Hål

Jag tror jag har hål, kanske till och med i två tänder. Jäkla skit. Kanske man får skylla sig själv när man inte tandtrådar, sköljer och knaprar fluortabletter utan bara kör med vanlig hederlig tandborste två-tre gånger per dag. Uppenbarligen inte tillräckligt många gånger eller tillräckligt länge. Det är klen tröst att skylla på salivens sammansättning vilken tandläkarna säger är olika från person till person. En del får hål, en del tandsten och en del ingenting alls. Jag hör tydligen till de förstnämnda och borde därför kanske vara storkonsument av tandtråd och sådan där sköljgrej, men orka. Och då får jag ligga där med krökta tår medan borren jobbar sig ned i kindtänderna och jag svär att alltid tandtråda minst en gånger per dag, eller i varje fall varannan... vecka.
Nu är tid inbokad i juli där jag lär pröjsa sjuhundra dryga för tre minuters konstaterande av faktum. En sådan där försäkringsgrej kanske inte vore så dumt att ha i mitt fall. Att det ska vara så jämrans dyrt att gå till tandläkaren! Är det en förebyggande grej, för att folk verkligen ska anstränga sig att inte behöva gå dit? Låt säga totalt tio minuter för dryga sjuhundra spänn ger en jäkla timpenning. Inte ens de som åtgärdat Gulingens alla behandlingar når den nivån, och då brukar ju ändå den katagorin anses vara duktiga på att ta betalt!
Inte nog med att man ska få en borr ner i tandroten, man ska pröjsa en halv förmögenhet för det också.
 
Nu är det av ljudet att döma visst dags att byta en blöja, helt gratis.

Kommentarer
Postat av: Karin

Stackare. Men vet du att vi asiater har lätt att få karies? Det säger min tandläkare iaf. Jag har haft supermyvket hål sist jag va där gick det på 3200:- sen tog nån högkostnadsgrej över. Och jag är i perioder duktig med tandtråd men det verkar inte hjälpa så mycket...



Fina kort på dig o Ronja!!

Ha det gott

Hälsningar Karin

2011-06-16 @ 18:31:52
Postat av: Linda till Karin

Jaså är det så? Skönt på ett sätt i sådana fall att det inte bara är slarv med tandborsten! Xo) Usch det var många tusenlappar! Tack och lov för den där högkostnadsgrejen! Inga roliga utgifter precis!



Tack, och ha det så gott själv! :o)

2011-06-16 @ 22:11:14
Postat av: Anna

Tandsten här. Jag har det hellre än hål. :o)

2011-06-17 @ 10:28:24
Postat av: Linda till Anna

Din lyllo! ;o)

2011-06-17 @ 11:14:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0