Oktober

Liten till vänster, Christer till höger. Båda sover. Akvariets ljus i hallen har precis tänts och jag har varit vaken en timme. Ryggen börjar tycka jag legat för länge.
(null)
Det blev fyra i september, två säkra kort i Jojo Moyes och Natasha Lester där jag läst Jojos minst två gånger redan och nu lyssnade. Natashas röda tråd är andra världskrigets Frankrike, denna gång kring konsten och eldsjälars kamp att försöka skydda och återbringa tyskarnas stöldgods, liksom hennes andra är denna väl värd att läsa!

Snubblade över Sofia Rutbäck Eriksson då de utspelar sig i fiktiva byar i Piteås, Luleås och Älvsbyns trakter. De kommer dock inte närmare än så men småmysiga deckare där uppläsaren Fredde Granberg med sin dialektala förmåga sveper in mig i den norrländska mysigheten med bonus av finlandssvenska när en av huvudkaraktärerna i "Midnatt råder…" härstammar från grannlandet och Fredde gör det så bra att man ofrånkomligen tror att han växte upp bland mumintroll och tusen sjöar.
Ibland kan jag utgå ifrån uppläsaren i jakt på nya böcker så kanske ska testa det med Fredde också!

Lördagen bjöd på gött pass i Majorna, lite jobb och Dibbe och en riktig köttbit till middag då C ville fira mera och gick loss på oxfilé. Med hemgjord potatisgratäng och bea är det svårslaget. Jag pulade till och med i mig någon centimeter rödvin som kändes av direkt. Senaste Ica Buffé inspirerade oss till en ny efterrätt, Päroncobbler som var jäkligt gott! Men vad kan egentligen bli fel med konserverade päron täckta av ett sockerkaksliknande fluff och serverade med glass? Ingenting!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0