Magknip

Ligger och håller handen och avnjuter magknip. Kasslern hade i och för sig passerat bäst före men inte med SÅ många dagar.
En sådan där dag man lämnar jobbet med känslan av att man inte gjort annat än varit flitigt sysselsatt men ändå inte åstadkommit särskilt mycket! Grejer har dykt upp som man måstat ta tag i, mail för att jaga till oändlighet och så ännu en grej att göra. Som att man inte gjort annat än mailat hit och dit. Frustrerande men ändå kanske produktivt på ett långsökt sätt.

Undrar när vi badade Lilltjejen senast? Hm. Johan hade heller ingen aning. När Lilltjejen nu visar intresse för den där klassiska "passa kloss i hål"-grejen kom jag att tänka lite på alla de där böckerna och häftena vi fått av BVC om barn, deras utveckling, mat, eventuella svårigheter, praktiska och teoretiska tips och råd. En bok köpte vi under graviditeten, svindyr sak som vi kanske öppnat en handfull gånger. Allt material från BVC har öppnats fler gånger av Lilltjejen än av oss. Hade det varit mer problem med henne hade vi kanske öppnat och sökt råd lite mera. Missar vi något genom att inte läsa alla de där handledningarna och råden? Det känns inte så. Kan det inte istället väcka onödig oro och undran av typen "så där gör/är ju inte vårt barn"? "Vi har inte badat henne på en vecka och det står det ju att man bör göra, gaah!"
Men det handlar väl som allting annat om att läsa på rätt sätt, att se det just som råd och inte regler.
Ibland tror jag många skulle må bättre av att läsa lite mindre och lita lite mera på sin magkänsla. Sedan finns förstås det omvända också. Alltid ytterligheter åt båda hållen.


Kommentarer
Postat av: Anna W

Jag har heller inte läst sönder alla böcker. Däremot kom det en tid. Tror hon var kring tre-fyra. Då jag hittade igen en bok och bläddrade lite. Då blev det många aha-upplevelser.Här är det klä på sig och bygga torn av allt annat än klossar som gäller just nu.

2012-06-11 @ 20:13:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0