Nedför och i-landsproblematik

 Under natten hade några nya centimeter snö kommit och mer skulle det bli under dagen. Termometern visade på en grad under nollan - perfekt! Helgerna är ju alltid fulltecknade på grund av Lilltjejens alla aktiviteter, och kan tänka mig att backarna är lika fulla så varför inte ta en av sina kvarvarande semesterdagar och lämpligen få åka nedför ifred? Förbokade utrustning och lilftkort så allt stod och väntade på en plats när vi kom, otroligt smidigt! Kanske var vi tjugotalet åkare fördelade på de tre stora nedfarterna, om ens det, helt perfekt och jättefint underlag. Lilltjejen var superduktig och jättenöjd med dagen. Glad Lilltjej är lika med glad mamma.
 
Visade sig vara en vältajmad dag också när jag ser mail från skolan att de är utan vatten och därför ber föräldrarna hämta tidigare om möjilgt. En ledning har grävts av vid bygget intill Vallen, men ser mailet några timmar senare som förkunnar att det är tillbaka. Det hostar i rören och vattnet är något missfärgat men den långa varma duschen känns lika ljuvlig för det och glömmer helt bort det när jag dricker till middagen. Ingen som helst smakskillnad. Då är det lite intressant att se alla kommentarer i områdets FB-forum. Generellt tycker jag att plattformar som dessa påvisar att en del har alldeles för lite att göra och dessutom skulle må bra av en smula perspektiv. Det är ingen måtta på vad folk kan gnälla över och störa sig på. Vägrar duscha "i skiten"? "Skulle mörda för en dusch i rent vatten"? Det finns de som skulle mörda för att ens ha tllgång till vårt "skitiga" vatten! Visst kan det bli lite besvärligt att stå utan, framför allt om det är på obestämd tid. Men när information kommer ut på kommunens hemsida relativt snabbt och tankbil tillhandahålls kan man väl inte begära mera? Varför ska det gnällas och skällas? Bortskämda jäkla människor, blir så trött på dem. Inte konstigt man är introvert. Snön är också ett tacksamt ämne för bu och bä. Sköpliga pensionärer som riskerar lårbenshalsarna vid en dold isfläck, rullstorsburna som ska från a till b - fine, men normala vuxna människor? "Vi betalar faktiskt för snöröjning" och buhu och skandal och stackars oss som inte hann få just vår trottoar skottad för promenaden (med troligtvis överlycklig avkomma) tlll förskolan. Behöver jag kommentera att det var en knapp decimeter.
Folk stör sig på skitsaker och jag stör mig på folk som stör sig - så jag är visst inte ett uns bättre. Men istället för att skriva av mig i ett FB flöde gör jag det här, det drabbar betydligt färre.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0