag, så kanske börjar han också känna korvbitarna komma ut ur öronen? Dock käkade han faktiskt på Mac Donalds idag fick jag höra (tveksamt bättre alternativ, men ändå!), så jag kanske också fuskar och kör en köpe-lunch imorgon! Då är det ju ändå fredag!

Vår granne i Piteå har dött, till en följd av tungt alkoholmissbruk. Detta har återuppväckt lite tankar jag haft från och till genom åren: Att på ren måfå börja rensa skallen på minnen från uppväxten. Sådana som bitit sig fast av ena eller andra anledningen. Inte en orgie av självömkan och elände med alkoholiserad mamma och pappa, vilket jag är rädd att det skulle uppfattas som, utan bara för att "tömma systemet". Som en form av självterapi?
Men varför i en allmän blogg, och inte i en egen privat ordbehandlare? Det är nog det som skulle vara en del av själva "tömmandet". Att det inte är något fult, ingenting fel, ingenting att skämmas för. Kanske skulle det kunna fördömas av somliga som att man blottar privata angelägenheter, "svärtar ned" mina föräldrars minne, sårar närstående. Men det är ju inte det det handlar om!

Man kan också ifrågasätta meningen med det, då det tillhör det förflutna. Och jag är ju verkligen en sådan person som ogillar att "gräva i det förflutna" och kan tycka det vara slöseri med tid. Det är ju gammalt, passé, historia, ingenting att göra åt! Likväl kan tankarna komma ibland när man minst anar det. Minnen, reflektioner, tankar.
Jag vet inte om det är värt att gräva i det som varit? Men varför kan jag då inte bara släppa det?


Ta-daa!

 
Visst är han fiiin? Den blev rätt lång, bred, tjock och varm. Lite oformig gällande bredden och ränderna, men stickad med kärlek! :o)
I och med att mitt första stickningsverk nu är avslutat, har jag nu påbörjat nästa - ponchon! Färgerna blev inte riktigt som jag väntat, mera färgspräcklig, men ju mer som växer fram, desto mer har jag börjar gilla det! Det känns väldigt skumt med så stora stickor nu (9 mm), och så dubbla garn, ett svart och ett mångfärgat. Men av den anledningen växer stickningen mycket fortare än vid halsduken! Två liakdana stycken ska göras, som man sedan syr ihop till den färdiga ponchon.

Hela kvällen igår ägnades åt Halloweenförberedelser. Ikväll blir det en tur till Ica Maxi och ännu mera förberedelser. Johan är klar med sin utstyrsel! Han är jätteduktig med symaskinen! Just det, symaskinen! Jag tror jag har bildbevis i datorn hemma!

Obama lade cirkus 40 miljoner dollar på sin halvtimmesreklam för sig själv. 40 miljoner dollar. Fyrtio mille. Miljoner dollar. Smaka på det.
F-ö-r-r-t-i-o  m-i-l-j-o-o-o-o-n-e-r  d-å-l-l-a-r-r-r......!

07.41, snart klar!

Slutet är nära, och det är grönt! Man kan nästan se hur min stickningsfärdighet utvecklats under halsdukens skapande. I början är den bredare, en del maskor som är fel här och var, och ojämn fasthet. Allt eftersom ränderna vuxit fram, har även min stickfasthet kommit fram, och halsduken blivit jämnare och med färre fel. Den blir alltså något smalare mot slutet! Sedan är som sagt ränderna också lite olika breda, men det ger den bara en personlig touch! :o)

I morse väcktes vi båda av att det verkligen dånade på utsidan och mot fönstren. Sedan var det över lika snabbt som det börjat. Fia blev så förskräckt att hon fick spy. Två gånger. Den första på mina kläder.

När vi väl klev upp såg vi att det varit hagel som väckt oss, då det fortfarande låg kvar på utsidan. Vi hade -1,4 grader igår kväll, och även om det inte var lika kallt denna morgon, tog det någon timme för det att smälta bort.

Idag tar Halloweenförberedelserna verkligen fart! Inga mera aktiviteter inbokade för någon av oss resten av veckan. Johan skippar innebandyn imorgon, vilket jag uppskattar. Han är inte klar med sin utstyrsel än!

Från gp.se:

Fatta vad snopet! "La-la-la-la-la, här kommer jag direkt från verkstaden i tron att allt ska vara tipptopp!" - "Ka-dunk!!" (rullrullrull)

Förlåt, men hahahahahaha!

Trött i benen...

Har precis avslutat en korv stroganoff-middag som jag fixade lagom till Johans hemkomst från GAIS-match (de förlorade visst). Trodde inte jag skulle idas laga nåt efter passet, men kände att jag behövde något ordentligt. Dessutom hade vi slut på lunchlådor.
Passet gick bra, fullbokat och bra tryck! Ylva hade fixat salen med spindelväv, ljus och spindlar, och även ordnat en läskig lilaafärgad dryck med spindlar i och sportsbars som vi bjöd på före och efter passet. Ylva hade tuperat upp håret i en galen frisyr, sprayat det rosa, målat sig svart runt ögonen och bar rödglittrande horn och svans! Anna trasade sönder en svart top och bar mask över ögonen. Vi smetade alla in oss med fejkblod och svärtade med svart penna. Och jag... tja, det får ni kanske se så fort jag får bilderna! Jag glömde ju kameran i bilen, men tjejen i receptionen hade en som hon plåtade med både före och under passet.  

Mötet i slutet på arbetsdagen ja. Galghumorn satte man lite i halsen, då man insåg att av de 40-talet personer som satt där, hade flera fått besked dagen innan att de skulle få gå. Vi var både konsulter och tills vidareanställda där, alla till IT inom de olika områdena. Vår grupp, purchasing, är den i särklass minsta, för det är bara vi tre! De övriga var betydligt fler. Det var många ord med betydelsen "det här är ingenting vi vill göra, utan måste utifrån gällande läge". Han bad de som skulle lämna företaget att tillse en ordentlig överlämning till de kvarvarande, och de kvarvarande att bita ihop och kämpa vidare, med den ökade belastningen som blir följden, då dessa nu också i många fall ska ta över de uppsagdas projekt och uppgifter.
Men han presenterade också Volvos nya miljömodeller "DrivE" som inte getts mycket utrymme i media, då de överskuggats av alla varsel och finanskriser. Han ville antagligen ingjuta hopp och  stolthet av vad vi varit med om att ta fram.
I en av hans presentationsbilder hade han alla grupper med de namn på anställda som tydligen skulle få vara kvar. Han hade dämpat den för att ha som bakgrund till några klatschiga ord till de som fick gå, men många satt nog bara och letade efter sitt namn. Jag, Helena och Cristoffer stod där alla tre.
Vad innebär det då? Om jag förstått det rätt, att vi sitter säkert till årsskiftet, tills den så kallade "matchningen" är gjord. Dvs nu ska det kollas vilka konsulter som kan ersättas av en tillsvidareanställd, så om de hittar en med samma kompetens som mig, kan göra det jag gör nu, och är Volvoanställd, så får denne ersätta mig.
Besked om detta lär vi alltså få kring årsskiftet.

Nej, nu vill jag lägga omkull mig och sticka färdigt! Det blir en grön avslutning på halsduken, då det sista svarta nystanet bara räcker till en minirand.

God natt!


Avig, rät, avig, rät, avig, rät....

Jag minns inte vad jag drömde i natt, men det handlade säkert om maskor, sticknålar och grön-svarta färger! H-e-l-a kvällen igår stickade jag framför tv:n, tills ögonen gick i kors! Maja och Fia tyckte jag var världens tråkigaste sällskap, och Fia placerade ännu en pizza på mattan under natten.

Johan kom hem vid midnatt någon gång. Jag märkte det knappt.

I eftermiddag har jag en kurs, följt av möte med min chefs chef tror jag det var. Alla vi konsulter på IT ska mötas för bland annat info om nuläget, och 2009.

En pessimistisk sida av oss fruktar en massuppsägning.

En galhumoristisk sida av oss tror på en uppsägning á la Idol-uttagning: "Du, du och du tag ett kliv framåt. Ni som står främst, grattis ni får vara kvar!"

En optimistisk sida av oss tror det handlar om just nuläge och framtidsinfo eftersom vi ska få vara kvar.

En avvaktande sida av oss tror ingenting alls.

Direkt efter jobbet är det dags för vår "Skräck-combat"! Och kolla! Till och med alla reservplatserna är slut! Med det vanliga avtappet som brukar ske under dagen kommer det kanske ändå bli fullt! Och med tre instruktörer kommer det bli trångt! Men kul kommer det att bli! Jag har redan skitit två gånger idag, och mer är på väg! Lite nerver är väl kanske bra, men måste de visa sig på ett sådant besvärligt sätt?

07.44

Det var ljust när man åkte till jobbet idag, vilket känns lite mysko när man vant sig vid mörkret! Vintertiden är här!

Det är bara att konstatera att mitt ögonmått gällande bredden på ränderna inte är det bästa. Jag tror det skiljer upp till två centimeter mellan den smalaste och bredaste randen! Att den sedan ser skev ut är bara för att jag lagt den så... ...

Antal spyor inatt: 1 st av Fia. På hallmattan.

Idag blir jag ensam hemma hela kvällen! Johan åker direkt till Andreas i Helsingborg för att kolla på fotboll. För närvarande ser det ut att bli stickning och kanske lite Wii för mig.

Men nu är explorer riktigt trögt! Nätet? blogg.se? Hm... alla andra applikationer  och webbsidor flyter ju på fint? Nu har jag fått starta om explorer för tredje gången! Orkar inte bråka med den mera. Dags att börja jobba ändå.

Ha en bra dag!

Foton!

Så här kan Fia se ut när hon svansat färdigt framför mitt tangentbord. Jepps, hon sover!

Middagen med Johans föräldrar blev trevlig, och vi uppvaktade Monica lite i förskott på 60-årsdagen. De åker till Nice på onsdag, och då Johan är upptagen både måndag och tisdag, passade denna kväll bäst.
Vad fick hon då? Förutom en laxpaj och skum efterrätt? Jo, när man är hemma hon Johans föräldrar, så ser man något genomgående: Bilder, det är väldigt mycket bilder av barnen och barnbarnen. Och jag skriver bilder, eftersom det är både fotografier och utskrifter. Ena väggen i sovrummet är full av Johan och Niklas i alla åldrar, i form av egna amatörfoton och skolfoton.
Till hennes 60-årsdag kom jag på idén att ta riktiga studiofoton med pojkarna. Jag såg bilden framför mig, de båda stående rygg mot rygg och blicken i kameran! Sedan kunde fler foton tas med vi allihopa, med mig och Nicklas familj. Nicke och co var på, men drog sig ur när det närmade sig. Så jag och Johan körde själva då, och det var riktigt roligt! Vi åkte in till Kungsbacka och Studio CK en lördagsmorgon då vi officiellt var på innebandy. Det var faktiskt samma dag som jag provade bröllopsklänning med Monica, så jag fick hoppa i duschen efter fotograferingen för att vara trovärdig tills vi möttes! Vi tog de flesta på oss två, och sedan några med bara Johan. Vi valde sedan ut ett med oss båda och ett på Johan som skulle förstoras och ramas in. Sedan valde vi ytterligare en förstoring till oss själva.

I fotograferingen fick man ett album med åtta utvalda bilder. Några har jag scannat in, därav kvalitén. Ett provade vi i svartvitt.
    

Jag hoppas hon tyckte det var en bra present, men visst hade det varit roligare med Johan och Nicke! Men, men, det kändes roligare och personligare att ge än någon grej.

Efter maten var de ju tvungna att prova Wii!

Stormen Ulrik härjar över oss på västkusten nu. Jag har ju hållit mig inne hela helgen, så jag har inte märkt mycket mer än regnsmatter emellanåt mot fönstren, och vindens dån i trädkronorna utanför vid sängdags. Strömavbrott här och var, men inte hos oss, och Ulrik verkar ju inte alls i närheten lika illa som Gudrun eller Per!

Jag stickar varje ledig stund, och har påbörjat det sista svarta nystanet! Jag har också fixat utstyrseln till vår "Skräck-combat" på tisdag. Jag, Anna och Ylva ska ju köra lite specialpass med tre extra låtar. Det såg nog lite vanskligt ut (och kändes sådär), när jag stod framför spegeln och satte kökskniven i byxorna. Modigt för att vara jag måste jag säga, då det inte förvånat mig om jag satt kniven i benet.
Till slut såg jag ut som jag hånglat med Edward Scissorhands, eller kanske snarare Freddy Kreuger, och konstaterade mig nöjd. Lite fejkblod, svärta runt ögonen och stripigt hår gör resten! Det ska bli kul att se vad de andra hittat på!

Kladdigt!

Att grovhacka coctailbär är en kladdig och omständig process. Undvik det om möjligt! Höll nästan på att skära av mig fingertoppen dessutom.

Det blev ingen visning idag. Mäklaren ringde igår och meddelade att ingen anmält sig, så var det med det! Nu kopplar vi bort husförsäljning och allt som hör till det, för att fokusera på Halloweenfesten! Därav min kladdiga morgonsysselsättning. Jag passar på att låta Johans föräldrar vara försökskaniner till kvällens middag! Coctailbär och chilifrukter, vad kan de tillsammans åstadkomma? Hm.

Johan är på fotbollsskolan, och han var lagomt glad över att i sista minuten få meddelande att han skulle vara ensam tränare. Sedan ringde han och bad om telefonnummer, för passerkortet han fått  till lokalen fungerade inte! Han får väl avreagera sig på squashbollen.
Själv har jag hunnit köra igång den andra omgången tvätt, dammsugat, bytt sängkläder och förberett inför kvällens middag. Jag hoppas kunna få undangjort så pass att jag kan slappna av en stund med stickningen innan fas två i middagsförberedelser ska ta vid. Halsduken börjar bli riktigt lång nu!

Måste betala räkningarna idag också så det är gjort. Ingen av oss har haft någon vidare bra månad, med dyra kostnader på våra bilar. Drygt 8000 för Johan och drygt 6000 för mig. Det är en ganska ok semesterresa! I övrigt har vi nog skött oss ganska bra. Veckohandlingen håller i sig, och dagarna har varit så fulltecknade att vi inte haft tid att spendera pengar på annat. Det ska vara för Halloween då. Vi funderar på att låta en Halloweenfest bli en bestående tradition, för tänk att fira den i nya huset, mitt ute i skogen! Moahaha!

Öm i svansen...

...men sitter ändå här för att skriva några rader! Ser att våra nya grannar håller på att flytta in. Undrar om de tänkte något när de upptäckte att det vårat större intilliggande var till salu? De har grejat rätt rejält i köket och tapetserat med storblommigt mönster i brunt och blått tror jag det var.
Både jag och Johan tänkte på vårt gula badrum med sina gulblommiga tapeter. Det hade ju varit perfekt för dom??

Morgonens innebandy är avklarad och jag har filat på inköpslistan inför storhandlingen. Johan hjälper en annan granne frakta undan den gamla lekplatsutrustningen som byttes ut under höststädningen.
När han är klar ska vi dra till Maxi coh spendera pengar. Johan bläddrade i någon lokal tidning "Hallandsnytt" eller nåt sånt och brast ut i skratt.
Ica Kvantum i Kungsbacka erbjöd superbilliga bananer för 14 och nånting per kilo! Två sidor längre fram hade Ica Maxi i Kungsbacka bananer för 4 och nånting per kilo! Undrar om Kvantumägaren blev lycklig när han såg den?

Nej, nu är jag så hungrig, och trött på att ha Fia trampandes framför tangentbordet, att det får vara nog.

Ha en bra dag!

Mörker och vind

Kollakolla! Jag hann sticka en hel del igår! Hela "Lyxfällan" och "Hells kitchen" medförde många varv och avslappning i sängen. Jag vill börja med ponchon! Men jag gillar verkligen att se halsduken växa fram, och färgerna är så fina. Börjar jag bli GAIS:are tro? :o)

Det är mörkt ute, och vinden sliter i träden. Redan under kvällen igår blåste det friskt, och det är mäktigt!
Ikväll spelar GAIS borta, så Johan ska upp till föräldrarna och kolla samtidigt som han ska fixa med sin utstyrsel. Jag hakar nog på och stickar några varv. Passar väl bra? Sticka på grön-svart halsduk medan man tittar på matchen? Kanske borde följa med till Ullevi nästa gång och sitta där med stickningen!

Hittade nummer 127 igår förresten!

Nyheterna denna morgon berättar om den 16-årige kille som misshandlades i Södertälje av nio-tio andra ungdomar. Två knivhugg i ryggen, sparkar och slag mot huvudet. Hur är dessa funtade i huvudet egentligen som kan göra något sådant? Och höjden av feghet att tillsammans hoppa på en ensam! Man slutar aldrig förvånas vad människor är kapabla till...

Kontroll

Det var så skönt med ett bad igår, att jag tog ett idag med! Nu är jag sådär härligt genomvarm! Johan är på innebandy och jag tänkte lägga mig i sängen och sticka. Men apropå stickning, så tog jag och Helena lunchen igen och drog till garnaffären! Och jag shoppade garn, stickor och mönster för en poncho!
Wee! Så nu vill jag snabbt bli klar med halsduken för att kunna börja med den! Köpte ytterligare ett svart och grönt nystan till halsduken, då det verkar komma att behövas för att få den längden jag vill. Jag vill inte börja och ha två projekt igång samtidigt, så nu är det GAIS-stickning gärnet!

På söderleden efter Frölunda var det poliskontroll när jag åkte från jobbet. De var många och körde effektiv blåskontroll. Inget körkort eller sådant, bara in med så många bilar som möjligt: Blås-ok-kör, blås-ok-kör, blås-ok-kör, in med en ny omgång! Blås-ok-kör, blås-ok-kör...
Det var lite småkul, men jag skulle ju bett om ett foto på "min" blåspolis! Han har nog träffat på de flesta kufiska personer, så han hade säkert inte blivit förvånad om jag frågat. :o)

Jag tycker det är toppen att de har sådana kontroller, och det är andra gången jag får blåsa på den vägen. Mer kontroller! Fartkontrollerna däremot...Hm.
Nej, nu vill jag sticka!

Trögt...

Ja, det går trögt nu. Blev klar med gröna randen och påbörjade nästa svarta när något hände med garnskarven i det gröna. Jag provade att sticka dubbelt ett tag för att låta det nya nystanet "stickas in", istället för att bara börja på nytt i änen, så som vid färgbyte.
Det gick inte alls, utan ett stort hål uppträdde i randen, så det vara var att riva upp... :o(

Jag och Johan tillbringade gårdagskvällen i iskall tystnad. Jag blev besviken och frustrerad över att han verka ta Halloweenfesten med en klackspark, där jag fått vara den som tjatat för att få det vi hittills gjort genomfört. Han ska på hockey i Skåne på måndag, och fotboll (eller var det en annan hockematch?) på tisdag. Vi ska hans föräldrar på middag klockan 16 på söndag, och efter fotbollsskolan den dagen har han bokat in squash med en kompis, så han är klar vid ett-tiden.

Okej, jag kanske är nojjig, och vi är väldigt begränsade i och med att ännu en visning ska till, men jag önskar att han kunde visa lite initiativförmåga! Vad ska vi bjuda på? Ska vi ha några aktiviteter? Vad kan vi förbereda och sedan förvara undangömt under visningen? Vi har haft fullt upp med nya huset och försäljningen av hans sista veckorna, men just därför vill jag ta vara på den tid vi har. Och jag ville att vi skulle förbereda detta tillsammans. Visst, det ordnar sig, det gör det väl alltid, men det känns inte lika roligt när det blir sista minuten-panik, och man känner en risk för att allt kommer att kännas ihophafsat och halvdant.
Jag tvingade mig själv att bara koppla bort alltihop och svettades i badkaret en bra stund till en bok jag läst femtioelva gånger. Stickade framför tv:n bara för att upptäcka att jag får göra om alltihop.

Vi har slutit fred i alla fall, och jag skjuter undan stressen och rycker på axlarna. Nu får det bli som det blir, varför ska jag bry mig? Vi förbereder vid de tillfällen vi har och så blir det nog bra med det!

Hämtade gulingen imorse...6102 spänn, och tom verkstadskillen noterade att jag lagt en del pengar på bilen under den korta tid jag haft den. Jotack, jag vet! Men jag gillar min guling!
Det är nästan skrattretade när man läser vad de gör under servicen. Checklistan ser ju lång och imponerande ut, men vad menas egentligen med "Underredesbehandling: Ockulärkontroll"?
Tja, jag antar att de hissar upp bilen, kikar under och tycker att, tja, det ser väl bra ut: "Ok" i protokollet!

"Däcktryck på alla 4 däcken och reservdäcket: Kontrollera" Check. (Fyller de på om det behövs??)

"Reservdäck: Kontrollera skick, däcktryck (gjorde de väl vid förra punkten?) och slitagebild; notera mönsterdjupet " (Är inte det samma sak?) Check.

"Vindrutetorkare/-spolare: Fyll på spolarvätska"  (Om jag gjort det själv för en vecka sedan, blir det billigare då?)

3000-milaservice klappat och klart: 1414 kronor varav 28 kronor i miljöhanteringsavgift (?).
Byte av flexrör: 1524,60 kronor (10 procent rabatt!)
Arbetskostnad 3263,70
Etcetc, summa 6102 tack och hej!

Nonstop

Jobbat i ett hela dagen och bara klämt in en 15-minuterslunch. Känns skönt dock att jag färdigställt och fått iväg översättningarna i god tid. Supporten har tack och lov legat ganska lågt, så jag kunnat fokusera på materialet.
Johan ringde och meddelade att han pratat med mäklaren. De båda paren som var på viningen var ganska positiva, och visade intresse av att komma tillbaka på söndagsvisningen. En av dom skulle kolla lånelöfte!
Man vågar inte hoppas på något bara, det känns hyperkänsligt!

Fick mess från Göte Carlssons att gulingen är klar! Får se om jag hinner hämta den idag, då jag i sådana fall måste gå tidigare. Nu börjar ju de sista timmarna på arbetsdagen, och då brukar också ärendena droppa in.

Känner mig helt tom i hjärnan, och axlarna värker hela vägen upp i nacken, en konstig brännande känsla. Det kanske inte ses om något större arbete, att sitta på häcken hela dagen och knappra på tangentbordet. Men varför är jag då så slut? Varför kändes det som jag utförde ett större arbete när jag flängde runt mellan klass- och lärarrum, elevsamtal och möten? Är fysiskt arbete "mer" arbete än ett stillasittande?

Mitt i veckan

Jag vet, det är ingen större skillnad. Hann bara köra några fler svarta varv framför tv:n igår. Fick skarva mitt i också, så vad sjutton ska jag göra av alla garnändar? Det blir ju jättetjockt i kanten där jag hittills "vävt" in ändarna. Nu har jag ju två! Hm..

Har en fulltecknad dag där jag måste översätta alla mina presentationer och sammanfattningar till engelska. Hoppas det inte blir allt för många och komplicerade ärenden som tar tid. Gulingen skulle antagligen bli klar idag, så vi får se om jag har möjlighet att hinna hämta den. Annars får det bli imorgon bitti.

Jag funderar fortfarade lite på hur ett par kan stanna en timme på en första visning? Jag kan inte komma fram till annat än att man verkligen vill ge sig tid att känna efter hur huset känns. Annars tycker jag att man känner ganska snabbt om det känns bra eller inte.
Men de kanske alltid gör så, känner efter ordentligt för att ge varje ställe en riktig chans?

Vet inte riktigt om jag gillar mina nya p-piller. Jag fick ju byta för femtioelfte gången då det visat sig att jag hade högt blodtryck, och mina gamla kunde vara orsaken. Dessa har gett tillbaka det finnproblem som tidigare märken också orsakat. Där var faktiskt de föregående pillren bättre. Däremot fick jag huvudvärk innan uppehållet av alla andra, men inte dessa. Tror ändå jag föredrar några dagars huvudvärk framför  finnar som dyker upp här och var. Har fått en jäkel i mungipan! Vad är det för himla ställe? Och kan man låta bli dom? Ne-ej, det finns ju inget roligare (eh?) än att döda vita läskiga finnar! Och man lär sig ju aldrig! Från att ha en relativt diskret liten finne, muckar man med den med enda resultat att man blir röd och svullen i ett jätteområde kring en illandes röd (och ond), men förvisso dödad finne. Frågan är egentligen vem som vann den striden.

Dock är det ganska fantastiskt att ett sådan litet piller om dagen kan förhindra graviditet! Är inte det finurligt så säg?

Ha en bra dag!


Post combat.

Phuu! Sitter och slappnar av, nyss hemkommen efter kvällens pass. Ganska mycket folk och bra tempo! Responsen från visningen ger ett försiktigt positivt intryck. Det var två par och ett av dom var visst här en timme! De pratade tydligen också om att ta med föräldrarna och sådant. Dock hade inga av dom kollat med banken om lånelöfte ännu. Men båda paren var enligt mäklaren positivt inställda till huset, vilket ju är bra. Vi lämnar det så.

Så nu blir det en visning till på söndag där vi får se hur responsen blir. Vi ska försöka låta bli att stöka ner allt för mycket...

Förresten så spydde Fia i natt. På golvet.

Och Maja i förrgår natt.

Om nu någon undrade.

Senaste nytt.

Himmel, vart tog denna dagen vägen? Det har varit fullt upp med jobb hela tiden, vilket faktiskt är riktigt kul! Däremellan känns det som jag pratat i mobilen!
Johan ringde och med glädjande nyheter. Anmälda intressenter till kvällens visning har ökat med 100 procent! Jepps, vi har nu två bokade visningar! Hohoho!
Sedan har jag pratat med verkstaden om gulingen. Tydligen var det 4000 mil sedan sista servicen, så de frågade om de skulle göra den i samma veva. Motorfelet berodde på en tändspole, så inga blodiga saker som tur var. Däremot upptäckte dom ett trasigt flexrör som går från motorn. Att skära loss och svetsa in ett nytt skulle vara mycket billigare än att byta hela rörsystemet, så det måste jag ju bara säga ja till. Servicen var ju lika bra att göra, jag har inte bytt eller fyllt på olja sedan sist. Byte av kolfilter (har nåt med miljön att göra) bjöd tydligen fabriken på då de hade någon kampanj. Snipp, snapp snorum, så var räkningen på 6200!

Sedan konstaterade han något jag redan visste: Sommardäcken är blankslitna. Besiktningen påpekade detta i våras, men att de skulle vara ok säsongen ut. Nu rekommenderades jag dock av vekstadskillen att istället köra hösten ut och sedan lägga på vinterdäcken. Då kunde jag börja spara redan nu till nya sommardojjor åt gulingen till våren istället. Jag har bara ett litet otäckt minne av att vinterdäcken är rätt kassa också... Weho, det är mycket nu!

Ny visning är inbokad på söndag. Lite kort varsel, men bättre än ingenting.

Håhå-jaja!


Fick ännu ett...

...kedjemail som påtagligt påvisade hur bra man har det, och inte har minsta rätt att gnälla över i-landsproblematiken. Därför konstaterar jag bara nu, att gulingen ännu en gång är inlagd för observation. När det var dags att åka till jobbet, vred jag om nyckeln, och hörde med en gång att gulingen inte alls lät som vanligt! oUum-oUum-oUum...
Väldigt ojämn tomgång, och lät och kändes som en obelanserad fläkt. En gul varningslampa blinkar med en motorsymbol. Jag bläddrar oroligt i instruktionsboken och finner "Motorelektronikfel - kontakta SEAT verkstad".
Sagt och gjort, ringer Göte Carlssons och beskriver problemet. Kan jag åka till jobbet?
"-Nej, du bör nog komma in med den. Framför allt om den går ojämnt."

Jahapp, snigelkö längs E6:an vilket visar sig bero på en lastbil med "Bred last" som blockerar vänster körfält vid Ullevimotet. Jag får ligga och smågasa hela tiden, då det känns som man ska få motorstopp vid tomgångskörning. Men jag tar mig till verkstaden på andra sidan stan i alla fall, lämnar gulingen i deras ömma händer och flyttar över mina pinaler till en grå Ibiza. Jag får låna den gratis!!
Karln i verkstaden föreslår möjligt fel på en tändspole när jag frågar, men man vet ju aldrig. Förhoppningsvis blir den klar under dagen, men jag har möte i eftermiddag och pass 18.10. Genast ser jag framför mig hur jag snigelstressar genom stan och Tingstadstunneln från verkstaden för att hinna till mitt pass, men varför ta ut något i förskott?

Johan är orolig och nere. När han ringde mäklaren igår, hade han en inbokad visning till idag. Vi behöver fler visningar, gärna en helg, och innan festen! Vår tid för förberedelser bara krymper mer och mer! Det är lite nedslående att intresset var så lågt, men också ganska väntat med tanke på hur det ser ut nu på bostadsmarknaden.

Lite missmodigt städade vi vidare igår. Jag kunde inte låta bli att känna det en smula meningslöst. Men vem vet? Är de intresserade trots ekonomiska läget just nu, så är de kanske väldigt intresserade? I vilket fall, så ville man inte att deras intryck skulle förämras pga taskig städning i varje fall. Varje liten detalj räknas känns det som.

Efteråt stickade jag som en tok i sängen. Den tar sig! :o)
Jag gillar faktiskt färgerna väldigt mycket, och även det de står för - GAIS, lagandan, den där ... det där som på något sätt förenar alla som hejar på sitt favoritlag. Det där som gör mig smått sentimental när jag följt med på matcher och ser stora som små i lagets färger.
Jag minns när vi tog en promenad runt Delsjön, direkt efter Johans fotbollsskola, vilket innebar att han hade GAIS-kläderna på.
Det var en jättefin dag och mycket folk var ute och gick.
"-Heja GAIS", sade en del, eller från andra kom roliga anspelningar som uppenbarligen hejade på ett annat lag. Är jag knasig eller? :o)

07.38

Skinande rent i tvättstuga och badrum! Efteråt lade vi omkull oss i sängen framför tv:n, där jag stickade som en besatt! Sakta men säkert växer den fram! Måste be Helena visa hur man fäster de löshängande trådarna. De är lite i vägen.

Mörkt och duggigt denna morgon, men ganska skön temperatur. Mysigt med de blanka gatorna och belysningen överallt. Pratade med min vän Anna igår, och där hade de -10 grader! Dock slipper de den här genomträngande snålvinden som har en förmåga att trivas här nere på västkusten om vintern. Den ser jag verkligen inte fram emot!

Imorgon är det som sagt visning, som vi hoppas ska gå bra! Sedan kan vi sätta igång med halloweenförberedelserna ordentligt! Bara det inte blir att de måste in med ytterligare en visning nästa vecka eller nåt!

Ha en bra dag!

Det ordnar sig!

Det är vårat motto för närvarande! När Johan kommit hem från fotbollsskolan blev det våfflor och knaperstekt bacon. Jag hittade ännu än mögelodling, denna gång i burken med hallonsylt.
Johan skickade sedan ett irriterat mail till någon det berörde i GAIS som innefattade bland annat det faktum att de blev bortkörda mitt i träningen av en überviktig kvinna som skulle förbereda för ÖIS match, sex timmar i förväg! Vem hade informerat Johan om det? Ingen!

Sedan tyckte vi båda att vädret var för fint för att slösa bort på städning, så vi tog en långpromenad istället! Mycket skönt! Städa kan vi ju göra hela kvällen! Och så har vi ju måndagskvällen också juh! Massor av tid! Det blåste rejält bitvis, men friskt och gott! Vi hittade en del av bohusleden som vi följde, så svängen blev längre än väntat, men vad mysigt det är i skogen om hösten! Varför passar man inte på och är där ute mera?
Men när vi sedan flyttat, kommer vi ju att ha den som närmsta granne!

Nu har Johan åkt för att kolla på GAIS-match med sin pappa, det är visst hemmamatch. Så jag ska fortsätta och ta det lugnt och sticka några varv under tiden. Inte tänker jag tjuvstarta städningen inte! Däremot kan jag förbereda middagen tills han kommer. Vi fick mersmak under höststädningen i föreningen, så vi köpte ärtsoppa när vi handlade igår! Sen kan vi förpesta luften allt eftersom vi städar golv och andra ytor!


09.22

Strålande sol på utsidan bådar för en vacker höstdag! Johan har åkt till fotbollsskolan för att köra med de små knattarna. De är så söta där de lubbar efter bollen, allihopa som en svans, iförda GAISmunderingar av olika avancerad grad! Jag är imponerad av Johan och hans tålamod med de små. Samma sak med de som arbetar med yngre barn, förskola, låg- och mellanstadium. Jag skulle inte fixa det! De är så mycket barn just då, medan man på högstadiet kan kommunicera på ett annat sätt. Visst är det fashinerande hur olika man kan vara?
Ett flertal gånger medan jag jobbade som lärare kunde jag bara förundras över kollegor som faktiskt kunde tycka grammatik var roligt?! Hallå? Ackusativ-vadå? Dativ-tjofräs? Min beundran var utan gräns, tänk att finna satsdelar som något kul! Eller samhällskunskap? Amen.
Nej tacka vet jag fotosyntesen och algebra!

Men visst är det så fantastiskt att vi är så olika?

En del tycker städning är roligt! Till och med jag kan tycka det när man ser vilken skillnad det blir. Synd bara att det inte håller i sig så länge, utan innan man vet ordet av, så är det lika skitigt igen.
Fias tussar till exempel. Man måste jaga dom minst en gång i veckan, annars gaddar dom ihop sig och blir en övermäktig! Det är en primitiv tillfredsställelse att se dom slurpas upp av dammsugaren. Men man hinner inte mer än ställa undan den, så glider någon ny tuss fram igen!
Men jag ska inte gnälla på Fia. Mina egna hårstrån har en förmåga att ringla sig som tagelormar överallt också! Framför allt när man sitter på muggen i vårt gula badrum, med gul plastmatta, har man tydlig utsikt över mina svarta långa hårstrån överallt! Och råkar man då nyss ha dammsugit, och vara trög i magen, så kan man krysta lite extra i rena ilskan!
Jepps, ännu ett i-landsproblem jag ägnat ett stycke åt att fördjupa mig i.

När Johan kommer tillbaka är det operation städning som gäller. Och inte en sådan där vanlig städning där vi nödtorftigt tar det nödvändigaste och uppenbart synliga. Nej, nu ska en hög människor trampa runt och kika överallt på tisdag, och även om vi varken känner eller ska träffa dom, så har man en viss stolthet! Vi har också en känsla av att en potentiell köpare kan få en mer positiv känsla av stället om det inte ligger tandkrämsguckar i handfatet, eller Fiaspyor i soffan. Jag vågar inte kika bakom duschkabinen längre, ofta har vi städat där!
Johan har dock redan siktet inställt på badrummen, så jag får (gärna) finna mig andra jaktmarker. Tänkte ta tvättstugan till att börja med. Nu är det bara frågan vart man ska dumpa allt plock som vi har framme! Till fotograferingen kunde man hiva in i garderoberna och skåp. Och fotografen flyttade undan grejor allt eftersom han/hon plåtade rummen. Hur göra nu då? Nu ska ju folk kunna titta in i garderoberna utan att begravas av bråte! Vad sjutton ska vi göra av grejorna? På taket? Ack sicka problem!

Så mycket på så lite tid!

Fick ju knäppa en bild över den framtida vy jag kommer att ha till och från jobbet från och med januari 2009! Inte riktigt lika fin kanske som från Älvsborgsbron, men Angeredsbrons vy var rätt ok också. Jag var alltså på väg till Olofstorp för att närvara ved besiktningen av huset. Morgan från Torslandas byggkonsult var mycket bra, och vilken kuf! Helskön!
Inga större påpekanden, utan snarare råd och bra saker att veta som enkelt kunde fixas. Typ foga längs något fönsterbleck och över panoramafönstren. Han var grundlig, så hela eftermiddagen hade gått innan vi var klara.

Direkt efter knödde vi oss in i stan för att hämta min dräkt som nu kommit. Japp. Jag lägger inte mycket eget arbete bakom min Halloweenutstyrsel, då jag lär ha fullt upp med att förbereda annat! Dock kan jag ju inte visa vilken jag tänkt mig. Ingen förhandskik för somliga! :o)

Sedan åkte vi direkt till Johans föräldrar där Monica varit så snäll att fixat middag, då jag hade lite småbråttom innan vaktpasset på Möllan. Jobbet är så enkelt och lättsamt, men ändå jobbigt i sin enkelhet - jag blir så trött!
När ögonen började gå i kors var det dags att gå en vända eller två. Det blev några stycken kan jag säga!

I morse var det innebandy, och jag hade faktiskt tänkt ta sovmorgon, men när Johan väl kavade sig upp var jag så pass vaken att, vad tusan! Vi svettades dryga 1,5 timme i olika lagkonstellationer. Kul!


Under gårdagen hann jag påbörja nästa färg i Johans halsduk! Och efter innebandyn tog vi det lite lugnt en stund, där jag passade på att köra några varv till. Det ser riktigt lovande ut måste jag säga!

Johan drabbades av rastlösheten och försvann ut i köket. Efter en del skrammel och stök blev jag tvungen att gå ut och kolla vad han pysslade med. Jo, städade kylskåpet!
Jag hade gjort en mindre najsig upptäckt häromdagen som jag påpekade för honom. En prydlig mögelodling är ingenting vi brukar höja på ögonbrynen för, men när den börjar infinna sig på själva kylskåpet, och inte någon matvara, är det kanske dags att ta ett tag med trasan eller två.
Så Johan körde totalrenovering och rensade mögel, medan jag tvättade och dammsög lite lätt i nedervåningen. Sedan tog jag tag i sovrummet. Hyllan ovanför sängen har stått orörd... ett tag. Efter ett tag med trasan insåg jag att det behövdes starkare doningar och hämtade dammsugaren. Den är great att dammtorka med! Körde hyllor, tv:n, gardinerna och sängen, och när jag ändå var i farten tog jag en sväng i resten av övervåningen. Andreas och Elin skulle komma till middag, så de värsta katthårstussarna kunde kanske elimineras!

Varför denna plötsliga städning då? Jo, visning på tisdag!!

Sen var det dags att storhandla. Åkte förbi Stefan på vägen, och medan de grejade på med sitt Runescape stickade jag några gröna varv till!

När sedan kvällen och Elin och Andreas kom, så fick jag ett ljus-blom-prydnadsarrangemang (vad ska man kalla det??) i efterskott! Fin va? Blir perfekt till visningen! Då de tydligen inte gjort annat än ätit denna dag, transporterade vi oss till nedervåningen för en omgång Wii! Vi måste skaffa två kontroller till (och större tv!) så man kan spela allihopa samtidigt!
Vi värmde upp med en omgång bowling, där Andreas sopade banan av oss allihopa (jag kom tvåa!) Framför allt Johan! Moahaha! Sedan var det dags att jobba lite till olympiska grenar! Då Johan av någon anledning filmade istället för att fota, så får det bli han och Andreas som visar hur ett 100-meterslopp kan se ut, fångat i ett ögonblick!

Gääsp! Nu är jag trött!

Så var vi här igen!


Förundras emellanåt över Majas små vita fina tassar. De är så små, så runda, så...söta!!

-0,5 grader hade vi hemma. Gulingen hade fått en tunn pansarhård ishinna, så det vara att gräva fram fönsterskrapan och lägga hela sin tyngd bakom för att få fram ett titthål i rutan!  

En annan sak att förundras över är kroppens förmåga att vänja sig vid rutiner! Vaknade med den där känslan av att morgonen var nära. Sneglar på klockradion och ser att den står och blinkar på 04 nånting. Strömavbrott igen. Ett åskväder slog tydligen ut strömmen i Lindome igår under dagen, och tydligen har strömmen försvunnit igen någon gång under natten. Lite oroligt famlar man efter Johans mobil som brukar ligga på nattugsbordet. Han vaknar och upptäcker också blink-blink. Jag kan inte knapparna i hand förbenade mobil för att slå av tangentlåset, så han tar över. 05.55. Larmet ska starta om fem minuter.
Men visst är det hemskt när man vaknar och upptäcker att det varit strömavbrott, och den teknik man förlitar sig på ska väcka en, slagits ut? Och framför allt upptäcka att klockan passerat ordinarie väckningstid med råge!

Jag glömde ännu en punkt på veckans program. Jag ska ju jobba ikväll på Möllan!
Och idag är det besiktning av nya huset, och jag hoppas kunna komma från för att vara med. Det skulle vara väldigt intressant, samt att få möjlighet att gå igenom huset igen och kanske låta insikten sjunka in, att man faktiskt ska bo där om knappt tre månader!

Gårdagseftermiddagen blev helt hysterisk. Jag vet inte riktigt vad helpdesken sysslade med, men helt plötsligt rasade ärendena in på en gång! Och alla var inringda i ett flera timmar långt intervall, så det var som de samlat dom på hög för att sedan släppa iväg på en gång! Som tur var var de flesta ärende sådana att jag kunde ta dom, och det kändes kul att ha mycket att göra, och känna att man faktiskt kunde besvara deras frågor, ja, de flesta av dom i varje fall!

Får se hur denna dagen blir!

Kvällning

En ögonblicksbild på vägen in i den beryktade, fruktade, ständigt trafikstocksorsakande Tingstadstunneln!
Jag behöver inte avnjuta den särskilt ofta nu sedan jag bytte arbete, och med just de ovannämnda aspekterna i bakhuvudet, lämnade jag jobbet lite tidigare för att hinna upp till Sävedalen och bankbesöket vi hade inbokat 17.15. Mötet gick bra och handpenningen ska gå iväg innan helgen. 260 000 pix bara sådär. 

Men dagen hade också en annan trevlig punkt, nämligen ett besök i en garnaffär! Äta lunch minimerades till tio minuter eller nåt, för merparten ägnades åt garnshopping, sticknålar och "fästesnålar"!  
Helena, min kollega är proffsstickare sedan liten stinta, och har som sagt introducerat mig för denna ädla konst. Så nu har jag efter mina två första tveksamma övningsskapelser, påbörjat Johans halsduk! Eller ja, Helena lade faktiskt upp och körde de två första varven. Det är tydligen lite svårare i början, så hon offrade sig för att ge mig bästa möjliga utgångsläge.
Men där är de alltså! Mina gröna och svarta nystan, fina va? Jag kör varannan rät och avig maska, då det ger ett resårliknande resultat, vilket jag tyckte var snyggt. Randig ska den bli!

Men SÅ kul det var att gå i affären och se alla fina färger, goa garn och fantastiska grejor som stickats och visades upp! Jag vill också kunna sticka sådana saker! En poncho, mössa, tröja, vantar, sockar! Frågan är bara om jag har tålamodet. Bäst jag ser till att klara av detta första projekt i alla fall.

Måste bara få berätta att Helena gillar att sticka, men det kanske jag redan skrivit? Har jag däremot berättat hur mycket hon gillar att sticka? Så pass mycket att jag hjälpte henne hämta en beställning hon gjort på nätet? I utbyte av att hon hjälpte och introducerade mig, erbjöd jag min och gulingens hjälp att hämta sagda beställning. 76 garnnystan! Sjuttiosex!

Nej, nu måste jag sticka några varv innan Johan kommer från innebandyn!

Doggie!

Tillbaka i gulingen efter morgonens kurs. Inköpschefens assistent var riktigt go och trevlig! Här sitter jag och kör varmfläten på full gas för att få bort imman på rutorna. Jag tror gulingen läcker in regnvatten, så när bilen blir varm och sedan lämnas, ångar den igen fullständigt!

Men jag måste ju bara få visa att vår nya fina rondell nu också fått en alldeles egen rondellhund! Visst en han söt! Jobbarna måste ha undrat vad tusan jag knäppte på där jag gled förbi... Blixten var nog lite väl avslöjande!
Johan fick ett...

...adresserat reklamblad igår från Home. Det brukar komma sådana ibland till de hundratalet hushåll i det område det säljs! Lite småkul!

På tisdag är det visning, och förhoppningsvis går det bra!
Idag ska jag stressa iväg från jobbet för att leta mig upp till Nordea i Sävedalen. Igår hade vi en riktigt trevlig kväll. Tack vare att Helena skulle på möte, fick jag avvika tidigare, så jag kunde hämta upp Johan hemma istället för att möta upp direkt på stan. Han hade fixat en macka och bullar så jag inte skulle distraheras av knorrande mage på Bodegas! Sedan vårt förra besök hade det nu fyllt på förråden och verkligen förberett inför kommande Halloweenhelgen! Hej och hå vad vi plockade och härjade! Kul var det!
Sedan fick vi kånka våra inköp tillbaka till Heden och lämpa av i bilen innan vi tog en gómiddag på Pizza Hut. Avslappnad och trivsam kväll var precis vad vi behövde.

Väl hemma var det "Bonde söker fru" där jag passade på att sticka under tiden! Jepps! Helena har introducerat mig! Skåda min första stickade skapelse sedan lågstadiet! Ta-daa!
Jaja, man kan inte ha för höga krav på en nybörjare, eller hur? Jag har bara provat på med aviga och räta maskor hit och dit med tungan i mungipan.
Nu har jag påbörjat en ny lite mera strukturerad skapelse, men fortfarande med enda målet att förbättra min teknik! Vi hann tyvärr inte in i någon rolig garnbutik igår, men nu har jag faktiskt redan hunnit vara så styv i korken att jag lovat Johan en halsduk! I GAISfärger! Och den ska vara klar till Sälen, så han kan ha den då!
Ujujuj, snacka om att det blir till att träna på maskorna i varje ledig stund nu! Men det är skoj!

Bilden igår skulle föreställa den fina morgonutsikten från Älvsborgsbron... Jag körde ner rutan, sträckte ut kameran och bara knäppte utåt, med förhoppning att den läckert upplysta hamnen och det öppna havet skulle dokumenteras lika fint som jag upplevde den. Jättefint.

Nu ska jag snart iväg och ha en liten introduktionskurs för Finanschefens assistent. Ha en bra dag!

Phuu!Tjohoo! Jag klarade testet!

07.28, gissa vad?

Okej, dagens utmaning. Vad är detta?? Jag kan avslöja att det är ett foto taget av mig. Men vad är det för något? Heh.

Fia ockuperade Johans sida av sängen igår, vilket på något mystiskt sätt medförde att vi bytte plats, så jag vaknade på hans sida imorse. Skumt att vakna på "fel sida". Knäppt hur man vänjer sig, men jag sov rätt bra ändå!


 
Johans frukost: En näve Kellogs All bran, en näve russin. En skvätt mjölk.


Min frukost: En guck jordgubbsfil, en prydlig hög Start naturell.


Gulingens frukost: En rejäl portion 98 oktanig kolväteblandning för dryga sexhundra spänn.Smaklig måltid!

Efter jobbet idag blir det att snabbt knö sig in i stan för att möta upp Johan på Bodegas. Vi borde hinna typ en halvtimme där innan de stänger. Man får ta de tidslattar man har! Imorgon är det banken och på fredag besiktning.

Tjejen på bensinstationen verkar ny eller allmänt disträ. Det är andra gången hon betjänar mig.
H = hon
J = jag

J (räcker fram den banan jag också ska ha): -Och så har jag tankat på femman.
H (ser lite förvånat på bananen i min hand innan hon fattar och tar den för att lägga på vågen) -5,50 (eller nåt, för jag hör knappt vad människan säger)
J (bara ser på henne) - Jag har tankat på femman också!
H -Eh, ja just det!
H (viskande) -Vill du ha kvittot?

Det var liknande förra gången också, då jag köpte något utöver tankningen. Trots att man säger till, så missar hon det. Jag minns att jag redan då funderade på hur macken kunde anställa någon så disträ, osäker, undanglidande, långsam (baserat på förra besöket) och tyst person, till en tjänst där man träffar så många olika människor hela tiden och förväntas vara serviceinriktad, utåtriktad och tillmötesgående? Hur var hon på anställningsintervjun egentligen?


Halloweenrätt?

Skulle vara passande va? Johan hade fixat middag när jag kom hem från passet.
Klipp två-tre paket bacon och fräs. Låt det rinna av sig på papper.
Skala och skär ett gäng äpplen i småbitar.
Hacka en eller två lökar och fräs.
Släng i äppelbitarna och krydda rejält med curry. Fräs en stund.
Tag tre förpackningar GRÖN färsk tagliatelle. Koka. Häll av.
Ös i lök och äppelfräs i pastan, låt baconet göra dom sällskap.
Hysta i rejält med creme fraiche eller yogurt som det blev denna gång. Gegga runt rejält tills du uppnår till vänster illustrerade resultat.
Smaklig måltid!

Det ser lite slemmigt ut ja, men det var gott!

Passet gick bra, några nya som tyckte det var skitskoj, och att jag var grym som instruktör! Wee!

Nu säger Johan att House börjar, så ajöss!

Vägarbete...

... medförde att jag blev "sen" till jobbet idag. Dvs jag var här så gott som prick klockan 08.00! De håller på att bygga en rondell utanför huvudkontoret, vilket är välbehövligt, och de är nu i slutfasen av arbetet. Dock har det flutit på rätt bra hela tiden, förutom denna morgon då det plötsligt var totalstopp ända borta vid Hisingsleden! Jag hamnade i den där smått stressande situationen, då trafiken sniglade sig fram, jag närmade mig trafikljusen och visste att det skulle slå om till rött när som helst. Skulle jag snigla mig förbi och riskera att bli stående mitt i mötande vägbana, alternativt hinna förbi? Eller stanna tryggt och fint innan ljussignalen? Jag chansade, vilket naturligtvis medförde att det slog om till rött precis när jag passerat stopplinjen. Så där blev jag stående med gulingen förskrämt inklämd medan mötande trafiken fick grönt och susade förbi!

Jag somnade rätt tidigt igår förresten... kan ha varit vid niotiden? Gött var det i alla fall, och man var något piggare imorse än igår! Johan visade entusiastiskt vad han hittat på nätet som man kunde köpa till Halloween. Och visst, det skulle bli riktigt läckert, men då får vi nog kräva femhundra spänn av gästerna istället! Sedan hade han till slut hittat sin maskering. På en bondagesida! Jepps, låt fantasin flöda!


Fullt denna vecka igen! Det verkar onekligen som combaten kommit igång för oss där ute nu! Kul! Vecka 44 ska vi köra Halloweentema på alla pass, så jag, Anna och Ylva ska köra tillsammans igen, rejält utspökade! :o)

Ha en bra dag!

Ööh...


Det är tillfällig torka på fotofronten. Fördelen (eller kanske snarare nackdelen?) är att jag kan avnjutas (?) i alla de former! Jag lyckades verkligen pricka in en riktig miffobild! Huvan har jag fortfarande kvar...det är kallt juh!
Johan proklamerade dock när jag kom hem att han minsann satt på elementen! Men inte i sovrummet, så där blir det till att ligga och huttra ett tag till! Det jag tycker än jobbigt är att det ju är så mysigt att gosa inpå Johan, ni vet, ligga sked eller allmänt ihoptrasslade. Mysigt och varmt, mm! Problemet är bara att efter en stund blir det för varmt! Så där kladdigt svettigt varmt! Så då sticker man ut en arm eller fot ur täcket för att försöka uppnå någon form av jämvikt. Funkar det? NEJ.
Istället ligger man där kladdig med noll mysfaktor och stelfrusen fot! Summa summarum, man drar sig ifrån varandra med ett "schloorp" (nej, så låter det inte, men det var äckligt att föreställa sig va?), och så somnar man solo på sin del av sängen. Förutom Johan. Han kan somna hur som helst. Och fort går det också! Det är alltså alltid jag som krånglar mig ur det som i början kändes så tryggt, mysigt och gosigt, men övergått till en bläckfiskliknande kladdig fastlåsning!  

Nej, jag sitter på häcken hela dagarna framför skärmen, och så gör jag det när jag är hemma också! Inte konstigt svansen börjar göra sig påmind igen! Dessutom har jag huvudvärk. Har ni hört nåt så ynkligt någon gång?
Marsch i säng!

Gårdagen
Hahaha! Jepps! Vi spelar Wii! Men vad är det vi gör? Gissa en gång!
Hehe, det var längesedan nu, så det var riktigt kul! Fia tröttnade dock efter ett tag.

Nu när jag fått en ny kamera, kan jag ju visa hur den andra mår. Man fick liksom kolla motivet i högra hörnet, och så flytta kameran dit man trodde bilden var centrerad. Jag kan ju säga att de flesta bilderna drog åt höger! Länge leve "crop"-verktyget! :o)
Kan även tillägga att närkontakten med asfalten också slog ut den digitala zoomen, och färgeskärpan kändes inte riktigt densamma. Men den har verkligen fyllt sin funktion, och kan med gott samvete pensioneras.
Kan ju visa de fina korten jag fick också! Emmas val var kockrent! Fjorton år senare, men hallå, hon existerade ju inte när jag tog körkortet, så hur hade hon kunnat gratta då? :o)

Hämta andan


En lugn och avslappnad dag, där jag lekt med kameran och bloggen. Lyckades till slut fixa en egen header, vilket är lite småkul! En promenad i ett färgsprakande Lindome var inte helt fel innan fläskfilémiddag med potatisgratäng och vitlöksbröd. Spelat lite Wii också, vilket var längesedan!
Har fått undan det mesta av tvätten, och känner mig så pass redo man nu kan vara för den kommande veckan. Glömde ju att vi förutom besiktningen på fredag, har möte med Nordea på torsdag. Och så måste vi till Bodegas på måndag, dvs imorgon eller onsdag, för nu börjar tiden verkligen rinna ifrån oss gällande Halloween! Föga förvånande kommer det att bli sista-minuten panik!Så få se nu:
Måndag: Planera/Bodegas
Tisdag: Body Combat
Onsdag: Planera/Bodegas
Torsdag: Banken
Fredag: Besiktning

Det blir finfint! Nu ska det dock bli skönt att krypa till kojs!
Sov gott!

Hej å hå!

I fredags skrev vi på!

Direkt efter jobbet hämtade jag upp Johan hemma. Han hade med posten, där jag fått födelsedagskort från Johans mormor, Stefan och Anna! Annas lilltös Emma hade fått tycka till, så där var det två kort till. Bland annat "Grattis till körkortet"! :o) Tack, tack!

I ett strilande regn anläde vi till Angereds centrum och Homes kontor. Där mötte vi mäklaren och det säljande paret för första gången. De var jättetrevliga, så hela processen gick väldigt bra. Vi knödde in oss i ett litet rum och Åsa, mäklaren gick grundligt igenom kontraktet. Lite förtydliganden, svar på frågor, och insticksprat innan vi fick sätta vår signatur på varje papper, och namnteckning på erfordliga ställen i det tre exemplar och tretton sidor långa avtalet.
Därefter åkte vi till Johans föräldrar och firade med pizzamiddag!
Vi somnade tidigt utan problem, för nästa morgon var det dags för innebandy! När larmet ljuder dumförklarar man sig varje gång. 07.00 en lördagsmorgon, och man ska upp för att spela innebandy! Men denna morgon vaknade vi före klockan, och låg och mös och pratade innan det var dags att kliva upp.

Slut i kroppen kom vi hem till en aktiv höststädning i området. Jag och Johan tog hand om den skylift som han hyrt för att ansa bland träden. Han gled omkring bland grenarna och sågade, och jag plockade, släpade och dumpade nedfallet i kontainern. Efter några timmar bjöds det på ärtsoppa, och behöver jag säga att den var smaskens? För övriga erbjöds även den sedvanliga punschen. Därefter troppade människorna av mer eller mindre, och försvann in från det ruggiga duggregnet.
Vi höll ut några timmar till, innan vi konstaterade oss nöjda med vår insats, packade ihop och gick hem. Efter en varm dusch slocknade vi nån timme i sängen. Väcktes burdust av Johan (som ställt larmet på fel dag fick jag höra sedan), som gav mig 20 minuter att klä mig fint!

Fortfarande smått sömndrucken ankom jag till Johans föräldrar, där de uppklädda mötte oss. Av de alla tre fick jag en jättegullig mugg, och en ny digitalkamera! (Min gamla hamnade ju i asfalten, så displayen sprack). Kolla katten på handtaget! Därefter hoppade vi i bilen och styrde kosan mot stan. Jag var vrålhungrig, och sade också det. "Klarar hon sig tills dess?" Hörde jag föräldrarna säga där fram.
??
Jag antog att vi skulle käka middag någonstans, och så frågar de om jag kan tänka mig något snabbt på grillen vid Heden?
-Ööh, visst. Men så mumlar Monica något om "Gothia" när vi svänger in på Lisebergs parkering. Aha, vi ska käka i "Gothia towers"!
Nehej, vi ska till Rondo och se på Nanne Grönvalls show "VILD"! Innan denna, ska vi äta trerätters showmeny som bara gjorde mig mätt! 
 

Jag gillar verkligen Nanne, de många låtar hon har, och showen var riktigt bra! Vilken födelsedag det blev! Jag och Nina hade ju tänkt bjuda Monica på denna show som tack för hjälpen med pappas bouppteckning, men så snappade ju Johan upp detta, och lurade mig så totalt! Det var därför Monica var upptagen på helgerna när jag ringde och föreslog det. Vi skulle se hur helgerna såg ut i november istället! Jo tjena!

Intensiva och roliga veckor! Har nog inte riktigt insett att jag faktiskt skrivit på för ett hus! Det var bara drygt två veckor sedan vi var på första visningen! Och Johans enda respons på tipset jag skickade via hemnet: "Inte Olofstorp!" Nu ska han flytta dit! Moahahaha!
Så hur vi ska fira jul och nyår? I flyttkartonger! Och jag har nog nästan aldrig sett fram emot en julhelg så som jag gör mot denna!

Nu är Johan på fotbollsskolan, så jag ska passa på och köra igång en tvättmaskin och ta ett tag med dammsugaren.
Nästa vecka ska det bli lite lugnare. Combat bara på tisdag, besiktning av nya huset på fredag. Jag ska försöka komma ifrån jobbet och vara med.

Himmel...

Jag fyller ju år imorgon! Det har varit så mycket på sista tiden att jag glömt bort det totalt. Visst, syster yster har mailat och frågat vad jag önskar mig, men det har liksom inte gällt mig!
Vad är det att komma ihåg förresten? Jag blir...hm, 32! Okej då, ännu ett år till handlingarna. Ska fira med att först jaga en boll och sedan löv med krattan. Erinrar jag mig vårens städning så lär jag vara bra slut efteråt. Det var ingen hit att först träna och sedan jobba ute i flera timmar utan att äta något. När arbetsdagen till slut var fullgjord, bjöds vi på ärtsoppa. Snacka om att den smakade bra!

18.00 idag!!


Boll, boll, jag är en gummiboll!

Detta är jag enligt personalsidan på min Sportlifeanläggning.
Likt?


Spännande!Nu ligger vi ute på hemnet.se! Jag häpnade över bilderna och hur ljust och luftigt vårt hem plötsligt blev! Duktig fotograf! Men framför allt häpnade jag över utomhusbilden. Hur tusan hade de burit sig åt? Hade fotografen verkligen klättrat högst upp i ett träd eller??
Johan hade också undrat, och var tvungen att fråga. Svaret var helt enkelt men snillrikt, en tio meters stång med kameran i toppen! Det övre badrummet blir dock inte snyggt, vilken fotograf det än är. Det är gult!

Nu har vi dessutom beslutat att ta en annan bank för lånen. Johans Nordea erbjuder bättre villkor, då han redan har sina tidigare huslån där.
Kändes lite jobbigt ändå att maila (vågade inte ringa!) hon vi haft kontakt med på Swedbank och meddela detta. Vi hade ju en flerprocentig anledning att byta, så det gick ganska bra ändå, skämdes inte fullt så mycket.

Har även ringt och bokat besiktningsman till nya huset.
"-Är det krypgrund eller?"
"-Ööh, neej!" (Jag, febrilt funderande: Krypgrund, låter som en grund man kan krypa in i, och det tycker jag inte det som ut som man kunde göra!)
"-Betongplatta alltså" (besiktningskarln)
"-Just det!" (Betongplatta, det lät bra!)

Så nästa fredag ska Johan ta ledigt för att blåsa upp till Olofstorp och närvara vid besiktningen.
Säljarna gick med på att lämna parabolen och rullgardinerna, men ville ha ersättning för lamparmaturen. Vi ska försöka deala med flyttstädningen.

Fortsättning följer...

Skylt och värmare.

 
Jepps! Visst är de fräcka! Helena använde ett garn som skiftar i färgerna, därav det slumpvisa färgmönstret! De är råsköna, och jag skulle gärna kunna tänka mig fler i fler färger! Eller tänk om jag kunde sticka dom själv?! En dag, en dag ska jag kunna!

Det kändes riktigt skönt när man klev utanför dörren i morse. Fuktigt, småmörkt och cirkus tio plusgrader. Man kände för att ta en promenad!
Johan hade fixat mat tills jag kom hem efter träningen, gott! Passet gick bra, det blev faktiskt tjugotalet deltagare, och när man väl är på plats och ska köra, så piggnar man till och tycker det är råskoj som vanligt.
Men så fort man ätit var det tandborsten och sängen som gällde. Vi somnade utan problem!"Till salu"-skylten har kommit upp utanför nu, vilket känns lite surrealistiskt. För Johan kändes det nog ännu konstigare. Idag ska vi kontakta våra banker för lite frågor, samt mäklaren vi ska köpa av. Vi vill se avtalet innan imorgon då vi ska skriva på, så vi kan titta igenom det i lugn och ro. Jag ska kolla med Swedbank om lånevillkoren förändrats något med tanke på nyhetsflödet i dagarna som säger att det ska bli amorteringskrav, krav på att första bostade ska vara såld osv. Blir det några ändrade villkor för oss? Vi lånar till handpenningen nästa vecka, räknas det in i det slutliga totala lånet vid köpet, eller börjar det "ticka" med en gång? Osv...

Johan ska kolla med sin bank, Nordea om han kanske inte kan behålla sina förmånliga lån där, eller om det kostar att flytta över dom till Swedbank som vi tänkt. Kunde han behålla dom vore det ju toppen, då de är låsta till mycket lägre ränta.
Sen ska Johan försöka få tag på den besiktningsman han hade när han köpte radhuset. Den jag kontaktade kunde ju bara dagtid, och vi ska ju helst också vara med vid besiktningen.

Fick  förresten ett samtal av min gamla kollega Kerstin igår när jag var på väg från jobbet till Frölunda. Vad roligt det var att höra hennes röst, och prata lite! En mer lugn, trygg och go människa har jag sällan träffat, och hon var ett stort stöd när jag jobbade där.
I väntans tider...

...sitter jag kvar på jobbet och har trugat i mig några bitar sushi. Köpte vid lunchen med tanke på den imponerande middagen igår, och det faktum att jag ska orka ett combatpass som börjar först 18.45!
Det är uppe i sjutton bokade nu faktiskt, så det blir faktiskt fler än väntat jämfört med förra veckan!
Men det skrämmande är att jag bara fick i mig drygt tre av de åtta sushibitarna! De var helt ok, kan inte skylla på smaken eller kvalitén. Nej, min mage verkar ha krymt! Jag åt ju bara en sallad på lösvikt till lunch, som visserligen var ganska rejäl, men hallå, hur långvarig mättnad ger sallad?
Sen kaaaan det i och för sig påverka att jag tryckte i mig en Daimstrut en bit in på eftermiddagen! Hm.

Jag föreslog en promenad till biblioteket för att lämna tillbaka en bok jag lånat, när jag kommit hem! Jag är lite sen så förseningsavgift är att vänta. Fy på mig!

Bibliotek är toppen! Jag tycker det är råmysigt att gå omkring bland hyllorna, se rad efter rad med alla dessa fantastiska skapelser, sitta i en fåtölj i en vrå bland hyllorna och läsa. Mysigt! Rofyllt! Och de erbjuder ju så mycket bra! Inte bara böcker kan lånas idag, utan spel till Nintendo, PC, cd-skivor och filmer! Och aktuella tidningar är det bara att välja och vraka bland, sätt dig till rätta och läs! Trevligt att se sina skattepengar gå till sådana saker! Mer folk till biblioteken! Eller nej, förresten, inte komma och störa min läsro! :o)

Verkar kul!

Jättefina bilder av Therese Jonsson, så jag har faktiskt anmält mig! :o)
Tänk som present till min going!!


Nåt att sätta tänderna i!

Ett konditori har dessa bakelser, där bilden också kommer från, till förmån för bröstcancerforskningen!  Coola? Läskiga? Vad tycker ni? Jag tycker de är helfräcka! Fick nys om dom via en annan blogg, och som den bloggarens syster sagt:

"Fatta bara hur dom där bakelserna kommer se ut när vi ska uppmärksamma prostatacancern!"


Hahahahahaha!

Combatpasset verkar bli av i varje fall. Elva bokade har det tickat upp till nu. Till skillnad från igår kommer det att vara gott om plats på golvet! Denna salen tar ju in 55 deltagare!

Obehagligt...


DN, Expressen och Aftonbladet.


Nu känns det riktigt obehagligt faktiskt. Det är nu offentligt att av de drygt tre tusen som varslas är två tusen bara i Torslanda. Fatta vad många människor! Två tusen! Utöver de tidigare varslet på cirka elvahundra! Många frågor snurrar nu.
Kommer Johan att få sålt över huvud taget? Kommer jag att få vara kvar? Jag har ju garantilön från Elan, men ändå. Vad händer med Volvo egentligen? Vad händer med bankerna? Lånen? Vad händer med alla de som kanske förlorar sina arbeten? Tänk alla underleverantörer, hur effekterna filtreres ned till de företagen som i många fall är beroende av Volvo? Tänk alla dom som är par och båda arbetar här? Många kanske har hus, barn...

Christoffer är konsult, hans fru tillhörde nattskiftet som stängdes ned. Hon har som tur var klarat sig än så länge, och är nu på dagskiftet.
Pratade med en inköpare igår som varit här i åtta år. Han är konsult och kommer att få gå, tillsammans med ett antal andra. Vi träffar ju vår chef minst varannan vecka, och har inte hört något. Vår del är ju redan så slimmad, men det går ju alltid att banta ännu mera...

Till och med i vår lilla hörna på tre personer känner vi obehaget nu...

Wee!

Helena kom just, och hon var färdig med mina handledsvärmare!! De är heltuffa, och sköna! Tyvärr är batteriet slut i kameran, så jag får visa dom imorgon. Tack Helena! :o)

07.29

En seg och trött Linda visar fötterna idag. Får se hur det blir med kvällens pass, om det blir tillräckligt många bokade deltagare. Känner att det skulle vara rätt skönt att vara ledig.
Trodde vi hunnit förbereda det mesta inför mäklarens fotografering igår, så vi bara hade "finputsningen" kvar, men icke! Direkt efter hemkomsten grejade vi på i nedervåningen. Plockade, gömde undan, flyttade möbler. Gillestugan liknar nästan ett eget litet rum nu. Men man får inte kika runt hörnen...! :o)
Mäklarnas tips var bland annat att ha färsk frukt i skål eller fräscha blommor på bordet. Hm, too late!

Det ska ju vara så avskalat och opersonligt som möjligt, så småtavlor, tidningsställ, överflödiga prydnader och dylikt ska bort! Johan hade fixat uteplatsen medan jag tränade, så den nu ser mycket bättre ut. Middagen bestod av ost och kex med lite skivor av min tjälknöl. Komplett och näringsriktig! Heh. Kylen är proppfull med mat efter helgens storhandling, men ingen av oss orkar laga något. Kan ju vara en anledning till att vi är sega idag! Hm...Klockan hade knappt passerat nio när vi stupade i säng och slötittade på "Prinsen och jag". Lagom avancerat för två segisar.


Jag tog en bild medan jag höll på att göra mig klar för combatpasset igår. Vårt instruktörsrum är rätt stort och mysigt, men det saknar tyvärr både dusch och toalett. Särskilt det sista hade inte varit så dumt att ha ibland! :o)

Passet gick rätt bra. Lite strul med ljudet under uppvärmningen med rundgång och sådant, men det är svårt att korrigera volymerna samtidigt som man ska leda koreografin! Det är ju ett reglage för musiken, och ett för headset, och de kan vara lite kinkiga sinsemellan. Fick springa fram och tillbaka till stereon och det är så irriterande! Nåväl, därefter förlöpte det bra, och det var trångt! Tror det var så gott som fullt faktiskt!
Detta pass är inte lika konditionskrävande som det föregående. Däremot är det mera styrka, så de varierar sig vilket är rätt bra. Nu kör vi i tre månader innan det är dags för nästa. 

Så läget är nu:
- Fotografering idag medan vi är på jobbet. Jag försökte bädda så fint som möjligt, men vi har ju inget överkast (som mäklarna rekommenderade), och så fort jag fått det någorlunda slätt hoppade Fia upp och levde rövare! När fotografen kommer lär det väl se ut som vi aldrig ens försökt att bädda! Kattskrälle. :o)

- Skriva avtal på fredag. Till "middagen" igår kom Johan ihåg att han ju tagit på sig att hämta den skylift bostadsföreningen hyrt inför höststädningen. Och den ska hämtas den dagen! Han har ju inte ens dragkrok på goldie, så inte vet jag hur han tänkte när han tog på sig den uppgiften!

- Innebandy otäckt tidigt på lördagen, sedan direkt hem för att hjälpa till med områdets höststädning.

- Fotbollsskolan för Johan på söndagsförmiddagen, sedan Halloweenförberedelser.

Vi är alltså helfria ikväll! Lär bli en komakväll... :o)

Jag fick ett mail från Jenny, min barndomsvän uppe i Piteå. Deras katt har ju fått ungar, och hon skickade några bilder! Visst är de underbara! Ååh, jag vill också ha kattungar tumlandes omkring hemma!
Jag minns all den tid jag och Jenny tillbringade hos "dom-där-uppe" vid sommarstugan och deras kattungar. Man fick aldrig nog!

"Avundsjuk, jag e så avundsjuk!"

Ha en bra dag! :o)

Snart är det slut!

Snart dags för combat! Ärendena har hålit sig på hanterbar nivå som jag kunnat behandla. Skönt!

Kan fortfarande inte riktigt släppa morgonens surrealistiska möte med "skärmmannen". Varför? Vem? Vad?
Helena hade sett någon annons i tidningen gällande något företag som hade lediga tjänster, med en bild på en karl med skärm istället för huvud. Var det i anknytning till den? Någon som kan räta ut mina frågetecken??

Jag menar, varför skulle någon annars komma på att dra på sig en skärm över huvudet och promenera in på Volvos område? Annat än att liva upp förbipasserande förstås, vilket i och för sig är ett fullgott skäl! :o)

Johan ringde strax efter han kommit hem:
"-Det e-k-a-r här hemma!"

Hehe, vi verkar ganska redo för en fotografering!


Mätt!

Så var det lunch, och jag gör ett litet inlägg. Mina två kollegor och allvetande gurusar ska på möte resten av dagen, så då blir jag ensam! Som vanligt lär det väl komma in ärenden då som jag inte kan svara på!Deltagarantalet på mitt pass på Kållered håller i sig! Kul! Medan Frölunda...Inte riktigt lika bra. Vi får se om det kanske blir inställt, då gränsen går vid fem. Skulle i och för sig kanske passa ganska bra, då det känns som man har nog att göra ändå. Det är ganska segt att komma hem så pass sent som jag nu gjort de senaste onsdagarna. Örgryte behövde en instruktör till sitt onsdagspass, och det var 18.15. Lite frestande, men nu när jag provat Frölunda inser jag att det inte är den mest passande dagen för mig. Det bästa hade varit en torsdag, då Johan har sin innebandy. Menmen.
Jag tänker fortsätta på Kållered efter flytten också. Jag trivs där, och nu när passet börjat komma igång också är det synd att släppa det.

Vem vet?

Vad varje ny dag har att erbjuda? Klev upp lite tidigare för att hinna förbi tippen i Kikås. Johan skulle på möte inne i stan, så vi följdes åt och fick det snabbt gjort. Dassig bild i mörkret med blixten mot vindrutan, men det är goldies rumpa framför mig! :o)

Jag hämtar samtidigt min väst hos Johans föräldrar, som Monica hängt ut innan hon åkt. Min plånbok var där, vilket kan vara bra att ha. Sen körde vi åt var sitt håll på motorvägen, jag flöt genom morgontrafiken ut till Torslanda, svänger in i området och passerar en huvuddel vars entré ligger mot vägen jag passerar. På håll ser jag en gående på trottoaren. Men han ser lite konstig ut. Bär han något på huvudet...? Eller...? Jag säger bara: Kolla!

  

Jag bara måste stanna, hoppa ur bilen och fota! Ibland är det bra att ständigt bära med sig kameran! När han passerade frågade jag om det var ok att jag fotade. Han sade inte ett knyst, bugade sig bara och gick vidare, svängde in mot entrén.

Hahahaha! Vem hade kunnat tro det när jag klev upp ur sängen i morse?!
Hoppas ni fått en lika bra start på dagen!

21.22

Hej å hå! Vi har valt mäklare, och redan haft denne på besök. Så klart blev det fullt upp med möte och ärenden sista timmarna, så jag hann bara kika på mailet från Johan som sade att Homes mäklare skulle titta in redan denna kväll! Jag blåste hem för att hinna städa undan det värsta, men medan jag hade Johan i mobilen för att säga att jag var på väg, så ringde mäklaren på dörren.
Jaja, de har väl sett de flesta hem kan jag tänka mig...

De hade hunnit beta igenom det mesta när jag kom hem, och han uppskattade ett utropspris på 1,9 miljoner. Avtal tecknades, tid för fotografering bokades, liksom dag för visning. Fotografen kommer på onsdag!
Så vi som tänkt ta med middagsmat upp till Johans föräldrar och titta på GAIS-match, fick snabbt ändra om planerna! Pizzamiddag och sedan städning! Eller snarare röjning! Har ni varit på visning, eller sett hus/lägenheter på nätet? De är ju så gott som sterila, med alla personliga ägodelar bortplockade! Vi har bara knölat in grejor i skåp, lådor, garderober och alla möjliga krypin!
När fotograferingen och sedan visningarna är över, får vi gå på skattjakt för att hitta alla våra grejor igen!
Imorgon har jag ju mitt pass på Kållered, så Johan får ta trädgården då. Lite synd att "förstöra" vår grönslemmiga fina damm, då dess misskötta elände för en gångs skull varit perfekt till Halloween! :o)

Sedan får vi ta det sista som återstår när jag kommit hem.

Nej, det var vår lilla rast! Nu ska vi fylla bilarna med allt bröt vi hittat, så det är gjort till i morgon bitti då vi ska förbi tippen.

Sista matlådan...


...med plättar är nu uppäten. Vårt rejält påfyllda förråd har sinat. Dags att ta tag i storkoken igen.

Är det bara jag som finner googles maps helcoolt? Bilderna är inte jätteuppdaterade, men ändå! Där är huset! Där ska vi bo!!! Grannhuset saknar tak, men idag är det klart, därav min slutsats kring uppdateringen.
Nere i vänstra hörnet skymtar den lilla tjärnen som man kan fiska i och åka skridskor på på vintern. Bada överlåter jag åt de som inte är kinkiga om bottnen...

Har suttit med en hörsnäcka i varje öra från två olika telefoner. Pratat med mäklare, besiktningsmän och bank. Det som gäller nu är:
- Bestämma oss för vilken mäklare som ska sälja Johans hus och stämma möte med dom.
- STÄDA hemma, då fotografering lär ske i början på denna vecka. Vi vill få ut det snabbt för försäljning! Alla mäklare vi   kontaktat kan ordna detta under veckan, vi måste bara bestämma oss.
- Bestämma möte med banken och samordna detta med mäklaren för att teckna avtal på nya huset. Handpenning ska också utbetalas.

Hej å hå, så det rullar på!

Ny vecka!

Jag och "Bäbis" igår kväll. Idag är det måndag och denna vecka börjar med en klarblå himmel och trevande sol i horisonten. Eller runt hörnet kanske jag ska säga...den når inte runt byggnaden till den plats jag sitter. Det var riktigt skönt ute, drygt tio grader, och inte så förrädiskt kallt som det ofta kan vara udner hösten, där man luras av den klara fina solen, och så är det jättekallt! :o)

Mycket vatten låg fortfarande kvar på parkeringarna vid Kållered såg jag när jag körde förbi. Jag kan inte låta bli att tycka det är coolt med vädrets makter, och hur hjälplösa vi människor är inför den när den verkligen slår till!

Johan var som en zombie i morse. Jag vaknade till då och då under natten, och då låg han vaken och tittade på tv:n. Jag fick veta att han grunnar på huset innan jag somnade om...
Tydligen somnade han till framåt fyratiden, så cirka två timmars sömn bottnar lätt för zombiestadium. Jag önskar bara jag visste vad han grunnar på. Han var verkligen helt okontaktbar, och jag ville inte pressa honom.

Provsmakade min tjälknöl imorse då jag plockade upp den ur sitt salta bad. Den blev lite småseg tycker jag. Kanske den skulle varit längre i ugnen? Eller i badet? För sent i vilket fall, nu ligger den plastpåseförpackad i kylen och ser allmänt skum ut.

Katerina Janouch:s krönika igår skulle jag inte ha visat för Johan! Ujujuj, snacka om att jag får äta upp den!
"-Kom nu aldrig mer och säg att du fryser!! Tänk på tanten i Ukraina!" Eller var det nu var. Heh, ja, jag vet att jag har det äckligt bra och har inte tillstymmelse till rätt att klaga på det minsta! Men om jag inte gör det är jag ju inte svensk? :o)

Fick precis mess av Johan. Alla tänkbara projekt med huset var det som höll honom vaken i natt! Saker han vill göra, och hur han vill göra dom! Hallå! Vi har ju inte ens skrivit några papper! :o)

Skrev jag förresten igår att vi ägnade några timmar till Halloweenförberedelser? :o)

Ha en bra dag!

20.49

Tidigare idag, två av mina älsklingar! Maja tycker om att klättra upp och lägga sig på en. Det är ganska mysigt förutom när man ska sova. Johan däremot har inga problem att sova med henne på sig. Han märker inte ens att hon klättrar upp!

Det kändes bra att få åka ut till huset igen och känna efter ordentligt. Visualiera i huvudet hur man skulle kunna göra där och där, möblera, se några år framåt.
Både Monica och Thomas var med, men även Stefan, Andreas och Elin! Kul!

Vi kom fram till att mäklaren Åsa var rätt ok. Inget påfluget säljsnack som: "Föreställ er en sådan här höstkväll, brasan är tänd och man har just kommit ur bastun. Regnet smattrar hemtrevligt mot de stora fönstren, som en vacker dag ger sådant fantastiskt ljus!" Örk. Man kan ju lägga benen på ryggen för mindre!
Dock lär hon nog ringa imorgon för att fråga om vi kommit fram till något beslut. Har vi det? Kanske....!

Efter visningen åkte vi till Mölndal och käkade smaskig köttfärslimpa med Monica och Thomas. Pojkarna hann se slutet av Frölundamatchen...
Direkt efter hemkomsten ringde grannen och frågade om vi hade lust att ställa upp som vittnen. De skulle skriva udner sina testamenten, så där blev vi sittande en stund och tjötade lite.
"-Har ni tittat på några fler hus då?"
"-Öh, joo, bland annat i Olofstorp."
"-Jaha, var det något ni gillade då?"
"-Heh, joo... ... ..."

Nu är jag trött. En omtumlande vecka och intensiv helg. Att man kan bli slut efter husspekulationer och klänningköp? Att jag har mage! Men det är en rätt positiv trötthet! :o)
Sov gott!

Finns utrymme för diskussioner...

...men spontant kan jag bara säga (eller skriva): Så jäkla sant!

http://www.expressen.se/kronikorer/katerinajanouch/1.1322192/katerina-janouch-ryck-upp-er-sluta-gnalla

Och sedan skämmas...fan vad bra jag har det!

Tjälknöl!

Visst ser den, öh, frestande ut?
Min andra tjälknöl i min tveksamma kulinariska karriär är på gång i ugnen. Det är dock så enkelt att tom jag klarar av det:
1 kg frusen köttklump, typ fransyska (jag vet, knäppt namn!)

In i ugnen över natten, ca 12 timmar i 75 grader. Till morgonen har den röda ishårda klumpen förvandlats till en något mindre mörkbrun sak.
Lägg ned den i 5 dl vatten tillsammans med 1,5 deciliter salt och lite socker (fråga ej vad sockret har för funktion, jag bara följer receptet!). Låt den ligga och gosa där drygt sex timmar. Mört och gott ska det bli, vilket det i varje fall blev första gången jag gjorde det.
Denna gång är min klump något större, varför jag fortfarande har den i ugnen, nu drygt 13 timmar efter jag nattade den. Ska dessutom prova en annan variant, med 1,5 liter vatten, fem biljongtärningar, skivad lök, purjolök, basilika och salvia.

Buljongtärningarna ska vara både grönsaks och kött. Jag hade en halv grönsaks, så resten fick bli köttbuljong.
Porjolök saknade jag, så det blev lite extra vanlig lök jag skivade ner i buljongen.
Salvia hade jag ingen heller, så öste ned lite extra basilika...
Sen kände jag för lite våghalsiga krumsprång, och lät en hel del av saltpaketets innehåll göra löken och basilikan sällskap. Körde ner en skivad vitlöksklyfta, och då det andra receptet nu hade med det, så slängde jag i lite socker också!
Det här blir nog sketasbra! Heh.
Grejen är bara, att enligt den första varianten ska den ligga och dra i sex timmar. Den andra varianten ska ha 24! Ska jag gå en medelväg och ta 12 då??
Vi hade ju tänkt bjuda Johans föräldrar på min eminenta tjälknöl efter visningen, men jag tror inte de har lust att vänta till imorgon bitti på sin middag! Hm. Vilka problem.

Maja lade förresten en gräsfylld pizza i dörröppningen till sovrummet imorse. Så det kunde ha blivit en trevlig överraskning om vi inte hör det. Och när jag dammsög igår hittade jag en intorkad Fiapizza på filten i soffan där nere. Hellre filten än i soffan i alla fall!

Nej, nu är det nog dags för min köttklump att ta ett bad!

Klänning!

Just det! Jag har provat klänning! Och inte vilken klänning som helst! En VIT!
Jag och Monica hade bokat in denna dag för att börja spana efter bröllopsklänning, och vi började i Kungsbacka. Den butik vi tänkte börja med visade sig ligga utanför stan, så på väg till bilen passerade vi en annan som vi dök in i.
Snacka om surrealisktisk känsla när man klev in från den blåsiga kalla gatan, till den varma lilla butiken med de vita klänningarna hängandes mitt i blickfånget! Från mitt vanliga frusna vardagstillstånd, började jag råsvettas!

Butiksinnehavaren (-haverskan?) var tillmötesgående, och sorterade snabbt ut några klänningar utifrån mina förutbestämda krav: Inget överdrivet ryschpysch, ej axelbandslöst, inget klockat (som visade sig kallas "sjöjungfru") och inget kort.
Det kändes inte som det var jag som klev i den första klänningen!
Den satt som ett smäck, och den kändes bra! Jag var visst jättefin i den enligt de närvarande, och lite motsträvigt fick jag hålla med. Expediten hämtade snabbt ett rejält strasshalsband, strassörhängen, strassarmband, silverfärgade klackskor och strass"diadem". Monica skrattade gott där jag stod och tampades med insikten att jag faktiskt skulle se feminin ut! Hallå? Bling-bling och silverfärgade skor?
När min puls kommit ned till den normala, och jag svettat ned ett antal klänningar, började jag dock inse att det kanske inte var så dumt ändå. Monica och butikskvinnan var överens om att den första klänningen var klart bäst. Så den blev det!!

Sen fick Johan hoppa i bilen och blåsa ner (var inte tänkt att han skulle vara med egentligen), för att prova stass som skulle passa till min stil. Och han blev så himla fin!  Jag hade bara min mobilkamera att tillgå, så kvalitén är sådär... Han är jättesöt i hängslen! :o)
Vi kommer nog dock att försöka hitta något liknande att hyra på plays i USA till honom. Dels verkade det inte som de hyrde ut under så lång tid (vi ska ju vara borta tre veckor!), och att köpa hela utstyrseln är ju meningslöst. Hur många gånger har man användning för den? Just det.

När jag såg honom lyckades jag precis hålla tillbaka tårarna. Han var så fin! Och så blev det liksom ännu mera verkligt. Vi ska ju gifta oss!!

  

Precis, det blev alltså den klänning jag provade först, och som ses proffsigt på första bilden i inlägget. Visst är den fin? Vi ska dock göra om den lite bak i ryggen. Butikskvinnan ska göra den djupare skuren i ryggen och sy dit två smala strassband i kors längst ned. Det blir lite roligare!
Butiken hade rea, så vi fick 20 procent på den, drygt tretusen spänn blev det då! Billigt? Dyrt? Jag tycker det är rätt ok faktiskt. Och att jag hittade en klänning med en gång! Den första jag provade!
Det var faktiskt rätt fräckt med silverfärgade skor, så det måste jag hitta innan mars, då den slutliga provningen och fixningen i ryggen ska göras. Smyckena får vi se hur vi gör. Tydligen passade jag i strassglittret, vilket jag också fick inse då jag väl vant mig, men det är ju också en sådan där utgift som känns onödig. När ska man använde det sen? Klänningen hade inte kunnat hyras så lång tid, och är svårare att fixa borta i USA, så där fanns inte så många fler alternativ. Också därför känns det så bra att det blev så pass bra pris!

Efteråt gick vi och käkade lunch på "Rumpan bar", för att sedan storhandla på Ica Maxi. Vi börjar vara riktigt haj på det där med veckohandling nu! :o)

När vi nu laddade över bilderna från Johans mobilkamera, hittade vi lite andra bilder från i sommar. Bland annat på förlovningsringarna! Det känns lite passande att visa den här. :o)
Jag tyckte asken de levererades i var så söt. Det kanske inte syns så bra, men fördjupningarna de ligger i, är hjärtformade.

Phu! En omtumlande dag, så en lugn skön kväll känns inte fel! Johan har lagt omkull sig i sängen framför tv:n, och jag ska göra honom sällskap.
Imorgon eftermiddag ska vi titta på huset igen, vilket känns bra. Sen får vi se vad som händer! :o)

Handledsvärmare!


Tuff va? Min kollega Helena är en hejare på att sticka! Min vän uppe i norr skulle ha varit här!! Nu sitter hon och stickar på sitt andra par handledsvärmare, och vet ni vad? Hon ska sticka ett par till mig! Det passar perfekt att ha här på jobbet där man fryser hela tiden (sitter med filten över axlarna just nu).
För instruktion och fler bilder, kolla här!

Eftermiddagens kurs gick inte lika bra som de överiga gjort i veckan... Det var ju också första gången jag hade den, men ändå. Jag gillar inte när jag inte känner mig trygg i det jag säger och gör! Menmen, nu är det fredag!

Och vet ni vad!? Mäklaren ringde, och säljaren går med på första januari, fortfarande till 2,6! Jag höll på att få spader! Vi tror de ska backa ur, men så säger de ja? Vad är det för skumt egentligen?
Nu ska vi dit och kolla igen på söndag, och Johan föräldrar, eller i varje fall Monica ska följa med. Har också kollat lite om den så kallade dubbla boendekostnadsförsäkringen som Svensk fastighetsförmedling har. Den verkar inte så dum faktiskt, då försäkringen efter tre månaders karens, tar hela driftskostnaden och 70% av räntekostnaden upp till 10 000 spänn i nio månader.
Herrn i det säljande huset verkar ha hand om hela försäljningsbiten, och han har visst nåt säljande jobb där han reser mycket. Han ska vara borta drygt två veckor nu, och ville skriva kontrakt typ imorgon. Men kan vi inte ge något svar då så får han faktiskt sjå sig, eller låta huset gå till någon annan! Vi vill ju hinna kontakta en mäklare för Johans hus i varje fall!

Halloweenfesten kommer verkligen i kläm nu! Vi vill ju om det nu blir av, få ut Johans hus på nätet omedelbums, och hur kommer visningarna att gå med ett blodbestänkt badrum?? (Oops, avslöjade jag för mycket nu?) :o)
Men som jag sade till Johan, det kanske kommer ett goth-par som skulle falla direkt för den looken?

Ska jobba ikväll, dans på Möllan igen. Känner väl sådär för det, men det är goa pengar!

All by my self...

Måste bara få dela med mig av detta:
Kursen gick bra, och jag är på väg till bilen som jag ställt på andra sidan parkeringshuset. För att komma dit kan man bara gå rätt igenom p-huset. Jag är på väg igenom och ser en lång affärsklädd karl komma in från det håll jag ska ut. Kostym, slips, tunn rock och portfölj. Och jag hör med en ljus klockren röst: "All by myself...dont wanna live, all by my...." (Ni vet, Celine Dions cover, introt till första "Bridget Jones"-filmen...).
Han tystnar när jag närmar mig, men nu i efterhand ångrar jag att jag inte hejdade honom och bara sade något i stil med: "Ursäkta, men jag måste bara få säga att du sjöng helt fantastiskt! Sluta inte!"
Det var liksom så surrealistiskt och så fint, att jag bara blev alldeles glad inombords! Varför kunde inte han fått veta det?

Kortis!

Ska iväg och har kurs alldeles strax. Blev ovanligt sen till jobbet idag, strax innan åtta! Skjutsade Christoffer :o)
Två kurser idag, en nu och en i em. Den andra har jag aldrig haft förut, så det blir premiär.
Kom på detta att jag kanske kommer att vara ganska oanträffbar idag för den stackars mäklaren. Jag ska iaf göra mig hård. Nu har jag ju en "ursäkt", dvs känner mig lite rakare i ryggen efter mötet med banken igår.

Får uppdatera mera sedan.

Ha en bra dag!

Bank och barn!


Nej, inte förhastade tankar här nu! Men då jag förmodar (med tanke på bloggen), att det nu är officiellt, säger jag G-R-A-T-T-I-S Elin och Andreas!! Knodd på väg!!
Dessutom ännu ett grattis till Andreas som äntligen fått jobb här uppe så de kan vara tillsammans hela tiden sista månaderna och framigent!
Köttfärspajen är på gång. Inväntar bara Johan från innebandyn och passar på att uppdatera lite under tiden. Bankbesöket gick väl bra antar jag. Fortfarande inga problem att låna, och vi ska ha god marginaler även om en av oss tex skulle vara föräldraledig eller gå på a-kassa. Känns skönt att veta!
Sedan är det ju kasst husköpar- och säljarläge nu när det är så turbulent med ekonomin. Största problemet för oss är ju att få Johans hus sålt. Risken är ju stor att man blir stående länge med två hus! En försäkring kan tecknas som tar över räntekostnaderna efter tre månader, men ändå.
Vi ska då inte gå med på första november, utan snarare kontra med första december eller januari! Jag lägger beslutet på Johan faktiskt, då det hans hus och som jag anser att han måste få besluta om han känner sig redo att våga sälja.
Jag gillar huset i Olofstorp och skulle nog trivas där, skulle kanske få en känsla av att missa något fint om vi inte tar det. Men samtidigt finns det alltid fler chanser och fler hus, så det är ingen katastrof om det går oss ur händerna. Jag vill att Johan ska känna 100 procent för det! Jag är nog mera anpassningsbar för var vi hamnar rent geografiskt, då jag är så van att flytta, alltid funnit mig till rätta där jag hamnat, och inte har några "kontakter" till någon speciell plats här nere.

När det nu dessutom ser ut som det gär på bostadsmarknaden, så ska man kanske passa på att "skambjú" på de större husen! Det andra i Olofstorp till exempel som låg på drygt 2,8 i utgångspris. Tänk på att det vi nu funderar på började på drygt 3,2!
Johan lär ju också få sämre för sitt, så det jämnar liksom ut sig.

Nej, nu är det dags att köra in pajen i ugnen!

07.35

Jepps! Det är mina fossingar! Jag har slagit på stort och kör lite klack idag! Jag tycker det är rätt snyggt med de där långa tjocktröjorna, tights och typ stövlar, så jag provar en sådan mundering idag. Det är grymt mycket bekvämare än jeans när man sitter ner kan jag säga! Och i och med att jag sitter hela tiden, så klagar inte fötterna heller :o)
Känner mig inte riktigt bekväm i dessa skodon, då inget kan slå ett par gympadojjor, men de är hyggligt sköna faktiskt. Vet inte om benvärmarna är bra eller ej, men tycker det ser så "avkapat" ut utan dom på något sätt. Väldigt svart blir det också, då min tröja också är svart.
Nåväl, vem bryr sig egentligen? Man ser ju alla slags munderingar nu för tiden, och huvudsaken är ju att man trivs i det själv. Det är bara inom vissa miljöer som en viss "dresscode" kan gnaga på den egna smaken.

Fick springa på muggen två gånger inatt bara för att jag drack så mycket igår efter passet! Och på morgonen hittade vi en Fiapizza på mattan, omtänksamt som vanligt...
Bankbesök i eftermiddag - spännande!

Ha en bra dag!

Myror och mjölk...

... eller nudlar. Det är bara att välja! För det är väl det enda som lär stå på vår meny framigent. Men vi bor fint! :o)
Nej, vi vet ju ingenting ännu, och skulle det bli illa har vi gjort fatala felberäkningar.
Efter ett combatpass och sent hemkommande, var nudlar det enda jag iddes göra. Syns det att jag är slut eller? Ser snarare galen ut...av trötthet säger vi. Heh. Okej, jag lägger ju in den första och enda bilden jag tar, så då kan resultatet också bli som det blir. Men så blir det också rakt på! :o)

Tretton entusiastiska deltagare hade jag ikväll. Det var rätt bra med tanke på förra veckans uppslutning, och då hade vi release, samt att fredagens pass ställdes in! Combaten är nyintagen på Frölunda och har inte riktigt kommit igång där ännu. Hoppas det gör det så de låter den vara kvar, åtminstone en gång i veckan!

Imorgon är det bankbesök direkt efter jobbet. Ska bli intressant att höra vad hon säger. Vi vill nog hålla huvudet kallt och inte gå med på första november. Det går bara inte! Så som det ser ut nu med ekonomin och alla varsel som sker. Fler hus kommer antagligen komma att säljas, räntorna går upp, vårt hus blir mera svårsålt osv.
Å andra sidan har huset legat ute ända sedan juli, så de är nog väldigt angelägna om att bli av med det. Utgångspriset var ju drygt 3,2 till en början...!

Nej, nu hägrar sängen! Hela kroppen är helt slut!


Jag är en mes!

Det är bara att inse. Har i och för sig alltid vetat det. Jag är en mes. En fegis. Ett mähä. För snäll. För vek. Ett ynkel!

I somliga fall.

Som vid dealing med försäljare! En troskyldig flicka med majblommor till en telefonförsäljare med snack lika rakbladsvasst som en vithajs tänder. Jag har så svårt att säga nej! Ska jag säga nej måste jag ha en bra ursäkt! Fullkomligt hopplös.
Varför skruvar jag mig fördärvad med brinnande kinder när jag med nästan viskande röst föreslår 2,6 mille? Hallå! Två komma sex milioner! För ett hus! Flytta upp till Kiruna och de slänger husen efter dig... :o)

Johan gillar att deala, pruta och argumentera. Jag måste gå därifrån för jag skäms så förskräckligt!

Nåväl, mäklaren har ringt. Säljarna går med på 2,6. OM vi tillträder typ den första november! Annars blir det dyrare. Oväntat svar? Inte särskilt. Hon bluddrade att ett annat par har sitt lånelöfte på gång, och fler visningar på gång i veckan. Sant eller utpressningssnack? Ingen aning. Jag sitter bara och önskar att Johan kunde ta dessa samtal! Varför skulle jag ge henne mitt telefonnummer?
Kanske bra träning för mig egentligen, men å andra sidan borde jag kanske påbörja min argumentationskarriär med en något lägre insats!?
Imorgon ska vi till banken igen i varje fall. Jag vill verkligen känna att vi skulle fixa ett köp på 2,6 även om tex en av oss skulle förlora jobbet eller vara föräldraledig (måste ju tänka långsiktigt, inga felaktiga slutsatser här!). Johan får mycket längre till jobbet, ganska oförändrat för mig.
Vårt förrra lånelöfte på 3,5 mille kändes ju helt surrealistiskt, och det har ju hänt en del inom ekonomin sista tiden. Vad händer med räntorna? Jobben? Kanske framför allt mitt på Volvo. Ok, som konsult har jag garantilön, men långt ifrån lika bra som jag har nu. Jag vill bara höra en ekonomiskt insatt och kunnig person presentera dom fakta vi har.
Jag gillade Lena som var vår bankrepresentant eller vad man kallar det, så vi ska träffa henne igen.

Apropå ekonomi, så fick goldie sin dom igår. Hon var snabbt färdigbehandlad och kunde lämna verkstaden samma dag, men notan hamnade på 8400 spänn! Nej, det kostar verkligen att vara beroende av bil...

Pratat med Monica också idag. Jag har inga större problem att vara andra så tillmötesgående och hjälpsam att jag nästan vrider mig själv ut och in. Men när andra är snälla med mig har jag jäkligt svårt att ta emot det! Har ju varit inne på det förut. Nu har jag dock ingenting att säga till om. Bara att ödmjukt tacka och inse att man aldrig kommer att kunna återgälda.
Johans föräldrar bidrog till Nicke och Annas bröllop, och nu är det Johans tur. Rätt ska vara rätt!
Det är ju helt otroligt fantastiskt snällt! Som sagt: Hur ska man kunna återgälda? Men å andra sidan så vill de ju inte det! Ska man kalla det en ond cirkel? Nej, en mycket god är det onekligen. Jag måste bara vända upp och ned på allt jag "lärt" mig sedan barnsben, men liksom när det gällde den sociala biten: Jag har blivit mycket bättre! :o)

Ovanligt sent...

...kommer så här mitt inlägg! Det gick ju inte att logga in imorse!

När jag lämnat kommit över Älvsborgsbron till Hisingen började det regna. Ju närmare Torslanda och Volvoområdet jag kom, desto värre blev det. Kunde inte undvika att se en form av symbolik i det hela.

Nu har det dock klarnat upp, och solen kikar faktiskt fram utanför mitt fönster. Jag väljer att tolka det som att hopp finns! :o)
Så mörkt är det i varje fall när man kommer till jobbet nu. Hösten är här. Jag drog ner rutan, sträckte mig över passagerarsidan och knäppte av mot huvudkontorets byggnad. Strax efteråt svängde jag in mot det nu så krisdrabbades kärna, för att fortsätta upp en bit bakom, till vårt eget lilla huskomplex.

Suttit i möte om fler utbildningar som behövs framigent.

Är stel i kroppen efter gårdagens pass, som faktiskt gick riktigt bra. Phuu! Bara tre platser lediga!
Ikväll är det Frölunda som gäller!

Just det. Mäklaren för huset i Olofstorp ringde igår och jag stammade och bad nästan om ursäkt för att vi kunde tänka oss ge 2,6 för det (utgångspriset var drygt 2,8). Jag och Johan hade på knappt allvar tänkt föreslå det priset, då vi såg det som oacceptabelt!
Hon skulle kolla med ägaren, och kort därefter ringde hon igen. Han skulle kolla med frugan (hehe) , men lät inte omöjlig! Dock ville de veta tillträdestiden som de ju vill ha så snart som möjligt. De har redan flyttat till sitt nya hus och vill så klart bli av med det gamla så snart som möjligt.
Hon skulle höra av sig igen under denna dag!

Nej, nu måste jag jobba!

RSS 2.0