Snö på tvären

Jepps, det är vår som sagt. Stora flingor ömsom faller ömsom piskar omkring och jag har inte stuckit ut näsan genom dörren på hela dagen. Igår var Oo lika förväntansfull som ett barn kvällen innan julafton. Han till och med lade fram kläder och fixade matsäck kvällen innan! Missade en timmes sömn för sommartidens inträde men klev upp i ottan före alarmet och pös iväg som en ivrig hundvalp. För vad? För att fira! Jag känner inte till något annat ord för att med rep just fira sig upp och ned i träd, under broar och gud vet vad.
Cacharen jag stötte ihop med i Sävedalen har knutit kontakt med Oo och praktiskt taget snärjt honom med sina rep! Oo vill klättra i berg, svinga sig med rep som en modern Tarzan och logga cacher med högsta Terrainrating, så när denne cachare erbjöd en introduktion och cachingtur efter sådana cacher var Oo inte nödbedd! Han har ringt några gånger under dagen och lyckan i hans röst är svår att motstå. Oron för att få min Oo som en våt fläck på marken är bara att stuva undan.
Själv insåg jag under uppsättningen av fågelholkarna att min respekt för höjder var större än vad som skulle klassas som bekvämt. Eller kanske det var just att jag inte kände full tilltro till stegen jag stod på som gjorde att det kändes mycket högre än det i själva verket var. Och det är väl just det som gör att jag motstår min egen nyfikenhet och låter bli att prova dessa replekar själv: Osäkerheten på utrustningen, vetskapen att liv och lem bokstavligen hänger på en karbinhake eller ett ynka rep.
Jag tvivlar inte på att det är kul, för sjutton jag hade inga problem att klättra i träd när jag var barn, men så är man också odödlig i den åldern, totalt oförstående till begreppet konsekvens. Så jag säger inte att jag är omöjlig att prova på att fira själv en dag, då jag förvissat mig om att det faktiskt innebär att jag också får fira min nästa födelsedag! Kan tänka mig att det är en adrenalinkick, och vad är mer spännande än att hänga under en järnvägsbro? Uppfostra barn kanske? :o)

Hur som helst är lilltjejen på sitt snällaste och har sovit nästan hela dagen hittills. Hon laddar tills pappa kommer hem. Så jag har en god bok till sällskap för avslappnad läsning som tål upprepade avbrott, men ska nu gå och hänga upp den andra maskinen tvätt jag kört. Så lite nytta har jag fått gjort i varje fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0