Lärare på väg!

Sitter i internbussen på väg för att utbilda ett nytt gäng inköpare. Blir på engelska denna gång då en ny från Kina ska delta. Det har blivit rätt många nya därifrån av någon (Geely)anledning.


Ryggläge

Det blev en rivstart på veckan med en sådan där dag då man knappt unnade sig tiden att gå på muggen. Lyckades dessutom glömma mobilen hemma så
Johan fick ta bussen hem efter lunch och hämta Ronja som var dålig på dagis. Att komma tillbaka från ett möte och se mail med enbart "Ring mig!!! Kan du hämta henne???" är sådär men var ju inte alls så illa som man hunnit föreställa sig femton gånger tills man fick tag i honom. Detta innebar dock att jag kunde göra "bara den grejen", och så "det där mailet", och så "jamenvisst tusan det mailet med" och så hade det gått en timme! Olämpligt nog när det blev så mycket att ta i kör jag igång nytt kursblock, inplanterat sedan månader tillbaka och fullbokad så Johan måste stanna hemma imorgon. Dessutom har han fått ta ledigt onsdag då dagis har stängt.
Skulle ju egentligen ha min måndagscombat om några minuter men då det blev så körigt på jobbet, Johan fick åka hem trots att han också har skitmycket på sitt jobb och det faktum att ingen var bokad så ställde vi in det. Det är nog första gången jag gör det sedan jag började instruera.

Så snufsas det här intill, en av de snabbaste nattningarna jag varit med om. Men har man inte sovit under dagen är det kanske inte så underligt.


Mörkt ute

De nästan tjugo bokade blev till fem när det var dags att röra på helgsega lemmar. Flyttade ner till lilla salen där vi gjorde oss förtjänt av att slappa vidare denna helg.

Man skulle nästan kunna kalla denna helgen för stora lövfällarhelgen då frosten legat nästan hela dagarna och bara gjort allting sådär värkande vackert i solskenet


God morgon

Ni har väl ställt tillbaka klockan?


Lördagkväll

Fjärran är de lördagskvällar man drog på sig dansstassen för att svettas ett oupphörligt antal timmar i dunkande discoljus. Fjärran är de lördagskvällar man drog på sig kavajen och batongen för att frysa ett antal timmar i en dragig dörröppning. Det var tider det!
Kvart i nio och vaken Lilltjej liksom igår. När hon väl somnat tar föräldrarna vara på egentiden och - går och lägger sig. Men denna kväll har i alla fall jag ett mål: Se andra Twilight filmen! Men vi ser den inte i soffan utan gör och klara för sängen och ser den där. Då gör det liksom inget om man, läs Johan, somnar efter en kvart.

Fin dag idag så efter lite ärenden i Lerum tog vi en promenad i höstsolen och tittade till de flesta av våra Downtown-cacher. Sedan snodde jag åt mig en egenstund i bastun. Fortfarande skönt genomvarm men ögonen svider av trötthet.


Från imorse

Man kan knappt röra sig, men det är vansinnigt mysigt att ligga i sängen och ha två katter på bröstet/magen och en i armvecket!


My Scetch

Leker lite med appen My Scetch, gratis idag med "Dagens app"-appen höhö. Skönt att krypa ner i sängen så pass tidigt. Farmor hade nattat Lilltjejen tills vi kom hem från våra respektive träningar. Iskallt ute, riktig sådan där råkyla som är så typiskt västkusten. Blä.


Smelly

Luktar inte hallon nu precis. Det är så mysigt när träningskläderna nått det stadium att en användning innebär lukt à la urkas! Till och med de nya skorna lär vara insvettade nu. Hann hugga ett par på Frölunda torg efter att ha lagt dryga femtusen på Gulingen. Kändes helt ok, skorna alltså.
Nu ska jag ta mitt stinkande jag och bege mig in i duschen.


Meca

Sitter utanför en liten Meca-verkstad i Tynnered och väntar på att de ska öppna. Gulingen ska förhoppningsvis vara rustad att klara några mil till när denna dagen är över. Bra man fått lön nu i alla fall...


Menååh!

Mailappen i iFånen är ju kass! Förut fick jag indikationer när nya mail kommit men nu är det bara sporadiskt. Så jag missar en massa mail, bland annat att anmälan till nästa kvartal är öppen. Nu upptäckte jag det för sent så de två tillfällena är såklart fullbokade! Jag gillar inte alls att måsta beställa kitet och vänta på att få det i lådan då man aldrig vet om det kommer direkt efter kvartalen. En del får vänta över en vecka vilket innebär att man då har en ynka vecka att plugga in nya koreografin!
Får hoppas jag får den så snabbt det bara går denna gången också!
 
Nästa torsdag är det dags för vår traditionella Halloween-combat i Kållered, alltid lika kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kväll

Några tuggor köttbullar med potatis och två bananer blev Lilltjejens middag. Man är glad så länge de äter NÅGOT. Minnesnotering: Inte vänta med nästan-tvåårings middag FÖR länge!
Ligger här med den där smått frustrerande känslan att vilja skriva men inte kunna. Har under dagen haft grejer som poppat upp som jag fick en massa tankar att skriva kring men som där och då inte var möjligt. Så när jag nu HAR tid är alla de där tankarna borta, puts väck. Och det är frustrerande.

Har i vilket fall läst ut sista boken i Twilight-serien som för min del hade alldeles för mesigt slut. Vilket antiklimax. Kanske för att det är en tonårsbok? Kanske för att det blev för komplicerat för författaren? Nu vill jag se filmerna i alla fall, fick ju Johan att se första med mig där i lördags men tyckte inte jag skulle utmana ödet när jag ville få honom att läsa böckerna också.
Har slukat dessa fyra på en vecka så frågan är då: Vad ska jag läsa nu?
Är lite nyfiken på Zlatans och Sjöbergs biografier vilka jag antar finns i pocket vid det här laget. Är också nyfiken på, för mig det stora avsteget Herman Lindkvists serie Historien om Sverige. Fick första delen av Monica för någon jul sedan men har ännu inte påbörjat det. Antagligen hamnar jag lättare med något enklare skönlitterärt som är bekant och därmed mer avslappnande att läsa än något nytt som antagligen kräver lite mer fokus och tankeverksamhet.


Tre

Tre var antalet deltagare ikväll, få men väldigt goa!
När jag kommer ner i garaget för att byta träningsväska mot röda Ica-påsar står Gulingen och snick-snackar med en annan Guling. Antar att de har lite att utbyta, sällsynta som de är.

 


Inte riktigt än

Knappa kvarten till jag ska köra igång måndagens combat och jag längtar bara efter sängen! Gläh vad trött jag är. Visst vaknar man till när det väl är dags men tills dess, zzzz!
Därefter ska jag proviantera på Maxi innan jag sent omsider kommer hem för att varva ner tillräckligt för att förhoppningsvis kunna somna innan elva. Är halvvägs igenom sista Twilight-boken förresten. Få böcker har fått mig att gråta så som allra sista delen av tredje boken, jisses vilken syndaflod!


Toppen

Medan jag kör känner jag ett ögonblicks förändring i Gulingen, som om den hickar till och två lampor tänds i panelen. God morgon.


Vy från Saabis


Mätt!!

Okynnesåt glassefterrätten bara för att den var så jäkla god! Johan tyckte den panerade osten var - ok. Tid över att promenera en sväng innan showen och passar på att leta en cache i området. Och så plötsligt hamnar man på en Sportlife Express på Vasagatan för att hänsynslöst utnyttja deras toaletter. Grymt med dessa obemannade gym här och var som man når med sitt passerkort på obemannade tider! Jag visste inte ens att det fanns ett gym här.


Uppladdning

Lördagskvällen närmar sig. God mat på restaurang och underhållning på Rondo. Barnet är bortlämnat och vi har några timmar att slå ihjäl innan bordsreservationen. Vad göra? Ja, vi åker till K-Rauta och köper en snöskyffel!


Överlämning

I Mölndal hos farmor och farfar där Lilltjejen ska stanna till imorgon. Jag har inga minnen från jag var så liten men av de minnen jag har av mormor och morfar som var de enda som levde under uppväxten, så var det inte lek och skratt. Det var sitta still, uppföra sig ordentligt och ta i hand och tacka för maten. Vilken skillnad!


Nattningssällskap

Johan intar sen middag efter sin fotbollsträning medan jag lyssnar på snörvlande Lilltjej och purrande Bror. Snart åker han ut dock då han nu distraherar med att brottas med dammråttorna under hennes säng.
Jag är kissnödig - så orutinerat att glömma något sådant innan nattning. Nu är det bara att hoppas på snabb insomning! Sådär, ut med kattskrället.

Fredag och helg igen alltså. Inte klokt. Att jag och Johan är sällsynt lyckligt lottade på egentidsfronten har väl ingen missat. Imorgon är det dags igen men nu faktiskt för aktiviteter tillsammans. Min andra födelsedagspresent av Johan var Lena Ph:s show på Rondo! Eller ja, egentligen var det den första och enda tänkta presenten, men som jag spolierade. Jag tyckte ju nämligen för ett antal veckor sedan att vi kunde ge Monica en biljett dit då hon fyller år i slutet på månaden, och se vad bra, då kan ju jag också få en till MIN födelsedag så vi kan gå tillsammans, bra ide va? Johan svor tyst några sekunder, febrilt letande efter alternativ som inte fanns. Han hade ju redan köpt biljetter - till oss! Farmor bokad och klar som barnvakt! Hahaha! Så var det med den överraskningen.

Så imorgon blir det alltså show och middag - på Krakow! Johan måste ju också få smaka den stekta (eller var den friterad?) osten. Mumma!

Jag tänker på det ganska ofta, inte så konstigt egentligen eftersom det ju sker så ofta, vilken tur jag har som har så pass mycket egentid under en period många andra kanske haft enstaka stunder eller rent av ingen alls. Visst är det egocentriskt men min relation till Lilltjejen har BARA blivit bättre utav det. Häromveckan hamnade jag bland mina gamla inlägg, scrollade förbi psykologbesök, ångest och osäkerhet. Det känns nästan som att läsa om en annan person, även om minnena är klara. Hur jag kände mig fånig och oärlig när jag prövande lade kinden mot hennes lilla. Skämdes och kände mig dum när jag pussade samma kind, aldrig då någon annan kunde se! Varken kunde eller ville krama henne, skuldkänslorna och frustrationen.
Nu älskar jag att pussa hennes mjuka små kinder, myser av den lilla varma kroppen intill min, förundras över hennes utveckling och personlighet. Jag har lyckan att få henne i lagom doser tack vare Johan och hans föräldrar. Hade jag varit arbetslös eller hemmafru är jag rätt säker att känslorna varit annorlunda och inte alls kommit så långt som de nu har. Den där tryckande sprängande känslan i bröstet var det längesedan jag kände. En kombination av allt ovanstående och vad jag närmast kan kalla "tiden går vidare"- känsla efter Johan avslöjades. På den fronten är jag ännu inte hel, men det gör inte lika ont längre. Kalla det acceptans, resignation, förlåtelse eller ingenting annat än att tiden läker på ett eller annat sätt. Det är inte bra, men bättre. Och det har också verkat positivt på mina känslor och min förmåga att uttrycka mina känslor för Lilltjejen.

Nu har hon till slut somnat, vältajmat så jag kan återgå till fåtöljen och fortsätta på tredje delen!


Svettisar!

Betydligt bättre ork i axlarna denna gång! Grrooarh!


Segar till mig

Riktig höstdag som aldrig riktigt blev dag på grund av mörka moln, regn och blåst. Hade man varit hemma hade eld i kaminen, tända ljus och mys i fåtölj varit spikat men har istället avverkat min torsdag som vanligt sju till fem innan avfärd till Kållered. Är sjukt sugen på sushi, kanske man kan slinka förbi på vägen hem? Mmmm!


One down second started

Lilltjejen är rätt duktig på att sysselsätta sig själv vilket ego-morsan tacksamt utnyttjar, särskilt när hon nu blivit läs-besatt igen!
De fyra böckerna anlände igår och jag plöjde igenom den första i ett nafs. De är skrivna i jag-form vilket kändes lite ovant och visst kändes den lite, hm avskalad på detaljer som kanske böcker med denna målgrupp har. Jag är fortfarande insnöad på att det är tonårsböcker och mina kanske förutfattade meningar om dessa. Det är lite svårt att sätta fingret på denna känsla som jag inte kan beskriva bättre än just ordet avskalat. Men det lämnar å andra sidan dörren öppen för den egna fantasin att fylla ut paletten.

Men boken var bra, fångade mig direkt och jag inser att det inte behöver vara så detaljerat för att engagera. Huvudkärnan är ju där, det som väl är det essentiella.
Påbörjade del två imorse och fick som vanligt när jag fastnar, tvinga mig själv att lägga ifrån mig den. Den går ju ingenstans, ligger snällt där hemma och väntar med orden som fortsätter historien. Det är det som är så läckert - orden som består, finns i andra människors hem och på bibliotek, lästa och uppskattade av andra. Man kan ju bara älska böcker!


Gilla!

Jag har kommit in i en liten läsperiod igen. Fick bland annat två böcker av Johan i födelsedagspresent som jag läste ut dom på tre dagar. Fick ett ryck och beställde hela Twilight-serien på nätet efter att en kollega rekommenderat dom. Jag har ju alltid sett dom som typiska tonårsböcker och inte heller filmerna har lockat nämnvärt, så ska nu bli lite intressant att läsa dom. Såg en del nysläpp på Maxi jag gärna vill ha men väntar tills de kommer i pocket. Kanske. Är ju lite inne på biografier och Andreas Lundstedts var helt ok.


Shagga wagga

Alltså denna release benlåt, nummer sex är nog en av de jobbigaste jag kört sedan jag började instruera där 2006 eller när det nu var! Den kan vara hur lätt som helst men också hur djävulusisk som helst om man bara vill! Ajajaj!
Nu ska jag ta mina darriga ben och storhandla, stödd mot kundvagnen som en rullator-substitut!


Kycklingkex?

Alltså, jag är ganska feg när det kommer till kulinariska äventyr. Tycker en mör köttbit med potatisgratäng och sås utan större problem kvalificerar sug till topplistan. Min malaysiska vän har så att säga lite andra referenser naturligt nog. Men jag kan inte låta bli att tro att hon försöker få mig att knapra de där jämrans kycklingfötterna - på ett eller annat sätt! Ha-ha.

Men klänningen till Ronja var jättefin Hannah, kommer nog passa perfekt när sommarvärmen är tillbaka! Tack!


Vid spisen

Var kommer det uttrycket ifrån att man "svettas som en gris"? Det gör jag i vilket fall, svettas som en medelstor gris innan uppvärmningen är avklarad. Ett "rön" som länge florerat gör gällande att en vältränad person svettas lätt. Det anammar jag till fullo!
Är tillbaka i stora salen av någon anledning och med stort bortfall under dagen landade vi på fjorton tror jag.
Har blivit synnerligen trött i axlarna de två senaste gångerna. Får se hur det går imorgon.
Nu ska jag tillbaka till risotton och kycklingen på spisen!


Högläsning

Lunchmys med högläsning för Lilltjejen i soffan. Vad läser han? Alfons Åberg? Lotta på Bråkmakargatan? Emma och Totte?
Nej om Saturnus från dagens gratisapp - på engelska!


Horisontalläge

Så var ännu en vecka avklarad i ett huj. Har lärt mig en ny term kallad "The great firewall of China" grundad på det faktum att ett antal webbsidor blockeras av det stora landet i öst. Jag har ju hört om det men inte själva begreppet. Denna vecka blev det synnerligen påtagligt när en av mina webbaserade applikationer verkar drabbas också. Att den är "hostad" i USA kan ha viss betydelse, men vad gör man? "Ursäkta mig Kina men kan ni släppa in den här webbadressen igen tack?"
Jag kan inte låta bli att fascineras av tekniken och hur den fått vår värld att krympa. Ena stunden har man telefonkonferens och uppkoppling så de ser min skärm i Toronto och Winnipeg Kanada. Andra stunden mailar man med en i Kalifornien för att i den tredje maila med folk i Beijing! Jag behöver hjälp med datorn och en ryss i Kazan kopplar upp sig och jag kan bara förundrat se på medan någon annan kontrollerar min dator. Det plingar till och en fråga dyker upp från Malaysia medan jag sitter i nytt webbmöte med någon i Indien. Visst är det intet nytt men jag är ändå så grymt fascinerad! Är det verkligen bara jag som tycker tekniken är fantastisk?
Det var ju ändå inte SÅ längesedan det bara var vanlig telefon och brev med porto att välja på.

Ämnesbyte.
Läste att tillståndsmyndigheten är på krigsstigen och återkallar ordningsvaktsförordnanden från de som inte arbetat i den nya uniformen. De som fick sina förordnanden efter första december 2010 måste bära nya uniformen sedan januari 2012. Jag och de andra som tog förordnandet innan har undantag till december, ännu en anledning till att jag inte förnyade mitt förordnande. För få arbetade timmar och utan att vara bunden till något företag som bidrar till kläder var det ren förlustaffär att lägga tusentals kronor på förordnande och uniform. Dessutom var de inte särskilt snygga heller, heh. Tanken är dock bra med den enhetliga klädseln då det blir lättare att identifiera ordningsvakten. Exempelvis blir risken mindre för påhopp bakifrån om man står böjd över en gärningsman "för att man såg ut som en annan gäst och inte ordningsvakt".
Nåja, vet inte varför jag kom att tänka på det nu egentligen. Tänker förstås på det ibland då jag saknar det extraknäcket med bra kollegor och bra uppdrag. Fast nu slipper jag bära båtmössa!


Flashback

Dessa vackra väntade på mig där hemma. Jag har lyckan att ha haft jättefina pojkvänner från tonåren till Johan. Det har inte varit så många men de har alla lämnat sina speciella avtryck i mitt hjärta. Alla fördömdes och föraktades av min mor, tills det tog slut, då var han ju SÅ perfekt.
Jag tänker faktiskt på dom ibland, glad att kunna följa en del på FB där de verkar må bra med egna goa familjer. Så får jag dessa vackra fem, från han som har lite extra speciellt utrymme. För allt vi hann göra, allt vi hann erfara trots våra unga år. Tack Peder.


36

Och inte har man blitt klokare för det, eller? Ser inte så ut i alla fall, jisses!
Fatta att man går mot 40... Pratade med Anna-Greta vilkens första barnbarn snart går ut högstadiet. Senast jag såg honom var han liten grabb typ i Arons ålder! Snacka om att känna sig gammal.
Dock blir man aldrig för gammal för Body Combat! Bra med folk idag och en massa energi som resulterade i otroligt trötta axlar. Skjutsade hem Ida och fick gottigt av goa Anna, tack! Perfekt middag, höhö!
Fått så många fina gratulationer på FB som faktiskt är bra på det sättet att man får bra koll på födelsedagarna - såvida man är inloggad via dator dagligen. Via appen ser man ju inte de där påminnelserna (eller så fattar jag helt enkelt inte hur man gör för att se), så jag verkar som värsta nonchalanta stroppen. Blir glad i alla fall av alla hälsningar! Tack!


I solen!

Brandlarm bara sådär och möte på gång med Kanadensare jag inte kan informera från min mobil. Hoppas vi får komma in snart!


Hahaha!

Fick en leverans från storasyster, kolla vilka fräcka godisaskar! Skönjar vi ett tema eller? Haha tack Lillstrumpa!


Lycko jag!

Kunde ju jobba längre idag då Monica och Tomas hämtade på dagis. Tur var ju det när det blev problem i Kina med en annan av mina applikationer. Det lutar åt att webbsidan blockerats så som många andra sidor där borta!
Med duktigt urvriden hjärna rattade man hemåt och möttes av dukat bord och födelsedagsuppvaktning! Lax, sill och röror som uppvärmning och bergtunga fyllda med räkor därefter. Mums! Glass och så min egenhändigt dekorerade tårta och magen var fylld till brädden!

Tänkte på det igen igår, vilken tur jag har som fått så fina svärföräldrar. Jag har pratat mer med både Monica och Tomas än jag någonsin pratade med mina egna föräldrar. Tillfällena man PRATADE i dess verkliga mening kan jag knappt räkna på ena handens fingrar och personliga blev vi aldrig. Inte på så sätt att det handlade om förtroende och öppenhet som det väl ska vara till sina föräldrar.
Jag kan inte annat än vara ödmjukt tacksam för att Johan har sådana fantastiska föräldrar som inkluderat mig så förutsättningslöst till sin familj. De är allt som mina föräldrar inte var! Tack!


Ööörn ööörn!

Utbildningen var visst nästa vecka så jag kunde haka på kollegorna och provköra nya V40! Helt ok, skulle inte alls säga nej. Finns den att få i gult?


Nåt gott!

Förberett lite inför imorgon för det som händer i övermorgon vilket innebär att Monica och Tomas hämtar på dagis, åker hem till oss och förbereder middag! Jag kan alltså jobba heldag om jag vill vilket sannerligen behövs då nästan hela dagen går till utbildning. Också på grund av den missar jag provkörningen av nya V40-modellen ute på testbanan som vår grupp planerat den dagen. Oh well, vad är en bal på slottet när man ändå bara blir illamående?


Brorsan på bröstet

Okej den rubriken kanske blev lite fel men är ju ändå rätt. Regnet vräker ner på utsidan och jag är äntligen i säng. Blev sent efter träningen då jag gjorde veckans storhandling efteråt.
Hela åtta deltagare idag och lätt förvirrad instruktör men rodde det hyfsat iland ändå. Två huvudvärkstabletter, lite middag och så combat rådde bot på det värsta huvuddunket. Det hade väl legat nära till hands att ett combatpass förvärrat huvudvärk men inte i mitt fall. Jag och A-K passade dessutom på att dra upp volymen och skaka loss lite till "Phat base" efteråt, hoho!

Sedan måste jag verkligen börja tänka på min hållning! Eller vänta nu, det är ju lite boxningsstance jag kör såklart.


Nja

Vet inte riktigt om den blev så bra som jag föresatt mig. Började hyfsat produktivt, på sådan nivå att timmarna bara flög förbi. Sedan skulle dagen avslutas med ett möte vilkets syfte var att klargöra och underlätta men istället gav mig huvudvärk och om möjligt än större förvirring. Eller så är det den kvardröjande stanken från doftbullen här i Gulingen.


Så var vi igång igen

Jag gick ungefär halva dagen igår med förväntan inför egentiden till kvällen. Jag ville sticka vidare på mössan jag påbörjat åt Lilltjejen och skriva på min första bästsäljare. Svårt att göra båda så det var ett svårt val jag ändå såg fram emot att göra.
När jag så avslutat mitt inlägg där igår lagom tills det snusade fridfullt intill mig fann jag mig stående vår halvtrappa upp och betrakta utsikten. Glödande brasa i kaminen, Johan i soffan framför nån fotboll och min mysfåtölj redo i hörnet. Jag visste vad jag ville men kände bara att jag inte orkade. Klockan var knappt halv nio och jag gick och lade mig, läste några sidor "Malin från Skaftnäs" där jag fick dra lite på smilbanden innan jag gav upp och slocknade. Klockan hade nog kämpat sig över niostrecket och ååh vad skönt det var!
 
Kliver ut till en krispigt klar morgon där mörkret fortfarande råder. Blir stående vid trappans kant och ägnar några sekunder åt att höja blicken och mysa lite. En strålande halvmåne och Orion tronar framför mig och det är bara tyst och vackert och fridfullt.
På min väg till jobbet passerar jag sexton trafikljus och får i princip gröna vågen - det här måste bli en bra dag!
 
Kommer på plats och öppnar mailboxen. Duns tillbaka i verkligheten och inloggningsproblem som kvarstår för frustrerade användare. Men vad gör det? Det här ska blir en bra dag!
 

Liten hand i min

Johan lägger plattor i köket. Förra gången anlitade vi proffshjälp men nu ska han alltså göra dessa själv.
Jag ligger här på golvet med Lilltjejen på andra sidan spjälorna. Hur funkar det egentligen när man byter till vanlig säng? Jag ser ju bara framför mig hur jag trycker ner henne i sängen för femtiotredje gången på en kvart.

Nåväl, det reder sig nog. Vi har i alla fall haft en heldag då Johan haft match, aktiviteter och avslutning med Bergumsklubben. Eller ja, avslutning och avslutning då de håller på året runt, men nu är det inga fler matcher och träning endast fredagar för Johans del.
För oss blev det en tur till Bäckebol för inköp av någon sådan där Fogkam eller vad det nu hette som behövs för att lägga plattor. Velade vid glödlamporna då de nya energivarianterna har helt andra watt-tal än man är van och ingen konverteringstabell någonstans! Dyr som snor var den men ska visst hålla i tio år. Så lätt med sådana garantier för hur många behåller egentligen sina lampkvitton för att etthundrafemton månader senare slänga på disken med ett triumferat "Jag visste det!" ? Och orka reklamera en "glödlampa" (ja de kallas väl inte ens så längre?) efter lika lång tid som ens blöjbärande avkomma hunnit bli klar för sin första skoldag?
Hur som helst tyckte jag att en tvåwatts nytidslampa blev bra bara för att komma hem och upptäcka att jag skulle haft stor sockel.

Utöver det misslyckandet blev det lite nya kläder till min ännu blöjbärande avkomma samt tre-för-två trosor för mig. Jag uppdaterar trosparken ungefär lika ofta som noshörningen ömsar skinn. Då elasticiteten är motsvarande hundratreåriga tant Astas tuttar och liksom dessa hamnar vid knävecken brukar jag inse att de gjort sitt. Därför är det alltid svart som gäller då de inte kan bli grådaskiga föredetta-vita. Ekonomiskt så det förslår och lika icke-sexigt, men med tanke på Johans kalsongutbud kan man väl vara positiv och säga att vi matchar varandra! Det finns roligare och definitivt mer nödvändiga grejer vi kan spendera pengar på. Kamremsbyte till exempel! Blir att boka tid för Gulingen imorgon. Vi beslöt att låta den hänga med ett tag till, lappa och laga istället för att byta ut den. Omkring femtusen för kamremspaketet och så ska han få kolla upp var oljeläckaget sitter. Att pytsa i en flaska en gång i månaden är kanske inte så hållbart i längden, men där har vi en ännu ospecificerad kostnad till. Tänk vad många omgångar läckra "undisar" DET skulle bli!

Ny börjar det likna nåt intill mig så avslutar med några bilder från dagen. En nyss uppvaknad Lilltjej som sedan får ett mellanmål i form av äpple innan vi går ut i eftermiddagssolen för promenad till Bergumsvallen. Äpplet hänger med i hinken.


I svampskogen

Började dagen med att hälsa på A-K och hennes pojke i Nödinge. De bor verkligen jättefint i perfekta omgivningar för barn med skog och djur alldeles inpå knuten! En kort bit från huset kryllade det av kantareller, och jag som tycker det är kul att plocka men är sämre att ta till vara fick behärska mig!
Litade på gps:en och tog innervägen hem som bitvis var så vacker att jag fick stanna och göra ett lamt försök att föreviga.
Lilltjejen somnade snabbt så väl hemma packade vi snabbt om och plockade upp Johan innan vi åkte vidare till Landet. Också här är det strålande vackert väder, men jag ska ta tag i de medhavda grejerna och fixa fisksoppa.


Från golvet

Okej, att problemet med applikationen skulle vara löst var ju uppenbarligen att tro för mycket. Löst till största delen i och för sig med det hjälper ju inte de användare som fortfarande inte kommer in.
Nu är det helg i varje fall och oktober med alla vackra färger på utsidan! Altanen är full av barr och löv och hela utsidan skulle behöva ett röj inför vintern och utebelysningen måste fixas! Johan kom hem från innebandyn igår, såg i dunklet att Brorsan lekte med något intill fasaden. När Johan passerar får han något under foten som INTE är tryckimpregnerat trä: En mus. Den gjorde ett försök att komma undan sin plågoande och blev platt istället! Själv väntar jag bara på kvällen jag prickar en padda!

Lätt trött nu efter denna tokintensiva vecka. Blir att göra sig klar för sängen direkt efter att tösabiten intill somnat in. Att sova nästan två timmar på dagis ger allt för sena kvällar. I varje fall i mammas och pappas tycke! Imorgon blir det en sväng till en kollega och hennes lillgrabb som bara är något äldre än Ronja, sen upp till Landet för att bjuda på middag. Men nu är det riktigt tunga ögonlock! Hos Lilltjejen också av ljuden att döma, tack och pris!


Bulle-bort!

Ett berg av kanelbullar ute i receptionen för var och envar att förse sig utan kostnad! Vi HURTbullar gjorde oss förtjänt av dessa vid kvällens pass. Hoho vad skönt med pirr i benen! Imorgon är det fredag och än en gång ställer man sig frågan: Vart tog veckan vägen?!


B som i Bulle

Fortfarande varm! Tack chefen!


Kvällsnöje

Har du ett barn av modell mindre som är trög i magen? Låt han/hon ta ett varmt bad med mycket skum. Fungerar varje gång, också när det är inte är fullt lika trögt!
Nackdelen med mycket skum är dock ett mer utdraget letande, eller kanske snarare FISKANDE efteråt.
Utrymme för insikt.
Just det, som innehavare till minimänniska kan man inte vara kräsmagad.

I övrigt ännu en sjukt intensiv dag som inkluderade storhandling direkt efter middagen. Shoppat bland annat lite för en beställning till Malaysia! Själv tyckte jag choklad med salt var riktigt äckligt men Hannah som gillar att knapra på kycklingfötter tycker säkert att den kombinationen är smaskens!
Nu kanske kvällsgymnastiken är över intill mig så jag också kan börja ladda om för imorgon. Utanför dånar regnet ner.


Someone gave me a bulle!

Ett litet vardagsmysterium. Kommer ut från PVH och hittar denna inplastad under vindrutetorkaren. En reklamgrej inför kanelbullens dag. Frågan är när 17 den hamnade där för ingen av de andra bilarna hade någon? Jag stod där dryga två timmar och när jag åkte från VAK kan jag inte erinra mig att den satt där med tanke på hur snabbt jag såg den nu. Dessutom var vi två i bilen och den andra sade då inget.

Den är lite söt men doftar tyvärr inte kanelbulle. Detta är en alternativ bulle som stinker parfym, så pass att huvudvärken kommer smygande!


God morgon

Bror har ersatt Brorsan på mitt bröst. God morgon!


Purr!

Ungefär en decimeter från min haka ligger Brorsan och pirrar som en moped. Tänk att han var den skygge av de två när de kom till oss! Blev duktigt trött under Lilltjejens nattning så nu ligger jag här, innan klockan knappt passerat nio. Shit vad skönt!


Andas

Dagen började i slow motion och slutade i 390! Ringer dagis att jag blir en halvtimme sen, vilket var för ungefär en och en halvtimme sedan. Toppen. Åkte för en kvart sedan och har kommit ungefär tre kilometer. Vem kunde tro att hela Volvokoncernen slutade klockan fyra? Aargh!
Stoffe har hundratals användare som inte kommer åt "hans" applikation, själv har jag knappt tio men där han identifierat problemet famlar jag i blindo. Fantastiskt hur många intensiva arbetstimmar man kan lägga ner för att egentligen inte åstadkomma ett dyft! Misstänker att Helpdesk har mitt foto som piltavla för de är alldeles för trevliga och tillmötesgående.
En fördel med detta tempo: Ingen tid att sura!


Måndag - check

En av mina applikationer strular - igen. Blev ett oplanerat informellt möte med leverantör och verksamheten som resulterade i att jag blev mer och mer nere. Jag brukar inte låta mig påverkas så och om jag nu skulle bli nere kan jag skaka av mig det hyfsat snabbt. Men inte denna gång. Kände inte alls för att träna men hoppades det skulle få mig på bra humör som det brukar. Det gick dock sådär och jag märkte hur jag efteråt sjönk ned i gnällträsket igen. Störde mig på mitt kassa instruerande som bara gett mig fyra deltagare denna kväll. Störde mig på att jag inte kunde minnas namnen på de ynka tre som ändå var återkommande. Störde mig på grannen som nu bor kvar ensam i huset efter att ha varit otrogen så frun och deras två barn fick hitta ett nytt liv på andra sidan stan. Störde mig på att jag tänker på dom nästan varje gång jag kör förbi vilket innebär minst två gånger per dag. Störde mig på att jag störde mig och inte bara kunde släppa allt!

Skulle kanske behövt ett boxpass istället men nu fick stackars Andreas ett verbalt sådant istället. Maken till gnäll! Marsch i säng och skämmes på mig!


God morgon Götet

Fashionabla (eller nåt) hotell Avalon mitt i stan har hästar på takterassen. Inte riktiga alltså, de är svåra att se i morgonljuset men de är svarta - med stora lampskärmar på huvudet. Jag fattar verkligen ingenting. Varför vill man ha en lampa i form av fullstor häst? Och vem kommer på att designa en sådan sak? "Jag måste komma på någon ny spektakulär lampdesign, så udda att den blir hipp! Och så ta massor av pengar i betalning". Om jag skulle ta en häst och sätta en lampa på dess huvud skulle jag antagligen idiotförklaras medan en annan tjänar feta belopp.

Jag fick i alla fall goda betyg av naprapaten. Alltid något.


RSS 2.0