Solig klämfredag

 
Jobbade hemifrån denna klämdag då Lilltjejen var hemma från stängt dagis. Hade några möten på eftermiddagen så perfekt att Meja kunde komma förbi och sysselsätta varandra. Både igår och idag var det kanonväder med rena sommarvärmen - i varje fall i solen. Johan tillbringade Kristi himmels med Lilltjejen på Liseberg medan jag avnjöt egentid på Frölunda torg. Efter några lama försök har jag tagit tag i ett form av projekt som nästan känns lite pinsamt att berätta om.

Japp, Linda har köpt smink! Businesskläder, stövletter(?) och nu detta. Uppenbarligen någon form av 40-årskris eller jakt efter att finna sig själv som blivande singel?
Dristade mig in på ett av de där ställena som ger huvudvärk efter tre sekunder. Nu hade de byggt om och fixat ventilationen eller något för parfymstinkeriet märktes knappt. Fick hjälp av en dam med brytning som enligt namnbrickan var kosmetolog. Det lät ju betryggande och lätt generad bad jag om hjälp. Hur framhäver jag ögonen?
I de tidiga tonåren tjuvlånade jag syrrans (måste det varit för jag köpte ju inget själv, och tvivlar på att det var mammas) kajalpenna. Svullna ögon och kladd gjorde att jag snabbt gav upp försöken. Kändes dessutom bara fånigt och onaturligt så liksom alkohol var det inget jag varken behövde eller saknade.
 
Så sent omsider kliver jag in i det där experimenterandet som de flesta gör i skolåldern. Har visserligen gjort trevande halvhjärtade försök förut med kajal - eller eyeliner som jag lärt mig nu också finns men det kladdar eller flagnar/smular. Fattar inte hur alla tjejer (och vissa killar) gör, men uppenbarligen går det ju så det finns bara ett sätt - att lära sig.
Damen fick nästan något moderligt i blicken när hon allt eftersom förstod hur faktiskt oerfaren jag var. Vilken foundation använde jag? Eeh, va? Underlagskräm - nehej? Ögonkräm då - inte?
Jag hade faktiskt tjuvkikat på YouTube så var beredd på en mindre Ica-kasse med grejer. Damen tyckte dock att ovan räckte gott att börja med - och klappade mig på armen. Kanske hon hade rätt. Glömde rengöringsmedlet (tror faktiskt det kallades något annat) på bilden. Nästan femtonhundra spänn, tjohej. Jäklar vad snygga ögon jag kommer att få! "Öva, öva, öva" säger damen och lämnar över påsen. Vi får väl se hur långt denna påfunna ambition räcker...
 
Gräsklipparen fick komma ut och rastas för första gången detta år. Fick bara lyfta ut halva förrådet för att komma åt den. Passade också på att ta ut barnvagnen och babyskyddet för rengöring och fotografering. Ligger nu på Blocket och intressenter har redan hört av sig. Lilltjejen har fyllt fem år - bättre sent än aldrig antar jag. Liggdelen glömde jag bort totalt och nu hittar vi den inte ens. Får göra ännu ett försök att leta i förrådet plus vinden. Vi har helt klart samlat på oss för mycket grejer!
 
Imorgon är det sista gången på simskolan och på söndag är det avslutning för FunkyKidz i form av uppvisning på Svenska Mässan. Dagarna rullar på!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0