Vajjert!



En vacker morgondimma där solen letar sig igenom, tagen utanför vår uppfart. Man kan skönja kurvan innan vägen börjar gå brant uppför, den uppförsbacke som Oo inte tog sig upp för en snöfylld morgon.

Min syster fyller år idag. GRATTIS! Jag brukar kalla henne syster-yster, men mera korrekt borde ju vara Lillstrumpan eftersom jag är den yngre. Alla minns väl "Lillstrumpan och syster Yster"? :o)
Jag gör det knappt, men Lillstrumpan var grå och syster Yster rosa va?

I vilket fall är ju min systerson nummer två på gång i början på maj, så jag tror min lilla storasyster är ganska stor nu!

Gårdagskvällen var vi duktiga. Direkt efter hemkomst tvättade jag Gulingen, samt sommarfälgarna. Hade ingen lust att lasta in dom i bilen, skitiga som dom var. Har för övrigt aldrig tvättat dom sedan jag köpte Gulingen, så det var verkligen på tiden!

Efter middagen grejade Oo i det andra lillrummet som vi hittills bara lastat in kartonger i. Hans bror håller ju på att bygga nytt hus i Lindome, men tydligen blir de inte klara innan de måste ut ur det gamla! Därför ska de få bo i Kondi under tiden, så vi verkligen måste ta tag i och röja ur där. Garderober, skåp och dylikt så att de kan bo hyfsat. Då måste vi ju också röja i Igla för att ge plats åt våra grejer, något vi måstat göra ändå tids nog, men nu mera innan vi åker än efter hemkomst som vi tänkt.

Vi bar upp bokhyllorna och ställde dom i korridoren. Det blev rätt ok ändå. Oo var öppen för att ha liknande hyllor som avdelare i storrummet, men inte så höga. Jag tycker det låter helt ok också faktiskt, och så får vi ännu mera förvaringsutrymmen.

Jag packade upp de böcker vi fått med oss hittills, så nu har jag alla pocketböcker på plats, vilket känns skönt! Bilden är tagen från lillrum/arbetsrum mot sovrummet och badrum. Efter bokhyllorna och till vänster är köket en halvtrappa ned. Intill mig till vänster är den andra halvtrappan ned till tvättstuga, ytterdörr, badrum.
Vi har alltså liksom ett "nav" i huset som man kan gå runt. "Navet" är en större "kläd-grej-förråds"-garderob och mindre badrum. Ovanpå är loftet. Hyllorna står alltså med ryggarna mot "navet".
Det blev lite trångt i korridoren, men det gör inte så mycket eftersom man bara går där igenom om man ska mellan de olika rummen. Annars kan man ju också gå den andra vägen.

Sommardäcken ligger redo i Gulingen! Till lunch ska de sulas om, och dubbdäcken får tacka för denna säsong. De ser ut att funka minst en säsong till i varje fall, så inga fler däckköp nu på ett tag!

Inget planerat till kvällen, och imorgon blir det jobb hela dagen på IFK-Djurgårdsmatchen på Gamla Ullevi. Kan bli halabaloo.
Till söndagen är middag på Vivaldi inbokad, samt "Män som hatar kvinnor". Vi ska äntligen utnyttja det 1000-kronors presentkort på restaurang Vivaldi som vi fick av "Home"-mäklarna!

Ska bli gött med långhelg, men vi kommer att greja ganska mycket i Kondi och Igla. Det är mycket grejer kvar i Kondi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0