Så var vi här!

(null)


Packad

(null)
Morgonen jag skulle byta till sommardäck såg det ut så där ute. Även om sannolikheten var stor för återkommande töväder fann jag det säkrast att flytta tiden till efter Stockholm.
Nödgades att köpa frukost på jobbet en dag och utbudet är rätt skralt i Gamlestadskontorets café. Vad hette det nu igen, granola? Något av de där modeorden vad gäller nyttiga grejer eller något. Var sådär i den varianten i varje fall men fyllde sitt syfte i form av bukfylla. Min sista vecka för CRM har varit fulltecknad och har nog inte riktigt insett att jag efter påskledigheten ska vara på mitt nya uppdrag. Man vet vad man har men inte vad man får vilket alltid är lika läskigt spännande.
(null)
Vackert men kyligt introduceras vi för påsken med en sväng ut till vad jag har för mig hette Björlanda kile. Avslutat solskensdagen med god mat och överraskningsbio, dvs jag hade ingen aning om vilken film Christer bokat och vägrat uppge. "Ready player one" visade det sig som i 3D-format var visuellt väldigt underhållande. Har ju inte läst boken men helt ok film tyckte jag. 
Fyllt bilen inför den tidiga avfärden imorgon. Fattar inte hur det kan bli så mycket grejer för mindre än en vecka! Men har man en bil att lasta i så gör jag uppenbarligen det...!
Veckan efter hemkomst är det release och jag har knappt pluggat något. Som vanligt.

Avslutat

(null)
Avslutning för innebandyn med match föräldrar mot barn i vanlig ordning. Barnen kommenterade hur svettig jag var men ingen annan av någon anledning... FlipKids kör på några veckor till liksom simskolan. Hon verkar inställd på att inte fortsätta innebandyn till hösten men får se hur det känns då.

Hjärtekatterna Rulle och Krulle är klara för leverans, om än lite motsträvigt från somliga. Garnbutiken är ett ombud som tar emot och sedan skickar till något av barnsjukhusen och Lilltjejen ville vara med och lämna så de får hänga här någon vecka till.
Upptäckte att Rulle är populäraste kissen på #hjärtekatten! Hans levande motsvarigheter Bror och Brorsan är mäkta stolta!

(null)


Sköna lördag


(null)
Simskola, frisör, shopping, ärenden, prat, spel, film och handarbete, så kan nog vår lördag sammanfattas. Älskar att besöka garnbutiker då jag blir så inspirerad och himla sugen att plocka upp virk- och sticknålarna, men att slutföra projekten är desto knepigare.
Har till slut fått färdigt den andra Hjärtekatten    som länge var ansiktslös, men projektet jag började i veckan har jag banne mig nu lyckats färdigställa! Anna skickade ju så otroligt gulligt mönster som bara skrek efter Lilltjejen. Resultatet blev väl inte riktigt på samma nivå när det liknar mer en gris än enhörning men är rätt nöjd ändå, haha! Synd bara att det är så ofantligt tråkigt med alla delar som ska monteras. 
Nyansskillnader, skev montering och annat hade nog fått perfektionisten att riva upp och göra om medan latmasken i mig tycker det ger den karaktär. Hoppas Ronja tycker detsamma!
(null)


Stor liten tjej

(null)
Min stora lilla tjej, gick till skolan själv för första gången. Hon har gått hem några gånger men nu var det dags att gå dit istället. Messar läraren att hon är på väg och hon är sedan omtänksam och pingar när hon är framme - så hon slapp ett telefonsamtal från nojjig morsa.
Japp, fick lite snö under natten som töade bort under dagen.

Skulle eventuellt ha fått med en av hennes kompisar hem men det blev tre! Fina tjejer allihopa och när de nuförtiden fått en vilja att stänga in sig är det faktiskt rätt lugnt. Hör att det är väldigt mycket pockande på Ronjas uppmärksamhet av vännerna och undrar om det är så beroende på vem man är hemma hos. "Ronja titta här..." "Ronja kom!" "Ronja lyssna här...", Ronja, Ronja hela tiden. Jag skulle bli galen.
(null)

När småbattingarna var tillbaka i Lilltjejens rum kokade jag ihop en Egg curry till mig själv. 
Gråkatterna har vågat sig fram igen och pustar lättat i knä och bakom min nacke. Ser själv fram emot att pusta lite efter ännu en galen jobbdag. Ändock galen på ett positivt sätt men lite frustrerande att inte hinna med. Fördelen med barnveckan är i alla fall att man måste koppla bort jobbet och hämta sin telning, fixa middag och tja, fokusera på sin familj istället. På så sätt känns det rätt skönt, en påminnelse om vad dom faktiskt är viktigt. Förut var det så lätt att känna att världen gick under om jag inte jobbade hela tiden och skuldkänslorna skavde om man inte hade en bra anledning att låta bli. Har helt klart blivit bättre på att släppa jobbet - utan samvete. För jag har ju insett att samvetet inte blev mycket bättre trots att jag jobbade hela kvällarna. Jag hann ju ändå inte, och ingen tackade mig för det heller så istället för win-win blev det bara fail-fail. 
När jag nuförtiden kopplar upp mig är det väldigt sällan och med en annan känsla. Frivillig skulle jag närmast kalla den.

Nya offer

(null)
Det har såtts och planterats i skolan och en glädjestrålande Lilltjej kom bärandes med dem när hon denna dag på eget initiativ fick promenera hem. De arma skotten drog nitlotten för överlevnad när de skickades hem under min vecka!
Sista veckorna på nuvarande uppdrag och det är galet mycket med möten hela dagarna när det nya pockar på uppmärksamhet och det gamla ska överlämnas. Tack och pris som sagt att Anders och Aman är så seniora i systemen och teamen. Slocknade som en klubbad säl igår och tror klockan knappt hade hunnit passera nio. Lär inte bli mycket senare idag...

Fin dag

Strålande vacker dag med kylig underton i form av isande vind. Fått gjort lite ärenden och spontanköpte en present till mig själv. Hundra kronor går till "Save the ocean" vilket faktiskt var en bidragande orsak till att jag valde att köpa.
(null)

Fick ihop en mil på precis en timme i den nedåtgående solen, jäkligt skönt! Kände inte av knäet så nämnvärt men däremot efteråt. Då passade det bra att hänga i fåtöljen resten av kvällen och komplettera smärtan med lite värk i handleden. Jupp, plockade upp virknålen igen för ett projekt som Anna tipsade om. Får se om jag lyckas fullfölja.Återbesök

(null)
Det var tolv år sedan, jisses! Väntrummet på Capio Medocular och de överraskande tårarna som svämmade över av insikten att jag såg perfekt - utan glasögon eller linser. Det tog ett tag innan man automatiskt sträckte ut armen mot nattygsbordet eller efter linsburken i badrumsskåpet. Otroligt häftigt.
Har tagit ännu en semesterdag för Christers starroperation och av ren slump fick han samma klinik som jag valde den gången. Passade på att få ut min journal, oklart varför jag bad om den då den bara kommer att bli liggande någonstans. Till skillnad från mig som fick permanenta linser inopererade framför mina egna avlägsnar de hans och ersätter med konstgjorda. Klassföreståndaren i gymnasiet gjorde en sådan operation som filmades som vi sedan fick se. Fashinerande!
(null)
Man kan känna sig utelämnad hos gynekologen men när man ligger där och vet att någon kommer att skära i ens ögon så är man inte så stursk! Hoppas allt går bra.
Har ju ett antal semesterdagar jag "måste" ta ut innan denna månad är slut vilket faktiskt passar bra inför nya uppdraget från och med april. Tar resten i påsk när jag och Lilltjejen åker till Stockholm. Har en hel del komp också. Inför nya uppdraget har jag fått bortförhandlat övertiden vilket innebär ett trevligt lönepåslag och en extra semestervecka. Bananskalen halkar in mig på nya vägar än en gång.
(null)

Lilltjejen ber om bevis på att Felicia ännu lever så har fått skicka både bilder och filmklipp. Hon verkar faktiskt ha piggnat till lite så kanske var mest att vänja sig vid vattnet. Tror pumpen kan vara lite för stark så ska justera vid tillfälle. Dock känner jag mig inte helt säker ännu på att hon kommer att trivas. Det brukar ju färgen kunna avslöja ganska tydligt.
(null)


Som vanligt

Är ju som sagt inte så genomtänkt alla gånger. Visserligen kan det vara bra ibland då det är lätt att många gånger tänka för mycket, men i frågan om Lilltjejens akvarium skulle man kanske ha gått på ett större istället till Wall-E och hans kompisar. Hennes är helt sonika för litet, oavsett pump och gullighet så bör nog inget annat än typ räkor eller snäckor husera däri. Djuraffären säljer visserligen dessa små akvarier men de vill ju å andra sidan tjäna pengar. När Felicia som kampfisken fick heta fått sin erforderliga tillvänjning i påsen och komma ut noterade jag en mörkare del på sidan och lätt böjning, nästan som hon blivit klämd på något sätt. Tänkte inte på att kolla henne i affären så vet inte om hon varit så hela tiden. I vilket fall verkar hon inte överförtjust i sitt nya hem så det var nog bra att jag redan från början uttryckte mig i termer av "vi får se om hon kan trivas och överleva". Hade jag köpt det lite större hade det känts lite bättre men nu får vi se.
(null)
Fotbollscuper är ju bara mördande tråkiga. Som sagt, gulligt javisst men likväl tråkiga. Jag är inte gjord för föreningsliv helt enkelt med föräldraforum, cafesittningar och så vidare. Usch! Försöker agera professionell i form av engagerad vuxen i alla fall inför Lilltjejen men hon verkar också måttligt intresserad och springer mer utanför planen än på. Hjula är populärt och satt också och kollade på lokala gymnastikföreningens övningar som utfördes i en inklämd del av hallen.
Mycket uppskattat var dock Vilmers kalas där de abonnerat lokala simhallen. Riktigt roligt att se hur obekymrat hon lekte i poolens djupa del och naturligtvis var det extra roligt när det bara var kompisar med.

Inför dagens combat känner jag mig nästan övertaggad, som oftast efter en vecka utan träning då den där växtvärksliknande känslan kommer. Nu blev det ju lite utförsåkning i torsdags vilken tack vare jag klarar mig undan värsta abstinensen.
Nu är det FlipKidz och röven värker av att sitta här på träbänken och picka. Fick en liten promenad i alla fall till centrum för lite proviantering. Det kommer verkligen bli jättefint när alla byggnationer är klara där nere. Har ännu inte kommit mig till det nya biblioteket och det är tydligen stängt på söndagar. Är inte det en ypperlig dag för besök?
(null)


Råkade liksom bara...

(null)
Först och främst, notera det renstädade skrivbordet. Därefter fritt fram att förtjusas över det gulliga nytillskottet, japp ett till akvarium! Kravet för ett eget sådant var ett städat bord och aldrig har det väl röjts undan så snabbt! Nu står det och kör in sig så Lilltjejens reserverade kampfisk kan flytta in imorgon. En sådan och några neontetror funkar tydligen i den lilla pumpförsedda vattenbostaden. Jättefint! Själv hade jag en stor glasburk med guppys på skrivbordet i Pitholm. Har för mig vi slängde i syretabletter eller något men de blev inte särskilt långlivade. Drömmen är ett stort akvarium men tyvärr kräver de ju rätt mycket jobb.
Wall-E har ju hängt med i rätt många år nu och är nog för stor för sitt akvarium. När vi köpte honom var det fortfarande tillåtet med 30-liters till slöjstjärtar. Dessutom var han en liten plutt motför vad han nu blivit. Har alltid tyckt om att bara titta på min gälförsedda vän och hans blyga malkompisar. Var inne på att gå upp en akvariestorlek men det slutade som synes istället med ett till. Får se hur det fungerar, om det växer igen på nolltid. Just nu är i varje fall morsan minst lika glad och förväntansfull som sin avkomma. Simskolan ställdes in imorgon så "bara" två aktiviteter i form av fotbollsmatch och födelsedagskalas. Innan dess hoppas vi hinna utöka vår familj!


Nedför och i-landsproblematik

 Under natten hade några nya centimeter snö kommit och mer skulle det bli under dagen. Termometern visade på en grad under nollan - perfekt! Helgerna är ju alltid fulltecknade på grund av Lilltjejens alla aktiviteter, och kan tänka mig att backarna är lika fulla så varför inte ta en av sina kvarvarande semesterdagar och lämpligen få åka nedför ifred? Förbokade utrustning och lilftkort så allt stod och väntade på en plats när vi kom, otroligt smidigt! Kanske var vi tjugotalet åkare fördelade på de tre stora nedfarterna, om ens det, helt perfekt och jättefint underlag. Lilltjejen var superduktig och jättenöjd med dagen. Glad Lilltjej är lika med glad mamma.
 
Visade sig vara en vältajmad dag också när jag ser mail från skolan att de är utan vatten och därför ber föräldrarna hämta tidigare om möjilgt. En ledning har grävts av vid bygget intill Vallen, men ser mailet några timmar senare som förkunnar att det är tillbaka. Det hostar i rören och vattnet är något missfärgat men den långa varma duschen känns lika ljuvlig för det och glömmer helt bort det när jag dricker till middagen. Ingen som helst smakskillnad. Då är det lite intressant att se alla kommentarer i områdets FB-forum. Generellt tycker jag att plattformar som dessa påvisar att en del har alldeles för lite att göra och dessutom skulle må bra av en smula perspektiv. Det är ingen måtta på vad folk kan gnälla över och störa sig på. Vägrar duscha "i skiten"? "Skulle mörda för en dusch i rent vatten"? Det finns de som skulle mörda för att ens ha tllgång till vårt "skitiga" vatten! Visst kan det bli lite besvärligt att stå utan, framför allt om det är på obestämd tid. Men när information kommer ut på kommunens hemsida relativt snabbt och tankbil tillhandahålls kan man väl inte begära mera? Varför ska det gnällas och skällas? Bortskämda jäkla människor, blir så trött på dem. Inte konstigt man är introvert. Snön är också ett tacksamt ämne för bu och bä. Sköpliga pensionärer som riskerar lårbenshalsarna vid en dold isfläck, rullstorsburna som ska från a till b - fine, men normala vuxna människor? "Vi betalar faktiskt för snöröjning" och buhu och skandal och stackars oss som inte hann få just vår trottoar skottad för promenaden (med troligtvis överlycklig avkomma) tlll förskolan. Behöver jag kommentera att det var en knapp decimeter.
Folk stör sig på skitsaker och jag stör mig på folk som stör sig - så jag är visst inte ett uns bättre. Men istället för att skriva av mig i ett FB flöde gör jag det här, det drabbar betydligt färre.
 
 

Snark

(null)
Två pass på raken gick över förväntan men så höll jag igen något på kvartalen. Funderade på att strunta i den då jag var så besviken på musiken. Glad att jag deltog ändå du Hanna levererade såpass att jag fick lite tillförsikt. Kollade bonuslåtarna dom hon tipsade om och lutar nog åt att jag kör på någon av dom. Ändå inte fullt så entusiastisk att instruera denna release och funderar faktiskt på att dra ned på någon klass. Så illa tycker jag det är.

Mera glädjande är snön som kom igår - som denna dag gjort sitt bästa för att förvandla till slask. Imorgon åker jag och Lilltjejen till Ulricehamns skicenter, tar alltså en ledig dag för lite utförsåkning. Ronja är superentusiastisk så ska bli roligt. Planen var först Alebacken på fredag men de hade visst tävlingar. Sedan fick hon ett roligt erbjudande att göra på fredag så vi kör imorgon istället. Hon är inte övertygad medan både jag och Johan tycker hon absolut ska ta chansen. Det är osäkerheten som får henne att tveka, men när hon väl vågar brukar det ju bli bra.

Börjat introduceras för mitt nya uppdrag och det känns rätt lovande. Finns att göra och förutsättningarna är klart annorlunda men känns klart mera greppbart än då jag började på CRM. Nåväl, har som sagt knappt hunnit få en insyn i det nya så återstår att se vad det kan bli. Känner mig duktigt trött av någon anledning. Blir en tidig kväll.

Bra lördag

(null)
Lilltjejen är galen i enhörningar så när morsan såg dessa kunde hon ju inte låta bli. Ett par neutrala byxor var duktigt av mig tycker jag. Lät faktiskt bli Rainbow dash-diademet som hade både öron och regnbågslugg!
I brist på närvarande pojkvän fick jag istället börja dagen med fem kilometer på bandet, två i roddmaskinen och sju minuter i trappmaskinen. Den är verkligen apjobbig! I trapporna på jobbet flåsar jag som en hund och får alltid kommentaren "Är inte du vältränad?" alternativt "Du jobbar ju som instruktör?" Blir man någonsin tillräckligt vältränad för trappor? Fast kollegorna stegar i och för sig på som det vore ingenting. Hm. Alla har sina svaga punkter och min är uppenbarligen förkärleken till hissar.

(null)
Sedan är det bara att inse och dumförklara sig för att man försöker. Blommor dör hos mig. Jag vattnar, hur svårt kan det vara? Varför vill de inte? Ja, jag känner om de är torra eller inte så jag övervattnar inte. Så fort de kommer innanför dörren till mitt hem resignerar de och skrumpnar ihop. Uppfattar de alla förlorade liv som passerat? Känner de det i min andedräkt? Den enda växt som klarat sig och till och med frodats är vad-den-nu-heter som följt med ända från Umeå! Men så räddades den också från soptunnan dit mamma förpassade den under besöket i lägenheten i Tomtebo. Jag tyckte så synd om den oskyldiga växten som så oförtjänat ratades att Niclas i smyg plockade upp den när hon åkt. Vad glad jag blev!
Så kanske är det bara av ren tacksamhet den kämpar sig kvar. Kommer aldrig att kunna göra mig av med den, när flyttade jag till Tomtebo? 1995? Jisses. Mitt längsta samboförhållande med en annan levande organism är med en krukväxt... Ett kärt och mycket uppskattat samboförhållande så tacksamheten är ömsesidig! Från en liten ynklig stängel med fåtal blad har den som sagt både frodats och ynglat av sig. Säkerligen mer om den fått näring och kanske ny jord oftare än...två, tre gånger? Heh. Outsäglig tacksamhet måste det vara.
(null)
(Min fina sambo!)


Mars

(null)
Woho, min första egg curry! Hade frenetisk sms-kontakt med Tarun ("ska det verkligen vara endast ETT kardemummafrö?" Hade missat att notera tsk). Dofterna som spred sig i mitt lilla kök var fantastiska allt eftersom den ena kryddan efter den andra lades till. Delade på den gröna pepparn till en dryg centimeter, kanske två och tog en liten nypa av det röda chilipulvret. Blev precis lagom för mig. Tarun brukar köra fem gröna! 
Ser onekligen lite knasigt ut med ägg men gott! 
Den där bockhornsklövern doftar så starkt att jag förvarar den i en påse i en påse, i en tätförslutande burk, men ändå doftar det nu i skafferiet! Får sätta burken i en burk också...!


RSS 2.0