Nya Gulingen

Få se nu. 
 
15 mars - Efter ett antal veckors velande beslutar jag mig plötsligt och köper nya Gulingen
 
11 april  - Motorlampan tänds.
 
16 april - Jag lämnar in Gulingen för service. Samtidigt ska de felsöka. I servicen skulle de byta tändstift och de noterar en trasig tändspole som byts och lampan släcks.
 
5 maj - Motorlampan tänds igen
 
10 maj - Verkstaden läser av felkoder men de är många och ospecifika. Får förklaringen "spontantändning" och lampan släcks.
 
11 maj - Johan ringer på väg till sin innebandyträning och meddelar att lampan tänts igen
 
13 maj - Gulingen lämnas in för att få stötfångaren fixad. Under tiden ska verkstaden felsöka grundligare. Felet de tror visar det sig inte vara när de byter delen med lampan kavarstår. Men hjälp av Seats verkstadssupport får de tips om en magnetbrytare som har med avgasreningen att göra. De byter den och lampan släcks.
 
25 maj - Johan tar Gulingen till Herrclubens träff. Ringer på vägen och meddelar att MOTORLAMPAN TÄNTS IGEN.
 
Det är inte för inte jag börjar ångra köpet och det är så jäkla surt för jag gillar den ju så, men körglädje och gul färg till trots så vill man ju inte ha en bil som strular!
En annan obehagskänsla jag har i maggropen är plåtverkstaden som hade Gulingen för att fixa stötfångaren. Bilverkstaden som gjort service och annat anlitar detta företag för just plåt- och lackeringsjobb och den blev ju där nästan en vecka. När jag hämtade Gulingen tidigare i veckan var tanken nästan tom och jag vill minnas att jag nyligen tankat innan jag lämnade in den. Det är inte mer än en känsla för jag dokumenterade inte mätarställningen, men radion var inställd på en kanal jag inte har inprogrammerad (Bandit Rock) och luftkonditioneringen lägre än jag någonsin brukar ha den. Helgen de hade den var ju en av de varmaste hittills i år.
Detta gör att jag inte alls känner för att lämna in Gulingen dit igen, även om det nu inte var just MLS bilverkstad som hade den just då utan plåtstället. Dilemmat är då att eftersom MLS nu haft den alla dessa gånger "känner" den den nu, för att inte tala om att jag anser att de inte fixat det problem som uppenbarligen varit där hela tiden. Det är nu jag önskar att jag hade den där ryggraden som gör mig vass i tungan, kvick i tanken och framför allt tillräckligt förbannad för att åka till MLS och kräva att de fixar felet en gång för alla, gratis och dessutom bjussar på en rekonditionering. Istället suckar jag uppgivet och dumförklarar mig själv istället som lät mitt Gulingberoende driva mig till ett uppenbart snedköp. Men det kunde jag ju inte veta! Ååååh!
 

Kommentarer
Postat av: Anna i gbg...

Det här ska du verkligen inte godta... du kan gott vara lite besk och påpeka för dom att firman dom anlitar inte sköter sig! Berätta att du misstänker att dom kört bilen- utan att ens maskera det! Om man nu ska smygköra, låter man väl åtminstone bli radion och aircondition?? Det där är inte ok- tänk om det hade hänt nåt? Det är ju du som får stå för det då- visst, dom kanske hade stått för kostnaderna vid reparation, men du hade åkt på minus i din bonus av försäkringen utan att du ens hade med det hela att göra. Om det vill sig illa... nä, av den anledningen kan firman betala din nästa sejour hos sig och så kan dom kräva den ersättningen av plåtstället. Var tuff nu, känn att du har rätten på din sida, för det har du!!! Jag håller på dig :-)Hittar dom inte felet får dom ju säga det då och hänvisa dig till återförsäljaren eller tillverkaren och inte hålla på och mjölka dig på pengar- du kan ju inte hålla på sådär!! Punkt!(Blir lite upprörd i ditt ställe... ;-) )

Anna i gbg....

2013-05-27 @ 10:01:43
Postat av: Linda till Anna i gbg

Tack! Kan inte du följa med mig til MLS och köra det där rättfärdiga snacket som jag inte vågar? ;o) Eller så gör jag själv ett försök först på torsdag då jag ska lämna in den och så hotar jag att skicka mitt juridiska ombud, alternativt pitbull (får se vilket alternativ de verkar mest mottagliga för) om de inte fixar felet nu, UTAN att ta betalt för diagnosticeringen! :o)

2013-05-27 @ 14:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0