Fredag alltså

Det är fredag, hur blev det fredag? Det känns inte som fredag men vet inte heller vilken annan dag det heller skulle kunna vara - bara inte fredag. Antar att det är en trevlig överraskning för solen skiner och jag har inte hysteriskt med möten och imorgon är det lördag och helg.
Deltagarantalet har gått ned på sisone i Frölunda och jag vet inte varför, mina stammisar har hittat andra pass, tröttnat eller bara njuter av våren och andra aktiviteter. I Sisjön har det istället gått upp och det är trångt i vår lilla sal och till morgondagens pass i Majorna är det kö. Allting går upp och ned i perioder.
 
Slocknade tidigt igår och natten fylldes av massa underliga och till största delen otäcka drömmar. Det är blod, jakt och utsatthet. Det är bara i drömmarna jag hulkgråter och förvånas varje gång jag vaknar och bara finner till sin höjd en liten tår som sipprar ned mot tinningen, ibland inte ens det, så ynkligt mot den bottenlösa förtvivlan och flödet som ohämmat övermannant mig sekunderna innan. Jag tänker att jag ska komma ihåg vad jag drömde eftersom de just kändes så starkt, men likväl upplöses de som nattfrosten av morgonsolen. Det sägs att sömnen och drömmar processar våra intryck, minnen och känslor och då kan man onekligen undra vad det är jag egentligen processar för något med mina livfulla och detaljerade massakrer. 
 
På andra sidan fönstrets nosavtryck har vinbärs- och krusbärsbuskarnas blad exploderat ur sina knoppar liksom Magnolians blommor på min framsida. Pollenallergikerna har sitt värsta att se fram emot och jag som inte är en av dessa konstaterar ännu ett faktum att vara tacksam för.
 

PVÖ

Japp, "Person Vagnar Östra" tror jag det betyder, beteckningen på den byggnad jag idag befunnit mig i sedan tidig morgon. Av någon anledning fick jag frågan och också accepterade förfrågan att ta mig an ett tredje team - tills de får en ny Scrum Mster på plats de den nuvarande slutar med kort varsel. Hon lämnar sista sprinten innan PI Planeringen, verkligen vältajmat....inte!
 
I brist på utrymme sedan mitt kära TJA revs har vi två kontor att tillgå, TC nere i fabriken och PVÖ uppe hos R&D. "Mitt" nya team ville testa att ses och arbeta tillsammans en gång i veckan och då är det PVÖ som gäller för utrymmets skull. Så det var bara att tråckla sig igenom trappor och korridorer till ett stort men förvånansvärt tomt landskap. Strax ska jag förhoppningsvis hitta ut också för att åka till mitt pass i Frölunda.
 
Ännu soligt och kyligt men kom ut en jogg under lunchen, det är ju mindre än en månad till Göteborgsvarvet! Tungt och segt och svårt med motivationen är det bara att tugga på. Mysigt med alla Vitsippor i varje fall.
Till kvällen återställdes ordningen då jag åkte på däng i Hippocrates... 
 
 
 

Tofflorna

Det blev grillpremiär igår med gräddränkta jordgubbar till efterrätt, ååh så gott!
Medan Christer lekte grillmästare spatserade jag ut och in och orkade således inte ta av mig mina älskade innetofflor mellan varven utan stack helt sonika ned dem så gott det gick i de synnerligen slitna utemotsvarigheterna. Av någon anledning tyckte Christer detta var så vansinnigt fult att jag naturligtvis fick strutta omkring ännu mera. Han skämdes på riktigt och ju mer han vämjdes desto roligare fann jag det hela. Jag är verkligen så långt ifrån hans tidigare tjej-preferenser man kan komma! 
 
Körde en omgång Hippocrates igen och kors i taket, jag borde ha köpt en lott för jag vann!
Att försöka tänka två eller fler steg framåt är för mycket för min stackars hjärna och där det blev härdsmälta fann jag mig själv mer eller mindre bara greppa en patient eller läkare på måfå. Orka tänka! Ur den aspekten och det faktum att vi missade ett moment som medfört att jag inte kunnat investera som jag gjorde, så vet jag inte om min vinst är värt särskilt mycket. Och där jag är som guldfisken kan man lita på att Christer är elefanten och ser till att inte göra samma misstag igen!
 
Sommar och med det semesterplanering är på gång där jag och Johan funnit det som var bästa möjliga för honom och Elena i deras utmaning att kombinera med hennes ex. Jag har ju inga specifika planer förutom Sälen och ingen annan att ta hänsyn till så är väldigt flexibel vilket känns skönt. Hur gör de som har barn med fler än en, vilkas nya har barn i sina tidigare och nya relationer och så vidare? All cred till alla dessa och mitt pusslande för att hitta vikarier till mina combatpass är banala i jämförelse.
Apropå pusslande har det blivit en paus sedan mitt hysteriska skov jag hade där ett tag. Inte för inte som pusslande lämpar sig perfekt vid långhelger och ledighet när jag nu har svårt att föreställa mig ha tid att sätta mig och slutföra något i rimlig tid.
 

FC

Vad bortskämda vi blivit senaste tiden med strålande sol som fått våren att explodera. Var det inte nyss jag skrev att snön vräkte ned utanför fönstren? Nu har knopparna spruckit på träd och buskar och mina rabarber vuxit så det knakar. Iskalla vindar visserligen men i skyddat läge sommarsvettas man.
 
Lilltjejen har längtat så och i lördags var det äntligen dags att återvända till Fågelcentralen. Som förmodat var det ännu väldigt lugnt med bara ett antal vuxna djur och två duvungar. Duvor och kråkfåglar är det ständigt ute i voljärerna, samt ett antal sjöfåglar ute i bassängen.
I lugnet före stormen får vi istället passa på att göra underhåll. Lilltjejen sattes i arbete av Gilian, en toppentjej som verkligen tagit sig an henne och till söndagen var det Ingemar som inkluderande såg till allt hon fick vara med vid minsta aktivitet som rörde fåglarna. 
Annars har vi byggt staket, burit sten, skurat väggar, golv och burar tills de helt sonika inte kunde finna på mera arbete åt oss - det är ju volontärer på andra passet också, och vi fick åka hem lite tidigare.
 
Till lördagen pasade det bra eftersom vi då hann utföra en hel del ärenden, så som att uppdatera Lilltjejens sommargarderob. När förra årets byxdresser nu slutade vid vaderna var det bara att acceptera ännu en inköpsrunda. 
Trötta men nöjda blev det mys i soffan resten av kvällen.
Nere till vänster är det Fågelcentralens egna katt, Smulan som tillhörde en av de som startade organisationen för ett antal år sedan. Då var katterna två och när grundaren som bodde i villan intill centralen flyttade beslöt han att de gamla fyrbenta mådde bäst av att stanna kvar. Nu är den kvarvarande Smulan en övergödd och bortklemad sorts maskot för centralen, en aning motsägelsefult kan man tycka men enligt veteranerna har hon aldrig bevittnats visa något intresse för vare sig de bevingade patienterna eller fria kringflygande.
 
Att vi kunde sluta lite tidigare också på söndagen underlättade så det inte blev lika stressigt inför Lilltjejens fotbollsträning. Kunde unna oss gigantiska kulor på Triumf glass och byta om i lugn och ro innan jag skjutsade ned henne. Mitt pass i Frölunda var riktigt jobbigt med seg kropp, men likväl skönt och välbehövligt. 
Bror som ständigt måste hitta nya viloplatser på grund av Plutt har nu börjat vara mer på övervåningen och som det gosigaste pälsansiktet av de tre blir jag alltid lika varm av att se honom med min Lilltjej.
 

Medhjälpare

(null)
Kursen i kinesiska närmar sig sitt slut med skriftlig och muntlig tentamen. Jag betar mig igenom materialet från början och känner att jag är långt ifrån ens en bäbisnivå.


Curlar

(null)
Ännu en sommardag som jag tillbringat inomhus framför skärmen morgon till kväll. Styrelsemötet krockade med Lilltjejens fotbollsträning så hon fick cykla till och från Åby vilket gick hur bra som helst. Extra benträning uppför alla backar hem!

Jag hade dåligt samvete för att jag inte kunde skjutsa och övervägde att komma sent och lämna mötet tidigt och därför nu superstolt och tycker det är stort, varför är det egentligen så? Själva promenerade och senare cyklade vi till och från Strömnässkolan redan i lågstadiet, två kilometer enkel väg, ett stenkast för många andra barn. Jag tyckte varken det var långt eller jobbigt då men idag skjutsar vi våra ungar överallt och "inte ska väl han…" och "inte ska väl hon…".
Det brukar sägas att det är så mycket farligare idag, att man skjutsar för att skydda dem mot överfall och medtrafikanter, och vill du riskera att något händer ditt barn
Tänk så mycket curlande vi gör för att inte framstå som oansvariga föräldrar. Så curlar vi för vår egen eller barnens skull? Vi vill gärna tro att det är för deras eftersom det rättfärdigar oss själva när det i ofta och mycket egentligen bara är en björntjänst. 
Jag kommer att skjutsa henne när jag kan, men kommer kanske försöka att inte kunna lite oftare framgent. I varje fall under sommarföre… och fint väder.

Lufs

Vet inte riktigt hur det gick till men plötsligt kunde jag springa i bara kortärmat. Hela arton grader visade termometern när jag lämnade av Lilltjejen för hennes gymnastik och själv gav mig ut på min dryga milslånga runda runt Lindome. Mina ben var sega och stumma så blev styck och bitvs promenerande i stället. Alltid något.
 
Katternas nosavtryck avtecknar sig skarpt i morgonsolens fönster och ansiktet småkliar ännu. Det börjar dra ihop sig till förberedande arbete inför nästa PI Planering och Plutts svans hänger ned framför min mittenskärm. Tröttnar på min själv som fortsätter att scrolla igenom kvällstidningarnas, i brist på ord - osympatiska förstasidor där krigsrubriker varvas med kändisskvaller och bantningstips.
 
Styrelsemöte ikväll så Lilltjejen som inte har möjlighet att delta i sitt lags träningar på tisdagar och torsdagar, deltar istället på de ett år äldre tjejernas onsdagsträning och får således cykla till Åby för första gången idag. Det är verkligen fulltecknade veckor för henne, inklusive helgerna nu när både fotbollsmatch- och Fågelcentralens säsonger drar igång. hon har längtat till att återvända till Fågelcentralen! Det är relativt lugnt ännu som jag förstått. I takt med att fler ungar kläcks börjar folk också vara ute mera med de stigande temperaturerna - och således också hittar fler nedfallna eller skadade fåglar.
 
Avslutar med en av de många fyndiga memes som cirkulerar!
 
 

Lång dag

(null)
Tidig morgon för Future cups tredje och sista dag. Oavgjort inne på Heden och vinst mot danska piger nere på Åby efter lunch. 
Jag hade förberett så direkt efter åkte vi norrut via churros-stopp i Bäckebol ut till Marstrandsön. Vädret var för fint för att inte ta vara på och nästa helg jobbar vi säsongens premiärpass på Fågelcentralen.

Marstrand är hysteriskt under sommaren vilket vi påmindes när kusinerna var här. Nu är det tidig vår och dessutom sen eftermiddag så inte alltför trafikerat längs kustpromenaden. Ännu var vinden kall men så svag att det inte störde. 
Lilltjejen var trött och motsträvig till en början tills vi kom ombord på färjan och hon upptäckte de nykläckta små öronmaneterna som kämpade nedanför. Vi tog vänstervarv på den yttre slingan till fyren innan vi vek av inåt för ett försök på grottan. Hon var dock inte alltför nyfiken så när vi inte hittade rätta stigen siktade vi på nålsögat istället.

Nu är vi båda rätt möra, trots att vi - egentligen inte gjort särskilt mycket. Imorgon är det tillbaka till vardagen och det känns som man varit ledig väldigt länge, riktigt skönt! (null) 

(null)




Dubbelkli

Lilltjejen ligger intill och nu har vi båda kli i våra brunbrända ansikten. Smörjde in mig och gömde mig så gott jag kunde under keps och huva. 
(null)

Veckohandlade och hann se större delen av första matchen då Johan också anslöt efter sin padelmatch. Hängde kvar i stan och lunchade på Pizza Hut innan nästa match. När vi gick längs Avenyn fick vi vår Lilltjej mellan oss och hon fattade oss i var sin hand.
"Så här ska det vara, ni båda samtidigt!" Säger hon och tusen knivar skär i mitt hjärta. Det finns inte mycket man kan säga, jag hittar i varje fall inga bra ord utan kramar bara hennes lilla hand lite extra som en bekräftelse på att jag hört och förstår. 

Imorgon bitti är det match igen och går det bra kanske det blir slutspel. Nu ska jag och mitt brännande ansikte försöka sova.

Solbränd

(null)
Ingen påsk utan påskägg ansåg Christer så en promenad i solen till Godisbjörnen där vi fyllde var sitt. Jag tror inte han rörde sitt och jag åt en handfull från mitt, men skulle det vara så skulle det visst vara.
Åkte på däng i Hippocrates där vi missat detaljer i reglerna så det blev svårare för min hjärna att hänga med. Utvalda påsk- tillika jul- och midsommar-matsfavoriter innan jag åkte på däng igen. Igen och igen och ändå vill jag fortsätta spela och prova nya…

Äppelpaj med glass och vaniljsås i obscena mängder till katastroffilm på Netflix, jag gillar sådana. Denna gång något kometfragment i storlek planetdödare och utvaldas kamp att ta sig till skyddsrum på Grönland. Vi konstaterade att vi skulle vara körda då en scrum master knappast skulle kvala in som behövd kompetens i ett återuppbyggande av samhället, inte ens IT-arkitekt med storhetsvansinne. Vi skulle nog dö av vaniljsåsöverdos först.

(null)
Mycket folk i Majorna trots eller kanske på grund av påskledigheten. 
Efteråt hämtade jag Monica för att titta på Ronjas match i det alltjämt blåsiga Åby. Efter förlust mot ett imponerande duktigt danskt lag åkte hon på lunch med Elena och grabbarna medan jag och Monica intog var sin överraskande god fiskgratäng på John Scotts i gallerian. Fina Monica, världens bästa farmor och det närmaste en mor jag kunnat få, glömmer aldrig det tillfälle jag hörde henne presentera mig som hennes dotter och de känslorna som exploderade i bröstet. En av mina största smärtor i livet var den besvikelse jag måste ha orsakat henne och Tomas när skilsmässan var ett faktum. Det gör ont än idag.

Det blev en jättemysig lunch innan jag skjutsade hem henne och körde in till Heden och Lilltjejens andra match. Snålblåsigt och kallt trots den gassande solen som till kvällen resulterade i galen klåda i mitt ovana skinn. Brommapojkarna, eller "Bromma girls" som en flagga förkunnade var också riktigt duktiga och vi förlorade igen.
Lilltjejen var nedslagen så detta är nyttigt för henne och förhoppningsvis lär hon sig vända nederlag till lite djävlar anamma. Idag väntar två nya matcher.
Jag var helt slut och slocknade till någon timme vid sju igår innan definitivt vid halv elva. Vaknade till ännu en solig morgon med infernaliska smärtor i ryggen. Så går det när jag ligger för länge.
Att handla för kommande Ronja-vecka, kanske hinna se någon eller båda av hennes matcher innan mitt pass i Frölunda är min plan för denna söndag. Glad påsk!


Burr!

Det är något mystiskt med informationen i de senaste ljudböckerna från BookBeat. Spårtitel och artist är helt korrekt men ytterligare för mig helt okänd info visas när jag kopplar min fån till bilen via Bluetooth. Knäppt!
Den första är visst något musikalbum och den andra den tyska titeln på samma bok. Där har BookBeats kundtjänst något att bita i!
Det är gråmulet och plusgrader men jag fryser med dubbla fleecetröjor framför skärmen. Påskhelgen står för dörren, och även om jag inte har några högtflygande planer har jag ingen lust att bli sjuk!
Vi testade ett nytt spel igår, "Hippocrates" där man enkelt uttryckt ska bota patienter. Det var förhållandevis enkelt upplägg och därmed kom vi igång relativt snabbt. Mitt intryck var ganska positivt men kändes lite snöpligt på slutet då det inte fanns någon ytterligare poängräkning som kunde bjuda på överraskningar. Nu kunde man i princip förutspå slutet genom att se befintlig ställning inför sista omgången och snegla på vad den andre hade på bordet.
Gruppträningssalen i Sisjön hade en stor byggnadsställning och bråte som konkurrerade om golvytan men deltagarna var förtjusta då det är ny ventilation på gång. Det är lite skillnad i behov sedan MediaMarkts övervåning istället blev gym - vilket man kan tycka att man borde tagit hänsyn till redan vid ombyggnationen.
Nåväl, ser fram emot en bastu efter dagens pass i Frölunda!
 

Grattis Lillstrumpan!

(null)
Det blev ett snabbt men väldigt trevligt besök i huvudstaden med firande av min fantastiska lilla storasyster! Min storasyster som alltid är så mycket bättre på att vara syster än jag, är den där storasystern som ställer upp och alltid finns där för sin hopplösa lillasyster!
Deras nya hus är riktigt fint och konstigt hur det nästan kändes som de alltid bott där ser jag nu fram emot att se hur det kommer att se ut när dräneringen är klar, trädgården börjar växa fram och de fått det sista på plats på insidan!
Det blev mumsig Libanesisk buffé med tårta och mina bakresultat till efterrätt. Inte sju sorters kakor men sju sorters bakverk jag gjort lite mindre för att uppnå en form av efterrättsbuffe för möjlighet att smaka det mesta. Ja, jag tog med de missbildade macarons-erna…(?) som jag övervägt att strunta i men övertalade mig att smaken var det viktigaste.
(null)
 
Jag tillbringade mycket tid i köket - som jag föredrar men tycker jag gjorde några hyfsade sociala försök emellanåt. Det var roligt att träffa Åsa som jag väl senast såg då jag bodde i Piteå och hennes nioåriga äldsta dotter lekte jättebra ihop med Ronja. Medan alla de andra barnen hade energi genom taket tills deras föräldrar tackade för sig vid ett, kroknade min och kröp i säng vid halv tolv. 
(null)

Den solstrålande men kyliga söndagsmorgonen bjöds vi på frukost i vackra Hässelby slott innan ett snabbt besök i barndomsminnen som resulterade i en förvaringslåda med lite grejer som Nina tillvaratagit från någon av tömningarna av våra föräldrars hem. 
Lilltjejen var trött och håglös och det var inte den sena kvällen som var orsaken utan feber som konstaterades när vi var hemma på västkusten igen. Nu är det påsklov så stackarn får kurera sig under detta hos Johan.
Imorgon är det måndag igen och jag är trött i ögat nu!


Gör om, gör ...inte rätt!

Det bjöds på öppen konsert i Mölndals stadsbibliotek med Kulturskolans elever Lilltjejen delar lektionstid med Felicia men då hon skadat armen blev det bara Ronja med sin lärare ackompanjerad av en annan lärare på gitarr. Det var spännande och en trevlig tillställning med alla unga människors trevande steg i musikskapande. Trombon är onekligen ett lustigt instrument och verkar oerhört svårt att bemästra. Lilltjejen fick naturligtvis fjärilar i magen men tyckte ändå att det var roligt - till skillnad från mina egna erfarenheter vid pianot.
 
Imorgon fyller min lilla storasyster femtio år, det är ju inte klokt! Det betyder ju att jag själv börjar komma skrämmande nära det strecket också! Så imorgon bitti blåser vi från snöblaskiga västkusten över till den antagligen lika blaskiga östkusten för att fira. Jag fick frågan och äran att baka och tar vara på privilegiet med missbildade macarons!
När jag gav mig in i försöken att skapa dessa små munsbitar läste jag på och förstod att de var en utmaning att få så där perfekta som de ska vara, så jag garderade med sådan där speciell silikonmatta och doserare. Den där mattan har aldrig fungerat för mig!
Så lånade granntjejen den för sitt bak och kom tillbaka med att den fungerat alldeles utmärkt...! Så jag gav den ett nytt försök som slutade i diskhon. Resten av smeten som jag spritsade ut på vanligt plåtpapper blev dock nästintill perfekta!
Så... gör om, gör rätt tänkte jag optimistiskt och gjorde en andra sats rätt ut på bakplåtspapper. 
En svårighet med macarons är att få till de där fötterna. Jag fick fötter - åt alla håll och kanter, som bet sig fast i pappret! Med pill och många som gick sönder fick jag ihop ett gäng som ser ut som missfoster men smakar jättebra. 
Nu går jag och funderar på om jag ska våga mig på ett tredje försök. Jag kan väl inte låta mig besegras av små sockerburgare!? Grrrrr!
 
 
 

Snö

Fick ihop dryga milen medan Lilltjejen hade gymnastik. Solen sken och vinden ven. På vägen hem drog ett rejält snöoväder in, hej aprilväder.
(null)
Lilltjejen är klar med sitt första "riktiga" korsstygnsbroderi (glömde fota) och påbörjade en ny morot som Isabella G önskat sig. Det är så roligt att hon är intresserad och självmant tar initiativ att sy eller virka!
Imorgon är det fotbollsträning och Lilltjejen fick frågan att vara målvakt i F2009 under en större cup under påskhelgen. Att vara just målvakt är tydligen inte den mest populära positionen så det är roligt att hon ges dessa möjligheter att hoppa in i andra lags matcher. Hon tycker det är jättekul och det ger bra extra träning. 

Faciliterade den där workshopen som jag tillfrågades om förra veckan. Ämnet var ganska känsligt men tycker det blev bra gruppdiskussioner och resultat. Fick bra feedback efteråt också vilket alltid är värdefullt.



Något bättre än inget!

"Är du kund hos en eller flera banker idag? - Ja/Nej"?

Ööh, missar jag något här men går denna verkligen att svara på med ja eller nej?
 
Kolla mitt vita frissiga hår och coola Birgit! Vi hade bestämt att basta ihop efter gårdagens pass så där satt vi och svettades och stånkade och hon visade sin senaste tatuering på armen. Hon är bara så inspirerande och en anledning till att jag blir extra sugen på att våga tatuera mig också! Hon fyller 78 år i höst och har satt som mål att kunna köra Body Combat tills hon fyller åttio, då blir det kalas i gruppträningssalen! Hon har sina krämpor och ska opereras i ena foten igen men försöker alltid vara med och jobbar utifrån sina förutsättningar, precis som det ska vara. 
Birgit är också med i seniorboxning och Tomas som fyllde 75 kör bandy och jag hoppas att jag själv kommer att ha kroppen och knoppen så länge. Liksom Birgit uttrycker att hon behöver träningen för att må bra på alla plan känner jag med, så det blir att hitta det man tycker är roligt och kan klara av, och det behöver inte vara så avancerat! Promenader eller simning, bara något som får kroppen att röra lite på sig då jag tror helt och fast på den välgörande effekt detta har. 
 

April

(null)
Bra energi i morgonens pass, dusch och direkt till föreningens vårstädning. Ruggigt kallt ute trots solen och det mesta var redan gjort då jag anslöt, det var inga större jobb som gjordes denna gång.

Skönt att bara vara några timmar efteråt och slumra framför de två första delfinalerna till USAs motsvarighet till Eurovision song contest: Americas song contest
Klämde i mig i ett par jeans och åkte till den nyöppnade restaurangen Roy i Mölndal där det vankades födelsedagsmiddag för Tomas. Det var inga rutinerade servitriser precis men i detta sällskap behövde de inte känna någon press. 
(null)
Jag är så priviligierad som fick Johan och hans familj i mitt liv, som ännu har den kvar trots skilsmässan. Jag har inte haft många vuxna förebilder och minns hur omvälvande och konstigt det kändes när jag träffade Anita och Roland de där första somrarna jag jobbade i Sandared. Genuina, vänliga och omtänksamma fick de mig att känna mig trygg.
Likaså omsveptes jag av Monica och Tomas, en inblick i hur det var att ha lugna och trygga föräldrar, den där vissheten att det fanns någon där att vända sig till utan förbehåll, som inte ständigt fick en att känna skuld. Magnus uttryckte det väldigt fint i sitt tal som nästan fick mig till tårar. Precis så!

Nu ligger Mini intill mig och jag velar lite mellan Duolingo och TV:n. Sedan Sälen då jag upptäckte dom har jag fått dille på "Dr pimple popper", "Body Bizarre" och liknande serier. Är så fascinerad över kroppens alla konstigheter men framför allt hur dagens medicinska kunskaper kan hjälpa dessa människor. Igår upptäckte jag ännu en: "My feet are killing me", jag som avskyr fötter kan inte låta bli att plöja avsnitt efter avsnitt och se hur lidande människor med missbildade, sjuka eller skadade fötter åtgärdas med kirurgi. imponerande! Och man påminns hur välsignat bra man har det och vilken tur man haft som fötts i en frisk kropp!


Solfredag

Det blev bara två böcker i mars, främst för att jag mest lyssnat på poddar. Europa- USA- Mellanöstern- och Kinapodden är extra intressanta nu under kriget i Ukraina. Sedan har jag också plöjt Sveriges Radios "Fråga Agnes Wold", uppfriskande lyssning om våra in- och utvärtes föreställningar. Tror många skulle må bra av att lyssna på den.
 
"Tisdagsklubben" blev mest i brist på annan inspiration och den precis gått upp på biograferna med ganska bra recensioner. Av vad jag läst i dessa samt sett av trailern så skiljer sig filmen så som den oftast gör ganska mycket. Boken var snäppet under ok.
Nora Roberts har jag många i bokhyllan som jag ofta plockar fram när jag vill slappna av, ungefär som ett tidsfördrivande spel på fånen. Författaren tycker jag är ganska underskattad då en del är välskrivna och underhållande enligt mig, men antar att hennes många andra alster av mer "Harlequin"-nivå gett henne denna orättvisa stämpel av "B-författare". Alla varken kan eller bör vara några Kerstin Ekmans eller Nikolajevitj Tolstojs och att med över tvåhundra utgivningar vara en av USAs mest produktiva författare tycker jag förstå-sig-påarna kan sätta sig och försöka producera något själva.
 
 
Deklarationen är inlämnad och för första gången har jag fått fylla i bilagan "K4". Kan jag beteckna mig som aktiehandlare då, höhö? Kolla in min feta vinst!
Jag började lite förra året, en aktie här och två aktier där, billiga aktier till små belopp,
endast svenska och utspridda på olika branscher. Sedan slog jag på stort och hakade på Volvos börsnotering vilket ju gick bra. Jag har varken intresse eller ambitioner att vara särskilt aktiv utan ser dessa små innehav ligga och puttra i många år framöver, kanske lägga till någon här och där med belopp knappt över hundralappen.
Jag använder Anavza, och där Nordea har noll ränta öppnade jag ett sparkonto hos Avanza som har närapå noll de också men i varje fall någon tiondels decimal. Varje krona räknas i det långa loppet.
 
Långt lopp tog det också att montera insatserna till Scythe! Jisses vad delar som Christer envisades med att limma ihop så spela hann vi inte alls. 
 

RSS 2.0