Nytta och nöje

Planerna för dagen var julförberedande och de uppfylldes väl med ett undantag. Besökte Frölunda torg för ett ärende som misslyckades. Istället kom vi hem med dessa:
Nu har vi ljud här i vårt hus! Lycklig Johan och ögonhimlande Linda. December, den erkänt tuffaste månaden  för bankkontot och vi shoppar loss på Hi-Fi klubben. Bra där. Så jag himlar ögonen upp i skallbenet samtidigt som jag drar upp volymen och känner mig rätt nöjd. Skenhelig är mitt andra namn.

När jag nu fick ett helt annat ljud i huset föll baklusten in så medan Johan städade loss snodde jag ihop tre sorters kakor.
Plockade fram mammas gamla bakbok för att återskapa ett smakligt barndomsminne: Punshrosor. Jag minns hur jag gick och nallade i frysen och pillade bort körsbäret. Liksom chokladgrottorna är de godast direkt ur frysen. Köpte ju en snajsig spitssats bara för att finna mammas gamla vad-man-nu-kan-kalla-det fullkomligt oslagbar för att pressa ut mandelmassan till någon form av cirkel.
(Gammalt vs Nytt)

Fick ju inte med mig mycket från barndomshemmet men dessa två grejer, boken och sprits-saken är jag glad för.

Imorgon åker Johan till Helsingborg (eller var det Köpenhamn igen?) för två dagar. Då jag jobbar ska Lilltjejen bo hos farmor och farfar. Detta lämnar viss tid för mig att slutföra jul- och födelsedagsförberedelser. Kan inte påstå att jag har särskilt mycket till julkänsla trots vissa försök. Skinkan (färdigkokt) väntar i kylen tillsammans med prinskorv och rödbetssallad (Rydbergs). Johan köpte diverse ostar i ostbutiken i Lerum så fotsvettslukten omsveper en när kylskåpsdörren öppnas. Mums.
Stod och höll Lilltjejen i Hi-Fi butiken och nu har jag extra värk i axeln. Samband konstaterat. Sagda tjej har slocknat i sin säng och Johan i soffan intill. Bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0