Natti natti

För ovanlighetens skull fann jag nya releasen mestadels positiv. Men jag är på tok för klen för styrkelåten - pinsamt!
Får se sedan om det blev några användbara bilder. Nu laddar jag om för morgondagen för något helt nytt.


Urgh!

Stolens ståldetaljer bränner där jag sitter i solen och käkar medhavda salamimackor. Ser rätt gött ut för de som kör Kettlebells i gräset. Det är varmt, och varmare ska det bli!


Plus och minus

Fördelen med det här jobbet är möjligheten att få testa lite grejer i denna byggnad.
 
Nackdelen är att de kan göra dig illamående!
 
För kännedom så var det ok att fota.
 

Lyxdagen

Veckans lyxdag med combat och Lilltjej som sover när man kommer hem. Äntligen var energin tillbaka i benen och det är så härligt att se de deltagare som verkligen ger allt, och det syns så väl när de ger det där extra eller inte. Grymt!

Så kommer man hem och Lilltjejen sover som sagt efter en massa mystid med älskade farmor och farfar. Dessutom har farfar klippt gräsmattan.
Lyxen fortsätter imorgon då de hämtar från dagis igen eftersom jag ska på kvartal. Release nummer 56 står för dörren!


Uppvärmning

Värmer upp genom att stå i den lilla innergården med noll vind och gassande sol. Känner mig redan halvsvettig och får samtidigt lite sol på de vintervita benen.


Nänä

Funderade på om jag var så sugen på den där glassen som legat oöppnad någon månad i frysen. Bestämde mig så men tydligen var det inte meningen.

Fick kattmys i fåtöljen istället tillsammans med lite ViPR-lektyr. Johan fogar golvet intill. Alltid trevligt att se andra arbeta.


Såklart

Ja, jag har fotat ner mot skrevet. Man blir ju alltid lika glad när man sitter i bilen på väg och upptäcker fläckar på kläderna, i detta fallet innanlåret.
I-landsdilemmat är nu att gå omkring med detta eller försöka tvätta på närmaste dass och se ut som man kissat ner sig. I vilket fall är det sketasskönt med linnebyxor.


Ladda om

Lyckotajming att Johan kunde vabba även denna dag så jag kunde jobba till klockan passerat fem. Många bollar i luften utan att tappa någon känns alltid bra. När det dagliga middagsdilemmat kom på tal föreslog Johan pizza. Nu blev jag så sen hem så han käkade lunchlåda till middag istället och jag kände mig duktig och handlade för sallad. Eller så är jag helt enkelt så orolig inför kommande helgen att jag vill ladda så bra jag nu förmår.
Lyckades förstås välja en gummi-avokado som förpassades direkt till sophinken. Vad är det med dessa gummivarianter som ser så fina ut men är nästintill ogenomträngliga med den vassaste kniv? Är de verkligen bara omogna eller är det som jag fått för mig, kassa exemplar?
Vitlöksfrästa färska champinjoner, mm. Och knaperstekt bacon är som snacks!

Men om denna tallrik ser inbjudande ut månne så representerar gårdagens tallrik våra typiska middagar på ett bättre sätt.


Casual Tuesday

Duktigt trött denna morgon. Men ruskigt skönt med lätt uppfriskande regn från bilen och in. Hade inte varit så dumt med en morgonpromenad faktiskt bara för att vakna till ordentligt.
Digert arbetsschema väntar denna dag med den fördelen att man inte lär hinna känna tröttheten. Nu väntar frukostmackorna, ser de inte goda ut eller ser de inte goda ut?


Lovande

Mina nya lindor luktar mysko. Ovant med vita men kul med något nytt. Den där flugan med handskar är jag inte mycket för, framför allt de med stora kudden över knogarna. Fast det blir ju förstås lite bonusträning i och med den extra vikten.
Hur som helst var det riktigt tungt idag med framför allt sega ben! Det är ju lovande inför slutet på veckan. Dessutom ovanligt lite deltagare idag, är det avslutningar och sådant som börjar pocka på deras tid och uppmärksamhet tro?


Vitality. Performance. Reconditioning.

Jag kan vara synnerligen skeptisk till det mesta. En del skulle kanske kalla mig pessimist medan jag själv föredrar den något mindre negativa termen realist, hoho! Framför allt när det handlar om idéer, beslut och planer går jag fram med motorsågen och kapar lika finkänsligt som elefanten i porslinsbutiken.
Men så emellanåt kan jag bli synnerligen impulsiv och kasta mig in i allt möjligt, vilket oftast bara varit posivit vilket onekligen talar för att jag kan ha en förtjänst i att jobba med min pessimistiska, förlåt realistiska sida.
 
Hur som helst så återstår det att se om mitt senaste infall också resulterar i något positivt.
Det är alltså detta som det handlar om: Vitality, Performance, Reconditioning, kort och gott ViPR som jag ska ställas inför till helgen. Erbjudande gick ut på vårt intranät om intresseanmälan för att instruera det för Sverige relativt nya konceptet ViPR.
Jag har lite löst hört talas om det och kollade deras hemsida. Tyckte det såg intressant ut (det var ju bara intresseanmälan), så jag anmälde mig! Jag har inte ens provat på ett sådant pass, och nu blev jag en av de utvalda att faktiskt få gå utbildningen med förpliktelsen att instruera minst ett pass i veckan under ett år.
Det som inte var så genomtänkt måste nu bli mera genomtänkt, så efter lite googlande fann jag att "Stocken" eller "ViPR":ern såg rätt flummig ut, klippen på You tube likaså, och den där tiden som jag är så duktig på att gnöla om fick jag visst överskott av nu? För här ska man bygga sitt pass själv? Välja musik själv? Men trots detta beslöt jag ändå för att köra på!
 
Maj 2006 utbildade jag mig till Body Combat instruktör. Av alla andra koncept som finns och funnits under dessa sju år var det ändå inget som lockade mig, men så öppnas denna dörr och jag slänger mig handlöst in utan att ha någon praktisk aning om vad som väntar. Det enda jag vet är att grymme combat kollegan Pontus (bilden nedan) ska hålla utbildningen och att en träningsvärk av nittonde graden är att vänta!
För att verkligen tillse maximal träningsvärk har jag kvartal på fredag. Så pass Kållered torsdag, kvartal Lindholmen fredag, ViPR lördag, söndag och så Partille på måndag. Jag är ju inte 25 längre liksom då jag säkerligen hade fnyst åt detta, men det som inte dödar det härdar och kul ska jag ha på vägen dessutom!
En enda vital fråga kvarstår dock: Kommer jag att få en egen ViPR-stock att ta med hem? Hallå, ska jag komponera eget pass behöver jag den ju för att öva!
 

Mors

Jag är ju liksom mor nu. Och Lilltjejen har visst inte bara koll på dagen utan också min boksmak. Bra pli på ungen minsann!
När min egen mor skulle firas var det egentillverkat kort som gällde, inte för att man ville utan för att man skulle. Undrar egentligen om hon uppskattade de där korten när de ju faktiskt bara gjordes av plikt och inte hjärta?
Lilltjejen ska inte behöva tvingas till att rita några förbenade kort som ändå bara blir liggande någonstans. Men en bra bok är aldrig fel, hoho!


Sådärja

Så var söndagspasset avklarat med åtta glada deltagare. Svettades som vanligt som en liten gris. Tror jag byter ut nummer fyra till imorgon då Firestarter börjar kännas tradig nu. Funderar på femman också men får se. Förvarnade deltagarna att det eventuellt inte blir något nästa söndag då jag ska ställa mig inför en synnerligen spontan träningsutmaning. Mer info kommer.


Sol, vind och paddyngel

Där på Lindex tyckte jag det var en söt klänning men väl på ser det mer ut som ett nattlinne?
Lägg till egenvalda solhatten och före detta påskgodisväskan och tvååringen blev plötsligt nittiotvå där i skrindan. Härligt varmt idag men lurig vind som förtar solvärmen. Tänkte hinna sätta en köttgryta på långkok innan träningen om bara tant/tjejen somnar till.


Nya Gulingen

Få se nu. 
 
15 mars - Efter ett antal veckors velande beslutar jag mig plötsligt och köper nya Gulingen
 
11 april  - Motorlampan tänds.
 
16 april - Jag lämnar in Gulingen för service. Samtidigt ska de felsöka. I servicen skulle de byta tändstift och de noterar en trasig tändspole som byts och lampan släcks.
 
5 maj - Motorlampan tänds igen
 
10 maj - Verkstaden läser av felkoder men de är många och ospecifika. Får förklaringen "spontantändning" och lampan släcks.
 
11 maj - Johan ringer på väg till sin innebandyträning och meddelar att lampan tänts igen
 
13 maj - Gulingen lämnas in för att få stötfångaren fixad. Under tiden ska verkstaden felsöka grundligare. Felet de tror visar det sig inte vara när de byter delen med lampan kavarstår. Men hjälp av Seats verkstadssupport får de tips om en magnetbrytare som har med avgasreningen att göra. De byter den och lampan släcks.
 
25 maj - Johan tar Gulingen till Herrclubens träff. Ringer på vägen och meddelar att MOTORLAMPAN TÄNTS IGEN.
 
Det är inte för inte jag börjar ångra köpet och det är så jäkla surt för jag gillar den ju så, men körglädje och gul färg till trots så vill man ju inte ha en bil som strular!
En annan obehagskänsla jag har i maggropen är plåtverkstaden som hade Gulingen för att fixa stötfångaren. Bilverkstaden som gjort service och annat anlitar detta företag för just plåt- och lackeringsjobb och den blev ju där nästan en vecka. När jag hämtade Gulingen tidigare i veckan var tanken nästan tom och jag vill minnas att jag nyligen tankat innan jag lämnade in den. Det är inte mer än en känsla för jag dokumenterade inte mätarställningen, men radion var inställd på en kanal jag inte har inprogrammerad (Bandit Rock) och luftkonditioneringen lägre än jag någonsin brukar ha den. Helgen de hade den var ju en av de varmaste hittills i år.
Detta gör att jag inte alls känner för att lämna in Gulingen dit igen, även om det nu inte var just MLS bilverkstad som hade den just då utan plåtstället. Dilemmat är då att eftersom MLS nu haft den alla dessa gånger "känner" den den nu, för att inte tala om att jag anser att de inte fixat det problem som uppenbarligen varit där hela tiden. Det är nu jag önskar att jag hade den där ryggraden som gör mig vass i tungan, kvick i tanken och framför allt tillräckligt förbannad för att åka till MLS och kräva att de fixar felet en gång för alla, gratis och dessutom bjussar på en rekonditionering. Istället suckar jag uppgivet och dumförklarar mig själv istället som lät mitt Gulingberoende driva mig till ett uppenbart snedköp. Men det kunde jag ju inte veta! Ååååh!
 

Lugnet före livet

Kroppen fick nog av att ligga och balansera ute på sängkanten. Placerade mig i fåtöljen och njuter av tystnaden så länge den varar. Johan åker iväg med sin Herrclub idag och blir borta till imorgon. Får se vad jag och Lilltjejen hittar på. Tvättberget behöver tuktas i alla fall, sedan kan jag tänka mig att alla yngel i tjärnen lockar. För att inte tala om grannens studsmatta. Att cykla trehjuling är inga problem heller nu när man når ner till pedalerna.

Kollegan Mikael har fått blodad tand när det gäller att lägga ut cacher. Vi lade en serie intill huvudkontoret och senaste veckorna har vi jobbat på en andra lite längre bort bakom och kring PVH. Lite tuffare terräng än planerat men kul. Under kvällen igår släpptes den och är redan loggad såklart. Alltid lika spännande när de första loggarna kommer som en bekräftelse på att man gjort allt rätt. Han byggde en serie med finalmystery med tema filmer. Jag blir såklart sugen på en liknande serie med tema feel-good-filmer eller animerade filmer. Medan Johan är mer för att hitta cacher är jag mer för att gömma dom.

Fick förresten ett besked igår som jag är försiktigt positiv till. Vågar inte tro något förrän alla original är i min hand, det sista som faktiskt verkar återstå. Sedan lite praktiska grejer, men det väsentliga kan snart efter flera år vara över!
Nu börjar det bladdras inifrån sovrummet. Far och dotter har mysmorgon.


Torsdagscombat

Riktigt seg början idag! Redan i låt tre då axlarna skulle jobba på riktigt (Send me an angel, release 38) fanns ingenting att hämta! Otroligt tungt och höll i sig ända till de två sista tempolåtarna då det äntligen släppte! Att ladda med McDonalds var uppenbarligen ingen hit, trots att jag skippade strips och gick på kycklingwrap istället för burgare. Det låter som en bra ursäkt i alla fall, Donken.

Det är betydligt lättare att ge snygga poser när man inte behöver hålla i kameran/fånen själv! Hohoho!


Kursdag à la DiTS

Svanskotan har inte bråkat på länge tack vare nya fåtöljen och specialkudden på jobbet. Den har ju fått vara ifred och har därmed hållit sig lugn. Men en heldag i vanlig stol med minimal stoppning och den är åter förgrymmad. Korvstoppning med avslutning i min smak - spel! Kul och konstruktivt sätt för oss att komplettera teorin.


Bara så ni vet

Den florerade på FB och nu också en del kollegors bloggar. Och eftersom den är så bra rippar jag den också men redigerade den lite efter mitt instruktörs-tycke. Orginalet är här.
 
 1. Det händer att vi går och pillar med stereon eller "coachar" rörelser för att stjäla sekunders vila
 2. Vi äter snuskigt mycket snask, onyttigheter och godsaker. För att vi kan.
 3. Vi tror att alla som inte gillar att träna är kompletta idioter
 4. Vi ser inte vårt jobb som ett jobb. Det är en livsstil.
 5. Vi känner oss uppklädda i jeans och t-shirt.
 6. Vi lägger ner mer tid på att lära oss koreografier, mixa ihop pass och hitta bra musik än vad vi gör på att köra klasser
 7. Vi har packat träningsväskan fem mljarder gånger men kan ändå glömma rena underkläder.
 8. Vi äger mer träningskläder än vanliga kläder, men har ändå aldrig något att ha på oss på träningen
 9. Vi väljer gärna rulltrappan eller hissen. Vardagsmotion, my ass.
 10. Vi kräks lite i öronen varje gång vi hör vissa låtar, men låtsas som att det är det bästa vi någonsin hört
 11. Vi svettas som grisar, och vad myterna än säger så luktar det definitivt inte sommaräng eller hallon
 12. Vi kan komma på oss själva med att ogenerat byta överdel inför en hel klass
 13. Vi tar givetvis långledigt när vi är gravida. I alla fall under själva förlossningen och 2-3 dagar efteråt
 14. Vi är aldrig sjuka. Att träna med förkylning, 40-graders feber eller hälsporre är väl inte hela världen?
 15. Vi kommer inte ihåg artister eller årtal när vi hör en låt, men vi vet vilken release den varit med i och vilken övning vi gjorde till den
 16. Vi tränar under semestern. Inte för att hålla oss i form utan mest för att man får så förbaskat med träningsvärk om man har uppehåll
 17. Vi tjänar så pass bra att vi kan leva på att instruera. Om vi kör 2821 klasser i veckan, bor i kollektiv i Botkyrka och lever på nudlar vill säga
 18. Vissa dagar skulle vi hellre äta en tallrik skalbaggar än gå och träna
 
Det hade faktiskt varit väldigt intressant att lista icke-instruktörernas "sanningar" om oss, haha! Vad är den allmänna uppfattningen om instruktörer egentligen? Ujuj.
 

Onsdag

Vilken sjukt effektiv arbetsdag jag presterat. Tänder upp landskapet, en ära för den som är först på plats förutom att få en av de bästa parkeringsplatserna. Rutinerna är hyfsat likartade: Ryggsäck på stol, laptop urtages, dockas in och startas upp. Under tiden trasslas mobilsnäckor ur, jacka hängs av och frukostmacka plockas fram (denna morgon dock delux i form av rest-plättar med smör och socker). Loggar in och startar mailen, checkar nyheterna under tiden inboxen fylls och fyller på tangentbordet med smulor.
Denna morgon hinner jag dock inte mer än klicka på Outlooks logga innan communicatorn blippar och morgonpigga verksamheten meddelar att deras applikation ligger nere. Och därifrån fortsatte det bara tillsammans med, till skillnad från gårdagen en hel hoper med supportärenden. Hela tiden på den där gränsen mellan kontroll och total urspårning. Kul!

Och så duns tillbaka till vardagen och en avkomma som inte vill lämna dagis, inte stanna kvar, ha den jackan nej inte den jackan som jag just sade, köra vagnen, nej inte köra vagnen, inte sitta bilen, kan spänna bältet själv, kan inte spänna bältet själv och mamma inte köra den vägen.
En ordningsvaktskollega tyckte jag hade för mycket tålamod där jag kunde stå och resonera med överförfriskade "Jag pluggar juridik"-Kalle och "Min pappa är advokat"-Stina, men mitt trotsiga kött och blod och tålamodet är obefintligt. Eller ja, så kanske det är det när jag ignorerar skrikandet på golvet och sätter mig och kollar mailen tills hon tröttnat (eller som idag blir avbruten av en annan mamma som kommer in för att hämta pojkens grejer). Eller så är jag kanske bara lat som inte tar fighten och helt sonika tar henne under armen och går. Men handlar det om att hålla fast en tvååring eller en katt som vägrar samarbeta, då tror jag faktiskt att tvååringen vinner slingerpokalen - utan klor och allt.
I vilket fall rätt nöjd med min dag. Imorgon hämtar farmor och farfar och jag slår vad om att hon är rena ängeln då.


Gottigt

Vi har kört polskt, österrikiskt och nu spanskt. Hann avnjuta lite sol på Linneterassen innan vi gick över vägen till La Sombrita eller vad det nu hette, lagom till åskan mullrade in och himlen öppnade sig.
Tapasrätterna var av lite varierande kvalité men majoriteten så bra att jag aldrig hann fota. Vi var hungriga!
Så här i efterhand hade vi kunnat skippa varmrätten och fortsätta på tapaslistan. Sedan är det få efterrätter som klår glass med chokladsås. Möjligtvis crème brulee.
Pömsig och lätt fuktig av kvardröjande regn sitter jag så på bussen med riktning hemåt. Lite sightseeing à la Johan bara sådär. Lämnade ju barn och bil i nämnde makes händer där i stan och fick ett busskort samt utemiddag i utbyte. Bra deal tycker jag.


Frisk luft

Börja dagen med ett litet brandlarm. Tacksamt att regnet håller sig borta i alla fall.


Svetto

Alltså, deltagarna i Partille är helt grymma! Jag vet inte vad som förändrats sedan jag jobbade här för något år sedan men både stämning och energi har höjts rejält. Många ger positiv feedback efteråt och naturligtvis smittar det också mig när jag kör. Man försöker men ofrånkomligt blir instruerandet annorlunda mot till exempel Lindholmen där man kör med fem stycken.
Svettas floder och har paradoxalt nog mer energi nu i min trötta kropp än när jag äntrade salen. Hoppas deltagarna känner detsamma!


På mitt andra huvudsakliga jobb ska vi uppdatera vår presentation som vi har på vår tavla i landskapet. En bild och några frågor om vårt bu och bä där bilderna varit allt från snälla poserings-rakt-upp-och-ner-bilder till de senaste där vi illustrerade ett personlighetsdrag eller hobby (jag hade en där jag instruerade förstås). Jag tyckte vi skulle köra på extrem närbild denna gång men chefen lät tveksam. Förstår inte alls varför??


Men f'låt då

Alltså, det var visst nåt viktigt med hockey igår. När Johan innan frågan lämnat mina läppar svarade "Du!" gällande vem som skulle ta nattningen borde jag kanske förstått hur viktigt det faktiskt var.
Lite artigt sade jag mig minnas att det, javisst ja var final. Mellan Sverige och Schwiez men den enda tanke som fladdrade förbi i min hjärna var att de amerikanska kommentatorerna månne få problem att hålla reda på Sweden och Switzerland (fick googla stavningen). Jag har fått för mig att vi är svåra att särskilja och klandrar dom inte, vi må tycka vi är största och viktigaste landet på planeten men själv har jag svårt att bli förnärmad över att de inte kan peka ut oss på kartan när jag själv inte ens har koll på "våra" öststater. Jugoslavien, kunde de inte bara låta det vara så? Och så stora Ryssland, rätt och slätt och enkelt på blindkartan. Är det någon som har stenkoll på alla dom där? Bara jag som hittar ett nytt land för varje melodifestival? Och då har vi inte ens lämnat vår världsdel.
Fast vi behöver inte ens lämna landet för att jag ska vara vilse, så nej, geografi är definitivt inte min starka sida.
 

Inte handla när man är hungrig!

Och ja, jag öppnade redan i bilen ok?


Sådär ja

Hade lätt kunnat svänga in till vägkanten och somna bums på vägen till Lindholmen. Somnade till schlagerfinalens omröstning bara för att vakna till för att höra vem som vann. Kändes riktigt segt att åka och träna, men jag vet ju att väl på plats strömmar energin till och skönt är ju det. Fem tappra fick utstå min skarpa blick idag när ingen nåd gavs i någon låt.
Nu blir det att proviantera lite inför kommande veckan. Vädret blev inte lika bra denna dag så istället för cykel- och inlinesutflykt blev det gräsklippning, tvätt och allmänt grejande av den sorten man inte hinner/orkar under veckan.


Äntligen!

 
Fattar inte varför jag lät grejerna stå och damma i förrådet när det är så förbenat roligt! Trodde jag skulle ha förlorat en del av balans och känsla men det var som att cykla. Men med alla år på snö och sedemera asfalt sitter det väl i ryggmärgen. Den forna tågrälsen sträcker ut sig utan ände från Gunnilse där jag befinner mig på bilden bakåt mot Björsared. Som synes lade de ny asfalt här i vår och det är helt perfekt att åka på. Rygg och triceps kände dock av uppehållet så lär vara lite stel imorgon, trots att vi ändå tog det hyfsat lugnt. Johan å sin sida har babianrumpa och darriga lår. Vi mår helt fantastiskt helt enkelt, shit vad kul! Nu blir det till att ta sig tiden, och när vi nu kan dra ut alla tillsammans blir det en kul gemensam aktivitet. Har redan planer på ny tur imorgon.
 

Bara sådär

Vi har länge pratat om nya cyklar och cykelstol för Ronja att åka i. Eller kanske främst cykel för Johan då tankarna också låg på att jag skulle åka inlines.
En tur till XXL idag och bara så där har Johan hittat både cykel, stol och tillbehör. Cykelstället gjorde mycket nytta hemma i förrådet så vi fick det helt sonika monterat och så cyklade han hem med en förtjust Lilltjej där bak. Från Bäckebol till Olofstorp och han tyckte nog han kompenserats för den uteblivna innebandyn.
Målet är nu att det blir ännu en tur efter grillmiddagen då jag ska haka på med stavarna i högsta hugg. Ett antal mil har man ju rullat undan men det var nu några år sedan så det ska bli spännande. Träningsvärken lär ju komma som det berömda brevet på posten.


Bläurk!!

Precis vad man vill hitta på nattugsbordet! Och hur stavas det där bordet egentligen?


Kli

BOM sade det när sommarvärmen exploderade och träden exploderade. Undrar hur många som är röda i skinnet idag. Jag är inte röd men har ändå det typiska sommartecknet - klåda! Har inte varit ute länge men det kliar infernaliskt ändå. Mina asiatiska gener har gett vika för den skoningslösa svenska solen.

Fick förresten besked igår att lägenhetseländet i Portugal ska vara klart. Vi måste bara betala några hundra euro till - förstås. Den dagen vi kan sälja eländet med förhoppningsvis lite vinst, då ska jag tacka min hädangångna moster för arvet. Men tills dess kallar jag den bland annat det som hennes väninna uttryckte igår - nightmare!

Lite blandade bilder från veckan som gått. Efter dagens dagishämtning besökte vi tjärnen som nu är fylld av resultatet av de tidigare orgierna. Inte så svårt att skopa upp en i handen precis. Desto svårare dock att skopa upp just "den där" som Lilltjejen pekade på.


FF - Föga Föredömligt

Somnade faktiskt inte, antagligen för speedad och endorfinhög efter passet. Intar en föredömlig tvårättersmiddag med efterrätt som förrätt i form av toscakaka. Bakade en ny igår.


Nattning

Hahaha, vilken underbar bild vi fick till idag! Huvudvärkstabletterna jag tog under dagen hjälpte inte men ett combatpass senare och värken är väck! Tjugofem härliga plusgrader på utsidan minskade ner antalet deltagare rejält, men vad gjorde det när energin var på topp?
En synnerligen pigg Lilltjej mös med farfar när jag kom hem så nu får vi se vem av oss som somnar först.


Ladda

Ont i huvudet nästan hela dagen. Johan åkte till huvudstaden innan tuppen ruskat på fjädrarna så jag fick dagislämning och sedermera "sovmorgon". Då blir man extra lycklig av att vakna av läskig dröm fyra på morgonen och inte somna om ordentligt.
Johan åkte kvart över fem till Landvetter. Efter lunch var han framme pga försening, defekt plan och ombokning. Så han var nog också ganska lycklig. Men så får han äta hotellfrukost imorgon så tycker inte ett dugg synd om honom.
Mer synd om mig som ska dra igång min trötta lekamen och dunkande hjärna till en timmes combat. Perfekta förutsättningar men vad man väl kallar en utmaning?


Hm

Hade typ avstämning med min chef idag och jag har ju en förmåga att oftast säga det jag känner, på gott och ont. Väl efteråt insåg jag hur otroligt mycket jag gjorde ner mig själv. Inga mål, inga ambitioner, inga planer eller drömmar. Var är jag om fem år? Inte den blekaste. Någonstans på vägen tappade jag meningen med planer och ambitioner och man kan ju spekulera i varför. Först tänkte jag att orsaken var de ständiga pajer jag fått i ansiktet, alla besvikelser som fått mig att ge upp eventuella mål innan de ens fått ordentligt fäste, format mig till en föga smickrande håglös figur som gett upp innan jag ens börjat, med mottot att det inte är någon idé eftersom det ändå aldrig blir som man tänkt sig.

Sedan tänkte jag om och tog bort pajerna och offerstämpeln för att lägga skulden helt på mig själv. Att mitt självförtroende är så i botten att jag inte vågar ha några ambitioner eller mål.

Jag har nog aldrig haft några tydliga mål som jag kan erinra mig. Egentligen har jag ju aldrig känt något behov av det utan funnit mig rätt tillfreds med vad livets böjar bjudit på. Karriärister tycker om att prata mål, små och stora och det låter så pretentiöst i mina öron. Men det är nog också på grund av de två ovanstående aspekterna.
Fast ett form av mål har jag faktiskt om än diffust i kanterna, och det är ju faktiskt viljan att skriva en bok. Där har jag ju faktiskt tagit steget att delta i en skrivarkurs, men hade jag VERKLIGEN varit så driven och målmedveten som dessa andra människor så hade jag också tagit mig tiden att också göra uppgifterna och övningarna ordentligt. Ignorera tröttheten och sitta uppe en timme extra när Ronja somnat, be Johan ta henne mer under helgerna så jag kan fokusera och så vidare.

Jag sade till min chef att jag är lat. Men jag börjar snarare tro att jag måste jobba mera med självförtroendet. För även med skrivandet tvivlar jag ju på mig själv, att det inte är någon idé. Kanske är det lite samma sak - egentligen.


Alltså

Kanske det är en bra grej men vet inte riktigt om jag gillar det. Skumt ju.


Stackars älgen

Hoppas det bara var en sträckning i ryggen och ingenting annat.


The warrior edition

SÅ kul att Ylva gör mig sällskap i Partille med combat på onsdagar! Vår teamklass idag bjöd på grymt tryck och hög stämning och energin jag saknat senaste gångerna var nu på topp med råge. Me like!
Sminket höll hyfsat, badkritorna jag hittade på Coop under lunchen men min röda bläs droppade visst ner på styrkemattan eller nåt.


Fräsig

Avis hade levererat denna lilla bruna pärla till verkstaden imorse för mig att ratta medan Gulingens stötfångare fixas. Inte så pigg och löjligt många knappar och grejer att jag känner mig ungefär lika ung som en dinosaurie. Men jag gillar den ändå bara för dess snygga yttre som ju inte är helt olik Gulingen i form och fason. Kommateckensformen helt enkelt.


Bara för att jag var så sugen

Och så har jag gjort en sån för första gången - toscakaka alltså.


Blä

Bara jag som tycker det ser jättejättejätteJÄTTEFEL ut med cigaretter i ett instruktörsrum? Fast man kan ju välja att se det positivt på så sätt att de faktiskt ligger i papperskorgen.


Gott om plats

När det nu är så pass få på söndagspassen kör jag i lilla salen. Idag var det dock utbildning där så stora fick det bli. Dock lämnade jag scenen och stod nere på golvet och set kändes mycket bättre. Nästan helt annan känsla när vi hade så grymt mycket plats. Vad som annars kan kännas lite konstigt med få i stor sal kändes nu nästan befriande. Knepigt.
Fick önskemål om Pirates-låten så slängde in den. Körde Blade till muy-thai då en del börjat tröttna på den nuvarande. Jag tycker ju den är grym men vansinnigt jobbig att instruera rent flåsmässigt. Dock var den några som saknade den så kanske låter den hänga kvar ett tag till. Alltid svårt det där när smaken är så olika hos deltagarna och man vill tillgodose alla.
Imorgon blir det i alla fall mixat till max när jag och Ylva teamar i Partille. Kul!
Förkylningen verkar tack och lov vara av den lindriga varianten, har inte blivit värre sedan torsdags.


Nummer tre!

Fortsätter jag så här har vi inte tillräckligt med reservplattor att lägga tillbaka. Skit också!
Johan kände inte för att fortsätta med golvet idag så jag knackar medan han och Lilltjejen är ute på aktiviteter. Man får ta det som en form av egentid. Förunderligt hur tankarna kan löpa medan händerna är ockuperade av annat.


Trötthet

Klockan är halv åtta och jag är sketastrött. Så ovanligt. Intill ligger Lilltjejen och sjunger "En elefant balanserade..." betydligt piggare än förstnämnda. Apropå ingenting upptäckte Johan häromdagen att vi visst hade bröllopsdag, han hade en, antagligen stående påminnelse i telefonen.
Jag kämpar hårt för att hålla nere cynismen och bitterheten i det faktum att ingen av oss bryr sig om denna dag. För mig har den tappat sin betydelse och Johan, tja han har väl aldrig egentligen brytt sig - riktigt.
Jag undrar ibland om det är därför jag är så trött, alla dessa tankar som mer eller mindre latent ligger där i bakhuvudet och tär. Som en populär liknelse någon lärare eller vad det nu var sade om det halvfulla vattenglaset som hölls på raklång arm. Vattenglaset representerade ens bördor som där och då i sig inte var särskilt svåra att hålla upp. Men efter en hel dag, för att inte tala om veckor och månader skulle det inte vara lika lätt att bära.
Jag tycker tillvaron rullar på ok, vardagen fungerar men jag inser att jag känslomässigt är på Nordpolen. Jag lever upp när jag tränar och till viss mån
på jobbet, men hemma är jag nollställd till nedstämd. Det är inga toppar eller dalar, bara ett blankt streck som EKG-signalen hos en död. Orkar ingenting, vill ingenting, bara tillse den nödvändiga vardagen. Finns inte mycket över till annat. Läser andras bloggar med spontana träffar och middagar med vänner och släktingar. En del nästan dagligen någon form av umgänge och jag fattar helt enkelt inte hur de orkar. Dessa människor som träffas nästan dagligen och säkert också ringer varandra. Vad TALAR de om? Tar inte ämnena slut? Fast det är väl detta Johan försökt förklara men jag aldrig riktigt förstått. Den där villkorslösa vänskapen, att man kan träffas utan att egentligen ha någon anledning och bara, tja hänga. Vad är det för mening med det? Inte konstigt att jag inte har några kompisar, och då menar jag sådana som ovan, som man träffar privat, kollegor räknas inte. Men det är på den nivån jag ligger och som räcker för mig. Ändå kan jag fortfarande få dåligt samvete emellanåt när jag inte vill socialisera ens med dom, trots att de vet hurdan jag är och accepterar det. Typiskt jag. Men det fascinerar mig också, dessa människor som fikar, lunchar, middagar och bara pratar. Som en exotisk djurart betraktar jag dessa genom bloggar och FB och känner en form av missriktat medlidande. Vad jobbigt att måsta ha så mycket umgänge för att må bra!
Men på samma sätt som de mår bra och hämtar energi genom att just socialisera, gör jag detsamma genom att INTE göra det. I ensamheten hämtar jag energi, hittar tillbaka till mig själv och blir tillfreds. Kanske också därför jag befinner mig i sådant känslomässigt vakuum nu, jag får inte vara tillräckligt mycket ensam. Kanske därför jag dippar på helgerna när jag förlorar den dagliga dryga timmens pendeltid och dessutom får tankarna ockuperade av arbete och vardagens praktikaliteter. Att något är fundamentalt fel inser också jag och det är väl just insikten i min oförmåga att komma undan som tär på mig till att just håglöst klippa med ögonen halv nio på kvällarna.
Avslutar med liten bildkavalkad från senaste dagarna. Golvläggningen fortskrider sakta då det tar en halv evighet att knacka loss den gamla bristfälliga fästmassan. Särskilt roligt är det när man nästan rensat en hel platta och lyckas knacka sönder den så den bara är att slänga i skräphögen.


Min smak

Medan Johan nattar (och själv somnar) Lilltjejen passar jag på att se en film vilkens genre vi inte delar intresse för - The Avengers.


Två saker som inte kan underskattas


Pust

Tillbaka där allting började, stora salen i Majorna som då inte tillhörde Sportlife sedemera Nordic Wellness. Tillbaka där jag utbildades till combatinstruktör och nervös skulle köra låt tre från release nummer 28 för de övriga. Det nöttes roundhouse, knän, sidekicks och slag i dagarna två så benen darrade och axlarna värkte. Tjugosju koreografier senare är jag tillbaka, glad för bytet av muy-thai låten då orken som jag fruktat inte var med mig. Riktigt jobbigt och varmt i salen men förhoppningsvis nöjda deltagare. Att bli tillfrågad efteråt vad man hette nu igen samt vilka anläggningar man körde på ser jag som ett bra betyg trots allt.
Bränningen av skivan blev kass vilket ledde till förkortad fyra och antiklimax till stretchen. Our solen hour kommer liksom av sig när skivan hakar upp sig...


Hopp å lek

Vaknade förkyld, verkligen toppen. Jag som är så laddad inför passet i Majorna vill ju ha energin på topp. Fy vad irriterande!
Innan det är dags blir det Lek och Landet. Vi tröttar ut Lilltjejen så hon sover på vägen upp till Landet där barnbarnsabstinens-farmor väntar. Fixar lite tidig middag och så drar jag sedan. Vi kör alltså två bilar.


Gästinstruktör

När dagarna nu är så ihoppusslade är det sällan jag kan vikariera för andra combatkollegor. Därför kändes det extra bra att kunna återgälda Hanna som hjälpt mig en gång genom att imorgon ta hennes pass i Majorna. Min klass utgår då de stänger tidigare, till deltagarnas förtret då de inte fick någon combat på hela veckan. Men tack vare det kunde jag som sagt vikariera istället. Eller hoppa in som gästinstruktör som det står i bokningen. Nu ska den duktigt trötta instruktören sova!


Snyggt gjort


Jobbigt!

En stor nackdel jag upptäckt med att bli förälder. STOR nackdel. Skitjobbig sådan. Det är medkänslan för andra barn, för nu ser jag Lilltjejen i alla de svarta rubrikerna eller korta notiser som döljer så mycket mera. Och det gör fysiskt ont när jag hamnar i det spåret. Som det senaste där en tvååring glömdes kvar i bilen under en hel arbetsdag när det såklart skulle bli rena sommarvärmen. Jag föreställer mig hjälplösheten och hur oförstående lilla Ronja sitter där fastspänd och väntar, skriker och gråter. Det gör ont och gör mig illamående på en nivå jag aldrig tidigare varit med om där nästan tvångsmässigt behov av att skrika, sparka och slå bränner med tung gråt inombords. Och då måste jag ändå påstå att mitt synnerligen välanvända samvete torde vara härdat men icke för detta. Eller det kanske är just det faktum att jag gärna tar på mig skuld där jag egentligen ingen har. Jag får dåligt samvete för alla dessa oskyldiga barn som jag inte kan hjälpa, inte kan rädda eller skydda från osäkerhet och rädsla. Men framför allt känner jag mig in i barnen, just hur oskyldiga de är och beroende av oss vuxna. Jag läser om försvunna barn och kan knappt föreställa mig den fruktansvärda ovissheten hos föräldrarna men än värre föreställningarna om vad barnet kan ha råkat ut för. Hamnar jag framför sådana rubriker måste jag tvinga bort tankarna som släpps lös. Men många gånger kan jag ändå inte låta bli att klicka mig in och läsa eländet. Måste vara någon form av självplågeri där jag anser min medmänsklighet skyldig att ta del av andra människors oförstånd och ondska.
Det finns ju det där uttjatade uttrycket att "Du förstår när du själv får barn" och liksom övriga uttryck som "Du förstår när du bli äldre" och "Tiden läker alla sår men ärren består" kan jag bara hålla med också detta.
Är det så här för alla föräldrar? Just nivån som jag försöker distansera mig emot men ständigt misslyckas, den där fysiska smärtan?
 

Skön kväll

Riktigt varm kväll, så där så det är rent behagligt att komma ut. Märks generellt på många pass att vädret nu blir bättre. Antalet blir färre allt eftersom graderna blir fler. Segt i kroppen idag igen vilket är riktigt jobbigt. Till muy-thai låten KAN man inte ha tunga ben!

Johan tycker vi ska skaffa en sandlåda till Lilltjejen. Vad är det för fel på grushögen??
I bakgrunden ses stolparna vi satt som riktlinjer till gräsmattan som ska fyllas ut och upp till samma nivå som befintliga. Det var ju fyra år sedan vi flyttade hit så kanske det blir av denna sommar. Ungefär så vi resonerat varje år, men nu har vi stolpat upp gränsen i alla fall. Alltid något.


Uppstart

Insåg att jag har en hel drös med bilder på mig själv svettig och iklädd träningskläder men väldigt sällan bilder på "vanliga" jag. Kanske för att den svettiga träningsklädda jag ÄR mitt vanliga?
Nåväl, klämmer ändå in en vardags/arbets-jag denna måndag morgon. En som vi bloggare skulle kalla "dagens outfit". Nåågot för korta jeans från USA-resan (orkar inte försöka vrida för att se märket) -09, tröja från Gud-vet-när av märket Addidas och skor, tja träningsskor såklart av märket Rykä. De funkade inte i träningssalen men kommer till användning i kontorslandskapet istället.
Ny vecka nya tag!


Geocaching

Jag var inte den enda som fick ett träningspass idag. Johan blev gott mör av att trampa omkring i skogen med Lilltjejen på ryggen.
 
Tjusningen med geocaching är just alla platser man kommer till som man annars aldrig skulle. Längst in på vår runda, genom oländig terräng mitt ute i ingenstans låg resterna av något som en gång varit ett sågverk. Platsen var både vacker och spöklik där den låg ackompanjerad av bäcken.
 
Sista gömman hade en passande ledtråd: "Vågar du?"
Kan säga att trots att jag visste den var fejk fick Johan köra ner handen i håligheten och fiska upp den någon annorlunda gömman! Apropå "orm" fick Lilltjejen uppleva sin första Kopparorm/ödla. Brorsan låg nöjt och vaktade sin fångst intill carporten varpå Ronja hann trampa rätt på innan mamma hann hejda. Den verkade dock okej så den återbördades till våra stenar där ett antal olika ormar visat sig. Så nu går Ronja omkring och säger "Koppajom, inte jöja".
 
Dagen avslutades med lite underhåll av våra egna cacher i området. En är mugglad ännu en gång så den fick en ny plats och en annan försvann under ett lager grus. Nu ska jag bara bränna en skiva inför morgondagens combatpass.
 

Tungt

Segt i kroppen idag, blodgivningen måntro som gav sig till känna? Brukar ju inte känna av den med hade å andra sidan ett blodvärde denna gång som inte riktigt var så bra som det brukar.
Sju starka dök upp idag varav en tjej med sin pappa. Hennes teknik var helt suverän med kickar som trots grym höjd ändå bibehöll styrkan och tekniken. Ofta ser man deltagare fokusera på just höjden och det istället blir slarvigt och skadebenäget. Förklaringen fick jag efteråt då hon tydligen tränat mycket taekwondo.

Har nu sagt upp denna klass på Lindholmen. Ville inte köra på sommarschemat och det innebar uppsägning av passet helt och hållet, det vill säga jag får inte tillbaka det till hösten. Partille och Kållered behåller jag då de annars blir helt utan combat. Är lite sugen på att faktiskt bryta lite ny träningsmark. Får se om jag får chansen.


Friskvård

Vandring i skogen med ett antal loggade cacher som extra bonus. Nu innan mygg, knott och elände vaknat är det bara underbart. Nu är vandringskängorna bytta mot träningsdojjorna. Bytte ut uppvärmningslåten i torsdags och fortsätter köra den nu. Tror både jag och deltagarna är rätt less på de femtioelva "Baby" nu.
Lite mer bilder från cachingen kommer senare.


Skärpning hörni

Dags för dagens goda gärning, blodgivning i Frölunda. Det är som vanligt väldigt lite folk. Var är ni?!


Äsch, den duger!

En gång för längesedan fick Johan i uppdrag att köpa chilisås. Stolt kom han hem med de tre megaflaskor som förmånligt erbjudits. Tre megaflaskor med SWEET chilisås. Det var ju tydligen samma sak.


Jahaja

Undrar när jag ska få tummen ur och byta bloggportal. Fast kanske jag blir tvingad när blogg.se kickar ut mig efter allt mitt gnäll. Nu hittar jag inte var man korrigerar länkarna, och appen är ju ett eländeskapitel för sig.
När man ändå är inne på i-landsproblem kan jag gnöla vidare på bilspåret. Saabis fick sin dom imorse. Tillsammans med service som vi passar på att göra kan vi landa på härliga femtontusen. Amen. Ny generator och tändningslås och tack så mycket.
Vad den nyservade Gulingen har på hjärtat, eller snarare under huven blir en spännande överraskning att se fram emot nästa fredag då den ska in för diagnos.
 
Kollegan tipsade om en serie cacher uppe i Gnesta. Har man inte råd att åka på utlandssemester är geocaching ett billigt alternativ. Här kan man lätt sysselsätta sig ett tag!
Gröna är vanliga cacher á la lokalisera koordinaten och hitta burken. Gula är multicacher, dvs när burken väl är hittad leder den dig vidare på något sätt till ännu en plats som kan vara den slutliga, men lika väl bara den andra på ett flertal steg innan du slutligen kan logga. Frågetecknen är mysterys där någon form av uppgift ska lösas eller ledtrådar hittas i andra cacher för att få fram den riktiga korrdinaten för burken. Snacka om arbete med att lägga ut alla!
 
Helgen är på ingång utan några planer än de vanliga helgaktiviteterna så som Johans innebandy, tvätta, plocka grejer, combat och proviantera. Det brukar vara de stående punkterna och nu när sommarmånaderna är på ingång kan Johans fotbollsmatcher läggas till schemat. Jag ska också se om jag kan klämma in lite blodtappning. Nästa skrivuppgift ligger också och otåligt väntar på min uppmärksamhet.

Morgonen

Kliver ut genom dörren till tät dimma och minusgrader. Det skorrande ljudet av en fågel transporterat mig tillbaka till lärarutbildningens dagar då fågelsångerna tragglades om och om igen. Denna är så typisk men jag kommer inte ihåg vilket stör mig! Får se om jag hittat cd:n i någon gömma någonstans.


Horisontalläge

Duktigt trött idag utan någon annan att skylla på än mig själv. Fastnade såklart framför en film jag självklart sett förut - typ fyra gånger. Hopplös!
Och när sedan Lilltjejen kommer tassande strax innan fem och alarmet ljuder en halvtimme senare är man inte piggaste mörten öster om Göteborg.
Tack och lov hade jag bara ett telefonmöte idag. Det funkar liksom hyfsat att blunda under ett sådant, lyssnar extra fokuserat liksom heh.

Men som vanligt strömmar energin till när man ska köra sitt pass för träningssugna Kålleredianer. Lyckades förstås glömma Idas lindor, så trött var jag imorse att jag lyfte påsen ur träningsväskan när jag skulle packa den, och glömde lägga tillbaka den sedan. Tydligen inget pass nästa vecka pga Kristi flygaredagen.


Men alltså hallå?!

Får denna bild av Johan som kör Gulingen idag. Dags att satsa på häst och vagn kanske!?


Saabis tur?

Första maj och kylan är påtaglig trots strålande sol. Planerna är fotbollsskor till Johan och lite flanerande i stan. Packar oss in i Saabis - som inte startar. Startkablar genererar klickande ljud som att startmotorn är där men ingenting tänder. Det blir till att låta Gulingen nyttja sina extra hästkrafter för att bogsera klunsen Saabis uppför vår rejäla backe och hela vägen till verkstaden som förhoppningsvis har tid att se på den så snart som möjligt.
Ingen större överraskning detta då vi fått "Rattlåsfel" och andra elektronikrelaterade myskogrejer på sistone. Vi trodde dock att bilen skulle kunna rulla till in verkstaden själv när vi fått tummen ur och bokat tid. Suck.


RSS 2.0