Ett första ställningstagande?

Sicken familjeidyll va? De stolta föräldrarna och det lilla flickebarnet. Pappa håller på att rinna bort av att ha två lager kläder plus slips inomhus och mamma har värkande armar, ihopklämda tår och svett mellan brösten. Den vackra gamla dopklänningen är fuktig av mina svettiga nävar och skrynklig av de omöjliga försöken att hantera ledset barn iklätt dubbla meterlånga tyg.

Tösabiten gjorde det klart och tydligt vad hon ansåg om kyrkan och dop då hon grät sig igenom hela ceremonin. Lagom till fotograferingen resignerade hon, annars hade det blivit ett lite mer icke traditionellt foto! Oos lätt fuktiga (läs genomblöta) panna orsakades inte bara av kläderna utan av det ständiga bärandet och fruktlösa försöken att få henne lugn ute i vapenrummet, och själv uppfattade jag ungefär en handfull ord av allt det prästen sade. Om det var för stressen som ringde i öronen på mig eller lilltjejens gråt vet jag inte, men troligtvis en kombination. Den andra familjen hade en pojke som skulle döpas och han sade inte flaska under h-e-l-a tiden. Typiskt. Men det var väl bara för att stackarn var neddrogad av mediciner på grund av någon halsgrejsinfektion han hade. Plutten rosslade, harklade och hostade som en tuberkulosgubbe i sista stadiet, men bara innan ceremonin började. Såklart.
När vi lämnat kyrkans väggar var vår lilltjej sitt vanliga snälla jag och sov eller plirade från sin babysitter. Kanske var det för att hon inte längre var i kyrkan, kanske var det för att hon sluppit ur långklänningen. Nu är hon döpt i varje fall enligt alla seder och traditioner!

Mottagningen efteråt hade aldrig kunnat bli något vettigt om det inte varit för Monica och Tomas! Vilken otrolig insats och vi är stort tack skyldig! Duka fram? Fixa tevatten? Röja undan och städa? Kontrollfreaket Linda hade noll koll och såg bara allting flyta på omkring sig. Lite jobbigt ändå, mest för samvetet förstås. Men inte hälften så jobbigt som presentöppningen de propsade på! Stå framför alla och öppna presenterna, shit vad jobbigt! Men jo, så skulle det vara och bara att finna sig i, för alla vill ju se vad vi fått! Jag vägrade dock stå där och ropa ut vad vi fått av vem, så gudmor bistod lite diskret med anteckningar. Jättefina presenter av allihopa, användbara och helt i min smak! Tusen, tusen tack!




(Präst, svettiga familjen och gudmor/fadder)


























Kommentarer
Postat av: Anna

Skönt för dig att ha det gjort! :o) Kram!

2011-03-20 @ 19:28:01
Postat av: Elin

SKönt att du har det gjort nu. Ni skötte er finfint i kyrkan och på mottagningen, och att öppna paket framför allt folk är skitjobbigt och det fixade ni ju galant med den fina hjälpen ni fick ;)

2011-03-20 @ 19:47:11
Postat av: Stefan

Det var en av de bästa dopen jag varit på, inte minst tack vare den trevlige och naturliga prästen!

Jag tyckte ju att det var lagom varmt i kyrkan så jag förstår att Oo led :)

Tack för den goda bjudningen i församlingshemmet efter!!!

2011-03-20 @ 20:27:19
Postat av: Anna i gbg

Oj vad fina ni var! Och skönt att det är över kanske... lite kul att träffa släkt och vänner, men att vara sådär i centrum kanske... ja jag vet inte... förstår dina funderingar och tankar... och hela det där gud och Jesus kan bli lite to much ibland, även om kyrkan som rum är väldigt stämningsfull och traditionen kan vara trevlig ibland :-)



(Längesen jag kommenterade, men jag läser din blogg regelbundet och tycker det är så kul att följa... inser att tiden går rätt fort- du var ju mitt i graviditeten när jag började och nu är hon döpt- fina flickan- så söt!!! :-) )

2011-03-20 @ 21:25:14
Postat av: Linda

Anna: Jepps! :o)



Elin: Ja det blev lite mer avdramatiserat så tack för lånet av er son! ;o)



Stefan: Tack själv! Ja, prästen fick många lovord och vi fick ju ett bra intryck när vi träffades i torsdags. Och det lilla jag uppfattade under dopet verkade ju bra ;o)



Anna i gbg: Tack! Kul att du fortfarande hänger med och kommenterar ibland! :o) Ja det är väl svårt att missa min troinställning, och visst de gör mycket bra men själva tron i sig har jag inte mycket för :oP

Ja det är inte klokt vad tiden går! Och det är ju en för(?)del med bloggen att kunna gå tillbaka och läsa om allt man gjort och inse detta obevekliga faktum! :o)



2011-03-21 @ 12:16:14
Postat av: Anna i gbg

Du är så duktig på att skriva varje dag och med bilder osv... jag vet inte om jag varken skulle hinna eller orka- haha...



Idag har jag testat nya Combaten! Shit vad kul! Men det var en annan instruktör än den jag brukar gå för, min vanliga var sjuk och jag vet inte om det påverkade eller ej, men jag tyckte det var lättare än vanligt... blev inte lika trött... å andra sidan kan det ju vara dagsformen också- vad tycker du? Är denna release "lättare"? Å andra sidan fanns det en del krångliga kombinationer som jag inte riktigt satte på första om man säger så... kul med nya saker, hoppas bara man hinner lära sig dom inom rimlig tid ;-)

2011-03-21 @ 20:01:24
Postat av: Linda till Anna i Gbg

Jag tycker det är så roligt att jag försöker ta mig tid när jag kan. Har ju dock tyvärr blivit sämre på sistone av någon anledning ;o) Försöker också hålla skrivandet och bilderna igång just för att det är så kul att ha kvar sedan, att gå tillbaka och se och läsa! :o)



Åh, nya releasen! Någon av våra anläggningar? Fast vi brukar alltid köra minst två instruktörer när det är release, roligare (och lättare) så :o)

Jag kan nog tycka den är något lättare, men visst lär man sig fortare också ju mer man kört förut. En del kator kan ju vara krångliga, men när man väl fått kläm på dom kan de vara rätt grymma! Inte så avancerade sådana i denna release, men att sätta koreografin första gången är väl lite mycket begärt? :o) Men just för att man ofta får fokusera mer på att hänga med än att ta i så blev i varje fall jag inte lika trött när jag gick på nya pass. Några gånger till och du kan koppla bort hjärnan och bara ge gärnet istället! :o)

2011-03-21 @ 20:30:25
Postat av: Anna i gbg

Hmm... du kör på Sportlife va? Eller minns jag fel nu? Jag tränar på Kristinedal i Gamlestan och dom hade release i onsdags förra veckan... vet inte om dom var två. Kan tänkas, för det har blivit några fler pass i veckan nu det senaste året/åren... ett tag hade dom bara ett pass i veckan och en instruktör som körde, men nu är dom fler, så jag antar att det var flera med på releasen. Det brukar ju vara lite "festligt" på releaser och ibland t om gästinstruktörer :-)



Just det... klart man kanske inte tar i lika mycket om man inte kan kombinationerna. Dock tyckte jag att det gick ganska bra- iallafall dom första låtarna... vi har paus vid låt 6 och sen efter det blev det tyngre upplevde jag. Plankan var ju rätt seg- hehehe....

2011-03-21 @ 21:01:12
Postat av: Linda till Anna i gbg

Helt rätt, Sportlife gäller för mig! Oj, release förra veckan! Då har de varit duktiga på att plugga koreografin! Själv känns två veckor som det minsta man behöver för att få den att sitta ordentligt!

Ja styrkelåten med evighetsplankan! Urgh! Xo) Men jag gillar nummer sju, muy-thai låten faktiskt och basgången!

2011-03-21 @ 21:13:27
Postat av: Anna i gbg

Gissa vad?? Jag har träningsvärk i magen idag!!!! hahaha... den plankan visste tydligen var den tog! :-) Jag brukar sällan få träningsvärk, så det känns riktigt gött ;-)

2011-03-22 @ 20:08:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0