Fåtöljen

Ni kanske sett den där historien om maken som kommer hem efter arbetet och möts av de två barnen i trädgården? Fullt påklädda leker de i den påslagna vattenspridaren, gräsmattan är översållad av leksaker. När han kommer in genom dörren är det ett veritablet kaos. Hunden sitter på bordet och slickar tallrikar och skålar av vad som ser ut som lunchrester. Diskbänken är översållad av disk, lådor, skåp inklusive kylskåpet står öppet. Ett paket flingor är utspritt över golvet tillsammans med vad som ser ut att vara chokladsås, sirap och marmelad. Kladdiga spår leder in till vardagsrummet där ett tömt mjölkpaket ligger i soffan tillsammans med rester av kex och brödbitar. Dvd-spelaren har fått en formfranska i luckan, hans alfabetiskt sorterade böcker ligger i en röra på golvet tillsammans med leksaker, dvd-fodral och blomjord från en kullvält kruka. Över soffbordet går ilskna röda och blå streck som också delvis fortplantat sig till fondväggen.
"-Älskling?" Ropar han osäkert och går mot badrummet där skvalpande hörs.
Där inne rinner vatten över badkarskanten i stadig ström och kläder ligger i blöta högar. Han plaskar över golvet och stänger av vattnet, drar undan badrock och leksaker som täcker avloppet. Raklödder täcker handfatet och i toaletten ligger hustruns make-up tillsammans med hans tofflor "-Älskling!" Ropar han högre och skyndar mot övervåningen, kryssar mellan leksaker och kläder. I deras sovrum hittar han henne, uppkurad i sängen med en veckotidning uppslagen.
Upprört frågar maken vad i h-vete som har hänt varpå hon lugnt svarar: "-Du brukar ju fråga vad jag gör hela dagarna? Tja, idag gjorde jag inte det."
 
Ungefär så har denna dagen avlöpt.
 
För jag ägnade mig åt den här:

Fast det ska sägas att förmiddagen ägandes åt det här:
 
 
 
Är du sugen att prova på både ViPR 3D och Athletic? Kom till Partille på söndag 18.00 då jag och mina två kollegor kör så det ryker! Vi kan kalla det en form av genrep.

Johan är ute på någon ö i kusten med gamla kollegor. Lilltjejen har inte fått sova något under denna dagen heller så OJ vilka snabba nattningar det blivit. Vi är så smarta.
 
Både solning och läsning har bidragit till att det faktiskt känts hyfsat som semester. Bra det när jag nästa vecka kör igång igen. Det ska bli rätt gött.
Imorgon är målet att tillsammans med kollegan få ut ännu en cacheserie, vår tredje i ordningen och markant större. Vi lär inte hinna bli klara på en dag. Johan och Lilltjejen hänger nog med så länge de kan. I brist på innebandyträninng så här under sommaren kan ett pass "bära-barn-på-ryggen" kanske vara rent utav gött.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0