Soffan väntar!

Snyggosnapshot! En sak fick jag med mig från dagens Borås-samtal: Kommunicera med tunguträckning! Jag filmades i tio minuter där jag och tösen gjorde absolut ingenting. Fick kommentarerna att försöka kommunicera mera med henne när hon till exempel visade intresse för något, gardinerna i det fallet. Prata, prata, prata. Och bebisprat var visst mer effektivt än prat med vanlig röst. Just det, det var det där tillgjorda pratet en oktav högre där man har en förmåga att pendla mera mellan toppar och dalar som bebisar tydligen ska reagera mera positivt på. Happ. Och så det där med tungan. Enligt henne så försöker barnen kommunicera redan från början, och ett enkelt sätt var att helt enkelt räcka ut tungan och låta barnet försöka härma. Öh? Men så bad psykologen om att få prova detta med Ronja, och ta mig tusan försöker inte min tösabit forma munnen och skicka ut en liten tungspets också! Och väl hemma där Oo kör tungvisp blir det mycket skratt, leenden och försök att härma.

Annars blev det som vanligt frågor kring hur det känns om Ronja hit och dit. Kommer inte ihåg mycket mer än tunggrejen faktiskt Xo)

Efteråt åkte jag till Sandared och hälsade på Anita och Roland. En trevlig stund med god mat och konstaterande kring hur åren flugit förbi.
Otroligt mycket har byggts upp och förändrats i det lilla samhället, men mycket var också sig likt med alla minnen jag har därifrån!
(Viaredsjön som de bor alldeles intill.)

Himmel, det känns som alldeles nyss som jag skrev inlägget efter att jag och Oo varit där och hälsat på förra vintern.

Till whiskeyprovningen Oo och Henrik ansvarade för senast, gjorde Oo någon form av laxrullar. Tyckte de verkade mumsiga, så nu har han fått göra dom igen till en form av kvällsmat! Ingen av oss känner för att laga middag, föga förvånande.

Inga speciella planer för helgen vilket känns rätt bra. Combat-kvartal för mig och innebandy för Oo imorgon. Och så melodifestivalsfinalen kan man ju snegla på till kvällen. Kan inte påstå att jag har någon direkt favorit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0