Tidsfördriv

Nästan ovant med en vardagkväll där vi båda är hemma samtidigt, fixar middag och bara är. Eftersom de hade fotbollscup i helgen hade de ingen träning idag. 
Vi skulle vara tre instruktörer vid morgondagens release men då en dubbelbokat sig får jag nu extraplugg styrka och stretch. Styrkan blir jag rakt inte klok på, skitsvår låt att hitta övergångar och inte särskilt bra heller. Håhåjaja.
 
Midsommar står ju för dörren och vi ska liksom halva Västsverige knö oss norrut och mot Stenungsund. Dock inte hela vägen ut till öarna utan till vad jag förstod Hallerna någonstans där Andy och Elin hyrt en stuga. Så dit ska vi samt Denis och Camilla med barn. Det blir midsommarfirande troligtvis på Tollenäs som arrangerade nåt med stång och sådant, sedan blir det sillunch, lekar, grillmiddag och sällskapsspel. Traditionellt så det förslår men i sådan anda jag föredrar. Inte för mycket folk, ingen övernattning, inget pretentiöst tjofräs. 
Jag antar att jag detta år slipper dansa runt stången och sådant, Lilltjejen är ännu för liten. Jag har säkert gjort det som liten stinta vid midsomrarna i sommarstugan där uppe vid Piteälven, men jag minns det faktiskt inte. Har väldigt svårt att se mig själv imitera grodor runt fallossymbolen med Lilltjejen men när den dagen kommer kanske det sker som om jag aldrig gjort annat. Allt för sina barn eller vad säger man?
 
Av någon anledning dyker tankarna, eller snarare minnena upp av ögonblick från sommarstugan. Goda minnen, fina minnen som så här i backspegeln har det där barndomens förskonande skimmer över sig. Jag och Jenny som badar i det klara strömmande vattnet på ön, eller står där i skymningen och fiskar harr. Vi två i de knarrande sängarna på övervåningen med den vita byrån emellan och fönstret som vette mot gungställning, lekstuga och ängen. Jag kan ibland också tänka på alla våra fisketurer till Träsket där stackars Jenny fick trä på de stackars maskarna vi grävt fram ur deras kompost. Själv fick jag panik när maskjäkeln alltid gick av.
Ett litet tankesprång bara såhär bland combat och midsommar. Lagom tills det nu snusas lugnt intill mig.
 

Kommentarer
Postat av: Britt

Hej linda! Tittade just på filmer sedan midsommaraftnar i Arnemark på -70talet, där vi dansade runt stången. Trevlig Midsommar till dej o din familj

2012-06-20 @ 10:55:55
Postat av: Jenny

Det där med maskarna hade jag förträngt! :-)

2012-06-24 @ 21:37:38
Postat av: Linda till Jenny

Hahaha, det kommer jag aldrig att glömma ska du veta! :o)

2012-06-25 @ 07:28:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0