Tjolöholms slott


Visst ser det idylliskt ut? Ingenting om bajsblöja, hungerkinkighet och blottade tuttar mitt i picknickmaten. Men trots detta var det faktiskt riktigt mysigt! Närliggande Storstugan hade jättefina picknickkorgar för två med rökt lax (eller rostbiff), romsås, potatissallad, grönsallad, två sorters bröd, dricka och hembakad kaka (kärleksmums) till efterrätt, och så picknickduk och filt. Kaffe och/eller te ingick också vilket vi tackade nej till. Jättegott och härligt i skuggan! En liten sväng runt slottet och så en cache vid kyrkan.

Nu har vi avnjutit Kardemummafondanter som såg för lösa ut när timern ljöd att jag lät dom vara inne en stund till. Då blev de inte rinniga alls. Men de var mumsiga och inte alls svåra att göra.
Kul att få plocka fram den sällan använda morteln också!

(Det doftar kardemumma!)Kompisar!
Fil å banan

En liten frukost i ett varmt hus. Över 20 grader i skuggan bådar för ännu en hög med flugor längs våra fönster. Vad ska de in hit och göra?
Anna och tös är nu på väg och jag hoppas flygresan går bra!
Lilltjejen sover som en stock vilket känns som ett tag sedan. Hon laddar för att vara i sitt esse när nya kompisen kommer! Jag fattar bara inte riktigt hur något så litet kan ta så mycket plats i sängen!
Maja har sovit tätt intill Oo nästan hela natten. Hon kommer upp intill och så lägger han armen om henne så han nästan ligger men hon verkar gilla det, kanske känner sig trygg. Det är i varje fall väldigt fint när man vaknar till under natten och ser dom så tätt ihop. Nu har hon flyttat till soffan och läget är rätt oförändrat. Ska se om hon kanske vill ha lite fil eller grädde.

(Zzzzzzz!)


Varmt!

Långt borta är vinterdagarna då dubbelt långärmat var ett måste! Eller okej, denna vintern var det i och för sig inte lika illa tack vare graviditeten. Det är varmt!
En intensiv dag följd av hyfsat duktig kväll. Tvättat, dammsugat ett ton döda flugor och röjt så det bara är en smärre och inte total kaos när Anna och hennes tösabit kommer imorgon.
Oo hoppade i tjärnen när han kom från fotbollsträningen medan jag och lilltjejen betraktade grodynglen. De har börjat få ben.

Maja är något bättre. Kanske för att hon anpassat sig till försämringen, kanske för att det inte känns lika illa. Men hon är inte som tidigare utan en försämring märks. Men hon visar ändå sitt vanliga lynne om än i dämpad mening. Långsamt och bitvis ostadigt går hon ut för en sväng på altanen, drar sig upp i soffan eller sängen och äter den godare blötmaten vi serverar. Inte mycket, men alltid något. Önskar hon kunde dricka mera.
Jag har varit hyfsat duktig på att dricka under kvällen då en huvudvärk lurar någonstans där bak. Värre än så ska det inte bli!


Maja liten

Maja är dålig. Hennes svaga bakben stabiliserade sig och efter den första försämringen då det uppträdde har hon varit som vanligt, bara lite mindre mobil. Små försiktiga hopp och mer dragit sig upp än klättrat. Igår messade Oo att hon hade en dålig dag där hon för första gången gjort oprovocerat utfall med klorna mot honom efter vad han trodde var ett fall från soffan. Hon har aldrig klöst någon utan anledning! Kort därefter var hon lugn igen men gick inte alls bra vilket jag fick se när jag full av farhågor kom hem. Det såg ut som hon var drogad då hon gick väldigt ostabilt och nästan ramlade omkull. Fick ta några steg i taget och sätta sig för att "stabilisera" sig. Men till kvällen kom hon upp i sängen, kurrade som en galning och höll sig nära oss. Hon rörde sig alltså väldigt försiktigt och jag undrar om det är för att hon är så ostadig eller för att hon har ont. Katter kan ju kurra för att trösta och lugna sig själva.
Jag har inte vågat tänka det jag fruktar till slut men släppte fram några tårar efter Oo och lilltjejen somnat då jag sträckte ut handen och stök henne över pälsen där hon låg ihopkurad i Oos famn. Inte måla upp det värsta i förväg!
I morse åt och drack hon lite och gick lite stadigare. Kanske är det som veterinären sade att hon som katt och därmed väldigt smärttålig har anpassat sig till den, men jag hoppas verkligen inte att det är så. Jag vill ju inte att hon ska ha ont så det blir att observera henne noga de kommande dagarna. Min älskade Maja, vill ha dig kvar länge till!

Tre år sedanMåndagskortis


Så var det måndag igen och trots hyfsad natt otroligt segt att kliva upp på morgonen. Flyttade över lilltjejen till mig vid fyratiden någon gång och åsynen av henne och Oo snusande i sängvärmen är så fin!

Nu är det full förberedelse inför mega-korvstoppnings utbildningen för kineserna nästa vecka. På en dag ska jag lära dom systemet så det blir superslimmat och maximalt komprimerat kursmaterial!

En för paaaaaappa!
Tillbakablick


Jättefint väder och jag har knappt stuckit näsan utanför dörren. Armarna kliar tillräckligt sedan igår så jag gick upp och ugglade på vinden istället. Rotade fram en låda med gamla fotografier och dagböcker. Snacka om minneslåda!


("Kära dagboken..." Linda 12 år!)

Tror jag gick i lågstadiet när vi reste till Alanya Turkiet. En tanig flickunge som ännu inte fått glasögon och är utåtfotad nåt otroligt! Den där kepsen hade röda och gröna dioder som blinkade. Helhäftigt!
Minns ganska mycket från den där resan ändå, som busstoppet från flygplatsen i Antalya till Alanya och toaletten som bara var ett hål i golvet. Alla hemlösa katter och särskilt en gråmelerad unge som jag grät bittra tårar över. Taxichauffören som kallades Nelson eller nåt liknande som samlade fotografier tagna på honom tillsammans med turister som de sistnämnda alltså skickat till honom. Det söta teet som alla butiksinnehavare skulle bjuda på och mamma med kvastskaftet som hon knackade med i taket efter damen på våningen ovanför. Hon hade klackskor som hon klicketi-klapprade med över stengolvet, men när mamma knackande följt efter ett tag blev det tyst!
Jag fyllde år den resan och fick min första kamera! Tror det var en Konica som var knallröd. När vi gick ut och åt den kvällen hade personalen ordnat en liten tårta och som för all uppvaktning skämdes jag. Ännu mera när det visade sig vara kokos i den vilket jag verkligen inte gillar och därför inte klarade av att äta upp så mycket som jag kände mig skyldig att göra.

Har scannat in ett gäng bilder från denna minnenas låda och tänkte försöka skriva om dom lite då och då här i bloggen. I en låda på vinden glöms dom så lätt bort, men på detta sätt har jag i varje fall ett försök till att bevara minnena bättre. Det är en salig blanding där jag dock inte hittade många från barndomen. Detta är nog det tidigaste jag fann, men har för mig att det ska finnas några fler fotomappar i en annan kartong. Förhoppningsvis finns den där uppe någonstans, men att leta fram den får bli en annan dag.


Midsommar 2011


Så var det då dags för ännu en midsommar och för en övernattning på Landet packade vi Saabis för vad man kunde tro en vecka - varje fall på jordgubbsfronten!
Vi slapp regnet men fick desto mera blåst. Nicke hade fixat ett tält som verkligen fick sättas på prov medan vi satt och mös på insidan. Lilltjejen har haft en jättebra helg ur föräldrarnas synvinkel och nya resesängen fungerade alldeles utmärkt.
Jag fick till och med startat upp nästa Hjärtekatt! Den första, Maja gick ju i ett huj medan Fia varit raka motsatsen. Illa!


Jag vågade mig på en handfull av de oemotståndliga bären vid flertalet tillfällen under dessa två dagar och inget speciellt har kunnat märkas på lilltjejen ä så länge i varje fall. Kanske om man låter bli att frossa så går det bra! Tjohoo!


(Råtta på bordet!)


Tänk hur ens midsommarbord sett ut under åren som gått! Tämligen likartade, men gosedjur var definitivt ett nytt inslag för mig!


(Liselott och Oles fine Charlie!)


När folket droppat av introducerade vi Monica för "När då då?"! Var ganska gott med så lugn kväll som kunde avslutas rätt tidigt.

-------

Störigt att jag klickar på "Publicera" istället för "Förhandsgranska"! Men en kinkig lilltjej och trött morsa bäddade ändå för ett bryt.

Midsommardagen var blåsten väck och solen strålade! Här skulle nya flytvästen provas! Den var nog lika obekväm som den såg ut, men hon tolererade den faktiskt riktigt bra.
Som första båttur åkte vi bara över till Keholmen där det lägligt nog också fanns en cache! Hälsade lite på stora kor och mös i solen.


Mot slutet på ön tog lilltjejens trötthet över, så när flytvästen skulle på igen var toleransnivån inte lika hög. Men när vi väl kommit ut en bit på vattnet så somnade hon. Att gasa på var inga som helst problem!
Tillbaka i hamn hoppade Monica av och tog med sig lilltjejen. Vi övriga skulle ta en liten extrasväng och gasa på rejält, wee me like it!
Sjön suger säger man väl för sedan sov hon så pass att man hann både lunch och sedan korsord samt "När då då?" i solen innan jag och Oo drog på liten cachingtur i Stenungsund. Då somnade hon igen! Tre mysteries och en vanlig fick vi loggat innan vi fick åka tillbaka för grillmiddag hos Liselott och Ole. Mums i maggen!

(Namnam!)
Kvällning

Förberett inför morgondagen, en västerbottenspaj. Är det bara här nere som folk har dille på denna enligt mig inte särskilt märkvärdiga ostpaj? Hittade färdigriven (äkta gudbevars) västerbottensost i frysen som hade ett bäst-före år 2010. I frysen gäller plus ett år minst enligt mig. Ingen av de som ska äta pajen läser min blogg ändå. Hoppas jag.

Trodde denna dagen skulle bli den första på väldigt länge som jag inte åkt hemifrån med lilltjejen men fick dra en snabbis till affären för en grej till middagen. Det har gått riktigt bra ändå faktiskt med sele, vagn och en nyupptäckt gåstol som plötsligt är riktigt rolig.

(Full fokus)

Ser verkligen fram emot att få golvet fixat nu så vi kan öppna upp ytan ordentligt! Fort har det gått, från att ha suttit som en vissen (och kinkig) planta stretar hon nu på i den motsträviga gåstolen av hjärtans lust. Helt plötsligt börjar man nå grejer på hyllor och liknande. It has begun!

Oo svär, travar ut i köket och sparkar till en stol. Kalmar gjorde visst 2-1 mot GAIS. Har aldrig förstått mig på det där med att gorma och påpeka spelet vare sig det är framför tv:n eller live på plats. Det är ju inte precis så de kan höra, eller bry sig för den delen. Men det är väl det där som en som jag helt enkelt inte förstår.

Dumma mig!

Känner för de anställda på Saab. Kanske inte så oväntat men vad gör man när något så självklart som en lön i slutet på månaden inte kommer? Förhoppningsvis har man en buffert, men många har inte det och så står man där med räkningar som lika fullt måste betalas ändå. Nej fy sjutton vilken sits.

Gjorde en trevlig upptäckt i tvättstugan idag. En orkidée som stuvats undan där inne hade börjat blomma! Jag tycker ju väldigt mycket om orkidéer men de slutar ju oftast bara i en ledsen bladrosett som jag likväl inte har hjärta att slänga eftersom det ju kan komma nya blommor. Och se där, så fick jag det till slut! Omtänksamt skulle jag binda upp blomstängeln i pinnarna som också alltid följer med och blir kvar men lyckades förstås bryta av blommorna! Jag och blommor alltså! Buhu! Flera knoppar och jag som blev så glad! Snyft! Och så får jag dåligt samvete för orkidén också som efter så lång tid lyckats frambringa en ny blomstängel - och så kommer jag bara att förstör! Gråååt!
Jag vet, lite perspektiv tack!


Torsdagsmorgon

Rörde till det bara lite igår, men deltagarna verkade nöjda i alla fall. Svettiga om inte annat och det är alltid något. Kändes gott att få köra igenom hela själv men phu vad jobbigt! Kondisen är ju inte riktigt som den ska om man säger så!
En tjej frågade efteråt var jag körde mina klasser då hon skulle söka sig dit istället, hon hade varit med när jag vikarierade en annan gång och gillat min stil! Som deltagare hittar man ju ofta "sin" instruktör då vi alla har olika sätt, och jag blir alltid lika glad att få höra de som gillar min! De som inte gör det är snälla nog att inte låta mig höra det i alla fall. Fast å andra sidan kan ju kritik vara bra så länge den är konstruktiv. Det är ju svårt att tillgodose allas tycke och smak och då är det ju bra att Sportlife har så många anläggningar att man kan välja och vraka bland pass och därmed instruktörer.
Nu gäller det för mig att upprätthålla koreografin tills min fasta klass kör igång där i mitten av juli, i varje fall jag glömmer ju så himla fort!

(-Men hallå där!)

Notera den ostyriga luggen...

Jag har fortfarande inte vågat äta jordgubbar trots att de frestat mig svårt! Jordgubbssylt verkar ju gå bra men det kanske är skillnad när det är färska? Imorgon midsommar kommer det att bjudas och jag vet inte om jag vågar! Vi planerar att stanna över natten och hur kul skulle det vara med en skriknatt nere i torpet?

Hör nya ljud på utsidan och höjer blicken över skärmen. Ett rådjur - på altanen! Det spankulerar förbi mot ytterdörren, och Fia som sitter på dess insida märker att något stort är på andra sidan och tassar hukande in i huset. Full av iver (igen) hämtar jag äpplen och smyger ut genom skjutdörren. Det vackra djuret kikar upp över verandakanten med underkäken flitigt arbetande. Tror den nallar från vårt lilla päronträd - ajabaja! Vad tror jag egentligen att jag kan göra? Kasta äpplena efter den? Vi tittar lite på varandra innan den skuttar iväg mor skogen. Jag lägger äpplena i lövkorgen vid verandakanten, kanske fåglarna inte är lika benägna att ge sig på dom där. Okej, det kanske inte är så kul att få sina fruktträd eller (de som nu har) omsorgsfullt arbetade trädgårdar förstörda, men de är ju så fina! Oemotståndliga juh! Och att bo där de kommer strövande boktavligt talat runt knuten är fantastiskt! Det är ju vi som inkräktar på deras habitat, då får man ödmjukt acceptera det de kan ställa till. Önskar så att vi kunde få igelkottar hit också men de för visst en tynande tillvaro.
Nu frukost!

Lite bara...

En liten sväng i stan resulterade i lilltjejens första "bling". Luggen börjar bli lång så får se vad hon tycker om att få en sådan här fastknäppt i pannan. Minns att jag själv hade ett gäng liknande när jag var liten men vete tusan om det fanns med sådana där extra små roliga saker på. Då var det väl olika färger att välja bland på sin höjd!

Börjar känna mig lite nervös inför kvällens combat. Är inte så säker på koreografin som jag borde men har ju några timmar till och glo på dvd:n!Ska försöka i alla fall!Nu blir det sista-minuten-koreografiplugg!

Arbetsveckan över - hohoho!


Så var "Ghost whisperer" säsong fyra avklarad! Vad ska vi göra nu då? Lilltjejen sover, klockan har knappt passerat nio och vi är mätta i magen. Jag är redo att ta över stafettpinnen, förlåt lilltjejen när Oo går på sin tvådagarsvecka imorgon, fredag faller ju bort tack vare midsommar.
Det är "Hells kitchen".
Oo: -Hur går det med skrivandet?
Jag: -.......

Apropå en artikelserie om de så kallade alkoholbussarna och den tydligen verkningslösa kampanjen att stoppa langningen var jag på väg att spy ännu mera galla, men min syn på alkoholen har jag redan orerat femtioelva gånger så jag behärskade mig. Duktigt va? Är nog rätt mycket jag ondgjort mig över mer än en gång men just alkoholen är nog lite av den berömda ömma tån eller röda skynket, välj själv.
Kan istället tillåta mig att för en stund störa mig på den egoism och total avsaknad av respekt som en del människor uppvisar. Är det medvetet eller är självförnekelsens förmåga så stark? Finns ju alla spektran, men vilka är egentligen värst? De som är mycket väl medvetna om att de går över gränsen men fullkomligt skiter i det för sin egen vinnings skull? Eller de som faktiskt inte förstår, inte kan för alla ord om motsatsen fatta att de gått för långt? Berusade kan uppvisa båda fallen, men en nykter ur samhällssynpunkt välfungerade individ? De flesta människor vill (förhoppningsvis) tro väl om sina medmänniskor så de medvetna handlingarna känns för mig värre, om man nu nödvändigtvis ska gradera eländet. Sedan kan man ju diskutera var gränsen går för den medvetna handlingen och den handling som föregås av för den personen väl motiverad anledning.
Att försöka nå fram till en sådan person kräver mer energi än jag kan finna motiverat. Men hur blir man av med en sådan person då? Hur får man dom att fatta? Min mor är ett ypperligt exempel. Vad vi, hennes barn eller vänner (vilket jag fått höra efter hennes död) än sade för att få henne att förstå så var det bara ursäkter och alla andras fel. Till slut gav man upp och gjorde vad man kunde för att utestänga henne ur sitt liv. Varje kontakt rev bara upp sår, kostade bara energi och glädje. Jag fann aldrig något sätt att nå fram, gav upp under försöken och kände nästan bara lättnad när hon till slut dog. Där kan det ligga nära till hands att skylla på alkoholen, att hon var sjuk men det gör ju inte smärtan mindre? I mina i detta fall ej objektiva ögon är det bara en förbannat dålig ursäkt, ett "jag är ju sjuk, kan ju inte rå för det!" och offermentaliteten som jag är allergisk mot. Drabbar det dig själv - fine, men om man nu ska ta alkoholismen som jag nu ändå halkade in på så är det fler. Och jag köper inte sjukdomssnacket i det fallet - alla har ett val och under den tid det ändå kan ta för att utveckla ett missbrukarbeteende handlar det om åtskilliga tillfällen att välja annorlunda.
Jag finner inget svar på hur man ska få dessa människor att förstå. Själv gav jag ju upp, men fann mig må mycket bättre av det.

Lite galla


En liten minfis sover med rumpan i vädret. Kan det verkligen vara bekvämt? Väldignade unge som gav oss en lugn kväll och natt! Vi fick påbörjat sista dvd:n i "Ghost whisperers" säsong fyra och hade väl betat igenom den också om jag inte tagit mitt förnuft till fånga och insett att sömnen nog var smartare att satsa på.

Som vanligt bara en massa tråkigheter i nyhetsflödet. Men varför stora rubriker för att den där 20-åriga kvinnan brutit ihop? Ska man tycka synd om henne? För att hennes ord utlöste tortyren och dödliga misshandeln hos hennes kompisar? En form av skuld? Det hoppas jag verkligen men tycka synd om? I helsicke heller! Skulle inte förvåna mig det minsta om tårarna är rädsla för egen del inför det straff som väntar. Men å andra sidan skulle det inte heller förvåna mig om hon slipper undan för "hon uttdelade ju inga dödliga sparkar eller slag". Att hon tydligen medgett två sparkar är ju ingenting motför killen som hoppade på huvudet så den stackars flickan gjorde det bara av ren press och stundens hetta, såså du släpps fri för du lär ju aldrig göra om det. Gluägluägluääh!
Jaja, vi vet inte de faktiska omständigheterna och så vidare och så vidare, men en oskyldig misshandlades till döds och då finns inga ursäkter! Då kan man ha hur taskig barndom eller dominerande morsor som helst!

Att sedan ännu fler politiker avslöjats med nöjesresor för skattepengar gör en lika förbannad. Motiveringarna är lika svaga som mina armhävningar och gör en bara än mer arg. Fast det går snabbt över i resignation och ännu en bekräftelse på människans girighet och förmåga att rättfärdiga sig själv över och bortanför rimlighetens gräns. Är det konstigt att man har lågt förtroende och intresse för politik?
Men liksom bland politikerna och vilken annan yrkesgrupp som helst är det ju en klick som drar ner alla andra i skiten. Ordningsvakterna är en annan tacksam grupp för spott och spe och handlingar som de elva åtalade (de flesta värdar) troligtvis utfört gör en om möjligt än mer förbannad då jag själv tillhör denna yrkesgrupp.
Ha ihjäl en människa för något en annan påstår (läraren påstods ha tafsat), stänga in och misshandla (för sitt egna höga nöje?) och åka på lyxresor för skattepengar. Man slutar aldrig förvånas och är det konstigt man blir cynisk?

Och så det där med att lång amning liksom skulle ge smartare barn. Ännu ett "forskningsrön" som fläks ut som inte orsakar annat än stress och kanske än mer dåligt samvete hos de mammor som av olika anledningar inte kan amma själva och saknar förmåga att ta sådana "fakta" med den näve salt som sig bör. Jag menar, jag ammades ju inte och se hur smart jag är? Hohoho! Oo tålde inte morsans mjölk och blev sådeles utan också och han är verkligen smart! Jag har ju fortfarande inte fattat hur Rubriks kub fungerar trots Oos många försök att förklara. Höhö!


Twice a week!

Välbehövlig måste-träning är nu på gång! Kör igång i sommar på den nya anläggningen i Angered och till hösten är jag tillbaka på min torsdagsklass i Kållered! Troligtvis fortsätter jag med Angered också på söndagar så jag får två klasser varje vecka - mycket bra!
Jag trivs och mår ju så bra när jag tränar men när jag inte har inbokad klass att instruera hamnar jag ändå i komastadie och hittar femtioelva anledningar till varför jag inte kan komma iväg och träna på egen hand. Framför allt nu med lilltjejen hemma.
Försöker att inte ha dåligt samvete för att torsdagspasset krockar med Oos innebandy. Innan lilltjejen var det ju inga problem men nu!
Men ska bli kul att få starta upp combaten i den nya anläggningen och se hur den kommer att gå.

(Två i veckan!)


Hm


Ett par föräldrar lämnade in sin dotter till Ikeas barnpassning och lämnades sedan ut till fel föräldrar. Rättmätig vrede och besvikelse förstås, men det som gör mig så anti denna typen av "repotage" är bilderna av dessa offer som fläks upp. Allvarliga ledsna miner á la titta stackars oss! Jag har all förståelse för vreden och viljan att dela med sig av denna händelse till så många som möjligt men då hade jag velat vara anonym, eller i varje fall utan bild! Kan tänka mig att Aftonbladet vill ha det personligt, och mycket mer effektfullt med stora ledsna ansikten som stirrar förebrående in i kameran. Men jag blir bara störd på detta! Bu-hu snick snack!

Lilltjejen somnade tidigt igår, någonstans vid åtta. Gott tänkte jag, då kanske vi kan vrida till sovtiderna lite och rendera egentid på kvällarna! Glömde bara bort att vår lilltjej är nöjd med sju-åtta timmars sömn, sedan är det piggt och glatt någon timme innan möjligtvis ännu en sovperiod kan ta vid. Så vid tretiden på morgonen var det party i spjälsängen. Lät som en minigris bökade omkring och en fot stack upp här, en hand fäktade till där. Sysselsatte sig själv rätt bra men sömnen för föräldrarna blev småskvättar här och var. Vid halv sex tuttade jag henne för andra gången och då var hon redo att somna om. Med en halvtimme kvar att njuta innan tv:n startade var det Fias tur att kräva uppmärksamhet, och sedan Maja. Ibland är jag inte alls lika förtjust i mina lurviga barn!

Bara för att jag nu ska få köra mitt egna stackars mig kan jag tillägga att jag trots tidigt sänggående inte kunde somna förrän klockan passerat midnatt. Oo hann komma hem från sin GAIS-match, löka framför datorn med en öl, göra mig sällskap i sängen och somna innan jag till slut (när tv:n slagits av) lyckades.
Fastnade i funderingar på Alienfilmerna av den enkla anledningen att jag hamnade framför början av Alien 3. Jag fick det inte riktigt att gå ihop med de där spindelgrejerna som planterar en alien i andra och drottningen som lade ägg. Djupa meningsfulla funderingar när man behöver sova. Rysligt äckliga filmer för övrigt.

XX


Ser ni skillnaden? Gör ni? Gör ni? Gör ni inte? Va? Jag har ju klippt mig!
Nej det hänger fortfarande kvar, men ihopsatt i svans - som vanligt.

Ibland undrar jag om inta jag är lat? Shoppa massa tjejiga kläder och följa mode - orka! Sminka sig och kleta grejer i fejset - men stön! Trippa omkring i fräsiga stövletter och finskor - jobbigt juh! Ha fräck frisyr, föna håret och stajla med kladdiga produkter - men usch!

Visst kan jag få en skälvning i mina X-kromosomer ibland och önska mig till snygg feminin varelse, till och med tycka det är kul ibland. Men varenda dag? Var får alla dessa kvinnliga varelser tid, pengar och ork för att fixa till sig vareviga morgon? En del om så bara för en sväng till närlivset?
Framför allt kan jag bli avis på andra asiatiska tjejer som lyckas med detta konststycke. Dessa spröda små slanka snedögda donnor där den enda likheten oss emellan dock begränsas till de små ögonen, mörka håret och platta näsorna. Där de är korta och slanka är jag lång och bredaxlad. Feminina lätta små klänningar och jag ser ut som en karl i kvinnokläder. Inte minsta sexigt alls. Jag har fortfarande inte träffat på någon asiatiska som är i närheten av min längd, inte ens en handfull av det andra könet. Jag är en muterad snedöga med en simmares axlar. Gjorde ju ett försök där inför Martins 40-årsfest att dra på mig en ytterst feminin liten klänning som jag faktiskt fattat tycke för. Oo sade diplomatiskt att den inte riktigt var min stil. Den var ändå svindyr.
Och visst, den var inte min stil, men ibland som sagt kan jag trilla dit och önska att det var det. Men oftast när jag ser dessa nätta, fräckt klädda moderiktiga tjejer med snygg frisyr och massa smink som ändå lyckas se så naturliga ut går avundsjukan snabbt över i en misstrogen mental skakning på huvudet med tanken "Hur orkar dom?" Jag är impad!


Mer lördag


När vi var klara på fortet åkte vi in till Karlsborg för lite mat. Hittade ett jättefint litet ställe intill Göta kanal där mumsig buffé lät oss väl smaka.
Det visade sig ju att Vätternrundan pågick denna dag så vi fick betrakta en hel del av dessa pedalande galningar. De måste ju ha valkar i röven för att klara en sådan grej? 
 


(Fräscht och gott!)Till vad jag antar måste ha varit cyklisternas förtret kom en broöppning bara sådär. Men å andra sidan kanske de fick en liten extra välbehövlig paus!
På vägen hem fick det naturligtvis bli några cacher till!Fångarna på fortet!

Så var det då dags! Upp i ottan för att tillsammans med Monica styra Saabis mot Karlsborg och det som en gång varit en rejäl fästning. Mötte upp två andra cachare vi stämt träff med och fulla av förväntan tog vi fatt på äventyret!
(Ljusbrytare, inte årets modell!)Det var siffror som skulle hittas genom att leta, lösa tankenötter och gåtor. Hit och dit leddes vi i området tills den slutliga koordinaten skulle räknas fram. Liksom många andra gick vi bet och fick räkna om, kontrollera siffrorna igen och verkligen läsa uppgifterna!


(Stövlar var mycket bra att ha, framför allt de som var hela!)

(Men sOomliga hade ju inga stövlar alls! Rätt kallt var det tydligen.)(Liten paus medan beräkningar utfördes)


(Gigantiskt plåttak under gassande sol = VAAARMT!)


(Mitt ute i skogen - Tittut!)


(Snälla farmor passade lilltjejen!)


(Två timmar och 45 minuter tog det!)

All cred till cacheägaren som lagt ned otroligt jobb! Känns väldigt kul att vi fick möjligheten att göra den innan staten murar igen alltihop och TACK Monica som gjorde det möjligt för oss att kunna göra den båda två!


Liseberg


Vi kom, vi såg nåt, vi gick. Strosade omkring i parken istället då det blev en väldigt fin kväll. Från den lilla upphöjningen där vi stod lååångt bak var det rätt komiskt att se det som skedde så fort de första tonerna ljöd: Hundratals ungar lyftes upp på sina föräldrars axlar! Hahahahaha!
När vi strosat oss nöjda och lämnat parken uppmärksammade Oo mig på att Popular kördes. Kan tänka mig skriken framme vid scenen!(IIIIIIIIIIIIIH!!!)


Ööh


Det är lördag. Klockan är 06.00 och väckningslarmet ljuder.

Allt för en cache.


Pappa sa ja!

(Eric Saade, jag är redo!)

Freidag


Jag var bara lite förvirrad under gårdagens release, men vad gör det? Är bara glad att jag inte har någon träningsvärk men den kommer kanske. Vaknade några gånger under natten av att det regnade och blåste som sjutton (en gång av Fiakräk) och det tråkiga vädret ser ut att hålla i sig under dagen. Men det är fredag vilket innebär att jag har två dagar framför mig där Oo också är ledig!

(God morgon!)

Nu är det spikat att Anna med sin lilltös kommer ner och hälsar på efter midsommar! Ska bli så kul att träffa dom båda och så våra lilltjejer som nästan är lika gamla. Tänk vad vi ska skicka dom tvärs över landet till varandra när de blivit äldre. Hennes hit för att härja i storstan med Ronja och min dit för att få avnjuta... myggen och den bästa landsändan! Ja, jag förblir norrlänning i hjärteroten trots blodsugarna.

Kanske blir att shoppa ett par hörselskydd till lilltjejen idag. Hon tjatar om att få gå och dregla efter Eric Saade på Liseberg ikväll. Bäst att fråga pappa först.


Hål

Jag tror jag har hål, kanske till och med i två tänder. Jäkla skit. Kanske man får skylla sig själv när man inte tandtrådar, sköljer och knaprar fluortabletter utan bara kör med vanlig hederlig tandborste två-tre gånger per dag. Uppenbarligen inte tillräckligt många gånger eller tillräckligt länge. Det är klen tröst att skylla på salivens sammansättning vilken tandläkarna säger är olika från person till person. En del får hål, en del tandsten och en del ingenting alls. Jag hör tydligen till de förstnämnda och borde därför kanske vara storkonsument av tandtråd och sådan där sköljgrej, men orka. Och då får jag ligga där med krökta tår medan borren jobbar sig ned i kindtänderna och jag svär att alltid tandtråda minst en gånger per dag, eller i varje fall varannan... vecka.
Nu är tid inbokad i juli där jag lär pröjsa sjuhundra dryga för tre minuters konstaterande av faktum. En sådan där försäkringsgrej kanske inte vore så dumt att ha i mitt fall. Att det ska vara så jämrans dyrt att gå till tandläkaren! Är det en förebyggande grej, för att folk verkligen ska anstränga sig att inte behöva gå dit? Låt säga totalt tio minuter för dryga sjuhundra spänn ger en jäkla timpenning. Inte ens de som åtgärdat Gulingens alla behandlingar når den nivån, och då brukar ju ändå den katagorin anses vara duktiga på att ta betalt!
Inte nog med att man ska få en borr ner i tandroten, man ska pröjsa en halv förmögenhet för det också.
 
Nu är det av ljudet att döma visst dags att byta en blöja, helt gratis.

365 check!


Hemmavid i väntan på en kille som ska kolla på golvet och uppskatta kostnad för att ta upp och lägga om de plattor som rest sig. En överklagan till byggföretagets försäkringsbolag avslogs ju föga förvånande så nu kollar vi med företag för att få det fixat. Ska bli intressant att se vad det kommer att kosta.
Imorgon är det combat release och känner mig sådär säker på koreografin. Har hyfsad koll på mina låtar i alla fall men dvd:n har gått några varv nu!

Får ju förresten säga Grattis till Oo som igår loggade en cache på den 365:e dagen i rad! Allt detta dagliga burkletande kan nu få sin belöning i form av... ännu en burk - i Stockholm! Wo-hoo!


En av våra utlagda cacher fick nedanstående logg igår. Inte så korrekt förfarande kanske men lite kul ändå. En annan har ju inte heller alltid följt de skrivna och oskrivna lagarna i jakten på en logg! Hehe!


Stekt


Stekt korv, färskpotatis, lök och ägg. Så basic och så gott!
Två trötta föräldrar ska nu försöka ta det lugnt framför "Ghost whisperer". Förhoppningsvis gör lilltjejen detsamma. Har jag förresten nämnt att Oo lyckats tappa sin iFån i asfalten? En vacker spricka löper nu över skärmen men den fungerar fortfarande. Ännu en kulig utgift, tjoho vad nöjd han är.

Tisdagsblandning


Undrade lite vad de höll på med vid galoppbanan när jag passerade igår. De stora ängarna har slagits och röjts, en armé av soptunnor placerats ut och en rejäl flock bajamajor står och skrockar vid skogskanten. Denna morgon hade till och med trivsam belysning riggats upp över ängarna. Metaltown är på gång som på grund av det ökade publiktrycket fått flytta från Frihamnspiren i centrum ut till naturen. Ser riktigt fräckt ut och bäddat för god stämning. Hoppas de får bra väder!


Snart efter jag kommit hem igår fick vi besök! Oo hade bokat in GAIS-match på tv:n och fick Martin som sällskap. Jeanette och lilla Tova följde med så det blev tacomiddag med äppelpaj innan Martin kammade hem stålar i "Johnny Controletti". Jag är helkass i bluffspel och blev utan pengar två-tre gånger. Minns inte om det berodde på att jag var så värdelös att ljuga, till och med utan att ens behöva säga ett ord! Eller för att jag inte litade på den jag skulle kräva pengar av och därmed förlorade mina egna. Ack ja.

Det florerar i media att den där Jurholt vill värva Stefan Holm till ordförande för deras arbetsgrupp mot barnfattigdom. Det där utnyttjandet av kändisar inom politiken har jag aldrig riktigt förstått, varför skulle jag rösta på ett parti bara för att en speciell kändis uppenbarligen gör det? "Åh men han, folkets hjälte måste ju göra bra val, så ligger hans sympatier där gör mina det också!" Ännu verkar detta kändisutnyttjande inte lika utbrett som i exempelvis USA men hoppas detta kan vara något den svenska politiken ställer sig över. Bilder av presidentkampanjer där borta med en svavelosande kandidat i talarstolen och så kända artister och skådisar med struntviktiga nickar och ivriga applåder. Blä säger jag bara! Snacka om att jag som ett tjurigt barn vill lägga min röst någon annanstans bara-för-att!

Lilltjejen var svårsomnad igår. Sedan var morsan det. Vet inte hur många gånger jag vaknade för att det var för varmt, för kallt, Maja bara skulle in under täcket, armen somnat, benet somnat, andra benet somnat, det kliade här, det kliade där och rörde sig inte lilltjejen nu? Innan tv:n slog igång låg jag redo med fjärrkontrollen att slå av innan jag mer död än levande kravlade mig upp. Ingen kunde vara tröttare! 
Så kommer man till jobbet och Stoffe berättar om hur trött han är efter att inte kommit i säng före halv tre på grund av hämtning efter dotterns skolbal! Så oförskämt att komma och sabba mitt "mest-synd-om-mig"-läge!

På lördag blir det caching för hela slanten efter en tydligen mycket speciell mysterycache med namnet "Fångarna på fortet!" Den har högsta svårighetsrankingen i både terräng och svårighet, och vi ska slå följe med några andra cachare som har både klätterutrustning och erfarenhet. Oo gjorde ju sin första "firning" med dom.

(Ingången, eller kanske snarare NEDgången!)

Den ligger i Karlsborgs fästning, eller kanske snarare under? Oo är full av förväntan och själv känner jag nog mer skräckblandad förtjusning. Lite läskigt är det ju med trånga mörka gångar under jord, och den ska visst ta några timmar att lösa och hitta!
Monica ska följa med och ta hand om lilltjejen medan vi är där nere - supersnällt!

Oj, nästa helg är det ju midsommar. Gott att ha ett lugnt firande med Oos föräldrar och några till inplanerad ute på Landet.
Varför just sjögurka?

Det är så roligt med en kopieringsmaskin som vill agera dokumentförstörare istället. Ännu roligare när den andra blir avis på den första och beslutar att göra detsamma. Fantastiskt roligt när datorn strular och en åtkomst till powerpoint-presentationen är lika nödvändig som sjögurkan behöver vatten! Och som final är det rent orgasmiskt roligt när allt detta sker femton minuter innan man ska stå och hålla en utbildning! Hur svårt ska det vara att bara ha tillgång till utrustning som fungerar?
Men man ler vackert, improviserar och briljerar med sina fulländade pedagogiska fingrar så deltagarna får stjärnglans i blick och breda förstående leenden. Jag älskar att undervisa!

Grejar mera

Bulldegen står och jäser och Oo agerar datorsupport hos grannen. Jag gillar när han hamnar i fixarstadium så lite synd att dom ringde och avbröt hans fina flow! Sedan vi flyttade in för över två år sedan sprider nu alla spotlights i köksfläkten sina ljus! Grejer har hamnat på vinden och min egensnickrade fågelholk som öppnat sig igen har stängts och förseglats! De där röda fina holkarna jag fick i jul var lite svåra att hänga upp men jag tyckte ju jag lyckades hyfsat ändå. Sedan dess har två trillat ner, vilka som tur var inte var bebodda!
Oo var på gång att hänga upp dom igen innan han blev avbruten men kom och visade den ena holken. Den var ju visst bebodd - av getingar! Glömde ta en bild, men ett fint litet klotformat bo hängde i innertaket med larver på gång inuti. Fick nästan lite dåligt samvete som lät Oo förflytta huset ur huset men getingar inpå knuten är ju inte så trevligt.

(Oo grejar!)

Grejar lite

Min snälla syster hade sparat och massa grejer från hennes pojkars småbarnsår. Eller de är ju fortfarande småbarn men några år före lilltjejen, så allt från kläder till leksaker som de vuxit ifrån har hon överlämnat till oss. En massa grejer! Under graviditeten kunde jag otacksamt nog inte ens tänka på småbarnsprylar utan att få ångest, så grejerna togs emot av Oo och förvarades i förrådet. Nu har jag börjat gå igenom dom och hittade bland annat en laddning skodon. Liksom fotografierna är det förunderligt hur något som tidigare varit så ångestframkallande nu bara är gulliga. Alla dessa pluttiga skor och gummistövlar! Tack syster!
Försöker plocka lite allmänt här hemma också men märker ingen skillnad. Vi har så infernaliskt mycket pinaler och de flyttas ju bara från en punkt till en annan! Hopplöst.

Försöker plugga koreografin så ofta jag kommer åt, men det blir ju inte på annat sätt än att kolla på dvd:n. Jag vill ju gärna kunna köra den fullt ut men när? Kanske jag kan komma ifrån ikväll till någon sal. Problemet är bara att jag inte kan alla låtar tillräckligt för att kunna "generalrepetera" redan. Sedan kör veckan igång och då är det ju fullt upp både här och i salarna. Blir väl att dra undan mattan och göra så gott det går framför tv:n :o)

Hur länge håller en kräftröra förresten? Köpte den i torsdags och förhoppningsvis gjordes den samma dag. Tänkte avnjuta den idag och så får vi se om vi får fortsätta njuta på toaletten!


Lite sol igen


Blev lite senare än tänkt igår. Vi var ju bara tvungna att se ett avsnitt av "Ghost whisperer", och så ett till. Och ett till! Blev också lite längre ute i Västerlanda än planerat då vi i princip bara tänkt överlämna vår present, fika lite och sedan lämna de nya trötta föräldrarna i fred. Framför allt med tanke på att de haft två besök på akuten under natten!
Jag menar, hade jag varit dom hade en annan hade man ju hoppats på en snabbt avklarad artighetsvisit som med goda ursäkter kunde hållas kort. Men glada och hurtfriska utan minsta spår av nattsudd och tandvärk dukades det upp en överdådig brunch! Himmel vad jag åt!  
Sedan blev det Yatzy och fika där jag naturligtvis tryckte i mig en helt onödig
extra krämfylld muffins! Urgh vad mätt jag var!Lilla sjuveckors-Tove var så pluttig att vi hade svårt att föreställa oss det faktum att lilltjejen varit så också! Jag kan inte mer än lägga mig till ännu en klyscha: "Man glömmer så fort!"(Liten sötis)Tror det var första gången jag fick smaka rökt GAISare, eller makrill. Gott och smakade, tja rökt fisk.

(Inte så söt!)

När vi tackat för oss hastade vi till Landet via Ica Maxi i Kungälv. Flygande Jakob skulle tillagas för oss samt Tomas och Monica. Fick sedna en liten stund för mig själv och min korsordstidning medan de tog en promenad med lilltjejen. Gott!
Båtturen får vi ta en annan gång då det blev lite väl sent.
Lite hemmafixeri står på programmet efter Oo varit nere och tränat fotbollstjejerna. Ser ut att bli passade väder för sådana aktiviteter.

Mer imorgon!Lördagsmulet


Tänk att denna typen av bilder tidigare fick mig att kväljas. Det tog ett tag men nu finner jag i alla fall min egen unge sötast i världen. Det är väl huvudsaken.
Min första psykolog ringde häromdagen för att kolla av om jag önskade en uppföljning med henne nu när Borås avslutats. Sade som jag sagt till fru P att det känns ganska tryggt och att så många andra finns i större behov av deras hjälp än jag just nu.
Jag har ju ännu inte ställts inför några riktiga prövningar så känner jag behov av hjälp igen kan jag alltid kontakta dom igen.
We-ho, Gulingen fick godkänt utan anmärkning! Hann inte ta en bild där jag stod bakom när de båda besiktningsmännens fötter stack ut från förar- respektive passagerarsidan, men det såg riktigt roligt ut!
Jag och Oo spekulerade vad vi skulle göra om vi hade en miljard. Jag är så banal att bland det första jag skulle göra var att köpa ny bil! Ingen megaflådig sak som bara skulle vara pinsam att ratta utan en diskret XC60 eller nåt. Inte så diskret kanske när jag skulle tillse att den såklart blev gul - med en stoor Travelbug typ över hela motorhuven! Hohoho!

(Det första besöket på Bilprovningen var föga intressant)

Idag blir det ett snabbesök hos Jeanette, Martin och deras lilla Tove. Sedan vidare till Landet för att bjuda på lite middag och om vädret tillåter prova ta lilltjejen i båten. Det är ingen större värme och mulet, men just avsaknaden av sol kanske passar bra. Ännu bättre om det inte blåser så vi får som sagt se hur det ser ut. Några cacher ska vi också se till att logga förstås!

(Maja liten)


Morgonro


Pratar med Oo som är på väg till Malmö när jag ser "vårt" rådjur spatsera över gräsmattan. Blir så till mig att jag mot bättre vetande ska slänga ut ett äpple. Han (bara hannarna har horn va?) är nere vid tjärnen innan jag fått upp skjutdörren och hivat ut min fina gåva. Förhoppningsvis kommer han tillbaka innan fåglarna hunnit käka upp det.
Vägföreningens årsstämma var faktiskt rätt intressant. Förutom styrelsen var det bara tre ytterligare medlemmar där, mig inberäknad. Följden blev, vilket jag förstod inte var första gången, att alla omval som skulle göras i princip bara omfördelades i gruppen. Men vad göra? Det kommer ju inget folk och styrelse måste ju finnas. Ordföranden som var i tur att bytas ut ville inte fortsätta trots övriga gruppens önskan. Han skötte två företag samt hade småbarn hemma så det var förståeligt att han inte ville fortsätta. Dessutom hade han inte ens tagit ut det arvode han hade rätt till som ordförande med motiveringen att de pengarna gjorde bättre nytta i föreningen! Ingen annan ville vara ordförande, så han fick fortsätta med ett halvuttalat löfte på bara ett år istället för de satta två då en annan som var nyinflyttad och möjligtvis intresserad kunde ta över. Jag tyckte riktigt synd om honom och hans familj.
Lång tid lades på att frågan om styrelsens arvoden, eller kanske framför allt kassörens. Förstår att det med så sluten grupp utan andra intressenter lätt blir offer för inbördes beundran och en rättfärdig känsla av "vi ställer upp när ingen annan vill" och arvodena ville därför höjas. Det röstades ändock ned då styrelseposterna ändå handlar om frivillighet och en insats för vägföreningen och därmed också ens egen skull. Högre arvoden, högre avgifter.
Rätt intressant som sagt och något jag tror mig faktiskt kunna engagera mig i framgent. Är dock nu för dåligt insatt i det formella vilket kanske tar död på detta spirande intresse. Får se som sagt.
Gulingen ska besiktas idag. Oo har Saabis till Malmö så om han inte hinner hem får jag göra det. Sittern går att fästa med bältet och i vilket fall blir det att prova det då jag nog tänkte mig en liten sväng under dagen. Hoppas Gulingen får godkänt!!
Bara tretton grader nu och regn i luften. Koreografiplugget går sådär, release nästa vecka så känner att jag verkligen får på de låtar jag ska köra i första hand! Dock alltid säkrast att lära sig alla då man aldrig vet vad som kan hända. Inför en release i Stenungsund kommer jag till anläggningen och får beskedet att min teamkompis ligger hemma i feber så jag får köra hela själv! Då var det gott att man pluggat in alla låtar ordentligt!

Fick inte riktigt ihop detta på aftonbladet.se:s förstasida. Tänkte först att det var en gullig historia om en förlorad hund! Men så var det ju inte riktigt...

Av någon anledning kom ett gammalt minne upp igårkväll. Det var när jag jobbade en kväll på Stenungsbaden och nåt landslag bodde där inför en EM-kvalmatch tror jag. Tror det var Brasilien (jag och fotboll!) som i vilket fall hade nån jättekänd spelare vilket renderade lite nyfikna fans utanför. Två av dom berörde mig så pass att de som sagt dyker upp i mitt minne ibland: En liten pojke med sin pappa där pojken så innerligt hoppas på en skymt eller autograf av denna stjärna. Pojken är blyg och säger ingenting men hans brinnande förhoppning syns i ögonen. Pappan är försynt och förstår att chansen för pojkens önskning är minimal, men ändå har han åkt dit med honom för att i varje fall försöka. Denna bild, den omtänksamme pappan i mörkret med händerna på den förhoppningsfulle sonens axlar, omgivna av berusade och festglada gäster etsade sig fast och jag önskade verkligen att jag kunnat göra något! På samma sätt en fotbollsmatch där en spelare skulle lämna laget för att bli proffs utomlands, några småpojkar hade gjort "Lycka till"-plakat som de vid läktarkanten försökte få sin idol att se innan han gick av planen efter matchslut. Jag stod där och hoppades så innerligt att spelaren skulle se dom och ge dom en vinkning eller något tecken på att han sett och uppskattat deras engagemang. Det gjorde han inte och jag blev kanske mer besviken än pojkarna. Jag skulle aldrig kunna vara en idol! Jag med mitt samvete skulle gå under av kännedomen att inte kunna tillmötesgå alla förhoppningar och drömmar hos dessa unga människor!
Erinrar mig också denna kväll på Stenungsbaden där jag med tankarna hos pappan och sonen samtidigt hade kollegor som svansade runt spelarna och tiggde biljetter, autografer och reklamprylar. Fy sjutton vad oprofessionellt! En gång har jag "stört" en idol, och det var en kille som ville ha Linda Bengtzings autograf som ville veta om hon inte skulle komma upp efter sitt uppträdande för att träffa sina fans lite? Jag skulle aldrig komma på tanken att utnyttja mitt yrke för sådana personliga saker! Privat fine om jag nu vågar, men det är sällan jag gör det. Skämsigt juh!

(Bokmässan 2009)

Hittade denna bild i samma mapp, antagligen från en cachingtur. Visst, jag fotar verkligen allt och ingenting men någon form av tanke brukar jag väl ha i varje fall. Men vad var egentligen grejen med denna kotte?? Ööh.

Fredag idag juh och en helg utan större planer vad jag vet. Lite caching lär det väl bli, vårt en-per-dag-i-ett-år är snart uppfyllt så Oo äntligen kan få logga den där uppe i Stockholm. Får se om det blir någon tur upp innan NHL-matchen där i höst, förhoppningsvis lär den ju inte gå någonstans, cachen alltså. Men det vore ju onekligen typiskt om cachen avaktiverades nu!

Tror lilltjejen sover sämre för att hon är så snuvig. Med högre huvudläge i vagnen har hon nu sovit en och en halv timme! Ska kanske passa på att äta lite innan lugnet är över.


Blaj

Tog en enkel cache innan vi åkte vidare till "Växthuset" för lilltjejen att träffa lite andra minisar. Tyckte det kunde passa bra att hänga där till min tid hos bm och efterkontroll av spiralen. Jag var uttråkad efter en halvtimme. Men lilltjejen verkade ju finna de andra något äldre småisarna intressanta och det är ju därför jag är där.
Efterkontrollen gick på ett kick. In - hej - jotack allt bra - nåt mensaktigt då och då - upp i stolen - gräva, gräva - ser bra ut - ok tack och hej!
Jag förstår att besök hos gynekologen kan vara riktigt jobbigt för en del men själv har jag aldrig haft några större problem som tur var. Annars känner man sig väl sällan så utelämnad (och fånig) där man ligger med spretande ben. Hur naturligt och ändamålsenligt det är må vara så känns det bara ovärdigt. Men det är ju bara att gilla läget, slappna av och komma ihåg att det är hans/hennes jobb. Vid aborten hade jag en manlig gynekolog/läkare(?) och trots att jag bara var 17 och den ende person av manligt kön som sett mig näck från midjan och ner då var min pojkvän, så kändes det nästan minst besvärande av alla gånger man legat i stolen. Men det faktum att han var femtio plus med lugnt och förtroendeingivande sätt, och inte nyutexaminerad 28-åring gjorde nog sitt.

Oo är nere på Bergumsvallen igen. Denna gång är det match mot något Angeredslag tror jag. Mysigt i regnet. Jag vandrade omkring med lilltjejen på magen utan några större idéer. Till slut bakade jag en rulltårta!
Funderar på att åka ner till vägföreningens möte. Förutom den är det bad- och dansbaneföreningarna som propsar på bättre uppslutning. De sistnämnda för att ens kunna upprätthålla verksamheten. Det är synd att det som det ju oftast är, några få eldsjälar som tillser att det som i detta fall midsommar-, jul- badbryggor, omklädningsrum och så vidare tillhandahålls. Avgiften är frivillig och vi betalar, men vi skulle också vilja delta på möten av inte bara plikt utan faktiskt också intresse. Dock har vi ju alltid en förmåga att ha en massa annat inbokat, men nu tänkte jag faktiskt försöka pallra mig ner!

Morgonregn

Det har varit ett idogt uppvaknande inatt så efter Oo åkt till jobbet gav jag upp och placerade henne i vagnen, satte mig här och rullade fram och tillbaka, fram och tillbaka. Då somnade hon minsann. Trött som en gnu men klagan fastnar i halsen när jag läser om Denises bakslag. Fick igår höra om ett annat bakslag - ännu ett för en kär vän som tillsammans med morgonens läsning för mina tankar på livets motgångar och hur obarmhärtigt och enligt mig orättvist de kan slå. Hjälplösheten och oförmågan att ge stöd och råd är frustrerande. Man kan inte få smärtan att försvinna eller källan till problemet att upphöra. 
Får inte till orden som jag vill, så ger upp och försöker sova lite jag med när jag nu har chansen.


Surprise!

Titta vad Oo kom hem med idag! Såklart jag måste ha den till min samling! Tittat på den igen och visst trillade tårarna på oss på samma ställen denna gången också! :o)
Tror det bara är Lejonkungen jag saknar nu för att den animerade/tecknade samlingen jag vill ha ska vara komplett!

Tre cacher ute på Hisingen blev det efter ett besök på jobbet med lilltjejen. Hon fick en isbjörn(?) som genast föll henne i smaken bokstavligen talat, tack så mycket! Fick också träffa Helenas lille Tor sju veckor gammal. Jösses vad liten han var! Är ju faktiskt inte så jättelängesedan som lilltjejen var så pluttig men hon var ju rena mastodonten i jämförelse, och betydligt stabilare hehe! Hade ju hunnit glömma hur mycket svårare det var att hantera och bära henne med det där ostabila huvudet!

(Kan hålla huvudet uppe själv!)


(Min samling!)

Kvavt

Ett stycke nybadad avkomma slumrar i vagnen så jag äntligen kan passa på att skriva lite. Gårdagen var helt hysterisk, hann inte gå på muggen och än mindre pumpa under dagen. Allt eftersom eftermiddagens kurser fortgick blev jag allt mer orolig för att tuttarna skulle explodera! Det gjorde svinont att bara nudda vid dom, ja alla morsor som haft mjölkstinna sådana fattar ju hur illa det kan kännas. Då hon sov så gott på morgonen pumpade jag bara innan jag åkte men fick inte ut särskilt mycket. Panikstressade in på närmaste toalett så fort kursen var över och sprutade ut mer än min medhavda flaska kunde rymma. Aptitligt. Men gudomlig lättnad!
Visst är det kul att ha mycket att göra, men frustrerande när man inte hinner det man skulle behöva. Fick slösa bort en massa tid på att strula med tidrapporteringen vilket genererade ett lätt irriterat mail till min arbetsgivare. En timme bortkastad som jag så innerligt behövde till att förbereda inför nästa veckas kurser. Jag kan ju inte jobba hemmavid eftersom jag behöver tillgång till systemet. Nu får det bli som det blir direkt på måndagsmorgonen när kursdeltagarna kommer. 

Somnade till något på tv:n som handlade om plastikkirurgi. De rekonstruktiva dokumentärerna tycker jag är fashinerande och visar exempel på gott och välmotiverat syfte. Gomspalter hos barn, svåra brännskador, skärskador efter olyckor och missbildningar. De mer såpaliknande "dokumentärer" som tyvärr är mer frekventa, där en stackars överviktig har tröttnat på att jojobanta och lägger sig under kniven istället tilltalar en på ett mer roat resignerat sätt över människans dåliga självförtroende och förmåga att lägga dyra pengar på. Så länge det är deras egna pengar är det väl roligt för deras skull om de nu blir nöjda. Fråga är bara om man verkligen blir nöjd när man väl börjat? Hittar man inte bara något annat då? De sätter inte kniven där det egentligen skulle behövas - i hjärnan. Dessa föräldrar som låter sina minderåriga barn förstora brösten och injicera botox? Jag fattar inte! "-Jag ser att min dotter bli lyckligare och vilken förälder vill inte se sitt barn må bra?" Vad är det för jäkla ursäkt? Lägg dom pengarna på en mamma-dotter resa för att fylla ut tomrummet barnet uppenbarligen har. Men å andra sidan verkar morsan många gånger vara en lika flitig slav under kniven så det bleve väl en sådan där semester för gemensamma kirurgiska ingrepp som tydligen ökar nu.
Ser mammatrådar där det diskuteras bröstlyft när amningen är avklarad och jag hamnar i självrannsakan för hur jag själv skulle ställa mig till det om jag sitter där med taxöron till naveln när barnkapitlet är avklarat. Jag hoppas att jag kommer vara stolt och nöjd med min mammakropp, och om inte annat vara för snål för att finna ett ingrepp värt pengarna. Dessutom innebär det de facto också risker. Jag har ju alltid varit nöjd med obefintlig byst trots en del pikar och kommentarer både under uppväxten och som vuxen så varför skulle jag plötsligt få för mig att fixa en klyfta när jag är närmare 40 bast? Tänk vilken grym semesterresa man skulle få för dom pengarna istället!
Slås av insikten av ett ingrepp jag faktiskt gjort - ögonen! Många skulle säkert hävda att det går under paragrafen fåfäga och "emot det som naturen gett dig". Det tål att tänkas på, var går egentligen gränsen mellan ett väl motiverat ingrepp och ren fåfänga? Vad är det för skillnad på ett hakinplantat och konstgjorda linser i ögonen om de båda fått oss att må bra oavsett om orsaken är bra syn utan linser och glasögen eller större tillfredsställelse när man ser sig i spegeln? Kan inte "bara" fåfänga vara ett lika starkt motiv som att slippa torra linser? Varför ska det ens vara någon gräns att diskutera? Man får väl göra vad man vill med sin egen kropp? Ja det tycker jag - så länge det bara kostar och påverkar den enskilda individen som gjort det valet.

(Mars 2006, sista morgonen i behov av glasögon!)


Lite varmt

Klockan är halv fem och sensorn är placerad på skuggsidan. Till och med jag tycker det är lite väl varmt nu! Lilltjejen ligger i bara blöja och mina armar kliar infernaliskt.


Oo premiärbadade i vår lilltjärn och det syns att han stått i linne i flera timmar på fotbollsplanen! Finns risk att han känner av det också ikväll. Jag promenixade ner till Bargumsvallen där en idog fotbollsaktivitet försiggick. Med solen gassande rakt uppifrån var det omöjligt att finna skugga någonstans. Vagnen gav en fläck och Oos fotbollstjejer gladdes åt att se sin maskot på plats!

Efter en stund blev det dock för varmt då planket skyddade den svalkande vinden. Hon höll på att svettas ihjäl! Kom på att vi hade ett paraply i Saabis som Oo kört ned så styrde vagen med ledsen lilltjej genom folkmassan. Kände de förebrående blickarna från andra barnvagnsförsedda morsor bränna hetare än solen. Var det för att jag inte hade heltäckande kläder på henne? Ingen solhatt? Allmänt bara helt fel? Utkämpade en kort kamp om att ta på heltäckande kläder och solhatt men sket som tur var i det. Satte henne i selen och fattade paraplyet. Kunde sedan gå omkring i den svalkande och stundvis ganska rejäla vinden med en betydligt mer nöjd lilltjej resten av tiden! Phu!

Den observante kanske ser blåmärket på min arm, resultatet av en fight med Oo som alltid slutar med det mest effektiva sättet att distrahera och få övertag: Jag nyper honom i överarmarna! Oj vad han ylar! Hohoho! Problemet är bara att han ska ge igen och så sitter vi båda där med smärtande överarmar båda två! Men av någon anledning är det oftast på mig det syns, och det ser ju lite sådär ut och gå omkring med dom bland folk! Ett märke kan ju vara vad som helst, men flera på båda armarna? Hahaha!

(Andra armen!)

"-Eeh, det är bara efter ett skojbråk, jag lovar!"


Jag ska nog hålla mig undan från solen resten av dagen så Oo får ta med lilltjejen och jaga dagens cache denna dag också. Förhoppningsvis på ett mindre fästingtätt ställe! En svalkande dusch vore inte helt fel!

Nationalnånting


År 2006 är dryga fyra timmar gammalt och vi slappnar av och summerar kvällen på Stenungsbaden. Fick många delade meningar om min slips som jag själv tyckte var fräsig! Undrar om jag kommer att återgå till krogbranschen mera, känns som jag fått min beskärda del av nattjobb och att komma hem vid sextiden på morgonen sabbar hela kommande dagen. Funderar till och med på att låta mitt förordnande löpa ut när det sker om två år, just det alltså strunta i repetitionskursen som jag ju flyttade fram till november. Varför? För de nya uniformskraven för ordningsvakter som i mitt fall träder i kraft årsskiftet 2012. De som nyutbildar sig nu måste bära den efter 2011, dvs vi redan verksamma har ett år extra som övergångsperiod för att få "slita ut" den klädsel vi nu har.
Den nya blir väldigt lik polisens och kravet på enhetlighet har som syfte att tydliggöra att vi är förordnade av dem samt göra det lättare för allmänheten att känna igen oss. Inga mer randiga slipsar, jeans eller kycklinggula jackor. Förstår syftet, ingen ska kunna säga att de "inte förstod att det var en ordningsvakt" de anföll, men samtidigt har iögonfallande kläder som just gult eller rött underlättat för oss i särskiljandet bland en folkhop. I vilket fall är det en klassisk uniform med byxa, tröja och jacka samt kostym att välja bland. Tror till och med att sådan där båtmössa skulle till! En uppskattning landar på drygt femtusen spänn. Då jag inte är knuten till något företag innebär detta att jag får bekosta den själv och då jag jobbar så pass lite vete tusan om jag tycker det är värt det. Inklusive kostnaden för fortbildningen och förnyande av förordnande blir det många pass innan jag tjänat in alltihop. Nu har jag ju till november, men egentligen ytterligare ett år innan jag måste gå fortbildingen för att behålla förordnandet att fundera på hur jag ska göra. Med en växande lilltjej och kanske ytterligare en knodd framgent känns det som min tid för extrajobb kommer att begänsas ytterligare och av de två jag har väljer jag då instruerandet. Så känns det just nu i varje fall.
Apropå ordningsvakteri hittade jag en mycket bra blogg av en ordningsvakt om ordningsvaktjobbet.

Lilltjejen sover och Oo är nere på Bergumsvallen där en lokal liten fotbollsturnering försiggår, så kallade Bergumsdagarna. Den pressande värmen har gett vika för ett uppfriskande ösregn på morgonen. Hänger kanske lilltjejen på magen och promenerar ner till vallen sedan. Hon verkar lite småförkyld med tät näsa och småhostande. Kanske därför hon sovit lite sämre på sistone.

(Små fossingar med minitossingar!)


Har dammsugat upp en hel hög av döda flygfän. Fattar inte vad de ska in hit och göra.
Just det, det är visst nationaldagen idag. Det fattar jag inte heller, vad ska en sådan vara bra för? Nu har den ju blivit en helgdag så det är ju najs, men å andra sidan förlorade vi ju Pingstaftonen istället. Och vad är Pingst för något då? Snacka om att ha noll koll, och att inte bry sig ett skit. Blir väl att plugga på när avkomman uppnår "varför?"-åldern, eller så visar jag bara med en suverän svepande armrörelse mot datorn där Google är inlagt som startsida. Höhö!

Lite själv

Rena tropiska värmen denna dag också! Har hållit oss inomhus mest hela dagen faktiskt, det kliar tillräckligt på mina armar ändå. Har en liten stund för mig själv då Oo och avkomman är ute och cachar. Pluggar koreografi och passar på att skriva lite. Än så länge är det bara låt nummer sex och tio som tilltalar mig, den grymma benlåten med enbart kickar och så stretchen. Hittade sexan med sådär ljudkvalité, men den är tung, riktigt tung! Och som kontrast är tian rent ljuvligt fin. Sista powerlåten som liksom ska avsluta hela konditionsdelen med dunder och brak är bara bedrövlig, tror aldrig jag kommer att gilla den!
En väldigt morgonkinkig lilltjej medförde att vi tog en timme var från 04.00 innan hon somnade till igen, tätt följd av sina föräldrar! Oo förblev som en zombie både före och efter fotbollsträningen så han fick sova några timmar tills grannarna bjöd in på fika.

Har tvättat och plockat lite vilket i princip bara bestod i att flytta sakerna från en plats till en annan. Fick en stund i skuggan på gräsmattan med korsordstidningen medan lilltjejen sov.
Undrar hur många grillar som går varma denna kväll egentligen? Eller under helgen totalt?
Shit, jag får ståpäls av Alexandras röst, bara älskar sådana låtar!

(Vajjert!)


Under gårdagen påbörjade Oo projekt jordhög, en sådan grej som hamnade på "att-göra"-listan redan när vi flyttade in men alltså först nu påbörjats. Rester från vad vi antar är förra ägarnas trädgårdsambitioner som liksom våra aldrig blir av. Sedan altanen färdigställdes hamnade högen som ett bevuxet hinder mellan framsidan och kortsidan, för att inte tala om hur trökig den är där den ligger med halva landets flora spretande åt alla håll. Hälften av vegetabilierna lyckades Oo jobba sig igenom, så nu får vi se när ambitionen faller på igen. Förhoppningsvis innan grönsakerna hunnit återta sina platser vilket har en jobbig förmåga att gå synnerligen fort!

(Vissa kan ju bara sitta och slappa!)


Lite svårt att får tankarna att fokusera när combatmusiken går på hög volym. Det spretar åt alla håll, och av någon anledning snurrar Elitloppet som en störande faktor i gyttret. Jag hade gissat att det handlade om någon tuff triathlontävling eller något, men som en påflugen medpassagerare på flyget mellan Göteborg-Umeå nogsamt informerade mig om handlade det om trav! Alltså kusar som springer runt, runt med viga karlar bresande där bakom!

Varför jag i hela friden kommer ihåg detta är det faktum att denne manlige medpassagerare stötte så pinsamt enträget på mig trots mitt uppenbara motstånd! Jag var visserligen singel och brukade för det mesta uppskatta och hantera sådana inviter rätt bra. Men nu var jag på väg upp för ett pliktskyldigt besök hos mamma och pappa för att gå igenom sommarstugan inför dess försäljning och därför inte på bästa humöret. Kände mig dessutom inte som en puma direkt med myskläder (bekvämast att resa i, vadå skulle ju inte på en dejt precis!) och så med mina flaskbottnade gamla glasögon som kronan på verket. Trodde mina hörproppar med synligt liggande mp3-spelare och ohejdat intresse för molnens formationer skulle verka avsnoppande men icke! Fick en förteckning över karlns antal bilar, vilket stort fint hus han hade och så det berömda Elitloppet dit han varit för att i egenskap av företagsägare bjuda sina största kunder. Solbrillorna jag har på mig fick jag av honom, ännu en fjäskgåva han gett till kunderna innan resan. Så jag fick dom, och hans telefonnummer hem och mobilnummer, och mailadress, och hemadress! Jag tror jag kanske sade fem ord allt som allt. Men jag fick ett par rätt ok brillor!

Som väntat blev det inget trevligt besök. Tror inte jag träffade mamma mer efter det än det sista besöket på sjukhuset innan hon dog. Har ju redan skrivit om det deprimerande besöket i norr, men tänker ibland på sommarstugan och hur synd det är att vi faktiskt inte kunde ha det kvar.
Hur som helst var det Elitloppet som snurrade i min hjärna. Har aldrig förstått mig på travsporten eller dess tjusning. Stackars hästar snarare.

Nu kom Oo hem, för andra gången med en strumpa mindre på lilltjejen! Den ligger i Hjällbos skog någonstans. Av någon anledning ska han in och ta de besvärligaste cacherna när han har henne med. FEM fästingar har plockats av honom och en av lilltjejen! Blääääh!
Nu blir det middag, pastasallad som vi åt till lunch. Har jag nämnt att vi är latmaskar?


Färre än 100!


Jag fick denna utmärkelse av Denise och blir alldeles glad i hela jag!
Kriterierna var att man skulle tillägna de tre till fem favoritbloggar man hade med mindre än 100 följare, hur följaren nu ska kunna veta det om man inte har sådan statistik öppen på bloggen. Men jag uppfyller detta så tackar och niger! :o)
Denise genomgår en omtumlande IVF-resa som trots sina motgångar ändå lyckas hålla bitterheten stången och den positiva inställningen så hög att man bara kan förundras av styrkan och kärleken mellan henne och hennes man. Önskar dom allt gott!

 


När jag ändå är igång med bildinlägg!

Welcome to our messy home!
 

Önskar jag kunde säga att det var ett tillfälligt kaos som kan skyllas på lilltjejen, men tyvärr är det hennes latmaskar till föräldrar som ser till att detta läge är konstant!

Notera att combat-dvd:n går i bakgrunden. Här slösas ingen tid!

Ännu mer... BC 48

Lyckades ju glömma träningsskorna hemma. Vilken tur att jag inte är en sådan som springer omkring i flip-flops, klackar eller träskor! Att köra barfota är ingen hit så detta funkade rätt ok ändå.
Fick en turbokomprimerad introduktion till taekwondo där vi alla snurrade som yra stelopererade höns i våra försök att göra snurrande kickar och kickkombinationer! Intressant. Och man fick upp värmen ordentligt innan det blev dags att smaka själva koreografin.
Som vanligt är jag inte särskilt entusiastisk, och sista powerlåten var rent dålig. Ingen go alls. Mycket fokus på ben i form av styrka och kickar - mycket kickar!

Om två veckor är det dags för release i Kållered så nu är det pluggapluggaplugga som gäller!

Summer edition

Mer combat, nu från vår Summer edition den 2:a maj.Hur skönt som helst att köra i kjol! Man får bara se till att ha något under! Xo)


Charlies angels

Har fått bilderna från vårt Charlies angels-tema den 19:e maj. Hohoho!Det var de snygga. Dags för de öh, underhållande!
(Redo för fight!?)
På något primitivt plan gillar jag nästan denna! Grroarh!!

Fem månader


Det brukar visst bara vara med första barnet och första året som man håller på och fånar sig med månadsdagar och sådant. När ett år är fyllda antar jag att det inte är riktigt lika häftigt med "Idag blir Kalle ett år och två månader!", men vad vet jag vi är ju inte där ännu. Känns som en halv evighet sedan och inte bara fem månader sedan man vid denna tid låg bortdomnad i Varberg med ett knytte intill. Att ungarna inte har en växtvärk?
Fick hur som helst gräsmattan klippt i den gassande solen igår. Svettades som en gris, men gick ändå förvånansvärt bra med lilltjejen på magen.

När Oo kommit från jobbet och middag avklarats monterade och invigde vi sittdelen till vagnen. Tog dagens cache som blev två i Gråbo, varav en var en nano vi letat efter flera gånger utan att lyckas. Denna gång kom en familj förbi när vi börjat misströsta. Vi anlade våra coola "vi-bara-hänger-här" miner tills de passerat, men då de kom tillbaka strax efter undrade jag om vi kanske inte sett så oskyldiga ut ändå som vi hoppats. Det vore ju inte första gången som förbipasserade mer eller mindre misstänktsamt undrat vad man hållit på med! Men så höll ju pappan i sin smartphone likt en kompass och barnen flockades intill. Klart bekant beteende! Mycket riktigt, andra cachare som var ute efter samma gömma! Efter ännu en god stunds letande tillsammans hittade jag den till slut! Halleluja!

Fyra försök blev det totalt då vi faktiskt bröt det tredje för att gå och logga en annan som Oo spanat in. Han fick plocka fram sina närliggande primatgener medan jag stannade med lilltjejen på marken :o)
I eftermiddag är det dags för combat kvartal, nummer 48! Ny koreografi som ska pluggas in inför releasen i Kållered. Som vanligt ska det bli spännande att se vad den nya har att bjuda på!


Lite mör

Inte alls så pigg som jag försöker påskina. Är duktigt trött i kroppen efter combatpasset, men en promenad i solen längs havet må man väl fixa? Att den sedan landade på en mil gjorde en trött Linda mycket trött till kvällen! Fick huvudvärk också som straff för den knappa halvlitern av vätska jag fick i mig under dagen.
Glömde försås att ta en bild på vår sommarcombat men förhoppningsvis skickar Amanda vars pojkvän var där och fotade, några bilder snart. Grymt kul som vanligt och Ylva hade fixat Piggelinglassar som deltagarna fick ta efteråt!

Försökte bibehålla mina heltäckande kläder men fick till slut ge upp. Har kliat duktigt på armar, händer och hals under natten! Vi promenerade från Hovås, förbi Amundön till Billdal och naturligtvis hade vi ju inte hamnat på det promenadstråket av en slump - vi tog en wherigo chache! Så det blev en rejäl promenad för en enda loggning.

(Enda pausen - Amundön)


Wherigo cacher är som ett litet program man laddar ned till sin gps. Sedan är det nästan som en multi, där man ska ta sig till olika platser som beskrivs i detta program, men för wherigo öppnas nästa hållpunkt först när man hittat den föregående. Ett exempel var en fastighet som hade ett gigantiskt ogästvänligt stängsel. När vi kom dit öppades nästa hållpunkt samt uppgiften att räkna antalet lampor på stängslet. Vid nästa skulle antalet sjöbodar räknas och så vidare. Dessa siffror skulle sedan pulas ihop för att ge de sista definitiva koordinaterna där själva cachen låg.

Ballerinakex är ju rätt populära har jag förstått. Jag hamstrade ju sådana på Bräckboden häromdagen (nio kronor styck!). Hur äter ni dom? Jag brukar köra en variant där jag vrider isär kexen så all nougat hänger kvar i det ljusa kexet, tuggar i mig den mindre goda chokladunderdelen och avnjuter till sist den ljusa ringen med det godaste gegget! Det finns en fara med den metoden dock när jag har en förmåga att vilja avnjuta ovandelen i några bitar åt gången, den ljusa ringen spricker sönder och hela härligheten faller i backen! Så står jag där med bara det tråkiga chokladkexets torra eftersmak i munnen. Oo tyckte det var vansinnigt roligt och dokumenterade min spillda mjölk, eller i detta fall, tappade nougat. Men ingen mening att gråta över tappad nougat, det är bara att ta ett nytt kex!

Jag och lilltjejen flyttade över till gästrummet inatt då hon hade en förmåga att vakna varannan till var tredje timme. Hon somnade rätt snabbt om, men lite knepigt att gå från sovande till störtgråtande eller gnäll på en sekund. Konstig hur man är funtad att man ändå kan ligga på morgonkvisten strax efter Oo åkt till jobbet och bara betrakta sin nattsuddande men ändå pigga lilltjej, och finna henne hur underbar som helst! Man undrar vad som rör sig i den där lilla hjärnan egentligen och hur länge det kan vara intressant att bearbeta leksaken med munnen. Så kommer en prutt man inte trodde var möjlig ur en sådan liten kropp och man kan inte låta bli att garva. Jag vet, låter så där jobbigt föräldrasentimental. Efter frukost nummer två och några timmars vakenhet somnade hon nu om så att jag också fått mig lite frukost och dessutom bloggat.
Termometern visar tjugo grader i skuggan och solen skiner. Funderar på att ta en dust med gräsklipparen när lilltjejen vaknat. Men nu ska jag inta horisontalläge i soffan och förhoppningvis slappa lite innan hon vaknar.


Solen?

Det blev ett gäng "Ghost whisperer" igår. Inte direkt för att vi kände för ett rysmaraton med plötsligt uppdykande spöken i spegelglas och fönsterrutor utan för att lilltjejen vägrade somna. Vi kom väl till ro närmare ett-tiden och vid fem vaknade hon igen för att överflyttning till vår säng och matning. Tack och lov somnade hon om men då jag inte vågade röra henne blev jag kvar där balanserande på sängkanten där det fick sådär att sova vidare.
Men jag är laddad inför vår sommarcombat, hehe! Har inte superkoll på de andras gamla låtar men det går nog bra ändå. Huvudsaken jag har koll på mina!
Vädret är inte alls så bra som vi hoppades på, och då det nu blev som det blev inatt fick förmiddagscachingen vänta. Var är solen?
Har förresten glömt nämna den gigantiska högen med kläder som Monica shoppat åt lilltjejen i Ullared! Gekås är grymt ur barnklädessynpunkt för de som inte vill lägga en förmögenhet på kläder som ungarna växer ur på nolltid. Tusen tack!

"You're shining.
I feel U
I want U
I know your touch is all I need
I'm waiting - you´re shining!"
Det är ju solen som sista powerlåten jag ska köra det handlar om, hoho! Perfekt till sommartemat!

Åtta plus en


Det bidde caching på ett soligt Lindholmen idag. Utgick från Sportlifes anläggning och knatade genom hypermoderna företagsparker, anrikt bostadsområde och tråkiga industritomter. Åtta blev det sammanlagt.
 
Letade förgäves efter en cache som typiskt nog skulle ligga precis i vägen för ett pågående studentutsläpp. Visade sig sedan att den cachen troligen var mugglad och därför avaktiverad. Lite nostalgiskt att se dessa lyckliga studenter otåligt väntande innanför dörrarna, laddade inför språngmarschen till den uppbyggda scenen femtio meter bort. Jag minns när jag stod alldeles utanför Strömbackas dörrar med studentmössan på och vi ledda av Christian skanderade ihop "T3A!!" Varven i höskrindan upp och ned längs den då fortfarande trafikerade Uddmansgatan där parallellklasserna i sina öppna lastbilar och flak skanderade "Djur i bur" åt oss när vi passerade varandra. Jag har inte många foton från studenten och minns inte mycket mer än hur vi stod där och hurrade, tjöt och skrek varv efter varv. Har ett foto av Anna som med stort leende kikar in i kameran från sidan, höskrindans galler och björklöv i bakgrunden. Konstigt att jag inte minns mer sedan än ett hastigt fik med uppvaktning med familjen och några släktingar. Kan ju inte ens skylla på alkoholgenererad glömska, men någon form av festlighet måste jag väl ha åkt iväg på efteråt?
Nåväl, geocaching var det ja. Blev lite orolig att jag skulle bli tvungen att dyka in i nässelsnåren för att leta en gömma, men så elak hade ägaren inte varit som tur var!

(Kom och mys!)
SVT:s flashiga bygge hade ju såklart en cache.(Inte årets modell dolde förstås också en!)
En liten grön oas i företagsdjungeln - hade också en cache förstås!


Blev mumsig middag så här inför den extralånga helgen! Imorgon klockan tolv kör jag "Body Combat - summer edition" ihop med Ylva och Amanda i Kållered. Före och efter blir det caching för hela slanten. Oo har planerat nån rutt på femtioelva cacher vi ska hitta. Oo jobbar klämdagen men sedan är vi ju också lediga på måndag, nationaldagen. Blir en extra kort vecka för mig alltså med en enda arbetsdag, höhö!

Känns lite här och var att jag varit länge i solen, det kliar!

Just det, spontanåkte upp till Kungälv för ett besök på Bräckboden. Fick loggat en multicache också på order av Oo, en vilkens första och enda steg vi fixat tidigare. Så det blev nio loggade totalt idag!

Navelskådan

Fru P bekräftade att det är ok att sörja det liv man hade innan man plötsligt fick ansvar för ett nytt litet liv. Får bekräftat av andra i min omgivning av deras svårigheter att vänja sig och finna balansen när de kommit tillbaka till sina arbeten och tillika mer och mer av sitt gamla liv. Jag dippade där i söndags igen, hamnade i det gråtmilda stadium jag bara upplevt under graviditeten. Några timmar på ett iskallt Gamla Ullevi och en dos av mitt gamla verksamma jag var precis det som behövdes för att komma ur mitt självömkande tillstånd och sedan var det måndag och jag fick ytterligare två dagar att finna balansen igen.
Skyndade hem igår för att möta upp Oo med lilltjejen på Bergumsvallen där han ska träna flicklaget. Tar över vår sovande tös som får åka hem igen. Där hemma är det tydligt att Oo varit i grejartagen och bara en sådan sak som att kaktusen nu är delad och omplanterad gör mig alldeles glad. Försöker jag mig på att analysera mina känslor är det kanske en form av lättnad för att Oo och lilltjejen klarar sig alldeles utmärkt utan mig, att jag inte behöver ha något dåligt samvete för mitt val att återgå till alla mina arbeten så tidigt. Att mina egokänslor att trivas så bra i gymmet, framför datorskärmen och på en regnig fotbollsarena bara har positivt med sig i form av en gladare mamma och starkare band mellan far och dotter. När det nu gått snart tre veckor sedan jag började jobba igen känner jag att jag har lättare att släppa kontrollen och framför allt det dåliga samvetet.
Undrar dock lite nedslående om min återgång till mitt gamla liv har minskat toleransnivån inför min mammaroll, just för att jag deppat ihop när helgen kommit och jag haft mycket tid som just mamma. När jag var hemma heltid var det bara det som existerade, där all min fokus och hela min inställning var. Nu när jag så får smaka min gamla tillvaro igen är det som mitt mammatålamod minskat, framför allt när Oo finns tillgänglig för att ta över. Men knappa tre veckor kanske är för lite för att dra några stora slutsatser eller grunda några djupare analyser på. Det kanske bara handlar om en naturlig omställning liksom den första där man skulle finna sig till rätta hemma full tid. 
Känner dock ingen bitterhet eller annat mot lilltjejen trots att hon ju onekligen är orsaken. Ändå är hon ju inte det, hon är ju mer oskyldig än jag är skyldig till att det snöar på vintern! Detta handlar om mig och mig enbart, och det är väl den stora lyckliga stjärnan att jag känner så, att mina känslor är vända mot mig själv och ingen annan.

RSS 2.0